2012. január 8., vasárnap

Brzezinski Amerika gyors hanyatlását jósolja?

A Foreign Policy (Külpolitika) amerikai folyóiratban jelennek meg a cikkei a jól ismert politikai elemzőnek, Carter elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadójának, Zbigniew Brzezinski-nek. Ő a szerzője a ”Stratégiai koncepció: Amerika és a globális hatalmi válság” címmel hamarosan megjelenő könyvnek is. Cikkeiben az elemző az Egyesült Államok lehetséges, de nem szükségszerű hanyatlását fejti ki, amely az egész világ számára negatív következményekkel járhat.
Zbigniew Brzezinski a Foreign Policy-ben idéz egy kínai tisztviselőt, aki azt kérte az amerikai kollégájától, hogy ne engedjék meg Amerika túl gyors hanyatlását. A szerző szerint a kínai félelmek Amerika gyengülésének lehetséges negatív következményitől teljesen jogosak. Ennek a hanyatlásnak az eredménye lehet a bizonytalanság megjelenése a nemzetközi porondon és a globális riválisok közötti közti feszültségek növekedése. Nem zárja ki a nyílt káosz megjelenését sem, amely eltemeti ”az álmot a demokráciáról”, és a nemzetbiztonság megerősítésének olyan modelljéhez vezet, amely a nacionalizmus, a tekintélyelvűség és a vallás keverékén alapul. A világhatalmak ”második vonalának” - Japán, India, Oroszország és néhány európai ország - vezetői már ma is megpróbálják kiszámítani az Egyesült Államok hanyatlásának lehetséges következményeit. Brzezinski szerint Oroszország már most is ”álmodozásokba (sőt kárörvendésbe) merült” Amerika bizonytalan kilátásainak kapcsán. Azt a gondolatát is kifejezésre juttatta, hogy Oroszország szinte biztosan sokkal jobban kezd el figyelni a volt szovjet köztársaságokra, amelyek ma független államok.
Brzezinski szerint Kínában is éppen most tudatosult az a tény, hogy a sikerhez vezető utat nem a jelenlegi világrend drámai összeomlása, hanem hatalom fokozatos újraelosztása jelenti. A politológus azonban azt jósolja, hogy ha megjelenik a kínai nacionalizmus, ami feszült kapcsolatokat eredményez szomszédaival, akkor a XXI. század Ázsiája könnyen olyan lehet, mint a XX. század Európája: a véres és erőszakkal teli.
Az Egyesült Államok hanyatlása egy sor gyenge államot is érint. Így például, az amerikai hanyatlás után elkerülhetetlen a partnerség összeomlása Mexikóval: az USA-ban is megjelenik a rettegés a biztonságért, ami fokozhatja a nacionalizmust, a mexikói oldal viszont felidézheti területi igényeit. Brzezinski szerint minden olyan területen, ahol jelenleg az USA ”hatalmi fölénye és mindenhatósága” tartja fenn a rendet, elkezdenek élesedni a konfliktusok. Ennek eredményének tulajdonítja a tengeri szállítási útvonalak, a környezet, a kozmosz, sőt a kibertér ellenőrzésének gyengülését a nemzetközi közösség által.
Brzezinski felszólítja az Egyesült Államokat, hogy vagy kezdjen el egy új külpolitikai stratégián gondolkodni, vagy kezdje meg a felkészülést az elkerülhetetlen globális zavarokra.
A Foreign Policy-ban publikált másik cikkében Zbigniew Brzezinski megjegyzi, hogy az USA gyengülő globális befolyása regionális konfliktusokhoz vezethet. Ad egy listát is, amiben azt a nyolc országot sorolja fel, amelyek Amerika hanyatlásának vesztesei lesznek.
1. Brzezinski úgy véli, hogy Grúzia számára ez az Oroszország részéről megjelenő ”politikai megfélemlítéstől és a katonai agressziótól” való sebezhetőséget jelenti. A cikk leírja, hogy ez mihez vezethet: erősíti Oroszország befolyását Európa olaj- és gázellátásának déli ”csatornája” felett, ami viszont az európai országokra történő nyomás növekedését jelenti Oroszország politikai céljainak elfogadására.
2. Tajvant sokkal jobban fogja veszélyeztetni Kína és teljesen a kínai gazdaság sikereinek ”varázsa alá kerülhet”. Közeledik az újraegyesülés időpontja, de a feltételeket Peking fogja diktálni. Mindez a konfrontáció fokozott kockázatához vezethet Kínával.
3. Dél-Korea előtt megjelenik a következő dilemma: erősíti a kapcsolatait Japánnal vagy elismeri Kína regionális dominanciáját. Ez a Koreai-félsziget stabilitásának romlásához, továbbá Japán és Dél-Korea részéről az Egyesült Államok jelenlegi kötelezettségei iránti bizalmi válsághoz vezethet.
4. Fehéroroszország számára, az amerikai hanyatlás azt fogja jelenteni, hogy Oroszország újra bekebelezi, ami a balti államok, különösen Lettország biztonságát rontja.
5. Ukrajna számára azt jelentheti, hogy Európa részéről gyengülni fog az akarat és a lehetőség arra, hogy integrálják az országot a nyugati közösségbe. Brzezinski szerint ez újraélesztheti az orosz birodalmi törekvéseket.
6. Afganisztán számára, amely már romokban van, az amerikai csapatok kivonása az ország területéről az állam felbomlásához és a határos országok hatalomért folytatott versenyéhez vezethet. Az eredmény a ”talibán” újjáéledése, az indiai-pakisztáni háború és a nemzetközi terroristák menedékének kialakulása lehet.
7. Pakisztán egy katonák által irányított állammá válhat. Brzezinski nem zárja ki egy radikális iszlamista Pakisztán vagy egy központi hatalom nélküli kváziállam megalakulásának lehetőségét. Ez ahhoz vezethet, hogy nukleáris fegyverrel rendelkező csapatparancsnokok jelennek meg; hatalomra kerül egy nyugatellenes politikát folytató kormány; Közép-Ázsiában regionális instabilitás jelentkezik, amely átterjedhet Kínába, Indiába és Oroszországba is.
8. Izrael és a ”Nagy-Közel-Kelet” számára Brzezinski összességében ”földrengésszerű változásokat” jósol, ami szó szerint felrobbantja a politikai stabilitást. Ennek eredménye az Egyesült Államok és Izrael vagy Irán közvetlen konfrontációja lehet. Brzezinski szerint nem zárható ki a növekvő iszlám radikalizmus és szélsőségesség növekedése sem. Nagyon valószínű egy, az egész világot érintő olaj-és gázválság, ami az USA szövetségeseinek sebezhetőségéhez vezethet a Perzsa-öbölben.
Alekszandr Gyedov - Topwar.ru

A ”tanker háború” elemzők szerint egy hónapig is eltarthat

Teherán közelében az afgán határ mellett elkezdődött az iráni szárazföldi erők hadgyakorlata. Irán épp hogy csak befejezte a Hormuzi-szorosban a nagy méretű haditengerészeti manővereket, máris megígérte, hogy februárban új hadgyakorlatot kezd a stratégiailag fontos területen. A globális média egy lehetséges katonai konfliktus több forgatókönyvét is felvázolta a térségben, és értékelte ennek a háborúnak a hatását a világgazdaságra. ”A műveletet már korábban megtervezték, a Hormuzi-szorosban élesedő helyzetnek nincs hozzá köze” - kommentálták Londonban a Perzsa-öböl térségében a ”Daring” romboló megjelenésével kapcsolatos híreket. Ez az új generációs hadihajó olyan légvédelmi rendszerrel van felszerelve, amely képes egyidejűleg akár több ezer célpont követésére is, miközben a romboló maga láthatatlan marad a radarok számára.
Az iráni vezetés egyelőre nem reagált a hírre. A szakértők azonban úgy vélik, hogy az információt nem hagyják figyelmen kívül. Elég csak felidézni az USA haditengerészet ”John Stennis” repülőgép-hordozójának történetét, amelynek jelenlétét az iráni haditengerészet hadgyakorlatának közeli vizeken az iráni hatóságok provokációnak nevezték.
Meg kell jegyezni azt is, hogy a ”John Stennis” legénységének Teherán megköszönte az iráni halászok kiszabadítását egy vitorlás halászhajóról, akik több mint negyven napot töltöttek a szomáliai kalózok fogságában. Az iráni külügyminisztérium ugyan üdvözölte ezt a gesztust, de elég visszafogottan, ugyanakkor Washingtonban sokkal lelkesebben beszéltek a ”kinyújtott segítő kézről”.
”Ez egy fantasztikus, hihetetlen történet, amelyet a kollégáimtól hallottam a Pentagonból. A Hormuzi-szorosban történő megjelenésével az iráni hatóságok felháborodását kiváltó ”John Stennis” repülőgép-hordozó legénysége menti ki az iráni hajósokat, akik másfél hónapig voltak túszok”, - mondta Victoria Noland, az USA külügyminisztériumának szóvivője.
”Irán nem egyszer segített már más országok hajósainak kiszabadításában a kalózok fogságából. Ez egy humanitárius gesztus, amelynek a nemzetközi kapcsolatokhoz semmi köze” - mondta Ali Akbar Szalehi, Irán külügyminisztere.
A konfliktus további forgatókönyve így nézhet ki: január 30-án az EU országok külügyminisztereinek találkozóján várhatóan döntés születik egy új olaj embargó bevezetéséről. Az Egyesült Államokat eközben kisegíthetik az ázsiai régió országai, amelyek, ha nem is beszüntetik, de legalább is csökkentik olajimportjukat Iránból.
Irán viszont, ahogy azt megígérte, lezárja a Hormuzi-szorost. Műszaki szempontból ez olyan, mint egy ”tanker háború”. Más szóval, az Iszlám Köztársaság a levegőből és a tengerről is lőni fogja a külföldi olajszállító hajókat. A hajózási útvonalak mentén tengeri aknákat telepítenek. Ebben az esetben az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok valószínűleg erőt fog alkalmazni - először elpusztítják az iráni anti-hajó rakéta rendszereket, majd az iráni flottát. A szorosba aknaszedő hajókat küldenek, amelyek képesek semlegesíteni víz alatti robbanóanyagokat. Egy ilyen fegyveres összecsapás legalább egy hónapig tart – épp annyi ideig, ameddig előzetes becslések szerint az importáló országok kitartanak az iráni olaj nélkül.
A Nemzetközi Energia Ügynökség tervei szerint a világpiacon az olajat Japán, az EU és az USA stratégiai tartalékaiból biztosítják. Ez idő alatt az ”fekete arany” értéke is emelkedni fog, és 200 dollárnál több lesz hordónként.
Az események sok szempontból attól függenek, hogy Irán egyedül marad-e. Az Iszlám Köztársaság pénzügyi vagy katonai támogatást a latin-amerikai országoktól kaphat. Január 8-án Mahmúd Ahmadinezsád, Irán elnöke a latin-amerikai régióba utazik egy körútra…
Topwar.ru

Irán, Hormuz, és a jog

 

Franciaország, Anglia és az Egyesült Államok egyre csak retteg. Az iráni hatóságok több szektora is jelezte korábban, hogy az Iszlám Köztársaság úgy dönthet, lezárja a Hormuzi-szorost. Mi a reakció? Sírás-rívás, mondván hogy egy ilyen cselekedet "illegális" lenne. Érdekes szó, főleg ettől a háromtól...
Illegális? Milyen érdekes. Mi volt az iraki háború, ha nem illegális? Rendelkezett Szaddam Husszein olyan tömegpusztító fegyverekkel, amelyek azonnali és közvetlen veszélyt jelentenek az az Egyesült Államokra és szövetségeseire? Hol vannak ezek a fegyverek?
Az a háború az ENSZ égisze alatt indult, és több százezer embert gyilkoltak meg a NATO beavatkozás során. Legális volt, hogy koncentrációs tábort nyitottak Abu Ghraibban, Bagdadban? Legális volt az ételek megmérgezése? Legális volt, hogy civileket fogva tartottak? Legális volt az is, hogy a női fogvatartottakat megerőszakolták? Arról nem is beszélve, hogy a férfiakat is...
Talán nem volt "illegális", hogy a fogvatartottakat megfosztották az alvástól, a víztől, és a CIA tömegesen kínozta a bebörtönzötteket? Mennyire legális a guantanamói koncentrációs tábor? Mennyire legális fogva tartani és megkínozni embereket, benntartani őket bármiféle vád vagy akár megfelelő eljárás nélkül, és anélkül, hogy ügyvédhez juthatnának, telefonhoz, vagy akár a családjaikkal kapcsolatot létesíthetnének?
Mikor a két "korábbi" gyarmati hatalom, Anglia és Franciaország az Egyesült Államokkal karöltve lerohanta Líbiát, az mennyire volt legális? Tán nem szegték meg az ENSZ határozatait az invázióval, nem szegték meg a törvényt, mikor anélkül kezdtek katonai beavatkozásba, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsával egyeztettek volna, tán nem vették semmibe az ENSZ 1970 és 1973 (2011) határozatainak feltételeit?
Talán legális volt, hogy a genfi egyezmény ellenére lerombolták a civil közműhálózatot Líbiában? Legális volt megsemmisíteni a vízellátást, hogy "megtörjék a hátországot"? Legális volt, hogy lerombolták az elektromos hálózatot?
Mennyire volt legális meggyilkolni Kadhafi unokáit? Jelentettek bármiféle veszélyt, esetleg részét képezték a parancsnoki láncnak? Tán nem volt illegális földi haderőt bevetni Líbiában, nem volt illegális terroristákat fegyverrel ellátni és beavatkozni a kialakított belső konfliktusba? Az nem volt illegális, hogy a NATO olyan terroristákat támogatott, akik rajta voltak saját célpontlistáján?
Nem túl sok az az "illegális" szó a nemzetközi közösség két olyan országától, amelyek korábban is gyarmatosító hatalmak voltak, a mészárlás "szakemberei", és egy harmadik szörnyeteget szültek, ami még őket is felülmúlja? Tegyük fel, hogy ahelyett, hogy fenyegetik Iránt, civilizált módon leülnek tárgyalni, és tegyük fel, eljutnak arra a pontra, hogy ha Izraelnek lehet atomfegyvere, akkor...
Timothy Bancroft-Hinchey - Pravda.Ru


Az Egyesült Államok és Izrael közösen keresnek indokot az Irán elleni támadáshoz

 

Amerikai és izraeli tisztviselők megbeszéléseket kezdtek arról, hogy milyen közös indokot tudnak találni Irán megtámadására, írja a The Daily Beast.
A konzultációkra azért van szükség, mert Leon Panetta, az USA védelmi minisztere november 11-i nyilatkozatában egy ilyen katonai művelet ”előre nem látható” következményeire figyelmeztetett.
Az újság információi szerint ez a kommentár ”dühössé” tette az izraeli vezetést, amely azonnal tiltakozó feljegyzést küldött a Fehér Háznak washingtoni nagykövetén, Michael Oren-en keresztül. Az Egyesült Államok válaszlevelében hangsúlyozta, hogy Washington kijelölte magának a saját ”vörös vonalait”, amelyeknek átlépése Teherán számára a háborút jelentené.
Panetta azonban nem folytatta a pacifista retorikát és később újra arról kezdett beszélni, hogy az iráni nukleáris program megszüntetése érdekében ”minden lépés” megtehető, ami általában katonai műveletet jelent.
Ennek ellenére az izraeli és amerikai álláspont egyeztetése érdekében azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a támadás indoka, a felek tárgyalásokat kezdtek.
Ezen túlmenően a The Daily Beast megjegyzi, hogy az izraeli tisztviselők átadták az USA-nak a saját felderítési adataikat - többek között az iráni nukleáris létesítményekkel határos területek talajmintáit -, amelyek Irán nukleáris programjának jelentős előrehaladását bizonyítják.
Korábbi jelentetések szerint az Egyesült Államok és Izrael között véleménykülönbség van az iráni atomipar fejlettségi szintjének értékelésében: az izraeliek szerint az sokkal fejlettebb, mint azt az amerikaiak gondolják.
Mind az Egyesült Államok, mind Izrael nagyon aggódik Iránnak a nukleáris területen felmutatott fejlődése miatt és azzal gyanúsítják az Iszlám Köztársaságot, hogy saját nukleáris fegyverek kifejlesztése a céljuk. Mindkét ország tisztviselői többször is kijelentették, hogy nem engedhetik meg, hogy ez megtörténjen, és megtesznek minden lehetséges lépést annak érdekében, hogy Teherán ne jusson ilyen fegyverhez.
Ugyanakkor a legrégebbi izraeli újság, a Haaretz tudósítása szerint Tamir Padro, a Moszad izraeli titkosszolgálat igazgatója (a képen... elrettentésül... - szerk.) egy fellépése során bejelentette, hogy önmagában az, hogy Iránnak nukleáris fegyvere lesz, nem jelenti automatikusan hazája megsemmisítését.
Padro a több mint száz izraeli követ előtt megtartott beszédében azt mondta, hogy szervezete különböző módszereket használ, ha nem is az iráni nukleáris program megszüntetésére, de legalább annak lassítására. Ugyanakkor viszont azt is kijelentette, hogy a népszerűvé vált kifejezést az ”Izrael számára halálos iráni veszély”-ről túl gyakran és túl szabadon kezdik használni.
A ”Moszad” igazgatója így világította meg a nukleáris Iránt: ”Veszélyes? Feltétlenül az. De ha mindenki azt mondja, hogy ez halálos, mit tegyünk, ha megkapják a bombát? Csukjuk be a boltot, és menjünk haza? Ez nem erről szól”.
Az ülésen jelen levő nagykövetek közül három is azonnal megjegyezte, hogy a hírszerzési főnök nem mondott semmit egy esetleges Irán elleni támadásról, de egyértelművé tette, hogy a nukleáris fegyver megjelenése Teheránban nem jelenti Izrael azonnali megsemmisítésének veszélyét.
Korábban az iráni nukleáris programot ”halálos fenyegetés”-nek és az ”ország létezése elleni fenyegetés”-nek nevezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter is. Ezeket a kifejezéseket használva mindketten többször is hangsúlyozták, hogy az ország nem engedhet meg magának olyan helyzetet, amelyben a megsemmisülés fenyegeti. Ezzel kapcsolatban mind a miniszterelnök, mind a honvédelmi miniszter megígérte, hogy mindent megtesznek ennek megakadályozására. Véleményük szerint a katonai művelet továbbra is az egyik alternatíva.
Irán egyre aktívabban folytatja fejlesztéseit a nukleáris területen, ami nagy szorongást vált ki a nyugati országokban és Izraelben. Azt gyanítják, hogy Teherán megpróbál nukleáris fegyverekhez jutni, amelyeket fel tud használni Izrael ellen. Az ország kis mérete miatt még a korlátozott nukleáris támadás is katasztrofális következményekkel járhat.
Lenta.ru

Ferenci Csaba

Iráni és USA-izraeli hadgyakorlat egy helyen egy időben?

 Irán frissen bejelentett néhány héten belül kezdődő tengeri hadgyakorlata a Hormuz-szoros közelében minden jel szerint egybeesik egy komoly amerikai-izraeli hadgyakorlattal ugyanebben a térségben, ami jelentősen megnöveli egy esetleges háborús provokáció esélyét mindkét fél részéről.

„Elképzelhető, hogy a Nagy Próféta kódnéven futó legújabb iráni hadgyakorlat egybeesik az Egyesült Államok és Izrael nagyszabású közös hadgyakorlatával a Perzsa-öbölben,” írja a Ria Novosti.
Ali Fadavi admirális, az Iráni Forradalmi Gárda tengerészeti parancsnoka tegnap este a Fars hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az új hadgyakorlat „más” lesz, mint a korábbiak.
Az iráni bejelentés azt követően érkezett, hogy az Egyesült Államok az USS John C. Stennis repülőgép anyahajót a Hormuz-szoroshoz küldte éppen a folyamatban lévő iráni hadgyakorlat közepén.

Irán erre több rakéta kilövésével válaszolt a hadgyakorlat részeként, utasítva az amerikai hadihajót, hogy „maradjon távol a Perzsa-öböltől.”
A „Megszorító kihívás 12” kódnevű amerikai-izraeli hadgyakorlat a két hatalom legnagyobb közös katonai akciója lesz, melynek célja elvileg „a két ország védelmi rendszereinek javítása és az együttműködés fejlesztése.”
Az egyre növekvő feszültség közepette bejelentett, időben egybeeső két hadgyakorlat kísértetiesen emlékeztet a Bush kormány idején tervezett akcióra, melynek során két ál-iráni járőrhajó támadott volna meg egy amerikai hadihajót, ürügyet szolgáltatva a támadásra.
2008. januárban az amerikai kormány bejelentette, hogy perceken múlt egy iráni járőrhajók elleni támadás elrendelése, mert a kormány információi szerint az iráni hajók közötti kommunikáció arra engedett következtetni, hogy azok egy amerikai hadihajót készülnek megtámadni.
A kormány szerint az iráni hajók a következő üzenetet adták le: „Felétek jövök. Néhány percen belül fel fogtok robbanni.” A tűzparancsot elvileg az utolsó percben vonták vissza, miközben az iráni hajók távolodni kezdtek. 

Forrás: Infowars.com

2012: Az Irán elleni háború éve?


Az iráni helyzetet és az ország nukleáris létesítményei elleni támadást körülölelő kérdések a Yom Kippur háború 1973-as kitörése előtti izraeli-egyiptomi helyzetet juttatják eszembe. Anwar Sadat-nak Gamel Abdul Nasser halála utáni hatalomra jutását követően Sadat időről-időre kijelentette, hogy amennyiben Izrael nem adja vissza a 67-ben elfoglalt területeket Egyiptom erővel fogja visszavenni azokat.
Akkoriban az izraeliek nevettek Sadat nyilatkozatain. Még az újévi partikat reklámozó szórólapok is „a leszámolás évéről” beszéltek, szándékosan Sadat szavajárását használva. 1971 leszámolás nélkül telt, ahogyan 1972 is.
Izrael magabiztossága és önelégültsége az évek múlásával egyenes arányban növekedett. És akkor megtörtént. 1973 végül elhozta a „leszámolást”. Anwar Sadat betartotta ígéretét és visszavette, amit Izrael annakidején erőszakkal elvett tőle: a Sínai-félszigetet.
Az Izraeli titkosszolgálat 1990 óta rendszeres jelentéseket készít Irán atomprogramjának aktuális állapotáról.
Az egyik jelentés 1997-et igazi fordulópontként jelölte meg, majd ezt követően a következő fontos dátum az ezredforduló volt, ahonnan szerintük „nem volt visszaút”. Az ezredforduló jött és ment és azóta új terminológiával álltak elő: 2004 körül „technológiai küszöbről” kezdtek beszélni. Fordulópontként említették még 2007-et, majd 2010-et és 2011-et is.
Az értékelések helytelennek bizonyultak. Talán tévedtek. Elképzelhető, hogy elkészítésükkor helyesek voltak és csak a Mossad-nak betudható, a CIA és a brit MI6 együttműködésével végrehajtott titkos akciók, mint például veszélyes számítógépes vírusok, iráni katonai bázisokon történt robbantások és hasonló akciók akadályozták meg Iránt tervük végrehajtásában.
Meir Dagan pályafutása során, mint a Mossad vezetője (2002-2010), a titkosszolgálat sok jelentős információt szerzett és még több sikeres, stratégiai fontosságú akciót hajtott végre. A Mossad szolgáltatta azt az információt is, ami lehetővé tette, hogy az izraeli védelmi erők elpusztítsák a nagy hatótávolságú rakétákat a második libanoni háború során.
Több forrás szerint a Mossadnak köszönhetők Szíria plutónium erőművére vonatkozó információk is, amit Szíria állítólag nukleáris fegyver létrehozására akart használni. Az izraeli kormány ezen titkosszolgálati értesülések alapján rombolta le az erőművet.
Szintén az izraeli titkosszolgálat pontos információi segítségével végeztek Imad Mughniya, Hezbollah ügynökkel Damaszkuszban valamint Muhammad Suliman, szíriai tábornokkal, aki az iráni különleges küldetésekkel kapcsolatos közvetítési feladatokat látta el Bashar Assad szíriai elnök megbízásából, koordinálta saját országa atomprogramját és feladatai közé tartozott a Hezbollah-nak szánt rakétaszállítmányok irányítása. A Dagan irányítása alatt álló izraeli titkosszolgálat eredményeinek gyöngyszeme mégis az iráni atomprogram hátráltatása volt.
A legtöbb ember általában saját megérzéseiben bízik, így nem meglepő, hogy Dagan a titkos akciók hatékonyságában hitt. Ez a hit volt a különleges akciók gyenge pontja: amikor a tervezők azt gondolják, beleértve az amerikaiakat, a briteket és az izraelieket is, hogy taktikai és stratégiai területen egyaránt nagy dolgokra képesek.
A jeruzsálemi, washingtoni, londoni és párizsi döntéshozóknak rendkívül kényelmes hinni ezekben az akciókban. Hinni, hogy elhozzák a kívánt megoldást.
Nem alábecsülve a titkos akciók sikerét, a legtöbb izraeli, amerikai és európai szakértő egyetért, hogy ezek nem elegendők Irán atomprogramjának megállításához. Irán közel van a „leszámolás” napjához. A „technológiai küszöbön” mindenesetre már túl van.
Tud urániumot dúsítani, több kísérletet végzett 90%-os tisztaságúra dúsított urániummal valamint láncreakciót kiváltó robbanóanyagokkal. Az általános konszenzus szerint 2012-re, de legkésőbb 2013-ra Irán képes lesz atombombát előállítani. Igaz, a fegyver valószínűleg egy összetákolt atombomba, nem pedig atomtöltetű rakéta lenne, aminek összeállításához további néhány évre lenne szüksége.
Ezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy Dagan-nak igaza volt, amikor kijelentette, hogy Iránnak 2014-2015-re nukleáris fegyvere lesz. Amennyiben a tervet egy-másfél éven belül sikerül végrehajtani valamilyen formában, a játékszabályok jelentősen megváltoznak.
Úgy tűnik, a döntéshozók kénytelen lesznek hamarosan dönteni Irán megtámadásával kapcsolatban. Három évvel ezelőtt, nem sokkal Benjamin Netanjahu miniszterelnökké választása előtt, Netanjahu Bar Ilan-ban tartott beszédének írója úgy gondolja, Izrael érdeke azt diktálja, hogy támogassák a palesztin állam megalakítását. Egy ilyen lépés kivívta volna az arab és a muzulmán világ, Európa és az Egyesült Államok támogatását.
Egy ilyen lépés megerősítette volna Izrael politikai pozícióját és biztonságát, és hatására Irán általános befolyása a közel-keleten valamint kisebb radikális csoportok, mint a Hezbollah felett csökkent volna. Egy ilyen helyzetben Izrael előállhatott volna egy meggyőző indokkal Irán megtámadására és minden szereplő – az arab és muzulmán világ, Európa és az Egyesült Államok – vagy nyíltan támogatta volna az akciót, vagy tartózkodott volna a nyílt kritikától. Netanjahu és kormánya azonban nem szándékozik támogatni vagy lehetővé tenni a palesztin állam megalapítását.
Izrael így elszigetelt maradt Irán ellen irányuló terveivel. Arról nem is beszélve, hogy a támadás lehetősége Irán nukleáris létesítményei ellen már csak korlátozott ideig van jelen Izrael számára, főleg az Egyesült Államokkal összehasonlítva, így az USA valószínűleg nem teheti meg, hogy rábólintson a támadásra, akkor sem, ha ez egyezne szándékával.
Ezt figyelembe véve jelenleg az egyetlen ország, amelyik képes lehet megállítani Iránt az Egyesült Államok. Az elmúlt hetek során Leon Panetta védelmi miniszter és Martin Dempsey vezérkari főnök igencsak megváltozott hangnemben beszéltek egy Teherán elleni támadás lehetőségéről, kihangsúlyozva, hogy az Egyesült Államok mindent megtesz annak megakadályozása érdekében, hogy az ajatollah atomfegyver birtokába jusson.
Több izraeli és amerikai elemző szerint ez az Egyesült Államok megváltozott politikai hozzáállásának tudható be. Szerintem nem. Barack Obama számára mindig is fontos volt, hogy megállítsa Irán atomprogramját, bár elképzelhető, hogy korábban ez nem volt mindenki számára ennyire egyértelmű.
Most, hogy közelegnek az új választások, Obama fontosnak tartja, hogy kihangsúlyozza kötelességét az iráni veszély kezelését illetően, főleg az őt ért komoly támadások fényében a republikánus oldalról.
Az is egyértelmű, hogy az általa közvetített üzenet célja nem csupán újraválasztási esélyeinek növelése. Irán tudomására akarja hozni, hogy az Egyesült Államok állja a szavát és amennyiben nem állnak le az atomfegyver fejlesztéssel magukra vonják haragját.
Az üzenet Oroszországnak és Kínának is szól, burkoltan figyelmeztetve őket, hogy ha nem képesek visszafogni az iráni fegyverkezést, katonai konfliktusra számíthatnak.
Mindent összevetve úgy gondolom, hogy amennyiben Barack Obama arra a következtetésre jut, hogy nem képes megállítani az  iráni atomprogramot, komolyan megnő a katonai támadás valószínűsége. Ez akár 2012-ben, még a választások előtt, de röviddel utána is megtörténhet. A leszámolás éve rajtunk van. 

Forrás: haaretz.com

Titkos amerikai-izraeli háború Irán ellen?

(AFP) Egyre több volt amerikai titkos ügynök és Irán szakértő gondolja, hogy a Teherán melletti katonai támaszponton a múlt hónap során történt robbanás egy közös amerikai-izraeli titkos akció eredménye volt, melynek célja Irán nukleáris és rakétaprogramjának hatástalanítása, írta vasárnap a Los Angeles Times.
Az Iráni Forradalmi Gárda támaszpontját november 19-én megrázó, óriási erejű robbanás a katonai komplexum szinte valamennyi épületét romba döntötte és 17 embert ölt meg, köztük Hassan Tehrani Moghaddam tábornokot, aki az iráni ballisztikus rakétaprogram irányításáért volt felelős.
A Los Angeles Times szerint a titkos akció igazi célja Irán atomfegyvereinek hatástalanítása volt, hogy ezáltal szükségtelenné váljon egy amerikai-izraeli légitámadás és csökkenjen az Irán jelentette veszélyt.
„Úgy tűnik a XXI. század az ilyen ki nem mondott, titkos háborúk ideje,” nyilatkozta Patrick Clawson, a Washington Intézet közel-keleti politika csoportjának Irán-biztonsági szakértője a lapnak. „Úgy tűnik valóságos merényletkampány és kiberháború folyik, és emellett egy kevésbé köztudott szabotázs kampány is.”
Az ilyen akciók minden esetben titkosak, azok, akik tudnak róla nem beszélnek, áll a cikkben.
A The Times szerint az Egyesült Államok és szövetségesei évek óta próbálják olyan módon szabotálni Irán atomprogramját, hogy titokban hibás alkatrészeket, hibás terveket vagy szoftvereket adnak Iránnak. Természetesen ezekre a szabotázsakciókra nincs bizonyíték, de nyilvánvaló, hogy Irán akadályokba ütközött, ami évek óta hátráltatja atomprogramját.
„Egyértelmű, hogy ezt tesszük,” idézi a cikk Art Keller volt CIA tisztet, aki számos Iránnal kapcsolatos akcióban vett részt. „Tulajdonképpen ez a CIA fegyverkezésellenes csoportjának hivatalosan megfogalmazott küldetése: mindent megtenni, hogy lelassítsák Irán tömegpusztító fegyverek előállítására irányuló programjait.”
Sok nyugati szakértő úgy gondolja, hogy annakidején a Stuxnet vírust is amerikai és izraeli mérnökök juttatták be az iráni atomprogramban résztvevő rendszerekbe, írja a The Times.
Sem az amerikai sem pedig az izraeli kormány nem ismerte el, hogy része lett volna a kibertámadásban. 

Forrás: France24

 

Cigi, cigi!!! Avagy milyen "dohány" van a cigarettában?

A mai cigaretta alapanyagai: "Barnapapir, tehén húgy, vegyi izesitők és illatositók és még sok más érdekesség...

Ramon Cue Romano: Magadra hagytunk tégedet

Így tették tönkre az országot

Említésre méltónak találom az egyik gyár történetét. Balatonfűzfő, NIKÉ gyár. A gyár nyereségesen működött, természetesen ennek ellenére (rabló)privatizálták. Egy olasz cég, a Fiocchi vette meg. Folytatódott a katonai és egyéb pirotechnikai termékek, füstölők, jelzőrakéták, lőporok stb. gyártása. Azonban a tulajdonos elkezdett szelektálni, és leállították azoknak a termékeknek a gyártását, amelyeket az olaszországi gyárában is gyártottak.
A tulajdonost - mint ahogy azt a külföldi kézbe került cégeknél megszokhattuk -, nem érdekelte más, csak az, hogy mit lehet kilapátolni a cégből és az országból. A Fiocchi tavaly eladta a gyárat egy svájci üzletembernek. További leépítések történtek, és a cég területeinek további eladása. A cég beszüntette a hatalmas keresletnek örvendő magyar lőszerek gyártását. A gyár a környék megélhetését biztosította, a privatizálás előtt több mint 2000 ember dolgozott itt. Mára alig 200-an. A balatonfűzfői embereknek pedig nincs hova elhelyezkedni. A legközelebbi város Veszprém, de munkalehetőség nincs. Rengeteg családot tett tönkre az, hogy a külföldi tulajdonosok csak azért, hogy egy újabb ország piacát megszerezzék, egy gyárat tönkretettek hazánkban. Így válik enyészetté, egy nagy múltú, nagy tekintélyű gyár. A többi elherdált vállalattal együtt. 
Jelenleg az üzem siralmas látványt nyújt. Árnyéka régi önmagának. Gaz, omladozó vakolat, betört ablakok a még működő üzemegységeken is. Látható, hogy továbbra is csak az a fontos a gazdájának, mit lehet kiszedni a cégből. Szégyen és gyalázat. Az elmúlt 20 év eredménye ordít le az egész gyártelepről. Ezért kártevő bűnöző mind, aki ebben a hazát tönkretevő színjátékban a legkisebb mértékben is benne volt.
László - Balatonfűzfő


Gyáraink tönkretétele

Nemrégen olvastam a honlapon két kapcsolódó cikket. Ezek ihlettek meg. Mivel Borsod a szülőhazám az ott lévő problémákat látom. Időrendi sorrendet nem tudok felállítani, de az teljesen mindegy a végeredmény szempontjából. Mindenféleképpen az elmúlt 22 év kormányait terheli a felelősség. Mivel a "privatizálás" ezen formája az ő találmányuk.
Kezdem az ózdi vaskohászattal. Mivel "veszteséges" volt (legalábbis azzá tették), hát gyorsan megszabadultak a tulajdonjogoktól. Egész Ózd és a környező települések legnagyobb munkaadója volt a cég. Több ezer munkahelyet kellett betölteni amikor még volt termelés. A vasúti szállítás is ki volt építve a gyár területén. Hatalmas mennyiségű kohászati terméket voltak képesek előállítani. Mikor külföldi (zsidó) tulajdonba került, rögtön elbocsájtották az emberek felét a másik felét meg a gyár darabjaira bontása után. Elvittek minden hasznosítható dolgot és külföldön újrahasznosították. Ma törött ablakú épületek, bedőlt kerítés, cigány hordák által kifosztott telephelyek és csarnokok vannak az enyészetre bízva. A városban persze olyan fokú lett a munkanélküliség, amit már kezelni sem lehet.
Ózdhoz is köthető még egy "nagyüzem" bezárása, ami "népbetegség" Borsodban, az pedig a bánya. Minden bányát veszteségesnek tituláltak, és azonnal be is zártak. Így járt Ózd, Putnok, Királd, Ormosbánya, Rudabánya, Felsőnyárád, Rudolftelep, Alberttelep, Edelény stb. Mivel az én nagyapám is volt bányász, sokszor mesélt a föld alatt történtekről. De nem csak a rossz dolgokról szóltak a történetei, hanem a rengeteg szénről is. Köbkilométerekről beszélt... Ezt nem lehetett nyereségesen üzemeltetni? Több bányát elárasztottak vízzel, hogy csak azért se lehessen újra üzembe helyezni.
A Diósgyőri vaskohászat hasonlóan járt, mint ózdi társa. Külföldi tulajdon, emberek elbocsájtása tömegesen, gyár kifosztása, elszállítása (külföldön újraépítése), maradék emberek kirúgása... Mivel 4.5 milliárd vesztesége volt a gyárnak 1 forintért adták el. Ez a privatizáció...
Még megemlíteném a bélapátfalvai cementgyár esetét is. Ott a konkurencia miatt vetettek véget a termelésnek. 5 cementgyár működött hazánkban amikor lecsaptak Bélapátfalvára. 2-2 tulajdon volt egy kézben. Közösen felvásárolták a Bélapátfalvit, majd szó szerint a földdel tették egyenlővé. Az épületeket kibelezték, elszállították (máshol újra felállították), a szállító szalagokat szétszedték, a silókat felrobbantották, hogy véletlenségből sem lehessen újra beindítani a termelést. Azt azért tudni kell a bélapátfalvi cement (a mészkőnek köszönhetően, amiből bányászták), messze földön híres volt. A kőművesek ha tehették ezt használták, mivel a kötési és szilárdsági tulajdonságai messze felülmúlták a hasonló minőségűnek beállított társaiét. Persze az ott dolgozók is munkanélküliek lettek...
Végül még egy üzletág összeomlását vizsgálnám meg. Ez pedig a cukorgyárak esete. Gondolom mindenki emlékszik arra, amikor egyik napról a másikra duplájára nőtt a cukor ára. Mindez annak köszönhető, hogy a magyarországi cukorgyárak 1 kivételével bezárásra ítéltettek. Ott is minden hasznosíthatót elvittek és a maradékot lerombolták. Ezt nemcsak a gyárban dolgozók sínylették meg, mivel a mezőgazdaság egy szelete a gyárak kiszolgálására volt ráállva. A cukorrépa termelők megtermelték a répát, de nem volt aki felvásárolja tőlük. 1 év haszon nélküli termelés bárkit a padlóra küld... Pedig a gyárak környékén nagyon sok embernek ez volt a fő megélhetése. Két legyet ütöttek egy csapásra.
A fent említettek csak kiragadott példák. Közel sem teljes a kép. Gondoljunk bele hány embertől vették el a megélhetést. Privatizáció. Nem, ez népnyúzás!!! A felelősök pedig a haszonnal a zsebükben nyugodtan fekszenek le aludni. De nemsokára felébred ez a nép Csipkerózsika álmából, és megkeressük őket!
Isten minket úgy segéljen! B.Gy.

Egy videó, amely boldogabbá teheti az életedet

nap kicsi



Egy videó, amely boldogabbá teheti az életedet
Csak szeretném felhívni minden néző figyelmét, aki elkezdi nézni ezt a videót, hogy ha komolyan veszed ezt a tudást, amiről itt lesz szó, és alkalmazod az életedben, akkor boldogabbá, harmonikusabbá válhat a sorsod. Minden csak rajtad múlik, és azon, hogy hogy döntesz. Élsz-e a lehetőséggel? Legyen, ahogy az Isten jónak látja! A filmben elhangzó információk segítségével képes leszel a különböző érzelmi, gondolati és emberi konfliktusaidat kezelni, meggyógyíttatni. Használd őket szorgalmasan! Az életed minden helyzetében alkalmazhatod ezt a tudást, mikor szükségesnek érzed.
Napjainkban gyakran emlegetik, hogy ébrednie kell az embereknek. Ébredni de mire? Az már nagy eredmény, ha valaki kezdi felismerni az összefüggéseket a hazánk sorsával, és az azt károsan befolyásoló érdekcsoporttal kapcsolatban. Azonban a lexikális tudás mit sem ér, ha közben a lelked, és a nemzeti lelkület sötétségben fetreng.
Jól mondják, hogy ébresztő, és ez az ébresztés nem más kell, hogy legyen, minthogy a magyarság ismét visszafordul az Istenhez, úgy, mint régen.
Hogy miért fontos ez? Azért, mert a nemzet lelkülete határozza meg a sorsunkat és, hogy milyen vezetők állnak az ország vezetésében. A nemzet létének alakulása a nemzeti lelkület beállítottságával van összhangban. Az egyik a másiknak a megnyilvánulása az anyagi világban. Összefüggnek!
Széchenyi mondta, hogy:
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb elkergeti. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
Ezért kell, hogy a magyarság életfelfogása ismét az Istenről szóljon, a teremtőről, mint őseink idejében, hogy a legnagyobb jót tudjuk a népünk életében kinyilatkoztatni.
A világ jobb lesz, ha az emberiség lelkülete is jobbá válik.
Sokan tanítanak a rosszra, kevesen a jóra. A nemzeti és álnemzeti médiafelületeken sajnos inkább a gyűlöletkeltés, erőszakosság, negatív lelki megnyilvánulások vannak bátorítva, középpontba helyezve. Azonban az erőszak nem egyenlő az igazi erővel. Az igazi erő nem az izmaid mennyiségétől függ, hanem a lelked állhatatosságától, hogy milyen mértékben vagy képes képviselni az Igazságot. Milyen mértékben vagy képes Isten akaratát választani a saját akaratod helyett? Milyen mértékben vagy képes engedni, hogy Isten eszköze légy a világban, ahol esetleg a sötétség leledzik? Ezen múlik minden! A teljes magyarságnak ismét az Igazságot kell képviselnie, úgy, ahogy őseink tették, mert azért ilyen nagy a szomorúság a Földön, mert nincsen, aki fényt gyújtana. Ráadásként az emberek még ragaszkodnak is a sötétségükhöz, ami nem más, mint a gyűlölet, a gonoszság, a rosszindulat és minden egyéb negatív hozzáállás az élethez. Légy figyelmes gondolataidra, érzéseidre és megnyilvánulásaidra, hogy felismerd, hogy a jót képviseled-e bizonyos élethelyzetekben, vagy sem? Ez a három dolog határozza meg sokszor a sorsodat. A gondolataid, az érzelmeid, és az ezek által motivált megnyilvánulásaid.
A gonoszság terjedésének útja, hogy a gonoszság, a gonoszságra kapható emberekkel, elkövettet gonosz dolgokat a jóemberek ellen, hogy azok kibillenjenek a lelki egyensúlyukból és így ők maguk is, a gonoszságra, gonoszsággal válaszoljanak. Így a jó emberekre is átterjedt a rosszaság. Csak azt tedd mással, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek. Azaz a gonoszság hatására próbálj meg jónak maradni. Könnyű mondani, de nehéz megtenni. Itt fogsz találni pár módszert, amivel megkönnyítheted ezt a dolgot. A gonoszság, vagy kísértés ellen nem harcolni kell, hanem egyszerűn próbálni kell jónak lenni. Azért mert, amire fordítod a figyelmedet, arról fog szólni az életed. Figyelj a jóra, a többit meg majd az élet intézi, úgy, ahogy azt mindenki kiérdemelte magának. Nem nekünk kell ítélkeznünk másokon. Neked egyedül saját magadért, tetteidért, érzéseidért, gondolataidért kell felelősséget vállalnod. Vizsgáld meg, hogy te milyen lelkületet képviselsz ilyen téren az életed különböző helyzeteiben!
Az ítélkezést nyugodtan hagyd meg mindenkinek, a saját maga számára, mert eljön minden ember életében az a pillanat, legkésőbb a halála után, mikor a lelkiismerete szerint kell majd magát megítélnie. A mérleg egyik serpenyőjében az ő lelke áll, a másikban pedig Isten legnagyobb jósága. Kérdés, hogy lebillen-e a mérleg, vagy egyensúlyba fog kerülni? Képes voltál-e a megvalósítható legnagyobb jót megvalósítani az életedben, vagy nem is törekedtél rá? Lehet nem sikerül egyből, de az már hatalmas előrelépés, ha figyelmessé válsz a gondolataidra, érzelmeidre, tetteidre, hogy milyen lelkiség is hatja át őket. Milyen lelkiség munkálkodik rajtad keresztül? Gondolkozz el ezen életed minden helyzetében, pillanatában!
Nem Isten büntet meg bennünket, hanem mi büntetjük meg magunkat a múltban elkövetett tetteink miatt érzett lelkiismeret furdalásból kifolyólag.
Isten nem akar elítélni. Az ítél el másokat, akiben félelem van, és a félelem nyomán megjelenhet benne a rosszindulat és a gonoszság. Istenben nincsen félelem, nincs gonoszság. Istenben teljesség van. Így ő nem ítél el senkit. Elfogad mindenkit, mint ahogy a szél körbeöleli ugyan úgy a jó és a rossz embert is. Ilyen a természete.
Az nehéz az emberi léleknek, mikor végig nézi életének alakulását, hogy ott áll Isten előtt, a legnagyobb jóság előtt és akkor veszi észre, hogy a léte lehetséges, hogy nem tükrözi vissza ezt a hatalmas jót. Lehet, hogy a sorsában nem tudta megvalósítani az abszolút jóságot és így nehéz a fénybe visszaolvadni maradéktalanul, ha vannak még olyan részeink, amelyek lehetnének jobbak és szebbek is. Te hogy állsz ezzel? Ha már tisztában vagyunk hibáinkkal az nagy eredmény. Akkor már tudjuk, hogy mire ügyeljünk, hogy a rossz helyett a szép megnyilvánulásokat tudjuk kifejleszteni magunkban.
A lelkiismeret nem nyugszik, mikor végig tekint a Földön elkövetett hibás tetteken. Vágyik rá, hogy kijavíthassa a tévedéseit, hogy jobbá legyen, mint amennyire volt. Valamint hogy amit adott, azt visszakaphassa, hogy a számlája kiegyenlítődjék. Ilyenkor vágyik a lélek egy újabb életre, hogy megpróbáljon javítani az eredményein. Ilyenkor választ magának egy újabb sorsot, egy újabb életet a szerint, hogy előző megnyilvánulásában hogyan viselkedett. Itt érti meg az ember, hogy miért születik valaki egy éhező afrikai gyereknek és miért születik egy normális, nyugodt család gyermekének. Természetesen sok tényező befolyásolja ezeket a dolgokat, de ki szelet vet, vihart arat, és a sorsunkban láthatjuk azokat az orkánokat, amiket mi vetettünk el egykoron szélként.
Ezek az információk már nincsenek meg a mai egyházban, mert a dogmatizáció nem tesz jót semminek. Azonban a Bibliában a nyomai ennek a tudásnak több helyen megtalálhatóak. Például annál a résznél, mikor Jézus válaszol a tanítványainak arra a kérdésére, hogy Illés próféta mikor fog visszatérni? Ő pedig azt mondja, hogy már visszatért, csak nem ismertétek fel. A tanítványok pedig tudták, hogy Keresztelő Szent Jánosra gondol. Hogy lehetséges, hogy Keresztelő Szent Jánosban Illés próféta lelke volt? Hogy lehet, hogy Illés próféta egyenlő Keresztelő Szent Jánossal? Két test, de ugyan az a lélek lenne mindkettőjükben egy kis időeltolódás által?
Tudom, hogy ez az információ a mai egyházban már nincs jelen, de attól, hogy sokan nem tudnak róla, attól én még nem hallgathatom el az Igazságot. Hipnózisban mindenki eltudja mesélni életének láncolatait. Mikor utána jártak, hogy az ilyen beszámolók igazak-e, akkor meglepődtek, mert valóban éltek azok az emberek, sokszor másik kontinenseken, akikről a páciensek meséltek.
Az életünk alakulása, lelki világunk megnyilvánulása. Félreértések elkerülése végett… az anyagi siker, nem feltétlen egyenlő a lelki sikerrel.
A gazdag embernek sokszor nehezebb meglátni az Igazság fényét, mint a szegénynek, mert neki van, hogy az arany csillogásán akad meg a szeme. A szegény pedig a nyomorgása közepette sokszor előbb fordul Isten felé, utolsó mentsvárként, mint a gazdag. Magyarország már éppen eléggé el lett szegényítve ahhoz, hogy nyomorúsága közepette, a magyarok ismét Isten felé forduljanak.
Azonban nem igaz az a közhely sem, hogy minden gazdag rossz ember. Minden ember más, minden ember a saját maga lelkiisemeretével kell majd, hogy megbékéljen. Te ne akarjál senki felett ítélkezni, mert nincsen jogod hozzá. Soha nem is volt, soha nem is lesz! Az élet nevel. Minden megnyilvánulás visszatér ahhoz, aki útjára indította. Ez bekövetkezik a te ítéleteid nélkül is. Ne ítélj, hogy aztán hozzád se térjenek vissza ítéletek. Legyél Jó, ha tudsz, mert minden más hiábavalóság, mikor a lelkiismereted végigtekint életed történésein! A kezdettől a végig.
Ez a videó azért készült, hogy egy olyan tudást adjon át számodra, amelyet alkalmazva, képes leszel fényt vinni a sötétségbe. Fényt vinni a családodba, emberekkel való kapcsolataidba és az egész életedbe. Én arra kérnélek, hogy ha tényleg fontosnak tartod a jó ügyet, a magyarság ügyét és, hogy egy boldogabb életet élhess, akkor ezt a tudást, amit ebben a videóban találni fogsz, az életed minden területén szorgalmasan alkalmazd, hogy egy szebb és jobb világ jöhessen létre munkásságod nyomán.
 Az első, amivel az életedet az Igazság felé mozdíthatod el, ha felajánlod azt magának Istennek. Sok különböző vallás beszámol arról, hogy az Isten számára felajánlott élet egy jelzés a Teremtő felé, hogy az úton való bolyongás helyett az ember a jót választja szándékosan. Lehet, hogy vannak a sorsoddal és elképzeléseiddel kapcsolatban jó elgondolások, de hidd el, hogy Istennek még magasztosabb elképzelései vannak a létezéseddel, mivel ő minden részletet színről-színre átlát, és tudni fogja, hogy lesz a legjobb számodra.
Tehát ajánld fel hangosan, szavakban az életedet Istennek, hogy az Ő akarata teljesedjen ki sorsod minden részletére, úgy, ahogy azt Ő jónak látja. A családodat is felajánlhatod a teremtőnek, hogy az Ő sorsuk is elindulhasson egy még pozitívabb irányba. Egyúttal bocsánatot kérhetsz Istentől és mindenkitől is, akit valaha megbántottál. Kérd, hogy bocsássanak meg neked minden bűnödért, amit velük szemben elkövettél.
Akár Jézus Krisztusnak is felajánlhatod az életedet.
Például így:
Drága Jézus! Most megnyitom szívem ajtaját, és megkérlek, legyél életem része, add nekem az örök élet ajándékát és tedd jobbá a dolgokat körülöttem! Ámen.
Az embernek vannak ugyebár vágyai is. Csak az nem mindegy, hogy ezek a vágyak valamilyen Isten által elrendelt cél felé visznek közelebb, vagy csak az állatias, önző énünk kínoz bennünket vele. Buddha, akit a buddhisták Budának neveznek, szintén azt mondta, hogy az emberek a vágyaik miatt szenvednek. A vágyaink kínoznak, ha meg nem valósulnak. Kínoznak akkor is, ha nem úgy valósulnak meg, ahogy azt mi szeretnénk. Kínoznak akkor is, ha úgy valósulnak meg, ahogy mi szeretnénk, mert akkor kitalálunk magunknak egy újabb vágyat, elérendő célt, ami után loholhatunk, és így a lelki békénket sohasem találjuk meg.
Isten álmodja a világot. Az Ő álmai nyilvánulnak meg benne. Ha mi is az élet alakulását a vágyainkkal erőszakosan tévútra akarjuk terelni, akkor Isten akaratával szemben helyezkedünk el. Pedig az Ő akarata, vágya sokkal magasztosabb, bölcsebb bármely emberénél is.
Amit tehetsz lelki fejlődésed érdekében, hogy felajánlod minden vágyadat a múltban, jelenben és a jövőben Isten számára, hogy gyógyítsa meg ezeket a lelki nyughatatlanságaidat, hogy csak az Ő vágyát legyél képes képviselni a világban. Nem kell félned, amit kiérdemeltél magadnak, azok a vágyakozásaid nélkül is meg fognak valósulni az életedben. Még kérned sem kell.
Ha tudod magadról, hogy negatív vágyak munkálkodnak benned, akkor hangosan mond, hogy ezek helyett a negatív vágyak helyett Istent választom. Kérd, hogy Ő gyógyítsa meg ezeket a káros érzelmeidet. Az Ő akarata teljesedjen ki rájuk.
A legszebb imák egyike, mikor azt mondjuk, hogy az Isten akarata legyen meg, ne az enyém. A teremtőé, aki átlátja a lét végtelen sok útját, és ne az én véges, mulandó személyiségem vágyakozása borzolja fel a kedélyeket az élet alakulásával kapcsolatban.
Van, hogy életünkben megjelennek negatív gondolatok, érzések, tulajdonságok, amelyek nem hagynak bennünket nyugodni. Ebben az esetben téves az az eljárás, hogy elkezdesz harcolni ellenük, elkezded őket elfojtani, elnyomni. Minél inkább harcolsz velük, a figyelmeddel, annál inkább életet adsz nekik, és a végén a saját szélmalomharcodban fogsz kimerülni és veszíteni. Ha pedig minél jobban elfojtod, annál nagyobb erővel fognak újra a felszínre bukkanni, mint a víz alá nyomott labda. Ilyen esetekben szintén hangosan mond, hogy ez helyett a negatív gondolat, érzés, vagy tulajdonság helyett az Istent választom. Kérd Istent, hogy Ő szüntesse meg, gyógyítsa meg ezeket a negatív dolgokat veled kapcsolatban. Az Ő akarata teljesedjen ki rájuk. Akár hiszed, akár nem, a változás be fog következni abban a pillanatban, mikor az idő megérett rá. Bűneink bére a szenvedésünk. Isten segíteni fog rajtad, mikor a lelkiismereted döntése alapján megérdemled a segítséget. Sok esetben ez már első kérésre be fog következni, mert voltál olyan alázatos, hogy Isten felé fordultál.
Vagy egyszerűen a negatív gondolatoknak, érzéseknek, tulajdonságoknak, mikor eszedbe jutnak, egyszerűen, csak mond hangosan, hogy Isten mentsen ettől, meg ettől a káros dologtól. Hidd el, hogy az életed változni fog a pozitív irányba, mert a teremtő pillanatról, pillanatra álmodja az életet, és figyelembe veszi sokszor a kéréseit és döntéseit az embereknek.
Van, hogy az életben megbántanak bennünket, vagy mi bántunk meg másokat. Ilyenkor vagy haragot érzünk a megbántó személye ellen, vagy szomorúságot, mert megbántottunk másokat.
Sokszor a haragunk teljesen elmúlik, mikor megbocsátunk annak, aki megsértette az érzéseinket. Az ilyen haragnak a hátterében az szokott állni, hogy szeretne az ember visszavágni a másiknak, hogy azt adhassa neki, amit ő tőle kapott. Öntudatlanul is, de szeretne bosszút állni a sérelmeiért. Azonban ez mögött a visszavágási szándék mögött is a félelem áll. Fél attól az ember, hogy ismét megbántják és úgy próbál védekezni a megbántás ellen, hogy ő nagyobb mértékben igyekszik megbántani a másikat, hogy az jobban féljen tőle, mint ahogy ő fél tőle. Így azt hiszi, hogy majd, akkor nem fogják bántani. A harag csak egy védekezési forma, hogy megakadályozzák, hogy ne jöhessen létre a félelem tárgya. Persze ilyenkor mindkét félben a düh, a méreg jelenik meg legtöbbször, és így ez az öngerjesztő folyamat egyre inkább eldurvulhat a hátterében álló egyre nagyobb félelem miatt. Azonban nem a legszebb út az, ha a rosszra rosszal válaszolunk. Hangosan, vagy gondolatban mondhatod a másiknak, aki megsebezte a lelkedet, hogy megbocsátok neked. Nem kell ott lennie az illetőnek. Lehet nem is tudod egyből átérezni a megbocsátást, de az, hogy kimondod, már nagyon sokat tud változtatni azon a kínzó érzésen, amit a bosszúszomj és a megbántottság okoz a lelkedben. Ezután ebben az esetben is alkalmazhatod azt, hogy a megmaradt szomorúság, bánat, és kellemetlen lelki érzés helyett, szintén hangosan kimondva az Istent választod. Kérd, hogy az Ő akarata teljesedjen ki ezekre az érzéseidre, és Ő gyógyítsa meg a bánatodat.
Ha sűrűn van, visszatérő konfliktusod egy emberrel, akkor gondolatban kérj tőle bocsánatot, mert valószínűleg régen szelet vetettél, és az ő képében érkezett meg a vihar. Egyúttal bocsánatot kérhetsz Istentől és mindenkitől is, akit valaha megbántottál. Kérd, hogy bocsássanak meg neked minden bűnödért, amit valaha elkövettél ellenük. A konfliktusban szereplő másik emberrel, emberekkel kapcsolatban pedig kérd Istent, hogy az ő akarata teljesedjen ki az életükre, és a kapcsolatra, ami köztük és közted vannak. El fog indulni a gyógyulás, amely a szenvedésből kivezet.
