2012. április 10., kedd

Právo: csökken a hívők, emelkedik a papok száma Csehországban

Csökken a hívők, de emelkedik a papok, lelkészek száma Csehországban - derül ki a Právo című baloldali napilap keddi kiadásában közölt összeállításból.
A tíz és fél milliós Csehországban a 2001-es népszámláláskor 3,2 millió ember vallotta magát valamilyen vallási felekezethez tartozónak. A papok fizetése az államnak évente 731 millió koronájába került.
Csehországban összesen 17 vallást ismernek el hivatalosan, s ezek papjait, lelkészeit az állam fizeti. Egy, még 1949-ben elfogadott törvény szerint az egyházak papjainak fizetését az állam állja, amit 1989-ben olyan megállapodással egészítettek ki, miszerint a papok számát nem korlátozzák. 
2001-ben a hívőkről összesen 3480 pap és lelkész gondoskodott. Tíz évvel később, a 2011-es népszámlálás szerint a hívők száma 1,46 millióra csökkent, ami több mint 50 százalékos visszaesés. Ugyanakkor a papok, lelkészek száma 4869-re emelkedett, akiknek fizetése évi 1,4 milliárd koronájába került az államnak. 
A kimutatások szerint leginkább a nagy egyházak híveinek a száma csökken. Míg a római katolikus egyházhoz tartozók száma 2001-ben 2,7 millió volt, addig tavaly már csak 1,1 millió. Ugyanebben az időben a katolikus papok száma 2462-ről 3191-re emelkedett. Hasonló a helyzet más egyházakban is, például a Csehtestvér Evangélikus Egyházban és a Csehszlovák Huszita Egyházban is.
A kis egyházakban a hívek száma alacsony, de mérsékelten emelkedik vagy stagnál. Ugyanakkor éppen ezekben az egyházakban ugrott meg leginkább a lelkészek száma. A papok, lelkészek havi átlagbére a tavalyi év végén 16 800 korona volt, ami mélyen alatta van a 24 320 koronás országos átlagbérnek. 
A hivatalosan elismert vallások mellett még léteznek az úgynevezett bejegyzett vallások, vallási felekezetek. Ha egy vallási felekezet legalább tíz évig be van jegyezve és tíz év után a tagjainak száma meghaladja a tízezret, akkor papjai szintén állami fizetésre jogosultak. Jelenleg 32 bejegyzett vallási felekezet van, ezek közül eddig négy teljesítette az említett feltételeket, s papjait az idei évtől az államnak kell fizetnie. A négy vallási felekezet közül ezt azonban csak három igényli, a negyedik - a jehovisták - elvi okokból elutasították az állami pénzeket - olvasható a Právóban.
MTI/Magyar Kurír

A hazugság mítosza és Antall József

Antall József születésének nyolcvanadik évfordulóját ünnepelték vasárnap tisztelői és hajdani, mára milliárdossá gazdagodott cinkostársai. Az első "szabadon választott", valójában a teljes cionista kontroll alá helyezett ország miniszterelnöke (cionista helytartója) volt. 1990 és 1993 között vetették meg az alapjait az ország tervszerű, kegyetlen felszámolásának, minden nemzeti vagyon elrablásának. Antall Józsefné Fülepp Klára, a Híradónak azt mondta: "férje a ma politikusai számára példakép kellene, hogy legyen". Milyen cinikus, gúnyos, leplezett gyűlölettől eltelt megjegyzések ezek! Méghogy példakép!
Orbán Viktornak Antall József a halálos ágyán még elmondta, hogy hogyan kell továbbvinni ezt a magyarság-ellenes merényletsorozatot, ezt a terrorizmust, ezt a pusztítást. Méltó utóda a mai miniszterelnök a halott zsidó hóhérnak!
A kormány egyetlen tagja sem képviseltette magát a megemlékezéseken. Mert volt annyi eszük, talán némi bűntudatuk is, hogy nem vállaltak közösséget a nép által elátkozott cionistával. Most már ha még a mosakodás és a mentegetőzés, a "mi ott sem voltunk" ideje még nem is jött el, legalább már nem sietnek ünnepelni a gazemberek tetteit, és a nemzet sírásóit. Az MDF oda került, ahová megérdemelte, a szemétdombra. Nemsokára a többi is megy utána.
„Misszionáriusnak, sőt fanatikusnak is nevezte magát amiatt, hogy az ország drámai helyzetében kormányfői szerepet vállalt” – emlékezett a néhai miniszterelnökre Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere, méltatva a diktatúrából szabaduló ország miniszterelnökét. Méltatva? Végül is, ha józanul nézzük a dolgokat, Antal József egy zsidó nemzeti hős volt, kulcsfigurája, főbűnöse és kivitelezője a cionista megszállásnak, amelyik százszor rosszabb lett, mint amilyen a szovjet megszállás volt. Az ÁVO kegyetlenkedéseit nem a szovjet megszállás, hanem a cionbolsevista terror tettei közé számítjuk, aminek éppen az oroszok vetettek véget. Napjaink nemzetellenes bűncselekményeit egyedül az ÁVO és ÁVH bűnei múlták felül, de a károkozás terén a mostani sem igen marad el mögötte - már ha csak azt nézzük, hogy emberek ezreit hagyják halálra fagyni, vagy dobják oda martalékul az embertelen bűnözőknek, akikkel szemben a rendőrség nem is járhat el.
„Életével és halálával nemzetét szolgálta, ötvenhatban sem menekült, kilencvenben betegen sem vonult vissza, mert környezete bízott benne” – mondta a kormánypárti politikus. A nemzet alatt a zsidó nemzetet kell érteni. Mert a magyaroknak nem segített semmit, ez bizonyos. Mint az előbb írtuk, cionista nemzeti hős volt.
„Lehet, hogy egyszer még halálommal is fogok szolgálni, de miután bizalmatokról biztosítottatok, megpróbálok még az életemmel is” – idézte Antallt Nagy Gábor Tamás.
„Azt mondta, hogy ha majd lehet vidámnak lenni Magyarország miniszterelnökének, majd ő akkor vidámabb lesz” – mondta az ATV-nek Antall Józsefné Fülepp Klára. „Az ő politikai működése példakép. Példakép – azt gondolom – minden magyar politikus számára. Az kell, hogy legyen” – tette hozzá az özvegy. Megint hozzá kell tennünk, hogy nyilvánvalóvá tegyük a cionista gondolkodás lényegét: példakép minden magyarországi zsidó politikus számára. Ezek szerint az ország megnyomorítása mégsem tette őt boldoggá? Akkor mi tette volna azzá? Ezen azért is érdemes elgondolkodni, mivel nyilvánvalóan nem a magyar nemzet érdekeinek képviseletétől, és a magyarság sorsának jobbra fordulásától lett volna boldog. Sokkal valószínűbb, hogy azt látta elszomorítónak, hogy nem sikerült sokkal gyorsabban megszerveznie a zsidó hatalomátvételt és a magyarság kiirtását. Mint cionista hazafi, bizonyára a zsidó betelepítést tekintette fő feladatának, de akkor még a magyar haderő igen erős volt, és a gazdaság sem volt a maihoz hasonló romos állapotban. De a fentieket végiggondolva, Antall József ma Magyarországon bizonyára boldogabb lenne, ha a nemzetközi cionista hegemónia siralmas állapotától eltekintünk.
Kónya Imre, az MDF első frakcióvezetője szerint az aktuálpolitikai harcokon túlemelkedve az 1989-es átmenet és a szabad Magyarország berendezkedésének kialakítása a közös dicső múlt szimbóluma. „Úgy gondolom, Antall József az a személy, akihez kötni lehet a békés rendszerváltozást” – mondta Kónya. Békés rendszerváltozásról (nem váltásról) beszélnek; kétségtelen, hogyha fegyveres erőt kellett volna alkalmazni az ország elfoglalására és a demokratikus-kapitalista fosztogatáshoz, megtették volna. Ennyit a cionisták békeszeretetéről. Nem is az elfoglalás volt a kérdés, hanem hogy lehetőleg ne kellemetlen véráldozatokkal tegyék meg a zsidók. Mert az több pénzükbe került volna.
Fodor Gábornak (a beteg, degenerált buzinak) sok vitája volt a miniszterelnökkel, mégis azt gondolja: a mai jobboldalnak jól jönne egy olyan politikus, mint Antall József. „Elkötelezett Európa-párti […], atlantista volt, képes volt gesztusokat tenni, belement, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök legyen. Elképzelhető-e ez ma? […] Elképzelhető-e egy ilyen jobboldali, aki nem gyarmatnak gondolja Magyarországot és gesztust akar tenni az ellenzék felé?” – tette föl a költői kérdéseket az ATV-nek nyilatkozva a volt fideszes, majd SZDSZ-es politikus. Sajnos ma minden elképzelhető. Ezt ha másból nem, a tapasztalatainkból tudjuk... Mindenesetre Fodor Gabriella nyilvánvalóvá tette, hogy tökéletesen elégedett a mostani helyzettel, aminek a lényegi alapjai az atlantiság (a gyerekgyilkos NATO bűneinek felvállalása), az elvtelenség (cionistát a köztársasági elnöki székbe), és a jobb-baloldali látszólagos parlamentizmus, mindent átható neoliberalizmussal. Reméljük, hamarosan azt az elrákosodott rendszert is temethetjük...
Kovarcz Emil



"Antall az egyetlen politikus, akire még a fiatalabb nemzedék is emlékszik: megszakították a Kacsameséket, mikor elpusztult! :) Úgy kellett visszamenni koliba, hogy nem tudtuk meg a mese végét! Mindenki nagyon meg volt rendülve!"
Ez az észrevétel helyes szemszögből tekint az eseményekre. Antall József halálát a demokrácia reklámozására, pánikkeltésre ("most mi lesz? jön megint a kommunizmus?"), szánalom-ébresztésre használták fel, elterelve a figyelmet az ország tényleges gondjairól. Ha valaki visszaemlékezik, óriási volt a hisztéria, sírás, zokogás, részvétnyilvánítások. Zeneszámok születtek, műsorok, visszaemlékezések voltak, és mindenütt hangsúlyozták, hogy az "első szabadon választott miniszterelnök". Más szavakkal: a cionisták még ebből is egy jó üzletet csináltak, megerősítették pozícióikat, és ez több morális kérdést vet fel, mint egy Antall József-ellenes, éles hangvételű kritika. Bizonyára az egész budapesti zsidó hitközség felsorakozott a sírjánál, rettegve, hogy most mi lesz. Nem véletlenül fordítjuk le magyarra, hogy az "első szabadon választott miniszterelnök" nem mást jelent, mint "a sokadik cionista zsarnok (maffiózó, rablóvezér, fosztogató, ahogy tetszik), akit a népre erőltetnek". Már az első választás sem volt tiszta, nemhogy a többi.
Egy másik olvasónk véleménye szerint (az anyázást töröltük, az elütéseket, egyéb hibákat nem):
"Antall faterja idejében negyedíziglen ellenőrizték visszamenőleg a családfát,nincs-e benne zsidó!Idegenrendészeti államtitkár volt az apja.Ha a többi cikkben is ilyen hazugságok vannak,akkor hogyan higyjünk az infóknaK?"
Kéremszépen, tetszett már látni a tv-ben vagy fényképen Antall fiát? Összetéveszthető egy Tel-Avivi rabbival.
A származását mindenki a nyakán hordja...
Ellenőrizték a családfáját? Na és a tényleges eredményt hozták nyilvánosságra? Vagy ez is olyan mint az ügynöklista, hogy negyedét nyilvánosságra hozzák, aminek a fele hamis? Lényegtelen egyébként, mert a tettei magukért beszélnek. Az a zsidó, akire mi mondjuk hogy zsidó, hogy ki mit állít magáról vagy másról, és mivel támasztja azt alá, az minket nem különösebben érdekel. A szellemiség és az erkölcsiség az elsődleges, de megnézzük hogy ki milyen helyzetben mit tesz, hogy csak néhány szempontot említsünk. Antall többszörösen leminősítette magát, meg kell nézni, hogy honnan hova jutott az ország amíg ő volt az élén - gyorsan hozzátesszük, hogy akkor még a miniszterelnöknek nagyobb volt a mozgástere, mint most, akkor még lett volna némi esély az ország függetlenségének megszerzésére, ha azt a megfelelő vezetés irányítja. Az, hogy idegenrendészeti államtitkár volt az apja, a gyanút csak erősíti.
A nemzeties, esetleg kommunista-ellenes jelszavainak sem kell bedőlni - ugyanúgy a nemzet megvezetésére lettek kitalálva, mint később az álnemzeti pártok vagy korábban Horthy baromi lózungjai.
Kovarcz Emil

