2014. január 30., csütörtök

Janukovics már lebetegedett!-a román vezetés pedig ezután jelent majd beteget?

A RIA Novosztyi Kijevből keltezett jelentése szerint Viktor Janukovics ukrán elnök magas lázzal betegnek iratta ki magát – olvasható az ukirán államfő honlapján. “Ukrajna elnökét a légutak akut megbetegedése miatt, amelyet magas láz kísér, betegnek írták ki” – idézte az orosz hirügynökség Alekszandr Ordát, az ukrán elnöki hivatal orvosi részlegének vezetőjét. További részletek nem ismeretesek. A RIA Novosztyi Kijevből keltezett jelentése szerint Viktor Janukovics ukrán elnök magas lázzal betegnek iratta ki magát – olvasható az ukirán államfő honlapján. “Ukrajna elnökét a légutak akut megbetegedése miatt, amelyet magas láz kísér, betegnek írták ki” – idézte az orosz hirügynökség Alekszandr Ordát, az ukrán elnöki hivatal orvosi részlegének vezetőjét. További részletek nem ismeretesek.
A cikk a hirdetés után folytatódik
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német szövetségi kancellár telefonon megvitatta az Ukrajnában kialakult helyzetet – jelentette a RIA Novosztyi tegnap késő este, a Kreml közleményére hivatkozva.

A két vezető politikus rámutatott arra, hogy az ukrán ügyekbe bármilyen formában történő külső beavatkozás megengedhetetlen – hangsúlyozta a Kreml közleménye. Merkel egyben sok sikert az Oroszországban tartandó első téli olimpiai játékok szervezőinek.
Közben az Oroszország Hangja állami rádió idézte az Adevarul cimű román kormányzati szőcsövet, amely szerint egyáltalán nem kizárt Ukrajna Európa-párti nyugati és oroszbarát keleti részének szétválása. “Felkészült-e Románia arra, hogy megvédje az észak-bukovinai, a hercai, az észak- és dél-besszarábiai románokat?” – tette fel a kérdést a román lap. Állítása szerint a Szovjetunió romjain létrejött Ukrajna mesterséges állam, amellyel szemben Romániának a legnagyobb területi követelései vannak. “A román államnak nem kell kizárnia, sőt gondosan fel kell készülnie arra a helyzetre, amikor azonnalivá és szükségessé válna egy esetleges beavatkozás, akár katonai is” – olvasható az Adevarulban, amelyet az orosz rádió idézett. Aligha lehet bárkinek is kétsége: ennek a hirnek a hallatára pedig Putyin elnök vérnyomása fog megemelkedni-ami viszont a románok “egészségére” lehet káros hatással.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/30/janukovics-mar-lebetegedett-a-roman-vezetes-pedig-ezutan-jelent-majd-beteget/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése