2014. április 14., hétfő

EBESZ megfigyelők Ukrajnában - a Nyugat kettős mércéje

Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megfigyelői bejutottak Szlavjanszk területére, ahol az illegitim kijevi kormány által felbérelt amerikai zsoldosok kiterjedt hadműveletet kezdtek az oroszpárti önvédelmi erőkkel szemben.
Hivatalosan információgyűjtés céljából érkeztek, ugyanakkor a helyszínen történtek ennek ellenkezőjét igazolják. A nemzetközi megfigyelők érkezésekor autójukat körbevették az oroszpárti tüntetők, akik felajánlották, hogy beengedik őket a barikádok és a frontvonal mögé, ott kép- és hanganyagot is készíthetnek, mert az európai média hamis képet közvetít a Kelet-Ukrajnában zajló eseményekről. A megfigyelők ezt a lehetőséget visszautasították. Feltehetőleg ők nem amiatt érkeztek, hogy a valóságról beszámoljanak, hanem amiatt, hogy az általuk a helyszínről közölt hamis információkkal propagandaanyagot biztosítsanak a nyugati médiának, valamint, hogy hivatalos jelentésben a felkelők által elkövetett agressziók sorozatáról számoljanak be és így jogalapot adjanak a nyugati fegyveresek fellépésének.
Az EBESZ megfigyelői nem akartak közeli riportokat készíteni az oroszpárti tüntetőkkel, mert az elkerülhetetlenné tenné, hogy a barikád túloldalán állók emberi arcát is megmutassák. A helyszíni riportból ugyanis kiderülne, hogy kortól, nemtől, társadalmi osztálytól függetlenül a legkülönbözőbb emberek működnek együtt a szabadság és függetlenség kivívására. Az EBESZ megfigyelőinek nem ilyen kép kell, ők távolról készített felvételeket akarnak, amin maszkos alakok fegyvert tartanak, amit be lehet mutatni az európai lakosságnak a felkelők démonizálására.
Önvédelmi alakulatok Szlavjanszkban
Érdekes módon, korábban a Majdanon működő nyugatpárti tüntetők közt az első perctől kezdve jelen volt a nyugati média, a nemzetközi megfigyelők a tüntetők emberközeli arcát mutatták, személyeket mutattak be és nyilatkoztattak a kameráknak. Újabb példa ez a nyugat által alkalmazott kettős mércére.
Jelenleg az EBESZ 103 megfigyelője működik Ukrajnában, elsősorban Donyeck, Luganszk és Harkov területén. Emellett Odessza környékére is több megfigyelőt küldtek, feltehetőleg ott is számítani kell az illegitim kijevi kormány agresszív fellépésére.
A jelenlegi kijevi kormány február végén, nyugatról támogatott fegyveres puccsal jutott hatalomra. A nyugati, "demokratikus" országok miközben rendszeresen elmarasztalnak más országokat "nem elég magas szintű" demokrácia miatt, hatalmas anyagi juttatásokat biztosítottak a legitim ukrán hatalomra támadó szélsőjobboldal számára. Utólag bebizonyosodott, hogy az amerikai Greystone magán katonai vállalat zsoldosai működnek Ukrajna területén, feltehetőleg ők alkották a Kijevben lezajló utcai harcok során a "tüntetők" keménymagját. A jelenlegi kijevi kormány "terrorelhárítási" művelete emiatt okkal nevezhető idegen katonai megszállásnak, a kelet-ukrajnai függetlenségi harcok pedig honvédő háborúnak.

http://www.hidfo.net/2014/04/14/ebesz-megfigyelok-ukrajnaban-nyugat-kettos-merceje



Miért járt a CIA igazgatója Kijevben?


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter magyarázatot vár Washingtontól arra, miért járt a CIA vezetője Kijevben. Ukrajnának kinevezett kormánya van, és még a népszavazás sem történt meg, amelyet saját maga elé állított hivatalossá válásához az új "kormányzat". Ennek ellenére mindenhol szerződéseket írnak alá, úgy tárgyalnak, mint hivatalos kormány, pedig ügyvivő kormányként erre semmilyen jogosítványuk nincs.
Hídfő.net | Miért járt a CIA igazgatója Kijevben?
Szergej Lavrov
Ilyen körülmények között érthetetlen Moszkva számára, hogy Washington fogadja a kinevezett kormány küldöttjeit, az pedig főleg, hogy mit keres a CIA igazgatója Kijevben, és milyen alapon tárgyal ott a fegyveres puccsal hatalomra jutott "kinevezett kormány" tagjaival.
Mondja és kérdezi mindezt Lavrov úgy, hogy Ukrajnában az orosz párti ellenállók ukránul nem tudó rendőrnek öltözött ügynököket fognak el, és a nyugat látható háborús készülődéssel gerjeszti a hangulaltot az ukránok és az oroszok között. Az USA lépése egyáltalán nem meglepő. Ugyanis Washingtonban pánikba estek, mikor az jelenlegi ukrajnai "vezetés" beleegyezett, hogy népszavazást írjanak ki az orosz területekre a függetlenedés kérdésében. Igazából arról van szó, hogy nincs kit odaküldeni harcolni pár soviniszta idiótán kívül. A hadsereg állapota kritikus, az állam kasszája üres, a fél ország lázong a súlyos megszorítások miatt, az orosz területeken pedig egyre erősebb az elszakadási törekvés. Ilyen körülmények között akármilyen erős az USA lobbi, képtelenség háborúzni, a világ egyik legerősebb gazdaságával. Ráadásul a háborús hangulat sem egyértelmű a nyugati térfélen, mert Európa nagyon szívesen kimaradna már az egész történetből.
Az utóbbi időben azonban az USA renoméja olyan szinten megcsappant, hogy sírógörcsöt fognak kapni, ha még egy vereséget el kell könyvelniük.
Jelenlegi állás
Oroszország - Egyesült Államok
3 : 0
A világ közvéleménye pedig egyre jobban leírja a világcsendőr képében tetszelgő jenkiket.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése