2010. május 23., vasárnap

Több fázisban, de hány fronton kezdődik a (világ)háború?

Készülődnek a háborúra, nem is egy, de legalább három területen. Az első a Perzsa-öböl és környéke. A terrorista “főszerkesztő”, Barack Obama, miután nem sikerült kitalálni háborús okot, útjára bocsájtotta, geopolitikai kockázatot előidézve, a Perzsa-öböl térségébe az USS Harry S. Truman repülőgép-anyahajót.
Természetesen az összes kiszolgáló és kísérő egységével. Az USA, mintha az ellenőrizhetetlen gazdasági fertőzés nem lenne elegendő, a közigazgatásin kívül, bizonytalan pénzügyi és gazdasági helyzetben, úgy döntött, hogy növeli az amerikai katonai erőt a térségben. A tervek szerint 400-500%-ra növelnék az amerikai repülőgép-hordozók jelenlétét a régióban.
A carrier Strike Group 10, élén a USS Harry S. Truman repülőgép-hordozó, a USS Dwight D. Eisenhowerrel már két anyahajó jelenlétével “biztosítja” az iráni partokat. Az indok: “az amerikai erővel szemben ellenkező Irán” elleni fellépés!
Természetesen egy német hadihajó, az FGS Hessen fregatt is a környéken ólálkodik!
A “Béke Nobeldíjas” tervei szerint, ez csak az első hullám. Az elkövetkező három hónapban (augusztus végéig) a Pentagon azt tervezi, hogy legalább 4-5 amerikai repülőgép-hordozó legyen az iráni partoknál, nagy valószínűséggel a legnagyobb agresszor “békemisszióját” teljesíteni.
Az USS Trumant kísérő Strike Group tartalmaz, és a Carrier magába foglal három Air Winget (Battle Axe) – ami a 7 század – 4. F/A-18 Super Hornet és az F/A-18 Hornet bombázó repülőgépeket, valamint kém repülőgépek és a korai figyelmeztető e- 2 Hawkeyes-eket. Ezek működhetnek minden időjárási körülmények között. Az Electronic Attack Squadron 130 ellenséges radar rendszer romboló és Squadron 7. helikopterek, az anti-tengeralattjáró elleni hadviselés részei (A nagy haditengerészeti gyakorlat múlt héten, Iránnak megmutatva a Velayat 89-et, a nagy hatótávolságú rakétákat, a feltűnő amerikai repülőgép-hordozó hadihajót.)
Újabb négy amerikai hadihajó teszi meg az utat még a régióba. Az USS Normandia (cirkáló rakéta-hordozó és romboló), az USS Winston S. Churchill, a USS Oscar Austin és a USS Ross.
A kérdés csak az, hogy mennyi ellenséges “játékos” kapcsolódik be, mert nem csak Irán, Szíria, Oroszország készülődik, de Kína, India, Pakisztán, Törökország is beleszól még ebbe, bár többfrontos, de többfázisú háborúba!
Persze ezen apropó szerint nem szabad megfeledkezni Észak-Kóreáról sem, mert Lee Myung Bak Dél-Kórea részéről “szigorú fellépést” helyezett kilátásba. Kína felszólította mindkét országot, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, és a Fehér Ház is figyelmeztette az “agressziót” elkövetőt, bár nehéz egy német torpedó maradványai mellett megállapítani, ki lőtte ki, és honnan szerezte? Észak, dél ellen, és már lebegtetik a “korlátlan megtorló csapást” is!
A Kremlben, a rossz nyelvek szerint, félelmetes jelentés kering: “az orosz Északi Flotta jelentése, hogy az Egyesült Államok elrendelte a teljes média elsötétítést. Az óriás Deepwater Horizon olaj platform tulajdonosa a világ legnagyobb tengeri fúrási vállalkozója a Transocean építi, és finanszírozza a dél-koreai Hyundai Heavy Industries Co. Ltd.-t, amelynek nagy veszteségeket okoztak. Milliárdos gazdasági károkat a Dél-koreai gazdaságban, és a környezeti katasztrófát az Egyesült Államokban”.
Gyakori amerikai vélemény, hogy Obama csak tünet, ostobaság volt megválasztani, és korlátozni, vagy visszavonni kellene a megbízatását, de nem csak itthon, az USA-ban is álmodik a nyomor!
Tulok