2014. március 6., csütörtök

Újabb meteor, vagy amerikai fegyverteszt Oroszország fölött?

Csütörtök éjjel azonosítatlan objektum robbanása közel nappali világosságot okozott a kelet-szibériai Jakutföldön, melyet több térfigyelő kamera is rögzített. A média már UFO-esetként tálalja az ügyet, mert az illetékes hatóságok hallgatnak ezügyben és Roszkozmosz nyilvános adattára alapján ezekben a napokban nem történt se rakétakilövés, se a Bajkonur űrközpontból fellőtt űreszközök tervezett visszatérése. A szemtanúk hatalmas erejű fényvillanásról és egy azt követő robbanásról számoltak be.



Térfigyelő kamera szemcsés felvétele az esetről, a villanás jól látható

Korábban voltak már ehhez hasonló esetek, melyek nagy visszhangot váltottak ki az orosz médiában. 2013-ban Cseljabinszk felett lépett be a légkörbe egy meteorit, mely a légkörbe érve felrobbant és katasztrófát okozott a térségben. Az eset során több mint 1200-an megsebesültek, valamint jelentős anyagi károk keletkeztek. Meteorit, legalábbis a hivatalos változat szerint, mert Vlagyimir Zsirinovszkij (az orosz hadsereg ezredese, valamint a Liberális Demokrata Párt alapítója) bejelentette, hogy az nem meteorit volt, hanem az Egyesült Államok egy új típusú fegyverrendszer tesztelését végezte Oroszország felett, melynek meglesznek a következményei.
Zsirinovszkij bejelentését akkor a nyugati média azzal kívánta hitelteleníteni, miszerint az ezredes más "furcsa dolgokat" is mondott már, többek között "Izrael által megszállt területnek" nevezte az amerikai kongresszust.

http://www.hidfo.net/2014/03/07/ujabb-amerikai-fegyverteszt-oroszorszag-folott

Asszád elnök támogatja a rendrakást Ukrajnában

Basar el-Asszád szír államfő bejelentette, hogy Szíria támogatja Putyin stabilitás és biztonság helyreállítására tett erőfeszítéseit a baráti Ukrajnában. Szíria támogatja az Ukrajnában puccsot végrehajtó terroristák elleni orosz fellépést, valamint a törvény és alkotmányos rend helyreállításáért kezdődő esetleges katonai beavatkozást.
Asszád elnök elmondta, Putyin a nemzetközi joggal összhangban jár el, ha Ukrajnából kitakarítja a terroristákat, mivel az országban olyan méreteket öltött a terrorizmus, hogy a hatóságok erre képtelenek voltak. Szíria testközelből megtapasztalta, milyen, amikor a NATO felforgatás megkezdődik. Így az államfő okkal mondja, hogy "csak a Putyin politikáját övező nemzetközi tisztelet alkalmas arra, hogy létrejöjjön egy olyan globális rend, ami biztonsági garanciául szolgálhat a nemzetek önrendelkezésének védelmében."
Asszád elnök kifejtette, hogy támogatja Putyin racionális megközelítését a nemzetközi ügyek terén, valamint a terrorizmus és az extrémizmus elleni küzdelmet. Mit elmondta, bízik abban, hogy Putyin elnök elsöprő erő alkalmazásával kitakarítja a terroristákat az országból, hogy az ukrán nép helyreállíthassa az alkotmányos rendet.
Szíriában az úgynevezett "polgárháború" 2011. márciusában kezdődött, melynek során a nyugat mesterlövészeket alkalmazott mindkét oldalon (a tüntetők és a rendőrök) halálos áldozatok elérésére, majd a NATO különleges alakulatai által kiképzett, szervezett felforgatói csoportok kezdtek háborút az országban. Most ugyanazok az erők szervezték az ukrán "forradalmat" is, akik annak idején Szíriában kudarcot vallottak.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/asszad-elnok-tamogatja-rendrakast-ukrajnaban

Régi jó szolgálat lehet a jövőben is a jégverem!

Olyan hideg van itt, mint egy jégveremben – panaszkodott a régen nem fűtött váróterembe lépve a vonatra várakozó utas. Vajon tudta, hogy milyen hideg volt egy jégveremben, vagy tudta egyáltalán, hogy milyen volt és milyen szolgálatot tett az embereknek egykor a jégverem?Mert manapság a jégverem szerepét a hűtőszekrény vette át és az szinte minden háztartás fontos használati tárgya lett oly annyira, hogy gúnyosan még korszakot (fridzsider-szocializmus) is neveztek el róla.
A jég fontos anyaga volt a nyári hónapokban a városi és a falusi embereknek. A városok többségében működött valamilyen jéggyár, amelyből naponta szállították a vásárlókhoz a nagy, súlyos jégrudakat. a reggeli órák fontos eseménye volt, amikor a jegeskocsi megállt a ház előtt és felhangzott a bariton: "Jegeeees, jegeees!" A háziasszonyok pedig lavórral felszerelve siettek a kocsihoz és cipelték haza a fél, vagy egész jégrudat, amely a jégszekrénybe kerülve tartósította a tejet, a vajat, a húsféléket és egyéb élelmiszereket. Jég nélkül nem lehetett fagylaltot készíteni, nem állt hideg ivóvíz asztalon és nem ihatott gyöngyözően hideg sört a munkából fáradtan hazatért családfő. Faluhelyen a patakból, vagy a tóból télen kitermelt jeget használták. a módosabb falvakban hatósági jégvermet üzemeltettek és a tehéntartó gazdáknak is rendszerint volt egyéni, vagy csoportos tulajdonban levő jégverme. Gyermekkoromban nevezete napnak számított, amikor a patak vize annyira befagyott, hogy a jégpáncél rajta kellően meghízott és megkezdődhetett a jégvágás és a jéghordás. Ezt megelőzően a földbe ásott gödörből kitakarították a szemetet és az elkorhadt szalmát, a gödör aljazatát és oldalfalait mésztejjel fertőtlenítették, a nádtetőt megjavítgatták és a gödröt vastag szalmaréteggel bélelték ki. És megkezdődött a jéghordás, amely mindig jóízű beszélgetésekkel, viccelődéssel, ugratással és közben egy-egy lélekmelegítő, kupica pálinka elfogyasztásával járt együtt.Amikor a jégverem megtelt, ismét vastag szalmaréteget hordtak rá és az ajtaját gondosan belakatolták, hogy csak az illetékesek tudjanak bejutni a jégverembe.
Ahol még a legtikkasztóbban meleg , nyári napokon is hűvös volt a levegő! A betárolt jég pedig egész nyáron lehetővé tette a kifejt tej és mindenféle élelmiszer hidegen tartását, sőt olykor még a fájó fejek, a gyulladásos sebek gyógyulására is jó szolgálatot tett. Tanyák és túlélésben gondolkodó közösségek figyelmébe ajánljuk. Áram nélküli erdőségi, hegyvidéki „élelmiszerraktárak” kialakításához kifejezetten. Önellátó közösségeknek pedig hosszú távú költséghatékony tárolási módot szavatol. Bár mostanság a tél ez ellen dolgozik, vagyis nehezen beszerezhető termékké tette a jeget!

Drótos Tamás – Tóth János
Hernád Völgye Háztáji Közösség

Az illegitim kijevi cionkormány megkezdte az IMF-megszorításokat Ukrajnában

Az illegitim kijevi kormány törvényjavaslatot készített az IMF által diktált megszorító intézkedések megkezdéséről. Első lépésként a nyugdíjak megfelezését (!) tervezik azon nyugdíjasok esetében, akik a megélhetésre elégtelen nyugdíjuk mellett munkát is vállalnak. Az 50%-os csökkentést követően pedig első körben további szociális juttatások megvonására készülnek, amire már márciusban sor kerül.
A Kommerszant Ukrajna hírei szerint "a pénzügyminisztérium által készített terv március végén lép érvénybe, és tartalmazza az adókedvezmények eltörlését, valamint a szociális kiadások csökkentését is." Ukrajnában az átlag nyugdíj 35 ezer forintnak megfelelő összeg, emiatt rengetegen a nyugdíjazásukat követően is munkát vállalnak. Az IMF diktátum azzal akar álláslehetőségeket teremteni, hogy a nyugdíjasokat szabályszerűen elzavarja a munkahelyekről. Kezdetben a nyugdíjuk megfelezésével, a későbbiekben pedig olyan törvényt fognak megszavazni, ami tiltja a nyugdíj melletti munkavállalást. Mivel emellett a nyugdíjak összegét nem emelik meg, az intézkedés nagyon hamar humanitárius válsághoz vezethet Nyugat-Ukrajnában.
A kijevi pénzügyminisztérium bejelentette, hogy üres az államkassza. Az Európai Unió 11 milliárd eurós hitelt ad, az IMF szintén hitelt ad az illegitim ukrán kormánynak, ezért cserébe a szociális kiadások teljes megszüntetését kérik. A nyugat helytartóira jellemző, hogy a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoporttól veszik el a pénzt legelőször. Persze, a felfegyverzett munkás fiatalok tömegeinek megélhetéséhez egyelőre nem mernek nyúlni. Átmenetileg megelégszenek a nyugdíjasok kifosztásával, remélvén, hogy nem ütköznek ellenállásba. Mivel a fiataloknak úgy akarnak jobb elhelyezkedési lehtőségeket teremteni, hogy a nyugdíjasok munkavállalását ellehetetlenítik, ez a generációk nyílt egymás ellen fordítása, vagyis az IMF máris megkezdte a generációk közötti szakadék kiépítését Ukrajnában.
Most kiderül, hogy az ukrán nép mekkora érzékenységet mutat az idősek felé. Ha a nyugdíjasok sanyargatása nem vált ki legalább akkora tömeges ellenállást, mint a Kijevben zajló felforgatás idején, az esetben Ukrajna valóban a nyugathoz tartozik. Erkölcsi értelemben mindenképp.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/gyorshir-megkezdtek-az-imf-megszoritasokat-ukrajnaban



George Bush Ukrajnába tart (Megjegyzés Boszporuszon átrepül, mivel Törökország nem kockáztatja meg, hogy országuk három részre szakadjon, vagy USA átutalja a teljes aranyfedezetét Kínának, mivel másképpen gazdasága igyis meg ugyis már összeomlott? S még azt hozzátenném Amerikai Egyesült Államok semmiképpen nem tudja megakadályozni, hogy több részre szakadjon, ahogyan fő csatlósa Kanada és az Egyesült Királyság is számíthat a részekre szakadásra... Németország és Franciaország pedig ugyanolyan helyzetben van, amiről nem akarnak tudni, azt tagadják, amíg lehetőségük van, mivel az Armageddoni csata elkerülhetetlen)


A George Bush amerikai repülőgép-hordozó anyahajó befutott Görögországban a pireuszi kikötőbe - a helyi média jelentése szerint néhány napig ott tartózkodik, majd "küldetésre" indul. Az Egyesült Államok megerősíti hatodik flottáját a Fekete-tengeren - a George Bush által vezetett armada néhány napon belül a térségbe indulhat, és vele tart majd tizenhét kísérő hajó, valamint három tengeralattjáró.
A Norfolkból (Virginia) útjára indított George Bush feladata, hogy ellensúlyozza az orosz hadsereg átcsoportosításait a térségben. Vagyis az USA Szevasztopol környékén akar nyomást gyakorolni, újra egy olyan területen avatkozna be, amihez Amerikának semmi köze.
Az orosz haditengerészet várakozásai szerint a George Bush és kísérete március 7.-én lép be a Fekete-tenger térségébe. Ez részben megvilágítja a március 7.-én, Kijevben zajló tanácskozás várható eredményeit. Lehetséges, hogy az illegitim ukrán kormány bejelenti majd, hogy Ukrajna kilép a Független Államok Közösségéből, és ennek támogatásául akar az amerikai flotta kellő katonai erőt felvonultatni.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/george-bush-ukrajnaba-tart

Einstein, Darwin és más nagy tévedők


A világ melléfogások útján halad előre. A veterán fizikus a nagy elődök hibás elméleteiről szóló könyvből vigaszt merít a maga tévedésére is, és megállapítja, hogy tévedések nélkül nincs haladás. Mellékesen megjegyzi, hogy a politikai vezetőket már nehezebb felmenteni felelősségük alól, ha nagyon melléfognak, mert az ő balfogásaik végzetes következményekkel járhatnak.
„Mivel a természetről alkotott képünk tökéletlen, elméleteink érvényessége időleges. De attól még hasznosak lehetnek” – írja a New York Review of Booksban Freeman Dyson, a Princeton Egyetem emeritus fizikaprofesszora.
Erre a megállapításra Mario Livio asztrofizikus és népszerű tudományos szerző legújabb könyve, a Zseniális melléfogások kapcsán jutott. Livio szinte a kezdetek óta a Hubble teleszkóp stábjában dolgozik. Olaszos neve ellenére Romániában született, majd 1950-ben Izraelbe emigrált, és csak 1991-ben, már ismert fizikusként vállalt állást Amerikában, mindjárt a Hubble űrtávcsövet üzemeltető tudományos intézetben.Könyvében nagy tudósok példáján mutatja be, hogy a legnagyobbak is tévednek. Darwin téves képzeteket táplált az öröklődésről: azt gondolta, hogy a szülők egyes tulajdonságai mintegy keverednek az utódokban. Kortársa, Mendel viszont rájött, hogy az öröklődés véletlenszerű, de az egyes tulajdonságok (később génnek elnevezett) hordozói statisztikai valószínűséggel ismétlődnek. Ő értett a statisztikához, Darwin nem. Darwin nem jött rá, hogy az általa elképzelt öröklési rendszerben az elméletében kulcsszerepet játszó új mutációk nem terjedhetnének el, mert fokozatosan felhígulnának az öröklődés során. Mendel viszont tudta, hogy elmélete alátámasztja Darwinét, mégsem közölte ezt, mert nem akart maga is a Darwint érő támadások célpontjává válni. Az eredmény: életében egy szerzetesház nem túl sikeres rendfőnöke volt, s csak halála után lett világhírű tudós.
Lord Kelvin felfedezte a hő és az energia alaptörvényeit, de tévesen számította ki belőlük a Föld korát, mert azt hitte, hogy a Földköpeny szilárd, tehát a hő ennek megfelelően terjed. Pedig a vulkánkitöréseket látva sejthette volna, hogy a kéreg alatt képlékeny köpeny húzódik, amelyben a meleg részek emelkedése és a hidegebbek süllyedése révén terjed a hő. Fred Hoyle rájött, hogy az élethez oly nélkülözhetetlen elemek, mint az oxigén, a nitrogén, a szén és a vas nagy csillagok magvában végbemenő nukleáris reakciók termékei, de másfelől tévesen azt hirdette, hogy a világegyetem mindig is létezett, és nem volt ősrobbanás. Ráadásul elmélete mellett akkor is kitartott, amikor az ősrobbanásra már kísérleti bizonyíték volt. Végül pedig Einstein, az általános és a speciális relativitás-elmélet kidolgozása után rájött, hogy sötét anyagnak is léteznie kell, de ezt a megállapítását – tévesen – visszavonta. Már nem volt az élők sorában, amikor kiderült, hogy tévedett, amikor azt hitte, hogy tévedett.
„Amióta elolvastam Livio könyvét, egészen másként tekintek a tudományra” – írja Dyson. Már-már minden nagy felfedezésben a „zseniális melléfogást” keresi. Minél zseniálisabb egy gondolat, annál kockázatosabb is egyben. Ha az ember ismeretlen területre merészkedik, óhatatlanul fennáll a veszély, hogy eltéved. Dyson megvallja, hogy neki csak egyszer volt villámcsapás-szerű felismerése, de az is tévesnek bizonyult. Matematikai logikával halálos biztonsággal kizárta a gyenge töltésű bozonok létezését, s amikor aztán kísérletileg bebizonyosodott, hogy az az elemi részecske mégiscsak létezik, gratulálnia kellett azoknak a kollégáinak, akik mindig is hittek a W-bozonban. „Édesanyám arra tanított, hogy a sport csak annak élvezet, aki tud veszíteni.”
A politikában, az állam- és hadvezetésben – jegyzi meg Dyson – már nem intézhető el egy-egy melléfogás megbocsátással vagy lovagias gratulációval. Hannibál zseniális átkelése az Alpokon Karthágó pusztulását eredményezte. A Pearl Harbor elleni zseniális támadás pedig végromlásba döntötte a Japán birodalmat. Kína 1433-ban, amikor tudomány és technika dolgában legalább olyan fejlett volt, mint Európa, megsemmisítette hajóhadát, és még az addigi tengeri felfedezésekről készült feljegyzéseket is. Most, hat évszázad múltán kezd felzárkózni a Nyugathoz. És miért? Mert a vezetők kicsinyes viaskodásaikkal voltak elfoglalva ahelyett, hogy az ország hosszú távú érdekeit tartották volna szem előtt. „Olyan betegség ez, amely minden kormányzatot fenyeget, s ez alól a demokráciák sem kivételek” – figyelmeztet Dyson, és megkönnyebbülten állapítja meg, hogy a tudomány hibái ennél azért szerencsére kisebb károkat szoktak okozni.
(metazin)

A Krími parlament döntött az Oroszországhoz való csatlakozásról

A krími parlament a mai nappal meghozta a határozatot, miszerint a félsziget az Oroszországi Föderációhoz kíván csatlakozni. A határozatról tájékoztatták Vlagyimir Putyint, aki azonnal összehívta a Biztonsági Tanácsot a részletek megvitatására. Krímben az erről szóló népszavazást előrehozták 2014. március 16.-ára. A népszavazáson két kérdést tesznek majd fel, ezek a jelenlegi állapot szerint a következők lesznek:
1, Akarje-e Ön, hogy a Krími Autonóm Köztársaság az Oroszországi Föderáció része legyen?
2, Támogatja-e az 1992-es krím-félszigeti alkotmány helyreállítását?
Hídfő.net | A Krími parlament döntött az Oroszországhoz való csatlakozásrólÜlésezik a Biztonsági Tanács, Moszkva, 2014.03.06.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/krimi-parlament-dontott-az-oroszorszaghoz-valo-csatlakozasrol



Krím létrehozza saját karhatalmi erőit és nemzetbiztonsági szolgálatát


Az Autonóm Krími Köztársaság kormányzója bejelentette, hogy a függetlenedő térség létrehozza saját karhatalmi erőit és nemzetbiztonsági szolgálatát. Kialakítás alatt van a független bíróság, a Belügyminisztérium, valamint a belbiztonsági erők szervezése is folyamatban van.
Szevasztopolban tovább zajlanak a tömeges felvonulások a függetlenedés támogatására. Mostanra Szevasztopol lett a krími haditengerészet központja, a kikötővárosból zajlik mind a krími haditengerészet, mind az orosz fekete-tengeri flotta irányítása.

Szevasztopol, parti őrség.

A térség egyelőre elkülönül a krími közigazgatástól, de a miniszteri találkozókon zajlik az Ukrajnából kiszakadó területek egyesítése. Szevasztopol szintén népszavazást tart az Autonóm Krími Köztársasághoz csatlakozásról. Ha Krím pedig az Oroszországi Föderációhoz csatlakozik, Szevasztopol is nemsokára Oroszországhoz tartozhat, melynek átmenetét már Krím saját karhatalmi erői fogják lebonyolítani.

Összeülnek a "Keleti Partnerség" külügyminiszterei - válságtanácskozás?

Ma Észtországban megkezdődik a Visegrádi Négyek (V4), a balti és északi országok külügyminisztereinek tanácskozása. A találkozón az Európai Unió keleti terjeszkedéséről, az ukrajnai és a Nyugat-Balkánon kibontakozó helyzetről lesz szó. Ez az úgynevezett "Keleti Partnerség", aminek mint kiderült, nincs jövője.
Janukovics elnök az EU által támasztott követelések miatt nem írta alá a társulási szerződést az Európai Unióval. Emellett Örményország is teljes fordulatot hajtott végre, EU csatlakozás helyett bejelentették, hogy a posztszovjet térségben épülő új vámuniót választják. Ukrajna jelenleg is a vámuniós csatlakozást kitűző érvényes szándéknyilatkozattal rendelkezik.
"Keleti Partnerség" néven terjeszkedik a NATO Oroszország felé
A találkozó helyszíne kiemelkedő jelentőségű, mert a balti országok közül is Észtország szolgált az Ukrajnát felforgató hasznos-idióták kiképzésének elsődleges helyszínéül. Valamint Észtországban kaptak menedéket és orvosi ellátást az ukrán hatóságok elől menekülő felforgatók, miután a Kijevben zajló összeütközéseknek már rendőri halálos áldozatai is voltak.
Vajon mit ígértek a nyugati országok a felforgatás előkészítését lebonyolító balti államoknak? Magyarország, Lengyelország és mint utólag kiderült, Románia is szabadon lecsatolható területek ígéretét kapta cserébe azért, hogy a nyugattal együttműködjenek Ukrajna felforgatásában. Mit kapott Észtország? Könnyen lehet, hogy a találkozó utáni nyilatkozatok választ adnak erre a kérdésre.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/osszeulnek-keleti-partnerseg-kulugyminiszterei-valsagtanacskozas



Martonyi: Fogalmunk sincs, honnan szerezzünk elég földgázt


Martonyi János, Magyarország külügyminisztere részt vett Narvában (Észtország) a közép-európai, balti és északi országok atlantista külügyminisztereinek találkozóján. Mint a sajtótájékoztatóról kiderült, a külügyminiszterek közös nyilatkozatban szólították fel Oroszországot, hogy vonja vissza csapatait a Krím-félszigetről. Egy ilyen nyilatkozathoz azonban még nem lett volna szükség kétnapos tanácskozásra. Washingtonból kiosztják eléjük a papírt, az európai országok külügyminiszterei pedig felolvassák. Ez így működik, hiába a színjáték.
Martonyi nyilatkozatából kiderült, hogy a NATO északi és keleti protektorátusainak külügyérei két napon át azzal voltak elfoglalva, hogyan kezeljék az eléjük letett, a találkozó végén kiadott kész nyilatkozat következményeit. Fogalmuk sincs, mit kezdjenek a kialakult helyzettel. A nyugat csatlósállamaiként szembe kell helyezkedjenek Oroszországgal, de ők is tisztában vannak azzal, hogy Oroszország nélkül az európai ipar megáll működni, a következő télen pedig mindenki megfagy.
A tárgyalás fő témája ugyanis az volt, hogy a Washington által kiadott diktátum miatt át kell rendezni egész Európa energiaellátását. Martonyiék azzal a hagymázas ötlettel álltak elő, hogy vezetékek kellenek, mégpedig rengeteg. Át kell hálózni egész Európát új olaj- és gázvezetékekkel, hogy meg tudják kerülni a szükségszerű és olcsó orosz importot.
Martonyi János, az atlantisták hazai komisszárja
Martonyiék tisztában vannak azzal, hogy a washingtoni diktátum követése katasztrófát jelenthet az ország számára. Ugyanis szükségállapotra készülnek, tudatában vannak annak, hogy ha leáll az orosz gázellátás, a hazai ipar megáll működni. Nem csak a hazai, hanem Európa egészének működése ellehetetlenül. Ennek ellenére tartják magukat az amerikai külügy oroszellenes nyilatkozatainak követéséhez. Akkor is, ha azzal humanitárius katasztrófát okoznak több országban. Mi ez, ha nem hazaárulás?
Az atlantista külügyminiszterek nem csak felolvasták, amit Washington eléjük tett, de emellett bejelentették, hogy az orosz gáz helyett máshonnan kell gázhoz jutni. Honnan máshonnan, mint a Föld túlsó feléről, egy másik kontinensről, keresztül az Atlanti-óceán fenekén és legalább négy európai közvetítő országon át, akik mind profitot fognak ráterhelni. Ez a gáz természetesen az Egyesült Államokból érkező cseppfolyósított földgáz lenne.
Mindemellett kiépítenének egy teljes Európát lefedő hálózatot a semmiből, hogy a Föld túlsó feléről importált földgázt még el is tudják osztani minden európai országnak.
Szerencsére megnyugodhatunk, mert az Európai Unió összes tagállamának együttvéve nincs annyi pénze, hogy megépítsen egy ilyen gázvezeték hálózatot, így a következő években sem fog a gázszámlánk tízszeresére ugrani. Ettől függetlenül, Martonyi nyilatkozata nagyon jól mutatja, hogy az atlantizmus végóráihoz közeleg Kelet-Európában. Gátlástalanul kiszolgálják az amerikai érdekeket és emellett hagymázos elképzeléseket szövögetnek euró milliárdokból megszervezett találkozókon arról, hogy hogyan kezeljék a helytartói szolgálat által okozott egyre súlyosbodó problémákat. Martonyi is, és a többi atlantista külügyér is mind elszakadtak a realitásoktól. A népek ítélkezni fognak felettük, nem is oly sokára, mint ők gondolnák.
Molnár István

A Radnóti-díj magyargyűlöletért jár?

A múmia visszatért! Konzerválta a magyarok iránti ős-gyűlölet. Most a megkapott Radnóti díj apropóján kapott meghívást a sátáni megszállás alá tartozó ATV-be. Itt aztán ontotta a betegebbnél betegebb rémtörténeteket, rasszizmusról, nácizmusról és persze csodaszámba menő megmenekülésekről.
Hídfő.net | A Radnóti-díj magyargyűlöletért jár?Heller Ágnes
A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége által alapított díjat most ez a kirekesztő, uszító és gyalázkodó, mumifikált kreatúra kapta. Szánalmas tobzódás kíséri végig, szomorú és -sajnos- meglehetősen hosszú életét. Heller elmondta, hogy nagyon örül a sok túlélő hiteles és pontos beszámolójának a vészkorszakból. Szerinte a "bűnös európai ember csak így tanúsíthat megbánást". Éreztette a televízió nézőivel, hogy valójában mind vétkesek vagyunk a holokauszt miatt, azok is, akik akkor meg sem születtek. Saját holokauszttal kapcsolatos élményeit is elmesélte. Ha a kedves néző ezekben felfedezett lódítást vagy esetleg hazugságot, akkor kezdje el megbánni bűnös gondolatait rögvest. Mert ilyet nem lehet. Heller szavaiban nem kételkedhetünk.
Mi sem kételkedünk. Ugyanúgy mesél rémtörténeteket, mint évekkel ezelőtt, csak most ezekhez még sátánibb külső társul. Teljesen eltorzította fizikai énjét a gyűlölet. Ha ez a hazug szipirtyó így utálja a magyarokat, miért nem fogja a Radnóti díját és tér vissza az ígéret földjére? Oda, ahol megtűrik az ilyen torz lelkeket.
Dunai István

Halotti tort ülnek a magyar ipar tetemén

A rendszerváltásnak nevezett szabadrablás különösen groteszk vonása, hogy az országot szétrabló maffia valójában nagyon is tudatában volt annak, hogy amit művelnek, az egyszerű rombolás. Ennek kapcsán érdemes emlékezni arra, ahogyan a minisztériumok elnevezései alakultak a rendszerváltást követően.
Valaha volt hazánkban egy Népjóléti Minisztérium. Az elnevezés roppant egyszerű és kifejező; az az állami szerv, ami a nép jólétéért felelős. A rendszerváltást követő demokrata kormányok pedig nem akartak olyan minisztériumot, ami a nép jólétéért felelős. Miután lezajlott a privatizáció első nagy vonulata, az újdonsült demokraták számára kezdett roppantul kínos lenni, hogy elvileg van egy Népjóléti Minisztérium, de népjólét már nyomokban sincs. Hamar át is nevezték, majd darabokra is szedték, hogy egyértelműsítve legyen a helyzet; az államnak mostantól nem feladata a népjólét biztosítása, ezt senki ne is kérje számon rajtuk.
A magyar ipar is éppen úgy járt, mint a magyar népjólét. Átnevezték, kiszervezték, összekavarták. A demokrata kormányok mindent megtettek azért, hogy ne legyen magyar ipar, ehelyett a nyugati szemét felvásárlói legyünk. A hajdani magyar ipar már nyomokban sem található ebben az országban, 99%-ban sikerült eladni, szétlopni, lerombolni. Igen, a demokraták számára az Ipari Minisztérium elnevezés is roppantul kínos lett. Sőt, még annak az emléke is, hogy valaha volt egy Ipari Minisztérium.
Hát nem le akarják bontani? Épp az imént írtak ki pályázatokat arra vonatkozóan, mi legyen a helyén. Napokon belül megkezdik a volt Ipari Minisztérium épületének elbontását. Az ipart mostanra sikerült eltakarítani. Papíron jól áll a foglalkoztatottság, dübörög a közmunka. A friss diplomások 20%-a munkanélküli, 80%-a már külföldön van. Ilyen kormányzati teljesítmény mellett roppantul kínos az intézménynek még az emléke is. Arra emlékezteti őket, amit Gyurcsány is mondott. Nem kicsit, nagyon.
Ha már így sikerült felszámolni a magyar ipart, pályázat is van, dizájn-tervek is vannak, mi is adnánk egy jókora ötletet arra, mit építsetek az Ipari Minisztérium helyére. Egy jókora szeméttelepet. Ez lenne a legkifejezőbb átalakítás, a maga posztmodern megjelenésével élethű képet adna a romokban heverő országról.
Kedves, mosolygó, öltönyös maffiózók. Oda fogtok kerülni ti is! Ez lesz a történelem szemétdombja és ígérjük, mi nem fogjuk átalakítani vagy elbontani, miután kibontakozott Magyarországon a népi szocializmus. Meg fogjuk hagyni ezt a milliárdokból odaborított posztmodern építményt, hogy az utókor számára a maga nyers valójában is hirdesse: ezt csinálta hazánkból a demokrácia - a nyugat mocskával telített szemétdombot.
Ez a ti életművetek, legyetek büszkék rá! Építsétek meg, mert utána mi jövünk!
Fenyvesi Áron







Magyarországra érkeztek a választási megfigyelők


Szerdán érkeztek meg hazánkba az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagjai. Ők a szokásos módszertan alapján kísérik figyelemmel az áprilisi választásokat. A szervezet vezetője, Audrey Glover kijelentette,hogy "A missziónak nem a választások eredménye a fontos, hanem az, hogy az EBESZ tagsággal vállalt kötelezettségeknek megfelelően teljesüljön, az egyenlőség, a tisztesség, a pártatlanság és a titoktartás elve, az eredményeket megfelelően összesítsék és átláthatóan tegyék közzé. A delegáció feladata a választási folyamat technikai értékelése, a társadalom, a pártok és a kormányzat dolga, hogy miként hasznosítják a munkájukat."
A hét második felében újabb tíz választási megfigyelő érkezik, az ő feladatuk az esetleges panaszok kivizsgálása lesz. A delegációnak a kormány minden kényelmet és luxust megad. Éttermek, gyógyfürdők, szállodák állnak rendelkezésükre. Arról egyébként nem szól a hír, hogy Ron Werber is csatlakozna a delegációhoz. Hiszen tudjuk: Magyarországon Ron Werber nélkül nincsen választás, vagy fogalmazzunk úgy: nincsen nélküle demokrácia.
Detki Kristóf

Rakétakomplexumokat loptak Ukrajnában


Ukrajnában a közelmúlt kaotikus eseményei közepette több tucat Igla típusú hordozható légvédelmi rendszert loptak el, - az esetről egy magas rangú ukrán tiszt nyilatkozott az újságíróknak. A Kijevben átszervezett új Honvédelmi Minisztérium vezetése állítólag mindez idáig titkolta a történteket, de most nyilvánosságra hozták. Az Igla hordozható rakétarendszer alacsonyan repülő célok megsemmisítésében vesz részt, az ellopott készlet a Kijevtől 45 kilométerre állomásozó 27. mobil rakéta dandár készlete volt.
Az ellopott rakétakomplexumok valószínűleg a nyugat által szervezett oroszellenes terrorista csoportokhoz kerültek. Korábban, Líbia felforgatásakor Bengáziban a nyugatiak szintén katonai objektumok kifosztásával, mobil rakétarendszerek ellopásával juttatták saját rakétarendszerekhez a lázadóikat. Szíriában ugyanezt a módszert alkalmazták a nyugati felforgatók, és most Ukrajnában szintén a szokványos menetrend alapján járnak el.
Líbiában, Szíriában a lázadóik számára összelopott fegyvereket azért cserébe adták a kezükbe, hogy háborús provokációt folytassanak a szomszédos országok határai mentén. Vagyis feltételezhető, hogy Ukrajnában is erre készülnek, vagy a hasznos-idióta jobboldallal, vagy a krími tatárok felfegyverzésével háborús provokációt akarnak kezdeni dél és kelet Ukrajnában valamint az orosz határ mentén.

http://www.hidfo.net/2014/03/08/raketakomplexumokat-loptak-ukrajnaban

Egy amerikai politikus szerint is az USA forgatta fel Ukrajnát

Annak ellenére, hogy a nyugati fővonalú politika állásfoglalásai szerint "Oroszország megszállta a Krím-félszigetet" és az amerikai külügy is ennek mentén követelőzik, Dennis Kucinich, Ohio állam demokrata elnökjelöltje nyíltan kijelentette, hogy az ukrán forradalom az Egyesült Államok titkosszolgálatai által szervezett fedőakció volt.
Kucinich a Fox News-nak nyilatkozva jelentette ezt be, arról is nyíltan beszélt, hogy Ukrajnában a népi elégedetlenséget kihasználva az amerikai beavatkozás gyorsította fel a folyamatokat, és főként ennek köszönhetőek a Kijevben történt tragédiák.
Kucinich elmondása szerint ez egyfajta befektetés, az amerikai kormány azt képzeli, hogy az amerikai adófizetők pénzéből eltávolítja a törvényesen megválasztott kormányt, aminek majd a hiteltörlesztéseken keresztül sokszorosa is megtérül. Emellett újra kijelentette; Ukrajna nem amerikai érdek, és nem kellene erőltetni az ország NATO csatlakozását, se a társulást az Európai Unióval. Egyszerűen azért, mert ez az ukrán nép érdekeivel ellentétes, gazdasági következményeit pedig nem a politikusok, hanem az egyszerű ember fogja elszenvedni a hétköznapokban.
Kucinich az amerikai vezetést tette felelőssé azért is, hogy Putyin csapatokat küldött a Krím-félszigetre, ami szerinte a nyugat ballépései nélkül soha nem történhetett volna meg.


http://www.hidfo.net/2014/03/06/egy-amerikai-politikus-szerint-az-usa-forgatta-fel-ukrajnat

Ukrajna: A Berkut parancsnoka sejtette, hogy szándékos államellenes provokációról van szó

Ma reggel nyilatkozott a Berkut parancsnoka, Jurij Abszinov, miszerint: "Egy bizonyos ponton túl érzékeltük, hogy itt már nem olyan békés tüntetésről van szó, mint 2004-ben vagy 2007-ben. Komoly provokációba csapott át az egész felfordulás, a tüntetők elkezdtek övön aluli taktikákat alkalmazni. Mi végig fegyvertelenek voltunk, viszont azok, akik ezt az egészet kitervelték nyugatról, azt próbálták elérni, hogy átálljunk a tüntetők oldalára, ám ez nem történt meg."
Hídfő.net | "Tüntető" Molotov-koktélt dob a Berkut katonáira"Tüntető" Molotov-koktélt dob a Berkut katonáira, 2014.02.18, Ukrajna, Kijev.
"Ezután következett a legrosszabb. Amikor elkezdték éles fegyverekkel lőni a tüntetőket és minket is. Már említettem, nekünk nem voltak éles fegyvereink. Nehéz volt megérteni mi is történik, de amikor a katonáink elkeztek összeesni egymás után, egyszercsak hirtelen rájöttünk, itt bizony éles fegyverrel lőnek minket." - emlékezik vissza Jurij - ""Ismétlem: a Berkut katonáinál nem voltak éles lőfegyverek. Innentől lettünk biztosak benne, hogy egy harmadik fél is benne van a játékban. Mocskos, de profi volt a kivitelezésük."
Jurij Abszinov közvetlen azután adott interjút, hogy kikerült a telefonfelvétel, ahol Catherine Ashton és Urmas Paet észt külügyminiszter arról beszélnek, hogy a mesterlövészek kihez tartoznak. Ezt a felvételt később az észt külügy sajtóosztálya is megerősítette.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/ukrajna-bekut-parancsnoka-sejtette-hogy-szandekos-allamellenes-provokaciorol-van-szo

Venezuela megszakított minden diplomáciai kapcsolatot Panamával

Nicolas Maraudo, Venezuela elnöke bejelentette, hogy felforgatás és összeesküvés miatt megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Panamával.  Panama korábban egy petíciót nyújtott be az OAS (Organization of American States, Az Amerikai Kontinens Államainak Szövetsége) részére, hogy vizsgáltassák ki a Venezuelában történő eseményeket. Ezt a Venezuelai kormány belügyekbe való beavatkozásnak nyilvánította, továbbá erős gyanúval élhetünk, hogy az igen komoly cionista befolyás alatt álló Panama lesz a katalizátorállam a Venezuelai megszállás előkészítéséhez.

Hídfő.net | Venezuela megszakított minden diplomáciai kapcsolatot PanamávalVenezuela elnöke, Nicolas Maraudo a cávezi úton.

Következtetéseinket abból vonhatjuk le, hogy amikor Maraudo felelősségre vonta Panamát a petíció miatt, Panama (báb)kormánya kitérő választ adott, miszerint az ő céljuk "Az emberi jogok és a demokrácia megerősítése a térségben". Ez a kulcsmondat minden amerikaiak / izraeliek által robbanásponthoz közeli állapotra hozott gócpontnál elhangzik kevéssel az igazi események előtt.
Venezuelát fokozott figyelemmel kísérjük, és reméljük a chávezi utat követő Maraudo elnök megfelelő határozottsággal kezeli a konfliktust, és felveszi a harcot az elnyomók és rabszolgatartó ciondemokrata fajgyűlölő világkormány ellen.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/gyorshir-venezuela-megszakitott-minden-diplomaciai-kapcsolatot-panamaval



"Panama nagykövetének és három munkatársának 48 órán belül el kell hagyniuk Venezuelát." - közölte a Caracasból érkező döntést a venezuelai média. Pedro Roberto Pereira panamai nagykövetnek azért kell elhagynia az országot, mert bebizonyosodott, hogy Panama részt vett a Venezuelában zajló felforgató műveletek előkészítésében az USA utasítására.
A panamai külügyminisztérium bejelentette, hogy a panamai állampolgárok ügyeinek intézését Venezuelában Costa Rica nagykövetsége veszi át. Emlékeztetőül: Nicolas Maduro venezuelai elnök szerdán közölte a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről szóló döntést. Maduro elnök elképzelhetőnek tartja, hogy a gazdasági kapcsolatok is hamarosan hasonló sorsra jutnak a két ország között.

Hídfő.net | Venezuelából hazaküldték a panamai nagykövetetNicolas Maduro, Venezuela elnöke




Maduro elnök felfüggesztett minden ellenzéki tevékenységet


Nicolas Maduro venezuelai elnök javaslatára a parlament határozatot fogadott el minden ellenzéki tevékenység átmeneti felfüggesztésérlől. Maduro elnök a határozatról beszélve kifejtette: "Képzeljék csak el, hogy példának okáért az Egyesült Államokban az ellenzéki tüntetések nyílt célja a kormány megpuccsolása. Önök szerint erre mi lenne a Fehér Ház reakciója? Nyilvánvalóan minden eszközzel megpróbálnák helyreállítani a rendet. Nos, mi is ezt tesszük."
Jelenleg a venezuelai felforgatásnak már most 20 halottja van és több száz sebesültje. A cionatlantisták az új, szírializált háborús forgatókönyvet kezdték meg Venezuelában is.

Hídfő.net | Venezuela: Maduro elnök felfüggesztett minden ellenzéki tevékenységetMaduro elnök sajtótájékoztatón mutatja meg az aláírt határozatot, 2014.03.07. Venezuela, Caracas.


Angol hírszerző szervezetek

A leghosszabb és legeredményesebb múltra az angol titkosszolgálat tekinthet vissza. Sir Francis Walsingham, I. Erzsébet királynő nagyhatalmú minisztere már a 16. század második felében kiválóan működő ügynökhálózatot létesített „Ő Felsége ellenségeinek megfigyelésére”. A második világszabadságharc évei alatt is sikeresen tevékenykedett az általában Intelligence Service néven közismert brit titkosszolgálat. Történetéről számos visszaemlékezés és feldolgozás jelent meg az óta, mégsem tudjuk teljes pontossággal leírni szervezetét és munkáját. Az angolok ma is igyekeznek megőrizni titkaikat.
A két legfontosabb szervezet a kémelhárítással foglalkozó M. I. 5 (Military Intelligence = katonai hírszerzés) és az offenzív hírszerző szolgálat, az M. I. 6 volt. Az M. I. 5 vezetője feltehetőleg Sir David Petrie volt, aki a Scotland Yard speciális osztályával együttműködve derítette fel ügyosztályával az Angliában ténykedő ellenséges hírszerzőket. A közvélemény elégedetlenkedett munkájukkal, mivel csupán 15 német kémet állítottak bíróság elé, azt azonban nem tudták, hogy a B 1. A osztály, mely a később szolgálataiért bárói címmel kitüntetett John C. Mastermann (zsidó származású), oxfordi professzor vezetésével az elfogott kémek átállításán fáradozott, az elfogott hírszerzők többségét visszafordította. Ugyancsak az M. I. 5 érdeme, hogy a partraszállást megelőző sorsdöntő hónapokban a németek nem kaphattak megbízható híreket az inváziós csapatok összevonási körleteiről, ellenkezőleg, „biztos információik” szerint nagy, a valóságban nem létező erők állomásoztak Kelet-Angliában. Tehát főleg a dezinformációs hálózatra építették hadi stratégiáik sikerességét, ami nem mindig jött be, főleg a háború első éveiben. A már említett „Ultra” dekódoló-szervezet is az M. I. 5 hatáskörébe tartozott, mely kezdetben szinte teljesen „amatőrökből”, nyelvészekből, matematikusokból és más polgári szakértőkből állt. A regényekben és a publicisztikában Intelligence Service, vagy Secret Service néven szereplő szervezet az M. I. 6-ot takarja. Valóban titokzatos szervezet, vezetőjét maga a király nevezi ki, de csak a miniszterelnöknek tartozik beszámolni, ugyanakkor a hadügyminisztérium alárendeltségébe tartozik. A második világháború alatt először Sir Hugh Sinclair, majd 1940 májusa után Stewart Menzies töltötte be e fontos, „C” fedőnéven ismert funkciót. Az M. I. 6 szervezeti felépítéséről csupán annyit tudunk, hogy területi, központi adminisztratív, technikai és kiképző részlegekkel rendelkezett, apparátusa létszámban messze elmaradt a német Abwehr mögött. A szervezet alárendeltségébe számos, főleg diverziós cselekményeket szervező és lebonyolító csoport tartozott. Közülük a legjelentősebb a SOE (Special Operation Executive = Különleges Műveletek Végrehajtó Szerve), más néven „Baker utcai Irregulárisok” volt (Sherlock Holmes lakásáról nyerte ezt a nevet). A „nem gentleman módszerekkel” dolgozó amatőrök mindenre elszánt és találékony csoportját az Enigma megszerzője, Colin Gubbins alapította 1939 őszén. A szervezet főleg a francia és a norvég, nem kommunista partizáncsoportokat támogatta, de csápjait Magyarország felé is kinyújtotta. Legsikeresebb akciójuk során a norvég partizáncsoportokkal együttműködve a német nehézvízüzemet robbantották fel 1943 februárjában. A Military Intelligence mellett a külügyminisztérium, a flotta, a légierő és a gazdasági minisztérium is foglalkoztatott hírszerző szolgálatot, itt főleg a haditengerészet játszott hagyományosan nagy szerepet. Az Admiralitás B. 4 osztálya megkapta az összes kémszervezet jelentését és feldolgozta azokat. Csak évtizedekkel a háború után – elsőnek a szovjet hírszerző, Kim Philby jóvoltából – szivárgott ki az egyik leglényegesebb angol hírszerző és koordináló szervezet, a BSC (British Security Coordination) titka, de amit megtudhattak róla, azt ők sem adták ki az óta sem. Az angol radar alkalmazásáról, mint „kém(lelő)” eszköz - egy külön fejezetben foglalkozunk. Folytatjuk....
Jövőnk.info – Hírfigyelő Szolgálat