2014. április 22., kedd

Halálbüntetést arra, aki gyereknek drogot ad el!


223093_drog

Sokszor a terjesztők sem tudják, mi van a drogban

Noha a híradásokba többször is bekerül, hogy legális, illegális szerektől lettek rosszul a tinédzserek, és mentők vitték el őket, a prevenciós egyesület elnöke szerint nem ilyen tragikus a helyzet. A mentőknek nehézséget okoz, hogy folyton újabb és újabb anyagok kerülnek a piacra.
Nagyon rosszul volt, szapora lett a pulzusa, és kiverte a víz – küldte a hírt a BEOL.hu hírportálnak egy olvasó. Az eset az egyik megyei településen történt a napokban. A beküldő elmondása és többek gyanakvása szerint az általános iskolában a gyerekek marihuánás cigarettát szívtak, és egyikük szervezete annyira rosszul reagált rá, hogy mentőt kellett hívni.
– Bár helyi statisztikákkal nem tudok szolgálni, egyes felmérések szerint valóban egyre fiatalabbak nyúlnak legális és illegális szerekhez – mondta Mező Andrea. A békéscsabai Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke szerint azonban nem olyan gyakoriak ezek az esetek, mint ahogy azokról a média beszámol. Ugyan azok száma is nő, akik kipróbáltak már valamilyen anyagot, kevesen válnak tényleges fogyasztóvá.
– Összességében a fiatalok nagy százalékának egyáltalán nincs köze a kábítószerekhez – emelte ki. Ugyanakkor, aki akar, a világháló segítségével akár egy percen belül rábukkanhat olyan oldalakra, ahol a most divatos dizájner drogokat forgalmazzák, sőt akár házhoz is viszik. Olcsók, és olyan összetevőket, anyagokat tartalmaznak, amelyek még nem kerültek tiltó-, fekete listára.
Ez hordozza egyébként a veszélyt is. Már számos vegyület létezik. Mező Andrea elmondta, sokszor nemcsak a felhasználók, hanem még a terjesztők sem tudnak arról, milyen szer van náluk, az pontosan mit tartalmaz. Ez okozza a nehézséget a mentőknek is, Kárász László megyei vezető mentőtiszt szerint a tünetek is sokrétűek, szerteágazóak.
– Újabb és újabb anyagok jelennek meg a piacon, melyek újabb és újabb hatásokat produkálnak – folytatta, őszintén bevallva, hogy le is vannak ezért némiképp maradva, nincs is mindenre ellenanyag ebből kifolyólag az esetkocsikon. Kárász László kifejtette, a mentőknek főleg hétvégéken, szombat és vasárnap hajnalban, reggel akad dolga fiatalok miatt.
– Az életkor változó – tette hozzá, részletezve, akad, hogy tizennégy éveshez kell sietni, de olyan is, hogy húsz éven felülihez. Döntő többségében egyébként az alkohol okoz problémát a tinédzsereknek. A mentőket általában barátok értesítik, hogy bajba került egy társuk, de van, hogy a szülők szólnak, mivel másnap lett rosszul a gyermekük.
Mező Andrea szerint az lehet a leghatékonyabb megelőzés, prevenció, hogy a szülők foglalkoznak a fiatalokkal, megvan velük az élő kapcsolatuk, megbeszélik a történéseket. Intő jel lehet, ha a gyermek baráti köre, magatartása radikálisan megváltozik, persze, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamilyen szert használna.
– A felnőtteknek is érdemes tájékozódni, hogy milyen dizájner drogok vannak forgalomban, és hogy azok milyen tüneteket produkálnak. Elég, ha csak beüti a keresőbe, máris több száz olyan oldalt talál, ami ezzel foglalkozik. Ajánlott utánanéznie, hogy baj esetén milyen szervezetekhez fordulhat, hol kaphat tanácsot – tette hozzá az egyesület elnöke. - (Licska Balázs – Addictus)

Halálbüntetést kellene kiszabni arra az egyénre, aki gyerekeknek, – 18 éven aluliaknak drogot ad el! – Mert az gyilkosság! Aljas nyereségvágyból elkövetett, lassú, kegyetlen gyilkosság, – Egy gyerek, egy család és egy nemzedék meggyilkolása. – A büntetésnek ehhez mértnek kell lennie.

Vulkáni hamu, lehűlés, élelmiszerárak

Miközben a világ egyik válságból a másikba zuhan, Jeffrey Saut, a Raymond James vezető befektetési stratégája egy új tényezőre hívja fel a figyelmünket. Úgy gondolja, hogy a fokozott gyakoriságú és intenzitású vulkánkitörések rendkívüli mértékben befolyásolják a gazdaságot. A King World News számára adott interjúból megtudjuk miért.
Valószínűleg senkinek nem kell bizonygatni, hogy az élelmiszerárak követhetetlen sebességgel emelkednek. De mi köze lehet ennek a vulkánkitörésekhez?
„[Az árak] komoly mértékben függnek az időjárástól,” mondja Saut. „Brazíliában aszály volt, tehát a brazil kávé ára 80 százalékkal emelkedett egy év alatt. Ismerek egy gazdát Kaliforniában, aki lucernatermeléssel foglalkozik. Most a teljes termést elveszítheti, mert nincs víz. Aszály van Texasban is.”
„Nagyon sokat foglalkozom az egyre furcsább időjárásunkkal. Egyértelmű, hogy a föld időjárása hűl és nem melegszik. Ezt részben a levegőbe került vulkáni hamu okozza. Amióta feljegyzések készülnek az időjárásról, még soha nem volt ilyen mennyiségű vulkáni hamu a levegőben.
Ha megnézzük a vulkáni aktivitást, azt látjuk, hogy Indonéziában ismét volt egy hatalmas kitörés. A vulkáni hamu hatására a Hadley-cella légköri áramlás a sarkok felé terelődött. Az Egyenlítőtől északra lévő Hadley-cella áramlások az óramutató járásával ellentétes irányban mozognak, az Egyenlítőtől délre lévők pedig az óramutató járásával megegyező irányban. Ezek az áramlatok forró egyenlítői légtömegeket szállítanak a troposzférába, ahonnan a sarkok felé haladnak.
Normális körülmények között ezek az áramlatok az Egyenlítőtől 30 fokra északi irányba és 30 fokra déli irányba mozdulnak el, azonban a hihetetlen mennyiségű vulkáni hamu miatt ezek a légáramlatok egyre közelebb kerülnek a sarkokhoz. Ez a mozgás teljesen összezavarja az időjárásmintákat és a helyzet az, hogy nem várható javulás. Ez egy nagyon érdekes helyzet, ugyanis nem csupán komolyabb jelentőséget ad az időjárásnak, hanem azt is jelenti, hogy nagyon sok cég kénytelen lesz átalakítani az üzleti modelljét, ha fenn akarnak maradni még néhány évig.”
A 2010-es izlandi kitörés utáni hamufelhő kiterjedése
A 2010-es izlandi kitörés utáni hamufelhő kiterjedése 2010. április 19-én
„Az egész úgy négy évvel ezelőtt kezdődött, az izlandi vulkánkitöréssel. Biztos sokan emlékeznek rá, mert még a londoni Heathrow repülőteret is le kellett zárni 5 napra a vulkáni hamu miatt. Van egy másik vulkán Izlandon, a Grimsvotn, ami azóta is folyamatosan aktív. Ettől függetlenül a föld vulkáni aktivitása hihetetlenül magas jelenleg. Ha valami oknál fogva ez most azonnal enyhülni kezdene, már most olyan sok vulkáni hamu van az atmoszférában, hogy az elkövetkező 3-4 évben meghatározza az időjárásunkat. Tehát akkor is, ha minden vulkáni aktivitás leáll.
Mindig volt sarki örvény, de normális esetben nem érte el az Egyesült Államokat. Idén pedig ez történt, mégpedig az atmoszférában található nagymennyiségű vulkáni hamu miatt. Jövő télen ugyanez lesz. A Chicago Tribune-ban olvastam, hogy Chicago középhőmérséklete alacsonyabb volt az Északi-sark középhőmérsékleténél. Az elkövetkezendő években ugyanerre számíthatunk, és a tömegmédia hallgat róla.”

Forrás: kingworldnews.com
http://idokjelei.hu/2014/04/vulkani-hamu-lehules-elelmiszerarak/

Szlovákia: "Nem tudunk gázt adni Ukrajnának!"

Pozsony, Szlovákia. A szlovák kormány figyelmeztette Kijevet, hogy a Gazprommal jelenleg hatályos szerződés alapján nem tudnak Ukrajnának ún. "visszafele küldött" gázt biztosítani. Szlovákia jelenleg egy kiemelt ország az orosz gáz Európába jutásának a szempontjából. Jelenleg "visszafele küldött" gáztranzitot csak Szlovákia, Magyarország és Lengyelország tudna nyújtani, ám ez 5 milliárd köbméterre rúgna évente, maximum, a három oszágtól összesen.
Szlovákia:
Ezek szerint Andrej Koboljev, az ukrán Naftogaz elnökének elképzelése, miszerint majd visszafele jövő gázból látják el az ukrán szükségletet, dugába dőlt. Ukrajna számára egy lehetőség marad, hogy a kieső gázt pótolja, az pedig nem más, mint egy új vezeték építése. A jelentések szerint Ukrajna stratégiai gáztartalék felhalmozására készül. Kérdés, hogy miből?

http://www.hidfo.net/2014/04/22/szlovakia-nem-tudunk-gazt-adni-ukrajnanak

Teljes közöny az Európai Unióval szemben

Ma délután lejárt a határidő az EP-választásra beadott listák bejelentésére - a pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük, hogy képviselőket küldhessenek az Európai Parlamentbe. A választáson, mely május 25-én lesz megrendezve, a részvételi arány kérdéses - valószínűleg rekord alacsony lesz a leadott szavazatok száma.
Az Ipsos tizenkét uniós tagállamban végzett felméréséből kiderül, hogy a választókat egyáltalán nem érdekli a pártok programjainak EU-képviseletre vonatkozó része. Az európai választók 42%-a belpolitikai tevékenység alapján választott pártra adja le szavazatát az EP-választásokon is. Eközben a választók mindössze 13%-a ismeri az általa preferált párt európai uniós programját.
Magyarországon ez az adat még szélsőségesebb: a választók 55%-a dönt belpolitikai szempontok alapján az EP-választáson, miközben mindössze 5 százalék ismeri a választott párt európai uniós programját. Vagyis hazánkban - mint perifériaállamban - teljes a közöny az Európai Unióval szemben. Az emberek nem akarnak beleszólni az EU politikájába, mert tíz év EU-tagság ellenére nem érzik úgy, hogy az EU részei lennének. Többek közt ennek köszönhető, hogy miközben a Fidesz a belpolitikában aktív Brüsszel-ellenes retorikát folytat, az emberek mégis megszavazzák az EP-választásokon, mert nincsenek tisztában a párt európai uniós programjával.
Mindez kiválóan mutatja, hogy az embereket nem érdekli és nem is fogja érdekelni az Európai Parlamentben zajló politika, abba beleszólni nem akarnak, mivel az Európai Unióra mint külső hatalomra tekintenek, amivel elsősorban a külpolitikának kell foglalkoznia. A magyar választókat a brüsszeli politika csak annyiban érdekli, hogy az EU mennyiben korlátozza Magyarország függetlenségét. Vagyis a föderalizálási törekvések ellenére a magyarok nem fognak államként tekinteni az Európai Unióra, az EU továbbra is külső, külpolitikai tényező marad.
A május 25-i EP-választásokon mutatkozó alacsony részvételi arány fogja ezt csak igazán megmutatni. Az emberek közömbösek az EU-val szemben, - éppen itt lenne az ideje, hogy népszavazás formájában meg legyenek kérdezve a választók; tíz évi EU-tagság tapasztalatai alapján akarják-e, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon?

http://www.hidfo.net/2014/04/22/teljes-kozony-az-europai-unioval-szemben

Ismerek egy történetet.

Volt egykor egy ember, aki Istennek hitte magát. Mivel meg volt mindene, már csak a hatalom kellett neki. Miután csodát mutatott az embereknek a napfogyatkozással, mindenki Istenként tekintett rá, aki elzavarta a kígyóistent áldozatával.
Tehát, mai értelemben vett jelenség ez. Takard el a bábuk szemét, és vedd le a szemkötést róluk egy megdöbbentő történettel egybezárva. A bábuk csak magát a történetet fogják érzékelni, és saját magukat becsapják, de tudják, hogy minden hatalom egyforma a világban.
Dicsértessék a Jézus Krisztust!


Schwaben

Nem az Ön autója fogyaszt sokat - az atlantizmus viszi el a tankolás felét

Tovább emeli a MOL az üzemanyagárakat, a benzin literjét 420-421, a gázolajét pedig 425-426 forintos áron vehetjük majd a kutakon. Az újabb, 3 forintos emelés kapcsán újra csak meg kell említenünk, hogy Magyarországon a benzin ára az emelés ellenére nem a MOL-nak, hanem az államnak köszönhető. Bár nem magyar állami tulajdonban lévő természeti kincset értékesít a MOL, mégis az állami költségvetésbe kerül a benzin értékeesítéséből származó bevétel fele.
Ennek elsődleges oka, hogy a magyar állam a hazaáruló politikai elitnek köszönhetően nem folytat tömeges munkahelyteremtést. Az éves szinten sok ezer milliárdos adóbevételből, a százmilliárdos brüsszeli forrásokból a kormány nem hoz létre állami nagyvállalatokat, amivel érdemi termelő tevékenységet folytathatna, ehelyett saját gazdasági érdekközösségeibe sikkasztja el az állami pénzeket.
Miközben az állam érdemi termelő tevékenységet nem folytat, közel 50% adót vet ki a vállalatok által értékesített üzemanyagokra, de facto parazitaként élősködik a magyar gazdaság üzemanyag-fogyasztásán. A korábbinál is magasabb, 426 forintos benzinár a következőképpen jön ki: 174,66 forint a termelői ár. Ehhez hozzáadódik 29,82 forint nagykereskedői haszon, 17 forint pedig a kiskereskedőé. Erre az állam rátesz 123,54 forint jövedéki adót és 89,46 forint ÁFA-t. Az általunk kifizetett 426 forintból 213 forintot zsebre vág az állam, amiből aztán képtelen munkahelyeket teremteni.
Ha az állam érdemi termelő tevékenységet folytatna, vagyis magyar munkaerővel magyar terméket állítana elő és annak értékesítése részét képezné az állami költségvetésnek, nem lenne szükség a gazdaságot és minden munkába járó embert megbénító 50%-os adóteherre, aminek köszönhetően dupla árat fizetünk az üzemanyagért.
Továbbra is alig több mint 174 forint a termelői ár, amihez a magyar fogyasztó 218-220 forintért kellene hozzájusson. Ebben már benne lenne a kis- és nagykereskedők profitja. Azért fizetjük ennek a dupláját, mert az atlantista kormány a nyugati érdek gátlástalan kiszolgálása mellett döntött, és ideológiai okokból nem hajlandó Magyarországon munkahelyeket teremteni (a nyugatnak az az érdeke, hogy Magyarországon magas legyen a munkanélküliség, így a multik olcsóbban tudjanak munkaerőhöz jutni).
Magyarországnak szakítania kell az atlantizmussal, ami hazánkat egyszerű felvásárló piacnak és olcsó munkaerőforrásnak tekinti. Ehelyett egy magyarérdekű gazdálkodó-államot kell kialakítani, ami hazai munkaerővel, állami nagyvállalatokkal termel profitot és a terméket a külpiacokon értékesíti. Egy magyar gazdálkodó-állam megléte esetén 220 forint lenne a benzin fogyasztói ára, ami a szállítási költségek csökkentésén keresztül a termékek árát (pl. az élelmiszerárakat) is csökkentené. Mindennek egyetlen akadálya van; az a kormányokon átívelő ideológiai elkötelezettség, ami a magyar nép érdekét a nyugati érdeknek alárendeli.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/nem-az-autoja-fogyaszt-sokat-az-atlantizmus-viszi-el-tankolas-felet

Tananyag: Az ember harca a gép ellen

Hogyan küzdik le a gyalogos katonák a hatalmas harckocsikat?
Az elvérzett szovjet támadások legnehezebb téli hónapjaiban még az ellenséges országok közvéleménye is csodálattal értesült arról, hogy a vörös hadsereg óriás harckocsija közül , feltűnően sokat – a gépekkel halált megvető bátorsággal szembeszálló, egyes gyalogos katonák, vayg néhány főt számláló kis harccsoportok pusztítottak el. Fiatal gránátosok lovagkeresztet kaptak 8-10-16-20 páncélos közelharcban történt megsemmisítésért…Képsorozatunk ezeknek a páratlan egyéni teljesítményeknek harci módszerét és egyes mozzanatait mutatja be olvasóinknak.
ELSŐ SZABÁLY:
A védtelen szöget és a holt kört keresd!A támadásba lendült harckocsi ágyúja és gépfegyvere, a páncéltorony és a harckocsi forgása következtében , vízszintes irányban teljes körben tüzelhet, de függőlegesen, le- és felfelé a fegyverek mozgathatósága igen korlátolt, s ezáltal a harckocsi közvetlen közelében már előáll a “védtelen szög” (a) amelyet a páncélos nem tud tűz alá venni. Ennek a szögnek a hegyében kezdődik a holt kör (b) vonala, amelyen belül a kézifegyverrel és gránáttal bátran támadó gyalogos ellen nincs védekezés. Ha a gyalogos erre a közelségre bevárja a támadó acélkolosszust, akkor már a harckocsi keskeny látónyílásából sem tudják tevékenységét megfigyelni…

Nagyításért katt a képre
2. A harckocsi sebezhető pontjai:A – aránylag könnyen üti át a légi bomba a fedőpáncélt
B – rendkívül érzékeny az erős aknák robbanására a páncélos alsó fala
C – akna, kézigránátköteg súlyosan megrombolhatják a lánckerekeket
D – a futóláncot
E – az acél látózárat
F – a páncéltorony érzékeny szerelési pontjait
G – és a gyöngén védett motort…
3. Diszkosz dobók előre!Különösen meglepő páncélostámadásnál, – a kiválóan begyakorolt diszkoszaknadobó katonák csodálatos pontossággal hajítják kerek és lapos aknáikat a futólánc szerkezetére, a toronyra és a motorház gyöngébb részeire…
4. A megvakított páncélóriás A ködgránát fontos fegyver a harckocsi elleni közelharcban. Az ügyes gránátvetők sűrű, földbarna füstbe burkolják a páncélost s harcos társaik a legkülönbözőbb robbantóanyagokkal “feltörik” a harckocsi testét. Tömegtámadásoknál valóságos ködfalakkal szigetelik el egymástól a felvonuló harckocsikat, hogy ne tudjanak egymásnak segíteni. A ködfal mögött azután megkezdődik az elkeseredett közelharc az ember és a gép között…
5. Az egérfogó!Keskeny úttesteken, átjárókon, utcai harcban hídfeljáróknál állítják fel az egérfogót. A fedezékbe vonult gránátos az úttest másik oldaláról, hosszú zsinegen pontosan a futólánc alá húzza az aknát.
6. A szovjet harckocsi tetején!Egy vakmerő gránátos, aki már a páncélos tetejére ugrott, vasrúddal veri szét a finom csapágyon forgatható géppuskát…
7. A közelharc magasiskolája: a páncéltorony lerobbantása!Vasidegekkel és határtalan bátorsággal dolgozik a páncélosra kapaszkodott gránátos. A tányéraknát a torony és a tetőpáncélzat közé szorítja, de abban a pillanatban már ugrik s fedezéket keres, mert veszedelmesen rövid az idő a robbanásig.
8. …Csak néhány másodperc s a többtonnás forgótorony a levegőbe repül, mint vihartól elsodort könnyű játékszer…A szovjet harckocsik százait pusztították már el a német gránátosok evvel a legmagasabb kiképzettséget követelő módszernek a bravúros alkalmazásával. A szaktudáshoz természetesen egyéb is kell, szinte emberfeletti bátorság…
9. Az utolsó lehetőségA páncéltörő fegyverek nélkül a harcvonalba betört katona, kézigránátot lök az acélszörny ágyúcsövébe. A robbanás harcképtelenné tette a páncélost.


Forrás: Magyar Futár 1943. április 21.


Kilőtt KV-1 tank Brjanszknál 1941-ben.


Moszkva környékén egy égő T-34 páncélos

Szétrobbant torony nélküli T-34

Ruta Győző - egy olvasó gyűjtése

A Balkán gondja a világ gondja

Ha most még nem is tűnik annak, hamarosan az lesz, ha a cionista Nyugatnak sikerül Oroszországot háborúba rángatnia.
A többes haszon reményében erre a célra használja fel Ukrajnát, ahol egy fasisztoid puccs támogatásával sikeresen megosztotta az ott élő népeket, mesterséges egyenetlenséget szítva köztük. Egyebek közt azzal, hogy azzal lefizethető politikusain keresztül rájuk erőltetné az EU kifosztó gépezetét a NATO fegyvereinek árnyékában, valamint azzal, hogy az orosz akjú lakossággal szemben agresszív és látványos rasszizmust támogat, sőt fegyveres terror támadásokat is.
A „minden mindennel összefügg” elve alapján bármilyen kényelmes is lenne, ma már egyetlen országot sem lehet izoláltan kezelni sem Európában, sem Amerikában, sem a Közel-Keleten, vagy Ázsiában.
De szinte sehol a világban.
Amikor a cionista Nyugat pusztán gazdasági és pénzügyi érdekeiért háborúkat, felkeléseket provokál, népeket fordít szembe egymással, akkor ezek ritkán maradnak meg egy adott ország mesterséges határai között.
A Balkán gondja a világ gondjaAz Alter Information március 21-én arról adott hírt, hogy Bulgária és a Balkán iszlamista kiképző táborrá változott. Azt írták, hogy hamarosan közel 10 ezer afrikai érkezik Bulgáriába, hogy amerikai katonai bázisokon kiképezzék őket, az al-Kaida terroristáit pedig Craiovában a bulgár határ közelében.
A cél, a Washington terveit kiszolgáló iszlamisták és terroristák kiképzése és ellenőrzés alatt tartása.
Ez bevett módszere az Egyesült Államoknak, Izraelnek, Angliának Franciaországnak és más terrorista szövetségeseiknek, ezeket alkalmazták az Arab országok, Észak-Afrika és Közel-Kelet elleni fegyveres támadásokban is, a gázai elleni támadásokban, a szíriai háborúban a lázadók oldalán. (ez mai is folytatódik) A stratégiai célok kiterjedtek, és felhasználták ezeket a kiképzett terroristákat egész Eurázsia destabilizációjához.
A Balkán gondja a világ gondja_Iszlám_elterjedéseEnnek a stratégiának a fő csapásiránya az Egyesült Államok és a NATO fő ellenfeleinek számító Oroszország és Kína destabilizálása, „bekerítése” iszlám radikálisokkal a határaikon.
Ez különösen igaz az Orosz Föderációra, ahol az utóbbi években növekvő problémát jelentenek az iszlamisták. Nem véletlen, hogy erős támogatást kapnak bizonyos csecsen csoportok és vezetők.
Fiona Hill – amerikai hírszerző tiszt volt a felelőse (George Bush idején) eurázsia ügyeknek, mely kiterjedt Ukrajnára i s. Megkönnyítette számos csecsen terrorista szervezet által végrehajtott támadásokat Oroszországban.
A múlt évben Kristian Vigelin külügyminiszter Washingtonba látogatott, hogy megvitassa a Bolgár vízum eltörlésének lehetőségét, cserében vállalta, hogy bulgáriai amerikai bázisokon 5-8000 afrikait képezzenek ki. A a politikai ügyek államtitkárával, Wendy Shermannal és, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkárral Paul Jones-szal történt találkozón a külügyminiszter feltehetőleg kapott „utasításokat” is arra nézve, hogy Bulgária milyen álláspontot képviseljen Ukrajnával kapcsolatban.
Craiova_Bezmer2müholdA törékeny béke megsemmisítésében Bulgáriának is fontos szerepet szántak azzal, hogy területükön a NATO egyik hídfőállását alakították ki, egyebek között az Oroszországra mérendő amerikai és NATO katonai csapások érdekében. A NATO be akarja kapcsolni a „Bezmer” légibázist, amely a déli szárnyon a katonai műveletek kiindulópontja, és ehhez kb. 60.000.000$-al fog hozzájárulni. Ez a bázis csak 25km-re van a „New Vilage”-től, ahol az amerikai szárazföld erők és a 10.000, (köztük főként Líbiából és Szíriából elmenekült) afrikai al-Kaidás fegyveresek lesznek.
Az Alter Information a legnagyobb veszélyt abban látja, hogy a NATO hatástalanította Bulgáriát, még azelőtt, hogy ők ezt elfogadták volna. Így egyre világosabban látszik, hogy Bulgária nem „partner”, csak a Nyugat ellenőrzése alatt tartott hídfőállás.
Megjegyezzük ez ügyben a Bolgárok nincsenek egyedül. Hiszen a legtöbb gazdasági, katonai, pénzügyi szempontból gyenge „partner” véleménye, akarata nem számít, hiszen csak önkéntes kiszolgálókként tekintenek rájuk.
A Balkán gondja a világ gondja_Oroszország_bekerítéseUgyanakkor a honlap emlékeztet arra, hogy el kell gondolniuk azon, milyen szerepet szánnak maguknak a balkáni népek és országok az elkövetkező 10 évben?
Mi pedig arra emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a hasonlóság kiveri a szemünket. Az amerikaiak, Lengyelországban „képezték” ki a fasizált majdanista hordát, illetve az IDF veteránok és amerikai zsoldosok beszivárogva Ukrajnába hajtották végre ugyanezt a piszkos munkát.
nato2_invazionEközben Európát köztük hazánkat elözönlik, a NATO és egyéb kétes kilétű fegyveresek. Magyarországot meg rajtuk kívül még a Brüsszelnek engedelmeskedő rendőrök ezrei is megszállják, ennek titkolt célja, hogy a népre felesküdött rendőröket Eurogendfor csendőreivel vállvetve leváltsák, abban az esetben, ha esetleg esküjükhöz híven viselkednének valami éles szituációban.
Így nem csak a balkáni népeknek van min elgondolkodniuk, talán nekünk sem ártana.

Audie – Szabad Riport

Ez is egy játék, mivel ha olyan kerülne oda aki nem közéjük való, akkor azt eltennék láb alól

Felfordult a világ-nincsenek kivételek--mindenhol a mocsok, a fertő, a tetü, az aljadék, a gerinctelen féreg van felül-mindenhol állami,vállalati,önkormányzati szinten egyaránt.Ha becsületet,tisztességet akarsz találni akkor nagyon alulra kell nézni.De a vaskor végén vagyunk így egy vigasz azért lehet-rosszabb már nem lesz csak jobb-igaz egy mindennél pusztitóbb háborút előbb megkell vívni hogy eljöhessen az Aranykor. Arról pedig, ha annyira kell számotokra a párizsi és római pusztulásról az élő webkamera, elküldhetitek, bár nem sok értelme van, mivel a kamerák is meg fognak semmisülni, ha Róma és Párizs és a többi város elpusztul, mert Rómában már ott székel, akinek szemébe sem szabad nézni, Párizs pedig a szabadkőműves főváros, jó ha ezt is tudjátok, s nem ültök fel a HAZUGSÁGGYÁR alkalmazott módszereinek testvérim...

Bogozzatok! - A háló csapdájában
A pókháló-diagramm a választható pártok egymáshoz való viszonyulását szemlélteti - Mekkora összefonódás!?







Kidobhatják a globalizációt - Medvegyev javasolta az orosz gazdaság önellátóvá tételét

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az alsóházban elmondott éves jelentésben elmondta, hogy az instabil világgazdasági helyzet, a Moszkva ellen hozott nyugati szankciók és az ország saját gazdasági problémái kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy egy saját iparon alapuló, önellátó gazdaságot alakítsanak ki.
"A jelen helyzet nem csak kihívás kormányunk számára, de egy hatalmas lehetőség is, hogy javítsuk saját termelésünk hatékonyságát, hogy egy új típusú nemzetgazdaságot építsünk fel, amely saját gazdasági erőforrásaira, saját ipari termelésére alapoz. Valamennyi szükséges eszköz rendelkezésünkre áll, hogy a stabil fejlődést a nehéz körülmények ellenére is biztosítani tudjuk." Medvegyev elmondta, hogy az orosz kormány támogatni fogja a gazdaság azon szektorait, melyek mindeddig külföldi behozatalra szorultak.
Anton Sziluanov pénzügyminiszter előrejelzése szerint Oroszország gazdasági növekedése 2014 végére 0,5% alá csökkenhet, valamint a geopolitikai feszültségek miatt a nemzetközi pénzintézetek alacsonyabb előrejelzéseket kezdtek megfogalmazni az orosz gazdaság teljesítményével kapcsolatban.
Oroszország rendelkezik a szükséges természeti kincsekkel ahhoz, hogy saját gazdasági függetlenségét megőrizze és önellátásra rendezkedjen be. Úgy tűnik, a világpolitikai helyzet mostanra a globalizáció kölcsönös függőségeivel szemben a nagyhatalmak önellátóvá válását követeli meg, és Oroszország készen áll alkalmazkodni ehhez a kihíváshoz.
Ebben a helyzetben hazánk számára is a térség országaival kell szorosabbra fűzni a gazdasági kapcsolatokat ahelyett, hogy a nyugati termeléstől tesszük függővé magunkat.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/kidobhatjak-globalizaciot-medvegyev-javasolta-az-orosz-gazdasag-onellatova-tetelet

A halál neve – GMO

Az vagy, amit megeszel
GMO_soja_ratA GreenProfit „A halál neve – szója” címmel cikket közöl egy érdekes tudományos kutatásról, melyet dr. Csáky István, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar szójakutatója kezdett. A kutatót a sportolók hitelen szívhalálának rejtélye foglalkoztatta. Ezek a sorozatos esetek főként a nyugati országokban élő férfi portolók estében fordulnak elő.
Végül arra a megállapításra jutott, hogy a bűnös a szója. Dr. Csáky István szerint a szójafehérje, a hibás gén és a nagy terhelés szerencsétlen együtthatása okozza a tragédiákat
Ezt a feltételezését egy amerikai tanulmány nyomán alátámasztottnak véli, ugyanis a coloradói egyetem orvoskutatóinak kísérlete, amelyben génkezelt egerekkel modellezték az agyonhajszolt sportolókat, meggyőzte arról, hogy jó irányban keresgél.
Minthogy a szójás és a tejfehérjés hímek szívizomzatának szövettani vizsgálatánál is jelentős különbséget találtak, mégpedig a szójások kárára. Sokkal rosszabb volt a leletük, mint a tejfehérjéseké. A nőstényeknél viszont nem volt különbség.
dr_csaky_szojakutatoDr. Csáky, mint mondta, úgy látja, az egyik bűnös mindenképpen a szója. A felvágottaktól kezdve, több mint húszezer termékben található szója. Például a kenyérben, az olajban, a tejszínben, a tejfölben, a fagylaltban. Csak ezekben az élelmiszerekben nem koncentrált formában van jelen. Viszont a csecsemők szervezetébe a napi tápszeradagjukkal öt-hat fogamzásgátló tablettának megfelelő mennyiségű hormon kerül. Ráadásul, mint egészséges fehérjeforrást reklámozzák őket, igaz, az egereknek erről más a véleményük.
A kutató az javasolja, hogy a sportolókat DNS-vizsgálatnak kell alávetni, mivel az apró genetikai elváltozások a szokásos orvosi mérésekkel nem szűrhetőek ki. És valószínűleg érdemes kerülni a szójafehérjét, még akkor is, ha nincs hibás gén.
Azonban Csáky dr. egy másik – számunkra nem meglepő – felfedezést is tett. Elmondta, hogy a szójáról adott nyilatkozatai alig találtak visszhangra, s eddig akárhova fordult elképzeléseivel, mindenütt elutasításra talált. De nem csodálkozik ezen, mert tudja, a szója bűneinek kimondása jelentős üzleti érdekeket sért, a szójabiznisz még a kábítószerüzletnél is sokkalta nagyobb.
GMO_szoja„Tűzzel-vassal” népirtás
Mi azonban arra gondolunk, hogy nem a szójával van itt az igazi gond, hiszen a világ más részein (a nyugati GMO invázió által nem fertőzött részein) ahol szóját a különböző módon elkészítve rendszeresen fogyasztják, nem tapasztalják a sportolók ilyen „járványos” hirtelen szívhalálát.
Mi inkább a GMO hatására tippelünk.
A GMO világra erőszakolása pedig, mint tudjuk olyan óriás cégek üzleti érdeke, mint a Monsanto és társai. A GMO hatásvizsgálatai már kimutatták, hogy rengeteg kártékony hatása között, negatívan befolyásolja a szaporodóképességet is emberben, állatban egyaránt.
Sajnálatosan a nyugati féltekén Európában (beleértve Magyarországot is) egészen Oroszországig a GMO technológia, mint a vírus terjed a mai napig. Sőt már India sem mentes tőle. (Aki kutyával hál, bolhával kél elv alapján)
S ennek nem csupán üzleti oka van, hanem politikai is. Mivel a cionista világrend ismert támogatói hivatalos nyilatkozataiból tudjuk, a cél az, hogy az emberiség létszámát drasztikusan lecsökkentsék, akkor nyilvánvaló, hogy a GMO is egy jól beillesztett fegyver ebben a háborúban.

Szegedi Bori

A Bal-Rad információi szerint Kárpátalján április 24-én kikiáltják a független Kárpátukrajna Köztársaságot

Az eseményt a Kárpátukrajna Mozgalom alapitójának, Alekszander Duhovics születésnapjára időzitették.
kárpátalja
Információink szerint Kárpátukrajna kormánya azzal a kéréssel fordul az Orosz Föderáció kormányához, hogy Oroszország ismerje el hivatalosan is Kárpátukrajna létezését.
Munkácsi kapcsolatunk úgy jellemezte a kialakult helyzetet, hogy Kárpátalja magyarsága többnyire az oroszokban látja a stabilitás zálogát-viszont mint a régió harmadik “legnagyobb” lélekszámú nemzetisége-egyenlő távolságot kiván tartani minden törekvéstől.
“Nem körülöttünk forog a világ, hagyjanak bennünket békén! A szovjet rendszer volt a legjobb, de azt feldúlták! Az EU nem hiányzik nekünk.”


http://balrad.wordpress.com/2014/04/22/nem-ertem-videoval/

Lavrov: az USA vállalja a felelőséget Kijev tetteiért

Az orosz külügyminiszter válaszolt a Washington által adott ultimátumra, amiben felszólították Moszkvát, hogy határolódjon el a kelet-ukrajnai felkelőktől. Szergej Lavrov szerint ahelyett, hogy ultimátumokat osztogatnak, Washingtonnak vállalnia kell a felelősséget a kijevi kormány minden tettéért, mert az illegitim kormányt Washington juttatta hatalomra.
Lavrov elmondása szerint az ultimátumoknak egyébként sincs semmi hatása, se kényszerítő ereje. "Oroszország független nagyhatalom, ami tudja mit akar" - mondta Lavrov.
A külügyminiszter alaptalannak nevezte a kijevi hatóságok vádjait, miszerint Moszkva támogatja a szeparatista erőket és miszerint erre az a legjobb bizonyíték, hogy a felkelőknek orosz fegyvereik vannak. Lavrov elmondása szerint az ukrán és orosz védelmi ipar olyan mértékben összefonódott, hogy magától értetődő; Ukrajnában mindenkinek van orosz fegyvere. Azt viszont aggasztónak nevezte, hogy az illegális fegyveres csoportoknál amerikai fegyvereket találtak. Azon kívül, hogy Washington támogatja és szervezi ezeket a fegyveres csoportokat, erre semmi logikus magyarázat nincs, mivel az ukrán hadseregtől ezeket nem szerezhették, Ukrajnában sehol nem voltak raktáron nyugati fegyverek.
Lavrov kijelentette, hogy a kijevi hatóságok nem akarják, vagy nem tudják kontrollálni a Kelet-Ukrajnában működő illegális fegyveres csoportokat, akik továbbra is ellenőrzésük alatt tartják az ország nagy részét. Mindez azt jelenti, hogy a kijevi kormány nem rendelkezik számottevő befolyással Ukrajnában. "A hatóságok nem tesznek semmit, kisujjukat se mozdítják, olyan szintre süllyedt az ukrán belpolitikai válság."
A külügyminiszter elmondása szerint éppen emiatt a négyoldalú találkozón kötött megállapodás is értelmetlen volt. Kijev nem tudja vagy nem akarja betartani a megállapodás feltételeit. Lavrov elmondása szerint Ukrajna nyugati területein már a Jobboldali Szektornál az irányítás, ami megpróbálja kiterjeszteni befolyását Kelet-Ukrajnára is. A Jobboldali Szektor által elfoglalt kormányzati épületek és stratégiai létesítmények nem lettek felszabadítva, és erre Kijev semmilyen kísérletet nem is tett.
Kelet-Ukrajnában a Jobboldali Szektor tagjai fegyvertelen civileket lőttek le, Ukrajnában a szervezet kénye-kedve szerint letartóztatnak külföldi újságírókat, emellett a hatóságok nem engedik bejutni őket azokba a régiókba, ahol a tüntetések zajlanak.
Lavrov emlékeztette a nyugatot, hogy emellett a genfi egyezmény amnesztiára vonatkozó részeit sem tartották be: Kijev nem engedte szabadon a letartóztatott donyecki kormányzót, ehelyett újabb aktivistákat börtönöztek be.
A külügyminiszter hangsúlyozta a rend helyreállításának fontosságát az országban, melynek pillérjeként az alkotmányos rend helyreállítását, az illegális fegyveres csoportok lefegyverzését, az extrémizmus leállítását nevezte meg. Az alkotmányos rend szerint továbbra is Viktor Janukovics az ukrán államfő, aki felhatalmazta Vlagyimir Putyint, hogy bevesse az orosz hadsereget a rend helyreállításának céljából.


http://www.hidfo.net/2014/04/22/lavrov-az-usa-vallalja-feleloseget-kijev-tetteiert

Timosenko kínossá vált korábbi pártfogóinak?

Mégsem utazik Washingtonba Julija Timosenko, miután több amerikai vezető politikus is bejelentette, hogy nem hajlandó személyesen találkozni vele, illetve lemondtak korábban megbeszélt találkozókat. A tervek szerint Timosenko április 23-án utazott volna az Egyesült Államokba, hogy ott kongresszusi képviselőkkel találkozzon, - feltehetőleg az Ukrajnának küldött "katonai segítség", vagyis az amerikai csapatok Ukrajnába küldése miatt.
Timosenko pár napja felszólította az Egyesült Államokat, hogy biztosítson "átfogó katonai segítséget" Ukrajnának, beleértve légvédelmi rendszereket, valamint a kezelésükhöz szükséges kiképzést biztosító személyzetet. Ez a lépés azt jelenti, hogy az Egyesült Államok immár közvetlen az orosz határ mentére tolhatná előre az amerikai nukleáris csapásmérő erőt. Az a tény azonban, hogy Timosenko mindezt nyíltan kijelentette és kérte, kínos személlyé tette őt az amerikai politikusok számára. Több amerikai szenátor is, akivel Timosenkonak találkozója volt megbeszélve, tudtára adta, hogy jobb, ha nem indul az elnökválasztásokon.
Ez egy igen éles fordulat, - Timosenko korábban azt gondotla, azért hozták ki a börtönből, hogy induljon az elnökválasztásokon. A nyugat feltehetőleg nem avatta be a tervekbe a "gázkirálynőt", akire a fentiek fényében csak azért volt szükség, hogy legyen kinek a képét rögzíteni a "szabadságot a politikai foglyoknak" plakátokra. Timosenko most döbbenhetett rá, hogy az ő szerepe ennyiben kimerült: arckép egy plakáton, akinek kapcsán csak a 'szabadulás' mozzanata a fontos - hogy mit csinál utána, az már senkit nem érdekel.
Az amerikai diplomácia hivatalosan Moszkvát okolja az ukrán helyzetért, amit azzal kíván alátámasztani, hogy az oroszpárti felkelőknél orosz fegyverek vannak. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, hogy valóban, orosz fegyverek vannak a kelet-ukrajnai felkelőknél, mert Ukrajna hagyományosan orosz fegyvereket használ, és "Ukrajnában mindenkinek van orosz fegyvere". Washington ugyanakkor magyarázatot adhatna arra, hogy az EU-párti utcai harcosoknál és a Jobboldali Szektornál miért vannak amerikai fegyverek.
Oroszország külügyminiszterének felszólalása rávilágított arra, hogy Washington már így is elég "katonai segítséget" biztosított Ukrajna felforgatására. Az amerikai diplomácia sarokba lett szorítva, és jelenleg csak kellemetlenséget okoz nekik minden ukrán politikus, aki miatt nem tudják felvenni a korábban megszokott világcsendőri, "emberi jogok védelmezője" pozíciót. Kelet-Ukrajnában ugyanis amerikai fegyverekkel nyitottak sortüzet az orosz tüntetőkre az Ukrán Nemzeti Gárda alakulatai.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/timosenko-kinossa-valt-korabbi-partfogoinak



Amerikai kém volt a hajléktalan - elfogták

Kelet-Ukrajnában, Harkovban a légierő egyetemének épületéhez közel egy állandóan jelen lévő hajléktalanról számoltak be a helyiek, aki hajléktalan létéhez képest gyanús dolgokat művelt. Több helyi lakos elmondása szerint is a katonai egyetem épületei környékén tartózkodott állandó jelleggel, emellett időnként laptopot, valamint más technikai eszközöket lehetett nála látni. A katonák több alkalommal is ellenőrizték a gyanús alakot, aki rendszerint ideges volt katonai személyzet jelenlétében, valamint "szokatlan kifejezéseket" használt.
A járőrök végül őrizetbe vették a hajléktalant, - akiről a Honvédelmi Minisztérium szerint kiderült, hogy amerikai kém. Elfogását követően a légierő egyetemének infrastruktúráját ábrázoló térképet találtak nála.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/amerikai-kem-volt-hajlektalan-elfogtak

Tékozló Ország – 1514



A 2014-ben kerek évfordulók kapcsán leggyakrabban a száz évvel ezelőtt kitört első világháborút szokás emlegetni. Pedig van a történelmünkben egy olyan, éppen ötszáz évvel ezelőtt kitört háború is, amely drámai hatásait tekintve legalább olyan súlyú volt, mint az első világháború. A két tragikus dátumot az is összeköti, hogy miképpen 1914 után hat évvel bekövetkezett Trianon, úgy a Dózsa-parasztháborút követően 12 évvel megérkezett Mohács. Márpedig Mohács és Trianon a magyar történelem két legsötétebb szimbóluma. Azt jelzik, hogy tudás, bátorság, becsület és kitartás nélkül nincs méltó emberi élet. Sőt egy idő után egyáltalán semmilyen élet sincs. Elhullik, elvész minden olyan emberi közösség, amely ezt képtelen felismerni, és képtelen ennek jegyében cselekedni. A Dózsa-parasztháború e tanulságát a legmegrendítőbb pontossággal Juhász Ferenc fogalmazta meg Tékozló ország című eposzában. Azt írja: „Időkbe látó szemetek nem volt, de kezetek, hogy a hazát sírba taszítsa, igen.” Súlyos szavak, és ha áttekintjük az elmúlt ötszáz év történetét, elszorult szívvel kell megállapítanunk, hogy a magyarság elitjei egyre mélyebbre kerültek. Ahelyett, hogy szolgálták volna a szakrális felelősségükre bízott népet, egyre cinikusabb és gátlástalanabb módon kiszolgáltatják azt azoknak a birodalmaknak, amelyek mindig készen állnak a kifosztásunkra. Ráadásul a birodalmak mögött folyton ugyanaz a pusztító erő húzódik meg „láthatatlanul”. Ha a pozsonyi csata óta eltelt 1100 évet a „közepén” kettéválasztjuk, nagyjából éppen Hunyadi Mátyás királlyá választását kapjuk dátumként. Ennek az 1100 évnek az első felében minden csapás és megpróbáltatás ellenére megőrizte egységét és méltóságát a történelmi Magyarország, ám a második 550 év a folyamatos hanyatlás története. A fő ok, hogy nem tudunk mit kezdeni azzal a súlyos lét-dilemmával, ami a Nyugathoz kapcsol minket. A pozsonyi csata valójában világértelmezési logikák, létberendezkedési elképzelések összecsapása volt. A magyarság úgy érkezett ide (vissza!) a Kárpát-medencébe, hogy megőrizte szakrális gyökereit, szemben az akkorra már végzetesen „elkufárosodott” Nyugattal. Hiába győztünk tehát a csatában, a Nyugat létberendezkedésének átformálására már nem volt erőnk. Így aztán Gézától és Istvántól Hunyadi Mátyásig minden királyunk valamilyen „békés egymás mellett élési” formát próbált kiépíteni. Ez látszólag sikeres volt ugyan, de azért szinte minden évszázadban kiderült, hogy a Nyugat valójában nem tett le arról a szándékáról, amit 907-ben a pápa és a császár közös dekrétuma megfogalmazott, vagyis, hogy „a magyarok kiirtassanak”. A Dózsa-parasztháború, s a Mohács előtti évszázad tehát kritikus elágazási pont a magyar történelemben. Ma már látszik, hogy – bár ez ma is tabu téma – nagyjából addig tartottak ki azok a szakrális energiák, amelyeket még az őstörténetünkből hoztunk magunkkal.

A 14-15. században kialakuló nyugatias modernitás, amely a 19. század óta a kapitalizmus nevet viseli, minden addiginál súlyosabb kihívást jelentett földrészünk számára. Az elitek egyébként nemcsak nálunk, hanem szerte Európában cinikus kegyetlenséggel roncsolták szét a földművelés és a kézművesség évezredes szakrális létrendjét, hogy a javakat élvezeteik „carpe diem” logikájú hedonizmusára pazarolják el. Az láthatólag cseppet sem zavarta őket, hogy ezzel végzetes sebeket ejtenek saját népükön, vagyis azon a talapzaton, amely nélkül az ő létük is értelmezhetetlenné válik.

A lényeget összesűrítve nagyjából ez a felkelés legmélyebb oka. 1514-ben láthatólag már sem az elitek, sem a nép nem volt alkalmas arra, hogy a kialakult feszültségeket békés egyezkedéssel oldja meg, így a „földrengés” elkerülhetetlenné vált. A háború persze negatív végösszegű játszma, ahol nincs győztes, pontosabban az a vesztes számít „győztesnek”, aki egy kicsit kevesebbet veszít, mint a másik. Ez is többnyire csak azért van így, mert a „győztes” a megtorlással és „jóvátétellel” ellensúlyozhatja az egyébként számára is igen fájdalmas veszteségeket. A végzetes történelmi rövidlátással megvert elitjeink ráadásul már képtelenek voltak arra is, hogy legalább tanuljanak a történtekből. Pontosabban tanultak ők, csak azon a lejtőn lefelé haladva, amelyről fél évezred múltán most már pontosan látjuk, hogy hová vezet.
Ahogy Andrásfalvy Bertalan írja megrendítő pontossággal: a Werbőczy Hármaskönyvvel 1517-ben, három évvel a felkelés után, a duzzogó elitek „kilakoltatják a népet a nemzetből”. És a nemzetből valójában azóta is kilökötten tengődő nép saját erejéből már nem képes megállni a lejtőn. Azt a népet lakoltatták ki egyébként, amelyre pedig akkor már történelmének legnagyobb megpróbáltatása, a török hódoltság réme leselkedett. Soha még olyan nagy szükség nem lett volna arra, hogy a nemzet minden addigi elképzelhetőnél egységesebb legyen, és soha annyira képtelennek nem bizonyult erre, mint éppen akkor. Mohács és Trianon azonban nem csupán egyszeri történéseknek tekinthetők, hanem folyamatoknak. A bennük lezajló iszonyat ma is jelen van, s folyamatosan rombol és pusztít. Leginkább azzal, hogy képtelenek vagyunk tanulni belőlük. Márpedig az ősi bölcsesség szerint aki nem tanul a saját történelméből, az arra ítéltetik, hogy addig ismétlődjenek vele a szörnyűségek, amíg nem lesz képes levonni a tanulságokat. Vagy amíg el nem pusztul…


Dr. Bogár László írása

Ukrajna! Vigyázz!

ülés

Emlékeztető és figyelmeztető legyen ez a foto!

Április 21 – én készült ez a foto, KIJEVBEN! Úgy bizony! Az asztalfőn pedig Joe Biden AMERIKAI ALELNÖK PÖFFESZKEDIK!

Mint Ukrajna parancsnoklója!

Az asztal két oldalán pedig Ukrajna “képviselő” ücsörögnek, és tekintetüket le nem véve a Főnökről!

Akinek jobbján ott figyeg a csillagos – sávos amerikai flag!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/05/ukrajna-vigyazz/

Deviza-ügy: Így manipulálták...

120-szoros volt a devizahiteleknél az induló kamat?Számos vitát hallhattunk, cikket olvashattunk arról, hogy valójában a devizahitel devizahitel volt-e?Hiszen forintban kapták meg a hitelt felvevők…ez a hitel nem is látott svájci frankot…akkor hogyan is lehet devizahitelről beszélni? Summa summarum a bankók ebből az információ katyvaszból már sehogyan nem tudnak jól kijönni…váltig állítják, hogy ők devizahitelt adtak a hitelfelvevőknek, de ha ez valóban így történt, akkor nézzük csak meg, milyen forgatókönyv szerint zajlottak, akkoriban az események!
A London InterBank Offered Rate vagy más néven LIBOR a svájci frank éves kamatát 0.05 % – ban állapítja meg. Országunkban a svájci frankban elhelyezett 1 hónapos lekötéssel rendelkező banki betétekre ugyanekkora kamatot fizetnek, ami lássuk be nem egy nagy szám. Ezen mondatokból látjuk, hogy ha a magyar bankok, azt a svájci frankot, melyet a svájci frank hitelt felvevőknek biztosítottak mindegy, hogy honnan teremtették elő, hiszen a kamat a LIBOR esetén és a magyar betétesek pénzének esetén is csupán 0.05 %!!! Ezt azt jelenti, hogy magyar banknak azzal, hogy ezt a pénzt tovább adja a hitelt felvevőknek csupán 0,05 % kamatfizetési kötelezettsége van! Ha 10 millió forintnyi svájci frank hitelt veszünk fel, akkor ezt azt jelenti, hogy a nekünk adott 10 millió forintnyi hitelre a banknak mindössze 416 forintnyi kamatot kell fizetnie havonta annak, akitől ő szerezte a pénzt. Ezzel szemben a magyar bankok erre a 10 millió forintra az ügyfelektől nem 416 forintot kértek, hanem 6%-os kamatot, ami ebben a példában havonta 50.000 forintnyi törlesztőrészletet jelent. A 6-os kamat 120 -szor annyi, mint a bank amennyit kifizet annak, akitől a pénzt kapta!!!!
Felmerül a kérdés, hogy a 120-szoros kamat nem uzsorakamat-e??? Érdekes kérdés lehet az is, hogy vajon ez kimeríti-e a tisztességtelen gazdasági tevékenység fogalmát?
Ezzel a devizahiteles történettel Magyarország középső rétegét tették padlóra, akik dolgoztak, fogyasztottak, hitelt vettek fel, építkeztek, lakást vettek, autót vettek, fizették a törlesztőrészleteiket egy darabig……egyszóval, azok az ember kerültek padlóra, akik a gazdaság legfőbb ütőerét működtették!
A kormány a kilakoltatási moratóriummal (ami most lejár megint, ha meg nem hosszabítják) igen vastag lécet tett keresztbe a banknak, hiszen egy ilyen 10 millió forintos lakást vagy házat eladtak körülbelül a harmadáért, úgy hogy ők döntöttek, arról is, hogy ki lehet a vásárlója az ingatlannak, a további adósság pedig ott maradt a nyakán, annak aki a hitel felvette….csak közben nem lett otthona…Magyarország kormánya állítólag gőzerővel dolgozik azon, hogy a 120-szoros kamatot jelentősen le tudják csökkenteni, mindössze 5-10 szeresre csökkenteni, hogy minden család ki tudja gazdálkodni a törlesztőrészleteket, de ennek még valódi jeleit senki sem látja egyenlőre, csak a kárát!
Hihetetlen tény, hogy a svájci pénzügyminiszter egy nyilatkozatában azt a kijelentést tette, hogy valóban manipulálták a svájci bankok a deviza árfolyamokat! És innen indult a probléma…a manipulációtól. A svájci frank árfolyama gigantikus méreteket öltött, melyet nem elég, hogy a válság is előremozdított, de szándékos manipuláció áldozata is lett. Hogy miért történt ez így? Semmi másért csak pénzért…sok pénzért…jelentős extra profitért, melyet a bankárok és befektetők tettek zsebre!

Gölöncsér Miklós

Ha köztartozása van, akkor menet közben sincs biztonságban!

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, de sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónap alatt. Az év eleje óta élő lehetőséggel a hatóság emberei eddig negyedmilliárd forintnyi köztartozás behajtásáról gondoskodtak – írja a Magyar Nemzet keddi számában.
A helyszíni, közúti ellenőrzést végző pénzügyőrök az év eleje óta lefoglalhatják a megállított teherautó szállítmányát, a közadósságot felhalmozó személy gépkocsiját vagy a helyszíni vizsgálat alá vont gazdasági szereplő raktárkészletét, üzlethelyiségének berendezéseit.
Suller Attila, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: az elmúlt két hónapban nagyjából háromszáz alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök. Az esetek megközelítőleg kétharmadában az adótartozást a helyszínen kifizették az érintettek, vagy más módon, például banki átutalással haladéktalanul gondoskodtak a hiányzó összegek lerovásáról. A többi ügyben a NAV emberei lefoglalták az árut, a tételek együttes értéke – a hiányzó adó nagyságához igazodóan – meghaladta a kétszázmillió forintot.
Ha köztartozásra derül fény, a pénzügyőrök – az út mentén – azonnal hozzálátnak a végrehajtáshoz: kiállítják a jegyzőkönyvet, és felszólítják az adóst, hogy intézkedjen a hiányzó összeg megfizetéséről. A köztartozás befizetésének hiányában az adóvégrehajtók – a fuvaros megérkezésekor – lefoglalják a megrendelő telephelyéről a készletet. Ha az adósságot így sem egyenlítik ki, az árut a hivatal értékesíti. Hasonló a helyzet, ha magának a fuvarozócégnek van végrehajtható köztartozása, akkor – lényegében azonos ügyintézéssel – a kamiont foglalja le a NAV – mondta Suller Attila, megjegyezve: ha a fuvarozó hat hónapon belül nem rendezi tartozását, a járművet kivonhatják a forgalomból, s ezután eladják.
(vs)

Sz. Kovács Péter: Az ember egészséges fejlődése

Az emberek előbb-utóbb megtalálják a boldogulásukhoz, ezáltal a boldogságukhoz vezető utat. Az utak számosak lehetnek, valójában el sem tudjuk képzelni, egy-egy ember hányféle utat jár be, míg elérkezik a hőn áhított beteljesüléshez. Rendkívül fontosnak tartom a gondolatokat, megérzéseket, az álmokat, a vágyakat, minden apró-cseprő kis rezdülést, amit a bensőnkben lakozó húrokon játszik a Sors. Legnagyobb problémája a jelen emberének az, hogy nem tudott felnőni. A baj ott van, hogy gyermek sem maradt, ugyanis a gyermeki én sosem vagdalkozik, nem vádol, nem őrjöng, nem árt másoknak, és ami rendkívül fontos: nem pusztít. Valahol félúton megrekedt, a gyermekből már elindult egy folyamat, elért egy szintet, aztán ott megállt, mert nem merte vállalni a kockázatot, nem mert szembenézni önmagával, pontosan azért, mert önmaga sérülésétől félt. Igen kényes állapot, akárhogyan is nézzük. Kényelmében és félelmében az ember rendkívül dőre dolgokat tud összeeszkábálni, és éppen itt van a bökkenő, az összeeszkábált, vagy –tákolt dolgok sosem lehetnek igazán életképesek, tartósak.
   Gyermekként az ember átél kifejezetten fontos dolgokat, azonban nem szabad elfeledni, hogy egy érzékeny mesevilágban él, ám ezen világnak megvannak a maga szabályai, megvan a maga valósága, s ez, mint olyan kikezdhetetlen, mivel igazságosságra, szeretetre épül. Egy gyermek nem tud nem szeretni. Elképzel önmaga köré egy kicsike világot, ahol jólesik neki élni, amelynek alakjait, motívumait, mozdulatait, kifejezéseit ismeri, tökéletesen érzékeli. Ebből a világból önkényesen kiragadni egy gyermeket felér egy brutális gyilkossággal. Van egy természetes folyamata az emberi fejlődésnek, amelyet ma egyetlen ember sem tud a maga teljességében megélni, mivel vannak óvodák, iskolák, aztán munkahelyek, s ezekben az intézményekben aztán gyarló módon faragják az embergyermekét: próbálják megtörni. Ez a mai társadalom, világi berendezkedés ordenáré valósága. Tulajdonképpen már gyermekkorban elkezdődik egy olyan művi beavatkozás az ember életébe, amely a későbbiekben százszorosan megbosszulja magát; érdekes módon, ennek a beavatkozásnak senki sem fogja fel abszolút őrült gyalázatosságát; mindenki igazodik a társadalomhoz, vagy öntudatlanul, vagy megalkuvás által; én magam nem tudom eldönteni, melyik a szörnyűbb…
   A természetes folyamatot hagyni kell kiforrni, megérlelődni: a gyermek hadd nyíljon ki a külvilág felé, hadd érdeklődjön más emberek iránt, a művészetek, vagy éppen a tudományok iránt. Mindenkinél más-más folyamat ez; valaki hamar kilábal a gyermekkorból, valaki később, attól függően, minek mikor érzi szükségét. Ebben rejlik az igazság értéke, hiszen szabadnak születtünk mindannyian, a Jóisten gyermekei vagyunk, tehát semmivel nincs kisebb jogunk a szabadsághoz, mint a Jóistennek. Gondolom én, hogy ezen mindenféle rendű, rangú ember megrökönyödik, vagy eltátja a száját, de ez csak azért fordulhat elő, mert az emberek nem néznek önmagukba, vagy ha mégis, felületesen elsiklanak önnön érzéseik felett. A gyermeki tiszta lelkületet bemocskolni, összetörni igen kényes cselekedet, brutalitás, önkényes dőreség, amelyet sugall a társadalom. A gyermeki fejlődést hagyjuk meg a gyermeknek, mi felnőttek pedig figyeljük, nézzük őket, mert ez maga a csoda.
   Bizton állíthatom, hogy az a gyermek, amelyik boldogan élte meg az első tíz-tizenkét évét, nem lesz problémás a kamaszkorban, nem lesznek görcsei, félelmei, amelyektől agresszívvá, vagy éppen tunyává válik. A következő lépcsőfok vagy szint bevétele erősen kötődik az első szint megéléséhez: ha az első lépcsőfokon a gyermek mindent megtapasztal, megél, megismer, amit csak lehetséges, akkor a bensőjéből táplálkozó erővel lesz képes feljebb lépni, az életében könnyebben fog előre haladni. A kamaszkor is tartogat rengeteg új arcot, képet, gondolatot, tapasztalást; születnek barátságok, szerelmek, erősen testvéri kötelékek, de ezeket is hagyni kell kiforrni, majdan kifutni az életből, ahogyan az ember élete megkívánja. Ha a kamasz szépen, görcsök nélkül éli meg az első szerelmeket, az első barátságokat, nem alakul ki benne a ragaszkodás, amely képes megmérgezni a későbbiekben házasságokat, emberi kapcsolatokat… És ez rendkívül fontos! A fiatal emberi lény magabiztossága, bensőjéből fakadó ereje nélkül életképtelen, örökösen szorongó, félelmekkel teli alak, amelynek igazán körvonalai sincsenek, csak egy alaktalan árnyéka. Ezen a ponton sem érdemes beavatkozni a serdülő fiú/lány életébe, hagyni kell, hogy haladjon előre saját sebessége szerint. Természetesen, ha elénk áll a gyermek, és kérdésekkel bombáz minket, akkor igen érdemes válaszolni, összeszedni minden tudásunkat, hogy tudjunk valami kis útmutatással szolgálni, ha már hozzánk fordult az a gyermek. Mert nem szabad elfelejteni: egészen más, ha a gyermek fordul hozzánk tanácsért, vagy ha mi magunk erőltetjük rá a világnézetünket.
   A következő lépcsőfoknak talán azt a nevet adhatnánk, hogy elő felnőttkor, amikor a gyermek elérte a 18-25 éves periódust. Ezen időszak alatt megszaporodnak a külső impulzusok, rendkívül erősen jelenik meg az ember életében a külvilág, a másoktól kapott visszaigazolások jelentősége. Ekkor már őrjítően vad szerelmek lángolhatnak fel, és ha eddig nem jelent meg az életben a szexualitás, akkor ebben a korban mindenképpen megjelenik, elég nagy teret is kap. Ez az élet rendje, ezen nincs is nagyon mit beszélni. Az értelem kinyílásával egy fiú vagy egy lány már különböző ideológiákkal kezd el foglalkozni, könyveket olvas, ha egyetemre jár, ott részesül számos impulzusból, ami így vagy úgy, de elég erőteljesen megpróbálja formálni a személyiségét. Ha az első két lépcső megfelelő módon került meghódításra, nem lehet semmi gond ezekkel a külső támadásokkal, hiszen az egészséges talapzaton álló személy pajzsot tarthat maga elé saját erejéből, amelyről lepattog minden kintről érkező dőreség. Igen fontos a szabadság megőrzése. Egy valóban életrevaló ember, ha tisztában van saját erejével, képességeivel, tudja, hogy mit lehet elvárni tőle, akkor nem ül fel a szorongó társadalom hullámvasútjára, és így élete egyenletes, sík vidéken haladhat, s így el tudja kerülni az egyszer fent, egyszer lent lélekromboló váltakozását.
   Érdemes figyelni önmagunkat a különböző élethelyzeteinkben, mert nem mindegy, hogyan nyilvánulunk meg bizonyos esetekben, az sem mindegy, hogyan kezeljük konfliktusainkat; az emberből majdhogynem eredendően hiányzik az egészséges, valódi magabiztosság, csupán valami elme által vezérelt önkényes nyomás hajtja előre a különböző személyeket. Éppen ezért olyan a világ, amilyen… Az emberi elme nem képes közösségekben gondolkodni, számára nem létezik az a szó, hogy mi, csak én van. Ebből fakad a mérhetetlen önzés, a gyalázatosan megnövekedett törtetés, pontosan azért olyan a világi berendezkedés, amelyet nap mint nap láthatunk, mert mindenki mindent fel akar halmozni, még olyan áron is, hogy akár az egészségével fizet érte. Az elme elképzelt, túlvizionált világában torz képek jelentik az emberiséget, súlyos egyedek harcának fogja fel a mindenséget, a békét nem ismeri, s csupán olyan szeretetre képes, amelyért mindenképpen viszonzást vár. Az elme: lélektelen.
   Az a világ, amelyben az emberek boldog gyermekkort tudhatnak magukénak, a fejlődésüket önmaguk szabályai szerint alakíthatják, nem gátolják semmiféle társadalmi elvárások, messze túlmutatna a mai társadalmon. Felszínre kerülnének a valódi értékek, például: barátságok, szerelmek, testvéri kötelékek, maga a szeretet; hirtelen értékesnek számítana a gondoskodás, a házasság, a család szentélye, és maga az élet csodának minősülne. Utópisztikus képzelgésnek lehetne mondani ezeket a gondolatokat, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez nem utópia, a mai társadalom által megkomponált világ van rendesen vakvágányon.
   Tulajdonképpen hasonló, vagy akár hajszálra pontosan ilyen gondolatokkal operál az ezotéria. Számos író tollából születtek mindenféle világmegváltó könyvek, itthon és külföldön egyaránt ismert emberek foglalkoznak az egyén kérdésével, igyekeznek önmaguk felé fordulva válaszokat kapni az életben fellelhető kérdésekre. Rengetegen elbuknak minden áldott nap. A kérdés lehet az: ugyan miért? Nem is igyekszem megválaszolni, hiszen nem vagyok mindentudó, sem mindenható, ember vagyok, akinek vannak gondolatai, meglátásai. A fentebb leírt „elmélettel” csupán azt próbáltam bemutatni, érzékeltetni, hogy nem feltétlenül a jelen társadalma a legjobb, és hogy az emberek pontosan nem válnak felnőtté, a gyermekek nem megfelelő módon cseperednek a családban.
   Sajnos, azt tartják manapság, hogy aki felnőtté kíván válni, annak menthetetlenül meg kell ölnie gyermeki énjét, hiszen le kell zárni egy szakaszt, hogy egy újba léphessen. Dőreség… Akár orbitális baromságnak is nevezhetném… Éppen itt van a kutya elásva: az ember soha ne veszítse el gyermeki énjét, soha, amíg ezen a Föld nevű bolygón él, különben olyan halál köszönt rá, amelyet a mai szóhasználatban való életnek nevezünk. A felnőtt ember megnevezés nem a gyermek elutasítását jelenti, hanem azt, hogy egy ember megtanult felelősséget vállalni önmagáért, teljes egészében véve az életére levetítve.
   Ha ezen az egy mondaton végigzongorázunk agyunk vékony, ám igen mozgékony ujjacskáival, ugyan ki merné kijelenti, hogy ő már felnőtt? És ki merné azt állítani önmagáról, hogy bármikor bármilyen helyzetben képes felelősséget vállalni az életéért? A válaszok valahol elvesznek a levegőben…
   Nos, így állunk, kérem tisztelettel!
   Van egy világunk, amely egyáltalán nem törekszik arra, hogy az ember önmaga valódi személyévé váljék, sőt, ha lehetséges, még igyekszik rombolni igaz énképét, megcáfolni számos egyszerű igazságot. Ma buta emberek kellenek, irányítható alakok, akik gondolkodás helyett csak nézni tudnak, ám a látás művészetét mások gyakorolják… Ugyan kik? Itt élünk ezen a csodálatos bolygón, egy élő, lüktető égitesten, amely él, bármennyire is hihetetlennek tűnik, és nem tudunk mit kezdeni az életünkkel, csak egy nekünk megfelelő sémát választunk ki, és folytatjuk őseink ránk ragadt életvitelét, a mai dekadens mozgással karöltve. A liberalizmus nevében számos régi hagyományt hagytunk hátra, kilöktük őket a képzeletbeli kosárból, pedig meg kell jegyezni, a régiek még tudtak élni.
   Ez a világ igyekszik az embert elválasztani környezetétől, a természettől, mint két különálló életet, noha az ember szervesen, ezer szállal kapcsolódik a természethez. Megbecsülni az erdőinket, a tavainkat, az állatseregeket, amelyek a szűkebb és tágabb környezetünkben élnek – ez lehet némileg pozitív mentalitás. Elég szánalmas dolognak tartom, hogy ma divatnak számít a környezetvédelem, amikor ez az ember természetes attitűdje kéne, hogy legyen.
   Az ember előbb-utóbb megtalálja boldogságát, a boldogulásának útját. Mindenki más úton közelít, talán nincs is két azonos út, de ez egyáltalán nem baj, éppen ettől színes az élet, nem ártana a tapasztalatokat megosztanunk egymással. Vannak dolgok, amikben kifejezetten biztos vagyok: az emberhez nem méltó magatartás az irigység, az önzés, a harácsolás, a másokon való átgázolás. Nem könnyű mindezek fölé emelkedni, de nem lehetetlen próbálkozás. Való igaz, nem született senki Jézusnak, éppen ezért mindenki annak született; fordítva is értelmezhető… Érdemes eszünkbe vésni: minden embernek feladata, hogy elérje a jézusi minőséget, a szebb és jobb élet elnyeréséért…   
   Ha az ember függetleníteni tudja magát a társadalmi és politikai rendszerektől: nyert; teljes bizonyosság kijelenthető, hogy megnyerte az életnek nevezett játékot, hiszen többé nem lesz képes senki arra, hogy beleavatkozzon az életébe. A világot úgy ki lehet zárni az életünkből, hogy mégis benne maradunk, ugyanis az ember nem tudja kiszakítani magát a mindenségből. Jogunk van dönteni; döntsünk…

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/mveszetek/sz-kovacs-peter/3131-az-ember-egeszseges-fejldese