2013. szeptember 16., hétfő

Lassan, de biztosan "gyarmatosítják" Európát a németek?

A németek a maguk elképzelései szerint a maguk tempójában akarják újjáépíteni Európát, ha siettetik őket, csak tovább tart a dolog - figyelmeztetnek elemzők érzékeltetve, hogy nem várható alapvető fordulat a német politikában a hét végi parlamenti választásoktól.

Szinte mindent elmond a németek Európa-politikájáról, hogy Angela Merkel német kancellár is kihívója, Peer Steinbrück, a Német Szociáldemokrata Párt vezetője alig érintettek külföldi témákat egyetlen televíziós vitájukban a szeptember 22-ei parlamenti választások előtt - írta a Reuters. Az utóbbi túlzottnak minősítette az eurózóna déli államaira kényszerített megszorításokat, de egy szót sem szólt arról, hogy támogatná-e további uniós - azaz főként német - források elköltését a bajbank lévő országok támogatása érdekében. Az előbbi azzal vágott vissza, hogy a szociáldemokraták megszavazták a válságkezeléssel kapcsolatos döntéseket, de egy szót sem szólt arról, hogyan képzeli Európa jövőjét.
A németek a maguk tempójában építik tovább Európát a saját elképzeléseik szerint, hiábavaló lenne sürgetni őket - mondja Ulrike Guerot, az European Council on Foreign Relation uniós kutatóintézet munkatársa. Ennek továbbra is alapeleme lesz az EU-tagországok nemzeti költségvetésének uniós ellenőrzés alá vonása, miközben a közös források elköltését nem engednék ki a nemzeti parlamentek kontrollja alól. Ez a feltétele annak, hogy hozzájáruljanak az uniós biztonsági alap (ESM) bővítéséhez.

Mi lesz a választás után?

A németek azt akarják, hogy mindenki az ő mintájukat kövesse, miközben óriási szakadék tátong lehengerlő gazdasági erejük és elenyésző biztonsági-védelmi szerepvállalásuk között - véli José Maria de Areilza, a madridi ESADE business school professzora. Hasonlóan látja a helyzetet párizsi Science-Po intézetnél dolgozó kollégája,Christian Lequesne, aki szerint Németország legszívesebben egy nagy Svájccá válna: óriási felhalmozott vagyonát, gazdagságát azzal párosítaná, hogy nem vállal felelősséget a nemzetközi viszonyok alakításában.

Ha a jobbközép CDU/CSU pártszövetség nagykoalícióra kényszerülne a szociáldemokrata SPD-vel, akkor ugyan változna a berlini gazdaságpolitika, de nem Európa, hanem a nemetek saját érdekében - véli Daniela Schwarzer, a német SWP kutatóintézet európai ügyekkel foglalkozó osztályának igazgatója. Keveset fordítunk infrastruktúrára, oktatás és kutatásra - mondja -, pedig ennek emelése nyomán nőnének a bérek, a belső kereslet és több európai vendégmunkás találhatna munkát Németországban.

Az európai partnerek elsősorban azt várják Németországtól, hogy álljon el a bankunió útjából. Berlin eddig ragaszkodott ahhoz, hogy a közös bankrendszer az uniós alapszerződés átírását feltételezi, mert tovább korlátozná a tagállamok szuverenitását. Merkel visszaléphet ettől a választások után, hogy elkerüljék az ezzel kapcsolatos megosztó vitát és kétes kimenetelű népszavazásokat.
Napi

Dr. Lenkei Gábor: Az érvényes vérnyomásmérés szabályai

Tévesen betegnek minősített emberek?

Azt tapasztaltam, hogy egyre több és több embert minősítenek - megalapozatlanul - magas vérnyomásos ,,beteg"-nek, és egyre több és több emberrel szedetnek feleslegesen veszélyes mellékhatásokkal bíró vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.

Van egy nagyon egyszerű, nagyon józan szabály:
Mielőtt magas vérnyomásos betegnek minősítenének valakit, első lépésként szabályosan kellene megmérni a vérnyomását.

Igen!!! Van szabályos és van szabálytalan, téves eredményhez vezető vérnyomásmérés!!!

A vérnyomásmérés csak akkor megbízható és hiteles, ha betartjuk az erre vonatkozó szigorú szabályokat.
Egyébként téves, hamis, félrevezető vérnyomás értékeket fogunk kapni.

Megmutatom Önnek, hogy mik az érvényes vérnyomásmérés szabályai.
Ezeket a szabályokat nem a kisujjamból szoptam. A Magyar Hypertonia (hypertonia = magas vérnyomás) Társaság állásfoglalásában közzétett elveket fordítottam le Önnek egyszerű, érthető nyelvre.

A szabályok a következők:

Egyetlen vérnyomásmérés alapján senkit sem szabad magas vérnyomásos betegnek minősíteni!

Mielőtt megmérjük a vérnyomást, meg kell győződnünk arról, hogy az illető a mérést megelőző fél órában nem ivott teát, kólát, kávét, energiaitalt, vagy egyéb koffein tartalmú italt, és nem dohányzott.
Egyébként hamisan magas értéket kapunk.

Vérnyomást csak kiürített húgyhólyag mellett szabad mérni.
Egyébként hamisan magas értéket kapunk.

A mérést megelőzően a páciensnek legalább 5 percig kell pihennie egy számára semleges környezetben. Ez a környezet nem lehet zajos, semleges hőmérsékletűnek kell lennie, és olyannak, amelyben az illetőt nem éri izgalom.
Egyébként hamisan magas értéket kapunk.

A vérnyomást csak az illető testi adottságaihoz illeszkedő méretű mandzsettával szabad mérni. (A mandzsetta az, amit a karra tekerünk, és felfújjuk levegővel.)
Négy különböző méretű mandzsetta közül kell kiválasztani az adott személy számára megfelelő méretet.

A vérnyomásmérés ideje alatt nem beszélhet sem a vizsgáló személy, sem a vizsgált személy.

A vizsgált személynek kényelmes karosszékben kell ülnie, olyanban, ami nagyon jól megtámasztja a hátát és a karját.
Nem mérünk tehát vérnyomást pl. kis kerek forgószéken (zongoraszék), úgy hogy nincs jól megtámasztva a hát és nincsenek kényelmesen alátámasztva a karok.
Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor tévesen magasabb értéket forgunk mérni.

A vérnyomásmérés alatt a vizsgált személy nem teheti keresztbe a lábait, mert ez tévesen magasabb értéket okoz.

A felkarnak a szív magasságában kell lennie, kényelmesen megtámasztva, enyhén behajlított könyökkel. Ha a kart alátámasztás nélkül feltartjuk, az tévesen magasabb vérnyomás értéket eredményez.

Minden esetben egymást követően legalább két-három alkalommal kell megmérni a vérnyomást, mégpedig úgy hogy az egyes vérnyomásmérések között legkevesebb egy-két perc szünetet kell tartani.
A két-három mérés eredményéből kell átlagot számolni.

A vérnyomásmérés megkezdése előtt a vizsgált személyt tájékoztatni kell arról, hogy többször is meg fogjuk mérni a vérnyomását, de ebből ne következtessen arra, hogy bármi baj lenne a vérnyomásával. Ezt azért tesszük, mert ez az előírás, és mert több mérés eredményéből kell majd átlagot számolnunk.

Ha a helyesen kivitelezett vérnyomásmérés ellenére is magas vérnyomásra gyanakszunk, akkor következő lépésként a vérnyomást meg kell mérni
o mindkét karon - ülve,
o mindkét karon - állva,
o és mindkét karon - fekve is,
o valamint meg kell mérni mindkét alsó végtagon is.
Ez további legalább nyolc kötelezően elvégzendő vérnyomásmérést jelent.

