2012. június 12., kedd

Gazdag István: Chicagói NATO-csúcs: „tiszta Csikágó”

A május végi chicagói NATO-csúcsra nemcsak a 28 tagállam vezetőit kolompolták össze, hanem 32 további ország küldöttségét is, ezzel is nyilvánvalóvá téve az agresszív katonai szövetség immáron globális törekvéseit. Hivatalosan három fő kérdés volt napirenden: 1) Hogyan ellenőrizhető Közép-Ázsia? 2) Hogyan lehet növelni a hatékonyságot a pénzügyi válság által megkurtított költségvetéssel? 3) Hogyan lehet támadó rakétarendszert létrehozni Oroszország és Kína ellen?
Chicago választása azzal magyarázható, hogy innen származik Barack Obama, ráadásul pedig a várost jelenleg volt fehér házi kabinetfőnöke, a cionista „héja” Rahm Emanuel, az izraeli hadsereg tisztje irányítja. Adott volt tehát a csúcstalálkozó tónusa, amelyet az is hangsúlyozott, hogy a hivatalos fogadó bizottságot az Új Világrendért ügyködő globális karvalytőke sameszait tömörítő Bilderberg csoport alkotta, Madeleine Albright, a demokrácia világméretű terjesztésének cégére alatt a CIA fedőszerveként működő NED elnöke és John H. Bryan, a jelenlegi válság egyik kirobbantójának és legfőbb haszonélvezőjének tartott Goldman Sachs bankház igazgatója vezényletével.
Ma már nem titok, hogy az Afganisztán elleni agressziót jóval 9/11 előtt eltervezték az angolszászok, és hogy a New York-elleni diverzánsakciót (false flag) csak utólag használták fel a vazallusok beugrasztására és a valós geostratégiai célok palástolására: satuba fogni Iránt (Irak lerohanása után); benyomulni az ex-szovjet köztársaságok alkotta orosz befolyási övezetbe; kommunikációs folyosót nyitni a Kaszpi-tengeri olajmezők kiaknázásához; ellenőrzés alá vonni a globális heroinpiacot; lenyúlni (Kína orra elől) a régióbeli nemesfém tartalékokat. Tíz évvel később az Irán elleni támadást változatlanul lebegtetik, az USA kapcsolatai pedig egyre feszültebbé válnak Oroszországgal és Kínával. A chicagói csúcs fő kérdése tehát nem az volt, hogy vajon szükséges-e a NATO-erők további jelenléte Afganisztán stabilizálásához (vagyis az amerikaiak által kreált bábrezsim fenntartásához) vagy sem, hanem az, hogy a vazallusállamok közül melyek hajlandók tartósan is packázni az oroszokkal (és mellesleg a kínaiakkal) és így de facto továbbszolgálni az angolszász birodalmi stratégiát.
Miközben az Egyesült Államok katasztrofális eladósodottsága és csőd közeli pénzügyi-gazdasági helyzete miatt a Pentagonnak mérsékelnie kell a kiadásait, ennek kompenzálásaként a vazallusoktól elvárták volna, hogy jelentős mértékben növeljék katonai büdzséjüket. Mivel azonban ez utóbbiakat is súlyosan érintette az Amerikából exportált válság, a chicagói csúcson végül is kénytelenek voltak megbarátkozni a spórolás (alibiből ”intelligens védelemnek” nevezett) opciójával, ami a fegyverkezés terén a minél nagyobb sorozatban gyártott fegyverek beszerzését jelenti. A vazallusoknak tehát fel kellene áldozniuk a saját hadiparukat - ha egyáltalán van még nekik -, vagyis a legnagyobb (és törvényszerűen amerikai) gyártótól vásárolva teljesen és véglegesen ki kellene szolgáltatniuk magukat a USraeli nagy testvérnek.
Az orosz és kínai nukleáris elrettentés semlegesítése végett az Egyesült Államok szeretné magát sebezhetetlennek tudni az ellenséges rakétáktól, hogy a sajátjait a megtorlástól való félelem nélkül lőhesse ki rájuk. Jelenleg azonban nem képes röptükben megsemmisíteni az ultraszofisztikált orosz és kínai ballisztikus rakétákat. Ezért aztán a „rakétavédelmi pajzs” ürügyén a Pentagon egy olyan radarrendszert szándékozik létrehozni, amellyel a teljes légteret felügyelhetné, ugyanakkor pedig a lehető legközelebb telepítené Oroszországhoz és Kínához az őket fenyegető rakétáit. Ennek érdekében már több országgal tárgyalt.
A chicagói csúcson ugyanakkor nem született megállapodás a „rakétavédelmi pajzzsal” kapcsolatos kompetencia átruházásáról a Pentagontól a NATO-nak. Ismét csak nem az volt a fő kérdés, hogy egy feltételezett iráni vagy észak-koreai öngyilkos atomtámadást hogyan lehet elhárítani, sokkal inkább az, hogy a jelenlévők részt akarnak-e venni egy Oroszország és Kína ellen irányuló tervben vagy sem. Az orosz és kínai ellenreakcióktól tartva az USA mindenesetre óvatosan lebegtette a kérdésre adott egyértelmű és világos válasz megfogalmazását, azt kockáztatva, hogy egyes vazallusai joggal bizonytalanodnak el a szövetség jövőbeni céljait illetően. Különösen a líbiai beavatkozás és a szíriai beavatkozás elmaradásának kontextusában.
Ezekről szinte szó sem esett a csúcstalálkozón, és nem véletlenül. Mert igaz ugyan, hogy Líbiával szemben a NATO kiütéses győzelmet aratott, de ez egy olyan háború volt, amelyben az ellenség gyakorlatilag nem védekezett. Az utolsó pillanatig azt remélve, hogy tárgyalhat a támadókkal, Kadhafi megtiltotta hadseregének a NATO repülői és hajói elleni válaszcsapásokat. Éppen ezért az igazi háború Tripoli bevételére korlátozódott, ha egyáltalán háborúról beszélhetünk. A NATO-erők ugyanis alig egy hét alatt meghódították a líbiai fővárost, miután az amerikaiak által Irakban és Afganisztánban kipróbált és jól bevált módszert alkalmazva egyszerűen kilóra megvették a város védelmét irányító líbiai tábornokot, aki pár millió dollár ellenében leszerelte embereit és lényegében szabad kezet adott a „hős” támadóknak. Ezután a pilóta nélküli drónok és a harci helikopterek könnyedén lemészárolhattak több tízezer lakost, akik azt hitték, hogy kalasnyikovokkal megvédhetik a hazájukat. Így aztán a NATO, amely állítólag a civilek védelmében avatkozott be, legalább 150.000 embert gyilkolt le anélkül, hogy a legcsekélyebb veszteségei lettek volna.
Ami Szíriát illeti, ott ugyanezt a forgatókönyvet óvakodnak megismételni, mivel a hivatalos magyarázat szerint egy nemzetközi intervenció polgárháború kirobbanásával járna. Valójában arról van szó, hogy Oroszország a világ leghatékonyabb légelhárító rendszerével látta el az Aszad-rezsimet, amely egy támadás esetén rendkívül súlyos veszteségeket okozna a NATO légierejének. Márpedig a nyugati szövetségesek az olyan háborúkat preferálják, amelyekben az ellenség nem lő vissza, mert nincs mivel. A chicagói csúcs is ezt a krédót sugallta. Oroszország és Kína fellélegezhet.
MD 2012. VI. 13.


Figyelem! A NATO felkészült "a nagy megtévesztésre" 
A NATO tagállamok és a GCC puccsot készített elő a szektás népirtáshoz Szíriában. Néhány nap múlva, akár már 15-én pénteken is várható, hogy a szírek, akik szeretnék nézni az országos televízió csatornákat, csak azt fogják látni, amit a CIA juttat a képernyőikre. A studiókban előre legyártották a filmeket, amelyek azt fogják mutatni, hogy tömeggyilkosságok, népi tüntetések mellett tábornokok és miniszterek jelentik be lemondásukat. Assad -elnök menekül, és a lázadók a nagyvárosokban már szervezik az új kormányt, amely berendezkedik az elnöki palotában. Ezek a "nyomok" közvetlenül elvezetnek Ben Rhodes pszichopata washingtoni nemzetbiztonsági helyetteshez, akinek közreműködésével demoralizálni akarják a szíriaiakat, hogy lehetővé tegyenek egy puccsot, az orosz és kínai vétó ellenére, és anélkül, hogy illegális támadást kellene indítani Szíria meghódításához.

Szíriában nincs vezetékes TV-hálózat. Minden műsor műholdakról érkezik, az állami és magánmédia részéről is. A televízió Szíriában az Al-Ekbarity 1, ad Dunia, Cham-TV stb. csatornákon elérhető, amelyek az Arabsat és Nilesat műholdakat használják. Szíria propaganda szintű megtámadása az Arab Liga közbenjárásával kihasználja a bajnokságot, mellyel elfüggönyözhetik (hogy mégse maradjanak üresek a képernyők) a beavatkozást, miközben az amerikai állami döntéshozatal több, a kérdést tárgyaló találkozójára kerített sort. Az első két technikai ülést Dohánban (Katar), a harmadikat Riyadhban (Szaud-Arábia).

Az első megbeszélésen részt vett néhány "beépített" pszichológiai" hadviselési tiszt, akik a műholdas csatornákat, többek között Al-Arabiya, Al-Jazeera, a BBC, a CNN, a Fox, a France 24, Future TV és az MTV-t használják fel. 1998 óta már ismert, hogy a tisztek egységes lélektani hadviselés vezettek be, többek közt a CNN főszerkesztője segítségével. Azóta gyakorlatilag is bővült a NATO más stratégiai állomásokkal.
Ők dolgozták ki előre a hamis jelentéseket, melynek alapkoncepciója egy script, amit Ben Rhodes és csapata állított össze a Fehér Házban. Ez egy kölcsönös megerősítő eljárás, ahol minden média idézi a hazugságokat, hitelességének megerősítése és a néző megtévesztése érdekében.

A résztvevők arról is határoztak, hogy nem csak kihasználják a CIA által működtetett (Barada, Future TV, MTV, Hírek Keleten, Szíria Chaab, Szíria Alghad) szíriai és libanoni televíziós állomásokat, hanem 40 másik vahabita vallási csatornát is felhasználnak a szektás mészárlások kialakításához.

A második találkozón a mérnökök és vezetők olyan fejlesztést hoztak össze, amelyben fiktív képek keverednek a stúdiók képeivel, és a szintetizált képekkel. Stúdiók készültek az elmúlt hetekben Szaúd-Arábiában is. A harmadik találkozón tartott megbeszélést James B. Smith, nagykövet az Egyesült Államok általános képviselője, az Egyesült Királyság és Bandar bin Sultan herceg (az elnök, George Bush "örökbe fogadott fia", ami olyan mértékű érdekesség az amerikai sajtó számára, hogy "Bandar Bush" néven emlegetik). Ennek a találkozónak volt a feladata, hogy összehangolja a tevékenységeket a média és a "Szabad szíriai hadsereg" között, bár ezek túlnyomó részt Bandar herceg magánhadseregének zsoldosai.

A verseny, amely már hónapok óta előkészítés alatt áll, felgyorsult az USA Nemzeti Biztonsági Tanácsa részéről, miután Putyin elnök kijelentette, hogy Oroszország a NATO beavatkozást illegálisnak tekinti.

Betiltani a műholdas csatornákat, nem újkeletű, de nem is szükséges. Izraeli, USA és EU nyomás hatására a libanoni, palesztin, iraki, iráni, és líbiai eseményekről csak cenzúrázott hírek juthattak el eddig is a világ más régióiba. A hamis jelentések terjesztése elsődleges, de nem premier szintű feladat, bár négyszer így is túllépték a lényeges korlátozásokat:

- az ingyenes "Radio des Milles Collines" (RTML) Ruandában, egy pop zenei állomás, megadta a jelet a 1994-es népirtást meghirdetve: "gyilkos csótányok" jelmondattal.
- 2001-ben, a NATO arra használta a médiát, hogy saját értelmezését adja le a világnak a szeptember 11-es támadásokról, és igazolja Afganisztán és Irak megtámadását. Ebben az időben is ott volt Ben Rhodes, aki megbízást kapott a Bush-adminisztrációtól a jelentés megírására (a Kean / Hamilton Bizottságnak a támadásokról).
- 2002-ben, a CIA által felhasznált 5 adót (Televen, Globovision, Meridiano, ValeTV és CMT), hogy elhitesse, a nagy tüntetésekkel megválasztott venezuelai Hugo Chavez elnökről, ezzel lemondásra kényszerítve, hogy egy katonai csíny áldozata.

- 2011-ben volt a France-24 állomás, de facto, a líbiai Nemzeti Tanács információs osztálya szerződésében folyt a csata Tripoliért, amikor a NATO a stúdióban képeket közölt a központi térről a fővárosba betörő líbiai "lázadókról". Az Al-Dzsazírát és az Al-Arabiyát arra használták fel (amikor a "lázadók" még messze voltak, távol a várostól) hogy a város lakói azt hihessék, hogy a háború elveszett, és ők ezért hagyjanak fel minden ellenállással.

Mondhatnánk, hogy háborúban minden megengedett, de az USA és Izrael hadüzenet nélkül vívja a háborúit. Ezzel megsértik az ENSZ 110, 381, 819-es határozatait, amelyek megtiltják a szabad információáramlás akadályozását, és olyan propaganda alkalmazását ami veszélyt jelent a békére, elősegíti az agressziót vagy provokációt. A háborús propaganda a béke elleni legsúlyosabb bűncselekmény, mert ez teszi lehetővé a háborús bűnök elkövetését és a népirtást.

Ha valaki érez magában cselekvő erőt, akkor ezt a cikket juttassa el a lehető legtöbb ismerősének, és a politikusoknak is!
 

A 666 billog, a sötétség sugara

A 666 billog, a sötétség sugaraMég mielőtt az egyik oldal azért örülne, hogy a részben "kölcsönzött könyvcím" szerinti állapotokat taglalnánk, és a másik oldal hamis reményeit, táplálna, közölhető, hogy egészen másról van szó! Az emberek nagy többsége retteg a globális megfigyelés eszközeitől. A káoszt nem könnyű létrehozni. Igazából soha nincs is káosz, csak néhányan ezt hirdetik, és elsősorban a saját érdekeiknek megfelelően próbálják felhasználni ezt a félelmet. Így van ez a RIFID-chipekkel is! Nincs káosz, csak rendezett, látszólagos rendezetlenség. A "magyar"(?) kormány látszaturalmára hivatkozva mindent megesz, amit elébe tesznek (nesze disznó, zabálj), miközben rettentően okosnak képzelve magukat, tologatját az NWO szekerét. Ez is rabszolgasors...

Az ólba zárt disznónak is lehetőségében áll, hogy eszik, hízik, és miután elérte a "vágósúlyt", levágják, vagy azt mondják a "malackák", hogy nem hízunk tovább, de elhitetik velük, hogy a "gazdi szereti őket"! Tetszik, nem tetszik, ha a malacka, sovány, fel kell hizlalni, nincs mit tenni, enni kell adni neki, vagy citrommal a szájában feltálalni sovány falatként, de akkor soha nem lesz több malacka a megevett utódjaiként!

Nem, szeretek mellébeszélni. Nekem nem fizetnek azért, hogy hazudjak másoknak, mint teszi ezt sok fizetett - finoman fogalmazva is - ellenlábas. Azért fogalmazok "finoman", mert amit "béketűrőként" leírok, az is irritálja azt a hatalmat, amelyik bólogatva és megértést mímelve megrendelésre elvágja a torkunkat. A minap belekukkantottam az amerikai Amerikai Népszava által Kertész Ákos publikált levélébe, Nem az bántott, hogy Kertész olyat leírt, mint amit korábban is összehordott, hanem az, hogy a magyargyűlölete, és a hamis célpontjai merő hazugság beültetési kísérlet.

A hozzászólások tömény magyargyűlöletet, és hazugságok szajkózását hordozzák magukban, mintha az ún. lenácizott, lefasisztázott, lehungaristázott, antiszemitázó szélsőjobbot nem ők irányítanák, és vezetnék. Megszokásból megemlítettem, hogy Magyarországnak 1944. márcus 18-a óta nincs magyar kormánya, és azt is, hogy 1945-óta minden, ún. "magyar kormány" zsidókból ill. zsidócsahosokból állt, beleértve az ellenzéket, vagy a "szélsőjobboldali pártokat" is, bár ez utóbbiakból nem túl nagy a választék. Természetes a "történelmi, nevekkel" alátámasztott felsorolást azonnal törölték, és hiába írtam bele, hogy Magyarország annyira szegény ország, hogy nálunk még a fasiszta, náci is zsidó a nevünkben. A kérdést ragozhatnánk... http://nepszava.com/2012/03/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

Valójában ezeknek a világuralomra törő, magukat tévedhetetlenek beállító falloszfityulák, de tényleges a pajeszos "fedettlen fejű" kopasz "makkok" cionizmusra hivatkozó, korlátlan és felelőségre vonási lehetőség nélküli degeneráltjai akarnak mindent uralni. Uram, bocsáss meg, de ehhez az is kellene, hogy azt a "spanyol viaszt" az tojja ki, aki megtermelte, vagy illetékes rá. Mire illetékesek ők, vagy helyesen ezek? Ha csak az lenne a feladatuk, hogy mások munkáját megszervezzék, és a az eredményét ellopják, akkor visszaléptünk a középkorba. Az NWO egy mai korba ültetett ókori rabszolgatartást, és a középkori feudalizmus nemes-jobbágy- rendszerét kialakítani akaró állapot felállítása és "üzemeltetése". Az általuk kínált legjobbnak tartott kiút, akkor már régren rossz kölökgólya korában is, legalábbis nekünk. Az elképzelés halva született.

A globális ellenőrzést sokan, akik tudják miről van szó, beavatkozásként élik meg a személyiségi jogaikba, jogosan.

Nézzük a kérdés másik oldalát! Milyen lehetőséget biztosít a RFID chippek globális megfigyelési rendszere a "megbízó" hatalommániásoknak, és népnek, akit el akarja nyomni, meg akar figyelni, és a gondolatait is szeretné tudni, mert ettől retteg a legjobban? Ehhez ismerni kell a felépítendő rendszer alapjai. Még mielőtt bárki elektronikai, vagy számítástechnikai útra terelné a gondolatait, és ami a világ-népességének 95%-ának gondot okoz, nem probléma az 5%-nak.

Mit jelent a globális megfigyelés?

Esősorban egy chipet a bőr alatt, ami ellenőrző pontokon áthaladva adatokat továbbít a központi rendszerbe. További lehetőség, hogy az áramkörbe beépíthető funkciókkal vegzálható, esetleg kiiktatható legyen a "delikvens". Normál esetben nyomon lehet követni a mozgását, a pénzügyi tranzakcióit, és minden társadalmi tevékenységének útvonalát. Ez alapján természetesen szankcionálható is. Egyéb eszközök igénybevételével ezek az információk még kiegészíthetők, teljesebb képet adva az egyén tevékenységéről.

Így, ahogy vázlatosan összefoglaltuk a RFID-rendszer államhatalmi előnyeit, nézzük a hátrányait is, ami a káoszhoz vezet. A chippek pótolhatók, hamisíthatók, másolhatók, helyettesíthetők, de ami lényeges, könnyen megsemmisíthetők is! Akinek egy hangyányi fogalma van az elektronikáról, és a számítástechnikáról, az tudja, hogy amit ember kitalált, azt egy másik felkészült, vagy felkészültebb ember semlegesíteni, feltörni és hatástalanítani is tudja. Nincs tökéletes védelem! Soha nem volt, és nem is lesz, csak olyan emberek, akik el akarják hitetni, hogy "tévedhetetlenek".
Tudok néhány olyan emberről, akik tévedhetetlen gondolták magukat. Mind belehalt idejekorán az utolsó tévedésébe, az előzőeket, amíg élt pedig nem ismerte be.

Egy RFID chip adatokat tárol, és ahogy egy mellettünk elhaladó megfelelő berendezéssel le tudja olvasni bankártyánk, telefonkártyánk adatait, ezek a chippek is olvashatók, ráadásul még "sugároznak" is, mert a kommunikációhoz nem elegendő ha meggyőződünk a létükről, be is kell azonosítani a célszemélyt. Ez csak úgy történhet, meg ha az áramkör Tesla találmányainak köszönhetően áramot kap kívülről, vagy az emberi testet használja áramforrásnak (Morgellons?).
Minden elektromágneses sugárzás, főleg az általunk kommunikációra használtak, árnyékolhatók, vagyis eltűnik a jel, ha mágnesezhető fémlemezzel vagy hálóval letakarjuk. Ha nagyobb elektromágneses hullám éri, tönkre is tehető, elegendő hozzá, ha egy nagy térerejű adó közelében túlfeszültséget kap. Nem kell a solti Kossuth-adóhoz "zarándokolni", mert szinte minden háztartásban megtalálhatók a mikrohullámú sütők, bár Oroszországban már betiltották, valószínűleg nem az élelmiszerek molekuláris szerkezetének átrendezése miatt.

Mint írtam is, a chip, azon kívül, hogy könnyen megsemmíthető, másolható, sokszorosítható is. A káosz igazi lehetősége rejlik benne, mert minden számítógépes rendszerbe bele lehet piszkálni, egy személy, nyilvántartás (bemérés) szerint lehet több helyen is, és felhasználható az ilyen "azonosításnál" bárki bankszámlája, vagy személyi adatai. Ujjlenyomat ellenőrzéssel, iriszdiagnosztikával ugyan meg lehet nehezíteni ezeket a tranzakciókat, de egy hűtött és levágott ujj, vagy kézfej, vagy egy "örökölt szem", elegendő "bizonyíték" lehet egy 9/11-es típusú "találkozáshoz". Ezek után már csak a DNS marad pontos azonosításra, de azt hordozza minden sejtünk, így az ujj, vagy kézfej, és szem is. Persze nem csak halottak testrészeivel lehet "rendszert" manipulálni.

A biometrikus azonosítási rendszerek jelenleg már működnek valamilyen szinten Arizona, Kalifornia (a megyei kezdeményezés először Los Angeles területen), Connecticut, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York és Texas régiókban. Ujj képalkotás a fő formája az alkalmazott technológiának mind a nyolc államban, bár az alternatív technológiák is egyszerre mentek át a vizsgálatokon Massachusetts (arcfelismerő) és Illinois (retina szkennelés) államokban. Az új rendszerek várhatóan Kaliforniában (Statewide egységes rendszer), Delaware, és Észak-Karolinában lesznek beüzemelve. Más államok jelenleg a kezdeti tervezési szakaszban vannak, köztük Florida, Maryland, Michigan, Mississippi, Pennsylvania, és Dél-Karolina. Azonban kevés információ áll rendelkezésre ezen a ponton, a kapcsolatos konkrét pályája kivitelezéséről. Ezen államok követni fogják, a rendszer típusát, a végrehajtás ütemtervét, valamint a juttatási programokat, amelyben megvalósítják az új követelményrendszert.

Az internet jelentősége még jobban felértékelődik, mert az adatokat továbbítani kell a nyilvántartó számítógépekhez, és mint tudjuk, nincs támadhatatlan, behatolásmentes számítógép védelem, nem beszélve a "kezelő személyzetről".

Már két évvel ezelőtt is megkeresett egy "emberke", hogy miközben 100 kilométerre az anyósát látogatta a kórházban tanuk jelenlétében, az ügyészség le akarta tartóztatni, mert egy TESCO rablásnál a kamera által rögzített képeken ő volt látható, a menekülő autó vezetőjeként. Ott még csak Photoshopot használtak, és az eredeti felvételt is megtalálták az irattárban, de ahogy az USA-ban, nálunk, itt Magyarországon is úgy hamisítanak bizonyítékokat, ill. tüntetnek el, ahogy a hatalomnak és maffiába tömörült kiszolgálóinak tetszik.

Valamikor az állam és rendőrsége, valamint a jogalkotás és bíráskodás szavatolni próbálta, hogy a törvények betartása és az állampolgárok védelem a lefőbb feladat. Mára csalók, tolvajok, rablók és gyilkosok hoznak törvényeket, ítélkeznek, és veszik semmibe eltartóikat, és nincs garancia semmire.

