2012. augusztus 14., kedd

Lehet, hogy a bankok és az állam csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?

Furcsa hírek terjednek a napokban. A világ több országában a kormányok és nagybankok mintha egy közeledő pénzügyi összeomlásra készülnének. Sajnos nem tudjuk, miről tárgyalnak a bennfentesek zárt ajtók mögött egymás között Washingtonban vagy Londonban, így csupán az itt-ott elejtett szavakból és jelekből tudunk tájékozódni és rájönni mi történik valójában.
Természetesen előfordulhat, hogy rosszul értelmezzük a jeleket, de ennél csak az rosszabb, ha homokba dugjuk a fejünket és úgy teszünk, mintha minden rendben volna.
A múlt héten több cikk is megjelent arról, hogy az Egyesült Államok kormánya az elmúlt két év során titokban arra utasította az öt legnagyobb amerikai bankot, hogy „készítsenek vészforgatókönyvet egy esetleges összeomlás kivédésére”. Önmagában ez nem lenne olyan nagy dolog, de több tucat más indikátorral kiegészítve már egészen más képet kapunk.
Az elmúlt 12 hónap során több száz bankvezető mondott le pozíciójáról, vállalati bennfentesek hihetetlen mennyiségű értékpapírtól szabadultak meg és számos Wall Street-i bankár vásárolt „biztonságos”, a városoktól távoli, önellátásra alkalmas ingatlant.
Eközben számos jelentés érkezett arról, hogy az amerikai kormány élelmiszert és lőszert halmoz fel, Barack Obama elnök pedig egyik végrehajtási utasítást írja alá a másik után, amelyek bevezetésére csak egy teljes társadalmi összeomlás esetén lenne szükség.
Mit jelent tehát mindez? Sok mindent jelenthet, és persze lehet, hogy nem jelent semmit. Amit viszont tudunk, hogy a pénzügyi összeomlás előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. Az elmúlt 40 év során az USA teljes adóssága 2000 milliárd dollárról majdnem 55.000 milliárd dollárra nőtt. Egy ilyen adósságlufi egyszer mindképpen kidurran.
Azonban az elmúlt évek válságai során, és volt belőle elég, egyetlen egyszer sem értesültünk arról, hogy az amerikai kormány felkészülésre szólította volna fel a bankokat. Egy néhány napja megjelent Reuters cikk szerint viszont most pontosan ez történt:
A Federal Reserve és az amerikai számvevői hivatal arra utasították az USA öt legnagyobb bankját, köztük a Bank of America és a Goldman Sachs bankokat, hogy készítsenek tervet egy esetleges összeomlásra, hogy elejét vegyék az ebből eredő esetleges problémáknak, kihangsúlyozva, hogy a bankok nem számíthatnak állami segítségre.
Az eddig titokban tartott, 3-6 hónapra szóló, önerős válságtervek kiegészítői azoknak az “élő végrendeleteknek”, amelyeket a bankoknak azért kellett elkészíteniük, hogy megkönnyítsék az illetékes szervek számára saját felszámolásukat, amennyiben ez tényleg bekövetkezik. Az intézkedés mutatja, milyen fontosnak tartják az illetékesek a felkészülést a legrosszabb eshetőségre.
Nem furcsa, hogy csupán öt nagybank kapott ilyen figyelmeztetést?
Miért tartották titokban?
Vajon a kormány tényleg összeomlásra számít vagy ez az intézkedés is csak a játszma része?
Amennyiben az illetékesek tényleg összeomlásra számítanak, az nemcsak ezeket az intézményeket érintené. Közben egyre több közgazdász úgy beszél az összeomlásról mintha készpénznek venné.
A Money Morning például a következőket írta:
Richard Duncan, a Világbank korábbi munkatársa és a Blackhorse vagyonkezelő jelenlegi vezető közgazdásza a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az Egyesült Államok 16.000 milliárd dolláros államadóssága egy „halálspirálba” taszította az ország gazdaságát.
Ez egy olyan válsághoz vezethet, amit „nem hiszem, hogy civilizációnk képes lenne átvészelni.”
Nem szoktuk meg, hogy egy volt bankvezető a civilizáció végéről beszéljen.
Nouriel Roubini, ismert közgazdász is úgy gondolja, hogy a következő válság a 2008. évinél is súlyosabb lesz:
„Rosszabb lesz, mert ugyan 2008-ban is gazdasági és pénzügyi válság volt, mostanra azonban kifogytunk a szabályozási munícióból. 2008-ban lehetett játszani az árfolyamokkal, a kamatlábakkal, lehetett reménykedni az első majd a második mennyiségi enyhítésben, élénkítő csomagokat lehetett indítani vagy ütközőket/korlátokat/garanciákat adni/állítani a bankoknak és másoknak. A fiskális deficitek most már olyan mértékűek, hogy a bankokat nem lehet kimenteni, mert 1) ennek az intézkedésnek politikai ellenzői vannak és 2) az államok nagyjából fizetésképtelenné váltak, tehát még saját magukat sem tudják kimenteni, nemhogy a bankokat. A probléma az, hogy nincs több nyúl a bűvészkalapban.”
Az óceán túlpartján az európai politikusok hasonlóan állnak a helyzethez.
Nigel Farage, az Európai Parlement képviselője, a King World News-nak nyilatkozva egy „igazán drámai banki összeomlás” lehetőségéről beszélt. Farage arra is figyelmeztetett, hogy a központi tervezők az Új Világrend börtönébe akarják taszítani az embereket és igazi rabszolgasorba hajtani a világot.
A helyzet folyamatosan romlik Európában is. Most már ott tartunk, hogy Németország is komolyan fontolgatja az eurózóna elhagyását, ami alapjaiban rengetheti meg az Uniót.
Természetesen a helyzet sokféleképpen alakulhat, de az biztos, hogy a világgazdaság szempontjából minden forgatókönyv negatív következményekkel járna.
Közben fogynak a források, a közel-keleten forrásponthoz ért a helyzet és az egész bolygó a bizonytalanságtól szenved.
Paul B. Farrel a következőket mondta a Marketwatch.com megjelent cikkében:
„Csatolják be a biztonsági öveket, mert hamarosan olyan sokk érkezik, ami mindenkit kigyógyít a tagadásból. Egy globális ébresztő, ami mozgásba hozza a Pentagon évtizedes jóslatát, amit az iraki háború kezdetén tett: „2020-ra … kétségbeesett, totális háború indul az ételért, a vízért és az energiáért, ősi mintára … az emberi élet számára meghatározó háború.”
Az Egyesült Államokat és a föld más részeit (mint például Magyarországot is) sújtó aszály sem segít a helyzeten.
Aki nem látja, milyen válságos állapotban van a világ tényleg súlyos elhitetésben él.
Egy tudósokból, közgazdászokból és geopolitikai szakértőkből álló csapat megdöbbentő következtetésre jutott. A csapat egyik tagja, Chris Martenson, biokémikus, a Pfizer korábbi elnök-helyettese, így magyarázta felfedezésüket:
Az adósságunkban, az egész hitelpiacban és a pénzellátásban egy szabályos mintát fedeztünk fel, ami garantálja ezek bukását. A minta ugyanaz, mint ami a legtöbb piramisjátékban megtalálható. A minta, ami exponenciálisan erősödik a teljes összeomlás előtt. Ezért leginkább a világ kormányai a felelősek.
Ami leginkább aggasztó ezekben a felfedezésekben, hogy a minta nemcsak a gazdaságra érvényes. Ugyanezt a katasztrofális mintát fedeztük fel az energia, élelmiszer és vízrendszerekben is.
Martenson szerint „ezek a rendszerek akár egyszerre is összeomolhatnak. Az étel, a víz, az energia, a pénz. Minden.”

http://idokjelei.hu/2012/08/lehet-hogy-a-bankok-es-az-allam-csendesen-keszulnek-a-penzugyi-osszeomlasra/
Forrás: The Economic Collapse

Tengertől tengerig – földrészeket átölelő életvédő zarándoklat indult

A Csendes óceántól az Atlanti óceánig hirdet életvédelmet a częstochowai Fekete Madonna – az Alfa Szövetség és a Ferences Világi Rend augusztus 13-i sajtóközleményét a Vatikáni Rádió is ismertette. Műsorukban Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke nyilatkozott a nemzetközi életvédő kezdeményezésről.
A lengyelországi Jasna Góra-i, magyar alapítású, pálos monostorban tettek fogadalmat annak a 17 európai és ázsiai országnak a képviselői, akik elhatározták: földrészeket átölelő zarándoklatot indítanak az élet örömhíre terjesztése és védelme szándékával. Az életvédő vezetők a częstochowai Fekete Madonna ikonja előtti felajánlásukkal az Istenanya kezébe helyezték az életvédelem földrészeken átívelő ügyét, amit széles körben veszélyeztet a testi és lelki termékenység, illetve a magzati életkorú gyermekek elleni támadás.
A magyar történelmi vonatkozásokban is gazdag kegykép másolatával szeptember 8-án, a Csallóköz Mária-tisztelő közösségeinek meglátogatása után indulnak Munkácsra, Beregszászra, Temesvárra, Csiksomlyóra, majd Nagyváradon és Szabadkán át Szegedre az Alfa Szövetség és a zarándoklathoz csatlakozó szervezetesrendek, plébániák, iskolák és más egyházi, világi szervezetek, intézmények képviselői, hogy Kecskeméten át a Budakeszi határában lévő, ősi pálos kolostorba érjenek. A kegykép „bújdosása” Esztergom – Veszprém – Szombathely – Kaposvár – Pécs városában folytatódik, majd a szlovén életvédőkkel találkozik a Fekete Madonna.
A szervezők felkérik az összes, Mária nevet viselő, kereszténységét ezzel is hirdető honfitársukat: jelentkezzenek védnöknek az életvédő zarándoklat imádsággal és szeretetszolgálati munkával történő támogatására. Békét az anyaméhben!
Az életvédők „bújdosása” június 14-én Vlagyivosztok óceáni kikötőjében kezdődött. A Gondviselő Miasszonyunkról elnevezett ortodox katedrálisban (Pokrovszkij Szobor) különleges szertartás keretében énekelték el a Tenger Csillaga dicséretére íródott ősi himnuszt, az Akathisztoszt, hogy aztán a Szent Miklós nevét viselő főszékesegyházba, majd pedig a Szűz Mária Mennymeneteléről elnevezett templomba kísérjék. Az orosz ortodox egyházi honlap szerint az eseményen sok száz hívő gyűlt össze, s még a távoli Usszurijszk városából, illetve a Partvidéki Távol-Kelet több városából is érkeztek, hogy kinyilvánítsák Szűz Mária iránti tiszteletüket. A hívők mindenfelé hosszú sorokban állva várakoztak, hogy személyesen is üdvözölhessék az Istenanyát, és könnyekkel kísérve csókot hinthessenek a kegyképnek.
A zarándoklat indulása tiszteletére az ortodox egyházi vezetők konferenciát is szerveztek, melyen az abortusz és az alkoholizmus megelőzéséről esett szó. Benjamin vlagyivosztoki metropolita személyesen köszöntötte a kegyképet hordozó nemzetközi zarándoklat képviselőit, Igor Belodorovot és Galina Maszlennyikovát, akik Moszkvából Vlagyivosztokig tartva hat időzónán át már kilencezer kilometert tettek meg az óceán partjáig.
A Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig ívelő úton a kegykép az egyháztörténetben sosem jegyzett távolságot ölel át. A Távol-Keletről Fatimáig tartó vándorolással az ősi ikon, melynek bizánci stílusban készült eredetije a művészettörténészek szerint a VI. és IX. század idejéből való, tizennyolcezer kilométert utazik majd. Szibéria pusztaságain és rengetegein, Kazakisztán, Fehér-Oroszország, Lettország, és Litvánia útjain Lengyelország felé tartva, 23 országot érintő „bújdosása” során, szeptember 8-án Szlovákiából érkezik Magyarországra. Tőlünk romániai (erdélyi) látogatás után 16-án indul tovább Szlovéniába.
Nekünk, magyaroknak különleges értékű „hungaricum”, hogy az ikonon ábrázolt Szűzanya palástját a magyar királyok címerképéből való liliomok díszítik. Jó tudni, hogy magyarok, pálos szerzetesek voltak azok is, akik a ma már csak romokban meglévő szentlőrinci anyaházból 1382-ben a lengyelországi „Fényes Hegyre” települve, új monostort építettek, majd a tatárok felett aratott győzelmet követően 1474-től buzgón őrizték az Opolei László orosz herceg által nekik ajándékozott kegyképet.
Az eredetivel azonos technikával készült kegykép 24 karátos aranykeretben lévő másolata Szlovéniából Horvátország, Olaszország, Ausztria, Lichtenstein, Svájc, Németország, Belgium, Nagy Brittannia, Írország, Franciaország, Spanyolország útjain szentestére érkezik a portugáliai Fatimába.
Mivel a zarándoklatot mindenfelé igen nagy érdeklődés övezi, jövőre talán folytatja útját az Amerikai Egyesült Államokba, sőt talán Dél-Amerikába, Afrikába és Ausztráliába is, hisz Magyarország és a Világ Védasszonyának (Patrona Hungariae et Mundi) áldására mindenfelé szomjaznak az élet tiszteletéről távol sodródott, a Teremtésben az élet örömhírére várakozó földrészek.
A zarándoklat magyarországi útvonalát tervezők kérik az Istenanyát tisztelő híveket, az iskolákat és a plébániákat, hogy mielőbb jelezzék, ha akár díszkísérettel fogadnák, akár szentmise keretében üdvözölnék, vagy bármely más felajánlással fogadnák Magyarország Védasszonyát.
A magyarországi rendezvénysorozat felkért védnökei: Bechtold Mária nagymama; Jeneiné Tari Mária, az Alfa Szövetség titszteletbéli elnöke; Komáromi Mária hitoktató, Petrás Mária szobrászművész, Pintérné Kálmán Marianna tanítónő, Prokopp Mária művészettörténész, Rozgics Mária újságíró, Schuck Mária gyermekrajz-lutató, Sieneger Eleonóra addiktológus, Kovács Zita marosvásárhelyi orvos, Gerda Chisarau temesvári görögkatolikus lelkészfeleség.
A szervezők zarándoknak várnak minden, Mária nevet viselő lányt és asszonyt. Kérik, hogy a zarándoklat magyarországi útvonalának támogatói adójóváírásra jogosító adományukat „Patrona Hungariae” elnevezéssel az alábbi számlaszámra küldjék: OTP Bank Rt. 8-10 Margit krt., Budapest, 1027, 11702036-20642239-00000000 Swift code: OTPVHUHB
Kapcsolattartók: Téglásy Imre (alfateglasy@t-email.hu, +36 30 9226775) és Komáromi János (komaromim@freemail.hu +36 20 350 2171)
A zarándoklattal kapcsolatban további tájékoztatás olvasható (angolul, lengyelül és litvánul) és felvételek találhatók az alábbi honlapon: http://www.fromoceantoocean.org/
Emlékezetes, hogy a lengyelek már hazatelepülésének 60. évfordulóján a Szent Gellért-hegyi Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplommak ajándékozták a częstochowai Fekete Madonna kegyképének egyik másolatát. 2011. június 30-án pedig Magyarországra érkezett a kegykép újabb hiteles másolata, amit a kormány nevében az oktatási államtitkár fogadott. Hoffmann Rózsa akkor kiemelte: a kormány és jelképesen az egész nemzet nevében veszi át a kegyképet, hogy átadja a bazilika képviselőjének. A lengyel népnek köszönetet mondó oktatási államtitkár úgy fogalmazott: Szűz Mária mindig megvédte az országot, akkor is, amikor az hangzott el, hogy levette róla kezét.
Az Alfa Szövetség és a Ferences Világi Rend sajtóközleményében aA Tengertől tengerig elnevezésű zarándoklat fogadalomtevőinek imája is szerepel:
A Szűzanyára bízzuk az élet és szeretet kultúrájának védelmét