Minden esetben meg kell győződnünk arról, hogy az illető vérnyomását nem befolyásolja aggodalom, izgalom.
Tapasztalat, hogy az orvos látványa, az orvosi vizsgálat ténye már önmagában is, nagyon sok esetben magasabbra emeli a vérnyomást.
Ezt nevezik - az orvosok fehér köpenyére utalva - ,,fehérköpeny hipertóniának", azaz az orvos közelsége által kiváltott magas vérnyomásnak.
Mielőtt magasnak minősítenénk egy illető vérnyomását, minden esetben ki kell zárnunk a ,,fehérköpeny hipertónia" lehetőségét.

Ha mindezek a feltételek teljesültek, és az illető vérnyomása - valóban szabályos méréssel is - magasnak tűnik, akkor a személyt ki kell képezni arra, hogy meg tudja mérni a saját vérnyomását.
A saját otthonában, zavaró körülményektől mentes környezetben.
Ezzel zárható ki például a ,,fehér köpeny hipertónia" lehetősége.
Az illetőnek az otthonában több napon át, naponta több alkalommal kell szabályosan megmérnie a vérnyomását, a mért értékeket fel kell jegyeznie, és ezekkel vissza kell mennie az orvosához ellenőrzésre.

Amennyiben a vérnyomás - a fentiek betartása mellett - minden kétséget kizáróan magasnak bizonyul, akkor első lépésként gyógyszermentes módszerekkel kell próbálkoznunk.

Gyógyszerrel csak akkor indítunk, ha az illető állapota olyan súlyos, hogy elkerülhetetlennek tűnik az azonnali gyógyszeres kezelés.

Azt tapasztaltam, hogy az esetek többségében nem alkalmazzák a vérnyomásmérés szabályait, így a kapott mérési eredmények megkérdőjelezhetőek.

Azt is tapasztaltam, hogy nagyon sok esetben már egyetlen vérnyomásmérés alapján is - szabálytalanul - magas vérnyomásos betegnek minősítenek embereket, és azonnal elrendelik számukra a vérnyomáscsökkentő gyógyszer szedését.
Életfogytig!

Ezért tettem közzé a fenti információkat.
Talán sikerül megmenteni néhány embert attól, hogy hamis betegségtudattal éljen, és attól, hogy feleslegesen szedjen vérnyomás csökkentő gyógyszereket.

Dr. Lenkei Gábor

Megy a nagyképűség ezerrel!

Repülőjegy 2,5 millió forintért, szoba luxushotelekben, milliós napidíj, százezres taxiköltség. Ezek jártak a külföldre utazó kollégáknak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM). Az NFM a kormany.hu-n hozta nyilvánosságra a minisztériumban keletkezett utazási költségeket. A Hír24 első körben a 2010-es és a 2011-es listát nézte át – és talált is jó pár érdekes tételt.
Repülőjegy Luxemburgba 1 millió forintért


Ilyenek például az egyes repülegyek árai, amelyek többször meghaladták az 1 millió, három esetben pedig a 2 millió forintot. Az egymilliós jegyek között a legérdekesebb tétel egy 2011 nyári utazás: ekkor repült Fellegi Tamás miniszter Luxemburgba, a jegye pedig nem kevesebb, mint 1,1 millió forintba került. Lapunk 400 ezer forintra tudta feltortázni a repülőjegyet holnapi indulással, business classon. A kétmillió feletti repülőjegyek részben szintén Fellegi Tamáshoz köthetők. A miniszter 2010 végén 2,5 millió forintért, 2011 végén pedig 2,3 millió forintért utazott Kínába (utastársának jegye mindkét útnál 1,3 millió forintba került). Kétmillió forint volt a repülőjegy Szaúd-Arábiába Dr. Kovács Tamás Ivánnak is, aki egy kétnapos eseményre repült ki ennyiért.
Kérdésünkre a minisztérium közölte, a repülőjegyeket legnagyobb számban a Malév és a Lufthansa járataira váltották, business classra, a magasabb költségeket pedig az esetek jelentős részében az okozta, hogy az úti cél Budapestről közvetlenül nem, csak (akár több) átszállással volt elérhető. A luxemburgi 1 milliós repülőjegyre nem kaptunk magyarázatot.
Szállás 5 csillagos luxushotelekben

A 2,5 milliós repülőjegy mellett több esetben luxushotel is járt a kiküldetésen résztvevőknek, Brüsszelben például az 5 csillagos luxushotel, a Sofitel lett a kiválasztott. Oroszországban a 4 csillagos moszkvai Crowne Plazaban, valamint az 5 csillagos President Hotelben béreltek szobát Felleginek, illetve az akkori kabinetvezetőnek és egy munkatársának összesen 800 ezer forintért. Párizsban pedig az Eiffel-torony közvetlen közelében található, 4 csillagos Pullman Paris Tour Eiffel volt a szállás.
Az NFM-től megtudtuk, a szállodai szobafoglalás az akkor hatályos szabályok szerint a kiutazó feladata volt, mégpedig a költségtakarékosság szempontjainak figyelembevételével. “Az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő miniszter, államtitkár legfeljebb 400 Euro/éj (120 ezer forint) összeghatárig, a szakállamtitkárok, a kabinetfőnök pedig legfeljebb 250 Euro/éj összeghatárig (75 ezer forint) terjedő szálloda választása indokolt. Az e fölötti szállásdíj külön indokolás alapján, a blokkvezető által engedélyezhető” – idézték a szabályokat.
1 millió forintnyi napidíj a gyakornoknak, taxi százezrekért

A szállások tekintetében mégsem ez volt a legmagasabb tétel. Egy kolléga 90 napos “kiküldetésen” vett részt Belgiumban, az ő szállása 900 ezer forint volt, ami mellé még 1 millió forintnyi napidíjat is kapott. Mint megtudtuk, Belgiumban a minisztérium egy meg nem nevezett munkatársa vett részt egy nemzetközi szakértői gyakornoki programban az Európai Bizottságnál, ez került a magyar adófizetőknek összesen több mint kétmillió forintba.
Nemcsak a napi díj kapcsán találtunk furcsaságokat, hanem a dologi, egyéb költségeknél is. Nem igazán értettük például, hogy Hollandiában mire mehetett el 225 ezer forint pluszban (tehát a repülőjegyen, a szálláson és a napi díjon felül), ahogy a Thaiföldi 168 ezer forint pluszöltség is érdekes tétel volt.
A minisztérium erre azt mondta, a felsorolt dologi költségek jellemzően a kormányváróban felmerült kiadások és transzferköltségek (taxi) voltak. Hozzátették: egyes esetekben a szállás díját és a repülőjegy árát is dologi költségként számolták el, ez viszont a fenti esetekben nem releváns, mivel Thaiföldön és Hollandiában a táblázat alapján mind a szállás, mind a repülőjegy fizetve volt.
Thaiföld, Mexikó

És ha már Thaiföld, találtunk egzotikus célpontokat is az utazások között, visszatérő elem Thaiföld és Mexikó. 2010 novemberében például 14 fő utazott két hétre Mexikóba, majd 2011 márciusában pedig ugyancsak két hétre Thaiföldre. A novemberi mexikói út össszesen 10 millió forintba, a márciusi thaiföldi 8 millió forintba került.
A minisztérium ezzel kapcsolatban közölte, a mexikói, thaiföldi kiküldetések célja a nemzeti érdekek, a magyar álláspont képviselete volt egyrészt a Nemzetközi Távközlési Egyesület Meghatalmazotti Értekezletén, másrészt az Útügyi Világkongresszuson (Mexikó). Emellett ezekben az országokban például az ENSZ klímapolitikai ülésszakain vettek részt.
“A találkozó helyszíneiről az ENSZ döntött, a megjelenés Magyarország számára tagállamként és különösen az uniós álláspontot képviselő soros elnökként kötelező volt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ország anyagi teherbíró képességének megfelelő költséghatékony megoldásként csak a legszükségesebb anyagi és emberi erőforrásokkal vett részt a klímacsúcsokon” – közölte a minisztérium.
(hir24)

Töviskesné Dsupin Judit Ibolya: Érthetetlen számomra…

Hogyan teheti meg a kormány azt, hogy a devizaalapú hitelesek és a Bankok megegyezésére szólítja fel a feleket, azzal a kitétellel, hogy amennyiben a felek nem tudnak megegyezni, akkor 2013. november 1-ét követően intézkedni fog, jogszabályi rendelkezéssel, de nem hidalja át az időt, és nem állítja le a lakosság számára rendkívüli megterheléssel járó folyamatokat.
Mitől biztos abban a kormány, hogy a jogszabályi rendelkezés bármelyik fél számára is meg fog felelni.
Mitől biztos benne, miközben nincs kivizsgálva az, hogy milyen helyzetben van a magyar lakosság anyagi helyzete, tűrőképessége, testi-lelki állapota.
Miért akar jogszabályba foglalni bármit is, ha a kilakoltatásokat azonnali hatállyal nem állítja meg, a felmondások létrejöttét nem akadályozza meg, s mit akar jogszabályba foglalni, ha nem tartja azt gondnak, hogy az utolsó pillanatig, amíg ő nem hoz másik rendelkezést, folynak a végrehajtások, kilakoltatások, és minden terror.
Miért nem kell addig is cselekedni a további károkozás elkerülése érdekében, ha egy konkrét, kijelentett időpontban szükség lesz rá, és az intézkedés szükségessége már most is látható.
Mivel azért akar jogszabályt módosítani, mert ezek szerint tisztában van azzal, hogy “valami nincs rendben”, akkor miért nem állítja le azokat a folyamatokat, amelyek nem jogosan folynak, hiszen nyilván azért szánta rá magát az ezzel kapcsolatos jogszabályi módosításokra, mert látja, hogy a dolgok nincsenek rendben.
igazság
Szóval, ezt egyetlenegy szakmában nem lehet megtenni.
Ezt egyetlenegy szakmában nem lehet megtenni.
Nem teheti meg a szakács, hogy amennyiben látja, hogy le fog égni a sült, ha nem húzza le, mégis fent hagyja, mert eredetileg hosszabb sütési időre számított.
A sofőr, ha látja, hogy az ő sávjába valaki át akar hajtani, lehúzódik, hiába szabálytalan a szembe jövő, mert nem akarja azt, hogy mindenki meghaljon.
A kórházban, ha azt látja az orvos, hogy az anya vagy a gyermek meghalna a szülésben, császármetszést alkalmaz.
Ha a kereskedő azt látja, hogy a vevő kimenne az üzletből, megkérdezi segíthet-e valamiben.
De akkor a magyar kormány, ha látja azt, hogy gond van, ezért kéri a feleket a megegyezésre , és amennyiben ez nem történne meg, határidőhöz szabottan jogszabály módosítással kíván beavatkozni az ügyletbe, milyen oknál fogva hagyja, hogy addig is folyjon a terror a lakossággal szemben.
Ha a kormány ilyen szinten van tisztában azzal, hogy gond van, milyen ok miatt nem akadályozza meg a további károkozást?
Az életben szinte mindennapos, hogy döntéseket kell hozni, a változásokat kezelnünk kell, mert máskülönben bajba kerülünk, anyagi kár ér minket, elhervad a növényünk, megharagszik a barátunk-barátnőnk, kidől a fal a szomszédra, mindenféle egyéb.
Erre fel a magyar kormány, bár tudván tudja, és ezt jelzi is az ország lakossága és a Bankok felé, hogy valami nincsen rendben, de nem tesz meg semmit a lakosság érdekében, nem hidalja át a helyzetet a további súlyos károkozás megakadályozása érdekében – ennek okának kell lennie.
Mi lehet ennek az oka, azon túl, hogy semmiféle kötődése nincs hozzánk.
Ez itt a kérdés.
Csak nem az, hogy zsarolni akar minket, hogy elégedjünk meg azzal, amit idelöknek együtt, és lássuk be, hogy ránk is ugyanaz a jövő vár, ha az alamizsnát nem fogadjuk el?
Amit eddig a Bankok megtettek velünk, azt a jelenleg hatályos törvények CSALÁS-ként definiálják, hiszen olyan követeléssel éltek a Bankok, amelyekre nem voltak jogosultak, miközben megtévesztettek bennünket, és ennek eredményeképpen a magyar családok anyagilag, és az esetek nagy többségében családjogi szempontból is széthullottak, de legalábbis a családi kötődésekkel gond lett, s a jövőt ellehetetlenítették.
Ezt nem lehet törvénymódosítással lerendezni, és semmi mással sem.
Ezt legelőször leállítani szükséges.
Ha ez nem történik meg, ez a legteljesebb jele annak, hogy a magyar kormány nem a magyar lakosságot védi a 2013. november 1-ei határidővel .
A magyar kormány a saját érdekeit védi, hiszen nem mondja ki a felismerés pillanatában azt, hogy

ELÉG VOLT!

Ha én biztos vagyok abban, hogy rossz irányba megyek, akkor megfordulok.
De a magyar kormány, bár biztos abban, hogy az adósok számára rossz az irány, mégsem fordul meg azonnal.
irány
És nem is fog.
A magyar kormány csak eljátssza a fordulatot.
A fordulatával csak szédíteni akar minket, hogy aztán ugyanabba az irányba mehessen.
Minket nem fog megszédíteni senki.

Nekünk ELÉG VOLT!


A HAZA NEM ELADÓ!


TALÁLKOZUNK 2013. OKTÓBER 23-ÁN BUDAPESTEN.

http://kaslerarpad.hu/?p=4953

Magyar melós: Kivesszük pénzünket a bankból!


Miért etetjük a bankárokat“Nem nyerészkednek rajtunk többet, ezek a rohadt gazdagok.”
…”Miért etetjük mi a bankárokat? – kérdezték egymástól, s ezt a mondást a kollégáik is átvették. Tényleg: Miért etetjük a bankárokat, – mikor, aki nem dolgozik, ne is egyék!”
…”Az összes munkás a kártyára kapott fizetést szidta, mert nem tudták az emberek elrejteni a pénzüket a fosztogatók; a bankok, a behajtók, az adóhatóság, jegyzők, a végrehajtók elől. – Mindenki csak el akart venni, – adni meg senki!”
…”Az ő bizalmuk a bankban végképp elveszett.”

Jóska és Kata, dolgoznak heti hat napot. Szerencséjükre egy munkahelyen vannak, – ezért azon felül, hogy sokat lehetnek együtt, – a munkába járás útiköltségére nem kell duplán költeniük.

Jóska targoncás, Kata áru-összeállító, – egy Pest környéki kereskedelmi multi hatalmas raktártelepén dolgoznak. Nettó jövedelmük éppenhogy eléri a 100-100 ezer forintot, – és csak 4 órára vannak bejelentve, ahogyan ez már lassanként szokássá válik ebben az üzemágban.
Ennek ellenére napi 10-12 órákat húznak le a raktárban, – (sokszor a mélyhűtött részlegben, mínusz 12 fokban), heti hat napon át. – És jövedelmük majd 30-30 százaléka, a munkába járáshoz szükséges üzemanyagra megy el. – Mivel az aglomerációban élnek, – ezért egy régi Golffal járnak dolgozni. Az elővárosi vonat még ennél is drágább lenne.
Érthető tehát, hogy komolyan ragaszkodnak a nehezen megkeresett pénzükhöz.
Melyet az OTP bankon keresztül kapnak meg, a folyószámlájukra. Ám már régen, nagyon régen nem tetszik nekik, – hogy “nem közvetlenül kézbe cashben, hanem kártyára”, (ahogy mondják), kapják a fizetésüket.
1. Valós munka nélkül, csak lefölözni, elvenni akarnak…
Kezdődött ez az ellenszenv azzal, hogy már kezdettől fogva kifogásolják, egyáltalán a tranzakciós díj meglétét is. Mely évekkel ezelőtt ugyan nem volt olyan számottevő, mint manapság, – ám szerintük már akkor is jogtalanul vont le tőlük a bank kezelési költséget, – hiszen semmit nem csinált érte. Sőt, még használták is a pénzüket, – inkább a banknak kellett volna fizetni számukra kamatot, – ahogyan az az apáik, anyáik idejében is volt, a szocializmusban.
Az első komoly ellenszenvüket a “kártya” iránt az váltotta ki, hogy nem olyan régen az asszony egy alkalommal döbbenten vette észre, hogy a vásárlás előtt, amikor az ATM-ből pénzt akart kivenni, – eltűnt majdnem az egész fizetése a kártyájáról. A helyi fideszes önkormányzat jegyzője emelte le a pénzét, kommunális adó elmaradás, meg talajterhelési díj hátralékára hivatkozva. – Váratlanul, minden előzetes értesítés nélkül.
Abban a hónapban a gyerekek, (egy általános iskolás fiú és egy középiskolás lány), zsíroskerenyeret ettek.
Aztán hallottak hajmeresztő történeteket is a szomszédaiktól, barátaiktól, kollégáiktól; hogyan emelte le ugyanez a jegyző a családi pótlékot a három gyermekes édesanya számlájáról éppen karácsony előtt, – hogy azon mindössze 5000 ft. maradt egy hónapra, – hogyan emelte le egy kollégájuknak az egész fizetését a végrehajtó, a devizahitele miatt, és csak jöttek a panaszok, jöttek.
Az összes munkás a kártyára kapott fizetést szidta, mert nem tudták az emberek elrejteni a pénzüket a fosztogatók; a bankok, a behajtók, az adóhatóság, jegyzők, a végrehajtók elől. – Mindenki csak el akart venni, – adni meg senki!
Ez alapozta meg igazán a kártya és a folyószámla iránti igazi ellenszenvüket, mely csak rárakódótt a bankárokkal szembeni alapvető ellenérzésükre. Kik munka és tényleges teljesítmény nélküli “kezelési költség” címszó alatt vonnak le tőlük, akármennyit.
Ami az utóbbi időben bizony egyre több lett!
- Miért etetjük mi a bankárokat? – kérdezték egymástól, s ezt a mondást a kollégáik is átvették. Tényleg: Miért etetjük a bankárokat, – mikor, aki nem dolgozik, ne is egyék!
És egyre többet és mégtöbbet követelnek a kártyatulajdonosoktól, az egyszerű dolgozó emberektől. Egyre inkább emelik a kezelési költségeket, a tranzakciós illetéket és minden az állam által rájuk rakott terhet miránk, a dolgozókra hárítanak!
2. Addig jár a korsó a kútra… – Addig fosztogat a bankár…
Havonta 1500 forint a számlavezetési díj, plusz a tranzakciós adók. – Mindemellett még 30 százalékkal emelkednek várhatóan a bankszámlával kapcsolatos költségek. Sőt, ha a parlament elfogadja a bankközi jutalék csökkentését, akkor a bankárok bevételkiesését megint csak a számlatulajdonosok, a dolgozók fizetik meg! És megint csak nőnek az éves kártyadíjak.
És ez még csak a hivatalos kommunikáció, a banki szolgáltatások drágulásáról. A munkás nem hülye, s már arról is értesült, hogy mindez lényegében azt jelenti, hogy összességében, – legalább ötszörös áron juthat a kártyára utalt fizetéséhez, mint eddig. – Az eredeti banki költségek többszörösét fizetheti meg, egy-egy tranzakciónál.
A tranzakciós illeték bevezetése előtti időkben átlagosan 103 forintba került, ha kétszer 50 ezer forintot vett fel a saját bankjának automatájából. Mostantól viszont erre akár 500 forintot levonhat a kártyájáról a bank, – ha pedig eléggé megátalkodott és az egész fizetését ki akarja venni; 1200 forintba is kerülhet a tranzakció
És bár van otthon számítógépük, de átutalni nem szoktak. Hogy miért nem? Először is, mert szerintük ez ellenőrizhetetlen és megbízhatatlan, ráadásul az átutalásoknál még durvábban nőttek a költségek, a duplájára a tavalyihoz képest.
Aztán, amikor József szüleinek a házát elárverezték, mert már nem tudták fizetni a devizahitelüket, – mely nyilvánvaló uzsora volt, hiszen majd a háromszorosára nőtt az erdeti tartozáshoz képest, – akkor teljessé vált az utálatuk a bankok iránt. Pedig József szülei nem is voltak költekezők, mindössze csak szerettek volna végre egy normális fürdőszobát, – s megcsináltatni a már több helyen is hibás födémet és tetőt, – mert nagy eső idején befolyt a víz a konyhába, de még a hálószobába is. A kilakoltatás megrázkódtatásába és megaláztatásába József édesanyja kis híján belehalt, – hetekig ápolták a kórházban. Apja pedig búskomor, szótlan öregemberré vált. Jelenleg József testvérének a nyári konyhájában húzzák meg magukat, amit úgy-ahogy sikerült téliesíteni.
Nemrégiben az a hír is lábra kapott a dolgozók között, – hogy akár tönkre is mehetnek a bankok, ebben a nagy hitelválságban, – s akkor aztán nem fogják tudni kifizetni az embereknek a még megmaradt megtakarításaikat, – de a munkahelyről jövő átutalásokat, – a fizetésüket sem. – Mert hiába adja föl a munkáltató, – a bank közben, akár egy nap alatt is tönkre mehet, (mit egy nap, – órák alatt), – s akkor az ember fizetése elveszik.
Postabank pánik 1997 február március _ Ezrek álltak sorban a bank fiókjai előtt Fotó Hír24
Postabank pánik, 1997. február-március. – Ezrek álltak sorban a bank fiókjai előtt. – Fotó: Hír24
Na, mikor ez elterjedt az idősebbek emlegetni kezdték a ’97-es hisztériát és sorban állást a Postabank előtt, – amikor mindenki egyszerre akarta kivenni pénzét, – mert az emberek azt beszélték, hogy bedől és csődbe megy a bank. Volt, hogy ott aludtak hálózsákban a bank előtt, tél végén, – s össze is verekedtek, ha más akarta elfoglalni a helyüket.
Erre pedig csak rátettek azok a hírek július közepén, melyek az OTP körül kirobbant botrányról szóltak, miszerint “elintézte a bankot a devizahiteles mentőcsomag.” Az OTP elnök-vezérigazgatója saját maga adta el az általa vezérelt bank törzsrészvényeit, majd kétmillió darabot, nem egészen 8 milliárd forint értékben.
A melós, akinek bár OTP bankkártyája van, de nem ért a tőzsdéhez, – eleinte gondolkodott kissé; hogy vajon mennyire is érinti ez a bankbotrány az ő kis megtakarított pénzecskéjét, meg a bankon keresztül jövő fizetését, – aztán egy újabb hír után összeállt fejében a mozaik. S ez a hír nem volt más: “Csányi lépése után pánikreakciókat láthattunk a befektetők részéről…” – Ez betette neki a kaput. A tőzsdéhez ugyan nem ért, de a “pánikreakció” szót azonnal megértette. Vagyis, ha a bankvezér menekül a saját cégéből, – akkor neki méginkább menekülnie kell. És eszébe jutottak azok a történetek melyeket nemrég meséltek az idősebbek a ’97-es sorbanállásról a Postabank előtt.
3. Nem élősködhetnek többet
Másnap reggel tehát beültette Katát a Golf anyósülésére, s elgurultak a legközelebbi OTP-s ATM-hez, és szépen kivették a bankból a pénzüket, amennyit lehetett. Majd 2 nap múlva az összeset. A következő héten kérték a főnöküket, hogy a legközelebbi fizetésnél, ugyan már kézbe, s kp-ben adja ki a jövedelmüket, – ám a főnök nemet mondott. Merthogy az neki többletköltséget jelent.
“Rendben van!” – mondták erre, – de, ha majd új szerződést kötnek, ami nemsokára esedékes is lesz, – már kikötik a készpénzfizetést. Úgy, ahogyan ez apáik és anyáik idejében volt, a szocializmusban. Fizetés kézbe, kp-ben!
És nincs sem bank, sem átutalás! És ezen az elhatározásukon az sem változtatott már, hogy közben nagy csend kett az OTP körül, – a pénzét kimenekító vezérigazgató a helyén maradt, (ezt sem értették, de elkönyvelték a bankárok úri huncutságának, aminek mindig és mindenhol az átlag ember issza meg a levét).
Ám az ő bizalmuk a bankban végképp elveszett. “Nem nyerészkednek rajtunk többet, ezek a rohadt gazdagok.” – mondják minden egyes alkalommal, mikor a fizetésüket leveszik a kártyájukról. Mert hát tisztesség is van a világon! – Ők keményen megdolgoznak a pénzükért, a bankároknak meg könnyen jön. Éppen azért mert a dolgozókon élősködnek. S ezt már munkások is nagyon jól tudják.
Aztán ezek után felőlük ugyan bedőlhet a bank, hisz mi lesz akkor? Semmi. – Sőt, a devizahiteleseknek ez még tán jó is, hiszen nem lesz többé senki, aki fosztogassa, és kilakoltassa őket.
És egyáltalán nem hiszik a média rémmeséit, hogy ettől összeomlana az ország. – Hiszen ők, az átlag emberek itt vannak, dolgoznak, s bármi történjék, – itt is maradnak.
Garbolczy János

Nem csak az USA szeme lát mindent: kormányzati kémprogram Magyarországon


Újabb bizonyíték került elő arról, hogy Magyarországon is használják a kormányzati kémprogramként elhíresült Finfisher szoftvercsomagot, amelyet csak titkosszolgálatoknak és bűnüldöző szerveknek, de ezeknek elnyomó rezsimekben is értékesít nyugati gyártója. A kanadai Citizenlab májusi jelentése már felhívta a figyelmet arra, hogy Finfisher szerver üzemel Magyarországon, a Wikileaks pedig szeptember 5-én hozott nyilvánosságra egy szerződést, amelyben piacként említi az országot a lehallgató-technológia gyártója és forgalmazója.
*****
A Finfisher egy kifinomult, fejlett kémprogram, amelyet nem mutatnak ki a vírusirtó programok, és mindenhez hozzáférést biztosít a fertőzött számítógépeken, beleértve a kódolt emaileket és fájlokat, valamint az IP-alapú telefonhívásokat is, így még a biztonságosan, kódoltan kommunikáló felhasználók titkait is kompromittálhatja. Gyártója, a fejlett elektronikus lehallgató-technológiákra specializálódott Gamma International a hasonló profilú Gamma Group tagja, a multinacionális cégcsoport sokféle kémtechnológiát és ezekkel kapcsolatos tanácsadást kínál kormányzati hírszerző szervezetek, elsősorban titkosszolgálatok és bűnüldöző hatóságok számára – a Finfishert sem vásárolhatja meg bárki, és csak zártkörű kémtechnológiai expókon reklámozzák. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qc8i7C659FU
A Finfisher először akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor a 2011-es egyiptomi forradalom során a felkelők megostromolták a megbuktatott Mubarak-rezsim véreskezű titkosszolgálatának főhadiszállását, és ott olyan dokumentumokra bukkantak, amelyekből kiderült, hogy a Gamma International tárgyalásokat folytatott az egyiptomi titkosrendőrséggel a szoftver eladásáról (ezen felül kínzókamrákat és kínzóeszközöket is találtak az épületben, amelyet végül felgyújtottak). 2012-ben egy bahreini újságíró talált fertőzött emaileket a számítógépén, amelyekről szakértők kimutatták hogy a Finfisher kódját próbálták célba juttatni. A kémprogramot fejlesztő Gamma a Riporterek Határok Nélkül újságírószervezet által összeállított, „az internet ellenségei” nevű szégyenfalra is kikerült, mert elnyomó rezsimeknek is értékesíti termékét.
Bár a brit-német hátterű Gamma azzal védekezett, hogy a terméke jogellenesen, a tudtán és a hozzájárulásán kívül került olyan országokba, ahol a titkosszolgálat civilek, ellenzéki aktivisták és újságírók ellen is fellép, szakértők ezt rendkívül valószínűtlennek nevezték, hiszen a kémprogram működtetéséhez a FinSpy márkanevű irányító szervert is telepíteni kell az internetszolgáltatóknál, ez pedig csak kormányzati felhatalmazás birtokában és a gyártó aktív támogatásával lehetséges. A FinFisher ily módon a “célpont” által letöltött szoftverfrissítésekbe is képes beépülni, például Firefox böngészőnek álcázhatja magát – a böngészőt fejlesztő Mozilla be is perelte a Gammát a piszkos trükk miatt.
2013. májusában a Torontói Egyetemen működő Citizenlab informatikai kutatócsoportja jelentést (PDF) adott ki a digitális kémtechnológiák proliferációjáról, amely riasztó adatokat tartalmaz a FinFisher „népszerűségéről”. Összesen 36 országban, köztük Magyarországon is FinFisher irányító szerverekre bukkantak, diktatúrákban és demokráciákban egyaránt kapóssá vált a rendkívül hatékony megfigyelőeszköz. Magyarországon egy 2010. március 30-i alapítású paksi cég, a Rendszernet Kft. IP-címén azonosítottak Finfisher szervert, a bolgároknál az egyik minisztériumban. A bejelentésnek nem volt sok visszhangja, pedig a FinFishertől semmilyen platformon nem lehetnek biztonságban a felhasználók, létezik email- és webalapú, okostelefonos és pendrive-on fertőző verziója, minden információt hozzáférhetővé tesz a fertőzött eszközön, kimutatni vagy eltávolítani viszont szinte lehetetlen.
A Wikileaks idén szeptember 5-én tette közzé harmadik „Spy Files” dokumentumcsomagját. A 2011 decemberében indult projekt célja a globális megfigyelőipar leleplezése, eddig több száz olyan dokumentumot tettek közzé, amelyek a titkos, csak zárt körben forgalmazott lehallgató-technológiákat gyártó cégektől származnak: brosúrák, termékleírások, szerződések, árlisták kerültek napvilágra. Julian Assange Wikileaks-alapító szerint ezek a csúcstechnológiát fejlesztő cégek a profit reményében gátlástalanul üzletelnek bármilyen rezsimmel ha az vevő a termékeikre, így bűnrészessé válnak olyan diktatúrákban, amelyek a technológiájuk segítségével egyes személyeket, de csoportokat, szervezeteket, és egész néptömegeket is szoros megfigyelés alatt tarthatnak.
A szeptember 5-én nyilvánosságra került Wikileaks-iratok között két magyar vonatkozású is szerepel. Az egyik egy magyar állami cég, a Neti Kft. által fejlesztett Bongo megfigyelőrendszer újabb brosúrája. A Puskás Tivadar Közalapítvány leányvállalata által fejlesztett Bongo integrált megfigyelőeszköz „elsősorban a nemzetbiztonsági és titokvédelmi szervezetek számára került kifejlesztésre” és egyebek mellett „nagy mennyiségű adat elfogása a telefon- és IP alapú hálózatok széles köréből, illetve egyéb információforrásokból” a funkciója. A másik egy 2011-es szerződés a Gamma International és a svájci székhelyű Dreamlab Technologies AG között a Finfisher piacának felosztásáról, amelyben Bulgária, Svájc és Chile mellett Magyarországot is név szerint megemlítik.
A Wikileaks által most publikált, 2011-es német nyelvű szerződés értelmében Magyarország a svájci Dreamlab Technologies exkluzív piaca a Finfisher kémprogram vonatkozásában. A szerződés másutt csak régiókról beszél, ezért nagyon valószínű, hogy a név szerint említett országok már „előfizettek” a Finfisherre – ezt a Citizenlab jelentése és térképe is alátámasztja. Az ügyfél pedig nem nagyon lehet más mint a magyar állam, hiszen ezt a technológiát csak kormányzati szervezetek vásárolhatják meg. Bár a szoftver valóban alkalmas klasszikus bűnüldözési célokra, a telefon- és internet-lehallgató technológiák alkalmazása Magyarországon is nélkülöz bármiféle társadalmi kontrollt, és teljesen átláthatatlanul zajlik. Mindez így együtt pedig nem jelent kevesebbet, mint hogy a magyar kormány is „NSA minőségben” kémkedhet a távközlési hálózatokon bárki – bűnözők, de akár civilek, ellenzékiek vagy újságírók után is az országban.
Bodoky Tamás

