2014. január 30., csütörtök

Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül

Tegnap este rendkívüli megbeszélést tartottak a Visegrádi Négyek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) kormányfői az ukrán helyzettel kapcsolatban, melynek végén közös nyilatkozatot adtak ki.
Mostanra több civil halott van és ma reggelre két ukrán rendőr is meghalt az összecsapások eredményeként, a rendőrök esetében lőtt sebbel. Vagyis eljutott abba a stádiumba Ukrajna felforgatása, hogy a nyugati zsoldosok éles lőfegyvert használnak a rendfenntartó erők ellen.
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei a tegnap találkozón közös nyilatkozatban elítélték az Ukrajnában zajló agressziót, ami a nyugat politikai gyakorlata szerint annyit jelent, hogy nemsokára nyílt agressziót fognak alkalmazni.
Ennek jegyében a V4 csúcsról hazatérő Orbán Viktor felszólította a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Vagyis Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül.
Ezen felül a V4 csúcstalálkozón megállapodtak a négy ország belügyminisztereinek azonnali összehívásában, vélhetően a lecsatolt területek közigazgatási részleteinek pontosítása céljából.

http://www.hidfo.net/2014/01/30/magyarorszag-ukrajna-elleni-katonai-beavatkozasra-keszul



Pintér és az ukrán helyzet


Az ukrajnai helyzet miatt Orbán operatív törzs létrehozására kérte fel "a két hét alatt rendet csináló" belügyminisztert. A miniszterelnök ezt a visegrádi országok (V4) kormányfőinek szerdai budapesti munkavacsorája után jelentette be. A kormányfő elmondta: szerdán arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy

"készítse fel az országot arra a helyzetre, hogyha Ukrajnában a dolgok nem a kedvező kibontakozás irányába mutatnak".
Vajon e négy lókötő kútfő milyen kibontakozást venne jó néven? - arról nem szivárogtattak ki megfelelő információt, de berendezkedésiek alapján sejthető, milyen a martalócok kénye-kedve. Jelenleg ugyanis nem sok befektetni való akad ezen a fertályon és az ukrán maffia azt is orosz kézben tartja inkább, mintsem a tékozló nyugat közép-keleti ficsúrjai prédálják el. A mára meggyengült félkarú rabló-kapitalista nyugati nyugat meg pláne ne. Pedig ők igazán mindent megtesznek a zsákmány bekebelezésének érdekében. Most ráuszítják a V4-es szolgaebeket, hátha jó szomszédiból sikerül valamit kikanyarítani a lehetetlenből. Ezért a visegrádi országok miniszterelnökei rendkívüli találkozójukon közös nyilatkozatot fogadtak el, ami tartalmazza a négy ország (és a gazdák követeléseit - értsd jól a javaslatok helyett) javaslatait. Orbán Viktor azt mondta az MTI-nek, azért kérték Csehország és Szlovákia miniszterelnökét, hogy csatlakozzon a lengyel-magyar kormányfői csúcs befejeztével hozzájuk, hogy megbeszélhessék, milyen közös lépéseket tudnak tenni az egyre komolyabbá váló ukrán helyzet megoldásának segítéséhez. Orbán Viktor elmondta: a felek megállapodtak a belügyminiszterek sürgős találkozójában is. A közös nyilatkozatban a visegrádi országok kormányfői felszólították az ukrajnai feleket, hogy azonnal állítsák meg az erőszak spirálját. A válság további eszkalációja veszélyezteti az ország jövőjét, és Ukrajna teljes destabilizációjához vezethet - Bohuslav Sobotka frissen iktatott cseh, Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a közös nyilatkozatban mély aggodalmának adott hangot az ukrán események "drámai alakulása" miatt:

"Ukrajna szomszédaiként a visegrádi országok meg vannak győződve arról, hogy az erő alkalmazása nem járul hozzá a politikai konfliktusok megoldásához. Csak az őszinte párbeszéd jelenthet kivezető utat a válságból, és járulhat hozzá a bizalom újjáépítéséhez, valamint vezethet el a stabil, demokratikus és virágzó Ukrajnához"

Hát igen itt ki is mondja a "kibontakozás" elvárt lényegét. Demoktratikus. Tehát a lázadó terrorista csőcselékkel szimpatizálnak, mint Líbia és Szíria esetében is történt. Kulcskérdés, hogy Európa ne fordítson hátat Ukrajnának azért, mert ott most nagyon nehéz helyzet alakult ki (sőt, még több és szervezettebb terrorista erőkkel támogassa meg a bolonddá tett népet) - hangsúlyozta Donald Tusk lengyel miniszterelnök. Európának segítenie kell Ukrajnának - a kormánynak és az ellenzéknek egyaránt (na ez a lózung)- abban, hogy megoldást találjon - jelentette ki Tusk. A visegrádi országcsoport tagjai Brüsszelben az európai partnerekkel tárgyalva szorgalmazni fogják, hogy az EU fogalmazzon meg javaslatokat. Kiemelte: "a legfontosabb jelenleg az, hogy sikerüljön megelőzni drámai helyzet kialakulását Ukrajnában." Mindenki szemmel láthatóan erre törekszik...hahaha. Még meglehet az is, hogy Kárpátalját "visszatárgyaljuk" a most megnyíló békés úton...röppennek fel ily buzgó, csalfa hírek! Járjunk utána!
Gölöncsér Miklós


Akinek nem világos, azoknak elmondom ezzel a háborús uszító cselekedetünkkel, hadüzenetet tettünk s lényegtelen, hogy a visegrádi négyekként egyben, HADÜZENETbe kerültünk Oroszországgal, azon túl pedig a BRICS-sel, köszönjük azoknak akik állítólag nemzetünk polgárainak javát nézi. Én KÖSZÖNÖM, a munkatársaim is KÖSZÖNIK, hogy haderő nélkül a lehető legnagyobb ostobaságot követtük el, s hamarosan erre mindenki rá fog jönni, az események igazolni fogják, HAMAROSAN RÓMA le leszen rombolva!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése