2011. október 25., kedd

Tévé Isten, mindennapi gondolatunk add meg ma!

A tévé nálunk a 60-as években jelent meg, és kb. a 70-es évekre lefedte a legtöbb háztartást. Az adások még nem voltak mindennaposak, ezért erősebben volt jelen az emberek közti kommunikáció. Vidéken különösen jellemző volt a házak előtti kispadokon való beszélgetés. Mikor besötétedett, az emberek bementek, megnézték az egyetlen filmet, nyáron talán még azt sem, mert sokáig dolgoztak a földeken vagy az otthoni veteményesben.
Fokozatosan-e vagy egész hirtelen - talán a 80-as évektől - mindez megszűnt, nemhogy a városban, vidéken is eltűntek az emberek, mindenki nézi a tévéjét reggeltől estig. Nagyon sokan már csak annyit termelnek, amennyi a szűk családnak elegendő, nem áll már senki a kapu előtt beszélgetve, mert a szabadidő a műsorokra kell. Még a templomi harang is megszűnt sok helyen, inkább valami dallamra cserélték. 
Az általános nézetek a tévé szerepéről: (Vagyis a tévhitek - a szerk.)
Híreket közvetít, hogy képben legyünk a világ eseményeiről, filmeket láthatunk, hogy megússzuk a mozi költségeit. Megismerhetünk tájakat, állatokat, kultúrákat, minden olyat, ahová egész életünkben el nem juthatunk. Összességében, szórakoztat, tájékoztat, kultúrát közvetít.
Mindez, ha mélyebben belegondolsz messze nem így van!
Annak, hogy az emberek között nincs valódi kommunikáció, komoly következményei vannak! Többek között az egyénenként való elkülönülés saját tévéjük előtt, ami akadályozza az emberek összefogását, véleménycseréjét, a beszélgetés színes és egyéni tartalma kikopott az emberi érintkezésekből. Hallgasd meg a munkahelyeden a beszélgetést:
- Láttad tegnap a…
- Igen, mi is azt néztük…
Már meg is van a téma! Észre sem veszed, hogy nem egy valóságos dologról beszélgetsz, hanem x szereplőkkel történtekről.
Párkapcsolatok fásulnak el a válás szintjéig, mert nincs kommunikáció a párok között. A közös időtöltés a tévénézés, szép csendben, de viszont nem esnek zavarba, ha arról van szó, kit szavaztak ki a Való Világból!
Holott, attól kellene zavarba jönnöd, hogy téged, ember, téged szavaztak ki a valódi való világból! Jobban ismeri a család a sorozatok szereplőinek megkreált életét, mint a saját családtagjaiét! Azt sem tudja némelyik ember, ki is valójában a gyereke! Hallgasd meg egy buszutazás alkalmával, miről beszélnek az emberek! Mi volt a Barátok közt-ben?
Lényeges tévhit, hogy a televízió csatornák tájékoztatnak az aktuális hírekről:
Melyikről? Hogy a ló a szájába vett ecsettel képes összemázolni a kifeszített vásznat? Ez nem vicc, nem poénból írtam!
Annyi hírt és úgy fognak leadni, ahogyan szeretnék, hogy tudjunk egy adott eseményről (majdnem azt írtam, hogy gondolkodjunk a „tudjunk” helyett). A lényeg viszont az, hogy ne gondolkodj, fogadd el azt, amit mondanak!
El is fogadod természetesen! Mert, amit elégszer bemutatnak, mondanak sokszor, berögzül az agyadba, s elkezded úgy hinni, mint egy paradigmát, egy szentírást! (Ezt hívják a tömegek kondicionálásának - a szerk.)
Másrészt pedig kevesen vállalják, hogy a nagy számok törvényének ellentmondanak, mert sokan úgy vannak ezzel, ha mindenki úgy tudja, akkor ez biztosan úgy van! Ezeket a hatásokat eleget bizonyították a pszichológia és agykutatás területein.
Következő tévhit: Igazi filmeket láthatunk.
Idősebbek jobban tudják; azelőtt nem volt jellemző a filmekre, hogy csöpögnek a vértől, hogy a legnagyobb poén, ha minél ocsmányabbul beszélnek, nem is film, amiben nem vetkőzik mindenki. Nincs mit elgondolkodni egy-egy film mondanivalóján, mivel nincs neki. Szórakoztatás? A filmekkel szoktatnak, és nem szórakoztatnak!
Szoktatnak az erőszakhoz, ami terjed, mint a futótűz! Aki épp nem a tévé előtt ül, az számítógépen tanulja az ölés művészetét, játékokon keresztül!
Ez az ízlésformálás. Egy időben még volt, aki zúgolódott e miatt, mára az is nézi beletörődve, csalódottan, hogy sajnos már csak ez van! Kidobni nem lehet a ládát, mert ki emlékszik már arra, mi mindennel lehet még elütni az időt!
Ha azt mondod nincs tévéd, az emberek teljes döbbenettel azt kérdezik:
- Úristen, akkor, mit csinálsz esténként vagy hétvégén?
A férfiaknak adtak sportműsorokat, hogy kidühönghessék magukat, a nőknek romantikus sorozatokat, hogy valahol kiéljék az érzelmi igényeiket. A gyerekkel sem kell már foglalkozni, be lehet ültetni a tévé elé, jobban fújja a reklámokat, mint a” Talpra magyart”, de minek is állna talpra, ha lehet feküdni is!
Az agy- és űrkutatás területéről ismert az agy fénnyel való manipulálása, miáltal különböző állapotokba kerülhetünk: alfa, théta stb. A tévében pedig úgy van beállítva a képfrissítési frekvencia, hogy az egybeessen az agy alfa hullámaival, így aztán sikeresen magadévá teheted az összes hamis információt, olyanná formálnak, amilyenné csak akarnak! (Ezt már évtizedek óta alkalmazzák a reklámokban, és miért ne tenné meg a hatalom is, ha a multik megteszik? - a szerk.)
Békéljetek meg a gondolattal, senki nem akar benneteket szórakoztatni, csak gondolkodás nélküli robottá tenni, vagy ha úgy tetszik birkává alacsonyítani! Lassan eszedbe sem jut már, hogy önmagadra akarj hasonlítani, mert adtak ideálokat, akikre hasonlítani akarsz! Tudományosan kidolgozott agymosásban van részetek!
MERT MEGÉRDEMLED! Megérdemled, mert hagyod magad elbódítani, sőt, el is várod! Mondják meg, mit egyél, mit igyál, mit tarts igaznak, kire hasonlíts, miről beszélj! Ezzé lettél ember!
Zsálya - Szabad Riport Tudósító Iroda

Brüsszelben forró a talaj

A kollaboráns vezetés többnyire minden tagállamban hasonló helyzetben van: két tűz közé szorulva. Egyrészt el vannak foglalva a lakosság megtévesztésével és hitegetésével, és ennek megfelelően igyekeznek időben eltolni a népszerűségvesztéssel járó intézkedéseket. Másrészt meg kell felelniük a brüsszeli elvárásoknak, hogy minél hamarabb meghozzák ezeket az intézkedéseket.
Brüsszelben nagyon jól tudják, hogy a lisszaboni-szerződés módosításának nincs meg a kellő lakossági támogatása, és már a lisszaboni-szerződés aláírását is alig tudták átverekedni a tagállamok vezetésén. Ez az egyetlen oka annak, hogy még nincs közös európai gazdasági kormányzat. Mind Orbán, mind pedig más tagállamok vezető személyiségei tisztában vannak azzal, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozása azonnal lakossági ellenálláshoz vezet Európa-szerte, mivel az Európa-szerte lezajlott lakossági felmérések azt mutatják, hogy az európai lakosság többségében ellenzi az uniós tagságot, és a lakosság megítélése - egy szűk kisebbséget leszámítva - túlnyomórészt negatív az uniós csatlakozás hatásait tekintve.
Ha újra népszavazást írnának ki, az Európai Unió nem létezne. Ilyen körülmények közt tervezik az Európai Egyesült Államok közös gazdasági kormányzatának beiktatását.
A kialakult helyzetre a következő válaszok lépnek érvénybe:
- Minden uniós tagállamban tömeges megmozdulások kezdődtek, hogy elébe menjenek a várható folyamatoknak. Így az egységes európai állam ellen tiltakozó tömegek már egy olyan tömegmozgalomhoz sorolnak be, ami irányítás alatt van tartva. Ez Magyarország vonatkozásában csak sokkal kisebb valószínűséggel megvalósítható, mert az eddigi kormányok kollaboráns vezetői túllőttek a célon a lakosság leamortizálásában. Magyarországon sok szempontból más a helyzet és így más megoldásokra kell számítani a hatalom részéről.
- A NATO Európa-szerte gyakorlatot tart az Unió területén belüli támadások elhárítására való felkészülés jegyében. Bár hivatalosan külső ellenség ellen, a valóság az, hogy Brüsszelben számítanak lehetséges kiugrási kísérletekre. Egy ilyen helyzetben a NATO-erők mint békefenntartók számolnának le a belső ellenzékkel. A NATO most a közeljövőben fennálló állapotokra készül. Olyan viszonyokra, amikor egyes tagállamok elhagyni kényszerülnek az eurózónát, ami láncreakciót indíthat be és Európa-szerte felerősíti az Unió-ellenes hangokat - ami köszönhetően az elmúlt két évtizednek, széleskörű lakossági támogatást élvez. Ahogy a Jobbik rájött arra, hogy ezzel szavazatokat szerezhet, a demokratikus "jobboldal" minden tagállamban ki fogja ezt használni.
- Számítani kell a lakossági média további korlátozására is. Ilyen állapotok közepette Európában teljes lesz a médiacsend bizonyos események kapcsán. A kereskedelmi TV-csatornák nem, vagy csak korlátozott mértékben fognak a politikai, gazdasági hírekkel foglalkozni. A lakosság figyelmét elvonják a külföldön történtekről, helyette hétköznapi cirkuszt - valóság show-kat többek között - és belpolitikai csatározást kapnak. Ehhez a népesség nagy részét kitevő konzumidióták és a politikával felszínesen foglalkozó átlagemberek tökéletes táptalajnak bizonyulnak. Mindeközben a jövőképpel nem rendelkező úgynevezett nemzeti oldal a helyzetértékelés teljes hiányában szenved.
Fenyvesi Áron

A Közel-Kelet veszélyei

Az alábbi kérdés-sort egy volt amerikai tábornok, James J. David állította össze 2003 január 7-i keltezéssel, mielőtt az USA hadserege lerohanta Irakot.
Melyik az egyetlen ország a Közel-Keleten, amely atomfegyverrel rendelkezik? - Izrael
Melyik az az ország, amelyik atomfegyverét titokban készítette el, és a mai napig nem hajlandó az atomsorompó egyezményt aláírni? - Izrael
Melyik közel-keleti ország szállta meg független országok területét katonai erővel, és folytatja a megszállást az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata ellenére? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, amely rendszeresen (azóta is) megsérti szomszédos államainak nemzetközileg elfogadott határait levegőben, földön és tengereken? - Izrael
Mely ország az, amely bérgyilkosokat küldött más államokba, hogy ott megölje politikai ellenfeleit, és tudósokat? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, amely több mint 100 politikai ellenfelét ölte meg merényletekben az elmúlt években, miközben civilek százait gyilkolja meg? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, amely tisztjei (magas rangúak is) nyíltan beismerték, hogy fegyvertelen hadifoglyokat végeztek ki? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az egyetlen, aki nem vonta felelősségre azokat a tiszteket, katonákat, akik beismerték, hogy hadifoglyokat végeztek ki? - Izrael
Melyik közel-keleti ország üldözött el lakóhelyéről 762 000 embert, és nem is engedi, hogy azok visszatérjenek szülőföldjükre? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, amely nem hajlandó jóvátételt fizetni azoknak az embereknek, akiknek elvették földjeiket, és elkobozták a bankban gyűjtögetett pénzeiket? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, ahol meggyilkoltak egy magas rangú ENSZ diplomatát? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, ahol az az ember, aki elrendelte egy magas rangú ENSZ diplomata meggyilkolását, miniszterelnök lett? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, aminek képviselői a világban mindenütt a békéről és békességről szónokolnak, közben emlékművet állítanak egy olyan gyilkosnak, aki 29 imádkozó palesztint mészárolt le egy mecsetben? - Izrael
Melyik közel-keleti ország vetemedett arra, hogy egy független ország területén elhelyezkedő ENSZ menekülttábort vegyen célba, és ott megölt 103 embert, nőket és gyerekeket? - Izrael
Melyik közel-keleti állam az, amely büntetlenül megszegett 69 ENSZ határozatot, és másik 29 ellen védelmet kapott az USA vétójogával? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, amely büntetlenül (addig az ideig) az Amnesty Internacional szerint 4000-nél több lakást rombolt le ahol palesztinok éltek, a lakókat pedig elzavarta saját szülőföldjükről? - Izrael
Melyik közel-keleti ország használt legutóbb tömegpusztító fegyvert, mikor "okos bombát" dobott egy sűrűn lakott városra, megölve 15 embert, és rengeteg maradandó sérülést okozva? - Izrael (ezek után történt a Gázai bombázás, amely több napig tartott és Izrael szintén tömegpusztítónak meghatározott "fürtös bombákat" használt civilek ellen. Az ENSZ kivizsgálás alátámasztotta.)
Melyik ország öl meg gyerekeket azért, mert köveket dobálnak páncélozott járművekre, vagy harckocsikra? - Izrael
Melyik az az ország, amely Oslóban maga is aláírta, hogy nem rombol le lakóházakat, abbahagyja a bevándorlótelepek építését, de azóta is folyamatosan rombolja mások házait és folytatja a telepek építését? - Izrael
Melyik ország az, amelyik folyamatosan megszegi a Genfi Egyezményt, mert együttesen büntet egész falvakat, városokat, menekült telepeket, egyes emberek cselekedetei miatt, sőt, képes egész falvakat bosszúból lerombolni úgy, hogy annak lakói otthonaikban vannak? - Izrael
Az Egyesült Államokkal kapcsolatos kérdések:
Melyik közel-keleti ország robbantott fel amerikai diplomáciai épületet Egyiptomban, valamint támadott meg egy amerikai katonai hajót, az USS Libertyt nemzetközi vizeken, megölve 34, megsebesítve 14 tengerész, mindezt következmények nélkül? - Izrael
Melyik közel-keleti ország bízott meg egy Jonathan Pollard nevű embert, hogy lopjon el titkos dokumentumokat az USA-ból és adja át Izraelnek? - Izrael
Melyik ország tagadta le, hogy bármi köze lenne Pollardhoz, majd állampolgárságot adott neki, és követelte az Egyesült Államok elnökétől a szabadon engedését? - Izrael
Melyik ország az, amely a Fortune Magazinnak, a bennfentes politikai vezetőkkel foglalkozó cikke szerint a legnagyobb befolyása van az Egyesült Államok kormányára? - Izrael
Melyik közel-keleti ország miniszterelnöke jelentette ki munkatársainak, hogy ne izgassák magukat az USA miatt, mert "mi vezetjük az Egyesült Államokat"? - Izrael
Melyik közel-keleti ország az, melyet az USA támadással fenyeget, mert veszélyt jelenthet az Egyesült Államokra, és szövetségeseire? - Irak (ma Irán)
Ezt a régi kérdés-sort azért vettük elő, mert továbbra is aktuális.
Tálas András