http://atlatszo.hu/2013/09/16/nem-csak-az-usa-szeme-lat-mindent-kormanyzati-kemprogram-magyarorszagon

A Svájci Nemzeti Bank szerint nincs frank a hazai devizahitelek mögött

A hazai devizahitelezési gyakorlatot több alkalommal is kifogásolta a Svájci Nemzeti Bank, melyek megállapításai az MNB és a PSZÁF adatszolgáltatásain alapultak.

Az Egyesület elnökségének álláspontja, hogy a hazai bankok félrevezették és becsapták ügyfeleiket, mert a kockázatkezelési lehetőségektől megfosztották őket. Az Egyesület elnökének (Falus Zsolt Ferenc) véleménye, hogy a korábbi hazai jegybanki és állami tevékenység súlyosan felelős a jelenlegi állapotokért, ezért a Magyar Államnak és a Magyar Nemzeti Banknak is a helyzet megnyugtató és arányos rendezése érdekében a tárgyalóasztalnál van a helye.

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet - NIF

Csak az ostoba vásárol trafikban!

Az utcán ötszáz forintért lehet megvenni a trafikban kilencszázba kerülő dobozt, a trafikosnak már ki sem kell lépnie a boltból, hogy tudja, megérkeztek-e már a placcot egymás közt felosztó feketeárusok. Az olcsó cigaretta Ukrajnából és Szerbiából, a vágott dohány Szlovákiából áramlik be Magyarországra, de utóbbit már az itthoni dohányültetvényekről is lopni kezdték. A legális piac a dohányipar minden szintjén vérzik, és már nemcsak a trafikosok, de a magyar termelők is panaszkodnak.
Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
“Gazdag választék”-megfizethető áron
“Tudom én, hogy nem árulhatok itt, főleg nem ezt és ennyiért. Tudom én, hogy törvényellenes. De nézze meg a törvényeket, és látni fogja, hogy rosszak” – filozofált egy 500 forintos cigarettát kínáló árus a Széll Kálmán téren. Szerinte a dohányzó emberek tisztában vannak a dohányzás káros hatásaival, ők maguk döntik el, hogy rágyújtanak-e. “Viszont, ha valaki cigizik, attól nem vehetik el a politikusok a cigarettát, most meg ezekkel az árakkal és ezekkel a fizetésekkel elveszik. Hogy én itt vagyok, és árulom az ukrán cigit, az nem az én gonoszságom, hanem válasz erre az egészre, ami itt folyik.”
Egy csomag cukorkába rejtett, lefoglalt cigaretta a záhonyi határátkelőn. Ráadásul a “szádecski” is olcsó és finom!
A cigarettát egy kamionos ismerőse hozza neki Ukrajnából, aki “a megbízható embereknek” adja tovább az árut, mint amilyen ő is. Budapesten ritkán árul, csak néhány órára ugrik le a Széll Kálmán térre, ahol egyébként nagyon mellé is lehet nyúlni a csempészett cigarettával. “Lassan már úgy le van osztva a tér, ahogyan a prostik között szokás, megvan, hogy ki hol árul. Én ebben a leosztásban nem vagyok benne, úgyhogy volt már, hogy elzavartak. Nem, nem a NAV, hanem azok, akik hozzák a cigit az itteni árusoknak. Nem tudom, kik ők, tisztább hajléktalanokkal meg lecsúszott szerzetekkel szoktak árultatni. Megáll néha egy autó, aztán kiad belőle valaki egy csomagot. Gondolom, abban van a cigi.” Érinthetetlenek
A Széll Kálmán téri árusok szorgoskodását a közeli trafikok is megérzik, de a jelenséggel semmit nem tudnak kezdeni: ha szólnak a rendőrségnek, a seftesek még a járőrök kiérkezése előtt elszelelnek. “Az adóhatóság meg csak azokkal az autókkal tudna kezdeni valamit, amikből leadják a cigit az itteni árusoknak, mert ott lehet elég nagy mennyiség” – mondja egy ottani trafik tulajdonosa, aki egyszer már fel is hívta a NAV-ot, de ott csak azt mondták neki, próbálja felírni a terjesztő autó rendszámát.
Pedig a feketepiac virágzását a NAV adatai is alátámasztják, a trafikok megnyitása óta eltelt két hónap alatt összesen 23 milliárd forinttal kevesebb adóbevétel folyt be a cigarettakereskedelemből a tavalyi időszakhoz képest.
Mostanában már ki sem kell lépniük boltjukból a trafikosoknak, hogy tudják, ott vannak-e épp a feketézők, vagy sem, a forgalom ingadozásából ez tisztán követhető. “Vannak napok, amikor egészen jól megyünk, és van, amikor órákig senki nem jön be. Ilyenkor néha még hallom is, ahogyan a bejárattól néhány méterre a mi árainknál 400 forinttal olcsóbban kínálják a cigit. Ha nekem kínálnák, én se jutnék el a trafikig.”
Fiatalkorúak védelme
A Boráros tér mindig nagy elosztóhely hírében állt, kimentem oda is, hátha megtalálnak a feketézők. A téren azonban épp egy gyanús figurát sem láttam, ezért csak letámasztottam a biciklim, rágyújtottam, és vártam. Nem a cigiárusok, hanem hazafelé igyekvő csepeli gimnazistalányok találtak meg.
Edina és két barátnője szerint tipikus cigarettaárusnak néztem ki, mivel egy helyben álltam, cigiztem, volt nálam egy táska, és kapucni volt a fejemen. “Pont olyan vagy, mint az egyik srác, akitől itt szoktunk cigit svarcolni” – mondták.
Javasoltam, hogy várjunk egy kicsit az említett srácra, így néhány percig beszélgethettem a lányokkal. Mindhármuk 16 és 17 év közötti, a 17-hez közelebb. Az osztályuk nagyjából fele dohányzik. “Néha trafikból vesszük a cigit, az emberek általában jó fejek, és vesznek helyettünk. De svarcolni sokkal könnyebb: olcsóbb is, és személyi sem kell.”
“Na, ott a srác” – mutatott Edina hirtelen egy baseballsapkás férfira a HÉV-megálló közelében. Elbúcsúztak, és mentek cigit venni.
Fehérorosz gyártmányú cigaretta a Fejértó Szövetkezet ófehértói telephelyén. Ez a térség egyik legnagyobb dohánytermelője, a Feszt márkájú cigi pedig dobozonként 400 forintért kapható a nyíregyházi KGST-piacon Vágott dohány eladó
A cigaretta feketekereskedelme mellett azonban az utóbbi hónapokban egy másik szinten is vérezni kezdett a dohányvertikum: egyre nagyobb a vágott dohány feketepiaca. Kezdetben csak Észak-Magyarországon és az Alföld északi részén jelentek meg a vágott dohányt kínáló apróhirdetések (ezekben a régiókban van a magyar dohányültetvények többsége), most már azonban a fővárosban sem lehetetlen ilyenekbe botlani.
Ez a piac két forrásból gyarapszik. Egyrészt Szlovákiából és Lengyelországból áramlik be az áru, másrészt egyre gyakoribbak a lopások az itthoni dohányültetvényeken. Bényei Illés, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének elnöke Ófehértón egy szakmai rendezvényen beszélt a szaporodó dohánylopásokról, amik igencsak rosszul érintik a termelőket, akik állami támogatás nélkül nem is tudnának nyereségesek lenni.
Idénymunkás dohánytörés közben a Fejértó Szövetkezet ófehértói telephelyén
A probléma gyökere, hogy a magyar dohánytermesztés éghajlati és munkaerő-piaci sajátosságok miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összpontosul. Az ország e vidékén viszont rengetegen vannak, akik a – nemrég ismét emelkedő – cigarettaárakat már egyszerűen képtelenek megfizetni. Őket csábítja leginkább a dohánylopás. Az is a lopások megszaporodására utal, hogy a vágott dohányt hirdetők többsége Virginia dohányt kínál, aminek termelése, betakarítása és szárítása sokkal nagyobb költségigényű, mint a hazánkban egyébként szintén termelt Burley dohányé. A Virginiát mesterségesen kell szárítani, az ehhez szükséges pajták kialakítása pedig nagy alaptőkét igényel, ezzel szemben a Burley házilag is könnyen és olcsón szárítható. Virginiával tehát többnyire a nagyobb gazdaságokban foglalkoznak, náluk pedig ritka, hogy apróhirdetések útján kelljen eladni a portékájukat. (A vágott dohány feketekereskedelméről szóló összeállításunkat itt találja.)
“A dohány utat tör, vágod?”
A Jurassic Parkból vett idézet parafrázisával világosított fel egy Blaha Lujza téri cigarettaárus, miután eldicsekedett vele, hogy naponta akár 15-20 ezer forintot is megkeres a feketézéssel. Ő kérésre vágott dohányt is tud szerezni, kilónként hatezerért, bár hogy mi a különbség a Burley és a Virginia dohány között, azt nem tudja, ahogyan azt sem, hogy az általa árult dohány melyik a kettő közül.
“Főnököm, én annyit tudok, hogy az emberek visznek mindent, ami dohány és olcsó. Egyre jobban visznek mindent, mert amilyen árak ezekben a trafikokban vannak, azokon csak a hülye vásárol.”
(Origo)

Bal-Rad komm : Közel egy hetes cigaretta “árajánlat” ukrán oldalon: Asztély-”családi kisbolt”-Bond cigaretta 280ft./doboz.
Csap-utolsó benzinkút-szintén annyi!
Umany-Ukrajna közepe tája-ugyanez a márka kb. 250ft.
(Úgyhogy a határ mentén már “nyerészkednek rajtunk-magyarokon”! Persze “vigasz” lehet számunkra, hogy a Lengyelország “felé” irányuló cigikereskedelem az ukrajnai Sztaricséban-közel a lengyel határhoz-már 300ft. a Bond! Igaz, Lengyelországban még a magyarországinál is drágább a cigaretta.)

Egyes kimutatások szerint igencsak meglódult a Nemzeti Dohányboltokon kivüli cigarettakereskedelem. Állitólag a “nemzethy ágazat” mintegy 15 százalákát teszi már ki a forgalom!
Nem kis fejtörést okozva a döbrögista pénznyelőnek!
Mert ugye az “importőrök” is finomitanak a szokásaikon folyamatosan!
Mindezzel együtt a keleti határainkon vadászó NAV-osok sem jelentik a Nemzeti Dohányboltok törzsvásárlói körét!

Közel 1,3 millió magyar dolgozik minimálbérért

A munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezők 33 százaléka kapott tavaly minimálbért vagy ez alatti összeget – derül ki az adóhatóság legfrissebb statisztikájából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken ismertette a 2012-es adóbevallásokra vonatkozó statisztikáját, mely szerint az összes magánszemély adózó 28 százaléka vallott be munkaviszonyból származó jövedelemként minimálbérnek megfelelő, vagy annál is kevesebb összeget.
Ez számszerűen 1,263 millió személyt jelent, ami előző évhez képest 45 ezer fővel többet jelent, pedig az adóbevallók száma az előző évinél 31,4 ezerrel volt kevesebb: a NAV 2012. évről összesen 4,463 millió bevallást dolgozott fel. Ezen belül egyébként 3,771 millióan voltak azok, akik munkaviszonyból származó bérjövedelemmel rendelkeztek, így ha erre a létszámra vetítjük a minimálbéresek számát, akkor 33 százalékos arányt kapunk.
A munkaviszonyból származó bérjövedelem tavaly átlagosan, éves szinten 2,034 millió forint volt, ami havi 170 ezer forintot jelent fejenként. Ez egyébként jócskán elmarad a tavalyi év átlagos rendszeres bruttó átlagkeresetétől, mely nemzetgazdasági szinten 208,6 ezer forint volt. A két átlag közötti eltérés abból fakadhat, hogy míg a NAV minden munkavállaló adóbevallásából készíti a statisztikát, addig a KSH csupán az öt fő feletti vállalkozások adataiból dolgozik…


(mfor)

