2014. január 21., kedd

Száz forint elég a magyar kenyérlázadáshoz


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_kenyer-alap3.jpgAki otthon sütne kenyeret, nem a technológián fog elcsúszni, hanem a megfelelő liszt beszerzésén. A fehér kenyér sütésére való BL 80-as lisztből ugyanis még a hipermarketek is csak egyfélét tartanak. Miért van ez így, és mennyire jók a hozzáférhető kenyérlisztek?
A tesztben hatféle lisztet próbáltunk ki. Próbáltunk volna többet is, de az országos hálózattal rendelkező élelmiszerboltokban három márka BL–80-as kenyérlisztjét találtuk csak meg. Ezek mellé vettünk két nehezen beszerezhető, de kipróbáltan jó kenyérlisztet és egy kenyérsütésre nem való BL–55-ös finomlisztet, mert a kereskedelmi gyakorlat szerint sokan azzal próbálkoznak.
Az Auchan kommunikációs menedzsere szerint a vásárlók 90 százaléka az alacsonyabb sikértartalmú, olcsóbb liszteket keresi, és mivel sokan az otthoni kenyérsütéssel is spórolni szeretnének, ezt választják ahhoz is. 
Pedig a fehér kenyeret még a rendkívül engedékeny Magyar Élelmiszerkönyv is így határozza meg: "A fehér kenyér 100% BL–80 fehér kenyérlisztből kovászos technológiával vagy kovászt helyettesítő kovászkészítmény felhasználásával, tésztakészítéssel, alakítással, kelesztéssel, sütéssel előállított termék." Sajnálatos módon a szabályozás adalékanyagok használatát is engedélyezi még egy ilyen egyszerű termék esetében is. Pont ezért szárad ki, penészedik meg percek alatt a bolti kenyerek döntő többsége. Vagy simán ehetetlenek. Ha venne jobb kenyeret, itt talál hozzá útmutatót
Mi az a BL? És a 80?
A Magyar Gabonaszövetség és a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározásai alapján a kódok így épülnek fel:
– a csomagoláson az első betű azt a gabonát jelzi, amilyenből készült: B – búza, R – rozs, G – Graham, TB – tönkölybúza, D – durumbúza
– a második betű az őrlemény szemcseméretét jelzi: L – liszt, D – dara, F – fogós liszt
– a szám pedig a hamutartalmat jelzi
A finomliszt vagy sima liszt apró szemcséjű, finomra őrölt liszt, ami gyakorlatilag nem tartalmaz héjat, alacsony a korpatartalma. A fogós liszt nagyobb, durvább szemcséjű őrlemény. Van kétszer fogós liszt is, ami ennél is durvább, réteslisztnek felel meg.
A kenyérlisztek több héjrészt tartalmaznak, magasabb a hamutartalmuk, kelt tészták és a kenyerek sütésére ez a legjobb.
A kódok mögött található lisztekről és még több kódról itt olvashat bővebben. 
Arról se feledkezzünk meg, hogy a búzalisztben is engedélyezettek adalékanyagok, az 1129-es rendelet szerint a következők:
Tehát a lisztjeink:
  • Szatmári Malom kenyérliszt BL–80
  • Első Pesti Malom kenyérliszt BL–80
  • Nagyi titka búzakenyérliszt fehér BL–80 
  • Wessex Mill Strong White Bread BL–88-as liszt (a Culinarisban kapható)
  • Kértünk egy kilót a Marmorstein pékségtől a Szabó malom lisztjéből, mert ők abból sütnek zseniális kenyeret
  • +1 Mivel állítólag a vásárlók többsége hajlamos BL–55-ösből sütni otthon kenyeret, mi is megtettük. Erre a Régi idők lisztjét választottuk. Ha már olyan büszkén odanyomták a kenyeret a csomagolásra, biztos akartak vele mondani valamit.
A kenyereket ugyanazzal a módszerrel készítettük, mindenből azonos mennyiséget használtunk fel, csupán a lisztek változtak. Ehhez mind a hat kenyérhez külön kovászt készítettünk, majd a kimért liszttel, sóval és vízzel tésztákat dagasztottunk, és kelesztettük őket. Formázás után azonos hőmérsékleten és ideig sültek.
Ébresztő, élesztő! 
Élesztős kenyereket készítettünk, amihez 30 percig hagytuk érni a gyorskovászt. Helyesebben ennyi időt adtunk első körben a liszt, élesztő, cukor és a meleg víz identitássá alakulásának. Volt, amelyik rövid időn belül pöfékelő buborékgyáros lett, volt, amelyiknek a 30 perc is kevés volt, és csak folyós, jellegtelen massza maradt. Ezeknek adtunk további 10-15 percet, ennyi idő alatt összeszedték magukat, és pöfögtek rendesen. A szélsőségesen viselkedő kovászokat az értékelésnél jelezzük.
Igazi kovászt nem készítettünk, mert egyes lisztek még az élesztőre sem voltak hajlandók rendesen beindulni, viszont, ha kenyeret sütne, neveljen kovászt, a végeredmény ízletesebb és tartósabb kenyér.
A recept
A lisztek gyúráskor érdemben nem különböztek, amelyek kiemelkedőek (negatív vagy pozitív szempontból) azokat a leírásokban jelezzük. Fél kiló liszthez 2 tk sót, 1 tk cukrot, 25 gramm élesztőt és átlagosan (némelyik több folyadékot vett fel) 3 dl langyos vizet használtunk, a kenyereket 230 fokos sütőben ugyanolyan formában, ugyanannyi kelesztés után sütöttük.
Általános tapasztalat
Mindegyik kész kenyér teljesen más kategóriát képviselt, mint a bolti átlag. A "van benne anyag" kifejezés kivétel nélkül illik rájuk, egy vekninek, szeletnek itt súlya van, a jobbaknak pedig ízük is. Igazi ízük, az illatokról nem is beszélve. A kaland ráadásul botrányosan költséghatékony, az országosan elérhető BL–80-as lisztek kilója 150–250 forint körül van, ami azt jelenti, hogy egy kiló kenyeret 200 forintból simán ki tudnak hozni, még akkor is, ha a sütő rezsiköltségét is beleszámoljuk.
Első Pesti Malom
A liszt lényegében szagtalan. A kenyér is elsőre szagtalan, de van benne egy kis állott mosogatószerszag. Picit savanykás, de leginkább íztelen, összességében érdektelen. A szerkesztőség több tagja szerint döglött szagú, öreg lábosra emlékeztet a szaga. Abban viszont megegyeztünk, hogy száraz, morzsálódós állaga van, ami miatt nehéz vágni, kellemetlen enni.
Szatmári Malom kenyérliszt
Élesztője lassan indult be, 40-45 perc kellett a buborékos-pöfékelős állapothoz, ezután pedig kicsivel (fél deci) több vizet vett fel a tészta.
Állagra ez a kenyér is megbukott, van, akinek még belefér az a morzsálódás, ami a vágás során már szembetűnt, van, akinek nagyon zavaró. Az íze kicsit élesztős, az illata viszont széles spektrumon mozog: a gázolaj, a nyers gabona és a mandulás-ciános beütés is elhangzik. Összességében nem finom, mellékízei egytől egyig kellemetlenek, de legalább nem erősek.
Nagyi titka
Erősen vegyszeres, nehéz, nem természetes az illata, erre is jellemző a mandulás-ciános beütés. Az egybefüggő kenyérhéj megosztotta a kóstolókat: volt, akinek nagyon bejött, más szerint ez nem volt túl bizalomgerjesztő. Enyhén kukoricás, porosan lisztes ízű, száraz belű kenyér lett belőle, de az első kettőhöz képest vállalhatóbb ízű házi kenyér, furcsa barackvirágszínben.
Wessex Mill Strong White Bread 
A lisztből hamar kovász lett, kevesebb vizet vett fel a többi liszthez képest, és könnyen tudtunk tésztát dagasztani belőle. Az élesztőt lényegében megőrjítette, vad élet indult el benne villámgyorsan.
Ennek a lisztnek bódító gabonaillata van, hosszan szagolgatjuk. A kenyér minimálisan morzsálódik vágás közben, de belül olyan, mint egy méhkaptár, ennek a legszebb a tésztája. Egyikünk szerint tiszta ízével és illatával ez maga a kenyéridea. Hát, tényleg nagy a különbség. A kenyér sajátos, enyhén édeskésbe hajló íze is mindenkinek feltűnt, ez volt, akinek tetszett, volt akinek nem, de a kenyérnek feltétlenül határozott és finom ÍZE van.
A kenyér szerkezetének titkai
A liszt minősége, elsősorban sikér (azon belül is elsősorban a nyúlásért felelős gliadin és a szilárdságot adó glutenin tartalma, és aránya) és keményítőtartalma, és az ezeket támogató technológia a kulcsai. Ezért sikeresebb kenyérliszt a magasabb sikértartalmú, és ad rosszabb végeredményt a végtelenségig kifehérített. Még több részletet itt olvashat.
Szabó malom
Ez a liszt egészen selymes volt, könnyű, mintha apróbb szemcsékből állna össze. Hamar kész lett a kovász, a többivel ellentétben nem vett fel ezenkívül több folyadékot, a vekni kisebb lett.
Tiszta, friss kalácsos-pogácsás illatú kenyér készült belőle, a bele foszlós, a héja ropogós, és többen kijelentették, hogy végre  egy nagyon finom, igazi kenyérízű kenyér. A foszlós állagot egyik másik kenyér sem tudta, pedig ugyanaddig, ugyanúgy gyúrtuk őket. 
Régi idők lisztje
A kontroll-liszt bebizonyította, hogy mekkora a különbség BL–55 és BL–80 között. Tehát ha nem muszáj, ne próbáljanak finomlisztből kenyeret sütni, csak akkor, ha keverik más, magasabb sikértartalmú liszttel (például rétesliszttel). Tapadós, élesztőszagú, rugalmatlan tésztájával teljesen kiesett a többi házi kenyerünk közül. 
Tanulság
Mivel a kenyér – bár a pékipar nagy része láthatóan nem így gondolja – nem adalékanyagokból, hanem lisztből készül, ez az alapja az egésznek, ezért nem érdemes ezen spórolni. Ha már dolgozunk vele, és a saját kenyerünket sütjük, akkor adjuk meg, ami jár neki (és persze nekünk), mert a különbség jól érzékelhető.
Viszont a másik fontos tapasztalat, hogy a hazai sütőipar nagyja olyan mélyre süllyedt, hogy a kenyérsütésre nem alkalmas BL–55-ös lisztből is jobb kenyeret sütöttünk, mint a boltban kapható műkenyerek nagy része. Ráadásul egy ilyen kis sánta kenyér nevetségesen olcsón, kilója akár 100 forint körül kihozható.
Origo

Lavrov szerint nem lehet visszamenőlegesen érvényesíteni az uniós jogszabályokat

Nem lehet visszamenőlegesen érvényesíteni az európai uniós jogszabályokat – közölte keddi éves nemzetközi sajtóértekezletén az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov bírálta az EU-t a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséről kötött kormányközi megállapodásokkal kapcsolatos aggályai és az orosz vízumkönnyítési megállapodás elodázása miatt.
Az orosz diplomácia vezetője arra szólított fel, hogy ne politizálják át ezt a kérdést. Azt mondta: Moszkvában azt szeretnék, ha Brüsszel nem érvényesítené visszamenőleges hatállyal az úgynevezett harmadik energiacsomagot. Elismerte ugyanakkor, hogy az Európai Unió szuverén joga, milyen normákat alkalmaz területén. Szergej Lavrov egyszersmind arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió és Oroszország, valamint az uniós tagállamok és Oroszország között meglévő beruházás-védelmi megállapodásokban vállalt kötelezettségvállalás megsértéséről van szó.
Az Európai Bizottság tavaly év végén emelt kifogást a Moszkva és az uniós tagállamok között a Déli Áramlat földgázvezeték megvalósításáról szóló kormányközi megállapodások ellen, arra hivatkozva, hogy az ellentétes az uniós normákkal. A múlt pénteken Günther Öttinger, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa és Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter Moszkvában megállapodott arról, hogy a Déli Áramlattal kapcsolatos jogi és műszaki kérdések rendezésére Moszkva és Brüsszel munkacsoportot hoz létre.
Szergej Lavrov úgy vélte, ha Brüsszelben nem tekintik politikai kérdésnek ezt az ügyet, akkor mindent egyszerűen és gyorsan meg lehet oldani.
Az orosz külügyminiszter kérdésre válaszolva az orosz állampolgároknak a schengeni övezetbe való beutazását szabályozó vízumrendszerről azt mondta: szerinte hiányzik a politikai akarat az EU-ban ahhoz, hogy aláírják Oroszországgal a vízumkönnyítési megállapodást, az uniós tagállamok közötti szolidaritás pedig akadályozza az egyezség tető alá hozását. Nehezményezte, hogy – mint fogalmazott – néhány európai uniós tagállam tartja túszul a többieket, és nem engedi, hogy azok megegyezzenek Oroszországgal.
Moszkva több éve szeretné elérni, hogy az orosz állampolgárok vízummentesen utazhassanak be a schengeni övezetbe, de Brüsszellel egyelőre csak a vízumrendszer könnyítéséről folynak a tárgyalások. Az orosz külügyi tárca azt szerette volna elérni, hogy a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia kezdetéig megszülessen a vízumegyezmény. A múlt héten Alekszandr Konovalov orosz igazságügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy Moszkva és Brüsszel képviselői aligha írják alá január végén az EU-orosz csúcstalálkozón a vízumrendszer további liberalizációjáról szóló megállapodást.
(Hiradó)

Luxusautóból, testőrökkel, statisztika alapján

Pintér Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tartott fórumon elég meredek kijelentéseket tett a kormány intézkedéseiről.
Bevezetőként elmondta, hogy a kormány húsz százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távfűtés díját, tíz százalékkal pedig az ivóvíz-szolgáltatás, a kéményseprés, a palackos gáz árát. Az őt hallgató mintegy ötszáz ember pedig reménykedve várta, hogy konkrét bejelentések születnek majd az újabb rezsicsökkentésről. Abban reménykednek, talán egyszer eljut oda a kormány politikája, hogy a rezsicsökkentéssel nyert ezer forintokat nem viszik el az egyre emelkedő élelmiszerárak.
Akik erre számítottak, csalódniuk kellett. Konkrét bejelentés helyett kampányszövegek hangozottak el - bármilyen érdemi rezsicsökkentésre akkor lehet számítani, ha az emberek újra megszavazzák a Fideszt és hosszú távon ellenőrizni tudják a rezsicsökkentés végrehajtását. De már arra is megtörténtek az első célzások, hogy ennek ellenőrzése valójában nem a kormány feladata, hanem a fogyasztóvédelem hatókörébe tartozik. Vagyis már most kezdenek kibújni a felelősség alól, - ha nem úgy alakulnak a számlák, ahogy azt az emberek az ígéretek alapján elképzelték, akkor nem a belügyminisztériumban, hanem kizárólag a fogyasztóvédelemnél hullanak majd a fejek.
Pintér mindemellett a közrend alakulásáról is nyilatkozott. Szerinte Magyarországon jelentősen javult a közrend, csökkent a bűncselekmények száma, az emberek egyre nagyobb biztonságban vannak. Újabb alkalom, amikor az általában sötétített ablaküveges, páncélozott autóval közlekedő milliomos statisztikák alapján véleményt mond arról, hogy mi van az utcákon. Igaz, lakossági fórumra átmenetileg visszafogott a megjelenés, de a testőrök továbbra is a politikus elmaradhatatlan kellékei.

Közrend van, de a testőrök maradnak. A magyar népnek ki fog testőröket biztosítani?
Pintérnek csak javasolni tudjuk, költözzön bármelyik elhanyagolt város melletti, lepusztult településre, a legolcsóbb házat vegye hitelre, mint minden átlagember. A luxusautót pedig felejtse el, keljen hajnalban és szakadt vonattal ingázzon az ország túlsó felébe fórumot tartani. A testőröket is maga mögött hagyhatja, és ha két hét után még nem lopták ki az aktatáskát a kezéből, nem köpték le a több millióért varratott öltönyét, vagy nem rabolták ki egy késői vonaton, akkor nyilatkozzon pozitívan a közrendről.
Magyarországnak olyan politikusokra van szüksége, akiknek semmilyen nagyobb magánvagyona nincs, akik nem tudják magukat hermetikusan elzárni a magyar valóságtól!

http://www.hidfo.net/2014/01/21/luxusautobol-testorokkel-statisztika-alapjan

“Ha van pénzed, szülj magánklinikán”

A személyzet undok, a körülmények elkeserítőek, az összkép lehangoló. Véleménycikk egy kismamától, aki bevállalta a szülést hálapénz nélkül. Az író, újságíró kismama, Hidasi Judit saját bevallása szerint is igazi kamikaze kísérletre vállalkozott, amikor várandóssága elején úgy döntött, fittyet hány a rémtörténetekre és az állami apparátusra bízza magát. Sztk-ba, kerületi orvoshoz járt és rábízta magát a kirendelt szülészre, az elmúlt hónapok tapasztalatait pedig megírta.
A kismama cikkéből kiderül, hogy a bejelentését – miszerint hálapénz nélkül fog szülni – a környezete meglepetten fogadta. „De bátor vagy” – emlékszik vissza a leggyakrabban elhangzó válaszra. A várakozásokkal ellentétben, a terhesgondozás nagyobbik része egyébként zavartalanul zajlott, leszámítva a megbízhatatlan netes időpontfoglalót, illetve a tényt, hogy a vizsgálatok alig-alig tartottak tovább öt percnél. (Ennyi időt tényleg elég, hogy feltérképezzenek egy kismamát?)
Még közvetlenül a szülés előtt se jutott eszébe, hogy lehetnek komplikációk: a szülésznő kedves, gondoskodó volt, az orvos óránként érkezett. A gondok akkor kezdődtek, amikor kiderült, a gyerek szívhangja miatt, nyolc óra vajúdás után sürgősségi császárra lesz szükség.
Ezt követően Judit kisfiát alig négy perc alatt világra segítették, a sebét összevarták. Az igazi erőpróba azonban csak ezután kezdődött.
Az állandó harc az undok, kedvetlen és arrogáns, éjjelente netező személyzettel, akik felrótták az anyáknak, ha a gyerek éjjel sírt, ha nem jól szoptatták, és azt is, ha a fürdetés után nem értek oda elég gyorsan a gyerekért. De a körülmények sem voltak éppen ideálisak, hogy csak néhány példát említsen, Judit elmondta, az osztályon napokig nem cserélték a véres lepedőket, a zuhanyzót pedig kulcsra zárva tartották.
Ezek ismeretében, talán nem meglepő, hogy Judit minden este sírva aludt el. “Nem telt el úgy nap, hogy ne éreztem volna magam megalázva, miközben küzdöttem a fájdalommal, a hirtelen kezembe termett gyerekkel, a borzalmas étellel” – tette hozzá. Távozáskor egyébként véleményét elmondta az elégedettségi papíron is, és ma már azt tanácsolja mindenkinek, ha tehetik, szüljenek inkább magánklinikán, vagy adjanak hálapénzt.

(hir24)

Teljesen semmis egy OTP-s hitelszerződés

Olyan jogerős bírósági ítélet született, amely szerint nemcsak részlegesen semmis egy devizahitel-szerződés, hanem teljesen érvénytelen. Az adós értelmezésében ez azt jelenti, hogy egy fillér kamat nem jár az OTP-nek. A Fővárosi Törvényszék január közepén hozott ítélete szerint az OTP négy pontban megsértette a hitelintézeti törvényt, ezért egy 2007-ben kötött lakáskölcsön-szerződést érvénytelennek nyilvánított. A banknak meg kell térítenie a perköltséget, és majdnem 740 ezer forint kereseti és fellebbezési illetéket is le kell rónia. A peres ügyet első fokon még a bank javára döntötte el a bíróság (a Pesti Központi Kerületi Bíróság), de másodfokon az adósnak adott igazat, akit a kabai Kiss-Gáll Éva Ügyvédi Iroda képviselt.
A teljes érvénytelenség elvétve fordult eddig elő devizahiteles perekben, így nincs arra jól bevált rutin, hogy egy ilyen ítélet milyen következményekkel jár. Elvileg, ha egy szerződés érvénytelen, akkor a feleknek vissza kell állítaniuk az eredeti állapotot, de ez egy lakáshitel esetében nehezen képzelhető el (maximum úgy, hogy az adós eladja a lakását, és egy az egyben visszafizeti az eredeti kölcsönt a banknak, mintha fel sem vette volna azt).
Az OTP ellen most pert nyert adós nem így értelmezi a jogi helyzetet. “Mivel a szerződés érvénytelen, a bank nem gyarapodhat rajta, nem húzhat hasznot belőle, vagyis semmilyen kamatra nem jogosult” – érvelt az adós az Origónak. Ő úgy számol, hogy megkapta a kért 5 milliós kölcsönt (ezt nem vitatja), visszafizetett ebből durván 3 milliót, vagyis még körülbelül két millióval tartozik a banknak. Ezt vissza is akarja fizetni, és valamekkora összegű pénzhasználati díjat is hajlandó adni, erről egy peren kívüli eljárásban próbál megegyezni a bankkal. Mint mondta, nyitott a korrekt elszámolásra, és arra fog javaslatot tenni, hogy a 2 milliós hátralék visszafizetésére adjon neki az OTP egy forintalapú kölcsönt.
A bíróság a hitelintézeti törvény 213. paragrafus első bekezdésének b, c, d és e pontja miatt mondta ki egyébként a semmisséget a Hitelsikerek.hu honlapra feltett dokumentum alapján. Ebből arra lehet következtetni (a részletes indoklás egyelőre nem áll a rendelkezésünkre), hogy a bíróság problémásnak találta a teljes hiteldíjmutató (thm) meghatározását és kiszámítását, nem tartotta megfelelőnek a szerződéssel kapcsolatos költségek (kamatok, járulékok és ezek százalékos értékének) meghatározását, úgy ítélte meg, hogy a thm változásáról szóló tájékoztatás nem volt megfelelő, és a szerződés nem tartalmazta a törlesztőrészletek számát, összegét és a törlesztési időpontokat.
Kértük az OTP-t is, hogy kommentálja az ítéletet, még várjuk a választ.
(Origo)

Irányadó törvény az emlegetett pontokban:

Semmis a szerződés, ha nem tartalmazza
a) az éves, százalékban kifejezett teljes hiteldíjmutatót, a hiteldíjmutató számítása során figyelembe nemvett egyéb - esetleges - költségek meghatározását és összegét, vagy ha az ilyen költségek pontosan nem határozhatók meg, az ezekre vonatkozó becslést,
b) a szerződéssel kapcsolatos összes költséget, ideértve a kamatokat, járulékokat, valamint ezek éves, százalékban kifejezett értékét,
c) azon feltételeknek, illetőleg körülményeknek a részletes meghatározását, amelyek esetében a hiteldíj megváltoztatható, vagy ha ez nem lehetséges, az erről szóló tájékoztatást,
d) a törlesztő részletek számát, összegét, a törlesztési időpontokat.
Az OTP-s jenhiteles (tehát nem svájci frankról van szó, abban még nincs teljes elmarasztaló döntés egyetlen esetben sem) 2007-ben kötött szerződése a bíróság másodfokú ítélete alapján tehát érvénytelen.
A banknak meg kell térítenie a perköltséget, és még kereseti és fellebbezési illetéket is fizethet. A hitelesnek meg persze várhatóan vissza kell állítania a szerződés előtti állapotot, és visszaadnia a banknak a kapott pénzt. Vagyis a mai adóshelyzetet figyelembe véve ez csak egy pofon a sz..nak! Az ítélet az adott egyedi ügyre vonatkozik, nincs hatása más, folyamatban lévő eljárásra.
Gölöncsér Miklós

Joseph Candel: Idők jelei áttekintés



Az elmúlt néhány évben az emberiség tudása hihetetlen mértékben növekedett, és bár sok hasznos felfedezés is született, sajnos a fejlődés egyre veszélyesebb területek felé vette útját.
A kutatók magával az élettel kísérleteznek, emberi szerveket és testrészeket klónoznak vagy növesztenek, és egyre gyakrabban kacsintgatnak a teljes emberi klónozásgénállományunk módosítása felé. A tudomány veszélyes és nagyrészt ismeretlen utakon jár és bár újabb és újabb felfedezésekkel dicsekszik, még mindig sokkal több mindent nem ért az emberi test működésével kapcsolatban, mint amennyit már megismert. A hosszabb vagy egészségesebb élet helyett soha nem látott csapásokat és betegségeket szabadítanak az emberekre, olyan következményeket váltva ki, amiket nem láthatnak előre. és
Mivel az életet csupán fizikai vagy tudományos szemmel nézik, a test és a gép fúziója logikus és pozitív lépésnek tűnik számukra. Egyrészt intelligens robotokat akarnak, hogy az embert szolgálják, másrészt magát az embert is gépesíteni akarják, chipeket és érzékelőket ültetnek a testébe, nagyobb hatalmat ígérve a tárgyak felett.
A chipek és implantátumok előnyeiről lassan napi szinten hallunk. Elmondják, hogyan védheti gyerekeink biztonságát vagy az egészségünket, kihangsúlyozzák mennyivel kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb a személyazonosítás, és mennyi mindenre jó még az élet más területein. A digitális és chipes azonosítás terén is hihetetlen fejlődést láthattunk az elmúlt néhány évben, és ami a legfontosabb, a közvélemény egyre inkább kész elfogadni ezt az újítást.
A kérdés lassan már nem az, hogy akarunk-e a chipet, hanem, hogy milyen formában kérjük. Léteznek ehető chipek, amik akár jelszóként is funkcionálhatnak és van elektromos tetoválás, ami leginkább az egészségügyben forradalmasíthatja a betegek azonosítását és megfigyelését.
Regina Dugan, a DARPA korábbi igazgatója, aki jelenleg a Google tulajdonában lévő Motorola egyik vezetője, egy konferencián beszélt a jelszótabletta és az elektromos tetoválás előnyeiről, ami magát az emberi testet alakítaná azonosítóvá, hogy a felhasználók minden egyéb kulcs nélkül férjenek hozzá eszközeikhez, indítsák be autójukat, vagy lépjenek be a lakásukba.
Sajnos egyre többen tartják az ilyen megoldásokat divatosnak és önként vetik alá magukat a chipbeültetésnek.
Egyelőre még sok kritikát is hallani, tolakodónak és feleslegesnek nevezve ezeket az újításokat, de még többen vannak azok, akik szerint ezeké a jövő, megint mások pedig kinevetik az aggodalmaskodókat, illetve azokat, akik a Bibliát idézve hívják fel a figyelmet a chipbeültetés és a transzhumanizmus veszélyeire.
A fiatalok között sokan vannak, akik készen állnak a magánszféra minden szegletét átadni egy hamis lázadás zászlaja alatt, ami valójában nem egyéb, mint konformizmus és a kényelem előtérbe helyezése.
Az elkövetkezendő 5-15 évben a biotechnológia és ember-gép interfészek gyors fejlődését fogjuk látni. Ez a technológia előkészíti a terepet a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer számára. A Jelenések 13:16-18 a következőket mondja:
„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
Ez lesz a társadalom feletti irányítás végső formája, ahol a rendszeren belül megszűnnek a kiskapuk és minden ember döntés elé kényszerül.
Egy másik fontos területe az idők jeleinek, amire Jézus saját szavai mellett János is figyelmeztet a Jelenések könyvében, a háború:
„Amikor feltörte a második pecsétet, hallottam, hogy a második élőlény szól: “Jöjj!” És kijött egy másik ló, egy tűzvörös, és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békességet a földről, sőt hogy öldössék egymást az emberek; és nagy kard adatott neki.” – Jelenések 6:3-4
A nukleáris fenyegetettség ismét valós veszélyt jelent a világon, komoly szorongást okozva az embereknek. Oroszország nyíltan kimondta, hogy kész bevetni atomfegyvereit saját védelme érdekében, vagy akár egy szükségesnek ítélt támadás során is. Észak-Koreától szinte kiszámítható rendszerességgel érkeznek a háborús fenyegetések. Egyesek szerint a kommunista ország egy komoly háború gyújtózsinórja is lehet. India és Pakisztán, ez a két lobbanékony és dühös nemzet, szintén nem rejtik véka alá nukleáris képességeiket, de hosszan sorolhatnánk a hasonló veszélyforrásokat.
Bár a „háborúk híre” rendszeres újság volt az elmúlt évtizedekben, a Berlini fal 1989-es lerombolását követően a kedélyek csillapodni látszottak. A veszély azonban ismét feléledt az elmúlt néhány évben.
Jézus azt mondta, hogy „lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:25-26)
Sejtve, ami a világra vár, az emberek valóban hihetetlen stresszben és szorongásban élnek, illetve egyre több olyan betegségben szenvednek, amik ezekből erednek, az öngyilkosságokról nem is beszélve, ami jelenleg a 20. leggyakoribb halálozási ok a világon.
Sokan látják, hogy a technológia nem oldja meg a problémáikat. A terhek könnyítése helyett több munka hárul rájuk, emellett egyre több szabálynak és kötelességnek kell eleget tenniük a hatóságok felé. Sokan a társadalom siralmas állapota miatt aggódnak, nem tudva mi vár majd gyermekeikre a jövőben.
A sok felfedezés, kényelmi újítás és látszólagos bőség ellenére, a problémák nemhogy nem oldódtak meg, de egyre fokozódnak. A szegénység egyre nagyobb gond. A háború veszélye nem múlt el. A betegségek pedig csupán megváltoztak, de el nem múltak. Hit és remény nélkül nem csoda, hogy „az emberek elhalnak a félelem miatt”.
Bár gyűlnek a viharfelhők a láthatáron, mégsem kell félnünk. Isten azt mondja, hogy „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak. Menedéked az örökkévaló Isten, örökkévaló karjai tartanak.” (Ézsaiás 41:10, V. Mózes 33:27) Egy percre sem hagy cserben. „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig,” ígérte Jézus. (Máté 28:20)
A béke, amit Jézus ad „minden értelmet meghalad” ha „Benne bízol”. (Filippi 4:7, Ézsaiás 26:3) A vihar közepén is jelenlévő bizalom a legteljesebb béke formája. A béke csak akkor válik igazi békévé, ha a vihar próbára tette.
Ha szeretnéd megismerni a Békesség Fejedelmét, akár azonnal megteheted, csak nyisd meg a szíved: „Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” (Jelenések 3:20)
Mondd el ezt a rövid imát, vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:
„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam, a válaszokat a kérdéseimre és a békét, ami minden értelmet meghalad. Ámen.”


