2012. szeptember 9., vasárnap

Már a gólyák sem tudják mikor kell elköltözniKöszönjük ezt a HAARP rendszernek, amivel egy nyáron át tartó szárazságot okoztak. Előtte pedig egy nyáron át tartó esőt.
 
Az időjárás okozta táplálékhiány miatt hamarabb keltek útra a fehér gólyák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből - közölte Nagy Károly, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület országos kutatási és monitoring csoportjának vezetője kedden az MTI-vel.

A Nyíregyházán élő szakember elmondta: a költöző madarak a szokottnál két héttel hamarabb indultak el afrikai telelőhelyükre, és költözésük már véget is ért nyírségi költőhelyeiken. Az ornitológus szerint a gólyák a kevés csapadék miatt nem jutottak elegendő élelemhez a természetben, ezért keltek útra hamarabb a nyár végén.   
Nagy Károly tájékoztatása alapján a kevés eső a költés időszakában is gondot okozott a gólyáknak, mert nem tudták megfelelően táplálni fiókáikat. A szabolcsi fészkekből emiatt sok legyengült állapotban lévő fiatal madár került ki, amelyeken a madártani egyesület munkatársai és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei igyekeztek segíteni. Befogták a bajba került kisgólyákat, és a nemzeti park górés-tanyai madármentőhelyén erősítették fel őket, hogy visszaengedhessék valamennyit a természetbe.
A szakemberek legalább harminc legyengült madarat vittek a Hortobágyra, négyet GPS-es jeladóval láttak el, hogy figyelemmel kísérhessék beilleszkedésüket élőhelyeiken. A műholdas jeladók négyóránként küldenek sms-t a kutatási és monitoring csoport szerverére - magyarázta Nagy Károly. Az egyik emberi segítséggel megerősödött gólya legutóbb például Bulgária, míg egy másik pedig már Törökország felett járt útban Afrikába.   
A csoportvezető arról is szólt, hogy az idén átlag alatti volt a gólyák költése, ez szintén összefügg a csapadékszegény időjárással. Az adatok szerint átlagosnak 2,5-2,7 fióka számít egy fészekaljban, a mostani nyáron viszont kevesebb kis madár repült ki a költőhelyekről.

http://techtud.facepress.hu/hirek/mar-a-golyak-sem-tudjak-mikor-kell-elkoltozni-20120941141/

Katasztrófaháború Kína ellen?

A Pentagon elismerte, hogy ez egy időjárási háború. 2005-ben azt mondta, a US Air Force, hogy "generálni képes csapadékot, ködöt és a viharokat a földön, vagy manipulálni a világűrt", hogy "kitermeljük a mesterséges időjárási viszonyokat egy integrált rendszer-technológiával". Már 1997 áprilisában kifejezte az akkori amerikai védelmi miniszter, William S. Cohen, hogy a kormányok ellen "tevékeny ökológiai típusú terrorizmus folyik, amelynél elektromágneses hullámokkal megváltoztatják a klímát, földrengéseket idéznek elő, vagy felrobbantanak vulkánokat." Cohen tette ezt nyilatkozatot 1997-ben egy "terrorizmus elleni" konferencián, a tömegpusztító fegyverekről, és az amerikai stratégiáról tájékoztatva, az ő hivatalos minőségében, vagyis mint védelmi miniszter.

Ésszerűtlen azt feltételezni, hogy az Egyesült Államok időjárás/földrengés, háborút vív Kína ellen? Mi a helyzet az USA-Kína kapcsolatokkal?

Amikor két földrengés éri egy órán belül délnyugat-kínát, egyre több embert ölnek meg. A tartományi kormány már az első óra után 64 halottról és 715 sebesültről számolt be. A halálos áldozatok száma tovább fog emelkedni. A mentést végző munkavállalók csak fokozatosan érik el a távoli falvakat a hegyvidéki régióban Staatsmedien Mehr jelentése szerint 200.000 embert kellett a földrengés után pénteken evakuálni biztonságos helyre.


Az információk szerint körülbelül 39.000 lakás megsemmisült, vagy megrongálódott. A kínai szeizmológiai mérések szerint a rengések 5,7 és 5,6 erősségűek voltak. Az epicentrum mindössze néhány kilométerre következtek be Yiliang várostól, Yunnan tartományban 10 km-es mélységben.Miután tárgyalások folytak Pekingben, az amerikai külügyminiszter Hillary Clinton és az ő "párja", Yang Jiechi 2012. szeptember 5-én, hogy fenn akarják tartani a sajtó elkötelezettségét a két országban, annak ellenére, hogy a feszültségeket és a közelgő politikai változásokat Peking és Washington továbbra is konstruktív kapcsolatokkal kívánja támogatni. Ez természetesen diplomáciai hatásvadászat.

