2012. március 18., vasárnap

Újabb törésvonal Törökország politikájában

Miközben az ENSZ és az Arab Liga közös küldöttsége nemsokára visszatér Szíriába, úgy tűnik, a szíriai beavatkozás törésvonalat képez a török politikában. Egy török ellenzéki vezető nemrég azt a bejelentést tette, hogy ellenzi a szíriai katonai beavatkozást - kijelentette, hogy Szíriai szomszéd, és baráti ország, de ha nem lenne az, a muszlim országok akkor se léphetnek fel egymás ellen. Külön kiemelte, hogy Törökországban külföldi erők különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a török politikusokat megnyerjék Szíria hivatalos megszállásának.
A Szír Nemzeti Tanács (a líbiai ÁNT szír megfelelője...) nemrég felhívást intézett a török államhoz, hogy hozzanak létre egy bufferzónát "a több ezer, a területre érkező menekült védelmére". Erdogan elnök nemrég kijelentette, hogy a tervezet megfontolás tárgyát képezi, mivel a menekültáradat komoly gondokat okoz az országban.
A kérdés csak az, hogy hol legyen az a terület. Ugyanis a jelenlegi változat szerint az Szíria területén lenne a határ mentén, vagyis részét képezi a Szíria feldarabolását irányozó tervnek, mert ezzel az ürüggyel a török hadsereg hivatalosan is jelen lenne Szíria területén. Közben a NATO alakulatok a Vörös Kereszt csoportjait "védik" az ország belső részei felé haladva - de a vak is látja, hogy mi történik ott.
Azonban előkerültek a török nép valós kötödései is, ami most elsődleges törésvonallá válhat a török politikában. Korábban írtunk arról, hogy Törökország NATO-hoz való viszonyulása korántsem egyértelmű. A kormány részben kétkulacsos politikát folytat, nem mer szembemenni a NATO követeléseivel annak katonai ereje miatt, de ha az ellenzék nagyobb támogatást kap, az a NATO ellen hangolhatja a török politikát. Nem véletlen, hogy a főbb politikai párbeszéd a NATO radar telepítése körül, és a bufferzóna létrehozása körül zajlik, mert ez arra sarkallja Törökországot, hogy egyértelműen foglaljon állást az egyik fél mellett. Hogy Törökország a NATO mellett mennyire elkötelezett, az még nem lezárt kérdés - a muszlim országok katonai szövetségének létrehozása könnyen éles váltást okozhat a török külpolitikában.
Molnár István

Pokolgép robbant a szíriai Aleppo városában

A nyugati terroristák nem ismernek határokat! Egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel ma az északnyugat szíriai Aleppo városában. A célzott terrorcselekménybe két ember meghalt, harminc megsebesült. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. Valószínűleg csak a zavar és a félelemkeltés motiválta az elkövetőket.
Legutóbb február 10-én érte egy a jelenleginél nagyobb terrorcselekmény a várost. Szíriai tisztviselők szerint a két autóba rejtett pokolgépes támadásban akkor 28 ember meghalt és több tucat sebesült.
Február 20-án, a szíriai elnök Bashar al-Assad kijelentette, hogy "egyes külföldi országok" támogatásával és finanszírozásával zsoldosok próbálnak meg zavart kelteni Szíriában. Az szíriai elnök már akkor leszögezte: "Fegyveres terrorista csoportok ellen küzd a kormány."
Legutóbb a szíriai fővárosban robbant bomba szombaton. A szír belügyminiszter szerint két autót robbantottak fel Damaszkuszban. A terrortámadásban 27 ember meghalt és 140 megsebesült. Az áldozatok közt több nő és gyermek is van.
A nap folyamán egy hidat is felrobbantottak a cionista terroristák a dél-nyugat szíriai Dara'a városában. Áldozatokról innen nem érkeztek hírek.
A nyugtalanság egyre fokozódik a szíriai lakosság körében. A nyugati terroristák célja pontosan az, hogy aláássák a lakosság bizalmát a kormánnyal szemben és általános zavart, felfordulást keltsenek. A közelmúltban lezajlott választások egyértelműen bizonyították, hogy a kormány élvezi a nép többségének támogatását. A kormány kinyilvánította a reformok iránti elkötelezettségét.
Amit most Szíriában zajlik, az nem más, mind a nemzetközi törvények tudatos megszegése azok által, akik mindig is legnagyobb védelmezői szószólói voltak ezen törvényeknek.
A nyugati hatalmak vezetői egy szuverén állam legitim kormánya ellen összehangoltan végrehajtott terrorcselekmény sorozat támogatói, finanszírozói és résztvevői, amiért földi és égi hatalom előtt is felelniük kell!
Igazságot Szíriának!

Sólyom Gábor

Újabb Rotschild-féle gyarmatosítás?

Az Egyesült Királyság a jelenleginél jóval hosszabb, száz éves lejáratú államkötvények kibocsátását tervezi, de ismét szóba került a lejárat nélküli államkötvények kibocsátása is. A brit adósságkezelő központ a jövő héten tart megbeszélést erre vonatkozóan.
Ezzel a lépéssel lényegében bebiztosították, hogy az országot elkerülje az Európai Unió tagállamain lassan végighömpölygő leminősítési hullám, ami nem is véletlen. Kapitalista gazdasági környezetben, ahol a magánbefektetők szűk csoportja pénzeli az államot, ez a lépés megfelelő eszköz arra, hogy az állam válságidőszakban is megőrizze ugyanazt a pénzügyi mozgásteret, amivel válságidőszak előtt bírt. Ez csak hírverés kérdése, mivel ebben a rendszerben az állam a magánbefektetőknek árulja magát, így nem véletlen, hogy fontosabbá vált a jó megjelenés, mint a valós teljesítmény.
Hogy az egész csak hírverés kérdése, ez már a kapitalista rendszer korai szakaszában is manipulációkra adott okot. 1815. június 18-án Rotschild ügynökei azt a hírt terjesztették el a londoni tőzsdén, hogy Napóleon megnyerte a háborút. Alig egy nappal azelőtt, hogy Napóleon vereségének híre eljutott volna Londonba, a londoni tőzsdén a részvények ára 95-98%-ot zuhant, és Rotschild felvásárolhatta az akkor formálódó, mára globális jelentőségű részvénytársaságokká fejlődött cégeket. (kis túlzással kijelenthetjük, hogy Anglia egész vállalati rendszerét) Később ez a módszer általánosan ismertté vált, és ami kezdetben a részvények terén, az a nemzetállamok helyén kiépülő, államnak nevezett részvénytársaságok működésében is visszaköszön. Emiatt fontosabb egy "állam" számára a makrogazdasági mutató, mint a népjólét - ami az Orbán kormány politikájában is groteszk módon visszaköszön. Ennek köszönhetők az egyszeri nagy bevételek, aminek egyetlen célja az, hogy néhány mutató papíron jobban nézzen ki. (és emiatt fogjuk felszámolni a kapitalista gazdasági rendszert).
Azóta ugyanez zajlik minden kapitalista berendezkedésű államban. Az állam olyan bordélyházzá lett, amiben a politikai vezetők mint öltönyös szakmabéliek árulják magukat a (többnyire zsidó) magánbefektetőknek. A brit kormány lépése ebből a szempontból haladóbb, mint a többi uniós tagállam lépései, mert jobb képet fest magáról, mint a többi uniós tagállam. Azt a képet sugallja, hogy az állam ilyen hosszú távon is fizetőképes marad - ami nem mondható el a többi tagállamról, nem is véletlen, hogy nem tesznek ilyen merész lépéseket. Ezzel a brit politikai-gazdasági vezetők bebiztosították, hogy az ország a leminősítési hullámnak vagy nem lesz áldozata, vagy csak az utolsók közt lesz.
De mi történik a többi tagállammal? Ugyanaz, ami 1815-ben a londoni tőzsdén. Kiegészülve azzal, hogy ma már a hitelminősítők is besegítenek. Amelyik ország a betakarítás célpontjává válik, azt leminősítik. A szabadesésbe kezdő részvényeket felvásárolják, így a nem Rotschild érdekeltséghez tartozó vállalkozások nagy részét, az államok pedig szinte könyörögni fognak egy újabb kölcsönért, azokat is felvásárolják - már ahol még szükség van ilyenre. Ennek már mutatkoznak jelei. A brit gazdaság pedig mentességet kap a válság pusztítása alól, mert ott már nincs mit felvásárolni, 100%-os Rotschild birtok.
Az is intő jel - és sok mindent elárul a jelenlegi nemzetközi politikai helyzetről -, hogy nagy mértékben ilyen hosszú lejáratú kötvények kibocsátására legutóbb a világháborús környezetben volt példa.
Végvári Ákos
Azt mondják, hogy az egyik magyar király egyszer nagyon elcsüggedt és keserűségében hívatta a testvérét, a fiatal herceget, aki jó természetű, de ugyanakkor közömbös ember volt. Ezt mondta neki a király: “Nagy bűnös vagyok, és félek Istennel találkozni.” Itt a király Jób kérdésére gondolt: “Mit cselekszem, amikor Isten fölemelkedik? És amikor meglátogat, mit válaszolok neki?” De a herceg csak nevetett bátyja szavain, és viccnek tekintette az egész ügyet. Ez nem oldta föl a király boldogtalanságát. Amikor valaki bűnösnek érzi magát Isten előtt, segítségre van szüksége, nem arra, hogy kinevessék komoly keresését. Magyarországon abban az időben az volt a szokás, hogy ha a hóhér bármikor megfújta a kürtöt valakinek az ajtaja előtt, az azt jelezte, hogy az ott lakót viszi a vesztőhelyre. A király az egyik éjszaka hóhért küldött testvérének az ajtajához a vészjósló kürtzengéssel. A herceg álmából felriadva, felismerte szörnyű helyzetét. Gyorsan felöltözött, kilépett az ajtón, és azonnal megragadta a hóhér, és vonszolni kezdte a sápadt, remegő férfit a király elé. Az rémületében térdre esett bátyja előtt és megkérdezte tőle, hogy mivel bántotta meg őt. A király ezt válaszolta: “Öcsém. Ha egy földi hóhér látványa is olyan rettenetes, vajon nem kell-e nekem, aki súlyosan megbántottam Istent, félnem attól, hogy majd Krisztus ítélőszéke elé kell állnom?” A bűntudat félelmet kelt bennünk Isten előtt. A Biblia erre emlékeztet: “Rettenetes dolog az élő Isten kezébe esni.”

Az Anonymus valódi arca és küldetése

Volt, akinek nem tetszett, hogy egy Anonymus csoport ellenes cikket közöltünk le itt a lapon. Hát tessék itt a folytatás. Nem véletlenül figyelmeztettünk velük kapcsolatban. Előzetesben csak annyit fűznék hozzá, hogy ha már a tv is reklámot csinál nekik, akkor 99%, hogy kiket is képviselnek. Hiszen a negatív reklám is reklám a számukra, mivel azzal is erősítik őket!
A recept lényege: ha a TV bemesél velük kapcsolatban, akkor érdeke bizonyos köröknek, hogy tudjanak róluk az emberek. Tehát céljuk van vele, hogy az ilyen információkat kiszivárogtatják. Így az ilyen csoportosulások mind kérdőjelesek, mert egyéb szándékokat szolgálnak. Olyan ez, mint a sakk. A lépések előre el vannak tervezve, aszerint, hogy melyik milyen reakciókat, változásokat, eredményeket hoznak létre a játékasztalon. Csak tudni kell sakkozni és a másik fejével gondolkodni.
Akik miatt lenyomják a torkunkon az ACTA és egyéb törvényeket, amikkel valóban jön az internetcenzúra. Alább egy publicisztika és néhány megjegyzés.
Már tavaly letartóztatták az Anonymus egyik jelentős tagját, de nem tudták, hogy valójában kit is fogtak el. Ugyanis az a személy, akit az FBI éppen egy bank elleni hacker tevékenység közben azonosított és tartóztatott le, az addig rábizonyított bűnök alapján 10 év börtönbüntetésre számíthatott. A múlt héten azonban az Anonymous öt tagját is letartóztatták, és ők egyértelműen a már letartóztatott Hector Xavier Monsegurt (Sabu) nevezték meg szellemi vezetőként. Őt tekintik más hackercsoportok értelmi szerzőjének és vezetőjének is, kapcsolatba hozták az Internet Security, és a LulzSec neveken futó csoportokkal is - ezek alapján Xavier 124 év börtönre számíthat az ügyészség szerint.
Mielőtt bárki hatalmas sajnálatát fejezné ki, pár dolgot tudni kell róla. Xavier - a képen látható színesbőrű - egy anarchista gondolkodású személy. Támadásait alapvetően jó célpontok ellen hajtotta végre, de azok indítéka messze sem mondható értelmesnek.
A 28 éves fiatalember életvitele messze sem tükrözte azt, amiért szavakban harcolt. Viszont a letartóztatása alatt maximálisan együttműködött az FBI ügynökökkel, ennek köszönhetően letartóztatták a hackercsoport öt legkeresettebb személyét. Ezzel Sabu a saját csapdájába esett, ugyanis mind ellene vallottak. Most az Anonymous fekete báránnyá kiáltotta ki a volt vezetőt (mégiscsak volt vezetőjük?), és azt nyilatkozták: mi folytatjuk a harcot, és bebizonyítjuk, hogy Sabu (Xavier) egy senki.
Az Anonymous nemrégiben a magyar népnek is üzenetet küldött, amelyben politikai ellenállásra szólította fel a magyarokat, elmondva azokat a dolgokat, amit itt minden épeszű ember már régen tud. Ami feltűnő volt, hogy kiemelten felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon van egy nagyon erős és vészterhes rasszista gyűlöletcsoport, amelytől óva intett mindenkit. Felmerül a kérdés: kire gondolhattak? Az Athena Intézet "gyűlöletcsoport-adatbázisában" ugyanis a Jobbik nem szerepel, így az "erős" alatt a demokrata maszlag ellenére sem a kiterjedt szavazóbázist kell érteni. Kérdéses marad az is, hogy kinek az érdeke felszólítani a magyarokat a politikai ellenállásra, mindezt olyan köntösben, ami az Occupy mozgalommal is összekapcsolódik (tudható, hogy az Occupy tömegmozgalmat Soros György és más "befektetők" is pénzelik).
Ennek azonnal értelme van, ha megnézzük az Anonymous bemutatkozó levelét, melyben kijelenti: Mi vagyunk a légió. "Nekünk nincs vezetőnk, és nem is lesz soha." Nyilatkozataikban többnyire az anarchizmus, és sokkal inkább a felforgató, neobolsevista ideológia jelenik meg, de miközben a "szabadság" is jelszavaik közé tartozik, összességében nem lépnek túl az egyébként is terjesztett szabadkőműves eszmeiségen (egyenlőség, demokrácia).
Azonban azt is tudni lehet az ilyen szervezetekről, név és arcok nélküli csoportokról, hogy ha egy elkezdi, ennek sosem lesz vége. Az Anonymous eddigi egyik legnagyobb eredménye egy minisztériumi telefon lehallgatás volt, ahol egy magas beosztású angol politikus elmondja, hogy egyik katonájuk, aki Irakban több civilt megölt, miként úszta meg, és él büntetlenül szabad lábon. Ennek a felvételnek a nyilvánosságra hozatala után az FBI magasabb sebességre kapcsolt a nyomozásban.
Az Anonymous működésének még van egy másik vonatkozása is, ami általában nem kerül elő a csoportosulás kapcsán. A 2011 júniusában Svájcban rendezett Bielderberg találkozót követően megkezdődtek a szokásos "kiszivárogtatások" a találkozó főbb témáiról Jim Tucker és más oknyomozó újságírók "informátorain" keresztül. Akkor előkerült a közeljövőben bevezetendő internetcenzúra, amire a globalista ideológiával ellentétes eszmék gyors terjedésének megállítása miatt van szükségük. Az azt követő hónapokban előkerült a SOPA, PIPA, az ACTA, és az Anonymus is magasabb fokozatra kapcsolt. Azóta a napi hírekben is hallani a szervezetről, az üzeneteiről, a támadásairól, és a letartóztatott tagokról.
Bárki magára öltheti az Anonymous álarcos képét, és ott folytatja, ahol elődje abbahagyta, senki sem tudja eldönteni, ki mikor jött vagy ment a csoportosulásban. Maguk is ekként nyilatkoztak: "emberek, csoportok jönnek és mennek, de az ötletek maradnak". A jelentéktelenebb személyek büntetlenül harcolhatnak a "szabadságért", a megvezetettek még komolyan is gondolják, viszont összességében a szervezet valahogy úgy kerül felhasználásra, mint az iraki vagy afganisztáni terroristák. Mutogatnak rájuk, hogy "ott vannak, veszélyesek", majd kezdődhet is a terrorizmus elleni háború. Ezúttal nem egy ország területére fognak lépni idegen erők, hanem beavatkoznak minden állampolgár magánéletébe. Ugyanis a "hackerek elleni harc" zászlaja alatt majd előtérbe kerülnek a "fokozott biztonsági intézkedések", majd az internet névtelenségének előnyeit felszámolva könnyebben ellenőrizhetővé válnak az internetet terjeszkedésre felhasználó politikai ellenfelek, a globalizmus ellenségei. Nem csodálkoznánk, ha e mögött a szerveződés mögött is ott lenne a Soros tőke.
Néhány kiegészítés
Lehetséges, hogy valóban így van, tehát felhasználják az Anonymust erre a célra. De az is lehetséges, hogy nincs (emberi szinten lévő) összeesküvés, csupán kontraproduktív módon viselkednek ezek a csoportok. A Vatikán elleni támadásukkal ugyanis sok, egyébként teljesen normális gondolkodású fogja elfogadni az új törvényeket, mondván, hogy valóban kell a védelem. Teljesen mindegy: az eredmény ugyanaz.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/1248-az-anonymus-valodi-arca-es-kueldetese-


A Római Kúria és a kiszivárogtatás


Az elmúlt hetekben több titkos dokumentumot juttattak el a Római Kúria munkatársai olasz lapokhoz. A Szentatya egy külön bizottságot bízott meg azzal a feladattal, hogy derítsen fényt az elmúlt hetek történéseire – írja a L’Osservatore Romani szombati száma. A Vatikán napilapjában Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkársági helyettes nyilatkozott az ügyről.
„A titkos dokumentumok kiszivárogtatása fájdalommal tölti el a pápát, de XVI. Benedek arra buzdít bennünket, hogy tekintsünk előre. Mindennapos kiegyensúlyozott és határozott tanúságtétele mindnyájunk számára ösztönzést jelent” – állapította meg Becciu érsek az Osservatore Romano c. vatikáni napilap igazgatójának, Giovanni Maria Vian-nak adott interjújában. Az Államtitkárságon dolgozó egyháziak és világiak egyaránt önzetlen és színvonalas munkát végeznek – hangsúlyozta a főpásztor. Hozzátette: „nemrégen valaki bizalmasan közölte velem: szégyelli megvallani, hogy a Vatikánban dolgozik. Azt válaszoltam az illetőnek, hogy inkább emelt fővel legyen rá büszke!”

A hírek és dokumentumok kiszivárogtatásával kapcsolatban Becciu érsek elmondta: a néhány érintett személy jobban tenné, ha lelkiismeretvizsgálatot tartana. Nem lojális magatartás, sőt gyávaság, hogy visszaéltek kiváltságos helyzetükkel és közzétettek olyan dokumentumokat, amelyekkel szemben kötelességük lett volna tiszteletben tartani a titoktartást. Ezért az Államtitkárság gondos nyomozást indított, amely kiterjed a Szentszék minden szervére. Büntetőjogi szinten a vatikáni Bíróság ügyésze, a „promotor iustitiae”, adminisztratív szinten pedig maga az Államtitkárság folytatja le a vizsgálatot. A pápa továbbá egy külön bizottságot bízott meg azzal a feladattal, hogy derítsen fényt a történtekre. Becciu érsek végül annak a reményének adott hangot, hogy hamarosan ismét helyreáll az az egység, amely a atikáni Államtitkárság munkájának alapja, és amelynek alkotóelemei a kölcsönös bizalom, továbbá a komoly, lojális, korrekt kapcsolatok.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír