2013. november 4., hétfő

Bűnvádi eljárások oltóorvosok ellen

Az idei iskolai kampányoltásnak sajnos, már halálos áldozata is van - MMR vakcina ölt meg egy előzőleg egészséges iskolás kislányt Szegeden... 

Többeknél pedig súlyos, maradandó egészségkárosodást okozott szintén az MMR, ami emberi abortum felhasználásával gyártott, államilag kötelezett oltóanyag. Zalalövőn beteg diákba kényszerítették bele, szülei tájékoztatása és beleegyezése nélkül, előzetes vizsgálat mellőzésével.
A Hepatitis B injekciót pedig egy analfabéta orvos - akit az ÁNTSZ annak ellenére fegyverzett fel oltóanyaggal, hogy nem volt iskolaorvosi szerződése(!) - izom helyett vénásan adta be egy vidéki iskola diákjainak, súlyos ártalmakat okozva ezzel...
Megelégeltük, hogy az orvosok és az egészségügyi hatóságot fittyet hánynak alkotmányos alapjogokra, nemzetközi egyezményekre, törvényben rögzített emberi szabadságjogokra. Bűnvádi eljárást kezdeményezünk minden olyan esetben, ahol 
- a szülők előzetes tájékoztatása és beleegyezése nélkül adtak be oltást, 
- nem előzte meg alapos vizsgálat az oltás beadását,
- elmaradt, vagy hiányos volt a törvényileg előírt kötelező teljes körű tájékoztatás,
- megtévesztéssel, hamis információkkal, vagy fenyegetéssel/zsarolással szerezték be a szülői beleegyezést.
Mindezek az esetek kimerítik a BTK. 
- foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés (165.§), 
- kényszerítés (195.§), 
- egészségügyi önrendelkezési jog megsértése (218.§),
- hivatali hatalommal való visszaélés (305.§)
bűncselekményeket.
Kérünk minden felelős szülőt, hogy gyermeke érdekében keresse a sajnos ma még igencsak ritka, tisztességes, törvénytisztelő orvosokat. Gőgös, erőszakos, tisztességtelen szakemberek keze alá ne engedje senki a gyermekét! Kényszerítsük ki összefogással a manapság uralkodó, fasisztoid orvoslási mentalitás felszámolását! A gyógyítás bizalmi dolog - dúvadaknak, hazug kaméleonoknak, gőgös gúnároknak nincs helye e kiemelten fontos szakmában!

Kínvallatásra kényszerített orvosokat a CIA

Az amerikai hírszerzés orvosokat és más egészségügyi szakembereket kényszerített arra, hogy segédkezzenek a szeptember 11-ei merénylettel gyanúsított foglyok kínzásánál az amerikai védelmi minisztérium, illetve a CIA börtöneiben -írja a Guardian független szakemberek hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése alapján.

"Az érintett intézmények megváltoztatták az amerikai orvosi szervezetek etikai normáit, hogy lehetővé tegyék a foglyok kínzását. És ez a változtatás még most is érvényben van".

A tanulmányt egy katonai, egészségügyi, etikai és jogi szakértőkből álló 19 fős csoport állította össze az amerikai Orvostudományi Intézet (IMAP) és a Soros György által finanszírozott Nyitott Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) két évig tartó vizsgálata alapján.

A jelentés szerint az egészségügyi dolgozókat arra kényszerítették, hogy alkalmazzák a még 2009-ben betiltott kínzási módszereket, például a vízbefojtás imitálását, alvásmegvonást, vagy az éhségsztrájkoló foglyok kényszertáplálását. A CIA egészségügyi munkatársai jelen voltak például, amikor vízbefojtás imitálásával szedtek ki információkat a foglyokból.

A jelentés szerint a kihallgatáson részt vevő orvosok és egészségügyi dolgozók megszegték az orvosi titoktartás esküjét is, mert kiadták a foglyok egészségügyi állapotát, hogy nagyobb nyomást gyakarolhassak rajtuk, illetve maguk is részt vettek a vallatásokban. A fogvatartottaknak pedig nem engedélyezték, hogy kezelést kapjanak a kínzások okozta szorongások enyhítésére.
A CIA tagad

A szakértők szerint az orvosi kínzás a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás után rögtön elkezdődött az afganisztáni és a guantánamói amerikai katonai börtönökben és a CIA titkos börtöneiben. A jelentésben követelik, hogy a szenátus hírszerzési bizottsága indítson vizsgálatot, tiltsák be, hogy az orvosok részt vehessenek a vallatásokban, hogy információkat adhassanak ki a foglyok egészségügyi állapotáról, és kötelezzék őket arra, hogy jelentsenek a visszaélésekről.

"Az egyenruha viselése még senkit nem hatalmaz fel arra, hogy áthágja a szakmai alapelveket. A beteg érdeke az első. Ezt az szabályt minden orvosnak alkamaznia kell, függetlenül attól, hogy hol teljesít szolgálatot" - mondta David Rothman, az IMAP vezetője.

A CIA tévedésekkel telinek, a Pentagon abszurdnak nevezte a tanulmányt.
Index

Több ezer nacionalista vett részt az Orosz Meneten

Nacionalisták ezrei vonultak a november 4-ei Nemzeti Egység Napján Moszkvában. A menet békés volt, habár 30 embert letartóztattak kisebb vétségekért. A rendőrség 8000-re tette azok számát akik részt vettek az idei Orosz Meneten, amelyet idén ötödik alkalommal rendeztek meg.
A fekete csuklyát viselő és fekete-sárga-fehér zászlókat lengető tömeg „Oroszok egységbe!” jelszóval az ajkán menetelt az orosz fővárosban.  A szervezők előzetesen több mint 15.000 résztvevővel számoltak (Ha a szokásos pontosságot vesszük alapul a hatóságok részéről, akkor a valós szám valószínűleg megközelítette ezt). 
A demonstrálók transzparensein, a nacionalista üzeneteken túl, a bevándorlókat hazatérésre szólító jelmondatok is olvashatóak voltak. Például: „Oroszország az oroszoké” vagy „Ma mecset – holnap dzsihád”.
A hatóságok két menetet biztosítottak: Egyet (Orosz Menet) a Pererva utcán Moszkva dél-keleti részén, egy másikat, pedig észak-nyugaton.
A moszkvai rendőrség közölte, hogy a demonstrációk békések voltak és a letartóztatások kisebb vétségek miatt történtek, úgymint: maszk viselése, náci jelszavak kiabálása és tiltott jelképek használata.
A korábbi hasonló menetek bevándorlóellenes támadásoktól voltak hírhedtek.
Kisebb nacionalista meneteket szerveztek számos orosz városban, köztük Szentpéterváron, Volgográdban, Novoszibirszkben és Krasznojarszkban.
Volgográdban 60 embert vettek őrizetbe, mert az engedélyezett időn túl is folytatták a demonstrációt. Több mint 30 embert tartóztattak le Szentpéterváron, ahol durván 2000 ember vett részt a helyi megmozduláson.
Az Orosz Menetet a Nemzeti Egység Napjára, a Putyin által 2005-ben bevezetett nemzeti ünnepre szervezik. Ezen a napon a lengyel támadóktól megmentett Moszkva 1612-es felszabadulását ünneplik.
Tavaly körülbelül 6000 ember vett részt a moszkvai Orosz Meneten.A Nemzeti Egység Napját november 4-én ünneplik Oroszország szerte. Az ünnepen sportesemények, demonstrációk és gyűlések zajlanak.
Putyin virágokat helyezett a 401 éve Moszkvát felszabadító Minyin és Pozsarszki emlékművéhez.
rt.com nyomán Jövőnk.info

Fukusima soha többé nem lesz otthon

Eljön az idő, amikor valakinek ki kell mondania: a Fukusimából menekültek soha többé nem térhetnek vissza egykori otthonaikba - ezt mondta a kormányzó japán Liberális Demokrata Párt főtitkára vasárnap. Habár a kormány eddig azt kommunikálta, hogy a katasztrófa áldozatai egyszer majd visszatérhetnek a radioaktív anyaggal szennyezett területekre, Sigeru Isiba most politikai irányváltásra is felszólított a témában - írja az Asahi Shimbun.
A reaktor környezete eltérő mértékben szennyezett, ezért az egyes részeket három kategóriába sorolták. Valószínűleg csak a legszennyezettebb területek egykori lakóinak kell végleg lemondaniuk otthonaikról, habár ezt Isiba nem pontosította. Azokon a területeken, ahová "nem támogatott a visszaköltözés", az évi sugárzási mennyiség meghaladja az ötven millisievertet. Ide 2012 márciusától számolva legalább öt évig nem szabad visszatérni. Ez a szabály 25 ezer korábbi lakost érint.
A Liberális Demokrata Párt javaslatot fogadott el az újjáépítési munkálatokkal kapcsolatban is. Ebben felszólítják a kormányt, hogy mielőbb tisztítsa meg azokat a területeket, ahová a menekültek a közeljövőben visszatérhetnek. A párt azt is hangsúlyozza, hogy a menekültekkel tudatni kell, meddig nem térhetnek vissza Fukusimába, és ez időre kárpótolni kell őket.
Isiba vasárnap arra is felszólította a kormányt, hogy az vizsgálja felül sugárterheléssel kapcsolatos hosszútávú terveit. A politikus a terhelést egy millisievertre vagy kevesebbre csökkentené. A szöveg szerint a visszatelepülőkkel azt is meg kell értetni, hogy ezt a célt nem lehet rövid időn belül elérni a fertőtlenítéssel.
A javaslatot a párt hamarosan Sinzó Abe miniszterelnök elé terjeszti.
(index)

Átverés - rizs és szója a van gyógynövénytablettákban

Az amerikaiak évi ötmilliárd dollárt költenek gyógynövényes tablettákra, amelyek szinte mindenre megoldást kínálnak a megfázástól a memória javításáig. Egy új vizsgálat azonban kiderítette, hogy nagyon sok tablettában a várt gyógynövény helyett rizs és szója, sőt, megbetegítő alkotóelemek van.
A kanadai University of Guelph kutatói DNS-tesztet végeztek számos ismert és népszerű tablettán, összesen 12 cég 44 termékét vizsgálták meg. Ugyanazt a technológiát alkalmazták most, amivel korábban a tengeri gyümölcseit árusító cégeket leplezték le, egyfajta genetikai ujjlenyomatot vizsgáltak.
Fogyasztóvédők és kutatók azt állítják, hogy a kutatások egyre több bizonyítékot tárnak a fogyasztók elé, hogy a gyógynövényeket gyártó cégeknek megkérdőjelezhetőek a szokásaik. Az ipari szereplők természetesen próbálják menteni a menthetőt és azt állítják, hogy a probléma nem széles körben elterjedt.
A kutatók nem hajlandóak megnevezni a vizsgált cégeket és termékeket. Annyit mondtak, hogy volt köztük olyan termék, amelyet naponta több millió amerikai vesz be, hogy megelőzzék a megfázásost. Ezekben a tablettákban a Parthenium hysterophorus nevű növényt találták, ez az invazív gyomnövény eredetileg Indiában és Ausztráliában őshonos, émelygést, kiütéseket okozhat, pollenje pedig asztmás reakciókat is kiválthat.
Két depresszió elleni gyógynövényes üvegben a feltüntetett gyógynövények egyikét sem találták meg, az egyik üvegben tablettákban csak rizst találtak, a másikban az egyiptomi Alexandrian senna nevű növényt, amely erős hashajtóként ismert.
A 44 vizsgált termék egyharmadánál voltak gondok, nem azt tartalmazták, ami rá volt írva. Ráadásul egy sor olyan összetevő volt benne, amit nem tüntettek fel, mint rizs, szója, gabona. Ez azért is lehet gond, mert nem figyelmeztetik azokat a fogyasztókat, akik allergiásak például a gluténra.
Mindez csak a jéghegy csúcsa, az egyre gyorsabban növekvő piacon egyes becslések szerint már 29 ezer különféle termék létezik. David Schardt a Center for Science in the Public Interest jogásza szerint a kanadai kutatók eredményeit látva nehéz jó szívvel ajánlani bármilyen gyógynövényt tartalmazó szert.
(lica, index)

Csak átvilágított miniszterei lesznek a cseh kormánynak

Milos Zeman cseh köztársasági elnök csak olyan személyt nevez ki miniszternek, aki tiszta átvilágítási bizonyítvánnyal rendelkezik - közölte az államfői iroda hétfőn.

"A törvény semmiféle kivételt nem tesz lehetővé. A kormány tagjainak kinevezésekor a köztársasági elnök eddig is megkövetelte az összes feltétel teljesítését, s ez így lesz ezután is" - jelentette ki Hana Burianová elnöki szóvivő.

Az átvilágítási törvényt, amely bizonyos állami tisztségek betöltésének feltételeit tartalmazza, 1991-ben fogadta el a csehszlovák parlament, és eltérően Szlovákiától az önálló Csehországban továbbra is érvényben van. A törvényben meghatározott feltételek egyike, hogy az illető 1989 előtt semmiféle módon nem működött együtt a kommunista állambiztonsággal (StB). Politikai funkciókra a törvény nem vonatkozik.

Az átvilágítási törvény elfogadott és ma is érvényes formája a kezdetektől fogva éles viták tárgya. A leglényegesebb kifogás, hogy a jogszabály csak arra ad választ, kinek a neve található meg az StB-vel együttműködők különböző listáin. Akinek a neve ott van, nem kaphat tiszta átvilágítási bizonyítványt. A törvény szerint az akták tartalmát nem kell vizsgálni. Ezt sokan igazságtalannak tartják, és a jogszabály megváltoztatását követelik.

Az utóbbi 22 évben több tucatnyi ismert közéleti személyiség bíróság előtt kérte aktái tartalmának megvizsgálását, s az eredmény alapján elérte, hogy nevüket törölték az StB-vel együttműködők jegyzékéből. Ilyen pert nyert például Jan Kavan volt szociáldemokrata külügyminiszter vagy Jirina Bohdalová, az egyik legnépszerűbb színésznő.

A téma annak kapcsán vált újra időszerűvé, hogy Andrej Babisnak, az előre hozott képviselőházi választáson második helyen végzett IGEN (ANO) mozgalom multimilliárdos vezetőjének neve is megtalálható az egykori állambiztonsággal együttműködők listájában. Babis azonban azt állítja, hogy nem működött együtt az egykori állambiztonsággal, nyilvántartása jogtalan és Pozsonyban bírósági pert indított neve megtisztítása érdekében. A nagy érdeklődéssel kísért perben a döntés januárban várható.

Prágai megfigyelők szerint az elnöki iroda közlése üzenet Babisnak, aki a legutóbbi időkben többször is azt mondta, bizonyos esetekben hajlandó lenne elvállalni a pénzügyminiszteri tisztséget. Babis ugyanakkor Zeman bírálói közé tartozik.

Jogi szakértők szerint ebben az ügyben az átvilágítási törvény nem fogalmaz egyértelműen. "A kormány egyértelműen politikai szerv, rá tagjaira nem vonatkozik a törvény. Ugyanakkor a miniszterek állami tisztviselők is, tehát rájuk ilyen értelemben már vonatkozik a törvény" - írta le a helyzetet a Lidové Noviny című napilapban Eliska Wagnerová, az alkotmánybíróság volt alelnöke.

Amennyiben a probléma valóban felmerül, a vitát, tehát a törvény értelmezését, az alkotmánybíróságnak kell eldöntenie. A korábbi államfők - Václav Havel és Václav Klaus - a miniszteri jelöléseknél a hozzáférhető információk szerint megkövetelték a tiszta átvilágítási bizonyítványt.
HVG

Magyar Hajnal: "Jelöltjeink nyilvánosságra hozzák családfájukat"

Bár a Jobbik pozícióját közvetlenül nem veszélyezteti, komoly zavarokat kelthet a szélsőjobboldalon a párttá alakuló Magyar Hajnal. A volt jobbikosokból álló mozgalom sikeresen maga mellé állította a Magyar Gárda utódszervezeteit, két szélsőjobboldali szervezetben pedig szakadást idézett elő. Kérdés, hogy az újabban szalonképes arculattal próbálkozó Jobbiknak valóban ártana-e, ha leválnának róluk a radikálisabb elemek – a pártnak inkább amiatt lehet félnivalója, hogy a Magyar Hajnal újabb "Szegedi Csanád-ügyeket" robbanthat ki.

Az utóbbi néhány hónapban a Jobbik a legkeményebb támadásokat nem a többi párttól, hanem korábbi tagjaitól vagy támogatóitól kapta: a magyarhajnal.com címen található portálon egyre másra jelentek meg a pártot kritizáló cikkek, köztük olyan írások, amelyek a párt és a hozzá kapcsolódó Magyar Gárda belső konfliktusairól közöltek bizalmas információkat. Mint kiderült, a portál mögött a Jobbikból kizárt képviselők állnak, köztük Endrésik Zsolt, Lenhardt Balázs és Kisgergely András. Mindhárman ahhoz a – Vonáéknál radikálisabb – körhöz tartoztak, akik 2012 elején Borsod megyében súlyos belső konfliktusba keveredtek a párt akkori alelnökével, Szegedi Csanáddal. A pártvezetés Szegedi mellé állt, mire a teljes borsodi elnökség lemondott, Endrésiket és társait pedig kizárták a pártból. Később ugyanők voltak, akik nyilvánosságra hozták Szegedi zsidó származását, amely hamarosan az alelnök kilépéséhez vezetett.

Gárdisták a Jobbik ellen

Azóta a borsodi tagok több weboldalt is indítottak, köztük a magyarhajnal.com-ot, amelyeken élesen kritizálták a Jobbik vezetését. A kizárt képviselők és követőik már 2010 óta sérelmezték, hogy a Jobbik szerintük „elpuhult” a parlamentbe kerülés óta. Különösen ellenezték, hogy a párt nem állt ki a feloszlatott Magyar Gárda továbbélése mellett: mint azt korábban megírtuk, több azóta kiábrándult egykori Jobbik- és Gárda-tag úgy véli, a pártnak csak kampányfogásként kellett a félkatonai szervezet, a választások után inkább szerettek volna tőle megszabadulni, végül mára a Gárda több, a Jobbikkal és egymással is vitatkozó utódszervezetre szakadt szét.

Juhász Attila politológus, a Political Capital munkatársa szerint a Magyar Hajnal megalakulása a szélsőjobboldal „egy régóta húzódó problémájának” a betetőzése. „A Magyar Gárda betiltása óta komoly ellentétek vannak a Jobbik és a Gárda-utódszervezetek között, és úgy tűnik, a volt gárdisták nagy része most végleg szakított a párttal. Emellett sok más, radikálisabb aktivista és szimpatizáns is csalódott a Jobbikban, akik szerint a parlamentbe kerüléssel a Jobbik felpuhult” – mondta Juhász a hvg.hu-nak. Többek között ezeket az utódszervezeteket próbálja most egyesíteni a Kisgergely András vezetésével párttá alakult mozgalom. A görög neonáci Arany Hajnal párt mintájára szerveződő alakulat elnökségébe Kisgergely szerint tagokat is delegálhatnak különféle gárdaszervezetek (kivéve a Jobbikkal együttműködő Új Magyar Gárda), és „erős szimpátiával tekint rájuk” a Betyársereg is.

Kisgergely András, a Magyar Hajnal Párt néven megalakult, magát nemzetinek és nacionalistának tartó új párt elnöke október 31-én
Fotó: MTI / Marjai János

„Vezetőink nyilvánosságra fogják hozni családfájukat”

A Magyar Hajnal egyelőre csak tíz taggal alakulna párttá, emiatt a Jobbik közleményében „kamupártnak” nevezte a csoportot, mondván, csak az új választási törvényt kihasználva szeretnének pénzhez jutni (a jelenlegi szabályozás miatt többmilliós támogatáshoz juthat egy új párt is, ha elég jelöltet tud kiállítani). A párt megalakulását egyébként a Magyar Hajnal vezetője is csak szükséges formaságnak tartja, amint a hvg.hu-nak elmondta, magukat elsősorban mozgalomnak látják. „Egyéni jelölteket állítunk. Jelöltjeink és vezetőink nyilvánosságra fogják hozni családfájukat, hogy a magyar emberek tudják, kiket támogathatnak” – ismertette a hvg.hu-nak a párt jövőre vonatkozó terveit Kisgergely András elnök. „Nem alapítunk alapszervezetet, csak mozgalmi sejteket. A Magyar Hajnal Mozgalom elsősorban mozgalom marad, a pártalapítás csupán jogtechnikai szükség, a magyar rendszerben ugyanis csak pártok állíthatnak országos listát, és szólhatnak bele érdemben az ország sorsába. Az MHM nem alakult párttá, csupán a mozgalom létrehozott egy pártot.”

Kérdésünkre, hogy mely szervezetekkel működnének együtt, Kisgergely azt mondta, „bármely, értékeinket elfogadó, szigorú követelményeinknek megfelelő szervezettel szívesen együttműködünk”. Ezek között található a Jobbik egyik fő szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) is. „Az MH nagy tisztelettel tekint a HVIM-re, annak tagjaira, vezetőire. Toroczkai László nyilatkozatát is nagyon szimpatikusnak tartjuk, melyben megfenyegette a Jobbik képviselőit, miszerint "amint bebizonyosodik, hogy a Jobbik valamelyik képviselője nem tartja be az ígéretét, keze-lába el lesz törve. "Nyitottak vagyunk a HVIM-mel való együttműködésre minden téren, hiszen céljaink és nézeteink szinte azonosak” – mondta Kisgergely.

