2013. november 22., péntek

Afrikában nyomul a világ legnagyobb vagyonkezelője, a svájci UBS

Rengeteg jó lehetőség van még kiaknázatlanul Afrikában. Különösen Nigériában és Angolában- nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek az UBS afrikai főnöke Johannesburgban.

Aliko Dangote, Afrika leggazdagabb embere, a 35-ik a világranglistán. Sokan vannak még rajta kívül, akik sok pénzzel rendelkeznek. Őket célozza meg a világ legnagyobb vagyonkezelője. A svájci UBS attól kapott vérszemet, hogy kiderült: Afrikában tavaly már 140 ezer olyan ember volt, aki rendelkezett fölös egymillió dollárral, melyet be kívánt fektetni! Az UBS igazán három millió dollár felett érdeklődők a kliensek iránt, de ilyenek is bőven vannak fekete Afrikában. Különösen a két olajtermelő országban, Nigériában és Angolában. De vannak olyan kissé elhanyagolt országok is mint Kenya, ahol szintén jó lehetőségek vannak- állítja az UBS afrikai főnöke. Érdekes, hogy miközben a svájci UBS nagy tervekkel vág neki egy újabb afrikai kampánynak, a nagy vetélytárs, az ugyancsak svájci Crédit Suisse kivonul onnan. Nekünk más a stratégiánk, mi nagyban játszunk!- mondta az UBS afrikai főnöke a Bloomberg hírügynökségnek Johannesburgban.
Afriport

Szíria: a magyar kormányzat a terrorizmust támogatja

Magyarország az elsők között záratta be a budapesti szíriai nagykövetséget és szakította meg a diplomáciai kapcsolatot Szíriával, valamint támogatta a felkelőknek nevezett nemzetközi terroristákat. Megbízható szíriai információ szerint ezt azért lépte meg a magyar kormány, mert katari és szaúdi ígéretet kapott az IMF kölcsönök visszafizetésének fedezésére.
Ezt az információt alátámasztja az a szíriai közlés, hogy a magyar honvédségtől nagy mennyiségű fegyvert vásároltak a szaúdiak, melyet Törökországon keresztül a NATO jóváhagyásával juttattak a szíriai terroristákhoz. Ennek ismeretében érthető, hogy a terroristák által készített videókon látható AMD gépkarabélyok hogyan kerültek Szíriába. Szíriai közlés az is, hogy Hamad katari herceg több millió dollárért terepjárókat vásárolt, és ezeknek egy részét szintén Magyarországon szerezték be, és alakították át az utcai harcok követelményeinek megfelelően.
Bizonyított tény, hogy több terrorista Magyarországról érkezett Szíriába. Egy FSA terrorista vezért most tartóztattak le, aki több mint tíz évet dolgozott Magyarországon, és egy nemzetközi terroristákból álló alakulat parancsnoka volt. Nem a kormányerők vették őrizetbe, hanem a szaúdiak által támogatott DAES vahabita csoport. A katariak és a szaúdiak közötti erő-átrendeződésről korábban írtunk már, ez az akció is ennek a következménye – a törökök és a katariak által támogatott mérsékeltebb FSA erőket kiszorították a szélsőséges vahabita terroristák, akiket a szaúdiak támogatnak.
Hídfő.net | A damaszkuszi csata 2013 novemberA damaszkuszi terroristák halálos szorításban.
Kétségbeesett üzenetek érkeznek az utánpótlás hiánya miatt a terroristák támogatóihoz. Fogytán a lőszer, a gyógyszer és olyan új fegyverekkel kell szembe nézniük, melyek hatása rendkívül brutális. A víz és élelmiszer szintén hiánycikk, áramellátás nincs. Szárazföldi úton az utánpótlás lehetetlen, a légi megoldás a szíriai légierő óriási fölénye miatt szintén kivitelezhetetlen. A szír származású és súlyos bűnöket el nem követőkre vonatkozó méltányos eljárási ígéret miatt sokan megadják magukat, illetve a megadásukat akadályozó nemzetközi terroristákkal súlyos harcokba keverednek. A szír hadsereg katonái a külföldi terroristákat vagy azonnal kivégzik, vagy átadják a katonai elhárításnak. Ezért ezek inkább az öngyilkosságot választják. Százszámra lövik agyon magukat. Aleppóban már csak tisztogatási műveletek folynak, a kis védekező gócok felszámolása és a bujkálók, elvegyülni szándékozók összeszedése a feladata a hadseregnek. Ebben igen aktívan és eredményesen segíti őket a lakosság.


http://hidfonet.wordpress.com/

Mennek a bankok – jönnek a tankok?

Két évtizednyi lassú leépülés után valaki követ hajított az állóvízbe, és olyan dolgok indultak be Kelet-Közép-Európában, ami a látszólag mindig, mindenhol érinthetetlen pénzintézetekre is nyomást gyakorolt. Ukrajnából fejvesztve menekülnek a bankok, és az előzetes hírek szerint ugyanez vár a térség többi államára, köztük hazánkra is.
A közelmúltban az Erste Group kivonult Ukrajnából. Azt követően a Bank Austria jelentette be, hogy visszavonulót fúj, majd a hét végén a Raiffeisen vezérigazgatója is bejelentette Budapesten, hogy megkezdik a kivonulást a térségből. Ukrajnából, Szlovéniából, de Magyarországról is távozik a Raiffeisen Bank. Az még egyelőre nem lett nyilvánosságra hozva, hogy ki vásárolja fel a bank érdekeltségeit, de annyi tudható, hogy az ukrán leányvállalatra már érkeztek ajánlatok.
Hogy ki vásárolja fel a bank ukrán leányvállalatát, az pedig sejthető, mert a bank azonnal visszavonulót fújt, amint hírek érkeztek az ukrán és orosz államfők közti, médiacsend által övezett találkozóról. Miközben Brüsszelben néma döbbenet fogadta az ukrán fordulatot, úgy tűnik, az Erste és a Raiffeisen már rég birtokában volt olyan információknak, ami alapján inkább elvonulnak.
Mi csak üdvözölni tudjuk ezeket a fejleményeket. Az átrendeződés megkezdődött, akinek nyugatról itt pénze van, az jobb, ha még most kimenekíti, ameddig még lehetősége van rá – mert később nem lesz. A gazdasági együttműködések megkötése csak a kezdet. Miután a kormány betöltötte szerepét a papírok aláírogatásával, viharos politikai átmenet következik, amit a térségben a katonai erőviszonyok átrendeződése követ majd. Az új bankrendszer a vámunió és hazai vállalkozások érdekeinek lesz alárendelve, – a karvalytőke pedig államosításra kerül, hogy az ellopott, elsikkasztott vagyonokból a nép végre megkapja, amit elvettek tőle.

http://hidfonet.wordpress.com/

Elhallgatott kormányellenes tüntetések Bulgáriában

A Bulgáriában zajló kormányellenes tüntetések egyikén készült a kép pár napja, s gyorsan szétterjedt a közösségi médiában. A lány sírva könyörög a rendőrnek, hogy ne bántsák őket, ne oszlassák fel erőszakkal a tüntetést, ne üssék őt és a társait. A rendőr ekkor szintén sírva fakadt és annyit mondott: "Csak tarts ki kislány!" A rendőrök nem sokkal ezután rohamra indultak és erőszakos úton próbálták feloszlatni a tömeget. A tüntetések azóta is zajlanak a szegénység és a korrupció ellen Bulgáriában, melynek során egyetemisták láncolták magukat az egyetem bejáratához és a tömeg körbefogta a szófiai parlamentet.

English: The story behind this powerful photo:
http://www.buzzfeed.com/ryanhatesthis/the-powerful-story-behind-this-photo-of-a-police-officer-and

mnszentlaszlozaszloalj.info/sites/default/files/bulgariai.jpg