Tulok


Egy új rendelkezés értelmében az élelmiszerjegyet igénylők kötelező mikrochip viselése is hamarosan valósággá válhat

„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” – Jelenések 13:16-17
Nem kell már sok idő és a Jelenések könyvében leírt helyzet valósággá válik. Az emberek nem fognak tudni vásárolni vagy eladni a Fenevad bélyege nélkül. Ez bizonyos esetekben azt jelenti, hogy nem lesz mit enniük.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszi a biometrikus azonosítás valamelyik formáját mindazok számára, akik az Élelmiszer és Táplálék Szolgálat kedvezményeiben részesülnek (ami közel 50 millió embert jelent). Elképzelhető tehát, hogy RFID chip nélkül egyesek éhezni kényszerülnek.
A biometrikus azonosítóknak az élelmiszerjegy programban való részvétel részeként történő használatáról szóló jelentés a következőket tartalmazza:
A biometrikus azonosítási technológia olyan automatizált módszereket kínál, amelyek segítségével egy személyt fizikai tulajdonságai, ujjlenyomata, fejformája, szeme vagy például az arcfelépítése és számos rá jellemző viselkedés, mint az aláírás vagy a hang alapján lehet azonosítani.
Bár ezek a módszerek évek óta használatban vannak a rendfenntartó és védelmi erőknél, csupán rövid ideje kezdték a polgári lakosság körében is alkalmazni. A technológia reményeink szerint csökkenteni fogja a dupla igényléseket az élelmiszerjegy (FSP) és más segélyprogramokban.
Egyes államokban már használatban
A biometrikus azonosítás bizonyos formái már több amerikai államban (Arizona, California, Connecticut, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York és Texas) használatban vannak, máshol pedig a bevezető szakasznál járnak (Florida, Maryland, Michigan, Mississippi, Pennsylvania, and South Carolina). Jelenleg igen kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy pontosan milyen rendszerek és mikor kerülnek bevezetésre az egyes államokban.
Az előzetes, de igen alapos, hat állam bevonásával végzett felmérések alapján elmondható, hogy átlagosan minden ötezredik jelentkezés volt ismételt (tehát az igénylő kétszeresen akarta igénybe venni a segélyt) az ujjlenyomatot használó rendszereknél. Az ujjlenyomatos azonosítást alkalmazó rendszerek közül az egész országra kiterjedő rendszerek több csalást képesek kiszűrni, mint a kísérleti jelleggel indított regionális rendszerek.
A rendszer használatát visszautasítók aránya az alkalmazott eljárásmódtól függ, és úgy tűnik akkor a legalacsonyabb, amikor az igényléshez csupán a jogosultság megerősítése szükséges.
A részvétel összességében 1,3 százalékkal csökkent, ami részben a biometrikus azonosítást visszautasító személyek elállásából részben pedig a kiszűrt dupla igénylésekből ered.

Forrás: Now The End Begins

Teljes Órigenész-homíliákra bukkantak

A Johann Jakob Fugger-gyűjteményben található ógörög kéziratok kategorizálása során az alexandriai egyházatya zsoltárokhoz írt, eredeti formájukban eddig ismeretlen homíliáit azonosították. A különleges leletről június 11-én adott hírt a bajor nemzeti könyvtár, ahol 650 ógörög kéziratot őriznek.
Órigenész (185–254) a korai kereszténység, a késő ókor legjelentősebb teológusai és filozófusai közé tartozott; a szentírás-magyarázat kiemelkedő tudósa, az alexandriai iskola egyik legkiemelkedőbb korai gondolkodója volt. Jóllehet az Egyházon belül sem ítélték meg egyformán tanítását, meghatározó volt a későbbi egyházatyák, így Szent Ágoston (354–430) számára is.
A zsoltárokhoz írt tanításait eddig csak töredékeiben, illetve latin fordításban ismerhettük. A most azonosított, a XII. századból származó, terjedelmes kézirat eredetisége „a legnagyobb valószínűséggel” bizonyítható – nyilatkozta Lorenzo Perrone, a bolognai egyetemen dolgozó Órigenész-szakértő.
E felfedezés minden bizonnyal élénk vitákat vált majd ki a kutatók között, és új ismeretekkel járul majd hozzá a görög nyelvű Biblia szövegértelmezéséhez — mondta Rolf Griebel, a könyvtár igazgatója.
A Homiliae in psalmos című kéziratról a müncheni digitalizálási központ honlapján is lehet olvasni. Az eredeti Órigenész-írást, restaurálása után, december 5-én mutatják be egy szimpózium keretében.
Órigenész sokoldalú munkásságával a bibliai irodalmi kritika megteremtői és az egyházi dogmák első kialakítói közé tartozik. Életművéért az „adamantiosz” (legyőzhetetlen) melléknevet kapta. Mintegy kétezer írását ismeri az utókor. A töredékesen fennmaradt Hexapla című főművében a Biblia megbízható szövegének helyreállítására vállalkozott; hat hasábban párhuzamba állította az Ószövetség szövegeit: a héber eredetit, a héber szöveg görög betűs átírását, az Aquila-féle görög fordítást, a Szümmakhosz-féle görög fordítást, a Septuaginta szövegét és a Theodotion-féle fordítást. Csak részben maradtak fenn az Ószövetség könyveihez valamint Máté, illetve János evangéliumához fűzött magyarázatai. Exegézisében háromféle – verbális, morális, és misztikus-allegorikus – írásértelmet különböztetett meg, s ezzel megvetette a középkorban szélesen elterjedt bibliamagyarázatok alapját.
Magyar Kurír