Jobbik-közeli szervezetek szakadhatnak

„A gárdaszervezetek elvesztése nem jelent komoly veszélyt a Jobbikra, miután azok az utóbbi években létszámukat és tekintélyüket figyelembe véve is jelentősen meggyengültek” – mondta Juhász Attila. „Egyedül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) esetleges átállása jelentene komoly csapást a pártnak, mivel ma a Jobbik után ez a legjelentősebbnek mondható radikális szervezet.” Juhász szerint azonban eddig semmi nem utal arra, hogy HVIM elpártolna a Jobbiktól, annak ellenére sem, hogy a párt nemrég bejelentette, hogy jövőre nem kívánják Zagyva György Gyulát, a HVIM tagját országgyűlési képviselőként indítani. Juhász szerint azonban magát a HVIM-et érzékenyen érintheti az új párt megalakulása: az ifjúsági mozgalom tagjai ugyanis jellemzően a Jobbiknál radikálisabb érzelműek, akiknek imponálhat az új, radikálisabb párt, és sérelmezhetik, hogy vezetőik továbbra is a Jobbikban látják a megoldást. Ez akár a szervezeti szakadáshoz is vezethet.

Ilyen szakadást két másik szervezetben már előidézett a Jobbiktól jobbra álló párt megalakítása: tavaly szeptemberben a Győrkös István vezette, nyíltan hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) több szervezetet és személyt, köztük volt jobbikosokat találkozóra hívott Szilvásváradon, azzal a céllal, hogy a görög Arany Hajnal mintájára létrehozzák a Magyar Hajnal pártot. Azonban a találkozó kudarcba fulladt, és az MNA kettészakadt. Az MNA-ból kiszakadt csoportok később a Kisgergely-féle Magyar Hajnal alapítói között tűntek fel, míg a Győrkös István-féle szervezet látszólag a Jobbik felé kezdett kacsingatni, a Jobbik vezetőségét és tagságát arra kérték, „ne azonosítsa a Magyar Nemzeti Arcvonallal az onnan eltávozott szakadár társaság Jobbik-ellenes tevékenységét”.

Hasonló hullámokat keltett a Magyar Hajnal alakulása a Kárpát Haza Őrei nevű, a Magyar Gárdáéhoz hasonló egyenruhát viselő szervezetben. A korábban a Jobbikkal közösen tüntető szervezet vezetője, Horka Sándor a napokban bejelentette, hogy a Magyar Hajnalban kíván szerepet vállalni, mire a csoport jobbikos tagjai „puccsot szerveztek”. Horkáék állítása szerint a vezetőség leváltása nem sikerült, azonban két tag, akik egyben a Jobbiknak is tagjai, átvették az irányítást a szervezet Facebook-oldalán. A felelősöket kizárták, a Facebook-oldalt azonban nem sikerült visszaszerezni, így azon azóta is Jobbik-párti üzeneteket tesznek közzé.

Nem nagy veszteség

„Bár a radikális szubkultúrán belüli törésvonalakat átrajzolhatja, tömegeket azonban valószínűleg nem fog megmozgatni a Magyar Hajnal” – fogalmazott Juhász Attila. „A Magyar Hajnal elsősorban olyan személyeket és szervezeteket csábíthat át a Jobbikból, akik eddig is a periférián voltak, átigazolásuk nem hozna sok támogatót a Magyar Hajnalnak, és nem ásná alá a Jobbik pozícióját. Ráadásul ezeket a személyeket előbb-utóbb úgyis elvesztette volna a választások óta mérsékeltebb arculatot mutató Jobbik, függetlenül attól, hogy alakul-e egy náluk is radikálisabb párt, vagy nem.” Mint mondta, a szélsőjobboldal centrumában jelenleg egyértelműen a Jobbik áll, amin Kisgergelyék nehezen tudnának változtatni. „A párt országos szervezettel rendelkezik, állami támogatásra jogosult. Emellett főként a Jobbikhoz kötődnek a szélsőjobb üzleti vállalkozásai, valamint vélhetően a radikális oldal fő véleményformálója, a Kuruc.info is jobbikos befolyás alatt áll.” Juhász szerint főként olyan szervezetek „igazolhatnak át”, mint például a Betyársereg vagy egyes gárdaszervezetek, amelyeknek az utóbbi időben már nem volt túl szoros szövetsége a Jobbikkal, és politikailag is viszonylag súlytalanok.
Fotó: MTI / Marjai János

„2007-ig a szűkebb értelemben vett szélsőjobboldalon a felaprózottság és a megosztottság volt a jellemző” – mondta Juhász Attila „Sok kisebb szervezet létezett, mindegyik vezetői ambíciókkal. A Jobbik 2007 után ezeket tudta egyesíteni, miközben sok egyébként nem szélsőséges választó szavazatát is begyűjtötte. Ha a Jobbik tovább mérséklődik, és végleg lemond a radikálisabb szavazókról, hogy meg tudja szólítani a szélsőségektől idegenkedő választókat, megvan rá az esély, hogy ez az állapot térjen vissza. Ezt a folyamatot elősegítheti a Magyar Hajnal megalakulása.” Juhász szerint egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a folyamat inkább erősíti vagy gyengíti a Jobbikot. Még semmilyen kutatás nem készült arról, hogy a Jobbik új, mérsékelt arculatával meg tudja-e szólítani a pártpreferenciával nem rendelkező, elsősorban fiatal választókat, illetve, hogy megéri-e ezért feláldozni a radikálisabb szavazóit és aktivistáit.

Kiteregethetik a Jobbik szennyesét

Ha a szavazók elszipkázásában nem is jelenthet komoly veszélyt a Jobbik számára a Magyar Hajnal, aggodalomra adhat okot számukra, hogy a volt jobbikos tagok a pártvezetésre nézve kínos információknak lehetnek birtokában. Ugyanez a kör robbantotta ki 2012-ben a Szegedi Csanád-ügyet, és az Index információi szerint Szegedi mellett több más jobbikos vezetőről is gyűjtöttek inkrimináló adatokat. A hírportál szerint több a Magyar Hajnalhoz köthető személy is azt állította, hogy a kampány során olyan bizonyítékokat hoznak majd nyilvánosságra, amelyek „fájni fognak Vonáéknak”.

A Jobbik jobbszárnyának megszólítása mellett a Magyar Hajnalnak kihívást jelenthet az is, hogy egyáltalán hivatalosan be tudják-e jegyezni a pártot, hogy elkerüljék a betiltást (jogilag a Magyar Hajnal, mint párt még bejegyzés alatt áll, csütörtökön a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.) A párt vezetője, Kisgergely András első pártelnöki nyilatkozatában arra utalt, hogy „a pártban részt vevő csoportok között” találhatók a nyíltan hungarista, saját definíciójuk szerint Szálasi pártjának örököseként működő Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tagjai is. Emiatt a párt működése megsértheti a ma is érvényben lévő Párizsi Békeszerződés azon rendelkezését, amely a tiltja a fasiszta pártok működését Magyarországon, valamint a magyar párttörvény alkotmányellenes pártokról szóló rendelkezését is. Korábban hasonló okokból tiltották be Szabó Albert hungarista elveket hirdető Magyar Hungarista Mozgalom nevű pártjait, amelynek alapítói között szintén szerepelt az MNA.
HVG

Ilyen volt a hibrid napfogyatkozás (videó)

Hibrid napfogyatkozásnak lehettek szemtanúi Amerika Afrika és Európa egyes részein vasárnap.
A ritka égi jelenség Amerikából, Afrikából és Európa egyes részeiről is látható volt: Spanyolországban, Görögországban és Olaszország déli részén részleges, Afrika és Amerika középső tájain pedig teljes napfogyatkozást lehetett megfigyelni.
A hibrid napfogyatkozás viszonylag ritka, egy átmenetet jelöl a gyűrűs és a teljes napfogyatkozás között. A legtöbb hibrid napfogyatkozás gyűrűs napfogyatkozásként kezdődik, és teljes napfogyatkozásként ér véget. Körülbelül az összes napfogyatkozás 1%-a hibrid napfogyatkozás.
A hibrid napfogyatkozás azért jön létre, mert a Hold látszólagos mérete és a Nap látszólagos mérete majdnem teljesen egyforma. A Hold által vetett teljes árnyék a Föld gömbölyű alakja miatt a napfogyatkozás elején még nem éri el a Földet, majd egy időre a Föld felszíne a teljes árnyék alá kerül, ám a napfogyatkozás végére "kifordul" alóla, és újra a teljes árnyék mögött lesz.

http://koponyeg.hu/hireso/709-ilyen-volt-a-hibrid-napfogyatkozas-video-

Az ukrán gáz balkáni kalandjai

Az ukrán sajtó beszámolt arról, hogy az ország kormánya újabb sikert könyvelhetett el az orosz gáztól való függetlenségért vívott harcban. A kormányzat azok után, hogy a Lengyelországon át történő ún. reverzális – azaz ellentétes irányú – gázszállítás megszervezésére irányuló kísérletek kudarcba fulladtak, mert ugyanis a gáz így túl drágának bizonyult, bejelentette, hogy Ukrajna csatlakozni fog az adriai gázkorridorhoz s így a Balkán felől jut hozzá olcsó gázhoz. Csakhogy ez az ábránd sem valósulhat meg.
Az Európai Unió Tanácsának október 25-i ülése keretében Eduard Sztavickij ukrán energetikai és szénipari miniszter egyezményt írt alá, amelynek értelmében országa földgázt szerezhet be a tengeri úton érkező cseppfolyósított gáz átvétele céljából épülő horvátországi terminálon és a szénhidrogént a horvát és a magyar gázhálózaton keresztül Ukrajnába importálhatja. Becslések szerint ezen az útvonalon évente 5-6 milliárd köbméter fölgzát lehetne szállítani.
Az értelmetlen csővezetékekre, pl. a Iasi–Ungheni vezetékre pénzt kiutaló európai energetikai biztos, Günther Oettinger bábáskodott az adriai gázkorridor projektje körül. A történet röviden ekként összegezhető: az európaiak pénzt utaltak ki, ünnepélyes keretek közt átvágták a szalagot, a csővezeték első szegmensének nagy külsőségek közepette történt lerakása másnapján a román építőmunkások eltűntek a ködben a csövekkel és technikával együtt. A felügyelő szervek máig keresik a kiutalt pénzt, a munkásokat és a román vállalkozók lelkiismeretét, de egyelőre eredménytelenül.
Aligha hihető, hogy az adriai gázkorridor bármiben is segítségére lenne Ukrajnának. Először is, a korridor legjobb esetben csupán 2017-ben kezd majd üzemelni. Másodszor, annak dacára, hogy a horvátországi Krk szigeten épülő terminál projektje valóban létezik, a tengeri gázszállításra egyelőre nem írtak alá szerződést, és erre még kilátások sincsenek. Ennek oka az európai és ázsiai gázár-különbség, amely 25–50%-ot tesz ki, miközben az ázsiai gazdaságok növekedést mutatnak, középtávú perspektívában viszont a japán nukleáris kapacitások üzembe helyezésének problémája nem lesz megoldva. A folyó piaci konjunktúra miatt azok a kitermelők, amelyek válogathatnak a felvevőpiacok közt, nyilván nem Európába, hanem Ázsiába fognak gázt eladni.
Ha a piacon valóban létezne jelentős mennyiségű le nem szerződött földgáz, akkor Ukrajna megpróbálhatná befejezni az ogyesszai terminál építését, erre azonban az ukrán kormánynak nincs pénze és gázt sem képes találni.
Az adriai gázkorridoron át megvalósuló gázszerződés aláírásának köszönhetően az ukrán kormány még jó néhány éven át biztathatja a választópolgárokat azzal, hogy hamarosan megszabadulhatnak a Gazpromtól, de ennél többet nem tehet. Amikor pedig ez a projekt is csak papíron marad, Kijev kitalál egy újabb mesét belföldi használatra.
ruvr.ru

Kína bepoloskázott termékeket exportál?

Egy újabb buta történet az okos mátrixról…
Miközben a „minden a hálón” (Internet of Things) építése rendületlenül folyik és egyre több tárgy válik a hálózat részévé, a pacemakerektől az aszfalt utakig, vajon az emberek képesek lesznek átlátni a kényelmi és trendi szempontokon? Vajon észreveszik, hogy a folyamatban a magánélet, mint olyan, szép lassan megszűnik létezni? Vajon látják a folyamat veszélyeit?
Az orosz állami médiában egyre több cikk jelenik meg arról, hogy a Kínából importált egyszerű vasalókban mikrofont vagy olyan eszközöket találtak, amelyek a tárgytól 200 méteres hatótávolságon belüli wi-fi hálózatra kapcsolódva vírust töltenek fel a rendszerbe és a hálózatra kapcsolt valamennyi számítógépet megfertőzik.
A Popular Science oldal megkérdőjelezte a vádakat, azt állítva, hogy az egész elképzelés nevetséges és valószínűtlen, mert ennél sokkal hatékonyabb módszerek állnak rendelkezésre a kémkedésre, azonkívül a ruhákba és más tárgyakba helyezett megfigyelőeszközök ellen nagyon egyszerű védekezni.
„Előfordulhat, hogy egy ilyen vasaló egy fontos vezető irodájában köt ki, de sokkal egyszerűbb lefizetni valakit, hogy célzottan helyezze el a kívánt eszközt, mint abban reménykedni, hogy a célszemély vesz egy bepoloskázott vasalót,” írja Kelsey Atherton a PopSci oldalon.
Másrészről a technológia fejlődésével egy olyan korba léptünk, ahol egyre inkább a metaadatokkal követnek nyomon mindent, akár egy halrajt is, és már nem az a cél, hogy egy adott embert lehallgassanak, legyen az illető bármilyen fontos.
A metaadatok számítanak. Aki nem hiszi, kérdezze meg az amerikai nemzetbiztonsági hivatalt, aki lassan használatba veheti új, 2 milliárd dollárból épülő kémközpontját, ahol az adatokat yottabájtokban mérik.
A bétatesztelés alatt álló okosvárosokban már eleve minden mindennel összekapcsolva kerül telepítésre. Még a lakásokban található szemetesládák is továbbítják az adatbázisba, hogy ki mit dob ki vagy hasznosít újra.
Az okoshálózatban mindenről adatot gyűjtenek. A melegvíz felhasználástól az áramfogyasztásig, mindent valósidőben és folyamatosan elemeznek. Azzal magyarázzák ennek szükségességét, hogy a fogyasztás csökkentésére próbálják rávezetni az embereket, de azt is tudjuk, hogy ugyanaz a kéz, amelyik az energiát adja, egyúttal a hiány nevében meg is büntetheti a pazarló fogyasztókat.
Tulajdonképpen már most is rengeteg háztartási cikk képes kémkedni utánunk. Nem véletlenül mondta David Petraeus, a CIA korábbi igazgatója, hogy a rejtett megfigyelési képesség komoly társadalomformáló hatással bír:
„A figyelemre érdemes tételeket a következő generációs Internetre kötött rádiófrekvenciás azonosítással, szenzor hálózatokkal, apró beépített szerverekkel és energiagyűjtőkkel fogjuk lokalizálni, azonosítani, megfigyelni és távirányítani. Az új generációs Internet pedig a korlátlan, olcsó és magas teljesítményű számítástechnikán alapul majd,” mondta Petraeus. „Ez utóbbi pedig most már felhőalapú, szuperszámítógépeket alkalmazó, illetve lassan kvantum számítástechnika alapú lesz.”
Szóval miért kellene bepoloskázni bárkinek az irodáját, amikor lassan mindenben olcsó szenzorok és csipek lesznek, amikkel mindig mindenkit megfigyelhetnek?
Ez az okoshálózat elég jól beválik valakinek.
George Orwell szavait a mi korunkra átfogalmazva tehát: „Emlékezzetek gyerekek, hogy a most szuper trendinek tűnő technológiákat holnap arra használjuk majd, hogy rabszolgasorba taszítsunk benneteket!”

Forrás: activistpost.com

http://idokjelei.hu/2013/11/kina-bepoloskazott-termekeket-exportal/

A Sátán zsinagógájának hazug propagandája

Depresszió, nihilizmus, kín és fájdalom sújtotta világunkban nehéz eltalálni a fényhez, az élet valódi értelméhez, a békességhez. Az ehhez elvezető út ráadásul teli van buktatókkal, csapdákkal. A Sátán pribékjeinek gonoszsága elképesztő tud lenni, lépten-nyomon tapasztalhatjuk ezeket, az önzést, irigységet, közönyt, valamint a gyűlöletet. A Sátán földi serege az ifjúságot az individualizmussal kábítja el. Így taszítja lelküket egy mély gödörbe, elnémítva benne az ember valódi lényét. Kiírtja belőle a jót. Auri Sacra Fames világa pedig egyre természetesebb, a fiatal generációk pedig ebbe születnek bele.
Hamis csillogás kápráztatja az ember gyermekeket, beleszédülnek a démoni, perverz világba és lassan belefőnek a pokol üstjébe. Propagandájuk célja a fehér faj félreállítása, altatása és megsemmisítése. Olyan erőket gerjesztenek, olyan praktikákat űznek az ördög tiszteletére emelt épületeikben, hogy azt elképzelni is nehéz. Nagyon is nehéz, hiszen bennünk a szeretet, a jóság munkál, bennük pedig a züllöttség, a rombolni vágyás és terrorisztikus módszerek tömkelege. A fiatalok elcsábulnak, a hamisság megkörnyékezi kifejletlen lényüket és egy pillanat alatt veszi el tőlük azt, ami a legfontosabb.
Megfigyelhető, hogy az individuum hazugsága a gyermektelenség legfőbb oka. A törtetés, mindent letaposni akarás, karrier-éhség mind-mind ennek a tünetei. Mi pedig nem vesszük észre a lényeget? A sötétség ideje lejárt, a folyamat -bár gyors- részükről, felgyorsult az ellen-folyamat is a mi részünkről. A szeretet harcol minden fronton a démoni hatalmak ellen. Készen állunk a végső küzdelemre. A szeretet tüze fogja elemészteni a Sátán zsinagógáját! Még vár a tiszta lélek, erősödik, ellenáll a sötét ösvény hordájának. A szent gyermek megszületett, mi pedig az ő oltalma alatt megyünk a végső háborúba! Krisztus urunk keresztje a hadi jelvényünk! Akkor fog diadalt aratni az erkölcs és e világunkat elborítja a szeretet fénye.
Balassa Viktor

Kapzsiság – Avagy miért gyógyíthatatlan a rák?

- Új szót ízlelgetünk és tanulunk: Egészségügyi maffia -

…”A rák, bár tragikus és szívszorító betegség oly sok beteg, barát és családtag számára, – nagy üzlet a Gyógyszeriparnak…”

Rákos sejtA rák rettenetesen sok embert öl meg minden egyes nap, akkor amikor egyáltalán nem kellene, hogy így legyen. Amerikai adatokat tudunk, 2013-ban 580.350 ember halt meg eddig rákban az USA-an, legalábbis az American Cancer Society szerint. Több milliárd dollárt szánnak minden évben a rákkutatásra, de a probléma egyáltalán nem megoldott.
És miért nem? – kérdezhetnénk. Sok esetben tudjuk mi okozza a rákot, vagy mi az, ami növeli kialakulásának kockázatát, de a világ még mindig nem látott egy univerzálisan “orvosilag elfogadott” gyógymódot.
Miért van az, hogy ebben a nagy tudományos léptekkel és fényes elmékkel teli korban nem vagyunk képesek megoldást találni? A válasz egyszerűen fogalmazva: azért, mert a rendszer annyira korrupt, hogy ezt nem teszi lehetővé.
A rák, bár tragikus és szívszorító betegség oly sok beteg, barát és családtag számára, – nagy üzlet a Gyógyszeriparnak. Ezek a hatalmas vállalatok minden rákos esetből jelentősen kasszíroznak. Minél tovább tartanak valakit a rák-kezelő gyógyszerekkel, sugárzással és kemoterápiával életben, annál több pénzt tesznek zsebre. Ha valóban meggyógyítanák a betegséget, a nyereség egy jelentős részétől elesnének.
A Mindenható Gyógyszeripar újra és újra bebizonyítja, hogy a nyereség és nem a beteg a lényeg. Az “American Cancer Society” nagy gyógyszeripari cégek, mint pl az AstraZeneca több millió dolláros hozzájárulását fogadja el évről évre. Viszonzásul viszont az AstraZeneca befolyásol mindent, amit a az amerikai, rákkezelésre és kutatásra szakosodott szövetség tesz. Vegyük például a mellrákot. Minden “tudatos” kísérlet középpontjában szinte kizárólag a mammográfia áll, és nem szólnak egy szót sem a rákkeltő élelmiszerekről, a dezodorok alumínium tartalmáról, valamint az oltóanyagok hosszútávú hatásairól. Nem szólnak egy szót sem a mellrák természetes megelőzéséről, mert az túl olcsó eszköznek bizonyulna.
Amint arról Mercola beszámol:
“A tipikus rákbeteg 50,000 USD-t költ el miközben harcol a betegséggel, és nagy valószínűséggel bele is hal. A kemoterápiás gyógyszerek a legdrágábbak az összes orvosi kezelések közül a világon, sok közülük 3,000 és 7,000 USD közt mozog és csupán egy hónapra elegendő. “
Ez a hatalmas összeesküvés akkor kezdődött, amikor több mint egy évszázaddal ezelőtt a nemzetközi bankárok – akik a gyógyszeripar tulajdonosai egyben- átvették az irányítást az egészségügyi oktatási rendszer fölött. Aztán pedig pénzt adományoztak az Amerikai Orvosi Szövetségnek (amit az alternatív hírek területén “egészségügyi maffiának” neveznek) és ezek az iskolák cserébe azt oktatják amit ők akarnak.
A tudomány hihetetlen gyorsasággal tárja fel a természetes daganatellenes szerek tárházát, nagyon ígéretes eredményekkel. Azonban bármikor, amikor ezeket egy orvosi kongresszuson valaki megemlíti, nevetség tárgyává teszik, kutatási eredményeit pedig szőnyeg alá söprik. Az egészségügyi létesítmény ezeket a megoldásokat nem hajlandó tudomásul venni, pontosan azért, mert az az egészségügyi üzlet történelmének egyik legnagyobb öngólja lenne, egyik első számú bevételforrásukat lőnék ki vele.
Natura hírek.hu nyomán – SzRTI