2012. június 24., vasárnap

Izraelben is tüntettek a cion-kapitalizmus ellen

Izraeliek ezrei vettek részt a Tel-Aviv központjában megtartott társadalmi tiltakozáson. A tüntetést a rendőrséggel való összecsapások kísérték, bankokat zúztak szét, utakat zártak le. Különböző becslések szerint a városháza kerületében 2-6 ezer fő gyűlt össze a demonstráción.
A tüntetés résztvevői azzal vádolták a kormányt, hogy túlzott erőket vetettek be, amikor nemrégiben megakadályozták a divatos Rotschild sugárúton egy táborváros létrehozásának kísérletét, amely az egy évvel ezelőtti ”túró lázadás” központja volt, ahol több ezren tiltakoztak a magas megélhetési költségek és a jövedelmi egyenlőtlenségek ellen. A szombati demonstráció két tucat ember őrizetbe vételével ért véget.

Az izraeli fővárosban tömeges tiltakozó akciókra került sor. Több ezren vonultak az utcákra, követelve a szociális igazságosságot, az adók csökkentését és a költségvetési szervezeteknél dolgozók számára a fizetésemelést. A tüntetők megpróbáltak a város központjában sátortábort kialakítani, de ebben a rendőrség megakadályozta őket.
Válaszképp a városban zavargások törtek ki. A tüntetők elállták az utakat, betörték a boltok és a bankok vitrinjeit. Több száz tiltakozót őrizetbe vettek. A hét végén a szakszervezetek még nagyobb arányú akciót ígértek.
ruvr.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése