2014. március 21., péntek

Medvegyev: az ukrán állam össze fog omlani

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az ukrán-EU társulási egyezmény aláírását követően bejelentette a Facebook-on, hogy az ukrán államhatalom össze fog omlani.
"A Kijevi hatóságoknak nincs semmiféle legitimációja, és ami még rosszabb; egyszerűen nem urai a helyzetnek, nem fogják tudni kézben tartani az országot. Radikálisok, militánsok, banditáké a végső szó, és egyelőre úgy tűnik, május 25.-ig (a választásokig) így is marad. Nincs semmi okuk arra, hogy másoknak is utat engedjenek a hatalomba. Egy ilyen típusú kormányozás nyilvánvalóan az államhatalom összeomlásához fog vezetni." Medvegyev emellett Janukovics elnököt is elítélte, amiért gyenge kezekben tartotta az országot. "Politikai erőtlenség, gyenge jellem és passzivitás" - ezzel jellemezte az ukrán államfő tevékenységét.
A miniszterelnök a nyugat fellépését a Krím-félsziget kapcsán a 2008-as grúz háborúhoz hasonlította, - "a nyugat jobban teszi, ha a kiegyensúlyozott kapcsolatok kiépítésére törekszik szankciók és erőfitogtatás helyett". Medvegyev utalt arra, hogy Moszkvának nehéz, ám elkerülhetetlen döntéseket kellett meghoznia emiatt. Ahogy Putyin is mondta; "Oroszország egy olyan határvonalhoz ért, amelytől már nem hátrálhat". A nyugat háborúra készül, így Moszkvának is fel kell készülnie egy újabb honvédő háborúra.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/medvegyev-az-ukran-allam-ossze-fog-omlani

Mistral mizéria Franciaországgal

Laurent Fabius francia külügyminiszter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy felülvizsgálják, leszállítsák-e Oroszországnak a két Mistral osztályú hajót. A helikopter "anyahajó" megvásárlásáról évekkel ezelőtt kötött szerződést a két ország. A szerződés összege 1.2 milliárd euró. A hajók nem teljesen kész állapotban kerültek volna át az orosz kikötőkbe, Szevasztopolba és Vlagyivosztokba, ahol az orosz szakemberek befejezték volna az orosz haditechnikához igazítást és annak telepítését. A francia fél most visszakozni akar a leszállítástól - az ukrajnai és krimi helyzetre hivatkozva.
Hídfő.net | Mistral
Moszkva nem csinált nagy ügyet a kérdésből, Dimitrij Rogozin, aki a védelmi ipar felelőse is, csak annyit nyilatkozott, ha a franciák visszalépnek, akkor vissza kell fizetniük az 1.2 milliárd eurót, és persze a leszállítás elmaradása miatti büntetéseket is. Szerinte a franciák nem fognak visszalépni, mert a pénz visszafizetése eléggé kellemetlenül érintené őket, ráadásul a két félkész hajó is a nyakukon marad.
Szerintünk sem túl sok az esély, hogy ezt most megtegyék a franciák. A francia kormánynak abban az esetben ugyanis ki kellene fizetni a gyárnak a két hajó árát, amire nem sok esély van. Mivel a kormány engedélyt adott a gyárnak a hadihajók legyártására és eladására, így a felelsősség ebben az esetben a kormányra helyeződik, és nekik kell állni a költségeket. A végén pedig két szék között a pad alá esnek, ami a legrosszabb.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/mistral-mizeria-franciaorszaggal

Obama kedvétől függ, hogy hozzáférünk-e a saját pénzünkhöz?

A Visa és a Mastercard előzetes bejelentés nélkül beszüntette működését az Oroszországi Föderáció területén, az általuk bonyolított átutalásokat és a készpénzfelvételt is befagyasztották. Órákkal azt követően az érintett bankok nyilatkozatai szerint már működnek az átutalások és a készpénzfelvétel is.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter viszont nyilatkozott ennek kapcsán. Elmondta, hogy bár Oroszország fel volt készülve az ehhez hasonló támadások gyors áthidalására, az érintett bankok megteszik a megfelelői jogi lépéseket a Visa-val és a Mastercard-dal szemben.

Lavrov azt mondta,"az amerikai kollégák mostanra teljesen elszakadtak a realitásoktól. Úgy próbálják rávenni Oroszországot az együttműködésre bizonyos témákban, hogy szankciókkal fenyegetőznek."
A külügyminiszter nyilatkozata egyértelműsítette, hogy az amerikai diplomácia valamit nagyon félrenézett, mert az erő pozíciójából próbálnak tárgyalni Moszkvával. A Visa és a Mastercard lépése azt mutatja, hogy az amerikai vezetés azt képzeli, gazdaságilag térdre tudja kényszeríteni Oroszországot.
A fenti eset viszont kiváló példa arra, hogy a nyugati pénzintézetek elsősorban nem szolgáltatást nyújtanak, hanem a nyugat érdekérvényesítő eszközei, melyeket egyik pillanatról  a másikra lekapcsolnak akár az állampolgárok kárára is, ha az érdekeik úgy kívánják.
Magyarországról szerencsére már menekülnek a nyugati bankok. Aki teheti, jobban teszi, ha még 2015 előtt bezárja a nyugati bankoknál fenntartott számláit, és ehelyett a hazánkba belépő valamelyik orosz banknál nyit számlát.
A közeljövőben hazánkba is elér a keleti/nyugati frontvonal, és mint a fenti példa mutatja, az amerikai elnök kénye-kedve szerint egyik pillanatról a másikra nem fogunk hozzáférni azokhoz a pénzekhez, melyeket nyugati bankokban tárolunk. Mindenféleképpen intő példaként kell ezt kezelni.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/obama-kedvetol-fugg-hogy-hozzaferunk-e-sajat-penzunkhoz




Új fizetési rendszer a Sberbanktól: PRO 100


Tegnap történt, hogy a Visa és a Mastercard megszüntette a fizetési rendszerük működését az Oroszországi föderáció területén. A kiszabott szankciók miatt az orosz bankok vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy a Sberbank által fejlesztett PRO 100 fizetési rendszert kell minél szélesebb körben bevezetni a lehető leggyorsabban. "A nyugati szankciók arra voltak tökéletesek, hogy végre Oroszországnak is kialakuljon és elterjedjen a saját fizetési rendszere. Erre jelenleg a Sberbank által fejlesztett PRO 100 rendszer tűnik a legalkalmasabbnak. Rengeteg orosz bank jelezte érdeklődését a rendszer iránt, ezért egyre elkötelezettebbek vagyunk annak minél szélesebb körű bevezetésére." - nyilatkozta Alexey Popov, a Sberbank alelnöke.
Hídfő.net | PRO 100
A Sberbank szóvivője hozzátette, hogy a PRO100 rendszert használó kártyatulajdonosokat nem érintik az USA által bevezetett nemzetközi szankciók. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha a kártyatulajdonos PRO 100 rendszert használó banknál nyitott számlát. Év elején a PRO 100 leállását jósolták külföldi "szakemberek", szerintük alacsonyabb rátái ellenére nem volt népszerű a privát bankoknál és a kereskedelmi egységeknél. Szerintünk viszont január-február elején már bőven tudták a financiális központok is, hogy valami készül Oroszország ellen, ezért szerették még volna az orosz államot megfosztani egy jól működő fizetési rendszertől mielőbb, hogy a szankciókkal aztán hatásosabban tudják előidézni az orosz pénzügyi tranzakciók működésképtelenségét. A szankciók miatt a PRO 100 nemhogy nem lesz leállítva, hanem komoly fejlődésnek és terjedésnek indul.
Maxim Ratnikov, a taxadmin.ru elemzője szerint korábban, amíg a PRO 100 a Mastercarddal és a Visa-val együtt szerepelt a palettán, nem volt túl vonzó a számlatulajdonosok számára. Most viszont, hogy bármelyik külföldi fizetési rendszert leállíthatják Oroszországban bármikor, az orosz számlatulajdonosok számára a PRO 100 maradt az egyetlen értelmes alternatíva ha a pénzükhöz szeretnének jutni. Ratnikov hozzátette, hogy "Nagy valószínűséggel eldőlt ezzel az a kérdés is, hogy milyen fizetési rendszer legyen beépítve az orosz elektronikus útlevelekbe 2016-tól."
A tegnapi nappal a PRO 100 rendszert elfogadó bankok száma Oroszországban 14-re nőtt és a PRO 100 kártyákkal már 250.000 kereskedelmi egységben tudunk fizetni országszerte.
Javasoljuk a jövőjükkel törődő olvasóinknak, hogy a magyarországi Sberbanknál nyissanak számlát, és tartsanak rajta pár ezer forintot, hogyha a dollár / Euró lufi kipukkanna, legyen készpénz amihez hozzáférnek korlátozások nélkül.
Nagy Kálmán



Törökország is felforgatásra készül - blokkolják a Twittert

Alig néhány órával azután, hogy a török miniszterelnök a Twitter leállítását helyezte kilátásba, az ország hatóságai blokkolták a Twitter elérhetőségét. Erdogant továbbra is kiszivárogtatott hangfelvételekkel tartják sakkban, ami a főbb közösségi médiákon, Facebook-on, Twitteren, valamint a Youtube fájlmegosztón is terjed.
A lépést egy bírósági végzés is megelőzte, ami kimondja, hogy mivel idegen érdekközösségek a közösségi médiákon keresztül akarják befolyásolni a választások eredményét, ezért a fent említett oldalak valós biztonsági kockázatot jelentenek az ország számára. Erdogan elnök nyilvános beszédében már elébe ment a bírálatoknak és kijelentette, "nem érdekel, mit mond a nemzetközi közösség. Szembesülnek majd a török köztársaság erejével."
A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint a Twitter egyszerűen figyelmen kívül hagyja a bíróság döntését, ami kimondta, hogy el kell távolítaniuk az oldalról bizonyos tartalmakat. Mivel a nyugati közösségi médiák rendszerint azzal védekeznek, hogy rájuk az amerikai törvények érvényesek, a török politikusok már kilátásba helyezték az összes nyugati közösségi média blokkolását a választások utáni időszakban.
Várhatóan a Facebook-ot és a Youtube fájlmegosztót is elérhetetlenné teszik majd mintegy 35 millió török internetező számára. Az Erdogan-kormány korábban bejelentette, információik vannak arról, hogy bizonyos idegen hatalmi körök a választásokat követően választási csalásokra fognak hivatkozni, és a közösségi médiák segítségével mozgósítanának tömegeket az ország felforgatására.


http://www.hidfo.net/2014/03/21/torokorszag-felforgatasra-keszul-blokkoljak-twittert



Török hadüzenet? – Vagy csupán az Erdogan rezsim kampányának része?


Recep Tayyip Erdogan _ Ördögán
Recep Tayyip Erdogan – Ördögán

…”Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve…”

- A Szíriai Hírek véleménye, a szír harci gép törökök általi lelövéséről -

A legtöbben megdöbbenve nézték és olvasták tegnapi nap eseményeit a hírekben, és eddig a percig nem is értik, hogy hogyan, és mi vehette rá, Izrael meg az Al-Qaida szövetségesét, az Erdogan rendszert, hogy egy szíriai vadászgépet a szír légtéren belül megtámadjon?
(“A nyugati média a török álláspontot idézi először, akik szerint török légtérben történt a lelövés, bár szír területen ért földet a gép… Nyilván Erdogan tereli a figyelmet a korrupciós vádakról, egy héten belül választások lesznek…” – idézet egy kommentből).
Sokan persze azt gondolnák, hogy a cél egyértelműen a törökök számára fontos terrorista bázis megmentése lett volna, melynek irányába repült a szíriai pilóta, – de a valódi okok, melyek a szír gép megtámadásának mögött állnak, – a magas rangú szíriai diplomaták szerint a következők:
1. Erdogan még a török szavazások előtt szeretné újra benyújtani amerikai urainak alkalmassági papírjait, egy olyan üzenettel, hogy; “Mégsem alkalmatlan a török hadsereg a hivatalos szír kormány elleni háborúra.”
2. Amiben a szaúdiak, meg a katariak megbuktak, az még sikerülhet a törököknek.
3. Továbbra is sikerülhet Izrael és Amerika álma, hogy megbuktassák a törvényes szír államot és Törökország a hűséges szolga, segít nekik ebben.
4. Ezen szolgálatokért cserébe, kérik, hogy a Erdogan nagy ellenfelét; Fath Allah Golen-t állítsák le a nyugatiak és ne engedjék meg, hogy tovább erősödjön Törökországban.
Mint szírek csak annyit üzenünk Erdogannak; Végzete megegyezik majd Adnan Mandris volt török miniszterelnök végzetével, – kit 1960-ban kivégzett a saját népe.
Szíria pedig válaszként vadászgépének lelövésére, egy terrorista kiképző tábort célzott meg, a Törökország által elfoglalt szír területeken.
Geopolitikai összegzés:
Kasab városa, melynek közelében az incidens történt
Kasab városa, melynek közelében az incidens történt
…A NATO sakkban akarja tartani Oroszországot, hogy a legközelebbi Szíria elleni támadásba ne tudjon beavatkozni.
Ezt a lépést első körben úgy akarták volna elérni, hogy a Krím félszigetet átveszi a NATO, – Ukrajna NATO csatlakozásával, – és így Oroszország nem tudott volna kijutni a Földközi-tengerre.
Mivel Putyin keresztülhúzta ezt a lépésüket a Krím Oroszországhoz való csatolásával, most a Törökökön a sor, hogy elzárják az oroszok elől az útvonalat.
Törökország most kötekedik, hogy Amerika ismét megtámadhassa Szíriát, és Ördögán kormánya mindent meg is tesz ennek érdekében, – a saját népének véleményét semmibe véve.
Ha sikerül kiprovokálnia Törökországnak Szíria haragját ( ami nem fog sikerülni ), akkor Amerika, mint NATO tagállam beavatkozhat Törökország oldalán a Szíria elleni harcba. Oroszország nem fog tudni beavatkozni segítségével a szír helyzetbe, mint legutóbb, mert sakkban tartja a NATO nyugatról, valamint a Törökök is el fogják zárni az utat a tengeren.
Így most minden erő és titkosszolgálati tevékenység Törökországra összpontosul. Ezért tiltja le Ördögán a twittert, youtube-ot, más közösségi oldalakat az országában, hogy a népe ne lázadjon fel legalább addig, míg ezek a lépések kialakulnak.
Természetesen közben a másik fél is gondolkodik és sokkal bölcsebben, mint a bosszú népe.
Siroi Isi – Szíriai Hírek nyomán – Összeállította: SzRTI

Amiért Erdogan betiltatja a Youtube-ot


Mert már saját embereiben sem bízhat meg. Kikerült egy olyan megbeszélés hangfelvétele a videómegosztó csatornára, ahol magas rangú katonai és politikai vezetők arról egyezkednek, milyen ürügyet lehetne találni a szíriai beavatkozásra. Jól tudjuk, hogy Törökország már rengeteg próbálkozáson van túl. Vegyi fegyvereket adott a lázadóknak, hogy gyerekeket öljenek, szír repülőt lőtt le Szíria felett, ágyúzta a szír területeket, sőt, legutóbb tankokkal sértette meg a határvonalat. Folyamatosan provokálja Szíriát, hogy belerángassa egy olyan összetűzésbe, aminek ürügyén a NATO beavatkozhat. Erdogan már csak menteni akarja, ami menthető. Egyre kevesebb reménnyel.
A videomegosztón terjedő felvétel anyaga szerint a jelenleg legelfogadhatóbb ok Szulejmán sírja, ami jelenleg Szíria területén található. Ahogy fogalmaztak, Törökország minden eszközzel megóvja a sírt. Ezek után pedig arról értekeznek, hogy küldjenek egy alakulatot, amely megrongálja a sírt, és ennek okán azonnal küldjék a hadsereget is.
A nagyravágyás vége - szorul a hurok
Erdogannak nagyon nem használt most ennek a felvételnek kikerülése a világhálóra. Az utóbbi időben sorra kapja a pofonokat a sorstól, és nagyon úgy néz ki, lassan kegyvesztetté válik a NATO előtt is. Hatalmáért immár diktatórikus módszerekkel küzd. Közösségek betiltása, több ezer ember letartóztatása, a hadsereg tiszti állományának megnyirbálása, internet korlátozások. Motiváció: a félelem. Attól a jövőtől, ami rá vár, ha Asszad győz, - mert akkor a jelenlegi Törökországnak az arab világban vége, a háborúban vállalt szerepe miatt.