Hív a Vasút, vár a Máv!

Az alábbiakban látható, nyugodtan megdöbbentőnek nevezhető képsorok évtizedekkel a rendszerváltás előtt készültek. Azért megdöbbentő, mert az akkori és a mostani állapotok együtt egy olyan kontrasztos képet alkotnak, ami kihangsúlyozza a rendkívüli különbségeket, megmutatja, hogy hová sikerült a rendszerváltás után a zsidó aknamunkának lerombolnia az országot.
Többször hangsúlyoztuk, hogy a szocialista rendszer materializmusa, erkölcstelensége ellenére is magasan a mostani rendszer felett állt szellemileg is, erkölcsileg is. A mostani rendszer csak addig tudja magát jónak és szépnek bemutatni, amíg van olyan ember, aki ezt a hazug propagandát elhiszi. Ez a film viszont jól érzékelteti, hogy honnan jöttünk és hová jutottunk.
Lássuk csak mi van a filmben: vidáman dolgozó munkásemberek, újonnan épített épületek, vasútvonalak tucatjai, államilag fizetett álláshirdetés, munkabér-fizetés már a tanulóknak is. Az embereket azért keresték, hogy az akkor második virágkorát élő MÁV dolgozói legyenek. Kell ezen mit magyarázni? Akkor csillogó, új mozdonyok, új szerelvények, kiépülő, fejlett és egyre fejlődő vasúthálózat, ma kopott, rozsdás, negyvenéves járművek, beázó vagy kiégő vagonok, felszámolt vasútvonalak, ellehetetlenített, kisemmizett munkások. Ide vezetett a nyugati kapitalizmus! Az a kapitalizmus, amit ma már csak elmebeteg idióták és hazug gazemberek éltetnek és fogadnak el, vagyis a “demokrácia” pártpolitikusai, zsidó közgazdászok (pontosabban gazdaságpolitikusok, akik a gazdaság feletti cionista ellenőrzés propagandájának kidolgozásáért felelősek) és jól megfizetett cégigazgatók.
A szocializmus képtelen volt védekezni az amerikai zsidó ügynökök felforgató tevékenysége ellen, így a maffiaszerűen beépült, alaposan kidolgozott propagandájú cionisták elámították a szocialista pártvezetés tagjait, átverték őket, és a liberális erkölcstelenség reklámozása mellett teljesen kifosztották az előzőleg gazdaságilag önellátó és semmiféle anyagi, pénzügyi, vagy gazdasági problémával nem küszködő szocialista rendszert. Ezért létfontosságú, hogy a cionista-zsidó érdekköröknek a jövőben semmiféle beleszólása ne legyen az ország irányításába.
Ami volt, elmúlt, visszahozni nemigen lehet. Viszont ha a materialista-szocialista vezetés mindezt el tudta érni negyven éve, akkor mire lehetne képes egy erős és egészséges szellemiségű, erős hitű ország? A filmet nézve azt hinnénk, egy ilyen jövőt el sem tudunk képzelni. Márpedig sokkal szebb jövőt, sokkal szebb vasutat is fel tudunk építeni, hittel és erővel, renddel és becsülettel. A gazdasági csodák megismételhetőek, felül is múlhatóak, csak a megfelelő vezetés kell hozzá!
Tálas András