2012. március 16., péntek

A Monsanto Roundup az egész globális élelmiszerellátás stabilitását veszélyezteti

A Monsanto magatartása súlyosabb problémával fenyegeti földünket, mint korábban gondoltuk. A közegészségügyi és mezőgazdasági stabilitás teljes figyelmen kívül hagyása a cég részéről elképzelhető, hogy az egész globális élelmiszerellátást veszélyezteti. A napokban közzétett jelentés szerint a Monsanto Roundup nevű növényvédőszere az egész bioszféra termékenységére kihat. A jelentésből megtudhatjuk, hogy a Monsanto által még a 70-es években kifejlesztett glyphosate, ami saját szabadalmi oltalom alatt álló Roundup növényvédőszerének hatóanyaga, visszafordíthatatlanul káros hatással van a föld mikro biodiverzitására, és ezáltal a föld egész lakosságának egészségét veszélyezteti.
A Current Microbiology folyóiratban megjelent kutatási eredmények kiemelik, hogy a glyphosate komoly mértékben megváltoztatta és sok esetben elpusztította azokat a mikroorganizmusokat, amiktől a termőföld egészsége, és így sok étel minősége függ. Egyes területekről például teljesen eltűnt a korábban bőségesen jelenlevő, egyes joghurtok készítéshez használt Lactobacillus cremoris baktérium. A tanulmány azt is kihangsúlyozza, hogy a vizsgált mikroorganizmusok pusztulását vagy csökkenését olyan mintákban tapasztalták, amelyekben a Roundup koncentrációja a megengedettnél alacsonyabb.
Ez azt jelenti, hogy a GMO gazdálkodásnak köszönhetően megjelent, szinte kiirthatatlan gazok miatt egyre több Roundup vagy egyéb permetszert használó gazdaságok nemcsak a termőföldet teszik tönkre, hanem egyes élelmiszerek előállításához szükséges mikroorganizmusokat is elpusztítják.
A mikroorganizmusok a fajok 50%-át teszik ki a földön. Ezek pusztulása beláthatatlan következményekkel járhat bolygónkra.
Charles E. Kelogg, az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium évkönyvében már 1939-ben a következőket írta:
„Tulajdonképpen az élet a termőföldtől függ… Termőföld nélkül nincs élet és nincs termőföld élet nélkül.”
Franklin Delano Roosevelt pedig így fogalmazott:
„Az a nemzet, amelyik elpusztítja a termőföldet, saját magát pusztítja el.”
A rendkívül lassan lebomló glyphosate lassan átszivárog a termőföld legfelső rétegén, majd a talajvízben gyűlik össze, ahonnan az ivóvízforrásokat is megfertőzi. Annak ellenére, hogy a glyphosate az Egyesült Államokban minden levegő és esővíz mintában kimutatható, az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) semmit nem tesz ellene, ami bizonyítja, hogy a rövidtávú haszon fontosabb számukra, mint bolygónk jövője. Sőt, a minisztérium gyorsított eljárásban biztosítja a Monsanto termékek forgalmazásához szükséges engedélyeket, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva a cég múltját, amit olyan termékek szegélyeznek, mint az Agent Orange, az Aszpartam vagy a DDT.
A Monsanto Roundup negatív környezeti hatását számos tanulmány és kutatás bizonyítja, amelyek közül nem egy alátámasztja, hogy a vegyszer, DNS károsító hatása miatt meddőséget és rákot is okozhat. Hihetetlen, de a Roundup még 99,8%-os hígításban is (ami 450-szer alacsonyabb koncentráció, mint a mezőgazdaságban alkalmazott keverék esetében) súlyosan toxikus hatású és károsítja az emberi DNS-t. Az amerikai geológiai intézet adatai szerint egyedül 2007-ben 80 millió kilogramm glyphosate-ot használtak el az Egyesült Államokban.
Egészségkárosító hatása mellett a Roundup környezetkárosító hatása még több aggodalomra ad okot. Bár a szert a gyomok ellen fejlesztették ki, hatására ugyanakkor a gyomirtóknak ellenálló fajok tucatjai alakultak ki, amelyek mára több millió hektár földet fertőztek meg, tönkretéve számos gazdaságot és a termőföldet. Ezek a gyomok jelenleg 10 millió hektárt borítanak be az Egyesült Államokban és a szakértők szerint 2010-ben globálisan ez a terület mintegy 290 millió hektárt tett ki. A szupergyomok egyre nagyobb gondot okoznak Ausztráliában, Argentínában, Brazíliában, Chilében, Európában és Dél-Afrikában is.
A tanulság egyértelmű: A Roundup nemcsak az emberek egészségét károsítja, de a termőföldet is tönkreteszi és ezzel az egész bolygó mezőgazdasági stabilitását látszik aláásni.
A cikkhez használt források:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22362186
http://www.naturalnews.com/035050_Roundup_Monsanto_DNA.html
http://www.usgs.gov/newsroom/article.asp?ID=2909
http://www.naturalnews.com/034620_Monsanto_diplomats_GMOs.html
http://greenmedinfo.com/toxic-ingredient/glyphosate

Forrás: NaturalNews

A Fidesz terel, a Nyugatot hibáztatná

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint csak úgy ömlik ki a pénz az országból. Most, hogy végre kimondta, legyünk boldogok? Ezt eddig minden épeszű ember nagyon jól tudta. Netalán egyre jobban kezd kiszivárogni, és nem titkolható tovább a kormány titokban elvégeztetett felmérése, mennyi is valójában ez az összeg?
Csak egy a bibi a dologgal. Nézzük csak gyorsan végig, kik is azok, akiknek mindezt köszönhetjük? Mert könnyű ám azt kijelenteni, hogy ömlik ki a pénz. Nem az a kérdés, hogy ömlik, hiszen a nyugati cégek azért jöttek ide, hogy kivigyék a pénzt. Az a kérdés, ki hívta, kérte, engedte őket ide. Nem elkenni kell a dolgokat, hanem a valós felelősöket megnevezni.
Az első hat – még élő - fő felelős: Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon.
A második vonal fő felelősei, az elmúlt 20 év valamennyi parlamenti szereplője. Őket már egyénenként kell elbírálni. Ők azok, akik nevükkel vállalták azt, hogy kiárusítják az országot, átengedik azoknak, akik csak kihordják a pénzt zsákszámra. Aztán jöhetnek a bankok vezetői, a csaló vállalkozók, privatizációs és hasonló állami vezetők.
Nem voltunk kényszerpályán 1990-ben. Nem volt muszáj belépni sem a NATO-ba, sem az EU-ba. Azok a személyek, akik évtizedek óta európai integrációról pofáznak, akik órákon, heteken hónapokon keresztül győzködték az embereket, milyen jó is nekünk ez, azok most úgy akarják a saját felelősségükről a figyelmet elterelni, hogy az úgynevezett Nyugatot hibáztatják. A Nyugat nem hibás. A Nyugat olyan, amilyen. Minden épeszű és gondolkodó ember tudta (meglehetősen kevés volt akkor belőle), hogy ez lesz a vége.
Matolcsy szerint most négy fő tennivaló van. Az egyik, betömködni azokat a lyukakat, ahol ömlik ki a pénz. Szerintünk már az első egy nagy hülyeség, ugyanis ennek a mondatnak semmi értelme. A pénz ugyanis nem lyukakon ömlik kifelé, hanem valakik hordják ki. Tehát ez egy nesze semmi fogd meg jól mondat, mert fogalmunk sincs, a kormány mit is akar tenni azokkal, akik a pénzt hordják kifelé. Semmit. Mit is tehetne? Az egész népnyúzó rendszert ők csinálták, a pénzkihordókat ők hívták ide. Vagyis ez egy tökéletes demagóg hülyeség. Ami azt mutatja, olyan mintha szeretnénk tenni valamit, de semmi konkrétum nincs mögötte.
A második cselekvési fázis az, hogy le kell venni a vállalkozásokról és az emberekről a béklyókat. Ez megint egy ökörség. Milyen béklyókat: Ki van összekötözve? A vállalkozókról elsősorban az adóterheket és a befizetni való terheket kell levenni. Megszüntetni a vállalkozások tőkenélküliségét állami segítséggel. És a legfontosabb, foglalkoztatási egyszerűsítés a munkavállalókkal szemben. Ezt azonban nem jelentheti ki az a kormány, amely másfélszeresére emelte a terheket, mióta kormányra került. Könnyű egy ilyen újabb demagóg mondatot elpuffantani, hogy le kell venni a béklyókat. Ezzel Matolcsy megint mondott egy nagy semmit, ugyanis egyetlen konkrétum sincs mögötte.
A harmadik lépés szerinte, ki kell aknáznunk a munka minden lehetőségét. No ez a négy közül a kedvencem. Ez az igazi semmi. Nem is lehet értelmezni. Mire gondolhatott egyáltalán? Hogy menjen mindenki rabszolgának? Az is munka.
A negyedik lépés, hogy: „fel kell tárnunk és használnunk kell az összes növekedési forrásunkat". Ennek már lehet némi értelme, mert valamit már bele lehet magyarázni. Csak éppúgy, mint az előbbieknél, a cél megfogalmazása semmi konkrétumot nem tartalmaz. És egyáltalán kinek, minek a növekedéséről van szó? Mert a kormány tőkés háttere nem magyar. Akkor most kinek is kell növekednie? Soros Györgynek, aki a Fideszt hatalomra segítette?
Nem tudom Matolcsy beszéde pontosan mennyi ideig tartott, de egy biztos. Ha a kormány képviselője ennyire nem tud mondani semmit, akkor igen komoly a baj. Az alatt az idő alatt, ameddig beszélt, Matolcsy bemutatta, hogy egy politikus úgy is tud beszélni megállás nélkül, hogy az ég világion nem mondott semmit. Amiket megnevezett hiányosságoknak, azokat ugyan a kormány még nemigen mondta ki, de mindenki tökéletesen tisztában van vele. Csak egyről felejtett el beszélni. Kinek köszönhetjük mindezt? Mert a változásokat, a megújulást egyetlen módon lehet elkezdeni, hogy azokat akik okozták, egyszerűen felelősségre kell vonni. Amíg ez nem történik meg, addig nem lesz semmilyen felemelkedés, semmi változás, sem komoly népi támogatás. Ezt pedig legegyszerűbben hol lehet felmérni? Ott, hogy a kormány semmi egyebet nem ígért, mint változást. Semmi nem történt, a Fidesz pedig a kétharmados többségről indulva alig 30 százaléknyi támogatottságot tudhat maga mögött, amit folyamatosan veszít.
A változást a jelenlegi rendszeren belül nem is lehet megvalósítani. Ez a rendszer és a Nyugat kapitalista liberális rendszere egyek. Egy és azonos. Saját magát pedig nem fogja hasba rúgni. Szócséplés, duma, rizsa, pofázás, néphülyítés az egész. 
Kemény Gábor

Iránt lekapcsolják a SWIFT hálózatáról

A Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) döntést hozott arról, hogy beszünteti az Iránnak nyújtott szolgáltatást. A döntés értelmében március 17-től 30 iráni bank számára lehetetlenül el a SWIFT rendszer használata.
Mivel a globális pénzügyi tranzakciók túlnyomó részt a SWIFT rendszerén keresztül zajlanak, ezért a gazdasági szankciók ilyen kiterjesztése azt jelenti, hogy az iráni érdekeltségek nem fognak tudni átutalással fizetni a partnereiknek, és az iráni exportért sem juthatnak ilyen módon pénzhez.
Irán korábban már jelezte, hogy a pénzügyi partnerek a szankciók ellenére saját valutájukban (készpénzben), aranyban, vagy más termékekkel közvetlenül fizethetnek az iráni olajért.
A SWIFT rendszert jelenleg 210 országban több mint tízezer pénzintézet használja a pénzmozgások lebonyolítására, és a fenti példa is jól mutatja, hogy ha a helyzet úgy kívánja, - ha tartósan szembemegy a cionista rendszer érdekeivel - politikai oknál fogva bármikor kizárhatnak egy országot a használatából.
Az eset tanulsága egyértelmű. Azok az országok, melyek a cionista irányítás alatt lévő nyugati rendszerrel szemben saját nemzeti érdekeik mentén cselekednének, létre kell hozniuk egy szintén globális kiterjedésű - de minimum a gazdasági szövetségesek térségeit magába foglaló - rendszert, amely a hasonló gazdaságpolitikai merényletek esetén alternatívaként tovább működhet.
Molnár István


Irán humanitárius segélyt küld Szíriába


A Vörös Kereszt megjelenésével a nemzetközi haderő Szíriába benyomulását követően a másik oldal "humanitárius segítségnyújtása" is nagyobb méreteket öltött. Az orosz humanitárius szállítmányok néhány napja érkeztek meg Damaszkuszba, a helyi hatóságok várják a további szállítmányok érkezését.
Tegnap Damaszkuszban leszállt az az iráni repülőgép is, amely közel 40 tonna humanitárius segélyt szállított az országba. Ezt követően három iráni gép érkezik még, melyek élelmiszert, kórházi felszereléseket, sátrakat és takarókat szállítanak.
Szír tisztviselők szerint másfél millió ember nem jut elég élelmiszerhez az országban. A nemzetközi média ezt a közel egy éve tartó összeütközéseknek következményének tudja be, azonban Líbia példája is mutatja, hogy a NATO gyarmatosító háborúi során a polgári infrastruktúra lerombolásával próbálja növelni a belső lakossági ellenállást.
Molnár István


Jordániában egyre több fegyvercsempészt fognak el a hatóságok


Jordán tisztviselők szerint a fegyvercsempészek logisztikai központnak használják az országot egy olyan útvonalban, amely Szaúd-Arábiából Szíriába, a Damaszkusz melletti Dara'a városába irányul, és az ottani fegyveres terroristákat látják el utánpótlással. A csempészek állandó jelenlétét a Jordán Közbiztonsági Osztály több tagja is megerősítette, elismerve, hogy a Szíriába irányuló fegyverszállítmányokat rendszeresen elfogják.
A jordán hatóságok tisztviselői többnyire névtelenül nyilatkoznak, tartván az esetleges megtorlástól, és rendszerint kijelentik, hogy az ország nem avatkozik bele Szíria belügyeibe. Ez a névtelenség annak tudható be, hogy nem csak az ország hatóságain belül vannak összeütközések a szíriai beavatkozás kapcsán, hanem a Szíriát destabilizálni akaró erők bármeddig elmennek, hogy a céljukat elérjék, még egy szomszédos ország tisztviselőinek elhallgattatásáig is, ha azok a nyilatkozatok nem megfelelően alakulnak.
Molnár István