A Credit Suisse megmondja mi történik valójában és miért van már csak 2 hónap a francia válságig

William Porter, a Credit Suisse ügyvezető igazgatója (a JP Morgan korábbi értékesítési igazgatója), furcsamód szűkszavúan fogalmaz legutóbbi, „Az igazi kérdés” címmel kiadott gyorselemzésében:
„Minden Spanyolországról szól,” tehát kezdünk a lényegre koncentrálni. A bankok feltőkésítése kontra a szuverén államok pénzügyi megsegítése természetesen csupán jelentésbeli különbséget takar, figyelembe véve a kölcsönhatások jellegét, azonban lehetővé teszi az alább ismertetett fortély bevetését, illetve ennek megkísérlését.
„Portugália nem képes megmenteni Görögországot, Spanyolország nem képes megmenteni Portugáliát, Olaszország nem képes megmenteni Spanyolországot (ami kezd nagyon is egyértelművé válni), Franciaország nem képes megmenteni Olaszországot, azonban Németország megmentheti Franciaországot.” Más szóval az EFSF/ESM mechanizmusokon keresztül felhasználható hitelt, amennyiben azokat nagyobb összegek folyósítására akarják felhasználni, vagy német hitelből biztosítják, vagy az egész kísérlet elbukik. Értsük ez alatt azt, hogy ezek a mechanizmusok nem képesek egy, de valószínűleg hamarosan két, a „kimentéshez túl nagynak” ítélt országot elegendő hitellel ellátni, közös és egynél mindenképpen több garancia nélkül.
Egy ideig lehet ügyeskedni, azáltal, hogy a kérdést banki problémaként kezelik, amit a bankok feltőkésítésével próbálnak megoldani. Ez nem más, mint a likviditás javító intézkedések és a Sarkozy által képviselt kereskedelmi politika újabb megnyilvánulása és elvonja a piac figyelmét a lényegről. Az a szárnyalás négy hónapig tartott. Figyelembe véve a piac alkalmazkodó képességét és tanulékonyságát, arra gyanakszunk, hogy ez az újabb húzás talán ha két hónapig lesz képes kifejteni hatását. A végkifejletet az EFSF/ESM által biztosított hitelek és/vagy Franciaország bukására utaló jelek szegélyezik majd.
Ennyi. Figyelembe véve a piac reakcióját a mentőcsomagra, (hivatalos nevén segítségnyújtás), aminek felezési ideje két óra, a bukáshoz szükséges időtartam pedig 6, láthatjuk, hogy a piac a vártnál sokkal gyorsabban tanul.
Ez egyben azt is jelenti, hogy Porter becslése arra vonatkozóan, hogy a cunami újabb hulláma mikor éri el valamelyik francia tartományt, igencsak optimista, de azért a lényegben egyetértünk: nem több mint 2 hónapon belül.
Ez egybevág Soros György becslésével, aki szerint az eurózóna, komolyabb német közbelépés nélkül (ami előbb-utóbb valószínűleg megtörténik a kizárólag német feltételekkel nyújtott DIP hitel formájában), három hónapon belül megszűnhet, és ezzel a jóslattal, lássanak csodát, még Christine Lagarde is egyetért. 

Forrás: Zerohedge.com