2012. június 24., vasárnap

Argentína a londoni olimpiai játékok megzavarására készül?

A cionisták átpolitizálják az idei olimpiát
Az olimpiai előkészületek fókuszába a terrorizmust és a politikát állítják a cionisták.
Már nagyon elege van az embereknek abból, hogy az olimpiai játékokat nem a sport, hanem a politikai csatározások színterévé változtatták.
Amikor a politikusok, döntéshozók az aktuális politikai szempontoknak rendelték alá országuk részvételét az olimpiákon, akkor ezzel nem csupán az éveken át keményen készülő sportolókat alázták meg, hanem a sportot szerető milliókat is, sőt a példamutató munkába és a sport politikamentességébe vetett hitüket is lerombolták.
Egy-egy ország sportolójának, csapatának győzelme, vagy veresége már gyakorta nem elsősorban a sportolók hősies küzdelmének kimenetelét, hanem országaik politikai hadakozásának végeredményét szimbolizálja. A szurkolókat háttérből bujtogatók gyakorta nemzetiségi ellentétek, vagy politikai vezetők ostobaságát és aljasságát próbálják meg átirányítani a sportra, vagy azok szurkolótáborára. Emiatt bosszantó rendszerességgel már nem is magáról a játékról, hanem egyéb szembenállásról szólnak a rendezvények.
A sportolók a világon mindenhol kemény és hosszú munkával, edzéssel gyakorlással készülnek a nagy megmérettetésre. De ezt a magasztos és tiszteletre méltó erőfeszítést bemocskolják a cionisták; politikusaik és kommunikátoraik bevetésével, a szurkolók felbujtásával, vagy a nézők rémisztgetésével.
Ez alól az idei londoni olimpia sem kivétel. Már jóval korábban riogatták az embereket a terrorizmus kártyával, atomtámadást vizionálva az egyik stadionban.
A terrorizmusért pedig épp azok a felelősek, akik folyton erre hivatkoznak. Azoknak, akik erre hivatkozva az emberekben félelmet keltettek, s keltenek ma is folyamatosan, pusztán az a céljuk,  hogy ürügyet gyártsanak arra, hogy átvegyék felettük a hatalmat és irányítást.
Az átpolitizálásnak újabb példája, az a vádaskodás, mellyel negatív hangulatot keltenek a régóta eszkalálódó Malvin-szigetek (Falkland-szigetek) hovatartozása vitájának kiújításával. Ezt a cionisták, a brit politikusok dróton rángatásával, a brit hírszerzés dezinformációiával generálják, és kapcsolatba hozzák az olimpiai játékokkal. A vádaskodások szétkürtölése az ismert szisztéma szerint zajlik.
A Falkland-szigetek
Hovatartozása a gyarmatosítók állandó küzdelmének függvénye. Nem tudni biztosan, hogy volt-e őslakossága, amikor felfedezték az európai gyarmatosítók; elsőként, egy holland hajós talált rá 1600 körül.
Birtoklásáért állandó küzdelmek folytak. A szigetekre jogot formáltak maguknak, a franciák, a britek, a spanyolok, az argentinok.
A spanyolok 1766-ban megvásárolták a franciáktól, és argentin gyarmatához csatolta, majd 1770-re az ott lévő briteket végleg elűzte. Ám a britek ennek ellenére fenntartották igényüket a szigetre. Majd pedig mikor 1816-ban Argentína kikiáltotta Spanyolországtól való függetlenségét és természetes módon ezekre a területekre is igényt tartottak a spanyolok is távoztak ám területi igényeiket ők is fenntartották.
A II. Világháború után már csak a britek és az argentinok között volt vita a szigetek hovatartozásáról. Az 1960-as években is párbeszéd folyt e kérdésről brit és argentin diplomaták között, de semmiféle eredményre nem jutottak. Akkoriban mintegy kétezer brit származású élt a szigeten, ám ők magától értetődően brit fennhatóságot akartak.
Végül is mikor 1982-ben a britek megszállták Argentínát az ENSZ határozatra kényszerült a kérdésben, a nemzetközi reakciók nem voltak váratlanok. A latin-amerikai országok – Chile kivételéve – az Argentinokat, az európai országok – Spanyolország kivételével – a briteket támogatták. természetesen az USA – mint a mérleg “elfogulatlan” nyelve szintén a briteket támogatta. Így aztán a jókora erőfölényben lévő brit katonai megszállás megadásra kényszerítette az argentinokat. Ám a terület fennhatósága továbbra is vitatott maradt. Mindkét fél magáénak vallja a szigetek tulajdonjogát.
Mára a sziget népességének összetétele eléggé vegyes, a 3140 fő valamivel több, mint fele falkland-szigetinek vallja magát, 29% britnek, 2,6% spanyolnak, és mintegy 7,4% egyéb nemzetiségűnek.
A szigetek stratégiai pozícióján túl még egy fontos értékkel bír, a felszíne alatt található kőolajkészlettel, melyet 60 milliárd hordónyira becsülnek, vagyis rendelkezik mindennel, ami a londoni központú (City) háttérhatalomnak fontos.
A mögöttes cél
Teljesen értelmetlennek és feleslegesnek tűnhet a fent leírt hányatott sorsú sziget hovatartozására irányuló konfliktus kiélezése. De főként annak időzítése és összefüggésbe hozása az olimpiával. Azonban ez feltehetően csak a látszat.
A cionista szócsövek már előre riogatnak, hogy az argentin versenyzőknek nem fogják megengedni politikai tartalmú jelképek feltüntetését – mármint amit ők majd annak neveznek. Maga, a NOB is sietett megnyugtatnia a brit külügyet és hírszerzést, hogy szigorúan szabályozzák, hogy a sportolók milyen jelzéseket viselhetnek öltözetükön. Amúgy mindössze 140 argentin sportolót akkreditáltak az olimpiára.
A hírszerzés a riogatás kiagyalója, mely egyenesen úgy tálalta ezeket a feltételezések, hogy Argentína az olimpiai játékok megzavarására készül. Ám konkrétumok nem, csak találgatások hangzottak le.
Mint megjegyeztük érhetetlennek tűnik ez az újabb riogatás, mely magának az olimpiának az átpolitizálását is jelenti egyúttal.
Attól tartunk, nem csupán hangulatkeltésről van szó, inkább a cionistáknak, a játékok idejére kitervelt, és majd álcázottan végrehajtott terrortámadásai és más aljasságai lehetséges bűnbakjainak beharangozásáról.
Ha így történne, nem számítana példa nélküli esetnek.
Cathair Donegal – Free Report World Service

Provokáció volt a lelőtt török(egyes források szerint izraeli) gép berepülése Szíria légterébe

Egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy semmiféle véletlen határsértésről nincs szó a lelőtt török repülő esetében. Ankara egyre fenyegetőbb kijelentéseket fogalmaz meg a lelőtt repülő miatt. A török vezetés tökéletesen tisztában volt vele, hogy le fogják lőni a repülőt. Minden bizonnyal ezért küldték oda. 
Még senki nem jelentette ki, hogy ez egy provokáció, de a jelek egyértelműen erre utalnak. A Nyugat Törökországban képezi ki a Szíriába küldött terroristákat. Ám az orosz és kínai vétó miatt nem tudott támadásba lendülni, mint ahogy azt Líbiában tette. Kell egy ürügy. Most itt az alkalom, és nem véletlen, hogy Ankara azonnal Moszkvával tárgyal. Puhatolózik, tudni akarja, mi lenne az oroszok válasza, egy török támadásra.
Eközben a lelőtt gép pilótáit még mindig keresik. Szerintünk már régen megtalálták őket, csak nem jelentik. Ha a szírek találnák meg őket, az egyáltalán nem lenne jó Ankarának. Akkor már jobbak akár holtan is.
Egy háborúval fenyegetett ország, főleg amelynek leginkább az ellenség légi erejétől kell tartani, teljesen logikus, hogy lelő egy olyan gépet, amelyik engedély nélkül berepül a légterébe. Ezen Ankarának nem felháborodni kellene, hanem bocsánatot kérni az engedély nélküli behatolásért. Mindazonáltal a nyugati sajtó már a háborús uszítás jegyében tálalja az esetet. A szerencsétlen lelőtt török gép, amelyik semmiről nem tehet, és a gonosz szírek lelőtték.
Ez egyre inkább provokáció-gyanús. Ha nincs ENSZ felhatalmazás, ha nem lehet hivatalosan, majd a jól bevált provokációt használjuk - gondolják cionék. Ahogy az első világháborúban elsüllyesztett Lusitania is szállított fegyvereket civil utasszállító létére, és aminek tényét szándékosan szivárogtatták ki, vagy a Vietnami Tonkini incidens, egyaránt provokáció volt. Éppúgy ez az eset is provokációnak látszik. Ha emiatt bármilyen akció történik Törökország részéről, akkor már késő lesz erről megbizonyosodni.
Moszkvának, és különösen Szergej Lavrovnak, most nagyon határozottan kell fellépnie. Moszkva nem egyezhet bele egy ilyen, egyértelmű provokáción alapuló fellépésbe. Remélhetőleg ezt értésére is adta török kollégájának, bár a törökök a beszélgetés tartalmán nem tárták a nyilvánosság elé.
Kemény Gábor


Lelőtték a török légierő egy gépét a török szír határ felett. Először a gép eltűnéséről, lezuhanásáról jelentek meg információk, majd a szír hatóságok elismerték, hogy lelőtték a gépet.
Hogy a Szíria felé közeledő török vadászgépnek mi volt a feladata, azt nem tudni, de elképzelhető, hogy csak háborús ürügy kreálásáról van szó. Ankarában válságtanácskozást tartanak, melyen Recep Tayyip Erdogan kormányfő mellett részt vesz Necdet Özel vezérkari főnök, Idris Naim Sahin belügyminiszter, Ahmet Davutoglu külügyminiszter, Ismet Yilmaz védelmi miniszter és Hakan Fidan, a titkosszolgálatok vezetője.
Molnár István


Az orosz flotta nem hagyja el Tartust

 Viktor Csirkov altengernagy nemrég megkoronázta Oroszország szír helyzettel kapcsolatos diplomatikus álláspontját, és azt a bejelentést tette, hogy Oroszország továbbra sem tervezi elhagyni a tartusi haditengerészeti bázist, ami az orosz flotta ellátásán kívül a jövőben egyre több kalózellenes akció kiindulópontja is lesz, valamint továbbra is biztosítani fogja az orosz flotta jelenlétét a Földközi-tengeren.
Oroszország aktívabb szerepvállalása a kalózellenes akciók terén már éppen időszerű, mivel az utóbbi években a Földközi-tenger partvidékén nagyon megszaporodtak a kalóztámadások. Portyázásaiknak nemegy virágzó ország vált áldozatává, így holnapután akár a tartusi kalózellenes flotta megsokszorozására is szükség lehet.
Fenyvesi Áron

Izraelben is tüntettek a cion-kapitalizmus ellen

Izraeliek ezrei vettek részt a Tel-Aviv központjában megtartott társadalmi tiltakozáson. A tüntetést a rendőrséggel való összecsapások kísérték, bankokat zúztak szét, utakat zártak le. Különböző becslések szerint a városháza kerületében 2-6 ezer fő gyűlt össze a demonstráción.
A tüntetés résztvevői azzal vádolták a kormányt, hogy túlzott erőket vetettek be, amikor nemrégiben megakadályozták a divatos Rotschild sugárúton egy táborváros létrehozásának kísérletét, amely az egy évvel ezelőtti ”túró lázadás” központja volt, ahol több ezren tiltakoztak a magas megélhetési költségek és a jövedelmi egyenlőtlenségek ellen. A szombati demonstráció két tucat ember őrizetbe vételével ért véget.

Az izraeli fővárosban tömeges tiltakozó akciókra került sor. Több ezren vonultak az utcákra, követelve a szociális igazságosságot, az adók csökkentését és a költségvetési szervezeteknél dolgozók számára a fizetésemelést. A tüntetők megpróbáltak a város központjában sátortábort kialakítani, de ebben a rendőrség megakadályozta őket.
Válaszképp a városban zavargások törtek ki. A tüntetők elállták az utakat, betörték a boltok és a bankok vitrinjeit. Több száz tiltakozót őrizetbe vettek. A hét végén a szakszervezetek még nagyobb arányú akciót ígértek.
ruvr.ru
Haydn két éven át fáradozott egyik nagy oratóriumán. Amikor barátai sürgették, hogy igyekezzék befejezni a munkát, ezt válaszolta: “Nem tudok kapkodni; az örökkévalóságnak dolgozom.” Mindennap, mielőtt elkezdte munkáját, letérdelt és isteni vezetésért könyörgött.

Hatással van az agyra az egyik gyakori növényvédőszer

Megváltoztatja a gyerekek agyát egy elterjedt növényvédőszer - állapította meg egy új amerikai kutatás. A szert itthon is széles körben alkalmazzák, és okozta már méhek tömeges pusztulását. Mosatlan zöldségeken és gyümölcsökön bárki találkozhat a mérgező anyaggal.
A Magyarországon klórpirifosz néven forgalomban lévő hatóanyagot egyrészt talajfertőtlenítésre, másrészt üres raktárak fertőtlenítésére, harmadrészt a szántóföldi termények kártevői ellen alkalmazzák széles körben.
"A klórpirifosz hatóanyag a szerves foszforsav-észterek közé tartozik, ezek nagyon kemény rovarölő szerek. Zömükben néhány évtizeddel ezelőtt voltak széles körben használatban, ma már a többségüket visszavonták. Kevés olyan van köztük, ami megfelel a jelenlegi előírásoknak" - mondja Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnökhelyettese.
Más az agya a mérgező szerrel érintkezett gyereknek.
Az USA-ban a szer beltéri használatát 2001-ben tiltották be. Ennek ellenére azoknak a gyerekeknek az agyában, akik magzatként nagy koncentrációban találkoztak a beltéri rovarirtásra használt szerrel, a mai napig eltérés figyelhető meg azokhoz képest, akik nem érintkeztek a vegyülettel (a szert az EU-ban már nem lehet rovarirtásra alkalmazni a háztartásokban).
A Columbia Egyetem kutatói 20 olyan gyerek agyát vizsgálták, akiknél a terhesség alatt az anyai vérben magas szintű klórpirifoszt lehetett kimutatni. A kutatás eredményeit az amerikai tudományos akadémia lapjában, a Proceedings of the National Academy of Sciences című folyóiratban tették közzé a napokban.
A 7 és 10 év közötti hat fiú és 14 lány agyát a kutatók 20 olyan gyerek agyával hasonlították össze, akik bizonyíthatóan nem voltak kitéve a szernek. A rovarirtó szerrel érintkező gyerekek agyában az agykéreg egyes területein megvastagodásokat figyeltek meg, míg más területek vékonyabbak voltak. Az agykéreg egyes területeinek megjelenésében mérhető különbségek voltak megfigyelhetők a két csoport között.
Bár a kutatás az agyi eltérésékhez nem kapcsol rendellenességeket - azaz "csak" azt állapítja meg, hogy a szer megváltoztatja az agyszerkezetet -, ismert, hogy az érintett agyterületek szerepet játszanak a koncentrációs képességben, a döntéshozatalban, az impulzusok kontrollálásában, valamint a munkamemóriában is. Ily módon a kutatás eredményei magyarázatot adnak arra, hogy a gyerekeknél korábban miért tapasztaltak figyelemzavart és tanulási nehézséget - írja a Scientific American.
Az eredmények egybevágnak korábbi állatkísérletek eredményeivel. A rovarirtó szernek kitett patkányok agyában ugyanis szintén módosulásokat figyeltek meg - annak ellenére, hogy az állatokat az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) által biztonságosnak ítélt dózisnál kisebb, tehát elvben egészségre nem káros mennyiségű szernek tették ki.
Itthon méhpusztulást okozott a szer
"Tavaly a klórpirifosz alkalmazásának szabályozását módosítottuk, ugyanis beigazolódott, hogy tömeges méhmérgezést okozott. A méhek pusztulása olyan repceföldekhez volt köthető, amelyeket korábban klórpirifosszal permeteztek. Ezért tavalytól a szer csak a repce zöld bimbós állapotáig alkalmazható, a virágport gyűjtő méhek védelmében virágzó állapotban már nem használható" - mondja Jordán László.
A zöldségeken-gyümölcsökön is találkozhatunk a mérgező anyaggal
A zöldségek-gyümölcsök fogyasztásakor bárki találkozhat ezzel a vegyülettel, csekély, ám mérhető koncentrációban. "A klórpirifosz úgynevezett kontaktszer, azaz nem szívódik fel, hanem a növény felületén burkot képezve nyújt védelmet a kártevők ellen. Mivel a szabályozás szerint a zöldség-gyümölcs csak a megállapított élelmezés-egészségügyi várakozási idő lejárta után kerülhet forgalomba, elviekben a fogyasztó nem találkozhatna a szerrel" - mondja a NÉBIH elnökhelyettese.
Forrás: AFP
Egy szintén amerikai kutatásban igazolta azonban, hogy a kutatás ideje alatt biogazdaságból származó terményekkel táplált gyerekek vérében a klórprifosz és más szerves foszfor tartalmú növényvédőszerek koncentrációja jelentősen csökkent. Amikor a gyerekek újra a megszokott, nem bio forrásból származó zöldségeket-gyümölcsöket kezdték el fogyasztani, az említett mérgező anyagok szintje a vérükben ismét megugrott.
Fontos tudni, hogy a gyümölcsök és zöldségek felületén lévő klórpirifosz egy alapos mosással eltávolítható, ha pedig beltérben alkalmazzák a szert, a szellőztetés felgyorsítja a lebomlását. Ennek ellenére az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal vizsgálja a szer használatának esetleges további korlátozását.
Addig is, amíg a hatóságok korlátozzák a mérgező vegyületet, azoknak a családoknak, akik nem tudják megfizetni a drágább bio termékeket, a szakértők azt javasolják, hogy legyenek körültekintőek, és bő vízben mossanak meg minden zöldség-gyümölcsöt fogyasztás előtt.
A klórpirifosz
A klórpirifosz széles spektrumú rovarirtó, amely kontakt- illetve gyomorméregként fejti ki hatását. Eredetileg szúnyogirtóként használták, az EU-ban ma már nincs ilyen használatban. Hatékony földigiliszták, a kukoricabogár, csótányok, hernyók, bolhák, bogarak, legyek, termeszek, tűzhangyák, és a tetvek elleni védekezésben. Rovarölőként használják gabona, gyapot, szántóföldek, dió, zöldség és gyümölcsök, valamint pázsit és dísznövények permetezéséhez. A klórpirifosz egy idegméreg, mely károsíthatja az agyi, idegrendszeri fejlődést.
A klórpirifosz a hazánkban forgalmazott élelmiszerek gyakori szennyezője. 2008-ban a 8. leggyakrabban talált szermaradék volt Magyarországon.