2013. október 30., szerda

Puskov csalódott, amiért a Nyugat nem reagált a szíriai lázadók vegyi támadásának hírére

Az orosz Állami Duma Külügyi Bizottságának vezetője, Alekszej Puskov felháborodott azon, hogy a nyugati kormányok egyelőre nem reagáltak a lázadók által a szíriai kurdok ellen bevetett vegyi fegyverekről szóló jelentésekre.
A libaoni Al Mayadin televíziós csatorna arról számolt be, hogy a szíriai lázadók vegyi fegyvert használtak a kurd milíciák ellen az ország észak-kelet részén, a török határ közelében.

"Ez azonban sem a nyugati sajtót, sem a kormányokat nem érdekli" írta Puskov a Twitter-oldalán
.

Oroszország Hangja


Szíria: a Nyugat hallgat az újabb vegyi támadásról


A több forrásból megerősített hír szerint a lázadónak nevezett terroristák újra vegyi fegyvert használtak Szíriában. A kormányerők még csak a közelben sem voltak, hogy rájuk lehetett volna a fogni a vegyi fegyver használatát. Egy kurd ellenőrzési pontot akartak felszámolni a terroristák, hogy azon keresztül átjutva támadni tudjanak egy viszonylag védett területen fekvő települést. A támadás elszenvedői sárgás füstöt észleltek, majd többük fulladni kezdett, és a kórházba szállításuk után egyértelműen megállapítható volt, hogy vegyi fegyver támadás áldozatai lettek.
A Nyugat egyetlen szóval sem említi meg az esetet, éppen úgy, mint ahogy a fél évvel ezelőtti terroristák által használt vegyi fegyver támadásról sem írtak, pedig az orosz külügyminisztérium hivatalosan is jelentette az esetet, és kivizsgálták az orosz szakértők, melyet az ENSZ asztalára is letettek. De csend honol az eset körül, lapítanak, mint az a bizonyos a fűben.
Ez a látvány fogadta a Sadad keresztény várost felszabadító hadsereget: az utcán kivégzett, megkínzott, megerőszakolt holttestek szanaszét hevernek
A különös kegyetlenséggel elkövetett civilek elleni gyilkosságokat látva sem a Hezbollah, sem a hadsereg nem fog kegyelmezni egyetlen emberevőnek sem.
A kormányerők azokon a terület eken, ahol a Hezbollah gyalogsága segíti a kormány csapatokat, jelentős sikereket értek el. Újabb két várost vontak teljes ellenőrzés alá, és ezek vonzáskörzetéhez tartozó falvakból a banditák elmenekültek. Felszabadítottak egy teljes keresztény városrészt is, ahol különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságokról számoltak be a helybeliek. Homs városába és Damaszkuszba ismét sikerült néhány orgyilkos mesterlövésznek beszivárognia, akik a fővárosban egy teret, Homs városában pedig az autópályát vették tűz alá.
A legjelentősebb offenzíva most a Qalamoon hegységben zajlik. Itt az Al-Nusra front összevont egységei egy kiterjedt támadást indítottak egy javarészt keresztények lakta terület ellen. Becsült létszámuk 17 000 fő. A hadsereg átkaroló műveletbe kezdett az Al-Nusra csapatok ellen. A Hezbollah egységei két napos kemény harcban elfoglalták Ba'albak városát, ezzel teljesen elzárva a nehéz hegyi terepen a terroristák visszavonulását, így a kör bezárult az Al-Nusra csapatok körül. A hadsereg tüzérséggel, légierővel támogatva támadja a bandita hordákat. Az AL-Nusra sorsa megpecsételődik.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése