2014. május 19., hétfő

KURUCINFÓT ÜLDÖZIK

__________________________________
TÁMADÁSBA LENDÜLT A FIDESZ

A Jobbik elleni nevetséges és hazug kémügy egy az egyben a Rákosi-rendszert idézi. Ott csináltak ilyen primitív hazugságokat, ha valakit le akartak járatni és üldözni. Ma este a Kurucinfo sem működik, az látható ott, ami itt a képen. A Kurucinfó elleni üldözés is egybeesik a Jobbik elleni hisztériával. A tévében valaki mondta, hogy az amerikai alelnök fölszólította Orbánt, hogy a Jobbikot lehetetlenítsék el. Orbán eleget tesz a cionista ukázoknak, s ebbe az üldözési kampányba a Kurucinfo is beletartozik, akik lehet, hogy most új szervert keresnek maguknak, de hogy vírusokkal támadják őket az egészen biztos. Persze a Fidesz beteges ámokfutása (kétharmados hatalom birtokában) egyszerűen nevetséges. Ha igazi hatalom lenne a kezükben, akkor nem félnének, de a Fidesz mindentől fél. Legjobban a valóságtól és a véleményektől rettegnek. Ezt úgy hidalják át, hogy a szennytévék és szennylapok teljes mértékben kiszolgálják a Fidesz hazugságait.

MOCSOKRÁCIA INTÉZMÉNYEI

CIONISTA VEZÉRLÉSSEL MŰKÖDNEK

Sajnos az emberek legnagyobb többségének fogalma nincs arról, hogy nálunk egy Sátáni Rendszer működik és nem ismerik föl a jelenségek hátterét. De ha sokan látják is a lényeget, cselekvésre semmi elképzelésük nincs, de nem is akarnak ellenállni ennek a mocsoknak, ami nálunk minden intézményt elöntött.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/kurucinf%C3%B3t-%C3%BCld%C3%B6zik

Az USA újabb rakétacirkálót küld a Fekete-tengerre


A Fekete-tengerre érkezik az amerikai haditengerészet egy újabb hajója, a Vella Gulf - a rakétacirkáló május 23-án éri el a térséget, ahol a NATO egy másik hajójához csatlakozik. Eközben a francia haditengerészet egy lopakodó fregattja szintén május végén ér a térségbe.
A NATO az ukrán felforgató művelet kezdete óta nyílt háborús készülődést folytat az orosz határ mentén. Az ukrán elnökválasztások idejére, május 25-re az amerikai Aegis rendszert hordozó rakétacirkáló a Fekete-tengeren lesz, közvetlen az orosz határ közelében. A Vella Gulf május 23-ától hadgyakorlaton vesz részt a térségben. A Ria Novosztyi egy katonai-diplomáciai forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Surcouf francia lopakodó fregatt május 28-án lép be a Fekete-tengere területére.
USS Vella Gulf
A Vella Gulf és a Surcouf a francia haditengerészet hírszerző hajójához, a Dupuy de Lome-hoz fog csatlakozni, ami jelenleg Bulgária partjainál tartózkodik. A hajó a francia haditengerészet legfejlettebb radarjával és elektronikai felderítő eszközökkel van ellátva, melyekkel május 14 óta az e-mail és telefonos forgalmat figyeli a térségben. Más források szerint a Dupuy de Lome már április 11 és 30 közt is jelen volt a térségben.
Az amerikai Vella Gulf két helikopter hordozásán felül Aegis rakétarendszerrel van felszerelve, valamint Tomahawk cirkálórakétákkal, tengeralattjáró-elhárító fegyverekkel és Standard-2, Standard-3 föld-levegő rakétákkal. A Vella Gulf a nemzetközi szabályozás szerint június 13-ig maradhat a térségben. Ez a hajó fogja váltani a USS Donald Cook-ot, ami április vége óta tartózkodik a térségben és eközben egy orosz erődemonstráció miatt a legénységét is le kellett cserélni.
Hídfő.net | USS Donald CookA USS Donald Cook - az eset után átmenetileg Romániában kellett kikötnie
A NATO nagyarányú csapatmozgatásokat folytat Kelet-Európában is az ukrán konfliktus ürügyére hivatkozva. A NATO csapatok fokozott kelet-európai jelenlétén felül az illegitim kijevi kormány 15000 katonát küldött az orosz határra, miközben a kijevi kormány fő támogatója, Washington agresszív háborús retorikát folytat és ehhez a kelet-európai országokat használja fel.

http://www.hidfo.net/2014/05/19/az-usa-ujabb-raketacirkalot-kuld-fekete-tengerre

Még meglévő honvédségi földeket játszanak át


Hét és fél ezer hektárnyi földet, több mint kétszázhatvan, egykor gyakorlatozásra, lőtérnek vagy egyéb honvédelmi célra használt rétet, legelőt és erdős-fás területet adnak át a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezeléséből – tudtuk meg. Erről már meg is kötötte a szerződést a honvédelmi tárca és az NFA. Az átadás burkolt célja, hogy a jövőben ezeket a területeket a helyi közösségek, helyi gazdák mezőgazdasági célra hasznosíthassák. Helyi gazdák alatt sajnos a földbárók értendők!
A minisztérium tájékoztatása szerint 220, az ingatlan-nyilvántartásból kivett – honvédelmi célra feleslegessé nyilvánított területként szereplő –, valamint 42 tényleges művelési ágba sorolt földrészlet átadására vonatkozik a szerződés. A megállapodás alapján kerülnek a földek a tulajdonosi jogokat gyakorló NFA-hoz a Nemzeti földalapról szóló törvény értelmében. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy azokat a mezőgazdasági művelésbe vonható HM-vagyonkezelésű területeket, amelyek a honvédelmi feladatok ellátásához már nem szükségesek, az NFA-nak kell átadni. A területek mezőgazdasági hasznosításáról az NFA gondoskodik.
A HM közölte: az átadás célja a honvédelmi feladatok ellátását már nem szolgáló földterületek bevonása az ország gazdasági vérkeringésébe a mezőgazdasági művelés alá vont területek növelésével és a mezőgazdasági termelést folytató helyi közösségek életfeltételeinek javításával, megélhetésük biztosításával. Az átadás országszerte összesen 99 települést és 262 ingatlant érint, az NFA birtokába kerülő földterületek nagysága 7472 hektárt tesz ki. A tényleges birtokba adás az NFA részére folyamatosan zajlik. Jelenleg az ingatlanok több mint fele esetében megtörtént az átadás-átvétel, június végéig akár az összes érintett földterület átadása megtörténhet - Haraszti Gyula írása nyomán.
A helyzet az, hogy ezeket a területeket eddig is hasznosították - mint kaszáló vagy erdőgazdálkodás - állattartási célokra bérleti szerződéses formában. Vagyis a honvédségnek úgymond semmi dolga nem akadt vele, ami teher lett volna a számára. Főleg mióta a honvédség köteléke már nem gazdálkodó szerv! Mert régen ugye sertéstelepektől kezdve mindenféle jószág volt az állomány ellátására, mára ez teljesen felszámolódott. Természetesen, mint ahogy maga a honvédség is erre a sorsra jutott. Mert minek is ide katona, már a zsidó Linder Béla is megmondta a Tanácskommün kezdetén, ami mára teljesen kiteljesedett politikai formát öltött. Tehát a közvagyon további ki/átjátszásáról van szó ismét.

Gölöncsér Miklós

Donyeckben jaguárok estek fogságba!


Tegnap egy furcsa katonai akció zajlott Donyeckben.
Februárban-a Majdant követően-új főügyészt nevezett ki a puccsista hiénacsapat Kijevben. Oleg Monyickij személyében. A főügyész pedig utasitotta helyettesét, hogy intézkedjen, és tartóztassa le Donyeck “szeparatista főkolomposát”!
Tudták persze, hogy a dolog azért nem lesz egyszerű, ezért aztán az akció sikerének garanciájául kijelölték a különleges erők “Jaguár” elnevezésű harci csoportját. Teljes létszámban és fegyverzettel. 250 kiválóan kiképzett speciális harcost.
Gondolta ezt a főügyész, és a feladat végrehajtásával megbizott helyettese-Alekszej Baganyec.
Azt a 12-14 “terroristát” gyerekjáték lesz elkapni ilyen csoporttal.

                                                                              Alekszej Baganyec
Ma aztán a helyettes főügyész sűrű izzadás közepette előadta főnökének, hogy balul sült el a vállalkozás. A “Jaguár” csapat elment ugyan a tetthelyre! Össze is futottak a Donyecki Népköztársaság néhány katonájával! Meg is beszélték rögvest a dolgot. Mondták a donyeckiek a “Jaguároknak”, hogy nincs értelme a kijevi hiénák miatt még csak karcolni is egymást!
Erre a 250 “Jaguár” lette a fegyvert. És fogságba vetették magukat. Mindenestől.

