2012. július 30., hétfő

Kínai romboló tart Szíria felé

Egy egyiptomi napilap (Al-Shuruk) szerint ma egy kínai hadihajó haladt végig a Szuezi-csatornán a Földközi-tengerre. A romboló úton van Szíria felé, a tervek szerint a szír vizeken haditengerészeti gyakorlaton fog részt venni.
Ez a bizonyos haditengerészeti gyakorlat az a művelet, amire az orosz és az iráni flotta is nemsokára megérkezik, és egyáltalán nem haditengerészeti gyakorlatról van szó, hanem a NATO beavatkozás blokkolásáról, a NATO erők elleni közös keleti fellépésről. Ezzel eljött az a pont, amit ezen a honlapon már évekkel ezelőtt előre vetítettünk: a Nyugat hanyatlásával a Kelet felemelkedik.
A nyugati agresszivitás lanyhulásával ez egy lassú gazdasági folyamat lehetett volna, de a NATO agresszív terjeszkedése szükségessé tette, hogy a Kelet erre katonai erővel rásegítsen. Az orosz, kínai és iráni flotta Szíria partjai mellett összpontosul, hogy megakadályozzák egy a NATO által kiszemelt újabb ország gyarmatosítását.
Napok kérdése, és a kínaiak is odaérnek arra a közös „haditengerészeti gyakorlatra”, amit a három nagyhatalom hivatalosan mindvégig tagadott, de ennek célja kizárólag az időnyerés volt. Akinek egy csepp esze van, már nem lehetnek kétségei: nem haditengerészeti gyakorlatról van szó, hanem a felemelkedő keleti nagyhatalmak közös békefenntartó hadmozdulatáról – és ez esetben már egyértelműen a NATO a felforgató fél. Az Egyesült Államok világcsendőri szerepének leáldozott.
Fenyvesi Áron

Agrár-milliárdosok –nyolcvanezer forint éves bevételre majd’ kétmilliárdos támogatás


Csányi Sándor érdekeltségei révén nemcsak a 100 leggazdagabb, de a 100 legtámogatottabb mezőgazdasági vállalkozó listáját is vezeti. Legalábbis a mezőgazdaságra és vidékfejlesztésre 2007-2010. I. félév közötti uniós agrártámogatások adatai ezt mutatják.
A források kiosztásának gyakorlata egy elitklubot alakított ki, ugyanis az 1600 milliárd forint 66 százalékát a pályázók 5 százaléka vihette el. De olyan pályázók is nyertek milliárdokat, amelyek árbevétele egy sarki trafikét sem éri el.



Tengelynyi pénz
I. tengely: A minőség és a hozzáadott érték növelése a mező- és erdőgazdaságban, az élelmiszer-feldolgozásban.
II. tengely: A földhasználat racionalizálása a környezeti és természeti értékek figyelembe vételével.
III. tengely: A vidéki foglalkoztatás bővítése, a tevékenységek diverzifikálása.
IV. tengely („LEADER program”): Helyi közösségek fejlesztése.
A besorolás tükrözi a lehívható támogatások nagyságát. Az első tengelyen 2 milliárd 385 millió euró, a második tengelyen 1 milliárd 522 millió euró, a harmadik tengelyen 584 millió euró, míg a negyedik tengelyen 262 millió euró, valamint technikai segítségként 203 millió euró nyerhető el.