Misa északon is körülnéz! Oroszország hadihajókat küldött az Északi-sarkvidékre

Az Északi-sarkvidék hatalmas szénhidrogén-lelőhelyeiért zajló versenyfutásban Oroszország bő húsz évnyi szünet után ismét hadihajókat vezényelt a térségbe.
Fotó: RIA Novosztyi
Az atommeghajtású Pjotr Velikij (Nagy Péter) rakétacirkáló és kísérőhajói megérkeztek az Új-szibériai-szigetekre – jelentette be vasárnap Arkagyij Bahtin védelmi miniszterhelyettes. Mint a televízióban elhangzott nyilatkozatában hozzátette: “mindörökre visszatértünk az Északi-sarkvidékre”.
A politikus nyilatkozata szerint az orosz katonai jelenlét felújítása az első szakasza a Vlagyimir Putyin elnök által bejelentett tervnek, amely a tengerhajózási útvonalak bővítését irányozza elő. A járőröző hadihajók egyúttal a partok védelmét is szolgálják – tette hozzá Bahtin. Az Északi flotta a jövőben a Ferenc József-föld és Novaja Zemlja között fog szolgálatot teljesíteni.
A Szovjetunió felbomlása (1991) után Moszkva beszüntette hadihajóinak járőrözését az Arktisz térségében – emlékeztetett a német hírügynökség.
Az Északi-sarkvidék ásványkincseire öt, a térséggel határos ország (Dánia, Kanada, Norvégia, Oroszország, Egyesült Államok) is igényt formál. Putyin több ízben javasolta, hogy az Arktiszra vonatkozó területi igényeket nemzetközi törvények alapján rendezzék. Egyúttal azonban rendre hangsúlyozta, hogy hazája szükség esetén kész katonai erővel érvényt szerezni a nyersanyagkincsre támasztott követelésének. Orosz tudósok kutatásokat végeznek azzal a céllal, hogy bebizonyítsák: országuk szárazföldi talapzata olyan mélyen benyúlik az Arktiszba, hogy Moszkva még az Északi-sarkra is igényt formálhat.
(inforádió)

Eltörték Obama lábát?


Eltörték Obama lábát?Mert hamarább utolérik a hazug embert, hogyha sánta... A hazudozás politikai szinten elérte csúcspontját. Érdekes következtetéseket lehet levonni elolvasva Putyin The New York Times-ban leközölt levelét, a "szabad portálok" reakciófelméréseit, és a cionista sajtó értékeléseit. A New York Times már "magyarázza a bizonyítványát" és statisztikák készülnek a katonák szíriai fellépéssel kapcsolatos hajlandóságáról. 77-80%-ra teszik a "hivatalos felmérések" a háborús beavatkozás elleni vélemények arányát, miközben a megkérdezett katonák szerint nem ismernek olyanokat a környezetükben, akik támogatnák az agressziót. Obamát a legtöbb helyen még mértékletesen minősítve is hazugnak tartják, de a legtöbb nem kormányirányítású média egy kalap alá veszi az amerikai bábkormányt a szenátussal és az európai kormányok hazudozási, félrevezetési és választási csalási módszereit illetően.

Hazai szinten sincs másként. Támogatás nélküli "ellenzéki" szocialista-liberális zsidók osztozkodnának a hatalmon a kormányon lévő diktatórikusan a saját érdekeiknek megfelelően "rendelkező", azonos önérdekeket képviselő hasonszőrűek ellen, de az amerikaihoz hasonló választási csalást lehetővé tevő választási rendszer széleskörűbbé, ellenőrizhetőbbé tételéről nem esik szó. 2010-ben az ország szavazásra jogosult lakosságának mindössze egyharmada ment el választani, de ha lehetőséget biztosítottak volna a választás manipulációinak feltárására, az 1/3 1/4-re is csökkenhetett volna. A FIDESZ-KDNP "elsőprő" 2/3-os, helyesen 2/9-esgyőzelme", a kínálat silányságát, egyoldalúságát és a szándékos beépített csalási lehetőségek meglétét és alkalmazását tükrözi.

Az USA-ban valamivel rosszabb a helyzet. Csak két párt van, és kivétel nélkül cionista zsidó, vagy zsidók pénzelte cionista elkötelezettségű jelöltek. A "szabadság hazájának" nevezett USA lakossága, saját kormányától fél a legjobban, bár a katonák hozzáállását már nem tudják figyelmen kívül hagyni, ahogy azt sem, hogy a lakosság minimum 90%-a nem hisz a kormánynak. Az ilyen arányok már Magyarországon is egyre nyíltabban jelentkeznek, mutatva, hogy a pozíciókat, törvényhozást, végrehajtó hatalmat, médiát megszerző és kisajátító zsidóság úgy jár, mint a cigány lova. Mire leszokik az evésről, éhen döglik. Magyarul: mire mindent megszereznek, senki sem hisz nekik, mert mindent kipofáznak egymásról és amúgy is minden kiderül. Márpedig nehéz lesz érdekeiket érvényesíteni katonaság, rendőrségi támogatás nélkül, orosz felügyelet mellett.

A hazugságok egyre kevésbé működnek. Főleg amikor hivatalos nyilatkozatokat tesznek háború és béke ügyében. Egyre szélesebb körben "látnak" az emberek szerte a világon, ennek köszönhető a nyugati 10%-os bizalom és a kormányzási illetékesség. A média hitelességi indexe is mélypontra zuhant, de negatív csúcsokra is képesek lehetnek. Bizonyos "elemzők" a bankárok elutasításával kapcsolatban Magyarországot mint első országot említik azok között, akik fellépnek izlandi mintát követve, pedig illene tudniuk, hogy a bankok megritkítása, felszámolása, egykori bűnrészes "befektetők kiegyelése a Goldman Sach parancsára, Bilderberg forgatókönyv alapján zajlik. A Vatikán is belső megtisztulást hirdet, az alaposan megtépázott tekintély és hitelesség helyre állítására a Benedek pápa alatti botrányok okán.

A "demokrácia pajzsa", a "szabadság megtestesítője és őre", az Egyesült Államok a militarizált rendőrállam egyik legsötétebb formáját alakította ki lakosságával szemben, speciálisan képzett, hazai zavargások ellen felállított egységeivel, helyi zsarukból, és egyéb harci felszerelésekkel ellátott aktív katonai egységekkel. Az FBI, a Fusion Központok, az NSA kémhálózata az IRS és DEA, valamint a tisztességes eljárás megszüntetése, a NDAA tevékenysége csak néhány zsarnoki lépések közül, hogy az elit bűnözők biztosítsák a hatalmukat. Természetesen ezeknek a szervezeteknek és törvényeknek Európában, de úttörőként Magyarországon is rendelkezésre állnak az egyenértékű, azonos célt és feladatot ellátó helyi adaptációi. Súlyos szecessziós mozgások mutatkoznak mindenhol a világon, de elsősorban azokban az országokban, ahol a lakosságra rátelepedett rablóelit mindenféle módszerrel próbálja megtartani a hatalmát.

"Irányítsd az élelmezést, és irányítani tudod az embereket", legalábbis a Monsanto és a GMO vezetők ezt vallhatják, bár a tájékozott nemzetek elutasítják az ilyen termékeket. Amerikában, de világ más országaiban is GMO mezők égnek, de nehéz elképzelni. hogy tagadással és hazugságokkal még félre lehet tájékoztatni e kérdésben. Valószínűleg hasonló okok mondatták Putyinnal, hogy "az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország a világon, amely megtámadott 8 országot 12 év alatt, gyilkolta és kifosztotta muszlimok millióit hazugságok alapján. Ez nem rendkívüliség, amelyre büszke lehet", bár Obama beszédében ezt próbálta letolni az amerikaiak torkán. A sértődött amerikai sajtóvélemények, az erkölcstelenség és gyenge minőség inkább hülyéknek sejteti az amerikaiakat, mint különleges embereknek, és itt Putyin ugyan rendkívül óvatosan a hitleri Németországról írt fajelméleti szinten, de a saját magát a 700-as évektől bűnös népről váltva felsőbbrendű fajnak titulálókra gondolhatott. Putyin figyelmeztet Washington destabilizációs törekvéseire a Közel-Keleten, Irak, Egyiptom, Líbia, Mali viszonylatában háború kirobbantására. Bár NATOUSA-t, de valójában a Bilderberg Group-nál a Rothschildoknak jelentenek...
" bábállamnak nevezik az

/Tulok /