2014. március 17., hétfő

Flashmobbal tiltakozott a Jobbik ellen a gettó népe

Március 15.-e sem szól másról nekik, mint nácizni és fasisztázni a magyar népet. Azt a magyar népet, akik befogadták őket, a vészkorszak idején pedig ellátták őket keresztlevelekkel, az életüket is kockára téve. Ez a keresztényi szeretet. Ők pedig úgy hálálják meg,hogy kollektíve bűnös nemzetnek kiáltják ki a magyar embereket, még azokat is, akik ebben a pillanatban jönnek a világra.
Március 15.-én is megélénkült a gettó népe. Kitűzték a kokárdát, hogy ezzel eltereljék a figyelmet velük született ismertető jegyeikről. Táblák emelkedtek a magasba, rajtuk a Jobbikot szidalmazó feliratok, inkább csak eszelősségek. A raccsoló csoportosulás végig a "Magyar vagyok, nem náci!" - kín-rímet harsogta, miközben többen közülük vad csókolózásba kezdtek, kortól és persze nemtől függetlenül. Többen egymás nadrágjában turkáltak önkívületi állapotukban. Akár egy pszichedelikus-kokainista orgia. Valószínűleg elszippantottak egy-egy csíkot, meg spanglit, hogy ki merjenek állni a "nácik" elé. De a nácik nem bukkantak fel sehol, csak néhány taknyosorrú LMP-s biciklista, akik szemmel láthatóan nem csak teát fogyasztottak aznap.
Hídfő.net | Flashmobbal tiltakozott a Jobbik ellen a gettó népeFlashmob "stílusosan" a dunaparton.
Ez az állatias, provokatív csürhe gyalázta meg a magyar nép megemlékezését, mert egy hazafi csendben emlékezik. Miatyánkot mond azokért, akik életüket adták azért, hogy mi élhessünk. A gettó-söpredék flashmobja nem a Jobbiknak szólt valójában, hanem a körvonalazódni látszódó REND eljövetelének. Tudják, hogy akkor számukra végetér a fasisztázás és nácizás.
Dolgozni kell és országot építeni. Nem jelenthet felmentést a származás. Vannak kötelezettségek. Olyan is lesz majd, aki ezeket foganatosítja és számonkéri. Összegzésképpen elmondható, hogy ez az aljas, célzott támadás a magyar nép ellen zajlott. Az erkölcs és rend ellen. Mert a erkölcs és rend nem tűri a parazitizmust és a rágalmakat. Tudják ezt ők nagyon jól, ezért becstelenítették meg nemzeti ünnepünket, ezért náciztak le bennünket, magyarokat, kollektíve, ki tudja hányadszor.
Dunai István

Az USA elleni atomcsapásról beszéltek az orosz állami tévében

Az Egyesült Államok elleni atomcsapás lehetőségéről beszélt az orosz állami tévé adásában az ukrán válság kapcsán Dmitrij Kiszeljov, a számos televíziós és rádiócsatornát működtető orosz állami VGTRK társaság főszerkesztő-helyettese - jelentette hétfőn az amerikai média.
"Oroszország az egyetlen ország a világon, amely képes lenne radioaktív hamuvá változtatni az Egyesült Államokat" - fogalmazott heti műsorában a Rosszija 1-es adón Kiszeljov még vasárnap este, egy atomrobbantás utáni gombafelhőt ábrázoló háttér előtt állva.
A konzervatív nézeteiről és ellentmondást nem tűrő kijelentéseiről ismert Kiszeljov ezzel azon állítását akarta alátámasztani, amely szerint Barack Obama amerikai elnök fél Oroszországtól és Vlagyimir Putyin orosz államfőtől. Egyúttal arról is beszélt, hogy Putyin még az amerikaiak szerint is erősebb vezető, mint Obama.
A Kremlhez hű Dmitrij Kiszeljovot Putyin tavaly decemberben az Oroszország Ma névre keresztelt, márciusra létrehozandó állami médiavállalat új vezetőjévé nevezte ki. Az új médiacég az állami tulajdonlás ellenére relatíve független hangneméről ismert RIA Novosztyi hírügynökség helyett jön létre azzal a céllal, hogy jobban képviselje és kommunikálja Oroszország álláspontját és érdekeit.
Kiszeljovot külföldön a közelmúltban sokan bírálták az ukrajnai események elfogult és ukránellenes ismertetése miatt. Műsorában most vasárnap is azzal vádolta a kijevi hatóságokat, hogy nem képesek fenntartani a rendet Ukrajnában, és hagyják, hogy ultranacionalisták támadásokat intézzenek az orosz ajkú lakosság ellen az ország keleti részén.
Napi

Obama szankciókat jelentett be


Az amerikai elnök elrendelte szankciók életbe léptetését 11 orosz és ukrán tisztviselő ellen. Obama azzal vádolja Oroszországot, hogy "aláássa a demokratikus átmenetet" Ukrajnában, "fenyegeti az ország békéjét, stabilitását, függetlenségét, területi egységét" és "az ukrán természeti kincsek megkaparintására törekszik".
A szankciók célpontjai Vladiszlav Szurkov elnöki segéd, Szergej Glazijev elnöki tanácsadó, Leonid Szluckij, az Állami Duma tagja, Andrej Klisasz, a felsőház tagja, Valentina Matvijenko, a Föderációs Tanács elnöke, valamint Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes és Jelena Mizulina, az Állami Duma tagja.
Emellett szankciókat léptettek életbe négy ukrán állampolgárral szemben "az államhatalom megdöntésére tett kísérlet" miatt: Viktor Janukovics államfő, valamint vezető krími politikusok: Szergej Akszjonov, Vlagyimir Konstantinov, és Viktor Medvedcsuk, az államfő politikai tanácsadója. Őket vádolja az amerikai kormány az államhatalom megdöntésére tett kísérlettel és kormány aláásásával.
Az Egyesült Államok elnöke gyakorlatilag minden bűncselekménnyel Oroszországot vádolja, amit a közelmúltban amerikai beavatkozással hajtottak végre az országban. Az amerikaiak hatalomba tettek egy bábkormányt, majd a legitim ukrán állami vezetőket vádolják azzal, hogy aláássák a kormány működését. A "kormányét", ami soha senkitől nem kapott semmilyen legitimitást és civil ruhás NATO zsoldosok engedték be parlament épületébe. Oroszországot katonai beavatkozással vádolják, miközben a kijevi kormány egy amerikai katonai beavatkozás eredménye.
Joe Biden elnökhelyettes nemsokára Európába utazik, - Lengyelországban és a balti államokban fog tárgyalni az orosz és ukrán politikusokat érintő szankciókról, melyek egyelőre gyakorlatilag semmit nem jelentenek. Az érintett személyektől megvonják a vízumot és zárolják a nyugati országokban tárolt vagyonaikat (ha van ilyen).
Obama a szankciók bejelentése után azzal fenyegetőzött, hogy ha Oroszország megszállja Kelet-Ukrajnát, további szankciókat hoznak. Ezzel gyakorlatilag azt mondta, hogy "majd akkor tesznek valamit", mert a jelenlegi szankciók gyakorlatilag semmit nem jelentenek. Janukovicsnak esze ágában nem lenne nyugati országokba utazni, de a jelen helyzetben más orosz vezető tisztviselőknek se jutott volna eszébe, így vízumra sincs szükségük.
Dimitrij Rogozin már be is jelentette, hogy ezeket az intézkedéseket csak a nyugati országok területén tudják érvényesíteni, - a miniszterelnök-helyettes értetlenül állt az intézkedések előtt: nem értette, miért számít ezek közül bármelyik is kényszerítő eszköznek, hiszen nyugatra utazni sem akar, nyugatra menekített vagyonai sincsenek.
Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban bejelentette, hogy Moszkva elítéli bármiféle szankciók alkalmazását más országok ellen, de ha az USA és az EU szankciókat hirdet meg, az ellenlépések a nyugati intézkedésekkel szimmetrikusak lesznek.

Barack Obama - 20 év múlva

Armageddon az örök világossághoz...


Armageddon az örök világossághoz...A zűrzavaros ukrajnai helyzet sokakban vált ki indokolatlanul kis mértékű, vagy félelemtől vezérelt, túllihegett reakciókat, de mindig előtérbe nyomakodik a kérdés, kiknek milyen haszna származik az ukrajnai válságból? Miért áll érdekében az USA-nak, Izraelnek, Sorosnak, Merkelnek, Kínának és Putyinnak, hogy a nemzetközi helyzet - ronda kifejezéssel élve - eszkalálódjon? Mert, hogy kiknek okoz kárt, és kiknek fog még, nem nehéz kitalálni. Az előbbivel kapcsolatban célszerű egy kicsit a múltba "révedni", vagyis Európa és a Szovjetunió újrafelosztásánál kezdeni az "aknakeresést", mivel Trianontól a Szovjetunió felbomlásáig olyan határ, nemzetiségi és vallási konfliktusok előre tervezett lehetőségeit építették be a szétdarabolással, amelyekről csak a "tervezők" és a beavatottak tudhattak. Közel-Kelet, Afrika és a Távol-Kelet csakúgy része ennek, mint ahogy Dél-Amerika is. A "képlet" nem olyan bonyolult, mint amennyire sokan hiszik.Valójában primitíven egyszerű, csak nem a részletekben kell keresni az alapgondolatokat, hanem azt kell látni, hogy mennyire egyszerű az alapséma vonalvezetése.
A sztálinista kommunizmus jegyében létrehozott Szovjetunió, a Habsburg Birodalom szétszedése, Trianon lecsonkolt Magyarországa, majd Németország felszámolása, és Gorbacsov peresztrojkája ugyanazt a "tervet" szolgálta, amit hívhatnánk "angolszász missziónak" is (nem a Brown-féléről van szó, hanem erről: http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=1), és ide kell sorolni az Európai Unió létrehozását, valamint az Európába betelepített 70 millió - főleg muszlim - és a tervezett 50 millió néger betelepítési kérdését is. A Bernard Lewis terv és Yinon terv összege és célja is ugyanaz, szervesen kapcsolódik az előzőekben említettekhez (http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=309).
A kommunizmus megosztó és "tagállamai" egymást fenyegető terrorja "sikeres tesztnek" bizonyult. A lázadó "tagköztársaságok" leverése, egymással történő leveretése, megmutatta az utat egy olyan világrendszer felé, amelyik a megosztásra épül. A nemzetek feldarabolásai időzített bombaként kerültek a "terv rendszerébe", ahogy az erős nemzetállamok leigázása is. Németország már nem létezik. Az oka elég egyértelmű, ha valaki ismeri az ENSZ megbízatásának lejárta feltételeit. Megbizatásuk megszűnik, ha az USA békét köt Németországgal. Ezért nem léteziik Németország, csak egy erősen őrzött NSZK (német tartományok szövetsége). Hitler NémetországaEdmund de Rothschild is kijelentette, a zsidókra csak addig és arra van szükség, hogy kiirtsák egymást az arabokkal (vélhetőleg itt nem a kazár-zsidókra gondolt). Trianon hosszú távon is biztosítja, hogy bármikor feléleszthető, kiszélesíthető konfliktus legyen létrehozható Kelet-közép Európában. Ukrajna látszólag logikátlan "kiegészítése" a népesség csaknem felét, de lagalább 40%-át kitevő orosz lakossággal, szintén egy időzített bomba
A kezdeti kérdés a haszon kérdése volt. Az USA, német adókból idézhet elő energiaválságot, és ezen keresztül társadalmi összeomlást az NSZK-ban az orosz gáz megvonása okán, miközben lenyúlja az összerabolt olgarcha vagyonokat. Ez utóbbira még az írás végén visszatérek. Ugyanezt tette Irakban, Afganisztánban és Líbiábanciprusi válság is, a LIBOR és bróker-botrány. A fejlett nyugati országoktól nagyságrendekkel korruptabb vezetésű kelet-európai országok lakói, ahogy Ukrajnában is, ugrásra készen várnak a "bevetési parancsra". Minden országban hemzsegnek a korrupt, csaló, tolvaj gazember politikusok. A lázadások kirobbantásához csak az "égő gyufát" kell közéjük hajítani és Európa lángba borul, mert a "tűzvész" gyorsan eléri a védettnek tartott országokat is. A "hatékonyság növelése" érdekében volt szükség 120 millió, többnyire alulképzett, nyelvet nem ismerő, más vallási környezetből, más társadalomszemlélettel rendelkező népesség betelepítésére, és ahol rendelkezésre áll, az anyanemzet, az etnikum és nemzetiségek egymásra uszítási lehetősége, bár itt még vár "némi munka" a bérencek egy részére.

szintén egy, a tervezők számára hasznos teszt volt, ahogy volt, amit most robbantottak fel. is, és ezért kellett a
Ahogy az USA kormánya is felkészült a lakossága elleni harcra, az ellenálló népesség FEMA átnevelő vagy megsemmisítő táborokba zárására, úgy Európában is előkészítették, és most is előkészítik a hasonló intézkedéseket. Ukrajna széthullása elkerülhetetlen, mivel Putyin is kéri a részét a hadserege számára. Azon hadsereg számára, amely arra hivatott, hogy megvédje a hatalmát és a vagyonát. Kína haszna a csontig legatyásodó ukrajnai lakosság "megsegítésén" keresztül a világ harmadik legnagyobb élelmiszer exportőre termőterületeinek és fegyvergyártásának megszerzése. Ukrajna tőszomszédságában, vagyis nálunk sem jobb a helyzet. Csak annyi a különbség, hogy ott oligarcháknak, itt milliárdos gazembereknek, politikusoknak hívják a fosztogatókat. Itthon sokan kifogásolják, hogy a FIDESZ-KDNP "Izrael barát", rendkívüli állapotra, és katonai irányításra kihegyezett illegitim alkottákolmánya nem tartalmazza a köztársasági államforma meghatározását. Magyarországon sohasem létezett legitim "köztársaság", ahogy az utóbbi 70 év alatt népszavazással megerősített alkotmány sem kínlódta magát világra. A választási színjáték, a világ más országaitól eltérően, egy illegitim több nevű, de egy gazdájú helytartóság megörökölhetőségéért folyik. A "képviselők", bár nem azonos eséllyel, de versenyezhetnek, hogy melyik tudja jobban el -és kiárulni a "tartomány" népét. Ez a "bomba" együtt fog robbanni a Benes-dekrétumok kivizsgálásával és a határon kívülre rekesztett magyarok kérdésével.
Sajnos, ahogy Ukrajnában az ukrán nacionalistákat és egyéb csoportokat, úgy itthon a "három csoportba" sorolhatókat is nehéz meggyőzni. Az első csoportba azok tartoznak, akiket azért nem lehet meggyőzni, mert képtelenek felfogni a körülöttük lejátszódó eseményeket. Nem látják az összefüggéseket és már nem is fogják látni, mert megbékéltek saját hülyeségükkel. A második csoportba relatíve kevesen tartoznak, mert sok információt, ezek összegzését és a szükséges konzekvenciák levonását és észben tartását igényli a "tagság". A harmadik csoport a meggyőződéses "okosoké", akik hasonlóak az első csoport egyedeihez, annyi különbséggel, hogy butaságukat, tájékozatlanságukat, szemellenzősségüket, megalkuvásukat, önérzetesség mímelésével, daccal, gyakran lenézéssel próbálják eltakarni. Az első csoportba sorolt buta, könnyen befolyásolható és irányítható emberektől csak az önérzetes, mások elveit szajkózó hülyék rosszabbak. Természetesen az ezekbe a csoportokba be nem soroltak " hülyítik az első csoportot, megnyugtatva őket, hogy majd jobb lesz (egyszer), miközben morzsát szórnak a harmadik csoport tagjai közé, és az első és harmadik csoport elől is próbálják eltitkolni a második csoport alternatíváit. Ha tovább ragozzuk a kérdést, hamar kiderül, hogy a csoportokon kívüliek közé csak a második és harmadik csoportból lehet bejutni, de a bejutásban a második csoport egyedeit megakadályozza az árulásban, a becsület, a hazaszeretet, és a gerinc "birtoklása". Bár az első csoportban is szép számmal akadnak becsületes, gerinces, hazaszerető emberek, öröklött vagy "szerzett" butaságuk akadály a csoportváltásban, vagy a csoportokon kívüliség elérésében.
Sokan rettegve gondolnak az elkövetkező armageddonra, mivel e szó általános értelmezésben a világvégére utal, pedig a világvége már eljött. Az embereket becsapják, megtévesztik, ha valaki szót emel ez ellen, ellehetetlenítik, agyonhallgatják jogos felháborodásukat, beperelik, börtönbe, táborokba zárják, vagy megölik őket. Nincs jog, mert a bíróságok csak akkor döntenek törvényesen, ha gazdáik ezt megengedik számukra. Szemérmetlenül hazudva szegik meg az általuk hozott törvényeket, amelyek betartására felesküdtek. Önjelölt, csalással, megtévesztéssel hatalombitorló köztörvényes bűnözők kormányozzák a Föld szinte valamennyi országát, akik nem csak kifosztják állampolgárnak csúfolt rabszolgáikat, de eladják kilóra, kikölcsönzik, vagy vágóhídra hajtják őket. Ezek az identitás nélküli, erkölcsi hullák hagyják, hogy parancsolóik ezerféle eszközzel pusztítsák népüket a háborúkkal, a mérgektől, a biológiai fegyvereken keresztül az elektronikus hadviselés minden eszközét igénybe véve, de fegyverré vált az időjárás és az agyműködés befolyásolása is. Népirtó háborús bűnösök irányítanak országokat, szabadon. A kifosztott népek felszámolásának az utolsó fázisa, amikor háborúba kényszerítik, a túlélőket, és akik még nem haltak éhen, azokat deportálják.
Ukrajna közelebb hozta a háborút Európához. Azt a háborút, amit "klasszikus módon" még lőfegyverekkel is vívnak, de az önjelölt, törvénytelenül, korrupt tolvajokból, rablókból álló, senki által meg nem választott "kormány" és oligarcha sleppje, harcot indított a másik oldal rablói ellen, akik törvényes megválasztásukra hivatkozva tették és tennék ugyanazt, mint illegitim, hasonszőrű utódaik. Egyúttal megkísérelenék megtámadni az oroszokat is, ha a hadsereg erre hajlandó lenne, de kinek van kedve népnyúzó, köztörvényes rablógyilkosok érdekeiért vásárra vinni a bőrét? Nehéz úgy háborúzni, hogy azoktól várják el, hogy kifosztóik vagyonának megtartásáért harcoljanak, akik az első jobb ígéretre besorozóik ellen fordítják a puskacsövet. Mi kell még az armaggedonhoz? Talán csak annyi, hogy a hirtelen jött felismerés a népüket kifosztókat rádöbbentse (ezeket az emberi hulladékokat), hogy nekik csak azt a szerepet szánták, hogy begyűjtve a begyűjthetőt, elvégezzék a piszkos munkát, majd korábbi megbízóik odavessék őket a kifosztottak ítélkezése elé, ők meg lenyúlják az ellopott, elrabolt vagyonokat.

Általános elgondolás, hogy a jelenlegi krími kiszakadás Ukrajnából, válasz Koszovó kiszakítására Szerbiából, de aki erre gondol, megfeledkezik az ENSZ személyi önkormányzatok létrehozását támogató rendelkezéseiről, az etnikai kisebbségek betelepítésekkel vagy kiemelt támogatással való létrehozásáról, vagy meglévők "szaporításáról", valamint az EU által "váratlanul", az ukrajnai konfliktussal egyidőben a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos bizottság felállításáról. A jól ismert módszer szerint, a nemzetállamokat szétszedik autonóm területekre, melyek önállóan már nem képesek megvédeni magukat. Gyakorlatilag ugyanez történt Magyarországon a 1990-es években, a nagy cégek és nagy szakszervezetek felszámolásakor. A nagy cégből kis cégek sokasága és kis szakszervezeti csoportok alakultak, melyek külön-külön nem képviseltek nagy erőt, és az eltérő tevékenységek miatt már nem volt egyszerre érintett minden felszámolás alá eső, vagy létszámcsökkentés elé néző kis cég, így a sztrájkok is erőtlenné váltak. Látszólag a Zbigniew Brzezinski-féle Ukrajna-doktrína, amely Oroszország stratégiai gyengítését eredményezte volna a krimi bázisok leválasztásával, mégis fog eredményt hozni, mert Ukrajna fokozatosan szétszakad, de Olaszország is divizionál. Ugyanilyen törekvések mutatkoznak Spanyolországban, a katalánok kiválási szándékait illetően, Skócia is már részben függetlenítette magát, de hamarosan Nagy-Magyarország is terítékre kerül, a Felvidék, Erdély, Kárpátalja, Bácska viszonylatában. A környékező utódállamok kezdhetnek aggódni, mert ukrajnai szintű korrupciós állapotok uralkodnak és hozható létre "forradalmi helyzetként" Szlovákiában, Romániában és Szerbiában. Természetesen hasonló "lehetőségeket" kínál Európa többi (kazár-zsidó irányítású) "nemzetállama" is.

Itthon még, a "választás" (???) fényében sok-sok emberke "játszik részvételt a házimunkában", vagyis "kitereget". Antallok, Hornok, Gyurcsányok, Kunczék, Orbánok, Csányik, Garancsik, Szimák stb. szennyesétől dugul el a nemzet lábbalhajtós mosógépe. Milliárdok potyognak ki a szűrőből, a szennyes léből, és időnként itt-ott, egy-egy fej is. Hamarosan fejek százai fognak gurulni, mert a Bilderberg Group legfelsőbb irányítása egyrészt be akarja nyelni az olgarchák, vagy magyarosan szólva, a rabló, tolvaj, hazaáruló gazemberek összelopott, összeharácsolt vagyonát, másrészt pénzügyi és gazdasági összeomlással káoszt teremt, amiből csak a segítségével lehet kijutni. Ez utóbbinak, és a "rávezetésnek" ára van, mindent akarnak, tokkal, vononóstul, szőröstől bőröstül, létszám csökkentett testestől-lelkestől... A csapatmozgások már megkezdődtek Európa-szerte. Sok a könnyű-páncélos, és nem csak a németeknél, nálunk is, amin nem kell csodálkozni, mert itthon már csak az nem lát aki nem akar (de kénytelen lesz)...

/Tulok /

Irán embargót hirdetett 27 EU tagország ellen

Az Amerikai Egyesült Államok hiába oldotta fel az iráni olajszállítási embargót 10 EU tagországba és Japánba azzal a céllal, hogy lenyomják az orosz olajárakat. Értjük, az USA mondja meg, hogy az EU honnan vehet olajat és honnan nem. Irán se maradt adós a válasszal, bojkottot hirdetett 27 EU tagállammal szemben olajszállításra vonatkozóan. Az iráni vezetésnek nem kell félnie, hogy rájuk romlik a kitermelt olaj, ugyanis Kína energiaéhsége szinte kielégíthetetlen.

Hídfő.net | Irán embargót hirdetett 27 EU tagország ellenOlajkutak pumpálják a semmit Texasban.


Turcsinovnak rohama volt - senki nem mert orvost hívni

Ukrajna illegitim kormánya beadta csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz és a NATO-hoz, majd a parlament arra is elfogadott egy határozatot, hogy megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal. Az ország élére tett nyugati helytartó, Turcsinov sokadszorra is elrendelte a hadsereg teljes harckészültségét, a tartalékosok általános mozgósítását és lakossági milíciák szervezésének megkezdését. Emellett bejelentette azt is, hogy meg kell kezdeni a hadsereg átállítását a NATO standardra, hogy maximális logisztikai támogatást tudjanak biztosítani a "NATO-szövetségesek" számára.
Turcsinov elrendelte az orosz fekete-tengeri flotta szerződésének felmondását, valamint az Oroszországgal fennálló barátsági, együttműködési és partnerségi szerződések felmondását. Emellett profitot terhelne az országon át szállított orosz gázra. A kelet-ukrajnai városok függetlenedését pedig szeparatizmusnak nevezte, majd javasolta, hogy tiltsanak be minden, az országban elérhető orosz TV csatornát, valamint az orosz könyvek és nyomtatott sajtó terjesztését.
Ezen felül azt is bejelentette, hogy aki részt vesz az oroszbarát tüntetéseken és nagygyűléseken, azt megfosztják az ukrán állampolgárságtól és bíróság elé állítják árulásért. Az árulókat Turcsinov pedig halálbüntetéssel fenyegetné, - és ezzel több tízezer oroszt fenyegetett meg kivégzéssel. Ilyen, amikor egy őrült, elmebajos zsidó ül az ország élén és dühében tombolni kezd. Statisztikailag alátámasztható, hogy a zsidó lakosság körében a legmagasabb az elmebetegek aránya. Émile Durkheim, aki maga is egy több generációra visszamenőleg rabbikat adó családba született, kiválóan ismerte a zsidóságot és szociológiai munkássága során behatóan foglalkozott ezzel a jelenséggel. De nem szükséges ehhez Durkheim empirikus kutatásaival foglalkozni, elég ránézni a dühében ésszerűtlen és megvalósíthatatlan parancsokat osztogató Turcsinovra.
Csak remélni tudjuk, hogy valaki kényszerzubbonyt húz rá, mielőtt még ártatlan állampolgároknak is baja esik. Moszkva pedig levonhatta a következtetést: a békés orosz tüntetőket az "elnök" kivégzéssel fenyegette meg, - itt az idő, hogy bevonuljanak az orosz csapatok, a békés állampolgárok védelmében, akiket a cionfasiszta kormány népirtás előkészületeivel tart rémületben.

http://www.hidfo.net/2014/03/17/turcsinovnak-rohama-volt-senki-nem-mert-orvost-hivni

Európának (a világnak) új politikai realitással kell számolnia (?)


A vasárnapi népszavazás eredményeként a Krím függetlenedése Ukrajnától nem lehet kétséges, s ha Moszkva úgy akarja, a félsziget visszatérésével Oroszország kebelére mint Európa új politikai realitásával kell számolni – állapította meg hétfői jegyzetében a Global Times című angol nyelvű kínai napilap. A cikkíró emlékeztet az ENSZ Biztonsági Tanácsának múlt szombati, Ukrajnára vonatkozó határozati javaslatára, amelyet Moszkva megvétózott. Peking tartózkodását Kína “világos álláspontjaként” magyarázza, úgy véli, az kifejezi a kínai kormány következetes tiszteletét valamennyi ország szuverenitása és területi integritása iránt. A Nyugat ukrajnai beavatkozása ugyanakkor zavart keltett a térségben, amire Oroszországnak válaszolnia kellett. A kérdés pedig most az, miként tudja a Nyugat és Moszkva úgy kezelni a problémát, hogy az ellentét ne fokozódjon tovább.
A Global Times szerint a Nyugat súlyos provokációk sorát hajtotta végre, mi több, szankciókat hirdetett Oroszország ellen. “Washington számára azonban világosnak kell lennie, hogy ezzel Vlagyimir Putyin nal szemben nem ér el eredményt” – fogalmaz az írás. Emlékeztet arra is, hogy a volt Szovjetunió felbomlása után egy sor, a keleti tömbhöz tartozó ország csatlakozott a NATO-hoz, s ez mind Moszkvára gyakorolt nyomást, amit a Nyugat most tovább fokozott.
Ami Ukrajnában történt, lényegében egy a Nyugat által támogatott “Oroszország-elleni színes forradalom” – állapítja meg a szerző, s szerinte Nyugaton számítani kellett Putyin reagálására. Hozzáteszi, a Nyugatnak alapjaiban kellene megváltoztatnia Oroszország-politikáját, ha azt szeretné, hogy Moszkva is megváltoztassa álláspontját a Krímmel és Ukrajnával kapcsolatban. A kompromisszumkészségnek mindkét oldalon meg kell mutatkoznia.
A Global Times végül előhúzza az “adut”, és kettős mérce alkalmazásával vádolja meg azokat, akik most a területi integritás és a szuverenitás fenntartásának fontosságát hangoztatják. Miért nem tették ezt korábban? – teszi fel a kérdést, emlékeztetve a NATO 1999-es – ENSZ felhatalmazás nélküli – hetven napon át tartó jugoszláviai bombázására. A független Koszovó a Nyugat szüleménye – állapítja meg a Global Times, utalva arra is, hogy egyesek még Tibetet is országként emlegetik.
A hidegháború befejeződése óta a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal, katonai támadások és szankciók sorát indította más országok ellen anélkül, hogy komoly kihívásnak lett volna kitéve. Oroszország esete más – utal az ukrán válságra, a Krím sorsára, illetve abban Moszkva szerepére a szerző. Szerinte a nemzetközi törvényeknek kellene a legfontosabb szerepet kapniuk a megoldásban, a kettős mérce, amely mindig Washingtonnak és a Nyugatnak kedvez, nem lehet ezúttal is a végeredmény – fogalmaz.
Hétfőn a kínai külügyminiszter-helyettes nyugalomra intette és önmérsékletre szólította fel az ukrán válságban érintett feleket, de nem kívánta kommentálni a krími népszavazást, illetve annak eddig ismert eredményét. Li Pao-tung Hszi Csin-ping elnök európai körútjáról tartott tájékoztatót. Kérdésre válaszolva megerősítette a kínai álláspontot, miszerint Peking az egyetlen járható útnak Ukrajnában a politikai rendezést, a párbeszédet tartja.
(MTI)

Bal-Rad komm : “kommunista Kina” eleddig viszonylagos távolságtartással figyelte az ukrajnai eseményeket. Ám amint az várható volt, ez a távolságtartás idővel-és az események hatására-csökkenni fog.
Be is következett ez a csökkenés. Mégpedig igen gyorsan azt követően, hogy az amerikai értékpapirpiacról-valaki-hirtelen kivont közel 110 milliárd dollárt. Amivel párhuzamosan pedig orosz cégek elkezdik “kimenekiteni” a tőkéjüket Nyugatról.
Az orosz hadsereg cihelődései az orosz-ukrán közös határ hazai oldalán, a krimi népszavazás eredménye, az hirtelen pénzkivonás arra kezdi ösztönözni Pekinget is, hogy lassan fel kell fedje lapjait az ügy kapcsán.
A kinai vezetés nem ront ajtóstól a házba. Megüzente szép finoman a Nyugatnak, hogy a “változások szele” eléri őket is. Kelet felől.

“…A hidegháború befejeződése óta a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal, katonai támadások és szankciók sorát indította más országok ellen anélkül, hogy komoly kihívásnak lett volna kitéve. Oroszország esete más …” -És ezt a Nyugat hamarosan a saját bőrén fogja érezni. Villont idézve: “…És nyakamon érezém mily nehéz seggemnek súlya…” (Ezt egy sikertelen akasztás után irta-saját élményből fakadóan.) 

Stadion épül Szilvásváradon is


A lovarda mellett stadion is épül az 1,65 milliárdból, megújul a Szalajka-völgy és az itt futó kisvasút is. Egymillió turistát várunk.
D KOM20140317006 Magyarország legnagyobb vidéki, 1,65 milliárd forintos lovas beruházása kezdődik Szilvásváradon – jelentette ki Fazekas Sándor a lovas- és rendezvényközpont alapkőletételén hétfőn.
A vidékfejlesztési miniszter szerint a 21. század követelményeinek megfelelő létesítmény megvalósulásával a lovastársadalom régi vágya teljesül.
Fazekas Sándor felidézte: évente mintegy félmillió turista, köztük sok külföldi látogat Szilvásváradra. A lovasközpont elkészültével ez a szám akár meg is duplázódhat – tette hozzá.
Horváth László, Heves megyei kormánymegbízott, fideszes országgyűlési képviselő, miniszteri megbízott felidézte: 2010 nyarán kezdődött meg a lovas központ felújításának tervezése, a megvalósulás most kézzelfogható közelségbe került.
Emlékeztetett: az 1984-es fogathajtó világbajnokság nagy lökést adott a térségnek. Ez a beruházás is méltó Magyarországhoz, és nem csak Szilvásvárad lesz a nyertese. Hozzátette, a beruházással egy időben megújul a Szalajka-völgy és az itt futó kisvasút is.
„Gazdasági hozadéka is lesz a fejlesztéseknek: nő a szálláshelyek, a vendéglátóhelyek kapacitás-kihasználtsága, nőnek az adóbevételek, több lesz a munkahely” – fogalmazott a kormánymegbízott.
Horváth László elmondta: már zajlanak a közműkiváltások, a tervek szerint július elején kezdődik meg az építkezés, a létesítményt pedig az év végén adják át. Elmondta azt is, a helyszínen Lipicai Lovasközpont Szilvásvárad névre keresztelt létesítmény megépítése kiemelt kormányzati beruházás lesz.
Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, projektgazda emlékeztetett: a jelenlegi lovas stadion 1976-ban, a lovarda 1980-ban épült.
Elmondta: a most kezdődött fejlesztés részeként egyebek mellett épül egy új, 800 székes nézőterű fedeles lovarda és egy 8000 néző befogadására képes fedett-nyitott stadion, amely „négyévszakos” talajt kap. Lesznek bemelegítő pályák és megújulnak a kiszolgáló létesítmények is – mondta Dallos Andor.
Lázár Vilmos, a magyar Lovas Szövetség elnöke bejelentette, hogy Szilvásvárad 2016-ban ismét megpályázza a négyesfogat-hajtó világbajnokság rendezési jogát.
(travelo)

Újabb ország eshet szét Európában

Bosznia-Hercegovina jövője a tét Az Ukrajnában zajló eseményekre tekintettel némi csúszással ugyan, de csak megérkezett Bosznia-Hercegovinába Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Lady Ashton nem titkoltan azért érkezett Szarajevóba, hogy szimbolikusan is felajánlja Brüsszel segítségét a délszláv államnak, ahol a Krím árnyékában is szakadatlanul folytatódnak a most már február eleje óta tartó kisebb-nagyobb tüntetések. Azt most még nehéz lenne megítélni, hogy az Unió segítsége valójában mennyire lesz kézzelfogható a társadalmi és gazdasági nehézségekkel küzdő Bosznia-Hercegovinában, de komoly reformtervekkel nem csupán Brüsszelből érkeztek a délszláv államba. Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője március 12-én tartózkodott Bosznia-Hercegovina fővárosában, ahol amellett, hogy megbeszéléseket folytatott az ország legfőbb politikai vezetőivel, kívánsága szerint tanácskozott a nem kormányzati szervezetek képviselőivel is. Lady Ashton Szarajevóban kiemelte, hogy Brüsszel kész a délszláv állam számára pénzügyi vagy akár más jellegű segítséget is nyújtani. Hiszen az Unióban megvan a szándék arra, hogy minden lehetséges eszközzel támogassák Bosznia integrációját, ám egyúttal azt is világossá tette; mindehhez Szarajevónak is meg kell tennie a maga reformlépéseit. Catherine Ashton Bosznia-Hercegovinában kijelentette, hogy Brüsszel teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy elérhető uniós perspektívát nyújtson Szarajevó számára. Majd vélhetően a még most is az ország szétszaggatásán fáradozó politikai erőknek üzenve azt is megjegyezte, hogy egy egységes, stabil, virágzó és multietnikus Boszniát látna majd szívesen az Unióban. Ashton utalva a máig tartó tüntetésekre elmondta, hogy a polgárok kinyilvánították saját ambícióikat, félelmeiket. Az emberek munkalehetőséget akarnak és olyan gazdaságot, amely fejlődőképes. Emellett jogállamiságot, hatékonyan működő igazságszolgáltatást szeretnének, de szükségük van egy jól funkcionáló szociális ellátórendszerre is. Fentiek fényében az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője nem rejtette véka alá a gazdasági reformok mielőbbi végrehajtásának szükségességét, mert mint utalt rá Brüsszelben tudják, hogy sürgős cselekvésre van szükség, – hiszen Bosznia-Hercegovina az elmúlt években szomszédjaival sem tudta tartani a lépést – de a legnagyobb felelősség az ország vezetői kezében nyugszik. Catherine Ashton látogatása során ezzel együtt arra is fény derült, hogy az uniós külügyminiszterek már március 17-én egyeztetnek majd Bosznia-Hercegovina sorsáról.

Az egykori horvát elnök javaslata: „Dayton 2”
Ha már a Szarajevóba látogató Catherine Ashton kifejezte óhaját az erős, egységes Bosznia-Hercegovina iránt, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban milyen ehhez hasonló vagy éppen teljességgel ellentétes elképzelések is a felszínre kerültek a délszláv térségben. Milorad Dodik az egyik boszniai entitás, a Republika Srpska elnöke már nem egyszer nevezte működésképtelennek a jelenlegi felállást, – igaz reakciói alapján ő vélhetően továbbra is feldarabolná Bosznia-Hercegovinát – ám a korábbi horvát elnök, Stjepan Mesić is előrukkolt egy igen érdekes gondolattal. Míg a Bosznia-Hercegovinában élő horvátok java a közvélemény-kutatások szerint is úgy alakítaná át a délszláv országot, hogy abban a bosnyákokkal közös helyett nekik is saját entitásuk legyen, addig a volt horvát elnök most elveti ezt a lehetőséget. Stipe Mesić ugyanis úgy véli, hogy az etnikai viszonyok máig tartó keveredése miatt egy harmadik entitás létrehozása csak az etnikai tisztogatások befejezését eredményezné. Mégpedig olyan módon, hogy a szerb, illetve a bosnyák entitásokban a horvátok lennének elnyomva, illetve ugyanez fordítva. Éppen ezért Mesić nemrég azt javasolta, hogy az egész térség jövőbeni fejlődésének és biztonságának érdekében egy nemzetközi konferencia, ha úgy tetszik „Dayton 2” keretében teljesen új rendezési elvet kellene adni Bosznia-Hercegovina valamennyi nemzetének. A volt horvát elnök leginkább multietnikus kantonokat látna szívesen egy központi kormánnyal, amely aztán egyaránt képviselhetné a most államalkotó nemzetként elismert szerbeket, horvátokat, bosnyákokat, illetve Bosznia-Hercegovina többi népcsoportját is. Mesić elképzelései szerint az új rendszer legitimitását pedig egy a konferencia után tartandó, az új alkotmányról szóló népszavazás biztosíthatná. A fentebb már idézett Milorad Dodik, azaz a boszniai Szerb Köztársaság elnöke ezzel együtt gyorsan elvetette Mesić elgondolásainak lehetőségét. Nem is csoda, hiszen az elmúlt évek felmérései alapján a boszniai szerbek többsége máig nem mondott le arról az álmáról, hogy egy napon elszakadhassanak Szarajevótól. Jelenlegi elnökük pedig ennek fényében ki is használ minden lehetséges alkalmat, hogy entitását minél önállóbb térségként ábrázolja a nagyvilágban.
Kitekintő

A cionisták röhejes propagandája

Az elmúlt napokban érdekes cikkeket olvashatunk és hallhatunk a nyugati, vagy nyugati normákat alapul vevő liberális sajtóban. Krím kapcsán újra és újra előkerülnek a nyugati világ megdönthetetlennek hitt alapelvei, csak éppen más tálalásban. A nyugati médiaorgánumok szerkesztői erőlködve keresik a szavakat és a gondolatokat, hogy hogyan csináljanak egy törvényesen lebonyolított népszavazásból botrányt, gonosz törekvést, démoni cselszövést. Márpedig a népfelség elve a nyugati demokráciákban ugye elvileg szent dolog, a népakarat az, amire mindig hivatkoznak, és amiért mindig harcolnak - állítólag. Csak most épp a népakarat az, ami nem kér az atlantistákból, a cionfasiszta felforgatásból, az Európai Unióból, a nyugati katonai megszállásból, fosztogatásokból, erkölcstelenségből. 
Hídfő.net | Kilóg a pata
Hogyan merülhet fel valakiben is, hogy a népszavazás illegitim? Lehet-e egyáltalán egy népszavazás illegitim? Ezeket a kérdéseket fel kell tennünk, ha az amerikai vagy az európai nyilatkozatokat elemezzük. Az ő gondolkodásuk szerint nem lehetne, de még a demokratikus színjátékukat és a szokásos álszentségüket is felülírja a vágy, hogy egy újabb országot rabolhassanak ki, kisajátíthassanak újabb piacokat, és még valameddig megőrizhessék gazdagságukat és jólétüket. Ezt valahogy meg kell ám indokolni, nem mondhatják azt mindenkinek, hogy rablás és mészárlás a céljuk, mint a líbiai vagy szír területeken.
Érdekes, a népszavazásokkal sosincs baj, ha atlantista és cionfasiszta érdekeket szolgál, - de nem csak a népszavazással, hanem a bombázásokkal és a katonákkal, hadianyaggal és pénzzel nyugatról segített fegyveres lázadásokkal sincs, azok megfelelnek szerintük a demokratikus normáknak.
A csúcs az volt, amikor a cionfasiszta terroristáktól egy gázvezetéket és egy elosztóközpontot kellett megvédenie fegyveres erőknek. Amikor szóba került, hogy esetleg orosz katonák voltak a védők, mindjárt megpróbálták a terroristákat jóknak, a terroristaelleneseket rossznak bélyegezni. Mennyire gonoszok is ezek az oroszok, megakadályozták a gázvezetékek felrobbantását! Tiszta nevetséges.
Tamási Attila



Ukrajna fokozza a gázvezetékek fegyveres védelmét


Az ukrán Belügyminisztérium közleménye szerint a Nemzeti Gárda és a Biztonsági Szolgálat országszerte fokozza a gázvezetékek őrizetét. Vasárnap ugyanis Dimitrij Jaros, a Jobboldai Szektor nevű terrorista szervezet vezetője felszólította a mozgalom tagjait, hogy készüljenek fel az országon áthaladó gázvezeték-hálózat elleni szabotázsakciókra.

Hídfő.net |Dimitrij JarosDimitrij Jaros

Jaros fenyegetése szerint ha a kelet ukrajnai megyék csatlakoznak Oroszországhoz és emiatt bevonulnak az orosz csapatok, a Jobboldali Szektor robbantásos merényleteket fog végrehajtani véletlenszerű helyeken a gázvezetékek mentén, hogy ezzel megfosszák az orosz költségvetést a földgáz értékesítéséből származó bevételektől. Ami nevetséges, hiszen a gázvezetékek biztonságáért az ukrán állam a felelős, Ukrajnának fizetnie kell az országba juttatott gázért, akár a tározókba megy, akár szabadon engedik a pusztában.
A Jobboldali Szektor tipikus esete annak, hogy a szélsőjobboldalt gyakran idegen hatalmak használják fel saját érdekeik érvényesítésére, a nemzeti mozgalmak sokszor hasznos idiótaként vesznek részt a folyamatokban. A Jobboldali Szektor - tudtukon kívül - feltehetőleg amiatt kell végrehajtson merényleteket, mert ha Európa gázellátásában hosszú távon is zavarok állnak be, a közvélemény számára jóval megalapozottabb lenne egy NATO beavatkozás Ukrajnában.
Dmitrij Jaros retorikai szinten ezt nagyon jól el tudja adni függetlenségi harcként, miközben nyilvánvaló, hogy Ukrajna más forrásból nem tud megfizethető áron gázhoz és olajhoz jutni. Vagyis nincsenek hosszú távú terveik az ország energetikai szükségleteinek fedezésére, rövid távon egyszerű felforgatást végeznek anélkül, hogy ezzel tisztában lennének.
A Nemzeti Gárda és a nemzetbiztonságiak fellépése esetén azonban könnyen szembekerülhet egymással a Jobboldali Szektor és az ukrán karhatalom, ami felgyorsítja az illegitim kijevi kormány bukását. Ez a fellépés szükségszerű, hiszen a kijevi zsidó kormány nem tudja a stabilitás zálogaként megjeleníteni magát, ha képtelen megvédeni az ország infrastruktúráját. Az egész puccs történetbe bele van kódolva a vereség. Itt már orosz közbeavatkozásra sincs szükség ahhoz, hogy egy év múlva ilyenkor az ukrán lakosság szabad akaratából csatlakozzon az Eurázsiai Unióhoz.

http://www.hidfo.net/2014/03/17/ukrajna-fokozza-gazvezetekek-fegyveres-vedelmet

Krím készen áll a katonai segítségnyújtásra Ukrajna keleti és déli megyéi számára


"Krím készen áll a szomszédos orosz többségű megyék lakosainak a védelmére, amennyiben ez szükséges." - jelentette ki Rustam Temirgalijev, Krím miniszterelnök-helyettese. "Inváziótól nem tartunk, a félszigetet a szárazföldel összekötő keskeny földnyelvet megerődítettük, a harcosok száma napról napra növekszik" - fejezte be Temirgalijev a bejelentést. Miután a félszigeten állomásozó ukrán katonai egységek fel lettek oszlatva a népszavazás kimenetele miatt, az ő fegyverzetük a krími milíciákhoz került.
Hídfő.net | Krím készen áll a katonai segítségnyújtásra Ukrajna keleti és déli megyéi számára
Krími hatóságok felhívták továbbá a leszerelt ukrán egységek figyelmét, ha akarnak, letelepedhetnek a félszigeten, szívesen vannak látva.


Oroszország: A krími üzemek hamarosan hadiipari megrendeléseket kapnak


Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes jelentette be, hogy a Krím-félszigeten levő, elsősorban hadiipari üzemeket integrálják az országos struktúrába, és hamarosan megkapják az első állami hosszú lejáratú megrendeléseket, amivel újraindulhat a termelés. Érdekesség, hogy a Krím-félsziget március 30-tól átáll a moszkvai időzónára.

Hídfő.net | Oroszország: A krími üzemek hamarosan hadiipari megrendeléseket kapnak
Dimitrij Rogozin

Lefordítva, ez komoly munkahelyteremtéssel és pénzáramlással jár a régió számára, ami hamarosan meg fog mutatkozni az életszínvonal emelkedésében is. Amíg Ukrajna maradék része az IMF-hitel első megszorításaival küzd, addig a Krím-félszigeten már az újracsatlakozás első napján munkahelyteremtésről tárgyalnak. Ez is jól mutatja, hogy a felismerés, miszerint az értékteremtő munkának tartósabb foganatja van, mint az ezoterikus pénzmágiáknak, abszolúte helytálló.

http://www.hidfo.net/2014/03/17/oroszorszag-krimi-uzemek-hamarosan-hadiipari-megrendeleseket-kapnak

Felforgató videó a választások előtt

Cion bölcsei nem pihennek! Magyar fiatalokat, pontosabban 25 év alattiakat megcélzó kisfilmet tettek közzé a legnépszerűbb videómegosztón. Ebbe aztán beleadtak mindent, ami erkölcsromboló, beteg és züllött. Összeszedtek néhány agymosott barmot, akiket láthatunk és hallhatunk. Kozmopolita véglények ők a javából, az eltorzult világ mintapéldányai. Korcs és tudat nélküli vágóhídi barmok, akiket csak az anyagi világ éltet. A demokrácia fékevesztett tombolásában létrejött egy hulladék típus, akik komoly romboló hatást fejtenek ki. Nem adhatnak mást, mint bűzös énjük, szodómia világát, a sátán üzenetét. Ezek a senkiháziak az ukrajnai eseményekhez hasonló hangulatkeltés előfutárai. Nem mások csak kellékek, az ördög színpadán játszódó beteges orgia statisztái. Láthatjuk, hogy mindent megtesznek a fiatal generációk megsemmisítésének érdekében.


Aljas provokációjuk pedig egyértelmű és célzott támadás az egészséges, rendpárti életszemlélet ellen. A videó címe is sokat sejtet. "Te se szavazz 25 alatt!". Tekintettel, hogy ebben a korosztályban az MSZP meg a baloldali hazaárulók nem rúgnak labdába, nem csodáljuk, hogy a hazai vakolók kirukkoltak egy ilyen videóval, ahova összeszedték az összes antimagyar férget, hogy "iránymutatásukkal" megpróbálják befolyásolni ezt a korosztályt, eltántorítani a részvételtől. Mert hiszen kinek ne lenne szimpatikus egy enyhén bekábítószerezett, gyanúsan etnikum, ahogy arról beszél, hogy nem érdekli se a művészet, se a kultúra, mindezt -hatásfokozásként- valami erősen romkocsmára emlékeztető lebujban.
Nem lehetünk közömbösek.
Balassa Viktor




Cionisták a magyar parlamentben?


Az LMP nevű képződmény gőzerővel kampányol országszerte a konchoz jutás érdekében. Ez a szabadkőműves / cionista bűnpárt sajnos elég nagy támogatottságot élvez, hogy a választások után bekerüljenek a magyar parlamentbe. Hiszen jelenlétük már így is komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Aljas és uszító hangvételüket pedig nem kell részletezni. Nemrég írtunk arról, hogy enyhébb büntetést szeretnének kiharcolni a gyermekgyilkosoknak, kedvelik a könnyű drogokat, népszerűsíteni szeretnék a homoszexualitást.
Hídfő.net | Cionisták a magyar parlamentben?- Aztán hogy van a Gyuri, Andriskám?
- A Soros Gyuri? Jól, köszöni szépen. Most fektet be a magyar politikába.
Nem érdekli őket a gazdanép sorsa. Ezért hajszolják bele gyermekeinket ebbe az erkölcstelenségbe, a tébolyba, amit ők gerjesztenek. Egyetlen feladatuk van: kiteljesíteni az erkölcstelenséget és szétzúzni a fiatalok lelkét. Akár a dögvész, ragály és folyondár, úgy fertőz a biszexuális Schiffer András vezette párt. Minden józanul gondolkodó, tisztességes magyar ember elítéli a felforgatással megbízott, külföldről pénzelt, cionista LMP-t. Semmiféle pozícióhoz nem lehet engedni őket! Az irányukba kifejtett legkisebb együttműködés vagy akár tolerancia egyértelmű hazaárulás.
Ez pedig az öngyilkossággal egyenértékű.
Dunai István

Mennyibe került az erdélyi Demokrácia Központ-hálózat a magyar adófizetőknek?

A Transindex és az Átlátszó első fokon pert nyert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ellen: a döntés értelmében a KIM-nek nyilvánosságra kell hoznia, mennyi támogatást adott az EMNT Egyesületnek. Tudni fogjuk, mennyibe került az erdélyi Demokrácia Központ-hálózat.

Mennyi költségvetési támogatást kapott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Egyesület? Ezt kérdeztük meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól tavaly áprilisban. A KIM akkor elutasította adatigénylésünket. Mi jogorvoslatért fordultunk, a Fővárosi Törvényszék pedig nekünk adott igazat. Az ítélet szerint az adatigénylés megtagadásának jogszerűségét az alperes nem tudta igazolni, így az általunk kért információt ki kell adni.
Kreatív erdélyi pártfinanszírozás
Az adatigénylés része annak a projektünknek, mely a Tőkés Lászlóhoz köthető politikai és civil szervezetek finanszírozását hivatott feltárni. Tőkés László az EMNT Egyesület elnöke. Korábban már kiderítettünk, hogy kampányidőszakban, 2012-2013-ban a magyar állam tulajdonában álló nagyvállalatok (Szerencsejáték Zrt., Magyar Fejlesztési Bank Zrt., kisebb mértékben a Magyar Villamos Művek Zrt.) illetve a Bethlen Gábor Alap mintegy 300 millió forinttal (1 millió euró) támogatott egy sor frissen bejegyzett, tevékenységgel alig rendelkező civil szervezetet, melyek az EMNT, illetve az EMNP politikusaihoz voltak köthetőek.
Magyar állami vállalatok százmilliós adományai segítik az erdélyi Fidesz-projektet
A könnyített honosítás bevezetésével, illetve a szavazati jog megadásával a magyarországi politikai mező kiterjedt az ország határain túlra. Az utóbbi két évben Erdélyben megkezdődött a kiépítése azon politikai struktúráknak, melyek révén elképzelhető, hogy a magyarországi politikum az eddigieknél is nagyobb hatásfokkal tudja megszólítani, mozgósítani az erdélyi magyarokat. Közel 1 millió euró támogatást kaptak EMNP- és EMNT-politikusok által frissen bejegyzett civil szervezetek állami tulajdonban lévő magyar cégektől, további közel 2 millió eurót pedig egy az erdélyi magyar nyelvű sajtót finanszírozó, Fidesz-közeli alapítvány a Szerencsejáték Zrt.-től. Tovább a teljes cikkre.

Már akkor is sejteni lehetett, hogy ez csak egy része azon pénzeknek, melyek a Tőkés László körül csoportosuló szervezeteket voltak hivatottak helyzetbe hozni. Minden okunk megvan arra, hogy feltételezzük: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vagyonkezelője, az önálló jogi személyiséggel rendelkező EMNT Egyesületet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nagy összegű támogatásban részesítette az utóbbi években.
Ha másért nem, hát azért, mert Erdélyben az EMNT a KIM, illetve a Külügyminisztérium partnere a könnyített honosítás végrehajtásában. Az EMNT ennek érdekében hozta létre a Demokrácia Központ-hálózatot, mely a magyar állampolgárságot kérelmezők tájékoztatásában és a honosítás igényléséhez szükséges iratcsomó összeállításában segédkezik. Kérdés, hogy a 26 erdélyi településen működő Demokrácia Központ-hálózat mennyi pénzből működik.
Demokrácia Központ vagy pártközpont?
Ez azért is érdekes, mert amikor 2010 novemberében az EMNT aláírta a könnyített honosítás végrehajtásáról szóló szerződést, sokan azzal vádolták a szervezetet, hogy a Demokrácia Központ irodahálózatot gyakorlatilag helyi EMNP-pártközpontokként használják majd. Ez a feltételezés nem teljesen alaptalan: az EMNT és EMNP, illetve a Demokrácia Központok székhelyei és alkalmazottai között számtalan átfedés tapasztalható. Mint azt tavaly áprilisban megírtuk, a Demokrácia Központok biztosítottak megélhetést számos EMNT- és EMNP-politikusnak.
Mi több, az irodahálózat címeit böngészve nyilvánvaló, hogy azok az EMNT területi szervezeteinek irodáiban működnek, vagy fordítva: az EMNT területi szervezeteit "fogadták be" a Demokrácia Központok. Azt csak találgatni lehet, hogy mennyi az irodahálózat működtetésének költsége. Az EMNT vezetői, bár elismerik hogy a hálózatot magyar költségvetési pénzből működtetik, összegeket nem árultak el.
Egyedüli fogódzó egy Evenimentul Zilei-anyag, mely a román állami szervek ellenőrzése során készült, kiszivárgott dokumentumra hivatkozik. Eszerint az EMNT Egyesület bankszámláira a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kereteiben működő Irányító Szervezet 2010-ben és 2011-ben összesen 490 ezer eurót utalt a Demokrácia Központok működtetésére.
Megalapozatlan jogi érveléssel próbálkozott a KIM
Noha nyilvánvaló, hogy a költségvetésből támogatásra fordított összegek és azok célja közérdekű adat, a KIM mégis megtagadta erre vonatkozó adatigénylésünket egy 2007-es törvényre hivatkozva. Indoklásukban a közénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 1. paragrafusának 3. bekezdésére hivatkoznak, miszerint:
"E törvény hatálya nem terjed ki a külön jogszabályok által szabályozott azon támogatások elbírálására, folyósítására és nyilvántartására, amelyeket az államháztartás valamely alrendszeréből határon túli magyar szervezetek vagy személyek számára nyújtanak."
Érvelésünk - mely egyezett a bíróság ítéletével is - szerint azonban a hivatkozott törvény nemhogy szűkítené, de éppenséggel bővíti a nyilvános adatok körét; de azt is kimondja, hogy a törvény hatálya nem terjed ki a határontúli szervezeteknek vagy személyeknek nyújtott támogatásra; ergo arra az Infotv. rendelkezéseit, mint általános szabályt kell alkalmazni.
Az ítélet indoklása szerint "az alperes egy olyan jogszabályra alapítva tagadta meg a határon túli magyar szervezet számára nyújtott támogatásra vonatkozó adatigénylést, mely kifejezetten arról rendelkezik, hogy hatálya nem terjed ki a határon túli magyar szervezetek számára nyújtott támogatásokra", tehát "a hivatkozott jogszabály alapján az adatigénylés megtagadására nincsen lehetőség."
Éppen ezért "a bíróság a 2010 május 29. (az EMNT Egyesület bejegyzésének időpontja - szerk. megj.) és 2013 április 24. közötti időszak vonatkozásában elrendelte éves bontásban a felperesi adatigénylésben szereplő adatok kiadását, amelyből a felperes megtudhatja, hogy az alperes közpénzből mennyi támogatást nyújtott az EMNT Egyesületnek".
Számítunk arra, hogy a nem jogerős ítéletet a KIM megfellebbezi.
Sipos Zoltán (Transindex)

Krímben az Európai Unió sorsa is megpecsételődött

A krími lakosság több mint 95%-a támogatta a mai referendumon a csatlakozást az Oroszországi Föderációhoz, - a Krím-félsziget ezzel demokratikus módon is végleg elszakadt Ukrajnától. A szavazáson mindössze 3% támogatta az 1992-es krími alkotmány visszaállítását és a köztársaság Ukrajna részeként történő megmaradását, - ami azt jelenti, hogy nem csak a krími orosz lakosság, hanem a krími tatárok abszolút többsége is az Oroszországhoz csatlakozás mellett döntött.
Erre minden okuk meg is volt: Szergej Akszjonov, Krím miniszterelnöke korábban vezető politikai pozíciókat ajánlott fel a tatár vezetőknek, valamit biztosította arról a tatár kisebbséget, hogy megadja számukra a kisebbségi nyelvhasználat jogát.
A megfigyelők szerint a referendum problémamentesen zajlott le, visszaélések nem történtek. Azt leszámítva, hogy a népszavazást több helyen is nyugati újságírók akarták megzavarni. Több helyről is provokációkat jelentettek, beszámolók szerint a nyugati sajtó emberei agresszív módon zaklatták a szavazókat és provokatív kérdéseket tettek fel.
A mai népszavazás nem csak az Autonóm Krími Köztársaság sorsáról döntött. Várhatóan kelet Ukrajna több megyéje is csatlakozni fog Oroszországhoz, és a maihoz hasonló referendumokat fognak kiírni (ha a békés forgatókönyv következik be, aminek egyre csökken a valószínűsége).
Annál nagyobb a jelentősége azonban annak, hogy felbomlott az a nyugati országok által féltve őrzött illúzió, hogy a határokat csak ők módosíthatják nemzetiségi alapon, a nép véleményének kikérése nélkül. A krími népszavazás annak kinyilvánítását jelentette, hogy a nemzetek önrendelkezése a NATO nyomásgyakorlása ellenében is helyreállítható, - ez pedig elindítja a visszaszámlálást, melynek végén a nemzetek önrendelkezését sárba tipró Európai Unió darabokra hullása fog bekövetkezni.
A krími példa lelkesítően hat más, szabadságszerető népek önrendelkezési törekvéseire is. Az Egyesült Királyságban idén szeptemberben Skócia kiszakadásáról írnak ki népszavazást. Spanyolországtól Katalónia fog függetlenedni, szintén demokratikus úton. Olaszországban pedig a Velence központú Veneto régió tervez referendumot kiírni az elszakadásról és a független Velencei Köztársaság helyreállításáról. Ezek csak a békésebb példák, mert a Balkán rossz gazdasági helyzete és etnikai/vallási megosztottsága miatt a kijevi történésekhez hasonló agresszív hatalmi átmenetekkel kerül majd a figyelem középpontjába.
A krími népszavazás a nyugatot válaszút elé állítja: ha a nyugati politikusok által pusztán üres retorika szintjén képviselt demokrácia "értékeit" akár részben is komolyan gondolnák, az Európai Unió a népek demokratikus döntéshozatala által egy-két évtized leforgása alatt végleg felbomlik. Ha úgy döntenek, hogy sárba tiporják a saját demokráciájukat, a népek a demokratikus önrendelkezés védelmében fognak felkelni az atlantista elnyomással szemben, és egy ilyen harcban az Európai Unió már mint diktatúra fog megjelenni a népek szemében.
A krími népszavazás eredményeinek lezárásával elindult az Európai Unió nagy visszaszámlálása is. A vita legfeljebb azon folyhat, hogy ez a számláló mit mutat most, és mennyi idő van még hátra.
Molnár István



Miért kínos a krími referendum?


Az adatok 100%-os feldolgozottsága mellett a Krím-félsziget elszakadásáról és Oroszországhoz csatlakozásáról kiírt referendum eredménye:
Részvételi arány: 81,3%
Eredmények: 96,77% Igen, 3,23% Nem
Az alábbi ábra mutatja, miért annyira kínos a nyugati országok számára a sikeres referendum:
Kékkel az ukrán, zölddel az orosz többségű területek. A kis kék terület Ukrajna.
Ha valamennyi, oroszok által lakott terület leszakad Ukrajnáról, az ukrán-orosz határ a fenti képen a kék és zöld terület határára tolódik. Moszkva újraegyesíti az orosz földeket, a nyugati országok pedig tétlenül végig fogják nézni, mert nem tehetnek mást.
Miután Oroszország visszakapta elszakított területeit, megkezdődik majd Kijevben is a rendrakás. Putyin nem véletlen mondta, hogy ez egy több hónapig, vagy egy évig tartó folyamat: amíg az orosz nép az újraegyesülést ünnepli, Kijevben megtapasztalják majd a nyugathoz tartozás "áldásos" hatásait. Hiperinfláció, zavarok a gáz- és áramellátásban, az utcákon tomboló erőszak, tömeges munkanélküliség. Mire a többi, oroszlakta terület is szép lassan kiírja a referendumokat, Kijevben a nép önként fogja kirúgdosni az EU bürokratáit, kivetni magából az atlantizmust és a maradék Ukrajna csatlakozik majd az újonnan megalakuló Eurázsiai Unióhoz.
Azt követően nem lesznek EU-párti tüntetések, mert most egy évet kapnak a nyugatból, annyi bőven elég lesz.

http://www.hidfo.net/2014/03/17/miert-kinos-krimi-referendum

A Marketwatch felmérés szerint most épp 99,9% az esély az idei összeomlásra

A globális kockázatok növekednek. Immár negyedszer frissítjük az ipari vezetők véleményének konszenzusát az összeomlás valószínűségét illetően. A tavaly év eleji véleményekhez képest, amikor a megkérdezett szakértők 87 százaléka látta valósnak a krach kockázatát, a helyzet változott. Akkor Ben Bernanke „fenntarthatatlan lufit” látott, Bill Gross „hitel szupernováról” beszélt, Jeff Gundlach nagy „bumm”-ra számított, Charles Ellis azt tanácsolta, hogy „ne legyenek kötvények a tulajdonunkban”, Nouriel Roubini felszólított, hogy „készüljünk a tökéletes viharra”, Robert Shiller szerint „ismét irracionális jókedv uralkodik”, Peter Schiff szerint az „ítéletnap” valószínűsége megkétszereződött, az InvestmentNews pedig azt üzente 90.000 előfizetőjének, hogy „Tik, tak, bumm!”
Néhány héttel később a krach kockázata már 98% volt, amit a befektetői hangulat ünnepek előtti, hirtelen emelkedése követett. Az Egyesült Államok kollektív tudatának elege lett a „gazdasági guillotine-okkal” rémisztgető Halloween utáni negatívizmusból, így egy héttel később 2014-et már a fellendülés éveként ünnepelték. A Bank of America vezető stratégája ujjongva hirdette, hogy „a bikapiacra kell fogadni”. A Nagy Gatsby lelkület az ünnepekre hangolódott. Még Dr. Doom és Nouriel Roubini is vidám dallamot fújt a tévében: „Globális kilábalás várható, vegyünk részvényeket!” – mondták.
Végül mi történt? A Fed. Rövidtávon Ben Bernanke-t Janet Yellen váltotta, aminek a Wall Street igen örült, azt remélve, hogy a távozó Fed vezér pénznyomtatási mániája már nem ronthatja el év végi bónuszaikat. A Wall Street amúgy is teljesen kimerült az év végére, elege volt a rossz hírekből és az állandó politikai drámákból. Kellett már egy kis szünet.
Hálaadásra az „irracionális jókedv” igazi ünnepi mámorrá alakult. Shiller dübörgő bikapiacot jósolt egészen 2017-ig, 2014-et pedig Katy Perry piacra keresztelték.
Mi a helyzet azonban hosszú távon? Mi vár valójában a piacokra 2014-ben? A világ egyik elég sikeres árutőzsdei kereskedője nemrégiben megerősítette, hogy „valami” komoly dolog van készülőben. Nem egy statisztikailag kimutatható hangulatváltozásra gondolt. Nem is egy középtávú elmozdulásra. Amerika, a világ, szóval mi, egy történelmi változás előtt állunk. Egy paradigmaváltás, vagyis olyan felfordulás előtt, amit a legtöbben csak akkor fognak észlelni vagy (némiképp) megérteni, amikor már mélyen benne leszünk.
Hogy mindez mit jelen? Még több veszteséget? Mennyivel többet? Súlyosabbat, mint 2000-ben vagy 2008-ban? Igen. Ez a Wall Street, a többi tőzsde, Washington és a globális gazdaság számára is sok lesz már. Az ünnepek alapján tájékozódó kereskedők azt nézik, hogy hol áll az S&P 500 vagy a Dow, esetleg, hogy középtávon mi várható áprilisra. A Wall Street rövidtávú gondolkodói az aktuális történések alapján lépnek, legyenek azok negatív vagy pozitív irányúak.
De az említett kereskedő múltja azt mondja, hogy érdemes figyelnünk rá. Jóslatai egybevágnak a felmérésekkel. A mögöttes érvelés pedig egyszerű: Yellen folytatja az olcsó pénznyomtatás politikáját. Tavaly nyáron, amikor még Bernanke volt a főnök, a Wall Street attól tartott, hogy Larry Summers politikája negatívan hatna a bónuszokra. Bill Gross a mennyiségi enyhítés végét akarta, ugyanakkor a piacon emelkedtek. A Pimco veszített, Gross tévedett. Tévedése pedig abból az alapvetően hibás monetáris politikából ered, ami egészen Greenspan-ig és a Reagan-i gazdaságpolitikáig nyúlik vissza.
Most azonban valami komolyabb dologgal állunk szemben, ami ráadásul megjósolhatatlan. Makrogazdasági katasztrófa Kínában? Oroszországban? Politikai dráma, mint amilyen a Berlini fal leomlása volt? Olajháború? Mit látunk?
A felmérések olyasmit mutatnak, mint amiről az előző összeomlás előtt írtunk.
Időkjelei : A világ gazdaságának egyre kevesebb köze van a valósághoz. Ahogy azt a fenti cikk is szemlélteti, egyikünk sem látja előre, hogy pontosan hogyan alakul a helyzet és mikorra várhatók tényleg világmegváltoztató események a pénzvilágban, de azt tudjuk, hogy a világkormány által megvalósításra kerülő béke és bőség előtt az elitnek káoszra és súlyos szegénységre van szüksége.

Forrás: marketwatch.com