2013. október 30., szerda

Népszavazási kezdeményezés; a bankok egyoldalú szerződésmódosításainak a megszüntetésére


Otthonvédelem- Levél Strasbourgba -
Emberi Jogok Európai Bírósága
Strasbourg-Cedex
F-67075
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Alulírott kérelmező; Dr Czirmes György szül. hely Gyoma, Magyarország, születési idő 01/01/1949. – lakcím: … lakos, – 2013.05.21-én azzal a mellékletként csatolt kéréssel fordultam a Tisztelt Bírósághoz, hogy a magyar bíróságok által a népszavazási kezdeményezést  formális okból elutasító döntéseit semmisítse meg.
A kérelmet ajánlott küldemény formájában 2013. május 22-én postáztam a T. Bíróság címére, amely tudomásom szerint ésszerű időn belül meg is érkezett.
A népszavazás kezdeményezés a magyarországi devizalapú szerződések-kb. 1.5 Millió kölcsönszerződés – törvénytelen és a bankok részére kirívóan egyoldalú előnyt kikötő szerződési feltételek legsúlyosabbika miatt, – a bankok joga az egyoldalú és korlátlan szerződési feltételek módosítására, – annak megszüntetésére irányult.
A fentiek tekintetében tisztelettel indítványozom az Eljárási Szabályzat 62a cikk 1.§-a alapján a kérelmet gyorsított eljárásban szíveskedjenek elbírálni, annak rendkívüli közérdekűsége miatt.
A szerződési feltételek egyoldalú módosítása mára a családok ezreit fosztotta meg lakásaiktól, ingatlanaiktól, gépkocsijuktól, munkagépeiktől, stb., továbbá több tízezer családot hozott lehetetlen helyzetbe, törlesztésképtelen állapotba, illetve százezres nagyságrendben vannak olyan adósok, akik szinte összes jövedelmüket a bankok által egyoldalúan megemelt törlesztőrészletek megfizetésére fordítják, elvonva egyéb életszükségleteiktől az anyagi forrásokat.
Budapest, 2013. 10.30.
Melléklet: Kérelem kelt: 22/05/2013
Postai ajánlott szelvény-feladóvevény
Tisztelettel: Dr Czirmes György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése