2011. október 7., péntek

Elektromos tetoválás és rákkeltő chipek

A kórházi betegeken elhelyezett elektromos tetoválás, ami nem más, mint egy 50 mikrométer (az emberi hajszálnál is vékonyabb) vastagságú mikrochip, természetesen a betegek egészségének védelmét szolgálja, mondják a technológia népszerűsítői. Testünk megbélyegzését szebb fényben feltüntetendő, divatos elnevezést és új külsőt adtak a mikrochip beültetésnek. Az elektromos tetoválás ragasztóanyag nélkül is megtapad a bőrön és a bőrrel együtt képes nyúlni, anélkül, hogy elszakadna.
A kórházak azzal próbálják népszerűsíteni a technológiát, hogy biztonságos alternatívát kínál a betegek szív és agyműködésének megfigyelésére a jelenlegi nehéz és nagyméretű berendezések helyett.
Az eszköz epidermális elektronikai rendszer (EES) névre keresztelt mikro-elektronikai technológiát alkalmaz, ami amerikai, kínai és szingapúri kifejlesztői szerint forradalmasíthatja az orvosi érzékelők, a számítógépes játékok és a kémipari eszközök piacát.
Bizonyított összefüggés a háziállatokba ültetett mikrochipek és a rákos megbetegedések között
Egyre több háziállat tulajdonos kéri, hogy házi kedvencébe mikrochipet ültessenek, sőt bizonyos országokba be sem engedik az állatokat nélküle. A beültetett chipben található kódot, a bolti vonalkódokhoz hasonlóan, egy leolvasóval lehet megjeleníteni, ami eleve azt az érzetet kelti, hogy a chippel ellátott egyed nem más, mint egy katalogizált tétel. A legtöbb esetben a beültetett chip az állat életének végéig testében marad, és legtöbb esetben az állat azonosítására használják, ha az netalán elveszne, vagy egy menhelyen bukkanna fel. Egyre több állatorvos ajánlja a gazdiknak, hogy a biztonság kedvéért végezzék el az egyszerű beavatkozást.
A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az eszköz, gyakran citált előnye mellett, egészségügyi kockázatot is jelent, mégpedig rák formájában. Több kutatás is kimutatta, hogy közvetlen kapcsolat van a beültetett mikrochip és a kísérleti patkányokban, egerekben kialakult rákos elváltozások között.
Ezek a kutatások egyre több emberben keltenek aggodalmat a mikrochip beültetés biztonságát illetően. Ezek az eredmények olyannyira meggyőzőek, hogy Dr. Robert Benezra, a New Yorki Memorial Sloan-Kettering Rákklinika Rákbiológia Genetikája Program igazgatója egy cikkben elmondta, hogy „a kutatási eredmények ismeretében soha nem engedné, hogy egy ilyen chipet ültessenek saját vagy családtagjai bőre alá!”
Egy 2001-es tanulmány szerint a chippel ellátott patkányok 1%-ánál, tehát minden századik egyednél alakult ki rosszindulatú daganat a chip környékén. 1990 és 2007 között legalább egy tucat hasonló kutatást végeztek és mindegyik arra a következtetésre jutott, hogy a chipbeültetés jelentősen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a chip környékén.
Nemsokára mindenkinek ilyen menő elektromos tetoválása lehet!
Az új, EES technológiával készült chipek valamennyi elektronikus része hullámos, kígyószerű elemekből áll a rugalmasság érdekében, azonkívül apró napelemeket is tartalmaz, melyek áramtermelésre és áramfelvételre is alkalmasak. Az érzékelőt egy vízben oldódó lapra helyezik, amit vízzel tapasztanak a páciens bőrére, innen ered a tetoválással történő összehasonlítás.
Egyértelmű, hogy ez az új eszköz a mikrochip egyik fajtája, de a kórházak nagy előszeretettel hívják elektromos tetoválásnak, hogy a koncepciót szélesebb tömegek elfogadják és ártalmatlannak, sőt divatosnak tűnjön.
Megéri a kockázatot?
A tudósok szerint az EES chipek előnye, hogy kevesebb kábelt és géllel bekent tapadókorongot kell a betegekre helyezni, amikor létfontosságú szerveik működését kell megfigyelni a kórházban. Szerintük ezek a berendezések szükségtelen stresszt okoznak a betegeknek.
Úgy tűnik a tudósok szerint a chipek által nyújtott előnyök túlsúlyban vannak a potenciális kockázatokkal szemben.
Az egyik kísérletben a chipet az alany torkára helyezték és bizonyos utasításokkal (fel, le, jobbra, balra, stb.) képes volt egy egyszerű számítógépes játékot irányítani.
Tényleg megéri a bőr alá vagy bőrre helyezett chipekben rejlő potenciális kockázat, azt a kényelmet, hogy ne kelljen kezünket használni egy játék irányításához?
A világ jövője
A kutatók egyre több előnyt látnak az ilyen és ehhez hasonló chipekben, de úgy tűnik, ezeket az előnyöket inkább arra használják, hogy elfedjék az igazságot: a chip viselésének kötelezővé tételét, hogy a földön minden embert nyomon követhessenek és számon tarthassanak. Előbb utóbb elrendelik, hogy mindenkinek ilyen tetoválást vagy valami ehhez hasonlót kell hordania, hogy bizonyítani tudja minden védőoltást megkapott, hogy rendelkezik biztosítással, vagy igazolni tudja magát.
Ha a kormány elrendelheti, hogy minden állampolgárnak chippel ellátott személyazonosító okmánnyal kell rendelkeznie, csak idő kérdése, hogy kötelezővé tegyék a chip beültetését is, biztonsági vagy kényelmi okokra hivatkozva. Szerintük ez természetesen kizárólag a mi érdekünkben történik.

NaturalNews