Ha valaki negatív megjegyzést tesz veled kapcsolatban, vagy valami káros dologgal említ egy lapon, akkor hangosan mondhatod, hogy majd legyen, ahogy az Isten szeretné, vagy Isten ments ettől, meg ettől a dologtól. Régen gyakran mondták ezeket a mondatokat az emberek, mert tudták, hogy az ilyen szavaknak hatásaik vannak, és védelmeznek a rossztól.
Jézus is azt mondta, hogy áldjátok azokat, akik benneteket üldöznek, és ne átkozzátok. Azért, mert az átkok hatására még inkább üldözőkké válnak, az áldás hatására viszont jobb emberekké lesznek, és még lehet az üldözést is feladják.
A bűntudat esetében pedig magadnak kell megbocsátanod, hogy esetleg helytelenül cselekedtél valakivel szemben. Gondolatban a megbántott személytől is kérj bocsánatot. A lelke érzékelni fogja a jó szándékaidat, és a kapcsolatotokban szintén beállhat majd egy kis javulás. A bűntudatod helyett válaszd itt is hangosan az Istent. Mond, hogy e helyett a bűntudat helyett az Istent választom. Kérd itt is Istent, hogy az Ő akarata teljesedjen ki ezekre az érzéseidre, és gyógyítsa meg a szomorúságodat.
Az életben előfordul, hogy problémákba ütközünk, vagy csak szeretnénk, hogy a terveink, elképzeléseink, események megszervezései sikerüljenek. Ebben az esetben is kérheted ezekre a dolgokra Isten áldását, hogy az Ő akarata teljesedjen ki rájuk. Ha a sorsoddal összhangban van, akkor meg fog védelmezni a bajoktól, segíteni fog a terveid sikerre vitelében. Attól függően, hogy a lelkiismereted hogyan ítél meg téged, hogy mire vagy méltó a múltbeli magaviseleted alapján. A terveiddel kapcsolatban mindig mond, hogy úgy legyen, ahogy az Isten jónak látja.
A hírekben szereplő dolgokkal kapcsolatban, amelyeken keresztül manipulálják, és félelemben tartják az embereket, azokkal kapcsolatban is kérheted, hogy az Isten akarata teljesedjen ki rájuk és az általuk kiváltott hatásokra is. A politikusok szidása helyett többre mész azzal, ha Isten áldását kéred az életükre, hogy szintén az Isten akarata teljesedjen ki rájuk, és az általuk kiváltott hatásokra is. Ezzel hatalmas segítséget fogsz nyújtani Magyarországnak és a magyarságnak. Többet, mintha kimennél tüntetni az utcára, vagy csak simán átkoznád ezeket az embereket. Az átok hatására csak még lelkesebbekké válnának a gonoszságuk művelésében. Az áldás hatására elgyengül bennük a rosszra való hajlam. Minden szellemi és lelki szinten dől el. Ha a teljes magyarság alkalmazná ezeket a módszereket, akkor már régen nem lehetnének poszton olyan beállítottságú vezetők, mint a mostaniak. Hiszed! Az nagyon jó! Nem hiszed? Akkor próbáld ki és meglátod, hogy milyen hatásai vannak az ilyen égi segítségkérésnek. Az Igazság szabaddá tesz benneteket! Nem véletlenül lett Magyarország Szűz Mária oltalmába felajánlva. Szent István király tudta, hogy a szellemi hatalom felette áll az anyaginak. Így igyekezett biztosítani a szeretett magyar nemzetének a túlélését és boldogulását, hogy az Igazságot tudjuk képviselni a Földön, hogy Isten akaratát tudjuk képviselni a világban. Országok országa, törvény, tudás népe, nap kelet s nyugat közt, a világnak fénye. Nagy a te nemzeted, nagy a te végzeted, oly messze magasztos, hogy fel sem érheted.
Ezért kezd el alkalmazni ezeket a módszereket, amiket ebben a videóban találsz, mert ez lesz a kulcsa Magyarország feltámadásának. A többi pedig jönni fog magától az anyagi szinten, de ehhez először lelkiekben és szellemiekben kell megtisztulnunk, a negatív beidegződéseinktől. Mindenkinek először saját magát kell megváltania, hogy utána a teljes magyarság átélhesse a megváltást, aztán pedig a feltámadást. Úgy legyen! Legyen, ahogy az Isten szeretné!
A régiek, azaz az őseink alkalmazták az asztali áldás és a házi áldás szertartását.
Evés előtt, kezedet az étel fölé tartva, el lehet mondani például azt, hogy Jézus Krisztus légy vendégünk, áld meg, amit adtál nékünk. Lehet, hogy még az íze is másabb lesz a falatoknak, mint előtte.
A házadat pedig felszentelheted saját magad is, csak kérned kell hangosan Istent, az angyalokat, vagy a szenteket, hogy áldják meg a házadat, tisztítsák meg minden rossztól, védelmezzék minden bajtól. Most és mindörökre!
Szilveszterkor például kérheted, hogy az Isten akarata teljesedjen ki az új évedre, hogy minden szépen és jól alakuljon. Számtalan formában és ötlet szerint kérheted az ég áldását az életben, csak a kreativitásodon és ötletességeden múlik. Törekedj a jóra!
Koccintáskor mondhatod azt a régi köszöntési formát, hogy Isten-Isten. Ez röviden annyit jelentett régen és napjainkban is, hogy a bennem lévő isteni rész üdvözli a benned lévőt, mert felismerte önmagát egy másik megnyilvánulásban. Mivel Isten Önmagát rejtette el mindenkiben.
Ha meghal valaki, akkor kérd meg Jézus Krisztust, hogy vigye fel a szellemét Isten elé bocsánatkérésre, hogy a túlvilágon, ahol az e világ számít árnyékvilágnak, békét leljen magának, ha nem sikerülne neki egyből. Mond utána, hogy legyen, ahogy az Isten szeretné!
Másik fontos dolog még az imádság. A tapasztalatok azt mutatják, hogy meg kell érni rá lelkileg, ha az ember nem nőtt bele gyerekkorától fogva. Nagyon szép imádság az, ha az ember a saját maga szavaival imádkozik. Ilyenkor jobban képes figyelni az érzéseire, gondolataira, amelyeken keresztül képes Isten üzenni nekünk. Teljesen hétköznapi témákat is elmesélhetsz Istennek az ilyen belső beszélgetések során. Például azt, hogy mit csináltál aznap. A lényeg, hogy elkezd kiépíteni a teremtőddel a kapcsolatot, hogy az Igazság végleg szabaddá tehessen. Ezt a fajta imádságot tudnám ajánlani első sorban.
Az angyalok segítségét is kérheted. Ők is Isten teremtményei és rendfenntartó erői. Ők is segíteni fognak, ha van rá lehetőségük. Róluk az Angyalok márpedig vannak című videóban halhatsz pár gondolatot.
Ennek a videónak szöveges változatát megtalálod a videó alatti linken, az MKH.VALOSAG.NET oldalon. Nagyon ajánlanám neked bővebb tanulmányozásra ezeket az információkat, mert saját magadon, a magyarságon és az emberiségen is képes vagy segíteni, ha elsajátítod és szorgalmasan alkalmazod az életben ezt az élő tudást. Tanítsd meg másoknak is, terjeszd ezeket az információkat, mert boldogabbá válhat az életed. Az egész sorsodat megváltoztathatod pozitív irányba, csak tanulmányozd ezt az anyagot.
Gondold végig, hogy az életben milyen lelkis sérülések, szomorúságok, konfliktusok értek, és a fenti gyakorlatokkal gyógyítsd meg az érzelmi, gondolati, kapcsolati problémáidat. Ez a videó lehetőséget nyújt számodra.
A múltban, a magyarság életében a Pálos Rend végzett ilyen jellegű szellemi védelmet, segítségnyújtást a nemzet számára. Úgy is fogalmazhatunk, hogy, aki alázatosan alkalmazza ezeket a technikákat, azok tovább viszik bizonyos mértékben azt a staféta botot, szellemi segítségnyújtást, amit a Remete Szent Pál rendje képviselt. Használd a hétköznapi életedben, a magyarság életében a világ dolgaiban ezeket a módszereket, hogy fényt sugározhass szét a világban magad körül. Ahol igazságtalanságot, beteges lelkületet látsz magad körül, vagy a tv-ben, vagy bárhol, ott bátran alkalmazd a technikákat, amik ebben a videóban elhangzottak. Figyeld majd, hogy milyen változások fognak létre jönni! Isten kísérjen utadon egész életedben! :)
Ha érkezik valaki hozzád vendégségbe, akkor köszöntsd úgy, hogy Isten hozott!
Elköszönésnél pedig bátran alkalmazd azt a köszönési formát, hogy Isten Áldjon! Így egy köszönéssel egybekötve a Teremtő áldását is kéred a másik emberre.
Legyetek Jók, ha tudtok, mert minden más hiábavalóság!
Isten Áldjon!