Baganyec főügyészhelyettes abbéli gyanújának is hangot adott, hogy meglehet már megint fegyverben vannak a “Jaguárok”-de már mint a DNK fegyveres erőinek része!
(B-R )


Donyeck határában a Marinyinka melletti útzárnál a megszállók megpróbálták megsemmisiteni a Népi Milicia ottani erőit. Heves tűzharc bontakozott ki. A zsoldosok két lángoló BTR-t, és három halottat visszahagyva elkotródtak. A Népi Milicia is elveszitett sajnos egy embert, egy másik pedig kórházba került.
Szlavjanszknál-már amint arról beszámoltunk-kora hajnal óta tűz alatt tartja a Népi Milicia a Karacsun-dombra szoritott zsoldosfalkát.

http://www.youtube.com/watch?v=Do3X6gQWpLc

Mit keres a TEK Ukrajnában?


A Terrorelhárítási Központ (TEK) Társadalmi Kapcsolatok Osztálya bejelentette, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában. Bővebb információ még nem jutott ki ezzel kapcsolatban, de így is felmerül a kérdés: mennyire lehet komolyan venni egy olyan hírt, ami láthatóan már a következő bejelentést készíti elő, miszerint a TEK-nek valami keresnivalója lesz Ukrajnában.
Korábban a NATO szíriai felforgató művelete alatt a Terrorelhárítási Központ foglyul ejtett magyarokat kutatott fel Szíriában. Kérdéses, hogy ez valóban így volt-e, mert a TEK által kiadott információk utólag hamisnak bizonyultak. Szíria felforgatása kezdetén a magyar külügy bejelentette, hogy minden magyar állampolgár hagyja el az országot, mert a későbbiekben a külügy nem fog tudni közbenjárni gond esetében. Mint utólag kiderült, a Szíriába küldött magyar fegyveresek nem is működtek együtt a szíriai kormánnyal, mivel a nagykövetség csak akkor adta volna meg a beutazási engedélyt a terrorelhárítás embereinek, ha a magyar kormány a diplomáciában kifejezi támogatását a szír kormány mellett.
A magyar külügy hivatalos állásfoglalása ezzel szemben az volt, hogy Magyarország elítéli az Asszád-kormányt a "tüntetők" elleni agresszív fellépés, és minden más miatt, amit Washington felsorolt. Vagyis a TEK emberei a szír kormány belegyezése nélkül hatoltak be az idegen országba egy olyan időszakban, amikor számos országból érkeztek idegen zsoldosok, és több nyugati ország küldött inkognitóban kiképzőket az Asszád ellen harcoló alakulatok toborzására és felkészítésére.
Akkoriban több ellentmondásos információ is megjelent ezzel a művelettel kapcsolatban, majd az állítólagosan kiszabadított magyar állampolgár a sajtót a TEK vezetőjének felügyelete mellett szűkszavúan értesítette a történtekről, mielőtt a média teljes érdeklődését vesztette és többet nem foglalkoztak vele.
Hídfő.net | A Szíriáblól kiszabadított magyar (zsoldosok) állampolgárokA Szíriáblól kiszabadított magyar zsoldosok állampolgárok.
Úgy tűnik, a Terrorelhárítási Központ ismét készül bejelenteni valami olyasmit, hogy a TEK emberei Ukrajnába mennek. Feltételezhetően a dél-kelet-ukrajnai területeken kell kiszabadítani majd egy foglyul ejtett magyar állampolgárt. Számos oka lehet annak, hogy a TEK emberei Ukrajnába mennek, és ezek közül a legvalószínűtlenebb, hogy ott valaki magyar állampolgárt ejtett foglyul. Ez esetben Ukrajnának is van hivatalos rendfenntartása, ami közbenjárna az ügyben, nem lenne szükség egy Magyarországról küldött terrorelhárító alakulatra.
Az illegitim kijevi kormány viszont fegyveres erők híján van. Az ukrán katonák tömegével állnak át a keleti régiókban a felkelők oldalára. Az illegitim kormány csak a nyugati zsoldosokban bízhat, ebből a célból vannak jelen az amerikai magán katonai vállalatok emberei. A TEK jelenléte erre is visszavezethető. Az Egyesült Államok és Magyarország "együttműködik a terrorizmus elleni harcban". A kelet-ukrajnai orosz felkelőket következetesen terroristának nyilvánították, vagyis a magyar részvétel hivatalossá tétele előtt már csak a közvéleményt kell meggyőzni valamivel. Annak a lehetősége is felmerül, hogy már eddig is jelen voltak a TEK emberei és a nyugati nemzetközi együttműködések által meghatározott feladatokat láttak el az illegitim kormány védelmében. A függetlenedő régiók új vezetői azonban elkezdték nyilvánosságra hozni a harcok során szerzett veszteségeket, mindkét oldal vonatkozásában. Az ukrán katonák esetében beazonosítják a személyazonosságot, több mint 70 esetben külföldi állampolgár volt az ukrán hadsereg egyenruhájában. Roppantul kínos lenne, ha a Donyecki Népi Köztársaság nyilvánosságra hozott adatai közt a magyar hatóságok emberei is szerepelnének a listán. Ebben az esetben is célszerű a magyar közvélemény előkészítése annak kapcsán, mit keresett a TEK Ukrajnában.
Természetesen felmerül annak a lehetősége is, hogy igazat mondanak, - bár alacsony a valószínűsége. Ebben az esetben a TEK emberei nem csak katonai értelemben vett nehéz körülmények közt hajtanák végre a szabadítási műveletet, de jogi értelemben sem lenne megalapozott a bevetésük. A mai kijevi kormány nem rendelkezik semmiféle legitimációval, fegyveres puccsal jutott hatalomra és jelenleg is egy junta irányítja az országot, nyugati fegyveresek közreműködésével. A hatalmi viszonyok továbbra is tisztázatlanok, a kijevi kormány fennhatósága nagyjából Kijev területére terjed ki. Vagyis a magyar állampolgár kiszabadítása egy fegyveres anarchia közepette zajlana.
Mindazonáltal aggasztó, hogy ahol nem-hivatalos NATO-beavatkozás van, ott előbb-utóbb a TEK megjelenik. Ezzel késélen táncolva egy olyan konfliktusba keverhetik hazánkat, amiben a részvétel a magyar állampolgárok többsége abszolút nem támogatja.