Totális Bojkott

A magyar társadalom létezik, de elvesztette összetartó erejét, céltudatosságát, gyökereihez való ragaszkodását, jelenének irányítását és jövőjének biztosítását. Ennek köszönhetően mint egy beteg test, fogékony a fertőzésekre, betegségekre. A természetes immunrendszere képtelen megvédeni a külső és belső támadásoktól, melyek nap mint nap érik, ideológiai, gazdasági és társadalmi téren egyaránt.
Bár az utóbbi években egyre több jel arra mutat, hogy vannak akik felismerik a bajok forrását és próbálnak is tenni ellene, de eddig eredményesen senki sem tudott olyan irányvonalat megjelölni, amely mentén az egység – amely nélkül nem lehet győzelem, – létre jöhetne.
Vannak akik hadsereget szerveznek, egyelőre említésre sem méltó eredménnyel, mások a pénzrendszer saját kézbe vételével próbálkoznak hasonló sikerrel, és vannak akik mindenkit szidnak, bepiszkolnak, jót-rosszat egyaránt. A végeredményt minden esetben borítékolni lehet. Mindehhez hozzátartozik, hogy a társadalom önmagában is megosztott és egymaga képtelen megtalálni a kivezető utat.
A múlt század második felében a legsikeresebb és a jelenkori történelem legfigyelemreméltóbb forradalma Kubában zajlott le. Azoknak, akik a megosztó és mindent hamisan tálaló cionista hírcsatornákból ismerik a történetet, nehezebb lesz ezt megérteni, de a lényegen nem változtat. Röviden az a lényeg, hogy Fidel Castro alig több mint két tucat emberével felállította főhadiszállását Kuba hegyeiben, ahonnan két év múlva győztesen bevonult Havannába. Ehhez viszont elengedhetetlen volt a nép támogatása. Ez a mesés eredmény önmagáért beszél, hiszen nem kisebb ellenséggel álltak szembe, mint a véreskezű és korrupt Batista diktátor állig felfegyverzett zsoldosaival.
A helyzet nagyvonalakban hasonló a jelenlegi Magyarországéhoz, azzal a lényeges különbséggel, hogy a Kubai emberek képesek voltak az összefogásra és képesek voltak az ellenség felismerésére. A Magyarországi helyzetet az is nehezíti, hogy még van egy látszólagos jólét, ami valójában már csak a „lendkerék tehetetlenségi erejéből adódó mozgásenergia”, vagyis a múltban felhalmozott és vérrel verítékkel megőrzött javaknak a feléléséből adódik, az ország vagyonának elherdálásából, ellopásából és elzálogosításából. Legyen az vízkészlet, termőföld, vízközmű hálózat, villamos energia elosztó hálózat és nem utolsó sorban a „devizahitelek” segítségével ellopott hajlékok.
Ebből a helyzetből ki kell verekednünk magunkat és ez csak szisztematikusan megtervezett és áldozatokat vállaló erőfeszítések útján lehetséges. Úgy nem tud ez megtörténni, hogy a fojtogató kezeket simogatjuk, úgy sem lehetséges, hogy vizet prédikálunk miközben bort iszunk. Nem másért írom mindezt, mint annak szemléltetésére, hogy az ellenséget nem táplálhatjuk, mert azáltal ő erősödik és mi gyengülünk. Tehát első lépésként egy, az egész országra kiterjedő bojkottot kell kialakítani. Ami abból áll, hogy aki csak teheti és feléri ésszel, az semmit nem vásárol az ellenségtől, az országot kiszipolyozóktól. Tehát „búslakodó” adós ne a Csányi pincészet borával múlassa buját-baját. Ne az OTP-nél vezesse a számláját,  a lehető legjobban kerülje mindenki a banki tranzakciókat, a multiktól ne vásároljon, ha csak egy mód van rá. Négy-öt családnak még nyáron is érdemes egy mangalicát levágnia, sokkal olcsóbban jut hozzá az egészséges hústermékhez és ezt a panellakók is megtehetik, elosztva egymás között, keressenek egy falusi embert aki jószágtartással  foglalkozik, ezzel több legyet ütnek egy csapásra. Támogatnak egy dolgozó, magyar családot eltartó parasztembert, egészségesebb termékhez jutnak és mindezt olcsóbban megtehetik.
Ez szervezést igényel, viszont aki már ezt képes működtetni, az ennél többre is képes, így választódnak ki a kis közösségek vezetői.
Nagy valószínűséggel Magyarországon sem kerülhető el a fegyveres konfliktus, mint amelyekről nap mint nap hallhatunk a világban. Ezt jó ideje Magyarország elkerülte, de ennek a megalkuvás volt az ára, a nemzet teljes kiszipolyozása, az ország vagyonának ellopása, vagy ha úgy tetszik a látszólagos békének ez volt az ára. Mit gondolnak Antal József miniszterelnök mire fel mondta, hogy „tetszettek volna forradalmat csinálni”? Hát erre.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, megtisztelő az a bizalom amellyel a BAÉSZ-RVMP tevékenységét elismerik, de mindez kevés a végső győzelemhez. Mindenkinek meg kell vívnia a maga kis szabadságharcát azáltal, hogy bojkottálja az ellenség termékeit, szolgáltatásait és az elmúlt két évtized politikusainak megnyilvánulásait.
A jelszó: TOTÁLIS BOJKOTT!
Kásler Árpád
Kelt: Gyulán, 2012. 07. 30-án