„Az állatoknak tömbökben rakják ki a sót, hogy bármikor, kedvük szerint, korlátozás nélkül, bármennyit fogyasszanak, és az embernek nem szabad sót fogyasztania?

Valami nem stimmel, nem? Legalábbis ellentmondásos.
Gyere, üssük fel a tankönyvet! Vadgazdálkodás.
Mit írnak?

Azt írják, hogy az állatállomány trófeájának minősége, a szaporulat nagysága, és az állatállomány általános egészségi állapota nagymértékben függ attól, hogy folyamatosan bármikor hozzáférnek-e az egyéb ásványi anyagokkal is dúsított nyalósóhoz.
Az ember szervezete nem működik másképp. Érdekes, nem?
Látott már valaki a vadetetőn feliratot? Hogy két nyalintásnál több veszélyes?
Látott már valaki a vadetető mellett kardiológust? Aki megméri a távozó vaddisznó vérnyomását? És rászól: „Röfi, meg ne lássalak itt két hétig!”
Az állatoknak szabad.
A sóról azt tanultuk, hogy fizetőeszköz volt.
Azt tanultuk, hogy olyan alapvető élelmiszer, amiért háborúk dúltak.
És egyszerre csak káros lett?
Legalább gondolkodjunk egy kicsit!
Csak józan ésszel, legalább merjünk kérdezni!
Sózza meg nyugodtan a kajáját, jó?
És ne legyen problémája!
Az egy másik dolog, hogy az ember elől eltitkolnak olyan orvosi tanulmányokat, amelyek bebizonyították, hosszú kísérletek után, minden kétséget kizáróan, hogy a só fogyasztás és a vérnyomás, meg agyvérzés, meg egyéb dolgok között semmiféle kapcsolat nincs!
Sőt vannak olyan orvosi tanulmányok is, amelyek nem férnek bele a képbe, az emberek riogatásába, amelyek azt mutatják, hogy a nagyobb só fogyasztás mellett az emberek várható élettartama hosszabb!
De a gyógyszermaffia egy olyan bíróságot működtet, ahol a tanút csak akkor hallgatják meg, ha a vádat képviseli.
Ha bármi azzal ellentétes, akkor az ki van söpörve.”



http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/kaliumozott-so/3703-az-allatoknak-toemboekben-rakjak-ki-a-sotq