2014. január 21., kedd

Eltávolítanák Marx szobrát a Corvinus Egyetemről

Nemrég Rétvári Bence KDNP-alelnök és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is arra szólította fel a Budapest Corvinus Egyetem vezetőségét, hogy távolítsák el Marx szobrát az intézmény aulájából, - mindezt arra hivatkozva, hogy Karl Marx "nyíltan fajgyűlölő és osztályharcos nézeteket vallott, vállaltan antiszemita volt." Ráadásként még azt is hozzátették, hogy szerintük ez a mai fiatalok számára elfogadhatatlan.


Karl Marx: "Minden tirannus mögött egy zsidó áll"

Hogy mi lesz a Marx szobor sorsa, az egyelőre nem tisztázott - az egyetem vezetése kifogásolja, hogy az államtitkár beleszóljon az egyetem belügyeibe, a diákok pedig megosztottak a kérdésben. Ami érthető, de sajnos ebben az esetben is azt láthatjuk, hogy ez az ügy a legkevésbé sem a Marx szoborról szól.
Arról szól ugyanis ez a történet, hogy Magyarországon kezdenek egymásra találni a munkás érdekvédelmi szervezetek, ezért az "oszd meg és uralkodj" elve mentén ismét be kellett dobni egy témát a közéletbe, amin a munkás magyarok ideológiai alapon egymásnak eshetnek. Ez az eset nem a Marx szobor sorsáról, de még csak nem is Marx személyének megítéléséről szól. Hanem arról, hogy az új erőre kapó munkás érdekképviseleteket csak akkor tudja kontroll alatt tartani a karvalytőke, ha azok letűnt ideológiák megítélése mentén egymásnak esnek.
Akár elítéli, akár megvédi egy szervezet Karl Marx személyét, ugyanabba a mederbe lett terelve a dolog: a munkásokat tömörítő szervezetek megint a múlt ideológiai kérdésein, megint az évtizedekkel ezelőtt történtek megítélésén vitatkoznak ahelyett, hogy a jelen problémáinak közös megoldásán dolgoznának.
Magyarországon a becsületes, dolgozó emberek helyzete egyre rosszabb, és a hatalom bitorlói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy figyelmünket a múlt irányába tereljék, miközben saját hatalmuk bebetonozására törekszenek.
Mind a magyar munkás érdekvédelmi szervezeteknek, mind pedig az egyetem fiataljainak javasoljuk, hogy ne üljenek fel a provokációnak, és ne Marx személyével, vagy elmúlt rendszerek ideológiáinak utólagos megítélésével foglalkozzanak, hanem minden erejüket a jelen problémáinak megoldására összpontosítsák.

http://www.hidfo.net/2014/01/21/eltavolitanak-marx-szobrat-corvinus-egyetemrol




MARX SZOBRÁT KIDOBJÁK A MARX KÁROLY KÖZGAZDASÁGI EGYETEMRŐL

Az egyetemet újabban Corvinus egyetemnek nevezik, de Marx és a marxisták szelleme tovább kisért ott, hiszen a marxista tanárok továbbra is ott vannak, akik előzőleg a marxi és kommunista elméletet oktatták a Kádár-rendszerben és a rendszerváltás után. Ilyen sötét figura az egyetemen, a sok közül, Ágh Attila is. Tehát a Fidesznek a szoborral együtt minden marxista oktatót és tanárt is ki kéne rugnia....nemcsak erről az egyetemről, hanem az összes oktatási intézményből, a sajtóból és a tömegtájékoztatásból is! Kép: Marx szobra az egyetemen, de a képviselők irodaházában még mindig ott van a hatalmas Lenin kép, igaz ronggyal van letakarva. Az egyetem lapján Marx és Ágh elvtárs a jó elvtárs....

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/kidobj%C3%A1k-zsid%C3%B3k-b%C3%A1lv%C3%A1ny%C3%A1t-az-egyetemr%C5%91l



A MARX SZOBROT AZÉRT NEM LEHET ELTÁVOLÍTANI AZ EGYETEMRŐL, MERT MARX ZSIDÓ VOLT ÉS EGY RABBINAK A FIA
Marx fölülírja a jogállamot és a magyar törvényeket a vöröszsidó kommunisták miatt, akik foggal-körömmel védik a Kommunista Kiáltvány szerzőjét, ami később Leninnek, Sztalinnak és Rákosinak volt a kézikönyve, a tömeggyilkosságokhoz. Kép: Marxot védő oldalról
A helyzet tökéletesen rávilágít arra, hogy a hatalom nem a Fidesz kezében, hanem a zsidórabbik kezében van! Hiszen egy kommunista szobrot sem képes eltávolítani a Fidesz-kormány...



Szobrok a hazaáruló Antallnak


A felvidéki Kolozsnémán február 16-án állítanak szobrot a néhai hazaáruló miniszterelnöknek, Antall Józsefnek. Az Antall alapítvány december 22-én Székelyhídon avatta fel a szabadkőműves fekete sámán szobrát. Terveik között szerepel minden, határon túli régióban szobrot állítani Antall tiszteletére, halálának 20 éves évfordulója alkalmából. Sajnos itt tartunk, egy olyan országveszejtő lény, mint Antall, szobrokat érdemel. Bezzeg ha tudnák ki is volt valójában. A kárpátaljai magyarság mit szól ahhoz, hogy a nemzethóhér miniszterelnök önként mondott le az ottani területekről? Így is megérdemli a szobrot? Állítsanak szobrot inkább Egán Edének vagy hasonló kaliberű harcosoknak. Ne a hajdanvolt páholytagnak, aki paktumozásaival kimerítette a magyargyűlölet teljes tárházát.
Dunai István





Én meg azt a sok erkölcstelen szobrot és szabadkőműves csúfságokat távolítanám el tereinkről, épületeinkről amikre minden utcasarkon rálelhetünk lassan már városainkban! Mindannyian csak teremtmények vagyunk, nincsen jogunk magunkat, se másokat felmagasztalni, ha nem adjuk meg amit meg kellene adnunk a Szentháromságnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése