2014. március 6., csütörtök

Venezuela megszakított minden diplomáciai kapcsolatot Panamával

Nicolas Maraudo, Venezuela elnöke bejelentette, hogy felforgatás és összeesküvés miatt megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Panamával.  Panama korábban egy petíciót nyújtott be az OAS (Organization of American States, Az Amerikai Kontinens Államainak Szövetsége) részére, hogy vizsgáltassák ki a Venezuelában történő eseményeket. Ezt a Venezuelai kormány belügyekbe való beavatkozásnak nyilvánította, továbbá erős gyanúval élhetünk, hogy az igen komoly cionista befolyás alatt álló Panama lesz a katalizátorállam a Venezuelai megszállás előkészítéséhez.

Hídfő.net | Venezuela megszakított minden diplomáciai kapcsolatot PanamávalVenezuela elnöke, Nicolas Maraudo a cávezi úton.

Következtetéseinket abból vonhatjuk le, hogy amikor Maraudo felelősségre vonta Panamát a petíció miatt, Panama (báb)kormánya kitérő választ adott, miszerint az ő céljuk "Az emberi jogok és a demokrácia megerősítése a térségben". Ez a kulcsmondat minden amerikaiak / izraeliek által robbanásponthoz közeli állapotra hozott gócpontnál elhangzik kevéssel az igazi események előtt.
Venezuelát fokozott figyelemmel kísérjük, és reméljük a chávezi utat követő Maraudo elnök megfelelő határozottsággal kezeli a konfliktust, és felveszi a harcot az elnyomók és rabszolgatartó ciondemokrata fajgyűlölő világkormány ellen.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/gyorshir-venezuela-megszakitott-minden-diplomaciai-kapcsolatot-panamaval



"Panama nagykövetének és három munkatársának 48 órán belül el kell hagyniuk Venezuelát." - közölte a Caracasból érkező döntést a venezuelai média. Pedro Roberto Pereira panamai nagykövetnek azért kell elhagynia az országot, mert bebizonyosodott, hogy Panama részt vett a Venezuelában zajló felforgató műveletek előkészítésében az USA utasítására.
A panamai külügyminisztérium bejelentette, hogy a panamai állampolgárok ügyeinek intézését Venezuelában Costa Rica nagykövetsége veszi át. Emlékeztetőül: Nicolas Maduro venezuelai elnök szerdán közölte a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről szóló döntést. Maduro elnök elképzelhetőnek tartja, hogy a gazdasági kapcsolatok is hamarosan hasonló sorsra jutnak a két ország között.

Hídfő.net | Venezuelából hazaküldték a panamai nagykövetetNicolas Maduro, Venezuela elnöke




Maduro elnök felfüggesztett minden ellenzéki tevékenységet


Nicolas Maduro venezuelai elnök javaslatára a parlament határozatot fogadott el minden ellenzéki tevékenység átmeneti felfüggesztésérlől. Maduro elnök a határozatról beszélve kifejtette: "Képzeljék csak el, hogy példának okáért az Egyesült Államokban az ellenzéki tüntetések nyílt célja a kormány megpuccsolása. Önök szerint erre mi lenne a Fehér Ház reakciója? Nyilvánvalóan minden eszközzel megpróbálnák helyreállítani a rendet. Nos, mi is ezt tesszük."
Jelenleg a venezuelai felforgatásnak már most 20 halottja van és több száz sebesültje. A cionatlantisták az új, szírializált háborús forgatókönyvet kezdték meg Venezuelában is.

Hídfő.net | Venezuela: Maduro elnök felfüggesztett minden ellenzéki tevékenységetMaduro elnök sajtótájékoztatón mutatja meg az aláírt határozatot, 2014.03.07. Venezuela, Caracas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése