2013. október 4., péntek

AKI HŰSÉGES VOLT A KEVÉSEN, HŰSÉGES LESZ MAJD A SOKON IS. :)

Jól járt becsületességével az a hajléktalan bostoni férfi, aki pénzzel teli hátizsákot talált az Egyesült Államokban, de nem tartotta meg, hanem becsületesen leadta a rendőrségen. 42 ezer dollárral – 9 millió forinttal – lehetett volna gazdagabb, így viszont már 68 ezer dollár adományt kapott. A rendőrség közlése szerint a férfi, Glen James a Boston melletti Dorchester egy bevásárlóközpontjában találta a gazdátlan hátizsákot, amelynek leadásakor saját lakcímeként csak egy menhelyét tudta megadni. A hátizsákban a pénzen kívül benne volt egy útlevél, amelynek alapján a rendőrség megtalálta a tulajdonost, egy kínai nemzetiségű férfit, és visszaadta neki elhagyott vagyonát.
glen-james-4
Glen James, becsületes hajléktalan
A hajléktalan tette arra ösztökélt egy virginiai férfit, Ethan Whittingtont, hogy online pénzalapot hozzon létre James javára, a leadott pénz másfélszerese gyűlt össze. “Egyszerűen erőt adónak találtam James tettét. Állandóan elárasztanak bennünket a rossz hírek, James azonban reményt ad az embereknek, megmutatva, hogy történnek jó dolgok is a világon” – mondta Whittington, aki egy kereskedelmi cégnél alkalmazott. Glen Jamesnek nincs munkája. Az ötvenes éveiben járó férfinak középfülgondjai vannak, emiatt egyensúlyzavarral küszködik. Whittington felkereste személyesen Jamest és tanácsokkal szolgálja az adományokból összegyűlt pénzt legjobb felhasználásában. A becsületes férfit a rendőrfőnök is kitüntette nagy sajtóérdeklődés közepette.
Glen James, becsületes hajléktalan
Glen James, becsületes hajléktalan
Glen James, becsületes hajléktalan

http://www.erdekesvilag.hu/gazdag-emberre-valt-egy-becsuletes-hajlektalan-ferfi-amerikaban

Gazdag István: Összeesküvés-elméletek: ráció kontra fikció

Amerikai és brit szociológusok és pszichológusok nemrég végzett kutatásaiból kiderült, hogy – a fősodratú média sztereotípiáival ellentétben – az ún. konspiracionisták, vagyis az összeesküvés-elméletek hívei mentálisan egészségesebbnek tűnnek az ún. konvencionalistáknál, akik elfogadják az események hivatalos változatait.
Michael J. Wood és Karen M. Douglas pszichológus (Kenti Egyetem) „Mi a helyzet a 7-es toronyházzal? A 2001. szeptember 11-i merényletekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletek internetes vitájának társadalomlélektani vizsgálata” (What about Building 7? A social psychological study of online discussion of 9/11 conspiracy theories) címmel július 8-án publikálták tanulmányukat a különböző internetes honlapokon megjelenő konspiracionista és konvencionalista kommentárok összehasonlító elemzése tárgyában.
Kutatásaik nyomán a szerzők meglepve tapasztalták, hogy manapság megszokottabb konspiracionista kommentárokat megfogalmazni, mintsem konvencionalistákat: „A 2174 összegyűjtött kommentár közül 1459 konspiracionistának, 715 pedig konvencionalistának minősíthető.” Más szóval, a cikkeket kommentáló személyek közül azok, akik nem hiszik el az olyan események kormányzati magyarázatát, mint a Kennedy-gyilkosság vagy a 9/11, kétszer annyian vannak, mint azok, akik hitelt adnak a hivatalos verzióknak. Ez azt jelenti, hogy manapság a konspiracionista kommentárok képviselik az általános népi bölcsességet, miközben az ellenvéleményt hangoztatók egyre inkább egy elszigetelt és maradi kisebbséggé válnak. Talán mert az állítólagos „közvéleményüket” már nem osztja a többség, a konspiracionista-ellenes kommentátorok gyakran mutattak haragot és ellenségességet. Ahogyan a tanulmány fogalmaz, „a 2001. szeptember 11-i események hivatalos verzióját vallók általában ellenségesebbek, amikor megpróbálják meggyőzni vitapartnereiket”.
Ráadásul az is bebizonyosodott, hogy a konvencionalisták nem csak ellenségesebbek, de megszállottan ragaszkodnak is a saját (összeesküvés) elméletükhöz. Szerintük a 9/11-el kapcsolatos saját elméletük – miszerint az évszázad bűncselekményét 19 arab követte el egy afganisztáni barlangban bujkáló és dialízisre szoruló fickó irányításával – maga a vitathatatlan igazság. Az állítólagos konspiracionisták viszont nem állítják azt, hogy az elméletük komplett magyarázatot ad 9/11-re. „Azok figyelme, akik azt gondolják, hogy Szeptember 11. kormányzati összeesküvés eredménye, nem egy sajátos teória reklámozására, hanem a hivatalos verzió szétszedésére irányul”, állapítják meg a kutatók.
Wood és Douglas tanulmánya tehát azt sugallja, hogy a konspiracionista negatív sztereotípiája („egy a saját személyes és marginális elméletének igazságát agresszíven képviselő megszállott”) pontosan azokra vonatkozik, akik a 9/11 hivatalos verzióját védelmezik, nem pedig azokra, akik kétségbe vonják azt. A tanulmány azt is kimutatta, hogy az ún. konspiracionisták hajlamosabbak megvitatni a történelmi kontextust (pl. a Kennedy-gyilkosságot 9/11 előzményének tekinteni), mint a konvencionalisták, és arra is fényt derített, hogy az ún. konspiracionisták nem szeretik, ha így nevezik őket.
Ez utóbbi két megállapítást Lance DeHaven-Smith politológus Összeesküvés-elmélet Amerikában (Conspiracy Theory in America, University of Texas Press, 2013) című könyve is megerősíti. Szerinte az emberek azért nem szeretik, ha „konspiracionistáknak” titulálják őket, mert a fogalmat a CIA találta ki és dobta be a köztudatba, hogy lejárassa azokat, akik elszámolást követeltek a Kennedy-gyilkosság után. Utólag visszatekintve megállapítható, hogy a CIA kampánya az „összeesküvés-elmélet” kifejezés népszerűsítésre és az efféle elméletekhez való csatlakozás lejáratására minden idők egyik legsikeresebb propaganda-vállalkozásának bizonyult.
Más szóval azok, akik az „összeesküvés-elmélet” és a „konspiracionista” fogalmakat sértésként használják, ezt egy valóságos, alaposan dokumentált és kétségbe vonhatatlan összeesküvés eredményeként teszik, amelyet a CIA azért szőtt, hogy elfojtsa Kennedy meggyilkolásának kivizsgálását. DeHaven-Smith professzor azt is megmagyarázza, hogy azok, akik kételkednek egyes sorsdöntő bűncselekmények hivatalos magyarázataiban, miért lelkesednek a történelmi kontextus megvitatásáért. Valójában ugyanis sok összeesküvés-állítás megalapozottnak bizonyult, és a jelek szerint szoros kapcsolat van számos, eddig még megoldatlan „demokráciaellenes állami bűncselekmény” (SCAD) között. Nyilvánvaló példa a Kennedy fivérek (John és Robert) meggyilkolása, mint ugyanazon bűncselekmény egymással összefüggő epizódjai.
Laurie A. Manwell pszichológus (Guelphi Egyetem) szerint a CIA által kitalált „összeesküvés-elmélet” címke megzavarja a kognitív funkciókat. Az American Behavioral Scientist 2010. februári számában megjelent cikkében a szerző hangsúlyozza, hogy az összeesküvés-ellenesek azért nem tudnak világosan gondolkodni az olyan egyértelmű SCAD-ek kapcsán, mint a 9/11, mert képtelenek azon információk kezelésére, amelyek nincsenek összhangban megcsontosodott előfeltételezéseikkel. A tudományos folyóirat ugyanezen számában Steven Hoffman professzor (Buffalói Egyetem) kifejti, hogy az összeesküvés-elleneseknek „erős hajlamuk van a megerősítésre”, vagyis olyan információkat keresnek, amelyek megerősítik előzetesen felépített hiedelmeiket, miközben irracionális mechanizmusokat (mint az „összeesküvés-elmélet” címke) használnak a konfliktusos információk elkerülésére.
Az internet korszakában azonban többé már nem lehet kizárni a közbeszédből azokat, akik kételkednek a hivatalos narratívákban. Mostanra a CIA 44 éve tartó lejárató kampánya a „konspiracionista” fogalom diszkreditálására végleg kifulladni látszik. A tudományos tanulmányokban éppúgy, mint az információs cikkek kommentárjaiban az „összeesküvés-elméleteket” támogató hangok immáron számosabbak és racionálisabbak, mint a konspiráció-elleneseké. Nem meglepő, hogy ez utóbbiak egyre inkább hibbant paranoiásoknak tűnnek.
MD 2013. IX. 4.

Autósok, figyelem! Elképesztő kátyútlanítási program jön

A megyei útügyi biztosok kinevezésének meglett az eredménye: 33 milliárd forintos burkolatjavítási program indul.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 33 milliárd forintból újítja meg a közeljövőben a hazai úthálózatot. 530 kilométeren, 287 kritikus helyszínen lesz nagy felületű, engedélyhez nem kötött kátyúzás – jelentette be az infrastruktúráért felelős államtitkár.
Völner Pál azt is hozzátette, hogy a társaság az útfelújítások helyszíneit a megyei útügyi biztosok közreműködésével választotta ki.
A Fidesz-képviselőkből álló útügyi biztosokat még augusztus elején nevezte ki a fejlesztési tárca. Az indoklás szerint a 19 megyei útügyi biztossal hatékonyabbá, gyorsabbá válik az útfelújítás.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2013/10/04/elkepeszto-katyutlanitasi-program-jon/

Hazai abszurd - a lehallgatot bíró esete

Ez az év legabszurdabb bűnügye: a  bíró telefonon közölte a feleségével, hogy lehallgatják, miközben nem is tudhatott erről. Erre eljárást indítottak ellene a lehallgatók - és ez az eset megtörtént, itt Magyarországon, napjainkban! Íme:
Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése abban az eljárásban, amelyet Szabó Sándor, a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen indítottak egy éve - közölte Futó Barnabás ügyvéd.
Az ügyvéd elmondta, megkapták a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát, amely szerint "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény".
Futó Barnabás tájékoztatása szerint védence ellen bizalmas minősítésű adattal való visszaélés volt a gyanúsítás. Szabó Sándort azzal gyanúsították, hogy egy telefonbeszélgetés alatt tudtára adta feleségének, hogy lehallgatják őket. Mivel egy üggyel kapcsolatban valóban elrendeltek titkos információszerzést, az ügyészség úgy vélte, hogy a bíró egy ismeretlen személytől szerzett tudomást a lehallgatás tényéről, amely titkos minősítésű adat.
Az ügyvéd közlése szerint védencét többször kihallgatták, és mindig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Szabó Sándor azt vallotta, nem tudott a lehallgatásról, a telefonbeszélgetéskor csupán általánosságban beszélt a lehallgatás lehetőségéről. "A nyomozás is ezt állapította meg, így kérésünkre megszüntették az eljárást" - tette hozzá Futó Barnabás.
2012. november 8-án   mentelmi jogának felfüggesztése után büntetőeljárás indult Szabó Sándor ellen, és a Központi Nyomozó Főügyészség még hetekkel korábban gyanúsítottként hallgatta ki. Futó Barnabás akkor annyit közölt, hogy bírói tevékenységével, munkakörével nem összefüggő vétséggel gyanúsítják a Szombathelyi Városi Bíróság - jelenleg Szombathelyi Járásbíróság - elnökét.
(zugugyved.blog.hu )

Töviskesné Dsupin Judit Ibolya: Én nem kérek Bírót!

Róna Péter hiába mondja most nekem azt, hogy ki kell gyomlálni a szerződésből a devizát.
Nem volt a folyamatban kölcsöntőke, mert nem volt semmi kölcsönbe adva.
A forint vételár volt. A deviza vételára (azaz Magyarországé).
A devizát az Adós a forint ellenében fizette mindeddig.
A kölcsönként történő felkönyvelése miatt ügyleti kamatot fizetett a devizára, ami nem lett átadva, s még jönnek azzal, hogy alacsonyabb volt a devizaalapú hiteleknek a kamata. Egy fillért nem volt joguk felszámolni!
Miután az Adósoktól a deviza árfolyamához kötöttség miatt egyre nagyobb havi törlesztőt követeltek, a rendkívül nagyszámú érintettségünk miatt a többiek terhei is megnyilvánultak a megrendelések, vásárlások visszaesése folytán a bevételeinkben. Ez a forinthitelesekre és mindenki másra is kihatással volt és van.
A vesszőfutás miatt, AMIT A NÖVEKVŐ TÖRLESZTŐ RÉSZLETEK IDÉZTEK ELŐ, ostromállapot van az országban.
Az Adósok emiatt fizetésképtelenné váltak.
A forint érvényes jogcím nélkül lett rendelkezésre bocsátva, tehát a visszafizetésére jelenleg nincs szerződés.
De a Róna Péter szeretne ilyen szerződéseket.
Én nem!
Azért sem, mert a közjegyzők, akiket ő maga is felelősnek tart a folyamat miatt, tartozáselismerő közjegyzői okiratba foglalták a devizatartozást kölcsön jogcímen.
Ellenben nem keletkezett ezen kötelezettségvállalásunk alapján kölcsöntartozásunk, mert nem lett a rendelkezésünkre bocsátva a devizaösszeg.
a közjegyzői okiratKérdem én.
Ezekkel a tartozáselismerő közjegyzői okiratokkal az utcára kerülhetünk bírói határozat nélkül, holott nincs devizatartozásunk kölcsön jogcímen?
MIÉRT?
Mert a közjegyzők nem veszik figyelembe a hatályos törvényeket?
Nem veszik figyelembe a kötelezettségvállaló nyilatkozatba foglalt konkrét kötelezettséget?
Mi annak írtunk alá, hogy a devizát kölcsön jogcímen fogjuk megfizetni.
Ha ilyen tartozás nem keletkezett, akkor nincs mit megfizetni.
És akkor mi a Mária Istennek kell bíróság az ügyhöz?
Minek kell megváltoztatni a szerződéseket?
Az embereket ki lehetett eddig tenni az utcára bírói határozat nélkül?
Akkor, ha behívják az Adóst, merthogy kötelesek! És kiderül, hogy az adósnak nincsen fennálló kölcsöntartozása
AZ ÁLTALA KÖZJEGYZŐI OKIRATBAN VÁLLALT KÖTELEZETTSÉGGEL KAPCSOLATOSAN,
akkor minek ide a Bíróság? Minek ide a határozat?
MINEK? KINEK?
Ne tereljetek! Nem kell a hamis beszéd.
A közjegyzői okirat véd bennünket.
A közjegyzői okirat alapján, bíróság nélkül! Tiszta az ügy.
Az adósnak nincs fennálló kölcsöntartozása az általa vállalt kötelezettség kapcsán, amelyet közokiratba foglaltak a közjegyzők ..
A devizával való nem tartozásunk éppen úgy közokiratilag alátámasztott, mint ha volna tartozásunk.
Védelem alatt állunk. Nem igénylek bírót.
A Bánáti hallom, bent volt az egyik megbeszélésen a Bankszövetség oldalán.
Lesz szükségük ügyvédre a Bankároknak.

http://kaslerarpad.hu/?p=5181#post-5181

A románok megtámadják Ukrajnát? (mármint a zsidók?)

Akkor kezdenem!
A kozelmultban jelzet katonai oszlopok a romannak nevezet hatarfele voltak vezenyelve. Talan megis igaz a hir, hogy belviszályt fognak okozni Ukrajnan belul, es meg nagyobb a valoszinusege, hogy a roman fel lesz benne a legnagyobb agresszor. ( Mert ugyebar nem titok az sem, hogy a roman hadsereg rendelkezik eurapai union , de a naton belul is a legnagyobb hadsereggel, tulszarnyalva a franciat es a Bundes vertet is. Mint letszamban, mind fegyverzet teren. Az is megjegyezendo, hogy Afganisztanban is a legnagyobb szerepvallalas a roman serege. Legnagyobb szamban vannak jelen a romanok, mint harcolo alakulat, es 2 havonta cserelik le az alakulatokat... Harcteri tapasztalat szerzes. Az is erdekes, ha emlekeztek rea, nem egyszer volt az is megpedzve, hogy zsidrakok tartanak fenn bazisokat a Karpatok roman reszen, es itt is kikepzesek folynak. Talan mar kezd osszealni a kep, hogy az itt kikepzett harcosok nem Irakban fognak harcolni, hanem az Ukran karpatokban. )Tehat, ha Janukovicsnak megsem menne el az esze, es nem csatlakozik a hullabuzos Eu-z, akkor jonne a masik forgatokonyv, a felforgatas, roman segedlettel. Ha erre kerulne sor, akkor viszont maci sem marad ki belole. Tamaszpontja van a Krimben, hiszen a Fekete tengeri flotta bazisa a Krimben talalhato! Na, igen a Krim... Szinte naponta lathato demonstraciok, tuntetesek, amit a helyi muzulmanok szerveznek a na vajon kik segedletevel. A Krim szinten egy kulcsfontossagu terulete a politikai szinternek. Ha janukovics belep az eu ajtajan, es a szerzodest felrugva kitessekeli az oroszokat, abban a pillanatban a Krimben egy olyan lancreakcio indul meg a muszlimok altal, mely a kalifatus kikialtasaba fog torkolni, onnan meg egyenes ut a Torokorszagi csatlakozas fele! Tehat Allah akbar, volt Krim, nincs Krim! Idaig az egyeduli visszatarto ero ezen a teren az orosz bazis jelentette, ha ok kivonulnak, onnantol kezdve vege! ( Erdekessegkent emlitenem meg azt is, hogy rengeteg az olyan ember a Krimben, akik se oroszul, sem ukranul, de meg csak nem is az ottani tatar-torok dialektust beszelik, hanem az arabot. Ezek az embereknek nevezet targyak, hivatalos, ukran szemelyivel rendelkeznek, ugy hogy egy szot sem tudnak makogni az arabon kivul. De ez nem meglepo, hiszen a zsido nagykovetseg is elletja ukran passzusokkal a betelepedoket. Azt mar meg sem jegyzem, hogy gombamod szaporodnak a mecsetek a felszigeten. De ezzel nem csak a Krimet vesziti el, a keleti, es eszaki resze szinten elveszne, hiszen itt rengeteg az orosz ajku lakos, aki utalkozva nezi az Ukrannak nevezet vezetest. Hiaba tomkodi Jancsika ( Janukovics orosz gunyneve) a Donyecki teruletet penzel, ez csak arra volt jo, hogy megszavazzak a valasztasokon, de mivel lathato, illetve kezenfoghato, hogy nem az ottani lakosok erdekeit kepviseli, igy kopnek rea egy nagyot, es visz lat ukrajna cimen fajo bucsut intenek neki. persze, ok nem a lakteruletuket hagyjak el, es koltoznek oroszorszagba, hanem az Oroszorszagot hozzak az o lakteruletukre. Tehat ezt eredmenyezte a hita politika Janukovics reszere. A ket rossz kozul kel valasztania.
Szoval lesz itt valami, hogy a Te szavaidat hasznaljam!
Aldas es Bekesseg, valamint agyesz-bugyesz!

SSman...
Ukrajnába deportáljuk a cigányokat?


A zsidó lobbi oly vehemens erővel igyekszik meggyőzni Ukrajnát arról, hogy szakadjon el az orosz befolyási övezettől és csatlakozzon Európai Unio-hoz, hogy szinte már mindent megígértek nekik. A cionistáknak egyetlen dolog számít, hogy gyengítsék Oroszországot. Erőfeszítéseiket úgy tűnik siker koronázza. Az ukrán kormány ugyanis jóváhagyta az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodás tervezetét.
Nem számít, hogy mennyi mindent vesztenek vele, nem számít semmi, csak a cionisták elégedettek legyenek! Ukrajnának 165 milliárd eurójába fog kerülni, hogy az Európai Unió követelményeivel egységbe hozza a termékeire vonatkozó szabályozást. Mikola Azarov, Ukrajna kormányfője reménykedik benne, hogy az európaiak osztoznak országával e nehéz pénzügyi terhet illetően, azonban nagyot kell csalódnia már a fúzió elején, ugyanis Jan Tombinski, az EU ukrajnai képviseletének vezetője kijelentette, hogy az EU mindössze 45 milliárd eurót biztosít a reformok megvalósítására, így az átállás további költségét az Ukrán költségvetésnek kell állnia.
És ez még csak a kezdet, mert Moszkva rámutatott arra, hogy a fekete leves még hátra van. Ukrajna elfordulása az eurázsiai projektektől az EU irányába megfosztja az országot az energetikai terén levő lényeges kedvezményektől. Ráadásul Oroszországnak a Vámunió határán védőintézkedéseket kell tenni az olcsó európai áruk ellen, amelyek Ukrajnán át beáramolhatnak Oroszországba, Kazahsztánba és Fehéroroszországba.
Kijev naivan abban reménykedik, hogy az EU-val való társulás befektetéseket hozhat Ukrajnának, mely élénkíti a gazdaságot, valamint új gazdasági piacot is szerezhetnek. Fájdalmas lesz Kijev számára az ébredés, mert késő lesz már akkor amikor rá fognak jönni, hogy a cionisták kihasználták őket. Kihasználták őket Oroszország gyengítésére, továbbá a társulási szerződés aláírásával az EU csupán egy új felvevőpiacot fog szerezni. Csak rózsaszín álom az, hogy az Ukrán termékeket meg fogják venni Európában. Magyarország a saját bőrén tapasztalta meg mit jelent az EU tagja lenni. Felvásárolták, majd felszámolták az iparunk közel hetven százalékát. Tradíciós, jó magyar termékek helyére vagonszámra szállítják hazánkba a nyugati szemetet! Nesze neked EU-s integráció!
A fekete leves után pedig jönnek a cigányok!
Ukrajna vállalta az EU-hoz való csatlakozás kapcsán, hogy több százezer cigányt fogad majd az Európai Unió területéről. Az erről szóló rendeletet Viktor Janukovics ukrán elnök még áprilisban írta alá, most pedig lejár a hat hónapos türelmi idő, amelyet a romák deportálásának részleteinek kidolgozására kaptak. A cigányok áttelepítésének részleteit a felek várhatóan novemberben vitatják meg, a keleti partnerségi csúcstalálkozón Vilniusban. Ezen a találkozón kerülhet sor Ukrajna EU-val való társulási megállapodásának az aláírására.
A ”cigány kérdés” mindig is kihívást jelentett Európa számára, különösen azt követően, hogy Románia és Bulgária 2007 januárjában az EU-hoz csatlakozott. Ezt az eseményt akkor a ”berlini fal végső leomlásának” nevezték. Most azonban úgy tűnik, hogy se Németországban, se Franciaországban nem örülnek ennek a ”leomlásnak”. A romák, főleg Romániából és Koszovóból nem integrálódtak az európai társadalomba. A cigányok továbbra is vándorolnak és abból a szociális segélyből élnek, amit az adófizetők ”pénztárcájából” fizetnek. Az európaiak hajlandóak milliárdokat költeni a költségvetésből a romák áttelepítésére. Hasonló programot már sikeresen valósít meg Németország, Ausztria, Svájc és Dánia.
Elképesztő látni, hogy ha a zsidó lobbi beteszi a lábát egy országba, megvéve megzsarolva annak politikusokat, mit véghez nem tudnak vinni. Az Ukrán vezetést hazaárulás vádjával ki kellene végezni, ahogy erre sort kell kerítenünk visszamenőleges hatállyal Magyarország esetében is.
Szekeres Attila

Európai alaptörvényt javasolnak a föderalisták

A föderális uniót sínre tévő új alaptörvénnyel váltaná fel az eddigi EU-szerződéseket a föderális Európában hívő EP-képviselőkből szerveződött Spinelli Csoport. Tervük szerint 2015 elején Konventet hívnának össze, ami még a David Cameron által 2017-re előrejelzett referendum előtt befejezné a munkáját.


„Az Európai Unió Alaptörvénye” címet viseli az a közel 300 oldalas dokumentum, amelyet csütörtökön mutatott be Brüsszelben a föderalista párti európai parlamenti képviselőkből álló Spinelli Csoport és a Bertelsmann Alapítvány.
A kudarcot vallott Európai Alkotmányt idéző, de a címét és megközelítését a német szövetségi alaptörvénytől kölcsönző dokumentum a föderális unió megteremtését tűzi ki célul. „Egy laza föderációt javaslunk, egy föderális államnál lazábbat” – közölte a könyv bemutatásának szentelt sajtótájékoztatón Roberto Gaultieri, olasz baloldali képviselő, aki szerint az általuk felvázolt modell egy átmeneti lépést jelent a föderális állam felé. „Föderális uniót, nem pedig európai szuperállamot akarunk” – tette hozzá a honatya.
A Lisszaboni Szerződést átíró alaptörvény visszaállítaná a közösségi modell elsőbbségét, „egy túlméretezett titkárságból valódi demokratikus, alkotmányos kormánnyá alakítva az Európai Bizottságot. Gazdasági és foglalkoztatási kérdésekben, továbbá az energiapolitikában nagyobb hatásköröket adnának az Uniónak. Uniós pénzügyminisztert neveznének ki, aki több pénzügyi forrással és hatáskörrel rendelkezne.
Guy Verhofstadt, az európai liberálisok vezére elmondta, hogy véget vetnének annak a rendszernek, amelyben mindenki kedve szerint válogathat a politikákból. Az alaptörvény ehelyett két kategóriát hozna létre, a tagállamokét, amelyeknek közép- vagy hosszabb távon minden közös politikában részt kellene venniük, illetve a társult tagok státuszát. A képviselők nem titkolták, hogy ebbe a keretbe képzelnék el Nagy-Britanniát is.
A dokumentum megőrizné az uniós intézményrendszer egységét, nem engedve meg azt, hogy az euróövezetnek külön intézményei legyenek. Másfelől az uniós büdzsé mellett fontosnak tartaná, ha a valutaövezet is rendelkezne valamilyen pénzügyi eszközzel.
A 110 EP-képviselőt a soraiban tudó Spinelli Csoport azt szeretné, ha 2015 tavaszán Konvengtet hívnának össze az Európai Bizottság, a tagállamok vezetőinek, az európai és nemzeti törvényhozóknak a részvételével a most javasolt alaptörvény áttanulmányozására és megvitatására. A munkát jóval a David Cameron által tervezett 2017 évi brit referendum előtt fejeznék be.
A képviselők tisztában vannak azzal, hogy a tagállami referendumok komoly kihívást jelentenek, de bíznak abban, hogy egy új narratívával meg lehet majd nyerni az európai közvélemény nagyobb részét a föderális projektnek. Verhofstadt szerint a majdani alaptörvény 16 paragrafusban foglalná össze a célokat és az értékeket, a többi a végrehajtásról szól. A választóknak pedig csak erről a 16 paragrafusról kérnék ki a véleményét.

Bruxinfo.eu

Tobozmirigy a testünk csodája

A tobozmirigy embernél az agy közepén, a két félteke között elhelyezkedő parányi mirigy, mely toboz alakjáról kapta a nevét.
A mellékelt ábrán jól tanulmányozható az emberi agy keresztmetszete és az egyiptomi szimbólum, aHórusz szem formai hasonlósága. Vajon az egyiptomi, ősi civilizáció többet tudott agyunk működéséről időszámításunk előtt 3000 évvel? Érdekes a feltevés és mélyen elgondolkodtató…
atitoksikerkulcshorusz_szeme_tobozmirigy__MzhO1326466244
Az agyunkhoz nyéllel rögzülő, fenyőtobozhoz hasonló alakú mirigyről sokféle vélekedés volt már az orvos-történet során, tartjuk pl. “harmadik szemnek” is… Mi az igazság, milyen érdekes összefüggések derülnek ki a tobozmirigyről?
Anatómiai bizonyíték
Kevesen tudják, hogy anatómiai bizonyítékai is vannak a harmadik szemnek. A régészeti leletként megtalált halak koponya részén fellelhetõek a nyomai. Napjaink állatai pedig egy tobozmirigy nevû szervvel rendelkeznek, ami a koponyába bejutó fénytõl függõen mûködik. Persze nem csak az állatokban, hanem az emberi koponyában is találunk ilyet; nálunk ez egy borsó nagyságú mirigy, ami mélyen, a koponyaalapi részen helyezkedik el, és ugyanaz a szerepe, mint az állatoknál: a látószerv által felfogott ingerekre (azaz közvetetten fényre) reagál. Koordinálja az éjszakai/nappali hormonális mûködést, valamint az alvás/ébrenlét ciklusát, azaz idegen eredetû szóval a biológiai óránk ún. cirkadián ritmusát.
Hogyan befolyásolja a melatonin az alvás/ébrenlét ciklusát?
Működésének mélyreható vizsgálata során kiderült, hogy egy melatonin nevű hormont választ el, amely a véráramba kerül. Normál körülmények között ennek szintje alacsony napközben mivel a beeső fény a tobozmirigyben gátolja a melatonin nevű hormon termelését, míg más hormonokra, melyek a nappali életben fontosak, serkentőleg hat. A fény kihunyásakor melatonin termelődik, és álmosak leszünk. Éjszaka emelkedik meg, szintjének csúcsa pedig éjjel 3-4 óra körül van(REM), majd fokozatosan csökken, ahogy közeledik az idő az ébredéshez. Meditáció közben is igen sok szabadul fel!
A tobozmirigy és a melatonin termelése tehát erősen összefonódik az alvás/ébrenlét ciklusával, és az utóbbi években – gyakran megalapozatlanul – egyre nagyobb jelentõséget tulajdonítanak neki. Az kétségtelen, hogy a melatonin felelõs a hosszú utazáskor megjelenõ idõeltolódás által okozott problémákért. Ekkor ugyanis az történik, hogy a melatonin termelésének megszokott ciklusa és az azt szabályozó sötétség-világosság ciklusa már nem lesz szinkronban, aminek eredménye pedig fáradtság és rossz közérzet lehet. Az átálláshoz általában 5-6 napra van szükség. A melatonin közvetlenül a szervekre gyakorolt hatása ismeretlen. Az azonban mindenki elõtt ismert, hogy a fáradtság hatással van kedélyállapotunkra és teljesítõképességünkre.
Megnöveli a REM-ciklus hosszát, és élénk álmokat eredményez, emiatt alvászavar ellen adják. Hat a test hőmérsékletére, és álmosságot okoz. Befolyásolja az immunrendszert is, bár ennek módja még nem ismert. Antioxidáns – ennek következtében rákellenes – hatása van.
543100_361988343918772_1635835513_n
Nem csak a növényeknek, az embernek is szüksége van napfényre
A szem és a fény tehát nem pusztán az agy képalkotásában játszik rendkívül fontos szerepet, hanem közvetetten a hormontermelésben és a pihenésben is. Jóllehet nem vagyunk képesek annyira hasznosítani a napfényt, mint a növények, de semmiképp sem szabad lebecsülni jótékony hatását.
A homlok közepén kifejlõdõ harmadik szem a mitológiában és jó néhány kultúrában gyakran visszaköszönõ téma. Õseink sejtettek valamit, vagy véletlen, hogy tényleg van egy mirigy az emberi koponyában, melynek ugyan az a szerepe, mint a szemeknek, vagyis a látószerv által felfogott ingerekre (azaz közvetetten fényre) reagál?
Dr. Rick Strassman munkásságának köszönhetően (lásd előző videó) mára már tudjuk, hogy a tobozmirigy képes egy erős hallucinogén anyag, a DMT (dimetiltriptamin) előállítására is.
A DMT számos növényben is megtalálható, pl. a híres Ayahuascában is, amit a dél-amerikai sámánok ősidők óta használnak a szellemvilággal való kapcsolattartásra.
A DMT képes az ember tudatát a teste elhagyásával “túlvilági” síkokra szállítani, és azok a dolgok, amiket az ember ott lát, azok nem hallucinációk, hanem valódiak, ugyan úgy valódiak azok az intelligens lények is, amik ezt a síkot lakják.
Kijelenthetjük, hogy a tobozmirigy a metafizikai “harmadik szem” biológiai szerve.
A harmadik szem segítségével olyan dolgokat láthatunk, melyek a hétköznapi szemek számára láthatatlanok. A gyerekekben még jól működik, ezért fogékonyak a “természetfeletti” jelenségek észlelésére. Biztos mindenkinek voltak furcsa “álmai” és élményei gyerekkorában, melyeket nem tudott megmagyarázni. A gyerekek olyan dolgokat is látnak, amiket a felnőttek már nem. A tobozmirigy felnőttkorra nagyrészt elveszíti a különleges képességeit, de egy baleset vagy különleges technikák újra aktiválhatják. Sokszor lehet hallani olyat, hogy valaki egy fejsérülés után elkezdett szellemeket látni és hasonlók.
Az inaktiválódás bizonyos anyagok lerakódása és felhalmozódása, valamint a spirituális funkciók kihasználatlansága miatt következik be. Pl. a fluorid nagy mennyiségben képes felhalmozódni a tobozmirigyben (pl. fogkrémből). A sok lerakódott ásványi anyag valamint a kihasználatlanság működésképtelenné teszi a tobozmirigy harmadik szem funkcióját és ez felnőttkorra (de inkább 10-15 éves korra) általában be is következik.
Bizonyos technikák segíthetnek újraaktiválni a harmadik szemet, pl amikor az ember olyan hangokat ad ki, amik rezgésbe hozzák a tobozmirigyet.

Világbiztonság Nyílt társaság jelképrendszere a Tobozmirigy

Az emberi agy felépítése – Hórusz szeme
536825_142807502510572_1865256648_n
A vizuális gondolkodással, a meditációval, a képzelettel és az álommal szoros kapcsolatban.
Így vagy úgy, de az agy, az egy! Elölnézetből egy hármashalom. A köztiagy a két agyfélteke között sólyom alakot formál. A sólyom kitűnő látásáról ismert, ezért méltán hordozza magával a képi gondolkodás, a szárnyaló képzelet szimbolikáját is.
Figyeljük meg az ősi egyiptomi ábrázolások adta hasonlóságokat! A köztiagy, az agy középső része tartalmazza az álmok, a meditatív állapot és a vizuális gondolkodásmód alapját képező tobozmirigyet. Az agy (más néven agyvelő; ógörögül ἐγκέφαλον, enképhalon, „a koponyában”) a gerincesek központi idegrendszerének a koponyaüregben elhelyezkedő része.
Énképhalom!
Az epitalamusz a tobozmirigy szárában található mag (Nucleus habenularis). A tobozmirigy (glandula pinealis; corpus pineale) egy kis, kúp alakú képlet, amelyet a tobozmirigy szára (habenula) a köztiagyhoz rögzít. Hátrafelé nyúlik, így a középagy hátsó felszíne mögött fekszik.
A legősibb, középső részt köztiagynak és hüllőagynak is nevezik.
Kalcit mikrokristály az agyból, a tobozmirigyből
normal_mikrokristaly_rendszer
Pásztázó elektron mikroszkóppal készült felvétel.
A Kalcit lapokban alkotja a kristályszerkezetet.
Az emberi agyból, a tobozmirigyből elkülönített mikrokristály.
A kalcit, mint “mészkő-észkő”..
Gondoljunk bele, milyen sok információ tárolható a lapokon.
Egyes kalcit kristályok vastartalommal bírnak, így az agy elektromágneses tulajdonságain keresztül kölcsönhatásban állnak. A kémiai-biológiai folyamatokkal szintén kölcsönhatásban áll ez a rendszer.
Agyunk közepén helyezkedik el, az evolúciós szempontból legősibb részén. Harmadik szemként is hívják. Melatonint termel mely a mélyalvásért is felelős. Hatékony rákellenes szer. Teljesen sötétben jobban termelődik. A kék fény hatására szinte megszűnik a termelődése. A tobozmirigy környékén a fluor 70-szer nagyobb koncentrációban fordul elő mint a test bármely más pontján.
A Fluor önmagában az egyik legerősebb méreg és a legerősebb katalizátor.
A fluor a legelektronegatívabb az összes elem közül.
Az emberi agy közepén taláható tobozmirigy tartalmazza: Természetes mikrokristályok
normal_Calcium-carbonate-CACO3
A tobozmirigyben lévő kalcit kristályok egy része vastartalmuk miatt elektromágneses tulajdonságokkal bír. (mészkő-észkő)
Kémiai hatásra a kristályszerkezetben változás jön létre.
A vaterit kalcium-karbonát, a borátok, karbonátok, nitrátok ásványosztályban az önálló kalcitcsoport tagja. A hexagonális rendszerben kristályosodik. Főleg ortorombos kristályokban található. Gyakori tömeges kristályos, finomszemcsés megjelenése. A kalcit és aragonit polimorf változata, megkülönböztetni csak a kristályszerkezet alapján lehet. Nevét felfedezőjéről, Henrich Vater német minerologusról kapta.
Az agy belső részét a biológiai és elektromágneses rendszerek védik, ugyanis más részei is tartalmaznak mágneses és vastartalmú részecskéket.
Kalcit kristályok
thumb_CaCo3_kristayok
Pásztázó elektron-mikroszkóppal (Scanning Electron Microscope) készült kép.
Az aragonit karbonát ásvány, dimorf alakja a kalcit, vagy mészpát. Kristályai rombos oszlopok sokszor tű alakú halmazok; gyakoriak az összenőtt többszörös ikerkristályok. Az aragonit rostosan, gömbösen, kéreg módjára, és ágas-bogas formában is megtalálható. A színeződéseket elsősorban a vas (Fe) tartalom okozza.
Az emberi agyban, a tobozmirigyben előforduló, mágneses kristályszerkezetek.
Az agyban megtalálható mágneses tulajdonsággal bíró részecskék: Magnetit
thumb_hippocampus-magneses-reszecskek
Pásztázó-elektronmikroszkópos kép az emberi agy hippocampus (kampós) részéből: magnetit részecskék
A hippokampusz (hippocampus) az előagy (nagyagy) egy része, az emberben a halántéklebeny csúcsában, a kéreg (a hatrétegű neocortex) alatt található képlet, a gerincesekben az archicortexet (archipalliumot) képezi. Ötrétegű kéregből épül fel (allocortex). Nevét az emberi agy koronális metszetében megjelenő, csikóhalra (lat. Hippocampus) emlékeztető, görbült formájáról kapta. A primitív emlősökben az agykéreg felszínének 30-40%-át is kiteszi, az emberben ez az arány már elenyésző.
A magnetit (Haidinger, 1845) , vagy más nevein: mágnesvasérc, mágnesvaskő egy vastartalmú szabályos rendszerű oxidásvány amely a spinellcsoport ásványegyüttes tagja. Ikerkristályai gyakoriak. A legfontosabb vasérc.
Ezen felsorolt kristályok tulajdonságaik alapján reagálnak az eletromágneses térre, a körülöttünk lévő rezgésekre. Finomérzékelésnek vagy érzék feletti érzékelésnek is hívják azt ha valaki tudatosan képes “fogni” a körülöttünk lévő teret. Biztos volt már olyan, hogy valaki ellenszenves volt pedig nem tudtál róla még semmit. De érezted, hogy valami zavar vele kapcsolatban. Vagy fordítva, mintha már ezer éve ismernéd annyira jól kijöttök. Ekkor egymásra ”hangolódtok”.
A távérzékelésben (EPR -paradoxon vagyis féreglyuk) is fontos szerepe van, gondolsz valakire és 1 perc múlva pont Ő hív telefonon. Megérzed valamelyik hozzátartozóddal történt valami….de akár a jövőbe is belelpillanthatsz.
A tobozmirigy ezen lehetőségeit lehet tudatosan is végezni, erősíteni. Erre sok guru, jógi képes, de akár átlag ember is, ha vigyáz erre a szervre és nem hagyja ezen funkció idegpályáit elhalni (szóval tudatosan vagy anélkül, de gyakorol, testben lélekben szellemben tisztulni).
Tobozmirigy kristályok
A modern orvostudomány a közelmúltban fedezte fel, hogy az emberi agy belsejében, legfőképpen a tobozmirigy állományában kalcit kristály struktúrák vannak beépülőben. Sok gyermek ma már az agy aktív kristályos elemeivel születik. Az emberiség nagy része viszont kénytelen a fejlődése érdekében saját indíttatásából aktiválni azokat.
A fentiek tükrében rendkívül izgalmasnak tűnik a kérdés, hogy mi is lehet a funkciója ezeknek az ásványi képződményeknek és kristályos struktúráknak az emberi agy belsejében. Főleg akkor, amikor tudjuk, hogy a kristályok a legmagasabb rezgésszintet képviselik az ásványbirodalomban.
A kristályok több mint 80.000 éve állnak az emberiség szolgálatában. Az ősi civilizációkban gyógyításra, illetve információ- és energiahordozóként használták őket. Atlantiszban például a gyermekek a homlokukhoz, közvetlenül a harmadik szem pontjához érintett kristályokból férhettek hozzá a tudás anyagához – természetesen ráhangolódva a megfelelő hullámhosszra. A kristályoknak sok ágazatban van jelentősége már napjainkban is, többek között az informatikában, a híradástechnikában, az óraiparban, az űrkutatásban, a hadiiparban, az alternatív gyógyászatban stb.
Még izgalmasabb a gondolat, ha tudjuk, hogy ezeket a kristályokat, az Univerzum bármely más pontján fellelhető kristályokhoz hasonlóanfinomhangolással az ember szolgálatába lehet állítani. Elektromos, elektromágneses és mágneses impulzusokat közvetíthetünk, vagy fogadhatunk a segítségükkel.
Az elektromos frekvenciák (rádióhullámok) természetüknél fogva áthaladnak a testeteken, anélkül, hogy különösebb zavart okoznának.Csak a megfelelő vevő képes a vételükre. Jelenleg is sok elektromágneses frekvencia áramlik át a fizikai testeken de az ember, speciális eszközök (rádió, TV, telefon, stb) hiányában azonban még nem tudja érzékelni azokat. Úgy tűnik, hogy a kristály képződmények megjelenése az emberi agyban, ezt a helyzetet meg fogja változtatni. Sőt, majd egy szép napon még feleslegessé is teheti a közbeiktatott eszközök használatát.
Az emberi agy kristály struktúrái, a tobozmirigy hatásmechanizmusának ismerete, a melatonin hormon kutatási eredményei , minden bizonnyal forradalmasítani fogják majd az emberi kommunikációt, az oktatást, az orvostudományt, az ipart – röviden az ember teljes társadalmi berendezkedését.
A hyper-tudatos ember rendelkezésére áll ma már számos eszköz és technika is, hogy az agyában elhelyezkedő tobozmirigy kristálystruktúráit finoman, saját tempóban behangolhassa. A behangolás vagy aktiválás vértezheti fel az embert az oly hőn áhított multidimenziós képességekkel.
Milyen hatásai lehetnek az új képességek kialakulásának?
- A tudatalattival történő együttműködés felerősödése.
- Óriási felismerések nyomán az emberi kapcsolatok ugrásszerű javulása.
- Az elkülönültség érzését felváltja a közösségtudat.
- Erősödik a biztonságérzet, megszűnik a félelem, a stressz..
- Az egyén rálel az Isteni Tervében kijelölt útjára, rátalál a szenvedélyére.
- Hosszantartó egészséges élet. Stb
Az ember alkalmazkodása a folyamathoz e fenti és hasonló képességek kifejlődését hozhatja. Most van az idő, amikor meg kell találni a fényt még a sötétségben is. Itt az idő, hogy az ember meglelje a fényt és a szenvedélyt önmagában. Ebbe az irányba tett legkisebb lépés is megváltoztatja az életet.
Az emberek kristályossá válnak
Már hallottunk a kristály gyerekekről és az indigó gyerekekről, akik a telepatikus kommunikációt, mint velük született képességet hozzák már magukkal. Nem tudják ugyan, hogy miként lehet alkalmazni, de van egy belső kommunikációs adottságuk, amelyet egy kis munkával finomra hangolhatnak és alkalmazhatnak.
Ezzel a képességgel bárki rendelkezhet,
ugyanis ez a képesség az emberi agyban formálódó kristályokkal való együttműködésből ered. Nagyon érdekes hatása lesz az emberiségre, amint ezeket a kristályokat az ember megtanulja alkalmazni.
Krizantén 77. üzentében ez áll:
„Az emberi agyban elől a homlok mögött középen helyezkedik el a Tobozmirigy, ami jó embereknél a harmadik szem. Ezen keresztül kapja az intuitív gondolatokat, a lélek irányítását is. Ha a lélek irányítása sikeres, akkor ez a szerv fizikailag is fejlődik, sejtszaporodás jön létre. Ezek a sejtek mind jobb és jobb antennaként szerepelnek.
Gonosz-rossz embernél a Tobozmirigy fejlődése leáll, sőt sejtpusztulás révén csökevényesedés áll be, melyet a sok rossz gondolat idéz elő.
Jó és rossz gondolatokra, lelkiállapotra azonnal reagál, ezért Isten ítélőszékének is felfoghatjátok. Itt dől el minden pillanatban, hogy ki, mennyi információt, lehetőséget, tudást kap az égi csatornán, vagy mitől zárják el, mit vesznek vissza tőle, mert rossz gondolatait nem tudta jóra alakítani. Ezért nem lehet semmilyen technikával és álszenteskedéssel senkinek a harmadik szemét kinyitni. 25% jó, 75% rossz felosztásnál nyílik automatikusan, és az előbb elmondottak alapján növekszik ill. csökken fizikailag és spirituálisan egyaránt.”
Minden ember születésekor az Univerzum teljes tudását hozza magával.
Ezt a tudást, azonban csak akkor kezdi használni, ha eljut arra a rezgés-tartományba, ahol egy-egy témával kapcsolatos „ajtó kinyílik”….
Vagyis a felismerés és a megértés párosul.
És még egy nagyon fontos tétel járul ehhez: Ez teszi ki az agyban tárolt tudás 50%-át.
Vagyis egy ilyen átlagos embernek, mint amilyen vagyok nem az agy teljes,- 100 %-os tudásából kell a fentieket levezetni, hanem csak a feléből,….az 50%-ból.
Így már egészen más a képlet!!!!
Akiben a jó gondolatok rendszeres használata meghaladja a 25%-os arányt az már átlépte a „jó-rossz” tartomány felezővonalát.
Akár az 1%-os meghaladás is a jó oldalra billenti el a többséget, hiszen a 26% több mint az 50 fele.
A korábbi években csak Karácsonykor adott ilyen ajándékot Krizantén, amikor elmondta, hogy ki hol tart a lehozott adósság-pontok ledolgozásával.
És sorba vettük a jelen lévő lányokat…. Volt, akiknek 35-40 % között, volt, akiknek 30-35 % között mozgott az arány.
A jelen lévő két fiú maradt a végére, én pedig természetesen utolsónak. És itt jött a meglepi: a fiúk százalékos aránya egységesen 25-30 % között van. Később ugyanilyen százalékkal jelölte meg Tűzvirág azokat a fiúkat is, akiket elsőre nem tudtunk megkérdezni, mert nem voltak jelen.
Elgondolkodtató az eredmény!!!
Mit jelent ez a hétköznapokban?
Az anyagi világban, a Földön a férfi hatóerő nélkülözhetetlen a gyakorlati életben. A mag úgy töri át a csírázás után a föld kérgét, hogy fává nőhessen. A kiscsirke csőre hegyével feltöri a tojás héját, hogy kikeljen, és felnőhessen.
Vagyis a hatóerő léte és használata a földi élet velejárója, nem ezzel van a baj.
A baj ott kezdődik, amikor a férfi hozzászokik, hogy a hatóerő az eredményes, a győzelemre vezető eszköz, és nem akar mást használni. Mindent ezzel akar megoldani.
A női szelídséget, befogadást, szeretetet lenézi, és nem tartja alkalmasnak semmi másra, csak az ágyban való használatra.
Gőgösségében nem az összefogást, hanem az uralkodást tartja elsődlegesnek.
Pedig az, aki uralkodik a másik fölött….azt általában nehéz szeretni.
Lehet félni tőle….esetleg tisztelni….de megszeretni sokkal nehezebb.
A szeretet nélkül pedig nincs igazi egység, nincs összetartozás.”
1002464_244099415714713_1664106173_n
“Az érzékszervek, a gondolkodási képességhez hasonlóan, utat biztosítanak azon energiák számára, melyek a különböző központok vagy csakrák által hatnak. A tobozmiriggyel kapcsolatban álló csakra a legfontosabb. Az ezoterikus irodalomban a pineáliszt harmadik szemnek is nevezik, a hinduk leggyakrabban egy a szemük fölé tett pötty alakjában hordják .
Mivel külső szemeinkkel közvetlen kapcsolatban áll, a szemek sugárzásának segítségével mindig a kereső ember által járt út kihatásait mutatja.
Isten fény, Isten szeretet. Az ember keresőként megtanulja Istent felismerni saját magában és a dolgok mélyén. Az érzékszervekkel felfogható külső dolgok akkor már nem játszanak többé meghatározó szerepet. Jan van Rijckenborgh a Nincs üres tér című könyvének 8. fejezetében a következőket írja:
„(A szem) igazi feladatát illetően tehát vak, hatástalan. Ebben az állapotunkban a világot és az emberiséget kizárólag vágyaink és kívánságaink, és az ennek alárendelt agygondolkodásunk tükrében látjuk. Szemeink szerepe így teljesen önző és önfenntartó; az „én” a központ. Bárhová pillantunk, ezt azzal a kívánsággal tesszük, hogy ‘mi elégít ki engem?’, ‘mi táplálja az én-emet?’, ‘mi szolgálja az én üdvösségemet?’ […]
A szemével Ön – létállapotával tökéletesen megegyezve, valamint mágneses állapotának megfelelően – a külső, énmegvalósító dolgokat vonzza magához. Csak ha egyre inkább önmagára és belülre irányul, valamint képes lesz lélek-állapotában, tehát mágneses állapotában, a nagy változást megvalósítani, csakis akkor fog a szeretet fénye az Ön szemeiből sugározni.”
Milyen találó is a Tao Te King 12. fejezetének harmadik szakasza:
„Ezért a bölcs a belső életével foglalkozik, és nem a szemeivel.” ”

Tudnod Kell

Meghalt Vo Nguyen Giap tábornok, aki legyőzte Franciaországot és az USA-t

Meghalt a vietnami Vo Nguyen Giap tábornok, az első olyan ázsiai parancsnok, aki jelentős nyugati haderők felett aratott győzelmet.A vietnami parancsnok 102 éves korában hunyt el – közölte a BBC.


Vo Nguyen Giap vezetésével a vietnamiak 1953-ban győzelmet arattak a francia erők felett Dien Bien Phunál, és az ő nevéhez fűződik az USA seregének térdre kényszerítése is az 1968-as Tet offenzíva alatt – sokak szerint részben e vereség miatt döntött az Egyesült Államok a vietnami kivonulás mellett.A tábornok tökéletesítette a gerillaharc technikáját, amellyel felül tudott kerekedni a jobban felszerelt nyugati hadseregeken is.


Vo Nguyen Giap tábornok a Vietnami Szocialista Köztársaság ikonikus alakja volt.


https://balrad.wordpress.com/2013/10/04/meghalt-vo-nguyen-giap-tabornok-aki-legyozte-franciaorszagot-es-az-usa-t/


A legendás vietnami tábornok: Vo Nguyen Giap


102 éves korában elhunyt Vo Nguyen Giap, Vietnam legendás tábornoka, aki először Franciaország, majd az Egyesült Államok ellen vezette győzelemre az ázsiai ország hadseregét - közölték pénteken vietnami katonai és kormányzati források.
A briliáns stratégiai megoldásairól és kíméletlen eszközeiről elhíresült tábornok volt a vietnami függetlenségi háború forradalmárainak utolsó képviselője. Giap helyi idő szerint péntek este hunyt el hosszú betegség után Hanoi egyik katonai kórházában.
Giap, akit temperamentuma és vakmerősége miatt csak "Vörös Napóleonként" emlegettek, óriási tiszteletnek örvendett Vietnamban, és hírnevét csupán mentora, Ho Si Minh, a független Vietnam első elnöke emléke múlja felül.
A partizánhadsereget vezető tábornok 1954-ben legyőzte a francia csapatokat Dien Bien Phu-nál. Zseniális győzelme, amelynek stratégiai hátterét ma is tanulmányozzák a katonai akadémiák hallgatói, nem csupán Vietnam függetlenségéhez, hanem a gyarmati rendszer bukásához vezetett az egész indokínai térségben.
Az indokínai háború hőseként emlegetett Giap ugyancsak nagy szerepet játszott az Egyesült Államok által támogatott dél-vietnami kormányzat legyőzésében, 1975 áprilisában ő volt a Saigont - a volt dél-vietnami fővárost - elfoglaló csapatok irányítója. A győzelem után egyesítették újra a kommunista Észak-Vietnamot a déli területekkel.
"Nem volt olyan nemzeti felszabadító háború, amely kegyetlenebb lett volna, és több áldozattal járt volna. Mégis harcoltunk, mert Vietnam számára semmi sem becsesebb, mint a függetlenség és a szabadság" - nyilatkozta a már idős tábornok 2005-ben az AP amerikai hírügynökségnek Saigon elestéről, felidézve Ho Si Minh államfő híres mondatát.
Katonai sikerei ellenére politikai karrierjét meghiúsította a kommunista kormányzat. 1975-ben leváltották az észak-vietnami hadsereg éléről, és a hatalom első emberével, Le Duannal, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárával szembeni nyílt konfliktusa miatt lépésről lépésre háttérbe szorították. Giap sokáig megtarthatta miniszterelnök-helyettesi címét, végül 1991-ben szorították ki teljesen a kommunista párt központi bizottságából.
"Nyugodj békében, emberek hőse. Mindig te maradsz a legnagyobb tábornokunk" - írták vietnamiak az internetes közösségi oldalakon, amelyeket elárasztottak pénteken a tábornok halálhíréről szóló bejegyzések.
Az Egyesült Államok fennállásának legnagyobb és legmegalázóbb vereségét szenvedte el Vietnamban. Az egész háború alatt mindvégig jellemzően "amcsi" módon viselkedtek. Falvak felperzselése, ártatlanok lemészárlása, napalmozás, vegyi fegyverek bevetése, országrésznyi erdőterületek lepermetezése és elpusztítása, kiegészítve a folyamatos CIA emberkínzásokkal, mérgek hatása alatti vallatásokkal, kábítószer kereskedelemmel.
Az amerikai viselkedés olyan mély utálatot vált ki minden emberből, aki találkozik a politikájuk igazi arcával, hogy emiatt az USA a második világháború óta egyetlen egy háborút sem volt képes megnyerni. Az emberek annyira elvesztik a békés, nyugodt, biztonságot adó világban a reményüket, hogy bárkivel szövetkeznek, bárkit elfogadnak, csak ez a nyúlós, takonyszerű politika mielőbb távozzon. A reményvesztett, bármit feláldozó, az amerikai eljárások miatt sok-sok ártatlan családtagot elvesztő emberek olyan erővel és önfeláldozással harcolnak, amellyel szemben semmilyen technika, légi fölény nem ad menedéket. Lassan de biztosan minden esetben felmorzsolódik a nagy rágógumi hadsereg. Úgy, ahogy most Afganisztánban, vagy Irakban.
Aztán fordult a kocka. Több ezer elvesztett repülőgép és helikopter ráébresztette a Pentagont, hogy semmi keresnivalójuk Vietnamban. Amikor véget ért a felhőtlen napalmozás és helikopterekről faluszétlövés, ráébredtek arra, hogy az orosz légvédelem ellen nincs eszközük. Ha jelképet akarnánk választani a vietnami háborúnak, akkor az mindenképpen a pöcegödrökben ezrével elrothadt amerikai pilóta lenne. Mert egyetlen katona kiképzése sem kerül annyiba, mint egy pilótáé, és ha egy-egy állam szó nélkül ezrével áldozza fel a pilótákat, akkor ott mindenáron nyerni akart. Az USA még úgy sem volt képes megnyerni a háborút, hogy mindent és mindenkit feláldozott érte.
Ez pedig még inkább bizonyítja azt, hogy Giap ugyancsak kiváló hadvezető, irányító és tervező katona lehetett.



A török-kínai fegyverüzlet háttere

Jelentős sajtóérdeklődés kíséri a fegyverpiaci eseményeket és a legújabb fegyverrendszerek eladását. A minap Törökország kínai légvédelmi rendszert vásárolt, és az üzlet olyan volumenű, hogy Kína eddigi legnagyobb export bevételét fogja elkönyvelni a fegyverpiacon. A légvédelmi komplexum az orosz S300-as módosított és fejlesztett kínai változata. Kína jelentős árengedményt adott ahhoz, hogy betörhessen a fegyverpiacra a légvédelem terén, és az eredeti 4 milliárd dolláros árat 3 milliárd dollárra engedték le.
A másik piaci vetélytárs, amely már szállított Törökországnak légvédelmi rendszert, Oroszország. Oroszországtól Ankara az S400-as rendszert kérte, melyet Moszkva egyértelműen megtagadott, mivel ez az egyik legmodernebb légvédelmi rendszere. Az eddig orosz gyakorlat szerint minden új fegyverrendszer estében (a saját nemzetbiztonsági szempontjaikat is szem előtt tartva) kidolgoznak egy export változatot, amely az eredetinél némileg szerényebb képességekkel bír, úgy is mondhatjuk 'butított' változat. Külföldi eladásra ezeket az export változatokat kínálják egészen addig, amíg ki nem fejlesztenek egy sokkal újabb, nagyobb tudású rendszert, amelyet saját maguk is rendszeresítenek. Az orosz légvédelmi rakétacsapatok átfegyverzése S400-as komplexumokra most is folyik, Moszkva légvédelmét már ezekkel látják el.
Még két versenyző volt a komoly anyagi bevétellel kecsegtető üzletért, az USA, és az európai rendszer. Azzal kapcsolatban, hogy Törökország miért a kínai rendszert akartja megvenni, össze-vissza magyaráznak balgaságokat különféle szakértők, beszélnek itt politikai függetlenedési törekvésről, a NATO-n belüli függetlenedésről, de valójában szó sincs ilyesmiről. Ahogy Törökország visszautasította az orosz S300-as javaslatot - holott ilyen rendszerrel már rendelkezik -, választ ad a miértekre. Ankarának a legjobb megoldás az orosz S300-as rendszer lett volna, hiszen ehhez minden NATO struktúrába illeszkedő módosítás már készen van, a rendszer ráadásul a világ egyik legjobb rendszere. Akkor miért utasították vissza az orosz ajánlatot? Pontosan azért, amiért minden nyugati tiltakozás is csak színjáték és néphülyítés.
Emlékeztetünk rá, hogy a kilencvenes években, amikor hazánkból szinte alig tették ki a lábukat a szovjet csapatok, az amerikai (izraeli?) hírszerzés szakértői kék rendszámos diplomáciai autókkal végiglátogatták a légvédelmi rendszerünk elemeit, és többek között megérkezve az RT századokhoz, kipakolták bőröndjeiket, műszereiket, és minden mérhető, vizsgálható paramétert bemértek, feljegyeztek – másként fogalmazva, minden őket érdeklő katonai titkunkat felporszívóztak. Példaként említhetnénk azt is, hogy a Vektor-redszert még a kétezres években is olyan katonai titokként kezelték az oroszok, amit a magyar fél nem szolgáltathatott volna ki harmadik fél részére (korábban hazánk a Varsói Szerződésen belül a legnagyobb kedvezmény elvét élvezte, ami annyit jelentett, hogy a legfejlettebb technikákat is megkaphattuk, mint szövetséges baráti állam). Ezzel szemben hazánk atlantista politikai és katonai vezetése kiszolgáltatott minden bizalmas katonai információt a nyugati imperialista hatalmaknak. De miért lényeges ez ma? Azért, mert ezeknek a katonai információknak a birtokában kezdte meg a NATO Oroszország bekerítést és más szuverén államok elleni háborús agresszióinak a sorozatát, következett a hasonló védelmi struktúrákat használó Jugoszlávia, Irak, Afganisztán, Líbia rommá bombázása, amit minden esetben a megtámadott ország légvédelmének a kiiktatása előzött meg. Az amerikaiaknak (NATO-nak) ezért volt szükségük minden orosz haditechnika képességeinek és paramétereinek a pontos ismeretére, különösen a légvédelem vonatkozásában - és ezért az árulásért a teljes magyarországi politikai osztály felelős, amit az oroszok soha nem fognak nekik elfelejteni.
Mindazonáltal a Nyugat most semmit nem akar jobban ismerni, mint a keleti blokk légvédelmi képességeit. A S300-as rendszert már Oroszország egyszer eladta Törökországnak, és a nyugati szakemberek minden részletét megismerték, szétszedték. Érdekes módon egy évre rá az amerikai légvédelmi rendszeren módosításokat hajtottak végre, és az akkor felújított amerikai légvédelmi rendszer tulajdonságai kísértetiesen hasonlítottak az S300-hoz. Olyannyira, hogy akkoriban az orosz sajtó is foglalkozott a kérdéssel, vajon hogyan lett szinte teljes mása az orosz rendszernek az amerikai? Nos úgy, hogy a NATO egyik kiemelt repülő/légvédelmi gyakorlópályája Törökország. Izraeli, amerikai pilóták nagyon sokat gyakorlatoztak török terület felett. Aztán a törökök és a zsidók között kitört műbotrány állítólag ezt visszavetette egy alacsonyabb szintre, de a valóságban az egész csak cirkusz volt a népnek. A katonai együttműködés továbbra is megmaradt, mivel Izrael egyenlő az Egyesült Államokkal, és az Egyesült Államok egyenlő a NATO-val, melynek Törökország is része. Az orosz sajtóban megjelent cikkek és a katonai szakértők által lefolytatott vizsgálatok után rendelte el Putyin a légvédelem azonnali modernizációját, az S300-as rendszerek új generációs átalakítását, és az új S400-as és S500-as rendszerek felgyorsított kifejlesztését.
Magyarázkodnak arról, hogy milyen rossz Szíria miatt a török-orosz viszony. A valódi ok, amely miatt Törökország kifejezetten ezt a két keleti rendszert akarja megszerezni az, hogy a NATO kiismerhesse a keleti légvédelmi képességeket. Kína ugyanolyan hibás lépést követ el, mint amelyet Moszkva követett el annak idején az S300-as rendszer eladásával. Ha ezek a keleti országok szerepelni akarnak termékeikkel a nemzetközi fegyverpiacon, az azt eredményezi, hogy katonai képességeik nyitott könyvekké változnak. A jelenlegi kiélezett politikai és katonai helyzetben ez egyáltalán nem lehet érdeke egyik országnak sem. Úgy, ahogy Moszkva azonnal visszautasította a legmodernebb rendszere átadását, Kína is jobban tenné, ha visszalépne az üzlettől, mivel a keleti régióban is nagyon kiélezett a katonai helyzet. Utána pedig ne csodálkozzanak, ha légvédelmük teljesen hatástalan marad.
Az egész a katonai kémkedésről szól. Kicsit megfűszerezve a sajtónak szánt vitákkal, tiltakozásokkal, de valójában már alig várják, hogy megérkezzenek a kínai rendszerek, és tesztelhessék, tanulmányozhassák.
Tálas András

Misa ragaszkodik ahhoz, ami az övé!

Ostobaságnak nevezte az orosz államfő csütörtökön az Arktisz nemzetközi ellenőrzés alá helyezésének ötletét, és közölte, a terület Oroszország elidegeníthetetlen része.
Vlagyimir Putyin a kormányzó Egységes Oroszország (JeR) párt szervezeteinek vezetőivel találkozott egy Moszkva környéki üdülőben, a JeR háromnapos kongresszusának plenáris tanácskozása előtt, s a találkozó egyik résztvevőjének kérdésre válaszolva azt hangoztatta, hogy a Északi-sarkvidék évszázadok óta Oroszország szuverén területe, “és ez így is marad az elkövetkező időkben”.
Hozzátette, hogy Norvégia partjainál amerikai atom-tengeralattjárók állomásoznak, ahonnan 16-17 perc alatt elérhetik a rakéták Moszkvát. “Ilyen körülmények között arról beszélni, hogy valamiféle irányítás alá át kell adni ezt a régiót, teljes ostobaság” – mondta Putyin, hazafiatlannak nevezve ezt az álláspontot.
A politikus arról is beszélt, hogy az Északi-sarkvidék biztonságára az orosz Északi Flotta ügyel más fegyverzetek mellett hadászati rakétákkal felszerelt atom-tengeralattjárókkal, amelyek az európai földrészen állomásoznak. “A stratégiai atom-tengeralattjárók második bázisa a keleti részen van és szintén igen közel az Északi-sarkvidékhez. Igaz, más irányban járőröznek, de az még mindig az ország északi része” – mondta Putyin.
Az államfő, aki a múlt héten már meglehetősen indulatosan reagált erre a felvetésre, az ötlet szerzőjét egyenesen idiótának nevezte az élő televíziós adásban közvetített csütörtöki találkozón.
Az Arktisz nemzetközi ellenőrzés alá helyezésének ötletét a múlt héten vetette fel Szergej Medvegyev, a moszkvai Közgazdasági Főiskola tanára, televíziós műsorvezető az egyik internetes közösségi oldalon. Az orosz államfő szavaira a professzor most úgy reagált a Facebookon, hogy “Putyintól a sértést kitüntetésnek veszem”.
Vlagyimir Putyin szeptember 16-án jelentette be, hogy Oroszország újra megnyitja katonai támaszpontját az Északi-sarkvidéki Új-szibériai-szigeteken.
(Forrás: ma.hu)

Putyin indul a 2018-as választásokon?

A Nobel-békedíjra jelölt Putyin elég erősnek érzi magát arra, hogy hosszabb ideig pozíciójában maradjon. Az orosz elnök egy beszélgetésen annak lehetőségét se zárta ki, hogy indul a 2018-as választásokon. Vlagyimir Putyin orosz elnök rendkívül keményen dolgozik orosz és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. Az elnök és apparátusának erejét jól tükrözi a szíriai polgárháború kérdésében aratott siker, hiszen végül a békés orosz megoldási javaslat győzött.
A Valdaji Nemzetközi Vitaklubban mondott beszédében Putyin erősen kritizálta a nyugati hatalmakat azért, mert nem tudtak konkrét tervvel előállni és arra az esetre se volt tervük, ha esetleg terroristák jutottak volna hatalomra a harcok folyamán. Ráadásul a tárgyalásokból gyakorlatilag teljesen kihagyták Asszad szír elnököt. Putyin szerint a megoldás továbbra is a tárgyalásokban rejlik a jelenlegi szír kormány és az ellenzéki erők között.
Putyin rámutatott arra, hogy a fegyveres fenyegetés nem lehet megoldás minden problémára. Főleg annak fényében, hogy máig nincs eldöntve, ki vetette be a vegyi fegyvert. Amikor Obama a Kongresszus jóváhagyását kérte a támadáshoz, Putyin a New York Times-ban közölt véleménycikkével igyekezett hatást gyakorolni az amerikai döntéshozókra és az amerikaiakra, hogy ne hagyják jóvá az Egyesült Államok elnökének háborús tervét.
A Világ Népei Lelki Egységének és Együttműködésének Nemzetközi Akadémiája és az Orosz Oktatási Alapítvány is javasolta Vlagyimir Putyin orosz államfő Nobel-békedíjra való jelölését. A kezdeményezést ismert politikusok és közéleti személyiségek is támogatták. Megfigyelők szerint a jelölés összefügg azzal a pozitív szereppel, amelyet Putyin töltött be a különféle fegyveres konfliktusokban. A kezdeményezés Franciaországban is követőkre talált, ahol petíciót kezdeményeztek. A petíció szerzői azt javasolják, hogy Barack Obamát fosszák meg a békedíjtól, és a díjat Putyinnak adják át. A Nobel-békedíj odaítélése Obamának, széleskörű kritikát váltott ki világszerte.
Alekszej Martinov, a Legújabb Államok Nemzetközi Intézetének igazgatója szerint a jelölés az orosz elnök kimagasló béketeremtő érdemeire utal. Sikerült leállítani a háborút Szíriában, amely nagy nemzetközi konfliktussá válhatott volna. Ezeket az érdemeket nem lehet sem alábecsülni sem túlbecsülni. Világszerte mondják, hogy Putyin egy új világháborút állított le, amely Szíria bombázását követően kezdődhetett volna. Putyin a nemzetközi téren kifejtett béketeremtő politikája mellett az Oroszországi kérdésekben határozottan és keményen foglal állást. A Valdaji vitaklubban kérdésekre válaszolva Putyin kiemelte, hogy országa a demokrácia útján halad, azonban az orosz demokrácia modellnek el kell térnie a nyugati mintáktól, azoknak a társadalomra gyakorolt káros hatásai miatt.
A homoszexuálisok ellen indított propaganda-kampányt firtató kérdésre Putyin azt mondta, hogy a melegek nincsenek kitéve semmiféle diszkriminációnak Oroszországban, az új szabályozás csupán a nem tradicionális szexuális kapcsolatok propagálásának tilalmára terjed ki. Válaszában még egy olyan megjegyzést is tett, hogy az egyneműek házassága következtében az „európaiak kihalnak”. Az európai rendszer romlottságára célozva Silvio Berlusconi példáját hozta föl. Putyin azt mondta, hogy „azért ítélték el Berlusconit, mert nőkkel volt. Ha homoszexuális lett volna, érinthetetlen maradt volna”.  Amikor a kisebbségek elnyomásával vádolták meg, Putyin azt reagálta, hogy ő igenis büszke Oroszország sokszínűségére, azonban szerinte nem ésszerű olyan mértékben figyelmen kívül hagyni a többséget, ahogyan azt Európa teszi.
A világ politikai és katonai stabilitásának sarokköve lehet Putyin 2018-as választási győzelme vagy bukása.
Mészáros Tamás

Vége a mentelmi jognak Indiában

Manmohan Sigh kormányfő visszavonta azt a rendeletet, amellyel hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság ezirányú döntését. A bűnöző képviselőknek ezután börtönbe kell vonulniuk.
A Lok Sabha, az indiai alsóház 543 tagjából 150 követett el valamilyen köztörvényes bűncselekményt, a legtöbb persze gazdasági jellegű - az Indiát (is) behálózó korrupcióval, hatalommal való visszaéléssel kapcsolatos, de vannak a honatyák közt gyilkosok is. Mindeddig - hála mentelmi joguknak - amíg a parlament patkójában ültek gyakorlatilag bármit elkövethettek, úgysem várt rájuk letöltendő szabadságvesztés. A szám - mivel India szövetségi állam, és minden tagállamnak is van saját törvényhozása - még megdöbbentőbb: egy civil szervezet szerint az állami törvényhozó gyűlések tagjaival együtt most több, mint 1400 honatyára vár majd börtön.

Az, hogy az indiai közélet meglehetősen korrupt, és a politikusok gyakran tagjai valamiféle bűszervezetnek is, régóta ismert tény, de sokáig meglehetősen hidegen hagyta az indiai nagyközönséget. Az elmúlt évek korrupció-ellenes tömegmozgalma volt az első lépés a politikai tisztulás felé. A végső lökést pedig a múlt decemberi tömeges nem erőszak ügye szolgáltatta, amibe egy 23 éves orvostanhallgató lány bele is halt. Ekkor merült fel igényként, hogy legalább azok a politikusok, akikről bebizonyosodott, hogy korábban nemi erőszakot követtek el, távozzanak a közéletből. Hat képviselő úr azonban - hivatkozva a mentelmi jogára - elzárkózott ez elől. Aztán jött a Lalu Prasad Yadav botrány, a vasútügyi miniszterről, aki amúgy a kormánypárt magasrangú vezetője is, kiderült, hogy több millió dollárt sikkasztott el. Ő - mivel nem volt képviselő - kénytelen volt bevonulni a börtönbe, de az ügyben érintett honatyák máig szabadon járnak-kelnek. Ezután fordult egy civil szervezet a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy vonják már meg a mentelmi jogot a képviselőktől. A bíróság mellettük döntött, de Manmohan Sigh kormányfő megpróbálta rendeletileg megakadályozni a döntés végrehajtását. Ez azért már a politikai osztálynak is sok volt - maga Rahul Gandhi (Indira Gandhi unokája, a Kongresszuspárt "trónörököse") üzente meg a kormányxfőnek, hogy ezzel a lépéssel úgy, ahogy van, a teljes indiai demokráciát járatná le. A rendelettervezetet, amelyet még jóvá kellett volna hagyni az államfőnek, így visszavonták. A képviselő urak pedig mehetnek a börtönbe.

Asiaport