http://idokjelei.hu/2014/01/idok-jelei-attekintes/

Russell szerint 2014 lesz az év, amikor kitör a balhé

Richard Russell veterán technikai elemző és a Dow-Elmélet Levelek szerzője soha nem rejtette véka alá a piacokról alkotott véleményét.
Meglepő módon a részvényvásárlást támogatja, igaz azért, mert úgy gondolja, hogy a piac teljes lufi-üzemmódban fut. Mindez persze teljesen beleillik az általa is jósolt, elkerülhetetlennek vélt összeomlás kontextusába, amiről évek óta rendszeresen ír.
Legutóbbi hírlevelében kifejtette, hogy a helyzet 2014-re elérheti a forráspontot.
A King World News számára adott interjúból:
Én úgy gondolom, hogy félre kell állni és nézni, ahogy a történelem eseményei folynak a szemünk előtt. Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy ez lesz az év, amikor kitör a balhé. Az ösztöneim azt súgják, hogy aranyba kell fektetni és imádkozni, hogy jól alakuljanak a dolgok. Azt hiszem, hogy az év egyik legfontosabb témája a felső 1% és a többi ember vagyona közötti szakadék lesz. A következő vitatéma pedig az lesz, hogy a számítógépek és robotok átveszik a közép- és alacsonyabb osztálybeli munkások helyét.
Úgy látom, hogy egy bikapiac utolsó fázisánál tartunk. Szerintem ez a hosszú bikapiac robbanásszerű izgalommal zárul majd, ahogy az árak hihetetlen magasságokba emelkednek. Még nem értünk el ide, de a trend felfelé mutat. Még nem láttuk a szárnyalás csúcsát. Azt hiszem, ettől a ponttól az események felgyorsulnak és lerövidül az idő. 2014 egy pokoli évnek bizonyulhat.
Russell azt gondolja, hogy a Fed által létrehozott adósságteher halálra ítélte a dollárt. Ezért részesíti előnyben az aranyat.
Taktikája nem tükrözi a piaci szakértők által képviselt konszenzust, azonban hűen tükrözi az egyre növekvő számú piacfigyelő véleményét, akik szerint a javulni látszó gazdasági és piaci feltételek süllyedő alapokon nyugszanak.
Russell a következőket mondta még:
Rejtély, hogy mennyi tételt lehet manipulálni – az arany, a rövidtávú árfolyamok, kötvények, a hosszú távú árfolyamok, az értéktőzsde, a dollár, a fogyasztói árindex, a gazdaság. Ezek közül valamennyivel játszanak. Az egész helyzet fenntarthatatlan. Valahol elenged majd a ragasztó és szerintem ez a dollár lesz. Eközben az adósság csak nő, szinte minden területen. A Fed 4000 milliárd dollár értékű különböző kötvényen ül. Számomra felfoghatatlan, hogyan tudnának ettől megszabadulni.
Összességében a Fed folyamatos dollárgyártása likviditási lavinát gerjeszt és ez a likviditás egyre magasabbra srófolja a tőzsdét. Ezt a hihetetlen szárnyalást már nem lehet letagadni. Olyan, mint amikor egy gyerek építőkockákat rak egymásra, míg végül az utolsó kocka ledönti az egész építményt. Ebben a történelmi emelkedésben az értékeléseket nem veszik figyelembe.
A fenntarthatatlan dolgoknak egyszer csak vége szakad. Az Egyesült Államok adóssághalmozása fenntarthatatlan. A tőzsde azonban nem törődik ezzel. Egy pszichológiai szárnyalás folyik, amit nem lehet letagadni.
Szerintem 2014 főcím lesz az Egyesült Államok történelmében.
Forrás: Business Insider

Agyonüti a magyar cégeket az e-útdíj

Csak egy dologban lehetünk biztosak, a változásban – mondta Vásárhelyi Árpád, a Schenker ügyvezető igazgatója a GKI Gazdaságkutató konferenciáján. „A válság egy folyamatos dolog” – fogalmazott.
http://www.piacesprofit.hu/media/2013/12/%C3%BAtd%C3%ADjmtibalazsattila.jpg “E”-útdij-figyelő kamerák
A válság az egyének zsebében nem okozott akkora problémát, mint a vállaltoknál – vélte Vásárhelyi. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a személyfuvarozás nem esett akkorát, mint az áruszállítás. „A válság legsúlyosabban a logisztikát érintette.”
Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy egy átlagos európai 100 kilométerrel kevesebbet autózik egy évben, mint 10 évvel ezelőtt.
Az év legnagyobb változása tavaly az e-útdíj volt Magyarországon – hívta fel a figyelmet. Nálunk magasabb az útdíj-terhelés, mint a régióban, és a környezetvédelmi szempontot sem vették figyelembe a hazai rendszer kialakításánál, mondta.
A vásárlóerő paritáson mért GDP tekintetében Magyarországon arányaiban sokkal drágább az úthasználat – mondta Vásárhelyi. Szavai szerint nem került át jelentős forgalom a vasútra a közút felől az úthasználati díj miatt.
A vállalakozások kezéből 80 milliárd forint áramlott ki annak érdekében, hogy az adóbevételt lehessen növelni, vagyis az állami bevétel növelése volt a célja az e-útdíjnak – adott hangot véleményének.
A legkisebb, magyar tulajdonú vállalkozásokat ütik agyon az útdíjjal a kisebb gépjárművek adóterhelése miatt – vélte a Schenker ügyvezetője. Hozzátette, Brüsszel is nagy részletességgel fog figyelmi a magyar útdíj-rendszerre.
Egy beruházások kapcsán érdemes figyelembe venni azt, hogy egy stabil környezetet, kiszámítható növekedést garantáljon az adott ország, és kiszámítható gazdaságpolitika legyen, mondta Rábai Dániel, a Continental csoport országkoordinátora. Ha folyamatosan ugrál az euró árfolyama, az kedvezőtlen lehet – hangsúlyozta. „A stabilitás az, ami a legfontosabb.”
Ha a korrupció túlzott méreteket ölt, akkor egy legálisan működő cég nehéz helyzetbe kerülhet. Nem mindegy az adórendszer gyakori változása és a bonyolult adminisztrációs rendszer sem.
Az e-útdíj a Continental logisztikai költségeit is megdobta, ami versenyhátrány Magyarország vagy a cég számára – mutatott rá. Így érdemes lehet más országbeli telephellyel ellátni a vevőket – hangsúlyozta. Szavai szerint a környező országokkal is versenyben van Magyarország.
(vg.hu )
Az “E”-útdij megharmadolta a magyar fuvarozási vállalkozásokat, és legalább tizezer munkahelyet szüntetett meg-CSAK EDDIG!

Dübörög a hitelfelvétel! Történelmi magyar állampapír-aukció: rég láttunk ilyet

A szokásosnál több állampapírral lépett ma piacra az Államadósság Kezelő Központ, és még így is kétszeresen túljegyezték a diszkont kincstárjegyeket. Pont egy vágásnyival az alapkamat alatt a hozam. Utoljára 2011. szeptember 11-én kínált fel 60 milliárdos mennyiséget 3 hónapos aukción az ÁKK, tavaly jórészt 50, majd az év vége felé 40, illetve 30 milliárdos csomaggal jelentkezett az ÁKK keddenként.
A szokatlanul magas felkínált összeget a mostanában megszokott magas érdeklődés fogadta, a 136 milliárdos értékben beérkező ajánlatok több mint kétszeres túljegyzést jelentenek. Még a magas eredeti terveket is felülírta az államadósság-közelő, és 70 milliárd forint értékben fogadot be ajánlatokat az elsődleges forgalmazóktól.


Gyönyörű grafikon-csak melléje kellene állitani egy adóssággrafikont is! Máris nagyon csúnya lenne!(B-R)

Az aukció átlaghozama mindössze 2,80 százalék lett, ami egyrészt történelmi mélypont, másrészt épp 20 bázisponttal alacsonyabb a ma még érvényben lévő alapkamatnál – aminek sorsáról délután dönt a monetáris tanács.
(privatbankar)
Nagyjából kikalkulálható, hogy Magyarország működtetéséhez havonta mintegy 300 milliárd forint hiányzik!

Videóra vették a moszkvai napkutyát

Sikerült videón rögzíteni egy ritka légköri jelenséget Moszkva környékén.


A szokatlan fényjelenséget neve angolul sun dognak hívják. Innen ered a magyar tükörfordítás, a napkutya, de a halójelenséget hivatalosan melléknapnak hívják.

A melléknap kialakulásáról a 8-12 kilométer magasan képződő fátyolfelhők, a cirrusok, illetve a pehelyfelhők (cirrostratusok) jégkristályain megtörő fény tehet.

http://index.hu/tudomany/2014/01/21/videora_vettek_a_moszkvai_napkutyat/

A darwinizmus elakadt – összeomlik az evolúcióelmélet?

Egyre határozottabb azon kutatók hangja, akik a makroevolúció bizonyítékainak felülvizsgálatát szorgalmazzák. Az ELTE egykori vendégprofesszora szerint paradigmaváltás közeleg.