Szimbiózis

Az EU látványos döglődése sok mindent eltakar a háttérfolyamatokból. Ha George Friedman Stratfornál hangoztatott gazdaságelemző féligazságai mellett a magyar(?) sajtó Orbán-stratégiai öntömjénezését is, vagy a további hátrányos megkülönböztetést "biztosító" EU döntéseket nézzük, elmondható, hogy a Magyarország ellenes EU "politikához" már csak egy kilépés hiányzik.
A belföldi sajtó egyik fele, mint mindig, Orbánt akar buktatni, míg a másik Bajnaizik, és Gyurcsány agymenéseit szajkózza, mintha ez lenne számunkra a legkézenfekvőbb opcionális lehetőség. Alternatív, és számunkra létkérdésű megfontolásként egyiknek sem jut eszébe (esetleg csak rémálmaikban), hogy nincs rájuk szükségünk (már régóta). A "felhajtó-kiárusító" szerepkör mindig jól jövedelmezett mindkét félnek, akár a keletnek, akár a nyugatnak szolgáltatták ki, adták el az országot, a lakosságot, és megtermelt javainkat baloldali, vagy jobboldali bőrben, ugyanazzal a gazdával. Orbán harcos kiállásához, vagy Gyurcsány „őszinteségéhez” sajnos nem társul az ellopott milliárdok visszaadásának „kihívási kényszere”.
Most más szelek fújdogálnak. Csökken az iráni olajkitermelés, Szíria átjáró ház, a nemzetközi hadsintéren. Ki-be járnak a megszállók, a francia, brit, amerikai terroristák, de ki nem háborúzik már ott? Izraelben Netánnyau és az AIPAC Irán elleni támadásról döntött, persze még mindig feltételes módban. Oroszország nem hagyja magára Fehéroroszországot. Minden támogatást megad Fehéroroszországnak, amennyiben az Európai Unió szigorítja a politikai és gazdasági intézkedéseket Minszk ellen. "Ez nemcsak a katonai-műszaki együttműködéssel függ össze. Ez kormányközi együttműködés. "Nem hagyjuk magukra a fehérorosz kollégáinkat" mondta Rogozin, Vlagyimir Szemasko fehérorosz alelnökkel tartott találkozóján. Mondhatjuk, hogy "Apa kezdődik" (történetesen a reklámban szerepelő "ördög rossz" kisfiú a kisebbik öcsém fia), de hamarosan ott sem permeteznek a NATO gépei. Várhatóan Európa egyre nagyobb területeit sem fogják „magára hagyni”.
A nyugati világsajtó hangos Putyin győzelmének pocskondiázásától, az iráni "atomprogramtól", az amerikai tiltakozás elleni HR 347-es törvény, a Monsanto mérgezett élelmiszereinek törvények fölé helyezésétől, miközben elbaltázott aknamunkájukról. és az őket ért vereségről nem sokat hallani… tőlük.
Két részre szakadt a világ.
Van egy "alsó rész", akiknek próbálják lenyomni a torkán, hogy csak velük, és csak úgy lehet, ahogy ők csinálják. Ehhez van egy kitenyésztett és erre a célra idomított"politikusi" garnitúra, akik össze-vissza hazudnak, és úgy viselkednek, mintha mindenki mindent elhinne nekik.
Mielőtt mélyenszántó elemezésekbe kezdenénk, feltehetjük a kérdést: ki mellé állnának az európai, arab, vagy dél-amerikai emberek? Ki mellé sorakoznának fel az ún. "nyugati" kifosztottak, kiraboltak tömegei? A kérdésre lehetne bonyolult válaszokat megfogalmazni, de a legegyszerűbb az, ha kimondjuk, azok mellé a közös érdekeinket védők mellé, akik segítséget tudnak nyújtani a fosztogató EU, USA és izraeli, "fekete arisztokrácia" rablógyilkosai elleni harcban. Ez még akkor is megtörténne, ha csak egy fokkal, egy kis nyúlfarknyival kínálnának többet, mint a fosztogatók, viszont ezt a CSIS elemzői is tudják.

Az amerikai nagyhatalmú stratégiai tervezőcsoport felkészülhetett erre az eshetőségre is, és mivel a Sakk Világszövetségnél alig kevesebb "sakkozó-elemzőt" tudhatnak soraikban, illetve foglalkoztatnak jelenleg. A kérdés, hogyan készültek fel? Alapvetően, erőszakkal nem lehet a becsapott kifosztott polgárokat arra kényszeríteni, hogy a hóhéraik érdekeit védjék.
Ki, melyik oldalon áll?
Ez képezi a bizonytalansági tényezőt, vagyis az ENSZ 2010. szeptemberi "50-50-50 célkitűzései, és Putyin "Új Világrendet" említő nyilatkozata. Bár a jelenlegi helyzetben Oroszországnak nem áll módjában válogatni szövetségesek között, a világ tőlük fogja várni a "megváltást".

Érdemes elgondolkodni, hogy a négy részre felosztható, szortírozható emberiség hogyan rendeződne át, kötne szövetséget egy háború esetén. A felosztás szerint, ebből az első hányad, a fosztogatók, és ebből hasznot húzók vékony rétege. A második, a kifosztottak széles rétegei. A harmadik, a még szabadnak és nyugati illuminátusok elleni harcra készülődők nem elhanyagolható nagyságú erejének rétege, és a negyedik, a passzív országok nem túl jelentős lélekszámot képviselő emberanyaga.

Az első csoportot jól ismerjük. Illuminátusok, bankárok, az ún. "befektetők", csalók, tolvajok, és törvényeik által maguknak felmentést biztosító tömeggyilkosok akik, bár egykor rendelkeztek nemzetiséggel, átigazoltak a nemtelenek, és nemzettelenek saját magukat szűkítő csoportjába. Ebben a csoportban nincs sem rövid, sem hosszú távú barátság, csak farkastörvények. Kiszolgálóik más lehetőség hiányában, és többnyire meggyőződés és feltétlen lojalitás nélkül kapcsolódnak hozzájuk, és azonnal leválnának, ha kevesebb kockázattal is megélhetnének.
A második, nem önkéntes "képviseletű" csoport a legszélesebb. Ide sorolható Európa népességének túlnyomó része, Dél-Amerika, és most már az USA, Mexikó, de Afrika, Távol-kelet, és Ausztrália népességének is a legnagyobb része, vagyis a világ leghatalmasabb lélekszámú kifosztottjai, vagy kifosztásra kijelölt tömegei.
A harmadik csoportba Oroszország, egyes arab országok sorolhatók, melyek elég erősek ahhoz, hogy maguk mellé állítsák a második csoportba tartozókat. A lehetőség adott a további bővülésre. Az ún. passzív országok közé lehet sorolni a népjólétinek nevezhető, de szintén már "válság sújtott" térségeket. Ilyenek az elsősorban északi országok, Kanada, Norvégia, Svédország, Finnország stb. Ismételten feltehetjük a kérdést, mit tehetne például a magyar illegitim kormányzat, ha az oroszok katonai megfontolásból átlépnék a határt? Ha nem ellenségként, hanem felszabadítóként, megmentőként fogadná őket a lakosság, és a maradék katonaság, rendőrség is "átállna", mert legtöbbjüknek akkor sem tetszik ez a rendszer, ha "még" megél a "tevékenységéből". Ha a tényleges felelősségre vonáshoz, és elorzott javaink visszaszerzéséhez szükséges feltételeket nem csak a jog, de a mögötte álló erő is biztosítaná. Ha mondjuk Oroszország belátná, hogy nem csak szövetségesekhez, hanem hosszú távú piacokhoz is juthat, miközben nemzetiségi konfliktusok nélkül teheti ezt meg, ami elkerülhetetlenül kialakulna, ha csak gyarmatokat szerezne, szaporítva az ellenségei számát. Nevetséges az erőlködés, ahogy azon igyekeznek, hogy szétzilálják a nemzetállamokat, miközben 500 millió ellenséget gyűjtöttek csak az EU-ban. A mohó bankárkaszt kitermelte belső ellenségeit, saját "volt" népéből, és elpusztításukra Európában 70 millió bevándoroltatottat "szerződtetett". Az USA-ban erre "színeseket" alkalmaznak. Ahol "alapanyagként" rendelkezésre állt a belső etnikum, ott, mint nálunk is, felszaporították a létszámukat. Sokan elfelejtik, hogy nem csak a természetes kiválasztódás törvényszerűsége ismert a természetben! Létezik szimbiózis is, és ez általában jobban működik a "barátságnál és a testvériségnél"!

Mi lenne ha...

Logikusan a belső feszültségek, a népnyúzó illegitim, idegeneket kiszolgáló tolvajkormányok mellett ki maradna "hívőként", ha se erő, se pénz, se megélhetés (megalkuvás) nyújtási lehetőség se marad a kezükben? Ki választaná őket? Senki, mert a jog és igazságosság alapján a megérdemelt helyükre, vagyis a börtönbe kerülnének. Nincsenek hibás meggyőződésű, csak félretájékoztatott, becsapott, félrevezetett emberek, vagy megvásároltak. De miért kellene bérbe adni magukat valami olyanért, ami eleve az övék, és amiért csak ki kell nyújtani az ezzel "nem piszkolódó kezet"?
Ám ezt már Izrael nem akarja megvárni…


Tulok

Az Afganisztáni Iszlám Emirátus közleménye az embertelen amerikai gazemberek kandahári bűncselekményéről

Rabī al-Ākhir 18, 1433 A.H, 2012. március 12. Hétfő
Allah, a legkönyörületesebb és legirgalmasabb nevében.
A beteg elméjű amerikai gazemberek, folytatva barbár cselekményeiket megint egy véres embertelen bűncselekményt követtek el Panwai körzet Zangawat kerületében, Kandahár tartományban. Az ő statisztikáik szerint is több, mint 20 védtelen falusit lőttek le és öltek meg, a helyszín azonban még ennél is több áldozatról tanúskodik. Az áldozatok nagy része ártatlan gyermek, nő és idős ember, akiknek a barbár amerikai katonák kegyetlenül elvették életét, így beszennyezve kezüket az ártatlanok vérével.
 A szemtanúk szerint az amerikai gazemberek olyan falusiak ellen követték el ezt a bűncselekményt, akik nem jelentettek semmilyen veszélyt rájuk nézve, sem katonai, sem biztonsági szempontból.
Az amerikai terroristák egy bocsánatkéréssel hozakodtak elő, valamint azzal a mentséggel, hogy a szörnyű tett végrehajtója elmebeteg volt.
Ha a mészárlás elkövetője tényleg beteg volt, akkor az amerikai hadsereg átlépett egy morális határt, és őrülteket küldött Afganisztánba, akik a védtelen afgánok ellen használták fegyvereiket, anélkül, hogy elgondolkodtak volna azon, mit tesznek.
Van-e olyan katonai szabály a világon, amely engedélyezi beszámíthatatlan személyek felfegyverzését és besorozását, majd úgynevezett „békefenntartó” műveletekre küldését?
Az Afganisztáni Iszlám Emirátus együtt érez e kegyetlen tettek áldozataival és az ő családjaikkal, és kijelenti, hogy mind iszlám, mind emberi kötelességének tekinti, hogy biztosítsa az áldozatok örököseit afelől, hogy az Afganisztáni Iszlám Emirátus bosszút áll bűnösökön minden egyes mártírért Allahh segítségével, és azok meg fognak bűnhődni barbár tetteikért.
Az Iszlám Emirátus még egyszer felszólítja a nemzetközi emberjogi és társadalmi szervezeteket, hogy lelkiismeretük szavára hallgatva segítsenek az afgánokon azzal, hogy segítenek megelőzni az ilyen amerikaiak által elkövetett igazolhatatlan bűnöket, és állítsák őket bíróság elé morális kötelességüknek megfelelően.
Wasalam
Afganisztáni Iszlám Emirátus