2014. április 24., csütörtök

Így készíthet 100 dollárból online kémfelszerelést


Ízléstelen csintalankodásnak tűnik, figyelmeztetésnek szánják: jobban megnézve azonban leginkább aggasztó ez a túl könnyen megbarkácsolható fejlesztés.

 
 

Két aktivista, bizonyos Brian House és Kyle McDonald fogott egy hitelkártya méretű Raspberry Pi számítógépet, egy mikrofont, egy LED-et, és miután összerakta és -hangolta az alkatrészeket, az egészet belegyömöszölte egy műanyag virágcserépbe. A 100 dolláros költséggel elkészíthető holmi becsavarható egy szabványos villanyégő-foglalatba és már rögzíti is a közelében elhangzó beszélgetéseket. Elhelyezték étteremben, utcán, könyvtárban, irodában, hálószobában.
És ez még messze nem minden. A tréfás kedvű fejlesztők a felvett hanganyagot wifin keresztül feltöltik az Amazon Mechanical Turk szolgáltatására, ami képes a hangot szövegfájllá alakítani. A szöveges beszélgetések pedig szépen felkerülnek a Twitterre, hogy a twitter.com/conversnitch címen had' olvassa el bárki, aki csak akarja.
  
Az egész produkció megtekinthető ezen a videón, dokumentációja pedig elérhető ezen a címen.
Szerencsére a Conversnitch kivágja a neveket, így „csak” anonim beszélgetések kerülnek fel a Twiterre. Mert Brian House és Kyle McDonald aggályos produkciójával a vezeték nélküli kommunikáció veszélyeire akarja felhívni a figyelmet. A Snowden utáni szép új világ kafkai lehetőségeire.

Bolívia: "Az USA Venezuela olaját akarja"

Evo Morales bolíviai elnök szerint az Egyesült Államok az utóbbi időben már a majdnem klasszikussá vált "Hogy forgassunk fel egy államot?" kézikönyvvel dolgozik Venezuelában is. "Az egésznek semmi más célja nincs, mint a venezuelai olajkincs megszerzése. Ezért a célért nem riadnak vissza egy államcsíny megszervezésétől sem." Morales megemlítette, hogy érdekes módon Bolíviában nem akart senki se puccsot se forradalmat, amióta 2008-ban Bolívia hazaküldte az USA nagykövetét, Philip Goldberget, akit azzal vádoltak, hogy államcsínyt készít elő.
Hídfő.net | Az Egyesül Államokból pénzelt tüntetők épp rendőrségi járműveket gyújtanak fel, a béke nevében természetesen.Az Egyesült Államokból pénzelt tüntetők épp rendőrségi járműveket gyújtanak fel, a béke nevében természetesen. Venezuela, Caracas, 2014.04.20.
Tekintettel, hogy az Egyesült Államoknak egyre rosszabbak a pozíciói világszerte, így olajutánpótlás után kell néznie a kontinensen. Saját olajlelőhelyeit, mint például Alaszka, természetesen utolsónak szeretné hagyni a kitermelésben, mint ki nem termelt stratégiai tartalékot. Ami aggodalomra ad okot, hogy az Államok nem tanult a szíriai és ukrán fiaskóból, ugyanazt a forgatókönyvet próbálja eljátszani Venezuelában is. Azonban Nicolas Maduro, Venezuela elnöke szerencsére átlát a szitán, és sorra hozza meg a külső szervezésű, dollárral pénzelt forradalmat ellehetetlenítő intézkedéseket, amiknek meg is van a gyümölcse.
Evo Morales felszólította Dél-Amerika országait, hogy fejezzék ki szolidaritásukat Venezuela irányába, és fogjanak össze, hogy a fiataljaik anti-imperialista, anti-kapitalsita és kolonizálásellenes szemléletben nőhessenek fel.
Venezuelában február óta tartanak az összetűzések a kormányerők és a "tüntetők" között, eddig ez 41 halálos áldozattal járt. Az Egyesült Államok terve, miszerint az ukrán konfliktus véget ér februárra, nem jött be, ezért hiába indították el időben a venezuelai eseményeket, azokra kevesebb erőt tudnak öszpontosítani, mivel Szíria és Ukrajna jelenleg lefoglalja az erőforrásaik nagy részét. Maduro elnöknek a megfelelő intézkedések meghozatalával komoly esélye van felszámolni az országában uralkodó káoszt, mielőtt az tovább terjedhetne, és polgárháborúvá fajulhatna, mint Szíriában.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/bolivia-az-usa-venezuela-olajat-akarja

Felgyorsitott erózió

Történelmi mélypont: amióta a Központi Statisztikai Hivatal a népmozgásokat méri, azóta nem regisztráltak olyan alacsony születésszámot soha, mint idén februárban. Úgy tűnik, az egykulcsos adó és az állítólagos gazdasági fellendülés sem hozta meg a várt szaporodási vágyat a magyar emberekben.
Matolcsy György már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését is olyan ajzószernek vélte amely meghozza a magyar társadalom szaporodó kedvét. Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök jelentette egy éve: a gazdasági fellendülés eredményei oly annyira kézzelfoghatóak, hogy a babák egyszerűen meg akarnak születni erre a remek világra. A jelek szerint egyiküknek sem lett igaza.
A Központi Statisztikai Hivatal ma nyilvánosságra hozott adatsora szerint “a 2014 második hónapjában regisztrált 6485 élveszületés a legalacsonyabb februári értéknek számít a népmozgalmi statisztika történetében”. A hivatal szerint “2014 első két hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. A születésszám januári enyhe emelkedését követően februárban 1,9 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. Összességében az év első két hónapjában született 14 069 gyermek 29-cel, 0,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.”
Bár az Orbán-kormány korábban és most is – szavakban – nagy hangsúlyt fektetett a negatív demográfiai spirál megtörésére, mindeddig semmiféle eredményt nem tudott felmutatni ezen a területen. Orbán a választási győzelem után közölte: minden gazdasági döntést demográfiai szempontok alapján hoznak majd meg – bármit is jelentsen a gyakorlatban e kijelentés. A csökkenő gyerekszám ugyanakkor elöregedő társadalmat vetít előre, amelyben egyre kevesebb aktív munkavállalónak kell majd eltartania egyre nagyobb inaktív tömegeket – nem elhanyagolható, hogy nekik kell kitermelniük az egyre nagyobb összegekre rúgó nyugdíjtömeget is. Ebben lehetett volna segítségére a magyar társadalomnak a magán-nyugdíjpénztári rendszer, amelynek felszámolásával még nagyobb – implicit – adósságot görget maga előtt a nyugdíjkassza.
(sztarklikk)


Atlantizmus Magyarországon - 32%-al csökkent a születések száma

Újra a napi politika témájává vált a születések számának csökkenése - a pártok az egyes kormányokat okolják a kialakult demográfiai helyzetért. Pedig arról nem az egyes pártok, hanem a rendszer egésze tehet, - az összes rendszerváltó párt együttvéve.
A rendszerváltást megelőző évtizedben a születések száma éves szinten 150 ezer fő átlag körül mozgott, kisebb-nagyobb kitérésekkel mindkét irányba. Ha a statisztikára egy pillantást is vetünk, láthatjuk, hogy a demográfiai fordulópontot a kékszalagos atlantista hatalomátvétel ("rendszerváltás") jelentette, ahonnan a következőképpen alakult a születések száma éves szinten: (ezer fő/év)
A 2014-es adat pronózis az első 3 hónap adatai alapján. A tendencia mindent elmond a mai állapotokról.
Mondjuk csak ki: a nyugati típusú demokrácia kiépítése óta 32%-al csökkent a születések száma. A rendszerváltás óta több mint 625 ezerrel több magyarnak kellett volna megszületnie, ami nem történt meg, mert az atlantista pártok nyugati pénzembereknek fillérekért kiárusították az állami vagyont, minden negyedik embert munkanélkülivé tettek, és ellehetetlenítették nem csak a megélhetést, de elvették a fiatalok jövőjét is.
Mi változott? Állami munka esetén állandó jelleggel fennáll a leépítés kockázata. A kapitalista környezet miatt pedig magáncég esetében is mindig fennáll a csőd lehetősége, vagy a profit csökkenéséé, ami miatt jövő hónaptól már csak kevesebb alkalmazottat tud fizetni a cég. A multik éhbérért dolgoztatnak és egyik pillanatról a másikra, indoklás nélkül küldik el az alkalmazottakat. Bizonytalanná vált a megélhetés, és erről a kapitalista gazdasági környezet, az atantizmus gátlástalan kiszolgálása tehet.
Az egészségügyi ellátásért fizetni kell, az oktatásért fizetni kell, a tankönyvekét, tanszerekért fizetni kell, - fel lehet tenni a kérdést: kinek van több millió forintja gyereket nevelni?
Lehetetlen előre kiszámolni, hány év munkájával lehet lakáshoz jutni, mert ki tudja, meglesz-e egy állás fél év múlva is. Gyurcsány Ferenc egyszer kiszámolta, hogy az átlagfizetésből a mai megélhetési költségek mellett elképzelhető megtakarításokból 420 év alatt lehet összegyűjteni egy saját lakás árát, és ezt volt képe nyíltan kimondani anélkül, hogy következtetést vont volna le a rendszer tarthatatlanságáról. Hitelre lehet házat venni, de ki tudja, van-e munka fél év múlva is. Ha nincs, viszi a bank a házat. Ki akar otthon nélkül családot alapítani?
A statisztika mutatja; egyre kevesebben vállalkoznak rá. Erről nem az egyes pártok tehetnek, hanem a létbizonytalanság és a közrend felbomlása. Az atlantizmus miatt 620 ezer magyar nem született meg. Csendes népirtás zajlik, vér nélkül, megélhetési gondokkal és létbizonytalansággal a magyar nép ellen.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/atlantizmus-magyarorszagon-32-al-csokkent-szuletesek-szama

A bélyeg: A kutatók szerint a mikrochip beültetés nem opcionális módszer lesz

„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18
Az emberek nyomonkövetését és megfigyelését célzó technológiák kifejlesztése több évtizede folyik.
A virtuális valóságban a szoftverek már valósidőben figyelnek, sőt képesek megjósolni várható tetteinket és ezek alapján riasztják az illetékes hatóságot, megfigyelőállomást, attól függően, hogy az algoritmus milyen kategóriába sorolja a szóban forgó tettet. Ez már önmagában aggasztó.
Ami viszont a fizikai világban történik, talán még ennél is aggasztóbb. Az emberbe ültethető mikrochipek kifejlesztésén dolgozó kutatók szerint a készülő rendszerek széleskörű bevezetése és elfogadása csupán idő kérdése.
Jó eséllyel már most is több RFID chipet viselsz magadon, és ezek a chipek egy 15 jegyű számot tartalmaznak, esetenként pedig sugároznak, ami alapján azonosíthatnak téged. Ez a szám egy ISO szabvány szerinti szkennerrel leolvasható. Ezek a szkennerek pedig szinte mindenhol megtalálhatók.
A hatékony kommunikáció ma már szinte lehetetlen mobiltelefon nélkül. Azt gondolom, hogy az implantátumok is ugyanezen az úton haladnak. Annyira előnytelen lesz az élet nélkülük, hogy idővel használatuk már nem lesz opcionális. (forrás)
Bizonyára vannak, akik elsőre hitetlenkedve fogadják az ilyen híreket. Nem létezik, hogy a társadalom egyszer széles körben elfogadjon egy ilyen eszközt. Miért akarná bárki is a testébe ültetni?
Nézzük meg, hogy hol tartunk most. Az emberek, főleg az Egyesült Államokban, évtizedekig elutasították, hogy megfigyeljék őket, vagy rögzítsék kommunikációikat.
Ugyanakkor ma már mindenkinek van mobiltelefonja. Annyira elterjedtek, hogy egyesek szerint ez már állampolgári jog és a kormánytól követelik, hogy biztosítsák azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak ezt a kiadást.
Minden egyes mobiltelefon tartalmaz egy RFID chipet, ami minden lépésünket képes követni, GPS vagy a mobil átjátszó tornyok segítségével. Ráadásul a mobiltelefonok mikrofonjait és kameráit távirányítással is aktiválhatják a hatóságok (és illetéktelenek) és ez a lehetőség már 2000 óta létezik.
Márpedig akármennyire tolakodó ez a technológia, ma már az emberek milliárdjai az élet szerves részeként tekintenek rá, ráadásul senkinek sem kellett ránk erőltetni a használatát. Úgy tűnik, mi magunk segítjük elő rabigába hajtásunkat, és készek vagyunk mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy a legalaposabb nyomkövetésre képes készüléket mondhassuk a magunkénak.
Természetesen bárki megteheti, hogy lekapcsolódik a hálózatról és eldobja a mobilját. Azonban a megfigyelő technológiák által követett irány és az állami megfigyelés terjedése arra enged következtetni, hogy eljön a nap, amikor a chiptechnológia nem választásos alapon működik majd.
Mi teszel majd akkor, ha biometrikus azonosítás nélkül nem lehet már vásárolni?
Ezeknek a technológiáknak a terjedése nem fog megállni és egyre nehezebb lesz kikerülni őket.
Nem kell túl sok fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, mit jelentene mindez egy diktatórikus kormány kezében. Minden ember minden lépését és viselkedését képesek valósidőben figyelni.
Közeledik az idő, amikor ez a technológia olyan mélyen áthatja majd a társadalmat, hogy a tenyerünk vagy arcunk leolvasása nélkül nem lehet majd bankszámlát nyitni, bankkártyát használni vagy fizetni.
Egyeseknek most még nehéz elképzelni, hogy a társadalom hagyja egy ilyen diktatúra felemelkedését, de csakúgy, mint a megfigyelésekkel, ez sem egyik napról a másikra történik majd, a kiépítése viszont már most is folyik.
Először hozzászoktatják az embereket a technológiához. Jönnek majd a valósidejű eszközök, mint a Google szemüveg. Az idősebb generáció lehet, hogy elutasítja, de mit szólnak majd hozzá a gyerekek? Néhány éven belül a fiatalok valószínűleg interaktív szemüvegben járnak majd, hogy bárhol, bármikor elérhessék a netet és akár biciklizés közben is posztolhassák menő fényképeiket.
A chipek esetében is, ahogy azt az első felhasználásokból láthatjuk, a használat először nem lesz kötelező. Majd miután széles körben ismertté vált és elég embert meggyőztek annak előnyeiről, az új „társadalombiztosítási azonosítóvá” válhat.
A hivatalos ügyek intézéséhez már most is igazolnunk kell magunkat. A fejlett országokban már elindult a biometrikus adatok rögzítése és az ügyintézéshez számos helyen kötelező. Hamarosan azonban már a napi bevásárláshoz is szükség lesz rá, az egészségügyi rendszer használatáról nem is beszélve.
Ha tetszik, ha nem, ez a jövő. A digitális szám alapján minden lépésünkről tudni fognak és ezt csak egyetlen módon kapcsolhatjuk ki: ha eltávolítjuk a testünkből.
Egy olyan világ készül, ahol a megfigyelésnek nincs kikapcsoló gombja.
A felnövő generáció pedig valószínűleg gondolkodás nélkül elfogadja majd, ha hatékony része akar lenni a társadalomnak. Egy biztos: minden ember döntés elé kerül.

Forrás: shftplan.com



“Mi teszel majd akkor, ha biometrikus azonosítás nélkül nem lehet már vásárolni?”
Erre a kérdésre egy érdekes gondolatmenet merült fel bennem:
Ha a Gondviselő Istenünk a mai napon elárulná nekünk, hogy azokban az időkben milyen módon fog majd gondoskodni a létszükségleteinkről, akkor Sátán és csapata nem készítene-e ellene újabb célirányos szerkentyűket, hogy Isten gondviselő szeretetét megakadályozza? …

Mert ugye tisztában vagyunk azzal is, hogy minden olyan megoldás lehetőséget sikeresen ki fog iktatni a Gonosz, amely a megoldásra az emberi gondolkodás “kiskapuja” lehetne.

Kormos Erika


Olvasói levél - A Nagy Testvér téged is figyel!


2014. április 25.

Velünk történt ma, és a fele sem (áprilisi) tréfa – írja V. Gy. Kecskemétről.

Kecskemét, családi házas övezet, zsákutca.
Feleségem kertészkedik, az utcán megáll egy autó.
– Jó napot kívánok, Ön itt lakik?
– Igen
– Tudja ezt igazolni?
– Természetesen.
– Önök kicsodák?
Válaszképpen igazolványok lebbennek: NAV, Rendőrség, Önkormányzat.
– Azt ellenőrizzük, hogy nem történik-e fekete munka a kiskertekben.
A lakcímkártyát kellett felmutatni ahhoz, hogy el ne vigyék...
Megjegyzés: Mi következhet még? Bemennek a hálószobába, és ellenőrizni fogják, hogy a ház asszonya nem-e feketemunkában ápoltatja a háztájit?
http://jovonk.info/2014/04/26/olvasoi-level-nagy-testver-teged-figyel

Kijev megkezdte az offenzívát amerikai segítséggel a felkelők városai ellen

A kijevi csapatok megkezdték az offenzívát a fellázadt városok ellen, Szlavjanszk környékén páncélos haderő jelenlétéről számoltak be a helyiek, melyek reggelre körbevették a várost. Ezzel egyidőben a telefonvonalat is kiiktatta az ukrán hadsereg. A kijevi csapatok már több ellenőrzőpont ellen is támadást intéztek. Beszámolók szerint a város felett a hadsereg három helikoptere köröz folyamatosan.
A különleges alakulatokat küldték előre - kérdéses, hogy ezek ukrán vagy amerikai katonák
A reggeli rajtaütéseket követően az ukrán csapatok két menetoszlopban kezdtek haladni a város felé. Az önvédelmi alakulatok addigra készenlétben álltak, az emberek fel vannak készülve az ostromállapotra. Evakuálták az óvodákat és iskolákat. Az önvédelmi alakulatok figyelmeztetést adtak ki, hogy az állampolgárok ne hagyják el otthonaikat.
Reggel 10 körül zajlott le az első összecsapás, a város határában lévő ellenőrzőpont elleni támadás során az önvédelmi alakulatok öt embere életét vesztette, az ukrán alakulatokból egy katona sebesült meg.
A felkelők ellenőrzőpontja a várostól 3 kilométerre
Az első ukrán csapatok beérkezését követően Szlavjanszk önvédelmi alakulatai visszafoglalták a városba vezető főútvonalon felállított ellenőrző pontot, ahol később a hadsereg három páncélosát is visszafordították. http://www.youtube.com/watch?v=ureQblDiJwY
Az önvédelmi alakulatok ennek az egy pontnak a védelmére fognak koncentrálni, mivel ha ez a várostól mintegy 3 kilométerre lévő ellenőrző pont elveszik, a kijevi csapatok gyakorlatilag akadálytalanul bevonulnának.
Eközben civilek tömegei várakoznak az elfoglalt kormányzati épületekben, amit Kijev felszólításai és a hadsereg bevetése ellenére sem hajlandók elhagyni.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/kijev-megkezdte-az-offenzivat-felkelok-varosai-ellen

Ma reggeli felvétel Artyemovszkból: amerikai zsoldosok indulnak Kramatorszkba és Szlavjanszkba, az “antiterrorista” harc jegyében.
http://www.youtube.com/watch?v=cZmAw-TuWIk


Ma délelőtt a kijevi zsidóhorda “nemzeti” gárdája támadást inditott Szlavjansz ellen. Nekifutásból lelőttek egy 18 éves fegyvertelen srácot, Alekszej Lubnyint. Ő a helyszinen meghalt.
A várost tiz BTR fedezetében lerohanni szándékozó farkasfalkát helikopterek is segitik.
A féreghadat apanázsoló kijevi csürhe közleménye szerint három közúti ellenőrző posztot sikerült felszámolniuk, és végeztek öt fegyvertelen önvédelmissel is.

http://www.youtube.com/watch?v=4m1eVQIyRFQ
http://www.youtube.com/watch?v=Drlq3CeJR78
http://www.youtube.com/watch?v=G9L-Y6-kClg
http://www.youtube.com/watch?v=UahyX9Jl-eI
http://www.youtube.com/watch?v=ureQblDiJwY
http://www.youtube.com/watch?v=9ljYdvnPyxE
http://www.youtube.com/watch?v=P-OX0v4LqpQ
http://www.youtube.com/watch?v=az8Q7p_Skf0
(Forrás:http://rusvesna.su/news/)

Újabb 'Afganisztán' készül Kelet-Ukrajnában?


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint azóta is folyamatban van az offenzíva Kelet-Ukrajnában, de a helyzetet még nem tudták ellenőrzés alá vonni. Az UBSZ jelentése szerint Szlavjanszk egésze a helyi lakosság köreiből szerveződő fegyveres önvédelmi erők kezében van.
Korábban az ukrán alakulatok megkíséreltek behatolni a területre, de az első ellenőrzőpontnál fegyveresek állták útjukat. Az összecsapásban öten meghaltak, és bár a katonák tovább haladtak, az önvédelmi alakulatok azóta visszafoglalták és ellenőrzésük alatt tartják a belépőhelyet.
A rendőrségi adatok szerint összesen nyolc ellenőrzőpontot építettek a felkelők településen, ahol állandó jelleggel fegyveres őrség van jelen. A belügyminisztérium szerint három ellenőrzőpontot foglaltak el a különleges alakulatok, aminek ellentmond az UBSZ jelentése, miszerint a település egésze a felkelők kezén van.
Harkov, Donyeck, Gorlovka, Szlavjanszk és Kramatorszk területén működik fegyveres lakossági ellenállás. Ezeken a területeken az orosz többségi lakosság nem ismeri el a kijevi juntát legitim kormánynak, és idegen megszálló erőként tekintenek az érkező ukrán csapatokra.
Az önvédelmi erők a helyi lakosság teljes támogatását élvezik. Ilyen körülmények között, megfelelő lakossági támogatással, Kijev ha el is foglalja a fent nevezett városokat, hosszú távon képtelen lesz megtartani, mert a lakosság támogatása ideális közeget biztosít az ukrán és amerikai csapatok ellen kezdett gerillaharcnak. Ha a halálos áldozatok száma nő és Kijev elrettentő erővel lép fel, a helyi lakosok áldozatvállalása lehetővé fogja tenni, hogy az önvédelmi alakulatok tagjai gyakorlatilag akárkinek a házában rejtve maradjanak és rajtaütés szerű támadásokat hajtsanak végre.
Ez a helyzet vagy az orosz csapatok bevonulásával, vagy a Kijev által küldött ukrán és amerikai csapatok hosszú távú kifárasztásával fog végződni. Az ukrán hadsereg nem tanulhat sokat a Kijvbe küldött amerikai kiképzőktől, mert az amerikai haderő eddig minden háborút elvesztett, ahol az ellenséges fegyveresek a lakosság támogatásával gerillaharcot kezdtek. Erre legjobb példa a szégyenteljes afganisztáni veszteségek, ahonnan már a visszavonulás logisztikájának megoldása is komoly nehézségeket okoz Washingtonnak.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/ujabb-afganisztan-keszul-kelet-ukrajnaban


Szergej Sojgu: “Reagálnunk kell…!”


Az Orosz Föderáció védelmi minisztere Szergej Sojgu ma délután a RIA Novosztyi hirügynökség jelentése szerint a következőket nyilatkozta:
Министр обороны РФ Сергей Шойгу. Архивное фото
“Oroszországnak reagálnia kell a Délkelet-Ukrajnában a polgári lakosság ellen inditott katonai akcióra”
Szavai szerint “ma az ukrán határ menti régiókban összfegyvernemi hadgyakorlatba kezdtek a déli és a nyugati katonai körzetek csapatai”
Az orosz védelmi miniszter arról is beszélt, hogy folyamatos az államhatárok közelében végzett légi felderités is.
(Forrás: http://ria.ru/)
DE AZ A REAKCIÓ LEGYEN KEMÉNY ÉS HATÁROZOTT!
Eltaposni a férgeket örökre!

Pár lépés a határ


Sojgu orosz védelmi miniszter nem a levegőbe beszélt. A “Dolzsanszkij” nevű orosz-ukrán határátkelőtől alig három kilométerre lévő orosz város Novosahtyinszk határ felé vezető főútján orosz katonai technika vonul.

http://www.youtube.com/watch?v=szxs4oPGBnk
http://www.youtube.com/watch?v=k4b8zYOhXzg
http://www.youtube.com/watch?v=3W0FUGW8oBg
E sorok beszerkesztője amúgy őszintén kiváncsi lenne arra, hogy vajon milyen dokumentumoket fognak kérni az ukrán határőrök meg vámosok? (Merthogy neki volt jónéhányszor alkalma ezen a határátkelőn átlépni! És mindig gondok voltak, amikor Oroszország felől lépett be Ukrajnába!)
Ma egyébként a legfrissebb hirek szerint Kárpátalján is a kijevi zsidóhorda fejének a megfájditásán munkálkodnak a ruszinok. Önállósodni és függetlenedni akarnak! Ám ami nagyobb gondot jelent a Nyugatbérenc hordának-a tetejébe még oroszbarátok is!
(B-R )



Szíria: A lázadók magas rangú katonai parancsnokai adták fel magukat a kormánynak

A szír terrorista ernyőszervezet, az úgynevezett FSA (Free Syrian Army) és három magas rangú katonatisztje között kenyértörésre került a sor, aminek eredményeképp mind a három parancsnok átállt a kormány oldalára. Egyes hírek szerint Abu Zayyad dandártábornok, Marouane Nahila ezredes és Abu Wafa ezredes még korábban a "forradalom" alatt álltak át a terroristákhoz az Asszad-kormányzat oldaláról.
Hídfő.net | Szíriában az Asszad-párti tüntetések mindennaposakká váltakSzíriában az Asszad-párti tüntetések mindennaposakká váltak.
A terroristák közösségi oldalakon panaszkodnak a katonai vezetők távozásáról, és feltételezések kezdenek el keringeni, hogy voltaképpen a három magas rangú katona kémként került az FSA kötelékébe. ezzel próbálják magyarázni a Homsz, Kalamun és a legutóbbi, Damaszkusznál elszenvedett már-már megsemmisítő vereségeiket.
Hídfő.net | Hezbollah
Hezbollah dísszemle, Beirut, 2014.04.23.
Ezalatt a Hezbollah 1000 további harcost vezényelt át az Aleppo ellen már folyamatban levő offenzívához. A tervek szerint Aleppo felszabadítása után végső csapást tudnak mérni a Homszban és Hamában tevékenykedő emberevőkre is. A Homsz elleni offenzíva már folyamatban van, a hadsereg jelenleg Homszban Jubb Al-Jandali negyedben fogdozza össze a terroristákat.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/sziria-lazadok-magas-rangu-katonai-parancsnokai-adtak-fel-magukat-kormanynak

Tüntetnek az ukrán szénbányászok - nem ismerik el kormánynak az atlantistákat

Több mint kétezer szénbányász tüntet már második napja Luganszkban - a munkások magasabb fizetést követelnek és elutasítják a kiszabott fizetéscsökkentést. A munkások elmondása szerint Kijev amiatt csökkenti a fizetésüket, hogy abból építsék helyre a várost, amit a kormány eltávolítása során módszeresen lebontottak és leromboltak. Épületek égtek le, az utca kövezetét felszedték és azzal dobálták a rendőröket - a szénbányászok kijelentették, hogy ennek költségeit ők nem fogják megfizetni, mert ők nem tüntettek a kormány ellen és nem vettek részt a rendbontásban.
Mostanra a szénbányászok közel 80%-a leállt a munkával Ukrajna nyugati régióiban, mert Kijev az IMF nyomására megszüntette a bányászoknak járó szociális juttatásokat és csökkentené a fizetéseket is. Korábban a szebbre kozmetikázott és hivatalos bejelentéseket megelőzően kiszivárogtak az ukrán IMF-hitel feltételei, amiben a szociális juttatások teljes megvonását követelték Kijevtől. Korábban a szénbányászok lakhatási, egészségügyi támogatást kaptak, nem kellett fizetniük a tömegközlekedésért, valamint a régióhoz képest alacsony fizetésükből nem kellett adózniuk. Kijev most megvonná tőlük az összes jogosultságot és 10%-os adót vetne ki az egyébként is rekord alacsony fizetésekre, amit ezen felül még csökkentene is. A Nyugat-Ukrajnában dolgozó szénbányászok fizetése eddig 6000 hrivnya volt, ami alig kétharmada az országos átlagnak.
A tüntetéseken részt vevő bányászok elmondták, hogy Kijev az ő fizetésükből akarja felújítani a várost, amit a nyugat által fizetett tüntetők és utcai harcosok romhalmazzá változtattak. A riporterek kérdésére többen elmondták, nem is értik, miért kell őket bevonni ebbe az egészbe. Ők csak munkát, megélhetést akarnak, a kormányellenes tüntetésekben sem vettek részt. Az se érdekli őket, hogy az ország nyugat vagy kelet felé fordul, ha ez az ő megélhetésüket nem lehetetleníti el. Pedig mint kiderült, Kijev új, nyugati orientációja tönkreteszi a becsületes munkások megélhetését.
A tüntetők elmondása szerint a fizetéscsökkentések bejelentését követően néhányan közülük részt vettek a föderáció-párti (oroszbarát) tüntetéseken, őket azonnal ki is rúgták a vezetőik. A bányászok politikai okokból eltávolított kollégáik visszavételét is követelik. Miközben a munkások nagy részét egyáltalán nem foglalkoztatja a politika, azt elmondták, hogy a kijevi kormány legitimitását nem ismerik el, mert nem választások útján, hanem a legitim kormány eltávolításával jutottak hatalomra.
"Mi a kijevi junta ellen vagyunk. Nem ismerjük el a fennhatóságukat. Nincs legitimációjuk. Mi kiállunk az őseink emlékéért, akik mindig is az oroszok oldalán harcoltak. Szlávok vagyunk. Egy nemzet vagyunk. Nem ismerjük el hősnek Banderát sem. Mi ezek ellen az emberek (Jobboldali Szektor - a szerk) ellen vagyunk, mert meg akarják semmisíteni a történelmünket."
A bányászipar több mint fél millió embernek ad munkát Ukrajnában és az ország GDP-jének mintegy 15%-át jelenti, a szén pedig Ukrajna energiafelhasználásának 30%-át fedezi. Emiatt Kijev nagyon hamar lehetetlen gazdasági helyzetbe kerülhet, ha a szénbányászokat magára haragítja.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/tuntetnek-az-ukran-szenbanyaszok-nem-ismerik-el-kormanynak-az-atlantistakat

Magyarország az Oroszország ellenes felforgatás központja?

Az alábbi elemző irás a http://www.business-gazeta.ru/article/102371/ -n jelent meg. (Tekintettel a cikk hatalmas terjedelmére és kapacitásunk hiányára, javasoljuk a Google forditót)
Ám a leglényegesebb állitás-”kutyafutta” forditásban:
“…Таким образом с неизбежностью должно было произойти нечто радикальное. Была дана отмашка на запуск программы дестабилизации — теперь уже не Украины, а России, с центром в секторе Мишкольц — Дебрецен. В Венгрию доставлены и приведены в готовность тысячи наемников…”
“…Igy aztán valamiféle radikális fordulat következtében a destabilizásiós program már nem Ukrajna, hanem Oroszország ellen zajlik, aminek a központja Miskolc és Debrecen térsége. Magyarországra szállitottak ezer kiképzett ezer zsoldost…”
Majd a cikk további részében a CIA igazgató ukrajnai látogatásával foglalkozó részében az alábbi megállapitás:
“…приезжать на уикенд в Киев, потом уезжать в Дебрецен и возвращаться на несколько часов во вторник?…”
“…a hétvégét töltse Kijevben, aztán elment Debrecenbe és ott tartózkodott néhány órát kedden?…”
Magyarország az Oroszország elleni felforgatás központja? A CIA igazgatója jön-megy határainkon?
Ezer kiképzett zsoldos tanyázik Magyarországon?
(Ezer kiképzett zsoldos kevésnek tűnik Oroszország felforgatására, ám ezer kiképzett amerikai zsoldos éppen elég a magyarok féken tartására!)
Egyébként pedig a cikk élénken foglalkozik Délkelet-ukrajnai atomerőművek “lehetséges…”-belegondolni is borzasztó!
(forrás: http://www.business-gazeta.ru/article/102371/)