Ó, Szeplőtelen Szűz Mária, Istennek Szent Anyja! A te védelmező kezedre bízzuk az élet és szeretet kultúrájának ügyét.
Oly korban élünk, mikor a halál civilizációjának világméretű támadása ártatlan emberek tömegeit pusztítja el. A magzati életkorú gyermekek, idősek és betegek köréből szedett áldozatok száma már túllépte a kétmilliárdot. Naponta ötvenezer gyermek hal meg az anyaméhben. Sokan egyáltalán nem akarnak gyermeket. Mindenfelé bevetik a termékenység és az élet elpusztítására alkalmas fegyvereket. Egyre több a meddő házaspár is. A gyermeket a modern technológia termékévé vagy sejtek és szervraktárrá teszik. A babákat előre meghatározott tulajdonságok szerint gyártják, válogatják. Folyékony nitrogénben – az élet és halál senki földjén – magzati életkorú gyermekek („embriók”) százezreit raktározzák.
Az ember által alkotott nemzetközi jog megtagadja a jogvédelmet a magzati életkorú gyermektől. Napról napra újabb országok teszik törvényessé az eutanáziának nevezett kényszerhalált. Szaporodnak a házasság és a család elleni támadások.
Ó, Szent Szűzanya, fogadalmat teszünk, hogy minden erőnkkel védjük a kezdődő és védtelen emberi életet.
Te előtted állva, Megváltónk Édesanyja, tudjuk, hogy önmagunkban nem győzhetünk e világméretű küzdelemben. Állj tehát az életvédő mozgalom élére, és vezérelj minket! Oltalmazd az életet, mentsd meg a családot, erősíts minket, és a te szent Fiad által vidd győzelemre az élet és szeretet kultúráját!
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Közzétették az interneten a világegyetem eddigi legnagyobb, háromdimenziós térképét.