Clinton azt mondta, hogy "csalódott" Kína és Oroszország hozzáállása miatt a szíriai válságot illetően. Mindkét ország használta a vétójogát az ENSZ Biztonsági Tanácsában eddig, megakadályozva a keményebb fellépést a damaszkuszi rendszer ellen.

Kína keleti részén, Jiangxi tartományban az árvizeknek és földcsuszamlásoknak több mint 330 ezer ember esett áldozatul. Az érintett régiókból 33 ezer embert telepítettek át.


Súlyosan érintette a katasztrófa a porcelán készítés központját, Jingdezhen városát, ahonnan 182 ezer embert kellett átköltöztetni. A károk mintegy 1,6 millió dollárt tesznek ki. A Hajkuej tájfun a harmadik az elmúlt hetekben és a tizenegyedik az elmúlt évben Kína keleti részén. Kína északi részén, a szűnni nem akaró esőzések következtében Hebei tartományban leomlott a Kínai Nagyfal egy 36 méteres szakasza – jelentette az EFE hírügynökség. A helyi hatóságok elmondása szerint a Falnak ezt a szakaszát már régen fel kellett volna újítani. Az omlás következtében senki sem sérült meg.A kínai hatóságok mintegy 200 000 sanghaji lakost telepítettek ki egy erős tájfun veszélye miatt. Még 130 ezret Sanghajtól délre, a Zejiang tartományból telepítettek ki, amelyre várhatóan közeli napokban zúdul rá a tájfun. A meteorológiai szolgálat adatai szerint az elemi csapás a 2005 utáni legerősebb lehet. Az elmúlt hétvégén Kínára már rátört két másik tájfun, 23 ember vesztette életét.

Kína területi vitája van a délkelet-ázsiai szomszédaival az erőforrásokban gazdag tengeri területek miatt. A felsőbb amerikai bűnöző vezetés megszokta, hogy bárhol játsszon a hangulatokkal, felboríthatja az egyensúlyt, és arrogánsan rájuk erőszakolja a "magatartási kódexét". De az is természetes, hogy az amerikai kormány bankmaffiája kiterjed a kínai-tenger partjaira is. A külügyminiszter látogatását néhány éles és kritikus kommentár kísérte a kínai állami médiában.
Viszont ami a legfontosabb, a jövő hatalmas emberének Kínában, az alelnök Xi Jinping-nek, úgy tűnik, hogy nincs vágyálmai között, hogy megfeleljen az amerikai hiénának. Egy hívás jött meglepetésszerűen. "Váratlan időbeosztási problémák miatt" nem fogadja Clintont, így az otthon maradt.

Ez a "bátor kiállás" valószínűleg minden kínait, és a világ többi, fenyegetett országát is megnyugtatja...
Az atomreaktorokat nem véletlenül állítják le egyre több helyen, mert az őrült megalomániás bankmaffia bármikor elrendelheti, hogy Japánhoz hasonló "reaktorbalesetekkel" kiirtsák a fél országot. Földrengésekkel, árvizekkel, szökőárakkal, vulkánkitörésekkel, mesterséges járványokkal, víruspermetezéssel, aszállyal éhínséggel, a gazdaság és pénzügyi rendszer lerombolásával kényszerítenek mindenkit, akivel megtehetik, hogy alárendelt szerepből minden kívánságukat teljesítsék.
A kormányok saját lakosságukat irtják parancsra (néhol önként is), miközben a City of London, a Goldman Sachs, a Bildeberg mindent magának akar. A paksi atomerőmű az ország 40%-át látja el árammal, jelenleg rekonstrukció előtt áll. Ha Orbán nem rontja kellő mértékben a forintot, vagy ha kevés szociális ellátást szüntet meg, esetleg nem ugrassza össze Azerbajdzsánt és Örményországot, újra feltöltik vízzel a Kárpát-medencét, vagy megelégednek egy sugárszennyezéssel is?
És az a sok agyament, aki ezeknek tapsol, megválasztja őket, katonáskodik nekik, behajtja az adókat, támogatja a csalásokat, sárba tiporja az emberi jogokat, öl, gyilkol, azt hiszi megússza? A gödrét már neki is megásták, megásatták azokkal, akiket lemészároltattak velük előtte, mielőtt "elnyerve jutalmukat" családostól kiirtják őket is...

Tulok