Oroszország új keresőmotort fejleszt

"Az orosz Rosztelekom távközlési vállalat szakemberei fejlesztik az új orosz keresőmotort, a Szputnyikot, ami minden tekintetben a Google riválisa szeretne lenni." - jelentette be Alexey Basov, a Rosztelekom alelnöke. Az eddigi bejelentések szerint a Szputnyik lesz az alapértelmezetten beállított keresőmotor a közhivatalok és az állami tulajdonú cégek számítógépein. A Szputnyik weboldala itt érhető el. Érdemes feliratkozni (Оставьте адрес), hiszen amikor indul az új keresőmotor, és ki akarjuk váltani a Google-t, akkor első kézből értesülünk erről.
Hídfő.net | Szputnyik keresőmotor
Ez a lépés az orosz államtól a legártatlanabbnak tűnő szolgáltatások egyikét számolja fel az orosz állami kibertérből. A Google keresőmotorját az évek alatt egyeduralkodóvá fejlesztették, voltak harmatos próbálkozások, mint a Microsoft Bing, vagy a Wolfram, de ezek nem tudtak átütő sikert elérni. A Google keresőóriásról tudni kell, hogy az adott emberről, aki használja a szolgáltatásukat, teljes profilleképzést tart a keresési és emailezési paraméterei alapján, amit tárolnak és folyamatosan bővítenek. Ez kiegészül még a youtube-os aktivitásunkkal (milyen videóra kerestünk rá, stb.) és a Google Plus (g+) közösségi médiafelületen történő megosztásainkból leképzett adatokkal, amiből nagyon könnyen profilozást tudnak tartani az amerikai állami szervek szakértői.


http://www.hidfo.net/2014/04/24/oroszorszag-uj-keresomotort-fejleszt

Fokhagymából, chili paprikából is készíthető rovarölőszer! Nem kell a vegyszer...

A fokhagyma spray (áztassunk 3 gerezd fokhagymát kevés napraforgóolajban 24 órán át és aztán adjuk ezt kb. fél liter vízhez, mely így szappanszerűen fog oldódni. Rázzuk össze 5-6 szor és permetezzünk ezzel), segít csökkenteni a poloskák és a mozaikos hátú zöldségbogarak számát.
A paprika spray (a csésze friss chili paprikát pépesítsünk el fél csésze szárított paprikával és egy csésze vízzel.) segít kordában tartani a hernyókat és szövőpilléket.

Az író spray (negyed csésze írót és 2 csésze lisztet összekeverünk 5 liter vízzel) segít távol tartani az atkákat, melyet a levelek alsó részére kell permetezni minden második nap.


A vöröshagyma spray szintén hasznos a pajzstetvek, tripszek, levéltetvek, és atkák ellen.(oldjunk 500 ml forralt vizet 1 kg hámozatlan vöröshagymára és hagyjuk rajta kb.20 percig. Lehűlés után, leszűrve lehet vele permetezni).

Tűzrakóhelyekről származó fahamuból készült oldattal féken tarthatók a levélevő fülbemászók, szöcskék és sáskák. Néhány kertész ajánlja az mosószerek oldatát is, melyek jó általános rovarölők lehetnek.

Amíg a kémiai rovarölők, főleg a szisztematikus hatásúak (pl. a Malathon vagy a Maldison) teljes levélhullást eredményezhetnek, addig a közepesen gyenge változatok, mint pl. a Neem-fa olaja ennek veszélye nélkül is használható. Ez az olaj széles körben elterjedt rovarölőszer Indiában, beleértve a gabonafélék zsizsikmentesítését is. Ezt egy indiai fa a Neem fa (Azadirackta indica) leveléből készítik. Ahogy a legtöbb Hibiscus nevelő valószínűtlen, hogy hozzájut ehhez a fához, inkább ennek olaját kell beszerezni, és feloldani 1:200 arányban meleg vízben. Ez az oldat nem tárolható, és csak egyszer használható fel. Biztonságosan befújható vele minden növény, és a rajta levő összes szívó és rágó kártevő, mivel nem károsítja a természetes ragadozókat és az emberi egészséget, és korai időszakban alkalmazva megakadályozza a peték lárvává alakulását is a legtöbb rovarnál.(sajnos tudomásom szerint ez a készítmény csak az USA-ban kapható) Legyünk óvatosak minden ilyen keverékkel. Bár ezek biztonságos keverékek, ne tároljuk öket élelmiszerek közelében, címkézzük fel a tároló edényeiket és tároljuk őket távol az egyéb konyhában felhasznált alapanyagoktól.

Szintén használhatunk csapdákat is. Vágjunk egy tenyérnyi fehér vagy sárga kartonlapot és kenjük be vazelinnel. Szögezzük vagy akasszuk a bokrok szárára. A rovarkártevőket, főleg az éjjel repülőket odacsalogatja, és gyorsan odatapadnak. Ez egy egyszerű eszköz a helyi rovarpopuláció féken-tartására. Próbáljuk ki és meglátjuk, mennyi rovar beleragad a csapdánkba. A csapda különböző célokból készülhet, levéltetvek ellen bekenhetjük cukoroldattal vagy élesztőkivonattal is.
Egy másik nem mérgező ajánlat az oldott élesztőkivonat szétpermetezve kis mennyiségben a kertben, mely magához vonzza a természetes ragadozókat melyek elpusztítják a levéltetveket.

Egy könnyen használható recept Ausztráliából származik, mely egyenlő rész növényi olajból, és folyékony mosószerből áll feloldva kb. 1 liter vízben. Ez, beszámolók szerint segít megölni vagy legalábbis távol tartani a kártevőket.
Figyelmeztetünk ugyanakkor mindenkit, hogy ezek a természetes szerek nem képesek teljesen elpusztítani a kártevőket, de látható számukat lehet velük vegyszerek nélkül csökkenteni. Alkalmazva ezeket a módszereket természetes egyensúly tartható fenn, a megjelenő kártevők és természetes ellenségeik között. Ha teljesen kiirtjuk a kártevőket - melyek egyben a ragadozóik tápláléka is - felborul ez az egyensúly, és a ragadozok eltávozásával egy későbbi fertőzés esetén hirtelen nagy mennyiségben tudnak a kártevők elszaporodni.

Mindenről Mindenkinek
Facebook

Végleg leállhat az EU bővítése

Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnök elmondása szerint a következő 4-5 évben már nem kerülhet sor az Európai Unió bővítésére. Pedig, ha a következő egy évben nem csatlakozik újabb ország, később már nem is fog.
Juncker elmondása szerint Szerbiával holtpontra jutottak a tárgyalások, és a következő 4-5 évben már nem írják alá a csatlakozási szerződést. Ha a következő 4-5 évben nem, akkor feltehetőleg már soha sem. Az Európai Unió bővítésének leállítása pedig az unió lassú halálát jelenti. 2015 a Vlagyimir Putyin által kihirdetett Eurázsiai Unió megalapításának éve lesz, amely kezdetben Belorusszia és Kazahsztán bevonásával alakul meg, a későbbiekben pedig valamennyi, Moszkvával szoros kapcsolatokat ápoló ország potenciális tagállam - és itt nem csak a posztszovjet országokra kell gondolni. Az új szövetség felemelkedése pedig végleg bezárja a kaput az Európai Unió bővítése előtt, ami a lisszaboni szerződéssel, nemzetek feletti önkényuralommá formálódásával már koránt sem az a vonzó politikai-gazdasági közeg, mint évtizedekkel ezelőtt, amikor még potenciális tagállamok tucatjai várták a csatlakozást.
A grúz államfő tavaly év végén jelentette be, hogy az Európai Unió gazdasági térsége helyett a Moszkva által alapított vámuniót választják. Örményország az európai uniós csatlakozási szerződés aláírása előtt mondott fel valamennyi, Brüsszellel fennálló megállapodást, és április 29-én aláírják a vámunióhoz csatlakozásról szóló szerződést.
Ukrajna szintén az EU-ba lépés széléről táncolt vissza. Viktor Janukovics ukrán államfő a csatlakozási szerződés aláírása előtt mondta le a megállapodást, és az ukrán kormány titokban előkészítette a vámunióhoz csatlakozás dokumentumait. Az ukrán kormány szándéknyilatkozatot írt alá a Moszkva által alapított vámunióhoz csatlakozásról. Azt követően került sor a kijevi "forradalomra", melynek során az Európai Unió és Washington közös erővel koordinálta az ukrán szélsőjobboldalt, melynek segítségével eltávolították a legitim kormányt a hatalomból. A nyugati országok által elismert új kijevi kormány rohamléptékben bejelentette szándékát az Európai Unióhoz csatakozásról.
Minek köszönhető mindez? Gyakorlatilag a szemünk előtt zárul le egy korszak, ami az Európai Unió lassú halálával végződik. Az utóbbi években az EU már csak nem-hivatalos katonai beavatkozással és a demokratikusan megválasztott, legitim kormány eltávolításával tudott új tagállamokkal tárgyalni a csatlakozásról. Az Európai Unió bővítése leállt. A lisszaboni szerződéssel tarkított EU már cseppet sem vonzó a kelet-európai országok számára, melyeknek egy év múlva lehetősége lesz a Moszkva által alapított Eurázsiai Unióhoz csatlakozásra. Juncker nem téved, az EU bővítésére valóban nem fog sor kerülni a következő 4-5 évben. Amit nem tesz hozzá; hogy utána sem. 4-5 év múlva a kelet-európai országoknak már folyamatban lesz az eurázsiai uniós csatlakozás, ezen országok egy része pedig addigra már az új szövetség tagja lesz.
Az Európai Unió pedig olyan kapitalista modellre épül, ami növekedés nélkül halálra van ítélve. Vagy sor kerül az EU teljes szerkezeti átalakítására - és ez esetben a nyugat-európai országok az EU része maradnak - vagy a szervezet halálra van ítélve, és a nyugati országok egy része is Moszkva vonzáskörzetébe kerül.

http://www.hidfo.net/2014/04/24/vegleg-leallhat-az-eu-bovitese