Az új térkép 200 millió galaxis képeit tartalmazza, köztük hétmilliárd éves galaxisokét is. A térképet a több mint húsz egyetemet összefogó Sloan Digital Sky Survey III nemzetközi konzorcium tette közzé augusztus 8-án.

A kutatócsoport az új-mexikói Apache Point Obszervatórium hatalmas, széles látószögű optikai teleszkópjának segítségével apránként rögzít felvételeket a világegyetemről, amelyeket azután összeillesztenek. Az alábbi YouTube animáción több mint 400 ezer galaxis látható. A legtöbb galaxis átmérője több ezertől több százezer fényévig terjed, és közöttük több millió fényév távolság a jellemző.

A videóhoz aláfestő zenét is hallgathatunk.
Magyar Kurír

Szíria megoszthatja az Iszlám Együttműködési Szervezetet

A szaúdi Mekkában augusztus 14-15. között rendezik meg az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) rendkívüli csúcstalálkozóját. Az ülést a „fennálló éles ellentmondások elsimítása” céljából hívták össze. Az iszlám országok közötti nézeteltéréseket a Szíriában dúló válság váltotta ki.
Előreláthatólag a találkozón megvitatják Szíria OIC-tagsága felfüggesztésének lehetőségét. A szervezet tagországainak külügyminiszterei tegnap megvitatták a kérdést az előkészítő dzsiddai tanácskozáson. Szíria OIC-tagságának felfüggesztését a miniszterek abszolút többsége támogatja, a döntés azonban csupán javaslat jellegű. A tagság felfüggesztését csak Algéria, valamint Irán képviselői ellenzik, mivel Irán a mostani szíriai hatalom következetes szövetségese. A vitát követően Ali Akbar Szalehiiráni külügyminiszter kijelentette, hogy Szíria kizárása a szervezetből nem vezet a probléma megoldásához. Így cselekedni a megoldástól való menekvést jelentené – hanghoztatta a miniszter.
Megfigyelők annak a véleménynek adnak hangot, hogy a csúcstalálkozón szó volt a Basar al-Aszad elnököt támogató erők és a megalkuvást nem ismerő ellenzéket segítő erők közötti érintkezési pontok kitapintásáról is. Egyébként a találkozó résztvevői között aligha van olyan személy, aki kompromisszumra hajlana ebben az elvi kérdésben – véli Jasszer Kubejlat jordániai politológus. Mindenesetre amennyiben a szíriai lázadók szponzorairól van szó, azok aligha mondanak le eredeti céljukról – a szíriai világi köztársasági rendszer megdöntéséről.
„A szíriai lázadók fő problémája az, hogy a konfliktus kezdetétől fogva nem sikerült elnyerniük a nép támogatását. Elképzelhető, hogy a felkelők mögött felsorakozó erők meg fogják változtatni álláspontjukat tekintettel arra, hogy a felkelők vereséget vereségre halmoznak. Azonban nem a rendszerváltás eszméjének feladásáról lehet szó, hanem a lázadók támogatása újabb módszereinek kidolgozásáról.”
Szíria közben az OIC-en belüli ellentmondások legnagyobb forrása – mutat rá Szemjon Bagdaszarov elemző.
„Külön álláspont körvonalazódik Törökország részéről, amely az iszlám szolidaritás eszméjét a katonai beavatkozás, az iráni intervenció megengedhetetlenségét hangoztatja. Ugyanakkor minden Törökország és Irán ellenállását váltja ki. Szaúd-Arábia a maga részéről szintén uralkodni szeretne a Közel-Keleten, a szalafiták támogatásával. Ezt ellensúlyozandó, Teherán a libanoni Hezbollah mozgalom és a síita struktúrák szoros konszolidálását szorgalmazza Irakban, Szíriában.”
ruvr.ru

Anglia is kilépne az Európai Unióból

Tony Blair korábbi angol miniszterelnök bejelentette, hogy a térség hatalmi rendszereinek átalakulása miatt Anglia a közeljövőben ki fog lépni az Európai Unióból, és ezt a brit lakosság többsége is támogatja.
Az Egyesült Királyság gyakorlatilag már így is az Unióból való kilépés szélén áll. A birt lakosságnak csak 35%-a támogatja az európai uniós tagságot, és a parlament ebben az évben már kiírt egy népszavazást az uniós tagság fenntartása vagy megszüntetése kapcsán. Ezt a népszavazást David Cameron határozatlan időre elhalasztotta.
Tony Blair most bejelentette, hogy ennek ellenére a népszavazás meg lesz tartva. Az uniós hatóságok jogköreinek átrendezésére tett utalások miatt feltételezhetjük, hogy az Európai Egyesült Államok működésbe lépése idején lesz megtartva ez a népszavazás. Ezt megerősíti az is, hogy Blair arra hivatkozott, Brüsszel hatalma évről évre egyre nő, ami szembe megy mind a „demokratikus értékekkel”, mind a brit nemzeti érdekkel.
Már korábban felhívtuk a figyelmet arra, hogy az Európai Egyesült Államokat létrehozni akarók nem csak a nemzeti ellenállásba, hanem a saját maguk által létrehozott demokratikus ellenzékbe is beleütköznek, és az EU-ból való kilépéssel fenyegetőzésben hatalmas zsarolási potenciál van. Ezt már az olasz szabadkőműves maffiózó Berlusconi is felismerte, és onnantól csak idő kérdése volt, hogy mindenki az unióból kilépéssel fog fenyegetőzni, akinek a brüsszeli vezetés nem veszi figyelembe a politikai (vagy gazdasági) érdekeit.
A brit lakosság aggódik a „függetlenség elvesztése” miatt (bár ez a függetlenség eddig sem létezett), a brit szabadkőműves vezetés pedig elsősorban amiatt aggódhat, hogy elvesztik azt a pénzügyi pozíciót, amit a brit gazdasággal az uniós tagság ellenére is igyekeztek fenntartani, és most a széthullás előtt álló Európai Unió magával ránthatja ezt a régóta fennálló Rotschild-birtokot.
Ez a két érdek pedig sikeresen egymásra talál, és a brit politikai-gazdasági vezetés az utóbbi években szép lassan orosz és kínai gazdasági kapcsolatokkal helyettesíti be az Unió felé fennálló kitettségeket. Ez a bizonyos kilépés akkor következhet be, mikor a kilépéssel járó, várható gazdasági veszteséget már minimalizálták, az adósságunió kihirdetése pedig megteremti a kilépéshez a politikai feltételeket.
Molnár István

Tunézia büntetni kívánja a szent dolgok megsértését


A hatalmon lévő Ennahda iszlamista párt által augusztus elsején benyújtott törvényjavaslat értelmében büntetést vonna maga után a valamely valláshoz tartozó szent dolgok megsértése Tunéziában.
A szöveg felsorolja a vallási, szentnek tekintendő értékeket, helyeket és tárgyakat – Isten, Mohamed, minden próféta, minden szent könyv, a mecsetek, a templomok és a zsinagógák – és büntetést helyez kilátásba mindenkinek, aki ezeket káromolja, meggyalázza vagy kigúnyolja, illetve aki Allahot vagy Mohamedet ábrázolja. A büntetés mértéke – egy 2000 tunéziai dínáros (nagyjából 1000 eurós) bírság megfizetésén kívül – két év, visszaesők esetén akár négy év börtönfogság is lehetne.
A törvényjavaslat egyik előzménye, hogy egy, az iszlámmal szemben sértőnek ítélt művészeti kiállításra való reakció gyanánt a szalafisták több közigazgatási épületet is megtámadtak. Az Ennahda vezetője, Rached Ghannouchi kijárási tilalmat rendelt el, és elítélte a szélsőségeseket, de a művészeket is, akiket provokátoroknak titulált. „A vallási jelképek fölötte állnak minden gúnynak, iróniának és szentségtörésnek” – jelentette ki.
Ugyanezzel a lendülettel a kulturális miniszter bejelentette, hogy „szent értékek megsértése miatt” feljelentést tesz a kiállítás szervezői ellen. Néhány nappal később „közerkölcs elleni támadás, becsületsértés és a közrend megzavarása” miatt hét év börtönbüntetésre ítéltek két fiatalt, Jabeur Mejrit és Ghazi Béjit, akik Mohamed karikatúrákat tettek fel a Facebook-oldalukra. Július 16-án, 9. kongresszusának zárónapján az Ennahda párt hivatalosan is felhívást közölt a szent dolgok elleni támadások büntethetővé tételéért.
Eric Goldstein, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet Közép-Keleti és Észak-Afrikai Divíziójának igazgatóhelyettese szerint az Ennahda hiába hangoztatja, hogy „a szólásszabadság elkötelezett híve”. Egyértelmű, hogy „ha ez a törvény elfogadásra kerül, akkor a cenzúra egy új válfaja jelenik meg egy olyan országban, amely már épp eleget szenvedett ettől a megbukott elnök, Ben Ali regnálása alatt. A tunéziai törvényhozóknak azon kellene dolgozniuk, hogy eltöröljék azokat a törvényeket, amelyeket jelenleg a szólásszabadság csorbítására használnak, ahelyett, hogy újabbakat eszelnének ki” – érvelt az igazgatóhelyettes egy sajtóközleményben.
Samir Taieb alkotmányjogász, a tunéziai alkotmányozó gyűlés tagja kijelentette, hogy mindent el fog követni a törvényjavaslat megbuktatásáért. „Az emberi jogok védelmezői mind egyetértenek abban, hogy ez a törvény nem mehet át. A benne használt fogalmak annyira tágak, hogy gyakorlatilag bármilyen értelmezést lehetővé tesznek. Amióta az Ennahda van hatalmon, a szabadságjogok folytonos vita tárgyát képezik” – mondja a jogász. „A tunéziai tavasznak nem ez volt a célja. Demokratikus és társadalmi háború volt, nem vallásháború” – jelentette ki.
Rabeh Faroui, a Franciaországi Tunéziaiak Egyesülete igazgatótanácsának tagja is hasonlóképpen vélekedik: „Az Ennahda mérsékelt iszlamista pártnak nevezi magát. Ennek ellenére a forradalom óta folyamatosan próbára teszi a civil társadalom türelmét. Azt akarják, hogy a törvényben legyen utalás az iszlámra, és hogy a gyerekek már az óvodában tanulják a Koránt. Azt mondják magukról, hogy mások, mint a szalafisták, pedig semmivel sem jobbak náluk. Ők ugyanúgy át akarják strukturálni a tunéziai társadalom egészét.”
La Croix/Magyar Kurír

Isten figyelmeztetésekkel oktat minket, ostorral tanít és vesszeje a mi igazgatónk

1895-ben Andrew Murray Angliában tartózkodott, és iszonyú hátfájásban szenvedett, ami évekkel azelőtti sérüléséből adódott. Egy reggel reggelizés közben vendéglátója említette, hogy az előszobában egy asszony nagy bajban van, és tudni akarja, hogy adna-e neki valamilyen tanácsot. Andrew Murray átadott vendéglátójának egy papírszeletet, amit éppen akkor írt tele és ezt mondta: “Add át neki ezt a tanácsot, amit magamnak írtam le. Talán hasznosnak találja majd.” Ez volt a lapra írva: “A baj idején mondd ezt: »Először is, ő hozott engem ide. Az ő akaratából vagyok ezen a feszültségekkel terhes helyen; ebben megnyugszom.«Aztán: »Ő tart meg itt engem az ő szeretetében, és kegyelmet ad ebben a próbában, hogy gyermekéhez méltóan viselkedjem.«Aztán mondd ezt: »Ő áldássá teszi a próbát, tanulságokkal lát el, és működik bennem kegyelme által.«És végül, mondd ezt: »Ő a megfelelő időben kivisz engem ismét. Hogy hogyan és mikor, azt csak ő tudja.«Ezért mondd: »Itt vagyok (1) Isten rendeléséből, (2) megtartó kegyelmében, (3) kiképzése alatt és (4) az ő időrendje szerint.«”

Teljhatalmat kapott Izraelben Netanjahu – Lehet közeleg az Irán elleni támadás?

Ha nem lenne rengeteg olaja Iránnak (földgáz is van), akkor nem lenne olyan fontos megtámadni. Szíriában Mol közreműködéssel hatalmas olajmezőt találtak az egykori selyemút mellett, Palmyra közelében. Fontos természetesen a pénzkibocsátási jog és az esetleges aranytartalék megszerzése is. Atomerőműve a világ sok országának lehet, de Iránnak nem! Atombombája is van nagyon sok országnak, többek között Izraelnek is. Iránnak nem lehet. A gyűlölködés nagyon rossz tanácsadó! Irán hatalmas, 80 milliós ország, lakosságának többsége 30 év alatti. Lehet, hogy Szíriához hasonlóan Iránba is be fogják vetni a szokásos „ellenállókat”: az idegenlégiót és egyéb állig felfegyverzett „ellenzéket”. És aztán magára hagyni a szétbombázott országok társadalmát, és rátenyerelni a demokrácia ürügyén a készleteire. Az ilyesfajta demokráciába elég sokan belehalnak!


„Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb bankárt, és nem lesz háború többet a földön.” (Henry Ford)


IZRAELBEN BECSAVARODTAK TELJESEN
A zsidó vezetés most azt találta ki, hogy Netanyahu miniszterelnököt különleges jogokkal ruházta föl. Nevetséges ötlet, ez is csak zsidó propaganda. Most azt állítják, hogy erre azért volt szükség, mert Irán "fenyegeti" őket. Melyik ország az amelyik immár évek óta, minden nap azt üvölti világgá, hogy Iránt meg fogják támadni? De ma volt egy érdekes elszólás. Ma is előjöttek azzal a mesével, hogy még november előtt megtámadják Iránt, mire Obama üzent nekik és lehűtötte a betegeseket. Izrael egyedül semmilyen légitámadást nem tud csinálni, Amerika meg most ebben nem segíti őket, mert az amerikai elnökválasztás és Obama második kormányzása mindennél fontosabb. Mellesleg a zsidók a nevetséges propagandájukat Irán megtámadásával csak a hülyéknek szánják, mert aki ismeri a helyzetet az tudja, hogy ez az iráni nemlétező atombomba csak egy ürügy az izraeli propaganda számára. Aki ismeri az atomtechnikát az tudja, hogy egy ország sem akar atomfegyvert bevetni, mert tudják, hogy az atomfelhő és sugárzás őket is érheti azonnal. Ma a legtöbb ország nem azért tart atombombákat, hogy használja ezeket, hanem zsarolás céljából. Főleg akkor nem használnak atomfegyvert, ha egymás mellett sok kis ország van. Mondjuk Szibéria közepén vagy a Csendes óceán közepén nem okozna nagy kárt egy atomrobbanás, de a Közel-Kelet nem ez a terület. Izrael még sok hónapig hülyíti a közvéleményt az Irán elleni csapással. Arról persze hallgatnak, mint ami a képen is van, hogy a zsidók rettegnek és tüntetnek hónapok óta, mert nem akarnak meghalni Irán miatt. Ki gondolta volna jó egy éve, hogy Izraelben háború ellenes tüntetések lesznek? Valóban az van, hogy Izrael a pattogó bolha szerepét választotta és ez is jelzi, hogy mekkora bajban vannak. Irán csöndben van és a napokban bemutatták azt a rakétájukat, amivel a közeljövőben műholdat akarnak föllőni. És hová lettek azok a zsidó vágyak, hogy Iránban belső lázadást szítanak...Meg hogy Ahmadinejad elnököt megbuktatják...Meg hogy az iráni vezetésben súlyos belső feszültségek vannak...Ezek mind a zsidók hamis propagandái voltak. Amit Izraelben állítanak annak általában az ellenkezője szokott igaz lenni.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izraelben-becsavarodtak 


 Cionisták pánikban csak védekezni tudnak

A PressTV jelentette, hogy Izraelben közel 400 tudós egy peticiót adott át a zsidó pilótáknak, hogy eszük ágába sem legyen megtámadni Iránt, mert ezzel globális pénzügyi válságot idéznének elő, a háború más térségekre is kiterjedne, Izrael elpusztulna és ők nem akarnak meghalni és ráadásul a atomfelhő Izraelt is elérné. Azt is a pilóták figyelmébe ajánlották, hogy egy ilyen támadás során iráni fogságba is kerülhetnek. A közleményt az interneten is terjesztik és több katonai vezető is próbálja lebeszélni a kormányt, hogy verje ki a fejéből Irán bombázását. Az elmúlt napokban Amerika újból kifejezte, hogy elege van már Izraelből és ők egyedül képtelenek lennének Iránt megtámadni, ugyanakkor Amerika ezt most nem tervezi. Miután két éve Irán fölvonultatta  az összes rakéta és más technikáját, azóta Amerika kezd kijózanodni és már nem emlegetik Irán megtámadását. Amerika két fogyvert fejlesztett ki az utóbbi időben Irán ellen. Mindkét kisérlete sikeres volt. Az egyik egy úgynevezett betontörő bomba, ami közel 30 tonna súlyú! De arról Amerika sem szólt, hogy ezt nagy magasságból mivel dobnák le? És milyen a pontossági találata lenne ennek a súlyos bombának több km magasságból? A másik csodafegyverük egy nagysebességű cirkáló rakéta, ami szintén nagy magasságból támadna. Ezt ugyan célra tudják irányítani, de a hatásossága kétséges. Egyelőre Izrael fő a saját levében és "Gyurikámnak" (Nógrádi György) sincs semmi épkézláb  ötlete arra nézve, hogyan menekülhetne meg Izrael a saját maga állította csapdából? A tévékben újabban eltüntek az izraeli helyzetet bemutató és elemző műsorok! Ez már valóban a vég. Szíriának nagyobb jövőt jósolunk, mint Izraelnek.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/cionist%C3%A1k-p%C3%A1nikban-csak-v%C3%A9dekezni-tudnak