2014. január 21., kedd

Az orosz kém, aki amerikai nemzeti hős lett

Két amerikai törvényhozó is nyilatkozott arról, hogy folyamatban van egy vizsgálat arra vonatkozóan, gyakorolt-e közvetlen befolyást Edward Snowdenre valamely orosz kormányzati tisztviselő.
Mike Rogers (Michigan) és Dianne Feinstein (Dél-Kalifornia) szenátorok nyilatkoztak a volt NSA-alkalmazott moszkvai kapcsolatai ügyében. Rogers szerint az egyértelmű, hogy Snowden idegen ország megrendelésére végzett adatgyűjtést, de ez a gyűjtött/kiszivárogtatott adatok jellegéből is következett. Az NSA a botrány kirobbanásakor felmérte, milyen dokumentumokat vitt ki a rendszerből a korábbi ügynök Edward Snowden, és ezek többségében katonai fejlesztésekre vonatkozó, valamint taktikai és a világban zajló amerikai katonai műveletekkel kapcsolatos információk voltak.

A nemzeti hős, akiről azt sem tudni, éppen kitől kapja az utasításokat
Rogers a hétvégén interjút is adott az NBC News-nak, melyben kijelentette, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szervezhette be a volt NSA alkalmazottat, akinek Moszkvába menekülését követően az orosz szolgálatok azonnal védelmet biztosítottak. Az interjúban arra a kérdésre, hogy szerinte Snowden korábban is az oroszoknak dolgozott-e, azt mondta, nem kizárt, de nem tudnak bizonyítékot találni erre vonatkozóan.
Snowdent rengeteg amerikai már most nemzeti hősként kezeli, pedig az is lehet, hogy ez az amerikai nemzeti hős egyszerűen orosz kém. Annyi biztos; az Egyesült Államok teljes leépülése elkerülhetetlen, ha már ahhoz is az oroszok kellenek, hogy Amerika elő tudjon állni egy nemzeti hőssel.

http://www.hidfo.net/2014/01/21/az-orosz-kem-aki-amerikai-nemzeti-hos-lett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése