2014. március 20., csütörtök

Március szimbolikája – az Egyesült Államok valódi arca

Bizonyos dátumok a nemzetek életében kiemelt szimbolikus jelentőséggel bírnak, melyekhez az adott nemzet hasonul, és ezen dátumokhoz való kötődést nemzedékről-nemzedékre át tudja örökíteni. Ez az adott dátum történelmi eseményeinek valós szellemiségétől vezérelve előbb vagy utóbb, de mindenképpen bekövetkezik. Ha ebben az állapotban a szellemiség megfelelő propagandát kap, a dátum szimbolikus tartalommal épül be a köztudatba, és onnan kitörölni nem lehet. Példának okáért a magyar nép mai meghatározó népnemzeti ünnepe március 15.-e, az esemény bekövetkezte után csak majd jó nyolcvan évvel nyilváníttatott nemzeti ünneppé. A trianoni elcsatolások tragikuma élénken élt az emberekben, és az akkori vezetés megfelelő propagandaeszközt látott a megcsonkított ország letargiából való felrázására, mint az ide vonatkozó törvény megfogalmazásában ”abból a célból, hogy a nemzet e nap dicső hagyományaiból merítsen hitet, erőt és reményt egy jobb kor bekövetkezéséhez”.
Bizonyos  évközi periódusok köré csoportosult dátumok pedig soha nem kerülnek előtérbe, mégis ismétlődnek újra és újra, mint történelmi események hordozói, az adott nemzet szellemiségének alakulását jelezve. Ezek a dátumok mindig negatív átalakulás hordozói, és mint ilyenek, a romlás természete miatt egyre gyorsulva követik egymást. Valós szellemükkel ezért az emberek döntő többsége nem tudna azonosulni, másrészt az eseményeket vezérlő negatív erők számára hatalmon maradásuk érdekében a dátum szellemi szimbolikájának rejtettsége létfontosságú kérdés. Ilyen dátum az Egyesült Államok történetében március 20.
1922-ben  ezen a napon helyezték üzembe az USA első repülőgép-hordozóját, a USS Langleyt, ami a világhatalmi törekvés szimbólumát jelképezte.
1999. március 20.-ára vonták össze Magyarország területén az USA vezette NATO légi csapásmérő erőit, és az azt követő 76 napig tartó intenzív bombázás során több mint 5000 civil személy vesztette életét, és a ledobott urániummal szennyezett piszkosbombák (melynek használatát nemzetközi egyezmény tiltja) hatása a mai napig többszáz áldozatot követel évente.
2003. március 20.-án indította az USA az iraki háborút, 40 cirkálórakétát lőttek ki hadihajókról hajnalban Irakra, és száznál több bombázó végzett módszeres pusztítást civil és katonai célpontok ellen. Irakban azóta is nap mint nap robbantásos merényletek pusztítják a civil lakosságot. Pánik és félelem a mindennapi élet.
2011. március 20.-án ismeretlen fegyveresek lőttek a szíriai Dara városában a tömegbe, tucatnyi ember halálát okozva. A 2014 februári ukrajnai tömegbe lövések elkövetési módszerével teljesen azonos történések az USA és csatlósai által fizetett bérgyilkosok tevékenységét valószínűsítik. Szíriában ezután szó szerint elszabadult a pokol, szívevő kannibál terroristák árasztották el az országot, és csak az erős orosz-szíriai szövetség tudta megfékezni az ország anarchiába taszítását, és a kiterjedt vérengzést.
2011. március 20.-án indította az USA a Líbia elleni légitámadást, az általa felbérelt zsoldosok támogatására, akik szó szerint levadászták és brutális kegyetlenséggel meggyilkolták az ország addigi vezetőjét, Moammar Kadhafit, akinek vezetésével az ország hatalmas fejlődésen ment keresztül, rend volt, és a líbiaiak jólétben éltek a hosszú évtizedek alatt. Az országban ma káosz és anarchia uralkodik, mindennaposak a fegyveres összecsapások a különböző csoportok között.
Eddig fajult a negatív szellemiség. Ez az Egyesült Államok valós arca. Ennek az arcnak adott hatalmas pofont, és parancsolt megálljt Oroszország. Ez így van rendjén, az egyensúly felborult, és éppen itt az ideje visszabillenteni.
Az USA első repülőgép-hordozója, az 1922. március 20.-án kifutott USS Langley úgy süllyedt el, hogy saját kísérőhajói torpedózták meg. Az Egyesült Államoknak ideje lenne komolyan elgondolkoznia történelmi sorsa felől…
Gergely deák

A flamand nacionalisták készek feldarabolni Belgiumot

Brüsszel az Európai Unió közigazgatási központjaként az egységes Európa jelképe. Azonban Belgium, amelynek a fővárosa Brüsszel, nem csupán hallomásból ismeri, hogy mi a szeparatizmus.

Az ország északi térségei, vagyis Flandria, régóta szuverenitásra tart jogot. Közben ha a flamand szakadárok törekvéseit siker koronázza, Belgium egyszerűen eltűnhet a világ politikai térképéről.
A kétezres évek végén kitört pénzügyi válság az elszakadási hangulatot serkentette Európában. A viszonylag jóléti országok gazdag régiói egyre hangosabban hangsúlyozták, hogy nem kívánnak a kevésbé fejlett térségek „donorjai” lenni. Utalhatunk itt Belgiumra a flamand nyelvű gazdag Flandriával és a francia nyelvű Vallóniával. A flamand szeparatizmus gyökerei egyébként Belgium keletkezéséig nyúlnak vissza. Ugyanis ez az állam, „viszonylag mesterséges alakulat” – véli Fjodor Lukjanov, a Kül- és Védelmipolitikai Tanács vezetője.
Történetileg Flandria és Vallónia mint határos területek mindig is kölcsönösen függtek egymástól, azonban eltérő kulturális és nyelvi hagyományhoz tartoznak. Ennélfogva oly különböző két nép egyesítése, mint a flamand és a vallon, egy állam keretében bizonyos önkényes döntés volt.
A posztindusztriális gazdaság korszakában Flandria felvirágzott, aminek következtében a flamandok a kulturális különbözőség tudatában egyre inkább vágytak a szuverenitásra. A gazdasági kérdések alighanem a fő érvet jelentik Flandria Belgiumból való kiválása ellen – véli a Világgazdasági és Külügyi Intézet Európa-kutató Központjának vezetője, Alekszej Kuznyecov.
A nyugat-európai országokban a nacionalisták számára a fő akadályt azt jelenti, hogy a függetlenedni kívánó autonóm rész jogi státusza nem tisztázott az Európai Unión belül. Mely pillanatban válnak uniós tagországgá mint független államok? És lehet-e e egyáltalán szó ilyesmiről?
A jogi kérdések tisztázásának szükségessége ellenére az idén Katalóniában és Skóciában esedékes referendum.
Abban az esetben, ha Flandria kiválik Belgiumból, ez az utóbbi ország valószínűleg egyszerűen eltűnik a történelem süllyesztőjében. A francia nyelvű Vallónia Párizs joghatósága alá kívánkozhat majd. A Vallon Rali nacionalista párt régóta hangsúlyozza, hogy a térség mindig is Franciaország része volt „mindenben, elnevezésén kívül”. E tézist indokolva, nemcsak a nyelvi közösségre utalnak, hanem a szomszédos országgal ápolt szoros gazdasági kapcsolatokra is. Egyébként a francia nacionalisták támogatják a vallonok ezen törekvéseit. A Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen nyíltan kijelentette ezzel kapcsolatban: „Amennyiben Belgium felbomlik és Flandria függetlenséget nyer, ami egyre inkább valószínű, Franciaország szíves-örömest befogadná Vallóniát”.
Artyom Kobzev

Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_03_20/269946711/

Lengyelország, a balti államok és az USA háborúba sodornak

Az USA alelnöke NATO-garanciákat ígért Lengyelországnak és a balti államoknak. Lengyelország és a balti államok, különösen Litvánia nacionalista és oroszellenes vezetései kemény fellépést sürgetnek Oroszország ellen. Az USA agresszív vezetésének jól jön ez, és lovat adnak a lengyelek és a balti államok háborús csörtetésének. A magyar kormány felelőssége, hogy ne engedjen a lengyel-amerikai-balti eszeveszett politikának.





29 állama is az USA-nak távozni akar. Alaszka- gondolom- az Orosz anyaországhoz kéri magát vissza, de lesznek még páran, akik ezt akarják...
http://abc-news.ru/news/2810196.html

Kijevben fegyvertelen rendőrökre támadtak az utcán-fényes nappal-a járókelők tömegében álarcos majdan banditák

A szerencsétlenek próbáltak kitérni a provokáció elől-de mint látjuk a videon-nem sok sikerrel. Nem is védekeztek-tűrtek.
Amerika és a Nyugat kedvencei, a cionfasiszták által kitartott, felfegyverkezett horda tagjai magukat tisztes ukrán hazafiaknak nevezik, akik megvédik az ukrán földet, és a békés lakosságot az őket provokáló rendőröktől. Mert állitólag a három fegyvertelen ukrán rendőrtiszt provokálta őket. A mintegy húszfős, felszerelkezett álarcos hordát! A járókelők pedig úgy tettek, mintha semmi nem történne.
Na ez a vegytiszta terror!
http://www.youtube.com/watch?v=P9HoL2MZfoo

Putyin hidat építtet a Krím-félsziget elérésére


Vlagyimir Putyin orosz államfő felszólította a kormányt, hogy kezdjék meg az előkészületeket a Krím-félszigetet egyenesen a Krasznodar régióval összekötő híd építésére.
A Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozását követően máris elkezdik fellendíteni a gazdaságot: több ezer mezőgazdasági gépet küldtek a térségbe a kiváló minőségű, ennek ellenére az ukrán kormány által ki nem használt termőterületek hasznosítására. Valamint megkezdték az infrastruktúra összekapcsolását az Oroszországi Föderáció belső területeivel.
A Kercsi-szoros felett épülő híd a Fekete-tengert és az Azovi-tengert is összeköti, így alkalmas lesz szárazföldi és hajóforgalom lebonyolítására is, ezen felül vasúti sínek is áthaladnak majd rajta.
Maxim Szokolov közlekedési miniszter több projektet is említett, ami a Krím-félsziget és más ukrán területek összeköttetéseit is megújítaná, - ezek mindegyike még az év vége előtt elkészül. Ez feltételezi, hogy év végére nem csak a Krím-félsziget, hanem Ukrajna más keleti régióit is becsatlakoztatják Oroszország vérkeringésébe.

http://www.hidfo.net/2014/03/20/putyin-hidat-epittet-krim-felsziget-eleresere




Kolomonszkij bankja nem ad ki pénz a krimieknek


Putyin elnök 18.-i beszédét követően a zsidó bankoligarcha Kolomonszkij által birtokolt “Privatbank” egy órán belül blokkolta a krimi lakosok kártyás pénzfelvételét.
Az ATM-ek nem fogadták be onnantól kezdve a bankkártyákat.
Ez a “Privatbank” volt az egyik fő ukrajnai finanszirozója a kijevi zavargásoknak.
(http://nabat.in.ua/news/73979.html)


200 millióval drágábbak az idei szavazólapok.

170 tonna, 8 kamion, 5 500 kilométer – ezek, és még rengeteg számadat hangzott el azon a bejáráson, amelyet hétfőn tartottak az ÁNY Biztonsági Nyomdában, ahol már javában készülnek az idei országgyűlési választás szavazólapjai. A fentiek a szavazólapok teljes tömegére és azok összefűzött hosszára vonatkoznak, de még az is kiderült, hogy:

összesen 8 millió 32 ezer választópolgár jogosult a voksolásra, akik részére összesen 16-18 millió szavazólapot nyomtatnak (külön az egyéni jelöltre és az országos listára való szavazáshoz)
a szavazófülkékben 165 ezer golyóstollat raknak ki
ezeket 55 kilométer nemzeti színű zsinórral rögzítik
az urnákat 110 kilométer nemzeti színű szalaggal zárják majd le
az ÁNY Biztonsági Nyomdánál kellemesebb munkahelyek is léteznek: a csarnokban 27 (nyáron akár 30) fok van, és 65-70 decibellel dübörögnek a nyomdagépek



A szavazólapok gyártása 200 millió forinttal többe kerül majd, mint a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában. Így összesen 468 millió forintot fordítanak rá – mondta a bejárást megelőző sajtótájékoztatón Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.

Három kerületben léptek vissza jelöltek, négyben pedig jogviták miatt még nem végleges a névsor. Ezeket a változásokat idő hiányában már csak filctollal fogják tudni jelölni a szavazólapon.

A szavazóurnákat és a fülkéket már kiszállították, a szavazólapokat a választás előtti szombaton, április 5-én juttatják majd el az országos egyéni választókerületi irodákba.
Super Size

Az idei szavazólapok nemcsak drágábbak, de jóval nagyobbak is lesznek a korábbiaknál, ami annak köszönhető, hogy a lazább jelölési szabályok miatt az idén rekordmennyiségű egyéni jelöltre (1577) és országos listára (18) lehet szavazni.

Az abszolút rekorder a Baranya megyei 4-es számú egyéni választókörzet, ahol 29 egyéni jelölt versenyez: itt egy A4-es lap háromszorosa lesz a szavazólap mérete. A Nógrád megye 1-es számú választókerületében induló 24 jelölt neve már egy megnövelt A3-ason is elfér majd. A lap méretével az 1-es, a 4-es és az 5-ös budapesti egyéni választókerületben volt a legkisebb gond: ezekben a körzetekben csak öt-öt jelölt indul.

Az egyéni listás szavazólapok mérete átlagosan 175, az országos listás szavazólapoké 125 százaléka lesz a négy évvel ezelőttieknek. Az új szavazólapok nem fognak elférni a szavazófülkékbe kihelyezett asztalokon, ezért fizikai ügyesség is kell majd az ikszeléshez.

60 fős bizottságok?

A jelöltek burjánzása azért is gondot okozhat, mert az országos listát állító pártok, illetve az országos listát nem állító szervezetek egyéni jelöltjei is két-két tagot delegálhatnak a szavazóköri bizottságokba, az önkormányzatok által delegált három tag mellé. A Blikk csütörtöki cikke emiatt 60 fős bizottságokkal riogatott, akik adott esetben nem is férnének be a szavazóhelyiségbe. Ráadásul a lapnak nyilatkozó László Róbert, a Political Capital választási szakértője szerint így könnyebben csalhatnának, és a várható konfliktusok miatt a szavazatszámlálást is lassítanák.

Ugyanakkor Pálffy Ilona szerint erre nincs esély: jelenleg épen az a baj, hogy nincs elég delegált, a 10 386 szavazókörbe eddig 7 591-et regisztráltak, a határidő pedig pénteken lejár (ezeknek a szavazókörök közötti megoszlásáról nem tudtunk meg közelebbit, de az NVI elnöke szerint sehol nem kell tumultustól tartani).
Külföldi szavazatok

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni szavazók választási regisztrációja március 22-én zárult le, az első nyolc levélszavazat már meg is érkezett Magyarországra.


A itthoni lakcímmel is rendelkező, külföldön élő magyar állampolgárok március 29-ig regisztrálhatják magukat valamelyik külképviseleti szavazóhelyen. Az eddigi regisztrációk alapján Brüsszelben és Münchenben biztosan, de úgy tűnik, hogy Bernben is szavazósátrat kell majd felállítani, mivel ezeken a külképviseleteken ezernél többen kérték a választói névjegyzékbe való felvételüket. Londonban egy 600 négyzetméteres étteremben szavazhatnak majd a kinti magyarok – tudtuk meg Pálffy Ilonától.

Ezekbe a szavazókörökbe a 97 külképviseleti választási iroda elnökei fogják kivinni a szavazólapokat, miután a regisztráció lezárult.
Index

Választási szólamok árnyékában

Emlékszünk Gyurcsányék választási jelszavára? - "Dübörög a gazdaság". Orbánék: "Az ország jobban teljesít". Ennyi. Van különbség? Csupán megfogalmazásban, a lényeg ugyanaz. Alaposan dicsérjük fel a semmit. A tartalom? Ugyanannyi, mint Gyurcsányék esetében volt: a nagy nulla. Azt mondják, harmónia az, ha a tartalom és a forma összhangban van. Összhangban van-e a tartalom a párt jelszavaival?
Nos, legelőször; a jobban teljesít annyit jelent, hogy növekszik, erősödik. Hogy mihez képest, az már nincs a jelszó mögé írva. Márpedig hivatalos adatokból tudjuk, hogy az ország GDP-je egyetlen petákkal sem növekedett az elmúlt 4 évben. Mindez inflációval egybekötve, tehát maga az össztermék mennyisége csökkent. Akkor hol a jobb teljesítés?
Talán arra gondolnak, hogy csökkent az államadósság? Pedig nem. Orbán Viktor négy éve meghirdette az államadósság elleni harcot. Jelenleg - főleg most, hogy rekord árra emelkedett az euró -, az államadósság is rekordon áll. Ennyi adósságunk még soha nem volt, mióta Magyarország létezik. Az adósság elleni harc elbukott. Hiába hirdetik, hogy kifizettük az összes IMF-hitelt. Csakhogy a hitelünk igen kis hányada volt IMF hitel.
Talán több gyerek született? Mert ugye az is nevezhető jobban teljesítésnek, és mivel fogyatkozunk, ennek megfordítása komoly eredmény lenne. Erről sincs szó, tavaly éppen egy Ceglédnyi várossal, 36 000 emberrel lettünk kevesebben. Mellé igen lényeges hozzátenni, hogy az első osztályba beiratkozott gyerekek fele cigány. Vagyis hiányzik 50 000 magyar gyerek! - évente.
Ha az ország jobban teljesít, akkor gondolhatjuk, hogy nem kell elmenni az országból, hiszen van elég munkahely, jó kereset, biztos megélhetés. Ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a Fidesz szerint is legalább 500 000 magyar dolgozik már külföldön. Szerintünk több. Sokkal több. Ebben az esetben pedig már nem lehet Gyurcsányozni. Eltelt 4 év! És a helyzet ahelyett, hogy javult volna, tovább romlott. Mára a sajtó nagy üdvrivalgások közepette reklámozza, hogy a legnagyobb sikerágazat a külföldi munkaerő, mivel 540 milliárd forintot küldtek haza a tavalyi évben. Ez a szám azonban csalóka, legfőképpen azért, mert a kimenekülők száma lassan csökkenni fog. Nem lesz aki kimenjen, mert már mindenki kint van, aki csak kimehetett. Onnantól kezdve a beküldött összeg is elkezd csökkenni, mert a kimentek lassan kiviszik a családjukat, vagyis lezajlik egy évtized alatt egy lassú elvándorlás, mint az 1800-as és 1900-as évek fordulója idején. Következmény: kieső születendő generáció, és egy új Trianon. Ez a sikerágazat következménye. Ebben pedig felelős a kormány! Mind a négy évével, mert négy év alatt nemhogy csökkent volna a kimenekülők száma, hanem rekordot döntött. Van itt valahol jobban teljesítés?
Aztán arra is gondolhatnánk, hogy a jobban tejesít annyit tesz, több ház épül. De ez sem. Csupán elenyésző hányada a magas szociális hátterű Kádár korszaknak, tizede annak, ami 15 éve épült. Ezek szerint se a születésben nem jeleskedünk, se az építésben. Akkor feltesszük a kérdést; miben teljesít jobban az ország?
A válasz egyszerű. A számok és a diagramok tologatásában. Abban, hogy megmagyarázzák, az a pohár ami negyedig kiürült, valójában negyedig tele van. Mert már félig sincs. Csökkent a munkanélküliek száma? Mert nincsenek is, ugyanis a munkanélkülit átkeresztelték munkakeresőnek, és így már munkanélküli sincs. Nőt a foglalkoztatottság, mert rengeteg segélyest egyszerűen átneveztek közmunkásnak, és modernkori rabszolgát csináltak belőlük, havi 48 000 forintért. Ennyi. Így kell játszadozni a számokkal. Tartani kellett a 3% alatti hiánycélt? Hogy érték el? Egyszerűen lefaragták a szociális pénzeket, a fizetéseket, a katonai költségvetést. Ami így is szinte nulla volt, a felére vették, a másik oldalon a bevétel nem nőt, de a számok alapján ez növekedésnek is kinézhet. Pedig nem az, hanem a nép becsapása.
Aljas választási propaganda praktikák ezek, de nem véletlenül költ a kormány évi több tíz milliárdot "kommunikációs" cégek finanszírozására. Ők azok, akik elmondják, hogyan kell meghülyíteni a népet. Szépen sztaniolba csomagolni a követ és úgy fejbe dobni vele az embereket. Vacak is, fáj is, de milyen szépen csillog! Ez a kormányunk.
Kemény Gábor

Az Európai Unió fegyverszállítmányokat küldött az Észak-Kaukázusba - elfogták

A Föderációs Biztonsági Szolgálat közleménye szerint az orosz fegyveres erők rajtaütést hajtottak végre egy terrorista szervezeten, ami fegyvercsempészetet folytatott az Európai Unióból, Ukrajnán keresztül az Észak-Kaukázus térségébe.
Az orosz-ukrán határon történt rajtaütés során tucatnyi csempészt elfogtak, akik épp a Desert Eagle, Smith & Wesson, SIG Sauer és más nyugati fegyvergyártó cégek fegyvereit szállították volna Oroszországba, a nyugat által támogatott szeparatista szervezeteknek.
A szolgálat közleménye szerint az információ egy baráti EU tagállamtól érkezett arra vonatkozóan, hogy az országon hatalmas fegyverkészleteket mozgatnak át Ukrajna területére. A baráti ország kilétét nem árulták el, de az érintett hatóságok tudatában voltak annak, hogy Ukrajnából a fegyverek az Észak-Kaukázusba lesznek továbbítva.
Kiváló példa arra, hogy az EU tagállamok nem egységesek, nem csak a szankciók terén, de a Brüsszel által erőltetett oroszellenes politikában sem. Nyugaton most bizonyára vezető politikusok számára keletkezett újabb probléma, mert az érintett forrás esetleg arról is beszámolhat az FBSZ-nek, kik és milyen csatornákon, melyik nyugati politikus utasítására és/vagy beleegyezésére vitték át a fegyverrakományokat az Európai Unión.

http://www.hidfo.net/2014/03/20/az-europai-unio-fegyverszallitmanyokat-kuldott-az-eszak-kaukazusba-elfogtak

Oroszország Hangja: az USA a nyílt katonai betörést készíti elő Európában

Éveken át hangoztattuk azon meglátásunkat, miszerint a NATO hadműveletei Oroszország módszeres bekerítését szolgálják, és a nyugatiak végső célja Oroszország természeti kincseinek megszerzése. Az orosz katonai vezetés mindezeket eddig is tényként kezelte, mostanra azonban a politikai vezetés is nyíltan beszél róla.
A kijevi helytartókormány bejelentette, hogy Ukrajna kilép a Független Államok Közösségéből. Az ország (megmaradt része) mostantól hivatalosan is a nyugattól függ. Emellett felszólították az ENSZ-t, hogy nyilvánítsák demilitarizált zónává a Krím-félszigetet.
Tekintve, hogy a Krím-félsziget már az Oroszországi Föderáció része, a kijevi bábkormány ezzel azt jelentette be, hogy demilitarizált zónává akarja nyilvánítani Oroszország egy részét. Mivel emellett a NATO-hoz és az Európai Unióhoz csatlakozás szándékát is bejelentették, ez egy újabb nyílt háborús provokáció, ami nem maradhat válasz nélkül. Ilyen demilitarizált zónák a mai napig léteznek Koszovó és Szerbia közt, Észak- és Dél-Korea közt, valamint az Izrael körüli területeken. Mindegyik ilyen zóna létrehozása a NATO nyílt terjeszkedését előzte meg.
Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap a közgyűléshez szólva a korábbiaknál élesebb megfogalmazásban volt kénytelen beszélni a NATO jelentette a katonai fenyegetésről. "A nyugati országok átlépték a határvonalat, amit nem lett volna szabad [...] Mennyire el kellett veszteniük politikai érzéküket és mértéket, hogy ne lássák előre lépéseik minden következményét. Oroszország egy olyan határvonalhoz ért, amelytől már nem hátrálhat”.
Putyin nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy innen nincs visszaút, a háború elkerülhetetlen. Az államfő még a jelenlegi helyzetben is törekszik a helyzet diplomatikus kezelésére, de Oroszország Hangja a szankciók kapcsán ennél egyértelműben fogalmazott: "Mint kiderült, Oroszországot nem lehet megfélemlíteni gazdaságilag, mert Európa ezt még inkább megszenvedné. Következésképp, a nyílt katonai betörés feltételeit készítik elő." Az Oroszország hangja emellett azt is bejelentette, hogy az amerikaiak azért telepítenek újabb rakétarendszert, valamint nukleáris fegyvereket Európába, mert az Egyesült Államok háborúra készül Oroszország ellen.
Moszkvának a NATO agresszív terjeszkedése miatt fel kell készülnie egy újabb honvédő háborúra. Ennél nagyobb felelősség van azonban Közép- és Kelet-Európa országain. Nem hagyhatjuk, hogy a nyugat eszközként használja fel hazánkat a dekadencia terjesztésére. Magyarországra csak az elmúlt napokban több mint 500 egységből álló holland páncélos haderő érkezett egy nemzetközi hadgyakorlatra hivatkozva. Ez azonban csak egy kis része a NATO folyamatban lévő átcsoportosításainak. A nyugati haderő mozgásba lendült és hazánkat egyszerű logisztikai eszközként használva vonulnak át rajtunk a legkülönbözőbb nyugati haditechnikák. Ez Ukrajna nyílt katonai megszállását készíti elő és az Oroszország ellen készülő nagy hadműveletet.
Egy ilyen helyzetben hazánk politikai elitjének kötelessége, hogy végrehajtsa a kiugrást az észak-atlanti katonai szövetségből. Ha a NATO fenyegeti hazánkat és nincs más lehetőség, akkor Moszkvához kell fordulni segítségért a nyugati agresszióval szemben. Belorusszia példája is mutatja, hogy Moszkva erős szövetséges mind a nyugati felforgatással mind pedig a NATO katonai fenyegetésével szemben. Az Európában függetlenedő országok (Skócia, Katalónia, Velencei Köztársaság) mind a NATO-ból kilépés mellett döntöttek, és nem szabad hagynunk, hogy ebben az újabb nagy háborúban hazánknak a politikai elit árulásából kifolyólag ismét az utolsó csatlós szerepe jusson.
Putyin nyilatkozatai afelé mutatnak, hogy a háború elkerülhetetlen. Mi azt mondjuk, a háború elkerülhető. Ha Közép- és Kelet-Európa országai, a balti államok és az Európai Unióból függetlenedő országok mind felismerik az újabb világégés fenyegető közelségét és nem működnek együtt a nyugati imperializmus kiszolgálóival, a nyugat nem rendelkezik akkora erővel, hogy ennyi kiszakadó területet, függetlenedő országot mind megszállva tartson és emellett még Oroszország ellen is háborút vívjon. A felelősség a politikusoké, a pártoké, a civil szervezeteké, akik fel kell ismerjék, hogy se a magyarságnak, se Európa más népeinek nem érdeke egy újabb nagy háború.
Molnár István




Az orosz külügyminisztérium megtiltotta McCain szenátornak a beutazást


Kilenc másik amerikai állampolgár között szerepel McCain(Káin) szenátor neve is az orosz külügyminisztérium honlapján, ami tájékoztatást ad arról, hogy jelenleg kik esnek beutazási tilalom alá.
Hídfő.net | Az orosz külügyminisztérium megtiltotta McCain szenátornak a beutazást
Alulról a második McCain.
Az aktuális lista:
1. Caroline Atkinson - Az Amerikai Nemzetbiztonság (NSA) kirendelt asszisztense az USA elnöke mellé
2. Daniel Pfeiffer - az USA elnökének asszisztense
3. Benjamin Rhodes - az USA elnökének asszisztense
4. Harry Reid - a szenátusi többség vezetője az Amerikai Kongresszusban
5. John Boehner - az Kongresszusi Képviselőház szószólója
6. Robert Menendez - a Szenátus Külügyi Bizottságának elnöke
7. Mary Landrieu - szenátor
8. John McCain - szenátor
9. Daniel Coates - szenátor

John McCainról már írtunk eleget, röviden elég róla tudni, hogy ahol ő felbukkan, ott a demokrácia nevében hamarosan megkezdődik a terrorizmus és a felforgatás.

Az Egyesült Államok és a mexikói háború (Arizona, Kalifornia, Nevada, Texas, Új-Mexikó, Uta

Az Egyesült Államok saját történelmét és törvényeit rúgja fel, mikor kijelenti, hogy a Krím oroszországi csatlakozása és a népszavazás nem érvényes. Hogy is történt az az amerikai-mexikói háború, amikor Mexikó egyszerűen elvesztette területe 50%-át, amely az Egyesült Államokhoz "csatlakozott"? Amikor az Egyesült Államok - mint hadviselő fél - a leszakadást szorgalmazó mexikói vezetők mellett katonailag lépett fel?
Zölddel az USA által -jogalap nélkül- megszállt területek
Nos, a kenyai pávián és atlantisa bandája úgy vélik, az régen volt, most meg az a törvényes, amit ők annak mondanak. Csakhogy ez nem így van. Az USA-ban él a precedensjog, akár több száz évre visszamenőleg is.
Ezek szerint azonban úgy tűnik, a kenyai pávián nem ismeri az amerikai történelmet. Jó lenne, ha az egyetemen - amit állítólag elvégzett -, nem csak a nemi aktust tanulta volna meg, hanem a történelmet is. Mexikó szinte 50%-ának annektálása után, annak elfogadása és aláírása után soha többé nincs joga egyetlen hasonló lépést sem bírálni, vagy ha megteszi, akkor mondjon le a kérdéses területről. A történet ugyanis kísértetiesen hasonló, - de csak a történetében. A kérdéses mexikói területen ugyanis egyetlen "amerikai" sem lakott, csak mexikóiak.
Mint azt az orosz diplomaták már többször is jelezték, az amerikai külügy egyszerűen úgy viselkedik, mint elefánt a porcelánboltban. Bár az elmúlt időben megszokhattuk a kapkodást, politikai csetlést-botlást (amit még személyesen Putyin is a szemükre vetett, miszerint nem profin, szakemberhez és államférfiakhoz méltóan viselkedtek a Krím-kérdésben), de egy viszont biztos: jó lenne, ha legalább a saját történelmükkel tisztában lennének.
Kemény Gábor

A Facebook arcfelismerő szoftvere majdnem olyan hatékony, mint az ember

A világ első számú közösségi oldala már eddig is remek eszköznek bizonyult Nagytestvér számára, most azonban újabb szintre emelték a felhasználók képeinek beazonosítását.
Az Index a következőket írja:
A Facebook olyan arcfelismerő szoftvert fejlesztett, ami majdnem annyira hatékony, mint az ember. A Deepface-t ugyan nem publikus használatra szánták, de a cég egy korábbi arcfelismerő programját már betiltották Európában, így valószínűleg meg is marad fejlesztői eszköznek. Az adatvédelmi szakértők aggodalma viszont jogosnak tűnhet.
A Facebook bejelentette, hogy fejlesztettek egy Deepface nevű arcfelismerő szoftvert. A Deepface kifinomult algoritmusaival már-már emberi pontossággal megállapítható, hogy két fényképen ugyanaz az ember látható-e.
Lássuk, mit jelent ez adatvédelmi szempontból.
  • A Facebooké a világ legnagyobb képadatbázisa.
  • Több százmillió aktív felhasználójuk van; ők gyakran töltenek föl magukról képeket.
  • Ezeken vagy megjelölik magukat, vagy nem.
  • Ha nem, az se baj, a Deepface 97,25 százalékos pontossággal megállapítja, hogy két lefényképezett arc azonos-e.
  • A Facebook felmérése szerint az embereknél ugyanez az arány 97,53 százalékos, vagyis a résztvevők alig fél százalékkal teljesítettek jobban, mint a szoftver.
5719680_274a40e0943fcf1346a314a722f97625_wm

A japán külügyminiszter kijelentette, hogy nem mondja le az oroszországi útját


"Fumio Kishida japán külügyminiszternek nem áll szándékában elhalasztania az oroszországi látogatását a krími szituáció miatt." - jelentette be a külügyminiszter szóvívője az újságírók kérdésére válaszolva. "A helyzet folyamatosan változik, és a japán kormány folyamatosan figyelemmel kíséri." - tette hozzá.
Hídfő.net | A japán külügyminiszter kijelentette, hogy nem mondja le az oroszországi útjátFumio Kishida japán külügyminiszter
Ne feledjük, hogy Japán március 18.-án felfüggesztette Oroszországgal kapcsolatban a vízumok kiadását, és leállította három meghatározó szerződés előkészítését a két ország között, ezek egy kooperatív befektetésről, közös űrprogramról és a veszélyes katonai akciók elkerüléséről szóltak volna. E hét szerdán Abe Sinzó japán miniszterelnök bejelentette, hogy további szankciókat vezethetnek be Oroszország ellen.
Ennek ellenére a hűséges USA-csatlós Japán most visszakozik. Vajon miért? Nem lenne hátrány, ha a japán nép végre rájönne, hogy ha megszabadulnak a ballaszttól, amit úgy hívnak: Egyesült Államok, akkor végre a japán technikai fejlődés kibontakozhatna teljes potenciáljában.

http://www.hidfo.net/2014/03/20/japan-kulugyminiszter-kijelentette-hogy-nem-mondja-le-az-oroszorszagi-utjat

“Hosszú kések éjszakájára” készül a vérgőzös zsidó hordavezér!


Az alkoholista, drogos, és elmebeteg zsidó Jaros elektronikus levelezéséből került tegnap napvilágra egy részlet. Nem is akármilyen részlet.
4
1
2
3
A cionfasiszták által felbérelt és kitartott véreskezű bandita-a kijevi Amerika és Nyugatbarát puccsista horda-rettegett gonosztevője készülődik. Amint az a levelezésből kiderül, Donyeckbe készülődik egy kis oroszgyilkolászásra. Szeretne ott megrendezni egy jó kis vérfürdőt az oroszok között. Egészen kiváló segitőtársra is lelt elképzeléseihez. Ez a beteglelkületű hóhér egy Halil-Ibrahim nevű muszlim féreggel tárgyalja ki a készülődést a donyecki vérengzésre. Jaros egy olyan muzulmánnal tárgyal, aki vélhetőleg közeli kapcsolatban áll Doku Umarov csecsen banditavezérrel. Csak erre gondolhatunk, hiszen Jaros ezt irja az ő Halil-Ibrahimjának: “Mondd meg Umarovnak: mégegyszer óriási köszönetem a gyors segitségért.” (Fegyverállátmányt kér a bandita Jaros Umarovtól, ezen a Halilon keresztül) Tájékoztatja az iszlamista terroristát, hogy Donyeckben már felkészült az ő bandája az oroszok legyilkolására. (Elsősorban a helyi adminisztráció tagjainak likvidálására készül Jaros hordája, a Jobb Szektor! Egyfajta ukrán “hosszú kések éjszakáját” akarja megrendezni.
Ám az internetre tegnap kikerült levelezésrészlet riadóztatta a donyeckieket. VÁRJÁK JAROST!
(http://www.euromaidanu.net/archives/312)

A donyecki régióban helyi lakosok és kozákok blokád alá vontak fegyverraktárakat.
Az Artyemovszkij terület Paraszkovjevka falu sóbányáját a helyi lakosok és kozákok foglalták el. A Volodarszko bánya raktáraiban a hadsereg fegyvereit tárolják.
A falu bejáratánál az úton létesitettek ellenőrzőpontot, ahová telepitettek konyhát, sátrat, és ellátták magukat gumiabroncsokkal.
Őrködünk itt mindannyian-helybéliek és máshonnan érkezettek-mert attól tartunk, hogy a raktárakban tárolt fegyvereket a Jobb Szektor, vagy a Nemzeti Gárda kezére akarják juttatni, amiket aztán Donbass lakosai ellen forditanának.
Nem is értjük, hogy miért vannak felfegyverkezve?! Nincs háború, hazánk nem harcol senkivel. Kiktől akarják magukat védeni?
Nézzük a televiziót, és látjuk-halljuk a szélsőségesek fenyegetőzéseit. Igérik hogy jönnek minket leöldösni.
Jobb helyen vannak itt a fegyverek, ez számunkra biztonságosabb-magyarázta a kozákok képviselője Viktor Beszpalov.
(http://odnarodyna.com.ua)

Obama: jobb ha nem ingereljük tovább Misát!


Az amerikai elnök kizárta, hogy az USA bármiféle katonai beavatkozást hajtson végre Ukrajnában. Az ENSZ BT-ben viszont éles szóváltás zajlott az amerikai és az orosz nagykövet között.
Barack Obama: “úgy gondolom, még az ukránok is elismerik, hogy számunkra nem lenne helyes lépés katonailag összetűzni Oroszországgal, és ez nem lenne jó Ukrajnának sem – idézi az MTI. Diplomáciai téren viszont Washington mindent megtesz annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra krími politikájának megváltoztatása érdekében.
Az Egyesült Államok egy szilárd nemzetközi koalíció kialakításán dolgozik, amely “világos üzenetet fog küldeni” Moszkvának. Az Egyesült Államok – az Európai Unióhoz hasonlóan – szankciókkal sújtotta Oroszországot. Obama most úgy fogalmazott, hogy folyamatosan növelni kívánják a nyomást Moszkvára. Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkár egy szerdai washingtoni beszédben pedig arra figyelmeztetett, hogy Oroszország terjeszkedése Ukrajnában a legnagyobb fenyegetés Európa biztonságára és stabilitására a hidegháború óta.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában az amerikai és az orosz nagykövet esett egymásnak. Samantha Power lopáshoz hasonlította az Ukrajna részét képező Krím térségének Oroszország általi bekebelezését, mire Vitalij Csurkin azzal fenyegetőzött, hogy Moszkva más nemzetközi ügyekben sem fog együttműködni az Egyesült Államokkal.
Csurkin az országa elleni sértésnek minősítette Power szavait, és elfogadhatatlannak nevezte azokat. Ha az Egyesült Államok küldöttsége együttműködést remél tőlünk a Biztonsági Tanácsban más témákban, Power asszonynak meg kell értenie ezt – mondta. A gyakorlatban az ENSZ BT tehetetlen Oroszországgal szemben, hiszen Moszkva vétójoggal rendelkezik a testületben.
(hir24)

158 forint a TESCO tisztessége!


Gyerek, én TESCO. Parizer kell a gyerkőcnek. TESCO-BAN HÚST SOHA.
Gondoltam legyen kivétel. Most. Parizert csak nem lehet elrontani.
Húsos pult. Kalapos bácsi. Mit kérek? Jó napot! 20 deka parizert a gyereknek. Baromfi? Igen.
A gyerek beteg, kívánsága óhaj. Kalapos bácsi mire felnézek a gyerektől a hátsó pulton lévő szeletelő gépet babrálja, és az ontja a parizert szeletelve. Közben a kolleganővel kokettál.
A gép, amin szeletel, önmagának adagol, gondolom automata az alapján, amit látok. Mérlegre teszi a parizer hegyet és KÖZLI(!) a 28,2 dekánál: kicsit több lett! Közlöm: NEM KICSIT! JÓVAL! DE MOST MÁR MARADJON. Gondoltam csemetém ezt a mennyiséget is örömmel fogyasztja majd. Furcsálltam, hogy milyen nagyon nem furcsa a kalapos bácsinak, hogy a kért mennyiség közel felével több. Még nem állt össze a kép.
Haza.
Csemete éhes, parizert enne. Oké tücsök azért vettük, legyen parizer lakoma.
Kenyeret vajazol, teát töltök, tányér,stb. Parizert kicsomagolom, nézem. Olyan mintha valami fehér „krémszerű „anyag lenne rajta. Ekkor elér a szaga az orromig. BÜDÖS!!!!!!!!!!
Erőt veszek magamon, egy kicsit beleharapok és azzal a lendülettel kiköpöm, meg még párat!!!!!
Következőleg már nem nyelem le és még teszek hozzá.

Megnézem a címkét:
Csomagolva: 2014.02.24 szavatossága lejár: 2014.02.25.

Most összeállt a kép.
„A maradhat egy kicsivel több?” A honnan került a szeletelő gépre a parizer mozzanat hiánya. A kolléganővel kokettálás.

Ez mind időnyerés és terelés volt.

Miért? HOGY ÁTBASSZÁK A KEDVES MAGYAR VEVŐT! MINT ENGEM, MEG AZT A SOK SORSTÁRSAMAT, AKI NEM VESZI A FÁRADSÁGOT , HOGY HANGOT ADJON ELÉGEDETLENSÉGÉNEK!

MILYEN TISZTESSÉGES PIACI MAGATARTÁS AZ , HOGY A MÁSNAP LEJÁRÓ SZAVATOSSÁGÚ (MÁR HA A CÍMKENYOMTATÓNAK LEHET HINNI) NEM RONCSOLÁS MENTESEN ZÁRT HÚSÁRÚT FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL, NEM IS AKCIÓBAN, GÁTLÁS NÉLKÜL ELADJÁTOK A MAGYAR VEVŐNEK?!

TI AGY NÉLKÜLI HÜLYÉNEK NÉZITEK A MAGYAR VEVŐT??!!!!!!!!!!!!!!

ILYEN KURV*NAGYON KELL A 158 FORINTOM?!

  
És ne jöjjön nekem a jogi osztályotok, sem hogy még volt egy nap szavatossági ideje és hogy miért nem néztem meg a lejárati időt.

Azért nem néztem meg, mert jóhiszeműen azt feltételeztem, hogy a bolt egy ilyen termék esetén szigorúan betartja a minőségbiztosítási szabályokat, így amire, rengeteg pénzt költ el a marketing osztályotok, és úgy hívunk, hogy VÁSÁRLÓI BIZALOM, az működik a TESCO részéről is. Megfelelő termékminőséget és legalább 3 nap szavatossági időt feltételeztem.

NOS, én személy szerint ÁTVERÉSNEK ÉRZEM , HOGY MINDEN FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL HAGYTATOK MEGVÁSÁROLNI EGY MÁSNAPIG JÓ SZAVATOSSÁGI IDEJŰ TERMÉKET, MIKÖZBEN VAN OLYAN RÉSZ AZ ÁRUHÁZBAN , AHOL VISZONT, CSÖKKENT ÉRTÉKŰ TERMÉKRE HÍVJÁTOK FEL A FIGYELMET!

Konkrétan ki akartam, dobni, de meggondoltam. Inkább feljelentelek benneteket a létező összes kompetens hatóságnál és megosztom a velem történteket másokkal is.

NEKTEK SIKERÜLT BEÁRAZNI A VÁSÁRLÓI BIZALMAT : 158 MAGYAR FORINT AZ ÁRA ! PONT MINT 28,2 DKG BAROMFI PARIZERNEK.

DE MONDANÉK VALAMIT AMIITŐL NEM 158 FORINTOT FOGTOK BUKNI. A GYEREKEM ÉRTELMES ÉS OKOS, EZÉRT ELMAGYARÁZTAM NEKI, HOGY MINKET A TESCO HÜLYÉNEK NÉZETT.
TUDOD MIT KÉRDEZETT A GYEREK:
- „ APA, AKKOR AMIT A TESCO MOND A TV-BEN AZ IS MIND HAZUGSÁG? AZ ANGRY BIRDS –ÖS REKLÁM IS?
VISSZAKÉRDEZTEM:
- SZERINTED FIAM?
A VÁLASZ:
-IGEN APA! AKKOR A TESCO HAZUDOTT NEKEM. MÁR NEM IS KELL AZ ANGRY BIRDS-ÜK!”

NA EZT FOGJA MAJD ÉSZREVENNI A MARKETING ÉS PÉNZÜGYI OSZTÁLYOTOK PÁR ÉV MÚLVA, ÉS AZ NEM 158 MAGYAR FORINTBA FOG KERÜLNI NEKTEK!

Ezért vegyél hazait! Vagy próbáld megtermelni magadnak az élelmiszert!

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/mergez-etelek/3056-158-forint-a-tesco-tisztessege