2012. szeptember 9., vasárnap

Már a gólyák sem tudják mikor kell elköltözni



Köszönjük ezt a HAARP rendszernek, amivel egy nyáron át tartó szárazságot okoztak. Előtte pedig egy nyáron át tartó esőt.
 
Az időjárás okozta táplálékhiány miatt hamarabb keltek útra a fehér gólyák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből - közölte Nagy Károly, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület országos kutatási és monitoring csoportjának vezetője kedden az MTI-vel.

A Nyíregyházán élő szakember elmondta: a költöző madarak a szokottnál két héttel hamarabb indultak el afrikai telelőhelyükre, és költözésük már véget is ért nyírségi költőhelyeiken. Az ornitológus szerint a gólyák a kevés csapadék miatt nem jutottak elegendő élelemhez a természetben, ezért keltek útra hamarabb a nyár végén.   
Nagy Károly tájékoztatása alapján a kevés eső a költés időszakában is gondot okozott a gólyáknak, mert nem tudták megfelelően táplálni fiókáikat. A szabolcsi fészkekből emiatt sok legyengült állapotban lévő fiatal madár került ki, amelyeken a madártani egyesület munkatársai és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei igyekeztek segíteni. Befogták a bajba került kisgólyákat, és a nemzeti park górés-tanyai madármentőhelyén erősítették fel őket, hogy visszaengedhessék valamennyit a természetbe.
A szakemberek legalább harminc legyengült madarat vittek a Hortobágyra, négyet GPS-es jeladóval láttak el, hogy figyelemmel kísérhessék beilleszkedésüket élőhelyeiken. A műholdas jeladók négyóránként küldenek sms-t a kutatási és monitoring csoport szerverére - magyarázta Nagy Károly. Az egyik emberi segítséggel megerősödött gólya legutóbb például Bulgária, míg egy másik pedig már Törökország felett járt útban Afrikába.   
A csoportvezető arról is szólt, hogy az idén átlag alatti volt a gólyák költése, ez szintén összefügg a csapadékszegény időjárással. Az adatok szerint átlagosnak 2,5-2,7 fióka számít egy fészekaljban, a mostani nyáron viszont kevesebb kis madár repült ki a költőhelyekről.

http://techtud.facepress.hu/hirek/mar-a-golyak-sem-tudjak-mikor-kell-elkoltozni-20120941141/

Katasztrófaháború Kína ellen?

A Pentagon elismerte, hogy ez egy időjárási háború. 2005-ben azt mondta, a US Air Force, hogy "generálni képes csapadékot, ködöt és a viharokat a földön, vagy manipulálni a világűrt", hogy "kitermeljük a mesterséges időjárási viszonyokat egy integrált rendszer-technológiával". Már 1997 áprilisában kifejezte az akkori amerikai védelmi miniszter, William S. Cohen, hogy a kormányok ellen "tevékeny ökológiai típusú terrorizmus folyik, amelynél elektromágneses hullámokkal megváltoztatják a klímát, földrengéseket idéznek elő, vagy felrobbantanak vulkánokat." Cohen tette ezt nyilatkozatot 1997-ben egy "terrorizmus elleni" konferencián, a tömegpusztító fegyverekről, és az amerikai stratégiáról tájékoztatva, az ő hivatalos minőségében, vagyis mint védelmi miniszter.

Ésszerűtlen azt feltételezni, hogy az Egyesült Államok időjárás/földrengés, háborút vív Kína ellen? Mi a helyzet az USA-Kína kapcsolatokkal?

Amikor két földrengés éri egy órán belül délnyugat-kínát, egyre több embert ölnek meg. A tartományi kormány már az első óra után 64 halottról és 715 sebesültről számolt be. A halálos áldozatok száma tovább fog emelkedni. A mentést végző munkavállalók csak fokozatosan érik el a távoli falvakat a hegyvidéki régióban Staatsmedien Mehr jelentése szerint 200.000 embert kellett a földrengés után pénteken evakuálni biztonságos helyre.


Az információk szerint körülbelül 39.000 lakás megsemmisült, vagy megrongálódott. A kínai szeizmológiai mérések szerint a rengések 5,7 és 5,6 erősségűek voltak. Az epicentrum mindössze néhány kilométerre következtek be Yiliang várostól, Yunnan tartományban 10 km-es mélységben.



Miután tárgyalások folytak Pekingben, az amerikai külügyminiszter Hillary Clinton és az ő "párja", Yang Jiechi 2012. szeptember 5-én, hogy fenn akarják tartani a sajtó elkötelezettségét a két országban, annak ellenére, hogy a feszültségeket és a közelgő politikai változásokat Peking és Washington továbbra is konstruktív kapcsolatokkal kívánja támogatni. Ez természetesen diplomáciai hatásvadászat.

Clinton azt mondta, hogy "csalódott" Kína és Oroszország hozzáállása miatt a szíriai válságot illetően. Mindkét ország használta a vétójogát az ENSZ Biztonsági Tanácsában eddig, megakadályozva a keményebb fellépést a damaszkuszi rendszer ellen.

Kína keleti részén, Jiangxi tartományban az árvizeknek és földcsuszamlásoknak több mint 330 ezer ember esett áldozatul. Az érintett régiókból 33 ezer embert telepítettek át.


Súlyosan érintette a katasztrófa a porcelán készítés központját, Jingdezhen városát, ahonnan 182 ezer embert kellett átköltöztetni. A károk mintegy 1,6 millió dollárt tesznek ki. A Hajkuej tájfun a harmadik az elmúlt hetekben és a tizenegyedik az elmúlt évben Kína keleti részén. Kína északi részén, a szűnni nem akaró esőzések következtében Hebei tartományban leomlott a Kínai Nagyfal egy 36 méteres szakasza – jelentette az EFE hírügynökség. A helyi hatóságok elmondása szerint a Falnak ezt a szakaszát már régen fel kellett volna újítani. Az omlás következtében senki sem sérült meg.



A kínai hatóságok mintegy 200 000 sanghaji lakost telepítettek ki egy erős tájfun veszélye miatt. Még 130 ezret Sanghajtól délre, a Zejiang tartományból telepítettek ki, amelyre várhatóan közeli napokban zúdul rá a tájfun. A meteorológiai szolgálat adatai szerint az elemi csapás a 2005 utáni legerősebb lehet. Az elmúlt hétvégén Kínára már rátört két másik tájfun, 23 ember vesztette életét.

Kína területi vitája van a délkelet-ázsiai szomszédaival az erőforrásokban gazdag tengeri területek miatt. A felsőbb amerikai bűnöző vezetés megszokta, hogy bárhol játsszon a hangulatokkal, felboríthatja az egyensúlyt, és arrogánsan rájuk erőszakolja a "magatartási kódexét". De az is természetes, hogy az amerikai kormány bankmaffiája kiterjed a kínai-tenger partjaira is. A külügyminiszter látogatását néhány éles és kritikus kommentár kísérte a kínai állami médiában.
Viszont ami a legfontosabb, a jövő hatalmas emberének Kínában, az alelnök Xi Jinping-nek, úgy tűnik, hogy nincs vágyálmai között, hogy megfeleljen az amerikai hiénának. Egy hívás jött meglepetésszerűen. "Váratlan időbeosztási problémák miatt" nem fogadja Clintont, így az otthon maradt.

Ez a "bátor kiállás" valószínűleg minden kínait, és a világ többi, fenyegetett országát is megnyugtatja...
Az atomreaktorokat nem véletlenül állítják le egyre több helyen, mert az őrült megalomániás bankmaffia bármikor elrendelheti, hogy Japánhoz hasonló "reaktorbalesetekkel" kiirtsák a fél országot. Földrengésekkel, árvizekkel, szökőárakkal, vulkánkitörésekkel, mesterséges járványokkal, víruspermetezéssel, aszállyal éhínséggel, a gazdaság és pénzügyi rendszer lerombolásával kényszerítenek mindenkit, akivel megtehetik, hogy alárendelt szerepből minden kívánságukat teljesítsék.
A kormányok saját lakosságukat irtják parancsra (néhol önként is), miközben a City of London, a Goldman Sachs, a Bildeberg mindent magának akar. A paksi atomerőmű az ország 40%-át látja el árammal, jelenleg rekonstrukció előtt áll. Ha Orbán nem rontja kellő mértékben a forintot, vagy ha kevés szociális ellátást szüntet meg, esetleg nem ugrassza össze Azerbajdzsánt és Örményországot, újra feltöltik vízzel a Kárpát-medencét, vagy megelégednek egy sugárszennyezéssel is?
És az a sok agyament, aki ezeknek tapsol, megválasztja őket, katonáskodik nekik, behajtja az adókat, támogatja a csalásokat, sárba tiporja az emberi jogokat, öl, gyilkol, azt hiszi megússza? A gödrét már neki is megásták, megásatták azokkal, akiket lemészároltattak velük előtte, mielőtt "elnyerve jutalmukat" családostól kiirtják őket is...

Tulok