– Hogyan került kapcsolatba az Intelligent Design (Értelmes Tervezés) mozgalommal?
– Nagy hatással volt rám a Pennsylvania Egyetem biokémikusának, Michael Behe-nek Darwin fekete doboza című munkája; ez a mű, amely magyarul is megjelent, Amerikában a tudományos könyvek toplistáján szerepel. Az alapgondolat és az ezzel kapcsolatos vita Szókratészig és Platónig nyúlik vissza, s a történelem során újra és újra felbukkan. A viktoriánus korból származik a sokat idézett felvetés, miszerint ha találunk egy órát, s megvizsgáljuk a működését, arra kell következtetnünk, hogy az egy ügyes alkotó műve; a világ pedig sokkal bonyolultabb szerkezet, mint egy óra. David Hume később előállt egy filozófiai vitairattal, majd Darwin megírta a paradigmaváltást jelentő A fajok eredete című könyvét, és az értelmes tervezés rövidesen elvesztette támogatottságát. Azonban a XIX. század elején itt-ott mégis felbukkant, aztán ismét újjáéledt, méghozzá 1953-ban a biokémia területén, mikor Watson és Crick fölfedezte a DNS-t. Crick meggyőződéses materialista, s ő ismerte fel, hogy a DNS-ben rejlik egy kód. Ahol pedig kód van, ott létezik nyelv is vagy valamiféle információ. Felmerült a kérdés: honnan ered az információ?
– Erre nyilván materialista választ is lehet adni.
– Hát hogyne. A hatvanas években Crick írt egy cikket, miszerint a földi élet csírája egy távoli galaxisról került ide. Ezzel persze nem válaszolt meg semmit, viszont beismerte: számára is képtelenség, hogy az élet az általa feltételezett négymilliárd év alatt létrejöhetett a földön. Egy ízben megfordultam a világhírű Polányi Mihály lakásán az Andrássy úton; szerintem ő egyike azoknak, akik Nobel-díjat érdemeltek volna. Nagyon érdekelte a tudományfilozófia, és az elsők közt fogalmazta meg, hogy egy gépet nem lehet fizikai és kémiai képletekre egyszerűsíteni, mert ezzel még nem magyarázzuk meg a működését. Ha valaki el akar készíteni egy tésztagyártó masinát, azt azért teszi, hogy egy tésztalapból tésztacsíkokat állítson elő. Elképzel egy gépet, amellyel el lehet végezni a munkát, majd megtervezi a részleteket, és odaadja a tervet egy mérnöknek, aki kidolgozza, miként kell legyártani a szerkezetet. Aztán kell egy gyár, ahol az emberek megértik a feladatot, a különböző részeket elkészítik és összerakják. A folyamat minden állomásán szükséges az intelligencia és a továbbadott információ. Polányi rájött, hogy az élő szervezetekben apró molekuláris gépek dolgoznak, s híres cikkében megfogalmazta, hogy az élet több, mint kémia és fizika. Az olvasóra hagyta az ebből levonható következtetést. Néhány évvel később sok kémikus és biológus indult el ezen az úton.
– Pedig az általános nézet szerint az élet létrejöttéhez csak anyagra, energiára és időre van szükség.
– Ezzel kapcsolatban 1953-ben történt Urey és Miller híres kísérlete: a feltételezett ősi körülményeket modellezve képesek voltak egy aminosavat előállítani. Ez olyan szenzáció volt, hogy minden újság címlapon hozta. A tudósok azt mondták: már majdnem tudják, hogyan kell életet létrehozni. Most, ötven évvel később teljesen világos, hogy ez tévedés volt. Az 1970-es évek elején Charles Thaxton biokémikus egy geokémikus kollégájával együtt közreadta a kémiai evolúció kritikai elemzését. A kémiai evolúció vezérgondolata, hogy élettelen kémiai elemekből létrejöhet az élet egyszerű formája, s ebből lépésenként megvalósulhat a darwini koncepció, bár Thaxton szerint erre nagyon kicsi az esély. Ha egy órát mozsárban összetörünk, s a darabokat egy dobozban rázzuk a végtelenségig, nem fog működő órává összeállni. A könyv utolsó fejezetében azt állították, kellett lennie egy intelligenciának, amely közbeavatkozott. ők használták először az Intelligent Design, azaz az értelmes tervezés kifejezést. Elméletük ellenzői azzal érveltek, hogy a szerzők teológiai alapon űzik a tudományt.
– És nem?
– Amennyiben ön természettudós, nem hozhatja fel érvként, hogy X. vagy Y. kutató ateista, illetve hívő. Csak azt mondhatja, hogy tudományos érveiket helyesnek vagy helytelennek tartja. A mai napig egyetlen publikáció sem szolgált perdöntő tudományos cáfolattal Thaxtonnal szemben. S ha már az evolucionista érvelésnél tartunk: a nyolcvanas évek elején Philipp Johnson, a Barclay Egyetem jogászdoktora, a retorika és a vitaelmélet professzora elolvasta Richard Dowkins Vak órásmester című könyvét, amely a legjobban megírt evolúciót népszerűsítő könyv. Aztán elolvasott egy másikat is, ezt Michael Danton, egy molekuláris biológiával foglalkozó ausztrál tudós írta Evolúció: egy elmélet válságban címmel. Danton egyébként nem vallásos ember. Johnson azt mondta: tudós nem vagyok, de ügyvéd igen, és meg tudom állapítani, ha valaki rosszul érvel. Ő is írt egy könyvet, ami egy csapásra bestseller lett. A címe: Darwin on trial (Darwin pere - a szerk). Ízekre szedte a tudományos darwinizmus érvrendszerét. Johnsont tekintik a modern intelligens tervezés mozgalom atyjának, az ő hatására írta meg Behe az előbb említett művét. Az ID azoknak a természetben előforduló sémáknak a tanulmányozásával foglalkozik, amelyek leginkább egy intelligencia közreműködésével magyarázhatók. Nem paratudomány, és nem is feltétlenül származik vallásos meggyőződésből. Mindössze azt állítja, hogy a rendelkezésre álló tudományos adatok ebbe az irányba mutatnak. S itt megáll, mert ez a határ, ahol át kell adnia a szót a filozófiának vagy a teológiának.
– Ha megvizsgálok egy órát, valóban a készítőjére asszociálok, mert tudom, hogy számos órásmester él a világban. Ám ha az volna a meggyőződésem, hogy nincsenek órásmesterek, kidolgoznék egy ennek megfelelő hipotézist. S aki eleve feltételezi, hogy létezik a világmindenség alkotója, ezt a hitét igyekszik igazolni a kutatásaival.
– Polányi mondta: ahogy műveljük a tudományt, az nem független attól, milyen emberek vagyunk. Egy percig sem állítom, hogy a tudományos eredménynek és a kutató hitének nincs köze egymáshoz; a kérdés csak az, hogy igazolja-e az eredmény a kutató hitét. A darwinizmusnak nem sikerült megfelelően igazolnia a materializmust. Az igazán jó tudósok bevallják: mindig többet tudnak, mint amennyit képesek megfogalmazni, bizonyítani. Einstein nem csupán egy kísérletsorozat végeredményeként alkotta meg a relativitáselméletet; előbb megvizsgálta a newtoni gravitációt, és úgy vélte, hogy valami nincs rendben vele. Volt hite, miszerint az univerzumnak ésszerűnek kell lennie. De fordítva is működik a dolog: Anthony Flew oxfordi professzor híres ateista volt, az agnosztikusok egyik jelentős alakja. Körülbelül két éve deista nézetre váltott épp az ID tudományos érveinek hatására.
– Felsorolna néhány ilyen érvet?
– Például: a baktériumoknak van egy kis ostoruk, amelynek segítségével képesek közlekedni. Ezt flagellumnak nevezzük. Ha ön mikroszkóp alá teszi a baktériumot, látja: a flagellum forog, mint egy propeller, és a baktérium száguld előre. Tíz-húsz év kellett ahhoz, hogy a kutatók megértsék, hogyan működik mindez. Van a baktériumban egy proteinből készült gépezet. Kerek ágyazatban forog a propeller, s egy kicsiny motor forgatja, percenként tizenhétezres fordulattal; a baktérium egyik pillanatról a másikra képes megváltoztatni mozgásának irányát. Ha e kis biokémiai motor körülbelül tizenöt funkcionális eleme közül bármelyiket kivennénk, működésképtelenné válna. Ez alapján alkotta meg Michael Behe a tovább nem egyszerűsíthető komplexitás fogalmát, s ez nagy kihívás elé állítja a darwinizmust. Az evolúció ugyanis a tudósok számára a természetes kiválasztódást jelenti, amely véletlenszerű mutációkon keresztül megy végbe; e mutációk piciny változásokat hoznak létre az organizmusban, s így megfelelő mennyiségű idő elteltével képes az egyik faj egy másikká átalakulni. A mutáció véletlenszerű, nincs tudatos célja. Az evolúció központi gondolata a véletlen és céltalanság. De hogyan tudott kifejlődni a flagellum? A baktériumnak mozognia kell, hogy élelmet találjon. Az evolúció csak lépésről lépésre tud ilyen komplex rendszert összehozni, de a baktérium nem várhatja meg a folyamat végét, mert ha nincs flagelluma, megsemmisül. Mondok még egy példát: ha ön megvágja a kezét, életveszélyben van, amennyiben nem áll el a vérzés. Ezért a szervezete rögtön beindít egy biokémiai parancssort: fehérje képződik, és az egymással kölcsönhatásba lépő fehérjék a vágás helyén egy halászhálóhoz hasonló alakzatot formálnak; a sejtekkel érintkezve ez a háló megszilárdul, és kemény réteget alkot. A seb eltömődésével viszont leáll az alvadási folyamat. Ha a szervezete nem állítja el a vérzést a megfelelő időben, aztán nem szünteti be az alvadást is a kellő pillanatban, ön meghal. Hogyan tudna egy ilyen képességet lépésről lépésre kifejleszteni? Sok száz olyan biokémiai rendszer van, amely nem jöhetett létre fokozatosan. Aki átnézi a professzionális biokémiai irodalmat, látja: nincs válasz arra, hogy az organizmusok hogyan maradhattak életben a fejlődés utolsó lépése előtt.
– Az ID hívei mindenféle evolúciós szisztémát kizárnak?
A szelekcióval, ami azt jelenti, hogy egy fajon, családon, nemen belül jön létre változás, senkinek nincs problémája. Az evolúcióelmélet viszont arról szól, hogy egy baktériumból hogyan lesz medúza, abból rák, abból kétéltű és így tovább. Ha veszünk egy kutyát, tenyészthetünk belőle egy másik fajtát, azt azonban maga Darwin is beismerte, hogy kutyából képtelenség macskát tenyészteni. Dembski, a kiváló matematikus összefüggésbe hozta Behe elgondolását az információelmélettel. Rájött, hogy egy medúzában sokkal kevesebb az információ, mint egy cápában. Ahhoz, hogy a medúza cápává alakuljon, valóságos információrobbanásra lenne szüksége. De vajon honnan kaphatna ilyen mennyiségű információt? Az evolucionisták szerint az információ kifejlődik, azonban nincs ismert példa arra, hogy az információ máshonnét származhat, mint valamilyen intelligenciából. Az evolucionista biológia egy feltételezéseken alapuló tudományos terület, s ezek a feltételezések a matematika, a fizika, a kémia és az informatika területén nem bizonyíthatók.
– Mint minden kisebbségi mozgalomnak, az értelmes tervezésnek is van szubkultúraíze, ami sokak számára szalonképtelenné teszi. Nem okozott önöknek végzetes presztízsveszteséget, amikor Amerikában nem sikerült elérniük az oktatási törvény módosítását?
Az Egyesült Államokban ezt kulturális háborúnak nevezik, ugyanis a kultúrára nézve meghatározó, mi az uralkodó tudományos nézet. Létrejöhet-e az élet a semmiből? Vagy valaki belekódolta az anyagba az információt, ami maga az élet? Egy materialista számára nincs zavaróbb és felkavaróbb, mint az intelligens tervezés. S a kultúrának és korszellemnek megfelelően többnyire ők töltik be az egyetemek vezető pozícióit, ezért nem kaphat az ID kellő publicitást. Az evolúció tudományos dogma, amit nem illik megkérdőjelezni. Ám itt van előttem egy lista, több mint négyszáz akadémikus, tanszékvezető, impozáns tudományos fokozatokkal rendelkező kutató neve szerepel rajta a világ sok egyeteméről. A névsor fölött ez áll: „Kételkedünk abban, hogy a véletlen mutáció és a természetes szelekció megmagyarázza az élet bonyolultságát; a darwini elmélet bizonyítékainak körültekintő elemzésére van szükség." Lehetséges, hogy újabb paradigmaváltás felé haladunk. Százötven éve a tudósok azt mondták: lehet, hogy meg tudjuk magyarázni a dolgokat Isten nélkül. Most kezdenek rájönni, hogy ez tévedés volt. A paradigmaváltás rendszerint nem úgy történik, hogy hirtelen mindenki átáll a másik oldalra; a régi tudományos iskolák képviselői többnyire halálukig harcolnak a nézeteikért, és csak az új generációk szemléletében következik be a változás. Személyes véleményem az, hogy a darwinizmus ki fog múlni, mert tudományosan életképtelen.
– Mások viszont úgy érzik, az intelligens tervezés visszatérést jelentene a középkorba.
Talán meg fog lepődni: a középkori értelmiségiek közt alig akadt olyan, aki elhitte, hogy a Föld lapos. Dante pokla ezért van a Föld közepében. Az 1200-as években egy tudós azt a feladatot adta diákjainak: öt különböző módon bizonyítsák be, hogy gömbölyű a Föld. A középkori királyszobrok gömböt tartanak a kezükben, tetején kereszttel; ez a Krisztus uralma alá tartozó földgolyót jelképezi. Plótinosz is fölvetette az ókorban, hogy a Nap körül kering a Föld, ám csak Kopernikusz idejére állt össze elegendő bizonyíték ahhoz, hogy széles körben megváltozzék az emberek gondolkozása. A felvilágosodás és az azt követő ideológiák sajátsága, hogy igyekszenek mindent eltörölni, ami korábban létezett. A sötét középkor kifejezés a XIX. századi pozitivistáktól származik, mára azonban kiment a divatból, hiszen e kor rehabilitációja zajlik. A középkor tudományossága nagyon magas színvonalú volt, az egyetemek is akkor jöttek létre. Azonban a kutatás még abból indult ki, hogy van teremtője, tehát értelme és célja a világnak. A materializmus nem ismeri a választ arra, mi okozta az ősrobbanást, hogyan jöhet létre az élettelen anyagból élő, hogyan alakultak ki a fajok és az igen finoman hangolt világegyetem; a vizsgálatok évtizedek óta nem vezetnek a problémák megoldásához, csak újabb nehézségeket vetnek fel. Az evolúció olyan kulcs, amely nem illik a zárba. Ám ha belátjuk, hogy mindezt csak egy alkotó értelem hozhatta létre, lehetőséget kapunk a további vizsgálódáshoz ott, ahol a darwinizmus elakadt.  
(Balavány György, mindennapi.hu - A cikk eredetileg a Magyar Nemzetben jelent meg.)

Divat a fiatalok közt a fekete mágia

A modern világban furcsának tűnik az ördögűzés gyakorlata. Az Újszövetség általános utalásokat és speciális beszámolókat egyaránt tartalmaz olyan esetekről, amikor Jézus vagy az apostolok ördögöt űztek.
Sokan gondolják, hogy amit az ókorban vagy a középkorban démoni megszállottságként írtak le, arra ma már létezik pszichológiai vagy pszichiátriai diagnózis és így terápia is. Egyes szakemberek szilárdan képviselik azt az álláspontot, hogy bizonyos eseményeket sokan természetfölötti lények beavatkozásaként magyaráznak, de ezeknek a nem hétköznapi eseményeknek is megvan a maguk tudományos magyarázata. Mások − mint például az Olasz Pszichiátriai Szövetség elnöke − azt tapasztalják, hogy nemcsak az fordul elő, hogy az emberek pszichiátriai rendellenességgel ördögűzőhöz fordulnak, hanem az ellenkezője is: azaz hogy spirituális problémára keresnek pszichiátriai megoldást.