http://www.hidfo.net/2014/05/19/mit-keres-tek-ukrajnaban




Ukrajnában terrorelhárítanak - a TEK emberei máris elérték a térséget

Még alig jelentették be, hogy elraboltak egy magyar férfit Ukrajnában, ma hajnalra ki is adták a várható nyilatkozatot - Ukrajnába mennek a Terrorelhárítási Központ emberei, mégpedig dél-kelet Ukrajnába, pontosan oda, ahol az illegitim ukrán kormánynak segítségre van szüksége a "terrorellenes harcban". Az M1 Ma reggel című műsorában Hajdu János, a TEK főigazgatója elmondta, a TEK emberei mostanra a térségbe értek, és bár nincsenek új információik az elrabolt személyről, "vélhetően továbbra is jó állapotban van".
Azt sem lehet tudni, hogy "a férfi kiszabadítása" napokba, hetekbe, vagy hónapokba telik, vagyis elképzelhető, hogy a TEK emberei hónapokig dél-kelet Ukrajnában fognak működni erre az alibire hivatkozva. A TEK helyszínre küldött speciális egysége már felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, vagyis tény, hogy együttműködnek az emberhiánnyal küzdő illegitim kormánnyal.
Hídfő.net | Hajdu János
Hajdu elmondása szerint nem klasszikus túszejtési esetként kezelik a helyzetet, mivel továbbra sem kért senki váltságdíjat az elrabolt személyért. Rejtély, hogy ez miért történt volna meg - dél-kelet Ukrajnában nincsenek terroristák, hacsak nem a Jobb Szektor tagjai ejtették fogságba az illetőt azért, mert nem ukrán. Abban az esetben is kérdéses, hogy foglyul ejtették-e volna, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy az Ukrán Gárda részeként a dél-keleti régióba küldött Jobb Szektorosok kérdés nélkül lőnek, nem túszokat ejteni küldték őket.
Ha foglyul ejtettek egy magyart dél-kelet Ukrajnában, annak kapcsán az első kérdés, ami felmerülhet, hogy mi miatt történt mindez. A felkelők nem zaklatják a civileket, viszont ellenőrző pontokon igazoltatnak mindenkit, és aki nem tudja felmutatni a szükséges okmányokat, vagy egyéb indokból gyanús, azt visszatarthatják. Így történt korábban az EBESZ misszió tagjaival is, akiket több mint egy hétig visszatartottak a népi milíciák, majd kikérdezésük után szabadon engedték őket. A misszió tagjai szerint nem történt semmilyen visszaélés, emberien bántak velük, - viszont szabadon engedésüket követően az ukrán katonák rálőttek az EBESZ embereire.
Akkori adatok szerint az EBESZ misszióban magyar állampolgárok is részt vettek. Nem lehet tudni, hogy mindegyikük fogságba esett-e, és ha igen, szabadon engedték-e őket. Ha volt az EBESZ missziónak olyan tagja, akit "potyautasként" bejuttattak a térségbe, hogy ott "végezze a dolgát" (ahogy Hajdu mondta), könnyen lehet, hogy most a határok lezárása miatt szorongatott helyzetbe került. Ez esetben a TEK emberei egy ilyen "potyautas" kimenekítésére lettek beküldve, aki felderítési tevékenységet folytatott a térségben. Egy helyi lakos értelemszerűen igazolni tudja magát a milíciáknak. Az ellenőrzőpontokon folyamatos az ellenőrzés, és ez a helyieknek nem okoz gondot, - amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a milíciák a helyi lakosság teljes támogatását élvezik.
Van azonban más vonatkozása is az ügynek. Ha ezt a bizonyos "potyautast" dél-kelet Ukrajnában "ejtették fogságba", az a terület mostanra már nem Ukrajna. Donyeck és Luganszk tartományok kinyilvánították függetlenségüket, mostanra szervezés alatt áll a független államok hivatalos hadserege is, a határokat pedig lezárják. Ha a TEK a kijevi ukrán hatóságokkal konzultál, az nem sok segítséget jelent azokon a területeken, melyek mostanra független országok. Hacsak nem az ukrán csapatok segítségével, megszállóként akarnak a térségbe jutni, a donyecki, luganszki hatóságokkal kellene felvenniük a kapcsolatot. Ha ez nem történik meg, valószínűsíthető, hogy a célszemély nem egészen tiszta szándékkal tartózkodott a térségben.

http://www.hidfo.net/2014/05/20/ukrajnaban-terrorelharitanak-tek-emberei-maris-elertek-terseget



Венгерский спецназ выехал на Украину-A magyar TEK Ukrajnában!

A http://rusvesna.su-taglalja a magyar rohamrendőrség ukrajnai jelenlétét.
Венгерский спецназ выехал на Украину, чтобы найти заблудившегося мадьяра | Русская весна
Mint ismert, egy magyar esett a népi miliciák fogságába Donbasszban. A fazon egy ukrán cég magyar alkalmazottjaként-SAJÁT(!) autóval bóklászott a Luhanszki Népköztársaság területén. (Ez már csak azért is lehetetlennek tűnik, hogy Magyarországtól 1800km-re SAJÁT autóval HELYI cég alkalmazottjaként! Lehetetlennek tűnik-de végülis nem kizárható-csak logikátlan!)
Van azonban a cikkben egy érdekes mondat:
“Что венгерские силовики подразумевают под «зоной конфликта»: Юго-Восток, Закарпатье, или Украину в целом?-они не пояснили.”
“Hogy a magyar erők fölbukkanása Kárpátalján, a “konfliktuszónában” Dél-Keleten, vagy egyáltalán mi célból tartózkodnak Ukrajnában?-nem magyarázta.” (Márminthogy Hajdú János TEK parancsnok.)
Márpedig ez a mondat rejti annak a fölvetésnek a lehetőségét, hogy esetleg nem tán magyarországi TEK-esek harcolnak Donbasszban? A Népköztársaságok ellen?!
A tényismertetésen túl a portál némi történelmi áttekintést is ad Kárpátaljáról, az ott élő magyar kisebbségről, és Magyarország hozzáállásához a mostanság Ukrajnában zajló dolgokról!
Azt mindenképpen meg kell jegyeznünk-akár személyes tapasztalatok alapján is-hogy a BARÁTOT Donbasszban BARÁTKÉNT kezelik az ottani hatóságok. Aki GYANÚS-azt gyanakvással!
Ugyanakkor viszont meglehetősen szokatlan eljárásnak tűnik, hogy egy letartóztatott magyar állampolgár “kiszabaditása” miatt egy egész stáb teszi “tiszteletét” Donbasszban! A TEK-közleménye szerint fegyvertelenül, a “szó erejét” használva!
Arra már gondolni is rossz, hogy esetleg egy ilyen fedőtörténettel próbálnák leplezni egy “magyar” harccsoport jelenlétét Kelet-Ukrajnában.
Emlékeztetnénk, hogy a külföldi zsoldosok közül nagyon sokan harapnak ott fűbe, sebesülnek meg, VAGY ESNEK FOGSÁGBA!
Nem lennénk meglepve, ha…!
A Bal-Rad mindenestre már tegnap kérte “ottani” hálószemeit és füleit, hogy próbáljanak meg információkat beszerezni erről a meglehetősen furcsa esetről.
(Forrás: http://rusvesna.su/)

Legalább tizenhét halálos áldozata van az elmúlt százhúsz év legnagyobb esőzésének és áradásának Bosznia-Hercegovinában.

Az áradások miatt több ezer ember kényszerült elhagyni otthonát. Háromhavi átlagos mennyiségű eső zúdult a térségre három nap alatt. Boszniában az elmúlt százhúsz év legnagyobb áradása egymillió ember életét érinti. A rendkívül csapadékos időjárás miatt, több mint 300 földcsuszamlás volt az országban.

http://koponyeg.hu/hireso/817-120-eve-nem-volt-ilyen-aradas-boszniaban-video-

Líbiában újjáéledhet a függetlenségi harc

Líbia - Bengáziban újra fegyveres összecsapások bontakoztak ki, melynek során több mint 80-an életüket vesztették és mintegy 140-en megsebesültek. A városban a Kadhafi egykori ezredese, Belkazim Haftar szervezésében működő milíciák támadták meg egy a nyugati bábkormány oldalán harcoló fegyveres csoport bázisát. Azt követően Tripoliban elfoglalták a parlament épületét és bejelentették a parlament feloszlatását. A líbiai kormány puccskísérletnek nevezte a történteket és azonnal lezárta a légteret az ország felett, lelőnek mindent, ami a légtérben megjelenik.
Líbiában a NATO-beavatkozás óta káosz uralkodik. A korábban a nyugat oldalán harcoló felkelők ma részben a nyugati bábkormányt támogatják, de helyenként kiskirályok igazgatják az ország általuk birtokba vett részeit, ezek a régiók mára teljesen leszakadtak az ország központjáról. Emellett továbbra is működnek a korábban még Kadhafi által szervezett népi milíciák, akik gerillaharcot folytatnak a nyugati megszállók ellen.
Hídfő.net | Bengázi rajtaütés
Líbia iskolapéldája kell legyen annak, hogyan rombolt le a NATO egy virágzó országot. Az atlantisták a helyzetet azóta sem tudták stabilizálni, - de nem is akarták. Líbia lerombolása egy nyersanyagokért folytatott háború volt. Az olajkutak, bányák környékén és a bábkormány hivatali működéséhez szükséges helyeken a nyugati fegyveresek jelen vannak, de a gazdaságilag értéktelen régiókkal senki nem foglakozik. Ezeken a helyeken a szabadságharcot máig folytató népi milíciák hídfőállásai vannak, melyekkel a nyugatbarát kormány szintén nem foglalkozik, amíg nem veszélyeztetik a nyersanyagok kitermelését és nyugatra hajóztatását.
Líbiában 2011-ben kezdődött meg a NATO-beavatkozás, amit hivatalosan nem ismertek el a nyugati országok. A NATO különleges alakulatai az ország államfőjét, Muammar Kadhafit meggyilkolták, a Líbiai Központi Bank aranytartalékát megkaparintották és elhordták, a nyersanyagok nyugatra hordásának biztosítására nyugatbarát kormányt helyeztek a hatalomba. Líbia nem-központi részein azóta is anarchia van, a fegyveres csoportok egymással és a kormánnyal is harcban állnak.


http://www.hidfo.net/2014/05/19/libiaban-ujjaeledhet-fuggetlensegi-harc

Gyurcsányék ránk erőltetnék az eurót, felszámolnák a magyar államot


Magyarország eurozóna-tagságáról beszélt a Demokratikus Koalíció alelnöke, Molnár Csaba, aki szerint úgy is felvennének minket az euroövezetbe, hogy az ahhoz szükséges kritériumok egyikének sem felel meg az ország. A Demokratikus Koalíció az euró azonnali bevezetését akarja Magyarországon, amit szerintük az államfő "politikai döntése akadályoz". A radikális atlantisták erre hivatkozva, politikai döntés alapján erőszakolnák rá az eurót hazánkra, - mert mi másnak lehet nevezni, amikor az ország nem felel meg a követelményeknek, de már úgy is beléptetnék? Se a gazdasági helyzet nem teszi lehetővé az euró bevezetését, se a nép nem támogatja azt. Ennek ellenére bevezetni, - ha valami, akkor ez politikai döntés.
Molnár Csaba nyíltan felvállalta, hogy pártjának célja az Európai Egyesült Államok megalapítása. Ez a magyar államiság felszámolását jelentené, a magyar állam jogosultságainak Brüsszel kezébe adását. Brüsszel kezében lenne a média, az oktatás, a bankrendszer, Brüsszelbe folynának be az adóbevételek és Brüsszel rendelkezne erőszak-monopóliummal Magyarországon, vagyis nemzetközi irányítás alatt lenne a rendőrség és a hadsereg, amibe a magyar hatóságoknak nem lenne beleszólása. Az iskolába bekerülő magyar fiatalok előtt a térképen nem lenne olyan, hogy Magyarország, ehelyett Európai Egyesült Államok lenne.
A Demokratikus Koalíció azzal próbálná legitimálni Magyarország felszámolását, hogy nyugati színvonalú fizetéseket ígér. Korábban az atlantisták ugyanezt ígérték: nyugati színvonalú fizetések reményében voltak hajlandók elfogadni az emberek, hogy csatlakozunk az Európai Unióhoz. Tíz éve léptünk be, az árak nyugati szintre emelkedtek, a fizetések nem, viszont megszűnt több millió munkahely. Most újra, ugyanezt az ígéretet dobják be, mert jól tudják, hogy a választópolgár gyorsan felejt. Molnár Csaba szerint egy európai bérfelzárkóztató programra van szükség - ez eddig rendben is van, csakhogy ennek semmi köze az Európai Egyesült Államok megalapításához. Brüsszel most is adhatna több pénzt, teremthetne munkahelyeket. Ehhez nem kell felszámolni a magyar államiságot.
Vegyük észre, hogy a radikális atlantisták jelentette veszély most minden eddiginél fenyegetőbb. Bevonták az országot az Európai Unióba, nyugatiak kezére játszották az állami vagyont. Most a magyar állam maradékát is felszámolnák, és mindezt azzal kívánják alátámasztani, hogy anélkül nem lesz több munkahely. Nekünk van egy más ötletünk: ezúttal ígéretek helyett előbb a konkrétumokat kérjük. Előbb mutassák a bérfelzárkóztatási programot! Abban a pillanatban, ahogy a magyar átlagfizetés eléri a németországi szintet, meg lehet kérdezni a magyar népet, hogy akarja-e az eurót. Nem fogja. Molnár Csaba azon megállapítása, hogy "Magyarországon támogatják a legtöbben az Európai Egyesült Államok megalapítását", pedig nem azt mutatja, hogy Magyarországon sokan támogatják, - hanem épp ellenkezőleg: hogy nyugat még ennyire se.

http://www.hidfo.net/2014/05/19/gyurcsanyek-rank-eroltetnek-az-eurot-felszamolnak-magyar-allamot

Elektromos járművek Kínában - fókuszban a BYD

Az elektromos járművek nagy népszerűségnek örvendenek a távol-keleten. A BYD (Build Your Dreams) kínai elektromos járművekkel foglalkozó cég csak idén március hónapban 600 elektromos buszt szállított le a pekingi város közlekedési vállalatnak, és további 1200 elektromos buszra kaptak előjegyzést Dalian várostól. Mindez annak köszönhető, hogy útmutattó jelleggel a kínai kormány sikeresen felismerte a nagyfokú iparosítással járó környezetkárosodást, és jelenleg is dolgoznak a környezetbarát megoldásokon.
Ilyen megoldások egyike volt a Pekingben szolgálatba állított elektromos buszok 2008-ban, azóta a buszparkot jelentősen bővítették is, hasonló léptékben, mint a fennt említett 600 járműves bővítés. A BYD most 400 taxit és további 1800 buszt szállít le szintén Peking városnak. A kínai vezetés környezetbarát technológia iránti elkötelezettségét jól jelzi, hogy mostmár nemcsak a tömegközlekedésre, hanem az egyéni üzletszerű személyszállítása is fókuszálnak, hiszen a taxik, mint minden nagyvásosban, Pekinben is egész nap mennek, ezért nagy részét adják a károsanyag-kibocsátásnak.
Hídfő.net | A BYD ETaxik már szállításra készen
A BYD ETaxik már szállításra készen.
A BYD azonban itt nem áll meg, hanem bejelentették a további zéró emissziós buszok mellett a személyautók legújabb, tisztán elektromossággal működő rendszerét is.
Hídfő.net | BYD töltőállomás
BYD külső töltőállomás...
Hídfő.net | BYD E6 töltés
...és a BYD E6 modell töltése.
Az EBusz, immáron csak elektromos meghajtású busz 200km megtételére képes egy töltéssel, a gyártó szerint az akkumlátora 12 év alatt mindössze 20%-ot veszít a kapacitásából. Ez a gyártó elmondása szerint egy vas-fosztfát kombinációjú akkumulátor megoldásnak köszönkető, ami a BYD fejlesztése, és megállapításuk szerint 100% környezetbarát. Ezek persze nagyon vonzó adatok, de a távol-keleti technológiai megoldásokat figyelembe véve az eddigi tapasztalatok alapján könnyen elképzelhető, hogy az új járművek tartani is tudják ezeket a paramétereket illetve ígéreteket.
Hídfő.net | BYD EBusz környezetbarát reklámBYD új EBusza egy környezetbarát megoldásokat népszerűsítő reklámon.
Az E6 fantázianevű személyautójuk amellett, hogy egy töltéssel 300 km megtételére képes, magát a töltési procedúrát képes 2 óra alatt befejezni. Emellett az autó 140 km / órás sebességre képes, ami nyilván nem arra való, hogy a sztrádán száguldozzunk vele, de ha a közlekedési sebességlimitek betartása mellett akarunk eljutni valahova, arra bőven elegendő. Az akkumulátor szintén a buszoknál említett megoldás.
Nagy Kálmán

Megalakult az új állam az Ukrajnából kivált területen


Luganszk megyében megalakult a Luganszki Népköztársaság. Önálló kormánnyal, elnökkel, és elfogadta saját alkotmányát. A másik, szintén népszavazással (96%) kivált terület még nem nyilvánította ki, hogy csatlakozik a megalakult új népköztársasághoz, vagy külön alakít államot. Donyeck vezetésének jelenleg nagyobb gondokkal kell megküzdenie, mivel a kijevi junta a donyecki nagyobb városokat próbálja meg elfoglalni. Luganszkban egyelőre nagyobb a nyugalom, bár a Jobb Szektor csoportjai és felbérelt bérgyilkos mesterlövészek itt is többször próbálnak meg városokba bejutni, melyet a helyi milíciák eddig sikerrel akadályoztak meg. Odessza és Harkov megye még nem tartotta meg a saját területéről rendelkező népszavazást, de már előkészületek zajlanak, hogy ezekeben a régiókban is megrendezzék.
Hídfő.net | Luganszk ellenállás
Valery Bolotov bejelenti a sikeres népszavazást május 12-én
Az új népköztársaság hivatalos megalakulását annak közgyűlésben megválasztott elnöke, Valeri Bolotov jelentette be vasárnap.

http://www.hidfo.net/2014/05/19/megalakult-az-uj-allam-az-ukrajnabol-kivalt-teruleten



Harc tört ki az ukrán-orosz határ közvetlen közelében!


Rossz napra virradtak ma Szlavjanszknál a Karacsun-hegyre szoritott zsidrákhorda zsoldosai.
Napfelkelte óta tüzérséggel lövi őket a Népi Milicia. A nagyobbik bajuk viszont az, hogy már sehová sem tudnak hátrálni. Csak összébb tömörülni-ami meg komoly veszélyt jelent az egészségükre.
De egy kiterjedtebb járvány is könnyen felütheti a fejét a térségben! Magyar idő szerint délután egy órakor harcok robbantak ki a Luhanszk régióban fekvő Uszpenyka falunál.
Ez a falucska mindössze három kilométerre van az ukrán-orosz határtól. És hát bizony három kilométer az nem egy nagy távolság. Még egy Kalasnyikov skulója is elrepül addig-át a túloldalra! Amit pedig Misa talán nem venne jónéven, és…!
(Szveta B-R )