Vezet a Vatikán
Ördögűzésben a Római Katolikus Egyháznak van a legnagyobb tapasztalata. Csak Olaszországban a katolikus egyház által kiképzett ördögűzők száma az utóbbi pár évben megtízszereződve 300-ra emelkedett. A Vatikán − az 1614. évi dokumentumot leváltva − 1999-ben új útmutatót bocsátott ki az ördögűző papoknak, amely szerint azoknak, akik ördögtől megszállottnak tartják magukat, először orvosi vizsgálatra kell menniük, hogy a testi vagy a pszichológiai problémákat kizárják. A Róma külvárosában található Pontifical Regina Apostolorum Egyetem képzése ezek mellett arra oktatja hallgatóit, hogyan kell imádkozni, mi húzódik meg az ördögűzés, a démoni befolyás mögött, hogyan válnak emberek mindezeknek a rabjává, mik az árulkodó jelek, és hogyan tud az egyház segíteni ezeken az embereken.
Amerika, Sátán és a média 
Az Egyesült Államokban mind a protestáns, mind a katolikus ördögűzők száma évről évre növekszik. Bob Larson, a protestáns Lelki Szabadság Gyülekezetének alapító lelkésze célul tűzte ki egy olyan ördögűző-hálózat kiépítését, amit bárki egynapos autóúton belül elér. Honlapja szerint erre azért van szükség, mert miután megjelentették a Real Exorcist (Valódi ördögűzők) filmsorozatukat, félmillióan keresték meg három honlapjukat különböző lelki gyötrelmekkel.
Bob Larsonról egyébként azt tartják, hogy az ördögűzést igen látványosan műveli, médiaszereplése valószínűleg éppen ennek köszönhető. Nála jóval visszafogottabb a szintén amerikai, katolikus Thomas J. Paprocki püspök: szerinte ördögűzésre igen ritkán és nagyon különleges esetekben van szükség, mert az ördög fő módszere a kísértés, amire a legjobb válasz a helyes életvezetés, lelkiség és a szentségekhez való rendszeres járulás.
A média hemzseg a feketemágiától
A 85 éves Gabriele Amorth atya, a Vatikán legfőbb ördögűzője, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke már hetvenezer (!) ördögűzést végzett pályafutása alatt. Saját állítása szerint az ember szemének mozgásából, hangjából is meg tudja állapítani, hogy démonnal van-e dolga. Együtt dolgozik orvosokkal is, akik a saját szakterületük szerinti tüneteket keresik a betegekben, és sokszor nem találják.
A legfőbb démoni tünetnek a szent dolgoktól való irtózást és az istenkáromlást tartja, de jellemző az is, hogy a kérdéses személy bármilyen szent jelkép látványára megzavarodik, esetleg letépi azt a falról, és elhajítja. Ezek az emberek nem hagyják magukat megáldani, nem tudnak végighallgatni egy imát, ilyen helyzetben dühösek lesznek, a földre vetik magukat. Ha Gabriele atya nem talál démonra utaló jelet, akkor orvoshoz küldi a szenvedőt, és imádkozik érte; nem gondolja, hogy a Sátán ma erősebb lenne, mint régen volt, de többen hallgatnak rá, és főként a fiatalokat látja veszélynek kitéve − a média hemzseg a fekete mágiától, például a Harry Potter-filmekben is számtalan okkultista jelenetet láthatnak a gyerekek. A végső segítség minden esetben az lehet, ha a személy, akiből kiűzik az ördögöt, gyakorló kereszténnyé válik.
Kis Ferenc Balázs, mindennapi.hu

Az orosz kém, aki amerikai nemzeti hős lett

Két amerikai törvényhozó is nyilatkozott arról, hogy folyamatban van egy vizsgálat arra vonatkozóan, gyakorolt-e közvetlen befolyást Edward Snowdenre valamely orosz kormányzati tisztviselő.
Mike Rogers (Michigan) és Dianne Feinstein (Dél-Kalifornia) szenátorok nyilatkoztak a volt NSA-alkalmazott moszkvai kapcsolatai ügyében. Rogers szerint az egyértelmű, hogy Snowden idegen ország megrendelésére végzett adatgyűjtést, de ez a gyűjtött/kiszivárogtatott adatok jellegéből is következett. Az NSA a botrány kirobbanásakor felmérte, milyen dokumentumokat vitt ki a rendszerből a korábbi ügynök Edward Snowden, és ezek többségében katonai fejlesztésekre vonatkozó, valamint taktikai és a világban zajló amerikai katonai műveletekkel kapcsolatos információk voltak.

A nemzeti hős, akiről azt sem tudni, éppen kitől kapja az utasításokat
Rogers a hétvégén interjút is adott az NBC News-nak, melyben kijelentette, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szervezhette be a volt NSA alkalmazottat, akinek Moszkvába menekülését követően az orosz szolgálatok azonnal védelmet biztosítottak. Az interjúban arra a kérdésre, hogy szerinte Snowden korábban is az oroszoknak dolgozott-e, azt mondta, nem kizárt, de nem tudnak bizonyítékot találni erre vonatkozóan.
Snowdent rengeteg amerikai már most nemzeti hősként kezeli, pedig az is lehet, hogy ez az amerikai nemzeti hős egyszerűen orosz kém. Annyi biztos; az Egyesült Államok teljes leépülése elkerülhetetlen, ha már ahhoz is az oroszok kellenek, hogy Amerika elő tudjon állni egy nemzeti hőssel.

http://www.hidfo.net/2014/01/21/az-orosz-kem-aki-amerikai-nemzeti-hos-lett

Kijev - mesterlövészek lőttek a tömegbe?

Kijevben harmadik napja folyamatos összecsapások zajlanak a rendőri erők és a Nyugat által radikalizált tüntetők közt, - a tömeg közel egy napig megszállás alatt tartotta a kormánynegyedet, amit a hatóságoknak mostanra sikerült csak visszafoglalni. Tegnap éjjel a rohamrendőrök gumilövedékkel lőttek a tömegbe, a tüntetők kövek dobálásával és Molotov-koktélokkal viszonozták az oszlatási kísérleteket, végül a rendőri erők benyomultak a kormánynegyedbe.
A rendőrség közleménye rámutat, hogy a tüntetők azt követően radikalizálódtak, miután valaki éles lőfegyverrel belelőtt a tömegbe. A közlemény szerint ez a lövés nem a rendőri erők részéről történt, a kivezényelt rohamrendőrök számára csak gumilövedék használata engedélyezett.
Mintegy 200-400 ember van most az utcákon, és ugyanennyi rendőr vesz részt az oszlatásokban. A kormánynegyed visszafoglalást követően a Függetlenség tér lett egy új gyülekezési központ, ahol baseball-ütőkkel, láncokkal felszerelt futball-huligánok rendezik újra a soraikat. Erre a terültre vonultak vissza a jobboldali radikálisok is. Vitalij Klicsko felszólította a tüntetőket, hogy mellőzzék az agressziót, mert a kormány érdeke a tüntetések elmérgesedése.
Füstgránátok, pirotechnikai eszközök, állandósuló káosz a fővárosban
Hétfő éjjel tüntetők egy csoportja felmászott a Dinamo futball stadion főkapujára, ezt használták hídfőként a rendőrség különleges alakulatainak Molotov-koktélokkal dobálására. Akkor a tömeg mintegy 2000 főt számlált, a rendőri erők könnygázzal és hanggránátokkal hamar feloszlatták a tömörülést.
A Russia Today helyszíni tudósítóját hátba találta egy gumilövedék az oszlatás során. Korábban a kormányellenes tüntetők egy improvizált katapulttal álltak elő, amiről tűzijátékokat és nagyobb köveket lőttek a rendőrkordonokra. A rendőrség később megsemmisítette az eszközt.
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Kijev belvárosában anarchikus állapotok vannak. Számítani lehetett arra is, hogy a tüntetők provokálására valaki majd belelő a tömegbe. Nem kizárt, hogy a nyugatiak mesterlövészei már mozgásban vannak. Ez esetben, ha a rend átmenetileg helyre is állna, számolni lehet újabb tömegbe lövésekre, de nem kizárt a radikalizálódó tömegek fegyverekkel ellátása sem. A Nyugatnak feltett szándéka Ukrajna darabokra szakítása, és nem válogatnak az eszközökben. A hatóságok minden négyzetméterért harcot kell vívjanak majd, amit nem akarnak átengedni az Európai Uniónak.

http://www.hidfo.net/2014/01/21/kijev-mesterloveszek-lottek-tomegbe


Keddre virradó éjjel is folytatódtak Kijev belvárosában a Nyugat-barát tüntetők radikális csoportjai és a rendőrség közötti összecsapások. Az erőszakos akciókra kész és számos harci eszközzel felszerelkezett mintegy ezer zavargó füstgránátokkal, fáklyákkal és gyújtópalackokkal, valamint kövekkel dobálta a velük szemben álló rendőröket.
Vitalij Klicsko volt ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, a Csapás (Udar) nevű párt vezetője is beszállt a harcba. A Dinamo labdarúgóklub stadionjánál zajló állóháborúban a különleges belügyi erő, a Berkut tagjai kora reggel megpróbálták megrohamozni a radikális csoportok barikádját, amely egyebek közt a helyszínen korábban felgyújtott rendőrbuszok és egyéb járművek kiégett roncsaiból áll.
Néhány perc után azonban kénytelenek voltak meghátrálni a roncsokból őket újult erővel érő támadás miatt.
Csatát vívnak - ki mivel tud. A rendőrök immár második apja a kormány és a parlament épületéhez vezető utcát állják el a felfegyverzett tüntetők elől.
Dühösek Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt elnöke az éjjel arra szólította fel a békés tüntetőket, hogy ne hagyják magukat provokálni. A boxvilágbajnokból lett ellenzéki politikus szerint Viktor Janukovics oroszbarát elnök kormánya botokkal felfegyverzett suhancok bevetésével akarja destabilizálni a kijevi helyzetet és káoszt okozni.
(HVG)

Bal-Rad komm : Nem nyugszanak a cionisták által felbérelt fölforgatók! A magát mostmár hovatovább szabadságharcosnak kikiáltó (egyes megbizható források szerint amúgy homoszexuális) nyugatbérenc banditaaki övéi körében duhajkodik a rendőrökkel, azt állitja, hogy a hatalom provokál!
Ezek szerint ő csak véletlenül keveredett a “provokátorok” közé? Akiket pedig ő tüzel?
A képek láttán aligha!
A képek arról tanúskodnak, hogy Klicsko az egyik legnagyobb provokátor és felforgató!
Erőltetett menet - Kijevben összegyűjtötték a provokátorokat


A kijevi tüntetők közül kiemelt provokátorok közül több fiatal is bevallotta, hogy pénzért vettek részt a felfordulásban, 300-500 hrivnyát ígértek nekik cserébe azért, ha a városban gyújtogatnak és ablakokat törnek be.
A Dinamo Kijev futballcsapat válaszul Facebook-oldalán felszólította a szurkolóit, hogy vonuljanak az utcára és segítsenek a tüntetőknek összegyűjteni a provokátorokat. Rövid időn belül minden randalírozót elfogtak és összetereltek, a tömeg kivetette magából azokat, akik ablakokat törtek be, gyújtogattak vagy az utca kövével dobálták a rendőröket. Végül a provokációra felbérelt fiataloknak egy kétoldalról felügyelt szégyenmenetben kellett végighaladniuk a Függetlenség téren, a menetoszlopot a szurkolók és ellenzéki tüntetők közösen felügyelték.
Az akcióra szerveződő csoportok egyik alkalmi vezetője később úgy nyilatkozott az egyik ukrán tévécsatornának, hogy a fiataloknak az ukrán néptől bocsánatkérésként kellett libasorban menetelniük, ez átnevelő célzatú, jelképes akció volt.
A tüntetők mintegy 500 provokátort gyűjtöttek be a fővárosban, és láthatóan egyetértenek abban, hogy a kormány pénzeli őket a tüntetések radikalizálására. Pedig ez egy szokványos művelet a nyugat részéről, pénzt osztogatnak azoknak, akik a rend őreire támadnak. Majd amikor kellően feszült a helyzet, megkezdődnek a rejtélyes tömegbe lövések, amiért szintén a kormányerőket teszik felelőssé.
Szerencsére a tüntetők - ellentétben a hazánkban lezajlott primitív csőcselék zavargásával - nem támogatják a rendbontást és kivetik maguk közül a randalírozókat. Így a nyugatiak felforgató művelete újból megakadhat a nép rendszeretetén. A kormánynak most mindent el kell követni annak érdekében, hogy a tüntetőket pénzeléséért felelős forrásokat minél hamarabb felszámolják.

http://www.hidfo.net/2014/01/22/eroltetett-menet-kijevben-osszegyujtottek-provokatorokat

Eltávolítanák Marx szobrát a Corvinus Egyetemről

Nemrég Rétvári Bence KDNP-alelnök és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is arra szólította fel a Budapest Corvinus Egyetem vezetőségét, hogy távolítsák el Marx szobrát az intézmény aulájából, - mindezt arra hivatkozva, hogy Karl Marx "nyíltan fajgyűlölő és osztályharcos nézeteket vallott, vállaltan antiszemita volt." Ráadásként még azt is hozzátették, hogy szerintük ez a mai fiatalok számára elfogadhatatlan.


Karl Marx: "Minden tirannus mögött egy zsidó áll"

Hogy mi lesz a Marx szobor sorsa, az egyelőre nem tisztázott - az egyetem vezetése kifogásolja, hogy az államtitkár beleszóljon az egyetem belügyeibe, a diákok pedig megosztottak a kérdésben. Ami érthető, de sajnos ebben az esetben is azt láthatjuk, hogy ez az ügy a legkevésbé sem a Marx szoborról szól.
Arról szól ugyanis ez a történet, hogy Magyarországon kezdenek egymásra találni a munkás érdekvédelmi szervezetek, ezért az "oszd meg és uralkodj" elve mentén ismét be kellett dobni egy témát a közéletbe, amin a munkás magyarok ideológiai alapon egymásnak eshetnek. Ez az eset nem a Marx szobor sorsáról, de még csak nem is Marx személyének megítéléséről szól. Hanem arról, hogy az új erőre kapó munkás érdekképviseleteket csak akkor tudja kontroll alatt tartani a karvalytőke, ha azok letűnt ideológiák megítélése mentén egymásnak esnek.
Akár elítéli, akár megvédi egy szervezet Karl Marx személyét, ugyanabba a mederbe lett terelve a dolog: a munkásokat tömörítő szervezetek megint a múlt ideológiai kérdésein, megint az évtizedekkel ezelőtt történtek megítélésén vitatkoznak ahelyett, hogy a jelen problémáinak közös megoldásán dolgoznának.
Magyarországon a becsületes, dolgozó emberek helyzete egyre rosszabb, és a hatalom bitorlói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy figyelmünket a múlt irányába tereljék, miközben saját hatalmuk bebetonozására törekszenek.
Mind a magyar munkás érdekvédelmi szervezeteknek, mind pedig az egyetem fiataljainak javasoljuk, hogy ne üljenek fel a provokációnak, és ne Marx személyével, vagy elmúlt rendszerek ideológiáinak utólagos megítélésével foglalkozzanak, hanem minden erejüket a jelen problémáinak megoldására összpontosítsák.

http://www.hidfo.net/2014/01/21/eltavolitanak-marx-szobrat-corvinus-egyetemrol




MARX SZOBRÁT KIDOBJÁK A MARX KÁROLY KÖZGAZDASÁGI EGYETEMRŐL

Az egyetemet újabban Corvinus egyetemnek nevezik, de Marx és a marxisták szelleme tovább kisért ott, hiszen a marxista tanárok továbbra is ott vannak, akik előzőleg a marxi és kommunista elméletet oktatták a Kádár-rendszerben és a rendszerváltás után. Ilyen sötét figura az egyetemen, a sok közül, Ágh Attila is. Tehát a Fidesznek a szoborral együtt minden marxista oktatót és tanárt is ki kéne rugnia....nemcsak erről az egyetemről, hanem az összes oktatási intézményből, a sajtóból és a tömegtájékoztatásból is! Kép: Marx szobra az egyetemen, de a képviselők irodaházában még mindig ott van a hatalmas Lenin kép, igaz ronggyal van letakarva. Az egyetem lapján Marx és Ágh elvtárs a jó elvtárs....

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/kidobj%C3%A1k-zsid%C3%B3k-b%C3%A1lv%C3%A1ny%C3%A1t-az-egyetemr%C5%91l



A MARX SZOBROT AZÉRT NEM LEHET ELTÁVOLÍTANI AZ EGYETEMRŐL, MERT MARX ZSIDÓ VOLT ÉS EGY RABBINAK A FIA
Marx fölülírja a jogállamot és a magyar törvényeket a vöröszsidó kommunisták miatt, akik foggal-körömmel védik a Kommunista Kiáltvány szerzőjét, ami később Leninnek, Sztalinnak és Rákosinak volt a kézikönyve, a tömeggyilkosságokhoz. Kép: Marxot védő oldalról
A helyzet tökéletesen rávilágít arra, hogy a hatalom nem a Fidesz kezében, hanem a zsidórabbik kezében van! Hiszen egy kommunista szobrot sem képes eltávolítani a Fidesz-kormány...



Szobrok a hazaáruló Antallnak


A felvidéki Kolozsnémán február 16-án állítanak szobrot a néhai hazaáruló miniszterelnöknek, Antall Józsefnek. Az Antall alapítvány december 22-én Székelyhídon avatta fel a szabadkőműves fekete sámán szobrát. Terveik között szerepel minden, határon túli régióban szobrot állítani Antall tiszteletére, halálának 20 éves évfordulója alkalmából. Sajnos itt tartunk, egy olyan országveszejtő lény, mint Antall, szobrokat érdemel. Bezzeg ha tudnák ki is volt valójában. A kárpátaljai magyarság mit szól ahhoz, hogy a nemzethóhér miniszterelnök önként mondott le az ottani területekről? Így is megérdemli a szobrot? Állítsanak szobrot inkább Egán Edének vagy hasonló kaliberű harcosoknak. Ne a hajdanvolt páholytagnak, aki paktumozásaival kimerítette a magyargyűlölet teljes tárházát.
Dunai István





Én meg azt a sok erkölcstelen szobrot és szabadkőműves csúfságokat távolítanám el tereinkről, épületeinkről amikre minden utcasarkon rálelhetünk lassan már városainkban! Mindannyian csak teremtmények vagyunk, nincsen jogunk magunkat, se másokat felmagasztalni, ha nem adjuk meg amit meg kellene adnunk a Szentháromságnak.