http://www.hidfo.net/2014/03/29/amiert-erdogan-betiltatja-youtube-ot

A nyugat új gazdasági elitet épít Ukrajnában

Brüsszelben olyan eseménye volt a kétnapos csúcsértekezletnek, amit demokratikus eszközökkel és diplomáciával soha nem tudtak volna elérni: Ukrajna nyugati helytartója aláírta az Európai Unióval a társulási egyezmény politikai részét. A szerződést aláíró személy semmilyen legitimációval nem rendelkezik, akárki más is aláríhatta volna helyette.
Ennek ellenére a nyugati országok (és a hazai kollaboránsok) úgy kezelik, mintha az együttműködés hivatalosan érvénybe lépett volna. A társulási egyezmény politikai része a politikai együttműködésen (kiszolgáláson) felül a terrorizmus elleni harcra vonatkozik. A nyugaton neonácinak kategorizálandó szervezetek voltak a kijevi puccs katalizátorai, nélkülük soha nem történhetett volna meg Kijevben egy nyugati hatalomátvétel. Most, hogy a Jobboldali Szektor és már neonáci szervezetek hatalomba tették a nyugat által faji alapon kiválasztott (zsidó) Turcsinovot, Jacenyukot, valamint Timosenko visszatérését is előkészítették, a terrorizmus elleni harc jegyében nemsokára megkezdődik a hasznos-idióták eltávolítása. A nyugat bábjai leszámolnak a kijevi szélsőjobbal, miután saját céljaikra használták fel őket.
Dimitrij Jaros. Egyesek szerint forradalmár, harcos, hős. Mások tudják, hogy nem lát tovább a saját öklénél.
Ez ellen se Dimtrij Jaros, se más jobboldali vezetők nem tudnak mit tenni. Már akkor lehetett tudni, hogy a szélsőjobboldal csak hasznos-idiótaként vesz részt a folyamatban, amikor felsejlett a nyugattal történő együttműködésük. A fennálló hatalmi rendben nyugaton ugyanis soha, semmilyen körülmények között nem kerülhet a hatalom közelébe nem-zsidó, vagy olyan személy, aki nem a hálózat része. A szélsőjobboldal megvívta a harcot Kijev utcáin, többen az életüket adták valamiért, amiről előre lehetett tudni, hogy zsidókat ültetnek bele. Jacenyuk és társai semmilyen áldozatot nem hoztak az átmenetért, ők csak beleültek a karosszékbe, miután a hasznos-idióták elvégezték a munkát.
Most pedig Jacenyuk arra fogja használni a korábban már nagyon sok mindenre használt szélsőjobboldalt, hogy saját hatalmát bebetonozza. Kijev kommunikációja nagyon hamar meg fog változni, ennek már mutatkoznak jelei. A forradalmárokból felforgatók lesznek, akik "veszélyeztetik a közrendet" és le kell számolni velük. Jacenyuk arra fogja használni a jobboldalt, hogy leszámoljon velük és így felépítse azt az illúziót, hogy a jelenlegi kijevi kormány garantálja a közrendet és biztonságot a nép számára. Igaz, a -zsidók által megszállt- szélsőjobboldal nyugaton és hazánkban sem tud ennél látványosabb eredményeket produkálni, a történelem ítéletet mondott felettük.
Az "együttműködés" (kiszolgálás) másik része, hogy az Európai Unió egyoldalúan megnyitja a piacokat az ukrán vállalkozások előtt. Az ukrán vállalatoknak mostantól nem kell vámot fizetniük az EU felé, miközben az Európából érkező termékek továbbra is vámkötelesek. Ez a látszólag pozitív intézkedés is a fentieket szolgálja. Olyan hogy ukrán nagyvállalat legalább annyira nincsen, mint ahogy magyar nagyvállalatok sincsenek. Eddig a Janukovics köreihez tartozó oligarchák kezében összpontosult a gazdaság, a nagyvállalatok az ő tulajdonaik voltak, az ő számukra termelték a profitot. Most a nyugat rekordgyorsasággal hozzálát a saját oligarcháinak felépítésébe. A nyugat emberei Ukrajnából szabadon exportálhatnak az Európai Unióba.
Természetesen nem az egyszerű ukrán vállalkozás számára lesz felvásároló erő nyugaton, hanem azok számára, akiket a nyugat kiválaszt, hatalmas megrendelések fognak érkezni, és ezzel pillanatok alatt fognak születni új milliárdosok. A nyugat új gazdasági elitet épít Ukrajnában, mert a hatalmukat csak gazdasági kontrollal tudják bebetonozni, a Janukovics idején működött maffia-vezetők az ő számukra nem megbízhatóak.
A hazai média pedig képes ezt úgy tálalni, mintha az Európai Unió előzékeny, segítő gesztust tenne az ukránok felé. Valójában most alapozzák meg az újkori földesurak gazdasági harcát az ukrán földekért. De ebben a harcban a szélsőjobboldal nem fog részt venni, az ő vállalkozásaik nem kapnak majd nagy nyugati megrendeléseket. Ehelyett ők nagyon gyorsan a terrorizmus elleni harc áldozatai lesznek.
Molnár István



Jacenyjuk országáruló “hosszas tépelődést követően” úgy döntött, hogy ma alákörmöli Brüsszelben Ukrajna EU-iránti behódolásának politikai esküszövegét.
  Hivatalosan ezt a förmedvényt társulási megállapodádnak nevezték el. Mégiscsak elegánsabb, mint valódi nevén-Kapitulációs Okirat-nevezni! Emiatt már meg is érkezett az EU főhadiszállására. Ott tárt karokkal, de igencsak fancsali pofával fogadják a ceremóniaszervezők a kijevi hiénát, hiszen Jacenyjuk sem meri-a megpuccsolt Janukovicshoz hasonlóan-az ország gazdaságát odavetni az EU hiénafalkájának!
Nem meri, mert tudja: egy éven belül fellógatja a kifosztott ukrán nép. Őt is és valamennyi brancsbélijét, akit csak el tudnak kapni.
Igy aztán azt a (reménybeli) megoldást választotta, hogy egy üleppel két lovat kéne megülni. Fenntartani az Oroszországgal gyümölcsöző-és Ukrajna számára létfontosságú-gazdasági kapcsolatokat (beleértve Oroszország állandó és folyamatos köpködését és ocsmárlását), de ugyanakkor dörgölődzeni is az EU-hoz: hátha vetne valami kis pénzecskét az ajándékba odaadott ukrán aranytartalékért.
EPA/ROBERT GHEMENT Persze a Nyugat és az EU urai pontosan ezért fogadják az ajánlkozást fancsali pofával, mert emiatt most egy kicsit bele kéne nyúlni a bugyellárisba, viszont a gazdag zsákmányt nem szállitja Jacenyjuk. De hát mostmár ennyi fölforgatás után valamit tenni kell! Legalább papiron is rajta lesz, hogy “te az enyém-én a tiéd!” (Bár ez igy nem igaz, hiszen csak Ukrajna lesz az Unióé, de hát… A majdanista parasztvakitottaknak legalább tovább “vetithetnek” szabadságról, jólétről, meg ilyesmikről!)
Jacenyjuk kifejtette abbéli reményét, hogy még az idei esztendő végéig aláirhatja az EU-val Ukrajna teljes odaajándékozási szerződését is. (Hol lesz ő már akárcsak júniusban is? A cimborákkal együtt!)
Amúgy meg Ban Ki Moon ENSZ góré ma Kijevbe tolja a képét. A világszervezet is rágyúr egy kicsit Kijevben a dologra, hadd lássák az ukránok, hogy az ENSZ is…
Csak hát egyvalamiről hajlamosak megfeledkezni a kijevi hiénacsapat tagjai. Arról, hogy A Nagy Európa-ház nappalijában-Brüsszelben-beszélni szoktak! CSAK BESZÉLNI!
Ám a ház KONYHÁJA MOSZKVÁBAN VAN!
(Forrás: itar-tass.com)

Újabb ok az izgalomra NATO-éknál

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy újabb hat orosz Szu-27-es érkezett Fehéroroszországba, 10 darabosra növelve ezzel az ott állomásozó Szuhoj flottát.
A legfrissebb információk szerint a 2014-es év végéig összesen 24 darab Szu-27SzM3 vadászrepülőgépet telepít Oroszország Fehéroroszországba. A repülőgépeket légvédelmi feladatokra fogják használni, biztosítva Fehéroroszország és Oroszország légterének védelmét.
http://balrad.wordpress.com/2014/03/21/ujabb-ok-az-izgalomra-nato-eknal/

Proletárdiktatúra

95 évvel ezelőtt ezen a napon a magyar történelem egyik sötét időszaka kezdődött a proletárdiktatúrának nevezett galiciai-kazár zsidók hatalomátvételével. Előzmények: a belső judeóliberális rombolás miatt nyerő helyzetből elveszített háború és a politikai zavarban hatalomra került degenerált, szájpadlás nélküli gróf. A félfeudális állapotban levő Magyarország vezető rétege, a minden újítást elutasító magyar uralkodó osztály képtelen volt ezt a tragédiát megakadályozni. Ennek a tehetetlenségnek az egyik és legnyomósabb oka az volt, hogy ez az uralkodó réteg gyökeréig fertőzött volt a judeóliberális eszmeiséggel, melyhez egy nagyon leépült erkölcsiség társult. 
Hídfő.net | Kun BélaKun Béla, a magyargyűlölő zsidó tipikus példaképe. Itt született, itt tanult, itt élt, mégis a befogadó nép írtásában jeleskedett. Bukása utána Lenin a Krím-félszigetre helyezte, ahol becslések szerint 60.000 tatárt írtatott ki két év alatt.
A vidék népe, különösen a szellemi vezetők és a magyar tisztikar teljesen tisztában volt ezzel a tragikus helyzettel, de a rendszer lényege nem tette lehetővé az önálló, a felső romlott vezetéstől független ellenállást. Egészen 1919. március 21-ig reménykedtek, hogy a legfelsőbb szinten megtörténnek a várt intézkedések. Ennek köszönhetően a forradalmi hazugságokat hangoztató zsidóság társulva a lumpen rétegekkel és a külvárosi kocsmák alkoholistáival ezen a napon kikiáltotta a proletárdiktatúrát. Minősíthetetlen csatornatöltelékek vették át az ország irányítását. Ezzel megakadályozták a szociális alapú, magyarérdekű keresztényszocialista rendszer kialakulását, mely a félfeudális rendszerhez képest szintén forradalmi változásokat valósított volna meg. Tipikus "szabálytalan előzés" volt a proletárdiktatúra kikiáltása.
Hídfő.net | Lenin-fiúkA zsidó Lenin-fiúk, a tanácsköztársaság kimondottan magyarírtó osztaga. Specialitásuk volt kínzás és a nemi erőszak, kis- és nagykorúakon ugyanúgy.
Hídfő.net | Lenin-fiúkJeleskedtek továbbá a keresztény tetemek megbecstelenítésében is.
Rövid idő elteltével azonban a keresztényellenes, a történelmi hagyományokat sárba tipró, az ország védelmét megszervezni képtelen cionbolsevista rendszer ellen kialakult a népi ellenállás. A vidéki városokban a helyi kezdeményezéseket a zsidó halálbrigád páncélvonatán érkező hóhérok fojtották vérbe, a Ludovika tisztiiskola felkelését már csak nagy nehézségekkel tudták leverni. A román királyi hadsereg ellen hatásosan ellenállni nem tudtak és miután a román katonaság elfoglalta az országot, a hatalom összeomlott és július 31-én véget is ért a 133 napos rémálom. Ekkor már a helyi zsidóság pénzügyi támogatásával Szegeden szerveződött a nemzeti hadsereg, melynek vezetője kiegyezett a gazdasági erőt képviselő zsidósággal, ezzel tovább konzerválta a félfeudális (judeófeudális) hatalmi képletet.
A tanulsága ennek az időszaknak is ugyan az, mint sok ezt követő történésnek is (1945, 1956, 1989): ha nem cselekszik a magyarság akkor, amikor cselekednie kellene, mások fognak cselekedni. A magyarság kárára és a saját hasznukra.
Kassai Ferenc

A cionféreg Timosenkonak elgurult a gyógyszere – atomháborút akar

Egy minap nyilvánosságra került hangfelvétel tanúsága szerint, Timosenko egykori ukrán miniszterelnöknek túl rövidre sikerült a kórházi kezelése, illetve a hirtelen jött szabadulása során a börtön kórházból elfelejtette magával vinni a gyógyszereit.
Timosenko atomfegyverek beszerzéséről beszél, és nukleáris háborút vizionál. Ahogy sejthető volt, a cion-atlantisták és hűbéreseik számára a hatalom megszerzéséért semmi sem drága. 24.-én közzé tettek egy rögzített beszélgetést Timosenko és Shufrich között, ami 18.-án zajlott.



Timosenko Putyinról: „Fogni kell egy csomó fegyvert, és homlokon kell lőni ezt a szemetet”. Ezek után arról beszél, hogy a Krímen kívül van még Ukrajnában 8 millió orosz, akiken bosszút állhatnak.
Mindez bőségesen elég indok arra, hogy Oroszország katonai erővel védje meg szorongatott helyzetbe került népét. Ezekben a napokban is tömegesen érkeznek Ukrajnából oroszok a Krímbe, naponta átlagosan kétszázan folyamodnak orosz állampolgárságért az Ukrajnából menekülők. Rövidesen humanitárius problémák alakulhatnak ki, és felmerült a menekült táborok létesítésének lehetősége is. Előfordulhat, hogy több millió orosz fogja elhagyni az ukrán területeket. Az orosz többségű nagyobb városokban jelenleg feszült a hangulat, tüntetések zajlanak, és elszakadást követelnek.
Ez a telefon beszélgetés csak olaj a tűzre, és biztosítéka egy elhúzódó konfliktusnak, vagy egy nagyon gyors háborúnak. Ha Oroszország nem akar humanitárius katasztrófát a Krimben, és biztosítani akarja az ivóvizet és az áramot az ottaniaknak és a menekülteknek, nincs más lehetőség, mint az orosz területek nagyon gyors elcsatolása. Csak ez az egy lehetőség maradt.
Mindezzel Timosenko is tisztában van. Éppen ezért nyomatékosan kifejezi szándékát, hogy atom fegyvert kell szerezni, és azt be is kell vetni Oroszország ellen.
Korábban is írtuk, a cionistáknak semmi sem drága, csak a hatalom, és persze nem utolsó sorban Oroszország legyőzése, amely mint végső cél, az utolsó akadályt jelenti számukra világhatalmi céljaik elérésében. Ez az atomháború azonban nem csak ukrán-orosz atomháború lenne, hanem kiterjedne először Európára, majd az egész északi féltekére. Feltesszük a kérdést: különb-e Timosenko és az egész galíciai zsidó bandája, mint a szíveket evő szíriai terroristák? Semmivel sem, sőt talán rosszabb is. A nyugat pedig a szíriai kannibálok mellett az elmebeteg galíciai cionfasisztákat támogatja. 
Kemény Gábor


Vissza az atomfegyvereinket!


Ukrajna ismét atomhatalom szeretne lenni. Az ukrán parlamentbe két törvényjavaslatot is benyújtottak, amelyek azt célozzák, hogy Ukrajna ismét atomhatalom lehessen, mondja fel az atomfegyverek elterjedését akadályozó szerződést. „Az atomfegyverrel rendelkező állam státuszának” visszaszerzésére irányuló javaslatot Julija Timosenko Batykivscsina és Vitalij Klicsko UDAR nevű pártja nevében adták be. Ukrajna korábban önként mondott le atomfegyvereiről még 1994-ben. Cserében az úgy nevezett budapesti nyilatkozatban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország vállalta az ország határainak garantálását. Ukrajna, a Krím elcsatolása és Nagy-Britannia, valamint az Egyesült Államok tétlenkedése nyomán joggal érezheti, hogy becsapták.

Csakhogy sem az USA, sem az EU nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy – főleg a jelenlegi feszült helyzetben, és az ingatag ukrán belpolitikai helyzetben – Kijev tömegpusztító fegyverekhez jusson. A törvénytervezet előterjesztői nyilván pontosan tudják ezt, de nagy valószínűséggel azzal számolnak, hogy az atomfegyver rémével riogatott nyugat pénztárcája gyorsabban és jobban megnyílik majd Ukrajna számára. Ukrajna atomfegyverhez juttatása azért is öngyilkos lépésnek tűnik, mivel számos nyugat-európai fővárosban meg vannak győződve arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem áll meg a Krímnél, hanem előbb, vagy utóbb megpróbálja rátenni a kezét Kelet- és Dél-Ukrajnára is.

Bár Washington azt állítja, hogy Putyin ígéretet tett: nem támad Kelet-Ukrajnára, Zbigniew Brzeziński Jimmy Carter egykori amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint Putyint egyetlen cél vezérli, hogy újjáépítse az egykori Szovjetuniót. A politikus az MSNBC televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy Putyin célja egész Ukrajna megszerzése volt, darabról darabra. Donyeck, Harkov, Luhanszk. Valószínűleg úgy, ahogy tette a Krímen, álruhás katonák bevetésével. Putyin legnagyobb zsákmánya Ukrajna lenne. Néhány hete még biztos volt benne, hogy már az övé. Úgy vélte Janukovics szolgálataira támaszkova nyeregben van. De a dolgok másképpen alakultak, az ukrán nép fellázadt, Janukovicsot elkergették. Putyin erre ösztönösen reagált. Úgy döntött megbünteti Ukrajnát, megtöri, ezért elszakította a Krímet.

Brzeziński szerint most minden azon múlik, elég határozottan reagál-e a világ Putyin agressziójára, vagy megelégszik szimbolikus szankciókkal. Természetesen – tette hozzá – azon is múlik, hogy az ukránok készek-e megvédeni országuk függetlenségét. Ha igen – jelentette ki – akkor fel kell Ukrajnát fegyverezni. Az egykori vezető amerikai politikus szerint Kelet-Európát egy új hidegháborús korszak fenyegeti. Veszélyben van számos ország függetlensége. Észtország, Lettország, Moldova, Grúzia Európa segítségére, támogatására szorul, meg kell védeni ezeket az országokat. Nagy valószínűséggel egy „kellemetlen időszak elé nézünk” – jelentette ki.

Bármilyen kötelezettséget is vállalt az Egyesült Államok Oroszországgal szemben, hogy nem állomásoztat amerikai katonákat Lengyelország területén, Moszkva krími területszerzése ezt semmissé teszi – jelentette ki az RMF FM lengyel rádiónak nyilatkozva Andrew Michta a washingtoni Európai Politikát Elemző Központ szakértője, aki Brzezińskihez hasonlóan úgy látja, Moszkvának erős jelzéseket kell adni, hogy a nyugat nem fogadja el az orosz terjeszkedést. A professzor úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak jelentős szárazföldi erőket kellene állomásoztatnia Lengyelországban, hogy Oroszország tisztában legyen vele: komoly ellenállásba ütközne, egy esetleges agresszió esetén.

Szerinte Putyin imperialista politikát valósít meg, amiben addig megy el, ameddig a világ megengedi neki. Lépései egy örült lépései, de konzekvensek. Ezért nem fog megállni, amíg megálljt nem parancsolnak neki. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jelenlegi ukrán helyzetben a NATO katonai beavatkozására nem lehet számítani. A határ, ameddig az oroszok elmehetnek a NATO határa, ha támadás érné, Észtországot, vagy Lettországot, akkor a NATO-nak súlyos ellencsapásra kellene elszánnia magát. Ha Oroszország Ukrajnában terjeszkedik, akkor tudomására kell hozni, hogy annak nagyon nagy ára van.

KarpatInfo




Nyílt levélben fordult Lemberg megye lakosságához hétfőn Olekszij Dusejko, a megyei rendőrség megbízott helyettes parancsnoka, kérve azokat, akik még nem adták le illegálisan tartott fegyvereiket, hogy ezt azonnal tegyék meg. Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség a múlt pénteken Fegyver fedőnéven fegyverbegyűjtési akciót indított, de – annak ellenére, hogy az önkéntes fegyverleadás határideje már lejárt – mindenki számára szavatolják a büntetlenséget, aki haladéktalanul beszolgáltatja engedély nélkül tartott fegyverét az e célból Lembergben és a megye más településein létesített átvevőhelyeken – adta hírül a zik.ua lembergi hírportál. Dusejko egyúttal figyelmeztette azokat, akik nem engedelmeskednek a felhívásnak, hogy a rendőrség már megkapta a bírósági engedélyeket az illegális fegyverek és lőszerek felderítését célzó házkutatások végrehajtására. Azt is közölte, hogy az elmúlt három napban a rendőrök hét pisztolyt, 10 géppisztolyt, 13 vadászpuskát, egy lefűrészelt csövű puskát, 11 karabélyt, három házi készítésű fegyvert és több mint 200 darab lőszert koboztak el. Az rbc.ua ukrán hírportál vasárnap idézte Arszen Avakov belügyminisztert, aki a kormányülésen bejelentette, hogy Lembergben eddig háromezer darab fegyvert szolgáltatott be önként a lakosság azok közül, amelyeket a helyi rendőrőrsök 2014. február 18-i megostromlása során zsákmányoltak.
A lembergi belügyi szervek többször elhangzott közlése szerint ugyanakkor a rendőrségi épületek elfoglalásakor 1280 lőfegyver jutott illetéktelenek kezére, de ezek közül mintegy 300-at szinte azonnal sikerült visszaszerezni.

Gölöncsér Miklós

Így terrorizálja az utasokat a majdani csőcselék Odessza határában


A Jobb Szektor terrorista tombolása Odesszában is_

Megérkeztek Kijevből a cionfasiszta hordák Odesszába. Ám a városba a rendőrök nem engedték be a csőcseléket, így hát azok a város határában állítottak fel önhatalmúlag un. ellenőrzőpontokat.

Ennek keretében állítgatták meg a forgalmat, törték össze az autóbuszokat, – nyíltan terrorizálva az utasokat. – Szépen gyűjtögetve a szimpatizánsokat az eljövendő választásokhoz.

Ukrajna elindult az Európai Unióba!

Ceterum censeo: Ezt a “demokratikus útellenőrzési módszert” figyelmébe ajánljuk Martonyi külügyminiszter úrnak és minden magyar politikusnak, akik elismerték a kijevi jutnát, a terrorista módszereikkel együtt. – És egyben figyelmeztetjük őket: ezek a módszerek előbb-utóbb visszaütnek mindazokra, akik elfogadták ezt.

Bal-Rad – Szabad Riport


A kollaboránsok több száz éves rétegét fel kell számolni Magyarországon

Létrejött egy lényegét tekintve napjainkig változatlanul működő társadalmi réteg, a kollaboránsok rétege, amely saját haszna és a hatalmi posztok fejében mindig is biztosította a külföldi érdekek érvényesülését a nemzeti érdekek ellenében. Függetlenül attól, kiket kell kiszolgálnia, hisz ez a világpolitika hullámmozgásainak megfelelően mindig is változott. A magyar társadalom tagjainak jelentős része még ma sem tekinti jelentős problémának a termőföld-tulajdonlás kérdését. A földhöz való ragaszkodást valamiféle ósdi, régvolt érzelmi megnyilvánulásnak tartja. Nem véletlen, hogy amikor végre lehetőség nyílt rá, hogy a helyben lakó falusiak visszaszerezzék őseik földjét, sokan még a jogosultságot biztosító kárpótlási jegyeket sem vették fel. Illetve ha fel is vették, igyekeztek azokon minél hamarabb túladni, akár fillérekért is.
A kollaboránsok haszna 
Hosszú, legalább fél évezredre visszamenő története van annak, hogy ez nálunk – ellentétben más európai országokkal – így alakult. A korai magyar közösségekben ugyanis a föld, amin élünk, gazdálkodunk, ami a hazánk és otthonunk, s ami befogadja testünket, szakrális értéket képviselt, az ország szuverenitását megtestesítő Szent Korona tulajdona volt. A föld felett közvetlenül pedig az uralkodó rendelkezett, aki a koronát viselte. A föld aktuális birtokosai a földért cserébe kötelezettségeket vállaltak magukra. Kötelesek voltak fegyverrel is megvédeni a földet és a föld népét. A köznép pedig adókat fizetett, hogy a szuverenitás legfőbb bástyája, az állam működni tudjon.
A már korán birtokosokra és elszegényedőkre tagolt társadalmat Werbőczy István törvényei osztották ketté végképp a 16. században. Megfosztva a föld népét maradék szabadságától. A korai európai kapitalizálódás fuvallataként a birtokosok ugyanis felfedezték a földben a hasznot termelő tőkét, a szegényebb rétegekben pedig a tőke hozadékát növelő ingyenes munkaerőt. Ennek a helyzetnek az állandósításához volt szükség új törvényekre, a tömegek alávetésére. A társadalom efféle végzetes megosztottsága vezetett az ország önrendelkezésének elvesztéséhez, hosszú évszázadokra. Gyorsan kialakult egy olyan társadalmi réteg, amely boldogulásának zálogát nem a szuverenitás megőrzésében, illetve visszaszerzésében, hanem az idegen betolakodókkal való haszonelvű együttműködésben, azaz a kollaborációban látta. A mindenkori külföldi betolakodók mindig is igyekeztek megerősíteni e réteget, s a helyi hatalomba segíteni. Létrejött egy lényegét tekintve napjainkig változatlanul működő társadalmi réteg, a kollaboránsok rétege, amely saját haszna és a hatalmi posztok fejében mindig is biztosította a külföldi érdekek érvényesülését a nemzeti érdekek ellenében. Függetlenül attól, kiket kell kiszolgálnia, hisz ez a világpolitika hullámmozgásainak megfelelően mindig is változott. Amikor az ország felszabadult a török hódoltság alól, a hódítás előtti birtokosai csak részben tudták visszaszerezni régi földjeiket, mert azokon megjelentek már az idegen hadiszállítók, akiket az új hatalom rögvest a privilegizált tulajdonosi osztályba iktatott, és bevont a hatalomgyakorlásba is. Az 1848-as törvényekkel – bár adtak szabadságjogokat az alávetetteknek –, nem járt vagyon. Ugyanakkor viszont megszűnt a föld szakrális jellege, s az adásvételek és hitelfedezetek tárgya lehetett. Az sem véletlen, hogy ez a törvény volt az egyetlen, amelyet a szabadságharc után az önkényuralom ugyanúgy változatlanul hagyott, mint az 1867-es kiegyezés. Évszáza­dok teltek el úgy, hogy az egyik oldalon kevés számú, hatalmas területekkel rendelkező, növekvő arányban idegen tulajdonosok, a másikon pedig a nincstelenek, vagy azok a törpebirtokosok álltak, akik olyan kis földdel rendelkeztek, amelyből megélni nem tudtak.
Évszázadok során több próbálkozás ellenére sem történt érdemi változás a birtokelosztásban. A veszélyt, amelyet a termőföldhöz való érzelmi kötődésben fedezett fel a második világháború után a kommunista hatalom, erőszakos kollektivizálással akarta megszüntetni. Csak ezen az úton tudta a frissen földhöz juttatott rétegeket szövetkezetekbe kényszeríteni.
Elmaradt reprivatizáció
Ma visszatekintve, joggal állítható, hogy a rendszerváltozáskor mód lett volna az évszázados paraszti földvágy kielégítésére, de mindenben az „öt évszázados gyakorlat”, vagyis a vidéki tömegek földtől történő további elidegenítése folytatódott. Ha valamiben, akkor legalább a földügyben létrejöhetett volna a természetben történő reprivatizálás. Saját példámmal bizonyíthatom, hogy a felmenők birtokait nyilvántartó kartonok rendelkezésre álltak, épek, sértetlenek voltak. Az én esetemben 1932-es bejegyzési dátummal. A föld azonban a spekulációnak leginkább kitett instrumentumok, azaz a kárpótlási jegyek s olyan juttatási papírok révén került új tulajdonosokhoz, amelyeket „vatta szövetkezeti-alkalmazotti papíroknak” neveztünk. Azok jártak jól, akik idejében és főként olcsón le tudtak csapni a „piacon” ezekre a papírokra. Baj volt, hogy a tulajdon szentségét hirdető új rendszer már indulásakor megtagadta a reprivatizációt, nem csak az ipari és más tulajdonok területén, a földtulajdon terén is. Ezek után már végképp nem véletlen, hogy a kommunizmus negyven éve alatt együtt felhalmozott társadalmi vagyon lebontásakor sem járt a közembernek semmi. Eltérően más, térségbeli országoktól, ahol nemcsak ingyenes vagyonjuttatás történt, hanem olcsó hitelek is jártak ezzel. Több mint nyilvánvaló, hogy – a korábbi történelmi példákhoz hűen – a hazai kollaboráns réteg irányításával ment végbe a tulajdoni rendezés a rendszerváltozás után.
Ezzel magyarázható, hogy a rendszerváltozás előtt folytatott nyilvános egyeztető tárgyalásokról hiányzott a tulajdoni kérdések ügye. A titkos alkuk viszont megköttettek. Negyedszázad kellett ahhoz, hogy ki lehessen értékelni a tapasztalatokat. A kollaboránsok által vezérelt átalakítás „eredménye” évtizedes gazdasági pangás lett, ami azzal járt, hogy a jövedelmek rendszerváltás előtti szintre süllyedtek, a társadalom humán szövete pusztulásnak indult, aggasztó vált a népességfogyás, krónikusan rossz egészségi állapot kezdte jellemezni a társadalom tagjait. Mondani sem kell, mindennek az ellenkezőjét várták a magyarok a rendszerváltozástól. Évszázados, és kiváltképpen az utóbbi fél évszázad keserű tapasztalatai kellettek ahhoz, hogy a földtörvény úgy sikerüljön, amilyen lett. Olyan egyébként, mint más, épeszű európai országokban, ami elvileg lehetővé teszi minden olyan európai polgárnak a föld megszerzését, aki ezt a földet magáénak vallja annak hagyományaival együtt, s aki e földből él, verejtékezve dolgozik e rögökön, tehát ezáltal tisztességes magyar polgárrá is válik. Az évszázados, kollaboránsok által segített spekulációt azonban kizárja. (Nem csak a törökök kiűzése, de 1849 után is több, a szabadságharc ellen küzdő hadvezér jutott nálunk földhöz. Ismert Haynau és Puchner generális birtokszerzése.)
A földtörvény a huszonnegyedik óra utolsó fertályában született ahhoz, hogy lábunkat a világban és hazánkban megvessük. Ez az érzelmi vonatozásokon túl nagyon is gyakorlatias kérdés. Csak hazai tulajdonú földön van esélyünk arra, hogy a vidéket ismét talpra állítsuk, annak természetes létalapját a mezőgazdaságot és a ráépülő élelmiszeripart újraépítsük, a hozzá tartozó, hajdan százezrekre menő munkahellyel. Ez egyben új külpiacaink bővítésének is és a hazai közönség egészséges élelmiszerrel történő ellátásának is záloga.
Ötszáz évnyi tapasztalat
A föld alatti javakhoz is csak így juthatunk. A rendszerváltozás utáni klientúra bagóért adta át építőanyag- (homok, kavics) és más bányatermékek lelőhelyeit bányateleknek, vagy koncesszióba külföldieknek, ahonnan most drága pénzért vásárolhatunk. Szólni kell a földben rejlő hatalmas édesvízkészletekről, mert az egészséges víz komoly világpiaci árucikk lett. Nem mindegy, hogy hazai vagy külföldi cégek húznak abból hasznot. Hasonló a helyzet ott, ahol hő- és gyógyvizeket fedeztek fel. Nyilvánvaló, hogy lakásokat és ipari üzemeket is csak a földre lehet építeni.
A földkérdést és –tulajdonlást a mai és várható világgazdasági helyzet is új, nekünk kedvező megvilágításba helyezi. A világ iparosodó vagy már iparosodott államai törekszenek a saját lakosságuk élelmezéséhez szükséges termőterületeket birokba venni. Nem Kína az egyetlen hatalom, amely milliós nagyságrendben bérel termőföldet afrikai országokban és másutt. Az ukrán „EU-integráció” mögött is ott ez a szempont. Kontinensünkön Ukrajnában található a legnagyobb összefüggő kiterjedésű, magas termelékenységű termőföld. No, de az európai szemléletmód szerint a termőföld egyszerű tőkejószág, tehát adásvétel tárgya. Egy lerongyolódott országban pedig olcsón lehet majd földet is venni. Nálunk is volt már megdöbbentő mélyen a föld ára, amikor még százezer forintba sem került egy hektár. Az ukránok gazdaságának EU-konformmá tételéhez hiányzik legalább 50-100 milliárd euró. Helyette megkapják az IMF-et, és tollba mondott szándékleveleket kell majd írniuk. Lehet, hogy a jó termőföldjüket is szabadon áruba kell bocsátaniuk, és cégeknek is lehetővé kell tenniük a tulajdonlást…
Legalább fél évezrednyi keserű tapasztalatunk, valamint a közeljövő várható világgazdasági történései mind arra figyelmeztetnek bennünket, hogy vigyázzunk a földünkre, mert az túlélésünk legfontosabb záloga. Az a hazánk, amit szeretni, védeni nem csak elemi kötelességünk, lét­érdekünk is.

Boros Imre - MHO

Megölhették Welsz Tamást?

A Simon-üggyel összehozott csúcs-vállalkozó, Welsz Tamás, a mai napon egy rendőrségi autóban rosszul lett és meghalt. -ennyi áll a hivatalos, rendőrségi közleményben. A Logodi utcai irodájához mentek ki a rendőrök, ahonnét bilincsben vitték el kihallgatásra, de váratlanul rosszul lett és az életét nem tudták megmenteni. A 41 éves férfi halálának körülményeit az V.kerületi rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja.
Welsz neve a Simon Gábor-féle botránnyal került összefüggésbe. Együttműködésükre utaló bizonyítékokat foglaltak le a rendőrség emberei Weisz egyik irodájában tartott házkutatás során. A nyomozók az egyik széfben megtalálták Gabriel D. névre szóló, ám Simon Gábor fényképét tartalmazó bissau-guineai útlevelet, amit egy bankszámla nyitásánál használtak. Ennek segítségével nyithattak számlát a budapesti Magnet Bank fiókban, ahol 75 millió forintot zároltak a hatóságok. Ezzel kapcsolatban az ügyészség közokirat hamisítással is megvádolta Simon Gábort, aki Welszt nem hozta szóba. Több afrikai útlevél előkerült, kitöltött és kitöltetlenek, valamint fényképek a feltételezett afrikai kapcsolatokról, bűntársakról. A Fidesz média cápái már arról cikkeznek, hogy több MSZP-s politikusnak lehetnek afrikai útlevelei, amivel jelentős pénzeket mozgathattak ki az országból.

Hídfő.net | Welsz Tamás, alias Tom Wallace Paar, Bissau-guineai állampolgár
Welsz Tamás, alias Tom Wallace Paar, Bissau-guineai állampolgár. Szemmel láthatóan.

Welsz a Charity March korábbi tulajdonosa 10 évvel ezelőtt kezdett ingatlanvásárlásba Afrikában, ezen belül is Bissau-Guineában. Uruguayban és Panamában is voltak érdekeltségei, ez utóbbi országban körözés van érvényben ellene és akkori barátnője, Horthy Andrea ellen (igen, a történelmi Horthy család egyik sarja) közokirat hamisítás miatt. Tavaly nyáron vásárolta meg a Sólyom légitársaságot, ám fizetésképtelenné váltak és a korábban beharangozott közel-keleti befektetők is érdektelenné váltak. Welsz pedig lépett, akkori nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy Afrikában élő, módos, magyar üzletemberek kérték meg a légitársaság megvételének lebonyolítására. Őket természetesen nem nevezte meg. A Charity March Jótékonysági Menet kft. birtokából pedig a Seychelle-szigeteki Cavalli Continental lLd.-hez került és a magyarázat megint a külföldi tulajdonosokról szólt.
Láthatjuk a fiatalon sikeres üzletembert, aki kapcsolatai révén gyakorlatilag mindent el tud intézni. Nincsen lehetetlen. Strómankodik, lop és csal, okiratot hamisít, cégeket vesz, elad vagy dönt be. Politikusokkal bensőséges viszonyt ápol, oda-vissza megy a segítségnyújtás, mindenki dúsgazdag lesz, persze mindezt az adófizetők pénzén. De egyszer csak valamelyikük megdől, így a választási kampány hevében. Itt a bökkenő. A nyomozók megtalálják a lehetséges koronatanút, aki megbuktathat egy rakás MSZP-s politikust. Gyorsan el kell varrni a szálakat. Nehogy Welsz mesélni kezdjen! Aztán egyszerűen meghal a rendőrautóban, "rosszul lesz" és kész. Nincs tovább. Nincs koronatanú. Jónéhány csaló gazazembert megizzaszthatott volna, de így nincs ügy. Megint maradt a jéghegy csúcsa.
A "váratlan" haláleset ugyanis mindent megoldott.
Detki Kristóf



Gyorsan elvarrták a szálakat - Ki védte magát Welsz halálával?


A Simon-ügy nyomozása során képbe került, majd hamis személyazonosságok előállítása kapcsán őrizetbe vett Welsz Tamás természetes halállal halt meg a rendőrautóban - ezt ma állapította meg a rendőrségi vizsgálat.
A korábban elrendelt házkutatás során Simon Gábor és más politikusok képével ellátott hamis iratokat foglaltak le Welsznél, aki őrizetbe vételét követően együttműködő viselkedést tanúsított. Mielőtt neveket mondott volna, vagy bármi olyan információt, ami tovább göngyölíthetné a hazánkban működő szervezett bűnözés felszámolását, egyik pillanatról a másikra elhalálozott egy rendőrautóban. Se külső sérülés, se idegen anyag, csak úgy hirtelen életét vesztette, mielőtt megszólalhatott volna. Ez egy cseppet sem volt gyanús az illetékes szerveknek, akik órákon belül bejelentették, hogy természetes halállal halt meg.
Ki védte magát Welsz halálával?
Normális országban egy ilyen esetet követően azonnal leváltanák és őrizetbe vennék az érintett szervek teljes felsővezetését, őrizetbe vennék az érintett párt vezető politikusait, Welsz teljes családját védőőrizetbe vennék, azt követően pedig behívnák az érintett afrikai országok nagyköveteit és magyarázatot követelnének.
Mi nem egy normális országban élünk. Itt bármikor megtörténhet, hogy akinek elég pénze van, annak 6-8 különböző személyazonossága lehet, 6-8 különböző országban személyazonosságonként milliárdos vagyonokat tárolhat, a vagyon eredetét pedig a rendőrség nem göngyölíti fel, mert aki információkkal tudná segíteni az ügy előrehaladását, azt egyszerűen kivégzik egy rendőrautóban, majd bejelentik, hogy természetes halállal halt meg.
Ez egy olyan hálózat létét feltételezi hazánkban, ami nem csak milliárdos vagyonok elsikkasztását és leosztását végzi, hanem hamis személyazonosságokat gyárt és szervezi a vagyonok külföldre mentését, emellett jogi érinthetetlenséget biztosít az érintett személyeknek azzal, hogy érdemi nyomozás elvégzése előtt elvarrja a szálakat. Vagyis bele tud avatkozni a rendőrségi munkába felsővezetői szinten, befolyással bír a bírói hatalomra és emellett végrehajtói állománnyal is rendelkezik, ami el tudja intézni, hogy valaki védett helyen, egy rendőrautóban látszólag minden ok nélkül, "természetes halállal" meghaljon.
Nem kell részletezni, milyen magas szintű összefonódásokat feltételez egy ilyen képességrendszer. Állami szintű maffiahálózatról beszélhetünk. Titkosszolgálati elemek, rendőri felsővezetés és bírói hatalom terén vannak érintettek, az említett párt pedig fedőszervezetként vesz részt a műveletekben. A Simon-ügy a hazánkban működő szabadkőműves maffia hálózatát kezdte érinteni. Ezért Welsznek meg kellett halnia, mielőtt beszélhetett volna. Ez a XXI. századi Magyarország. Pontosabban: ez a XXI. századi Európa és a nyugati világ, ahol mindent lehet, akadályok és erkölcsi korlátok nélkül. Olyan világ ez, aminek pusztulnia kell. De előtte ezernyi Simon-ügyet kell felgöngyölíteni. Egészen odáig, amíg az összes szabadkőműves maffiózó, a pártok emberei, a karhatalomba és az államgépezetbe épített embereik mind a börtönben nem rohadnak. Vagy a nép ökle által végzik, "természetes halállal".
Molnár István



Welsz kipakolt a halála előtt


A törvényi tilalomra hivatkozva hagyja legyilkosozni munkatársait a rendőrség. Közben az sem biztos, hogy elsősorban a szocialistáknak lenne okuk aggódni amiatt, hogy Welsz „borított”. Több forrásból megerősített értesüléseink szerint Welsz maga ajánlotta fel együttműködését a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYFÜ). A Központi Nyomozó Főügyészség jelölte ki a Welsz által felajánlott bizonyítékok begyűjtésére a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI). Eszerint tehát Welsz nem az NNI-nél jelentkezett, az NNI emberei csupán a KNYFÜ utasításait hajtották végre. (Az NNI nem nyilatkozik, korábbi közlésük szerint náluk nincs folyamatban semmiféle eljárás Welsz Tamással szemben.)
Welsz az I. kerületi Logodi utcában lévő irodájában várta a nyomozókat, ahol különféle adathordozókat és iratokat adott át nekik. Majd közölte, hogy vannak még bizonyítékai az érdi házában is. A nyomozók autóba ültették, kivitték Érdre, ahol további iratokat és adathordozókat foglaltak le tőle, majd elindultak Budapestre, ahol a KNYFÜ kihallgatta volna Welsz Tamást. Nem bilincselték meg. Nem volt őrizetben sem.
Még az M1-M7 közös szakaszán autóztak, amikor a rendőrök észrevették, hogy Welsz egyre rosszabbul van. Az tűnt a leggyorsabb segítségnek, ha egyenesen a legközelebbi, a MOM Parknál lévő mentőállomásra viszik. Ezt tették. Az ott szolgálatot teljesítő orvosok a beérkezéstől számított 40 percig küzdöttek még az életéért, de már nem tudták a szívműködését újraindítani. Welsz lényegében már a rendőrautóban meghalt.
Több internetes portál úgy tudja, Welsz maga hívta ki a rendőröket azzal, hogy útleveleket akar átadni a részükre, s amikor a nyomozók megérkeztek a Logodi utcába, azzal fogadta őket, hogy „uraim, bevettem valamit, önök már nem tehetnek semmit”. Ha így történt volna, kizárt, hogy a rendőrök nem hívnak azonnal mentőt, vagy nem ültetik (fektetik) be saját autójukba, és nem viszik azonnal kórházba, ahol kimoshatták volna a gyomrát. Mert ha nem teszik, akkor közvetlen felelősség terhelné őket a haláláért.

Welsz egyik ismerőse ugyanakkor a Hvg.hu-nak nyilatkozva kizárta, hogy a férfi öngyilkosságot követett volna el. Az öngyilkosság-teóriát cáfolja az a tény is, hogy Welsz maga ajánlotta fel szolgálatait a nyomozó hatóságoknak, nyilván abban a reményben, hogy részletes feltáró-beismerő vallomása fejében az általa elkövetett bűncselekményekért majd enyhébb büntetést kap.
Azonban sem a rendőrség, sem a Központi Nyomozó Főügyészség nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mondott-e ilyet Welsz a rendőröknek vagy sem. Ha igaz, amit több forrásunk is állít, jelesül az, hogy a Logodi utcai házkutatás után a rendőrök még elvitték Welszt Érdre, ahol további dokumentumokat adott át a nyomozóknak, aligha mondhatott ilyet az irodájában. Akkor biztosan nem Érdre indultak volna vele.
„Sajtóhíreket nem kommentálunk”. Kovács Viktória, az ORFK szóvivője ennyit válaszolt érdeklődésünkre. A Központi Nyomozó Főügyészség Welsz halála ügyében nem tartja magát illetékesnek, amiből következtetésként az máris levonható, hogy a Welsz halála miatt indult közigazgatási eljárás eddig nem tárt fel bűncselekményre utaló körülményeket, amelyek felderítésében a Központi Nyomozó Főügyészség berkeiben működő katonai ügyészségnek dolga lenne. Arról, hogy mikor várható a halál okának megállapítása, a BRFK szóvivője nem tudott felvilágosítást adni. (A rendkívüli haláleseteket vizsgáló egység a BRFK V. kerületi kapitányságán belül működik.) A szóvivő sejtetni engedte, hogy akkor sem lesznek majd túl bőbeszédűek, ha már tudják, mi okozta Welsz halálát. A Közigazgatási eljárásról szóló törvény ugyanis tiltja az efféle információk közzétételét, és – mint azt egy másik rendőrségi forrásunk elmondta – senki nem akar a sajtó tájékoztatásáért börtönbe menni még azon az áron sem, hogy a világhálón már legyilkosozták a Welszt szállító rendőröket (is).
Információink szerint Welsz halála után újra megjelentek a nyomozók a Logodi utcai irodában, és akkor már magukkal vitték az ott lévő számítógépeket és mobiltelefonokat is.
Minden jel szerint Welsz a halála előtt „borított”. Hogy mennyire, azaz hány évre visszamenően adta ki azoknak az adatait, akik tőle bissau-guineai útlevelet vásároltak, ma még nem tudni. Politikai körökben mindenesetre aggodalmat váltott ki annak a lehetősége, hogy az ügyészség esetleg alkut köt (vagy kötött) Welsszel. Sokak szerint elsősorban a szocialisták aggódtak, akik Simon érintettsége okán már belekeveredtek az ügybe. A Hvg.hu azonban úgy tudja, Welsz nem a szocikról akart borítani. Ismerői szerint anyagi gondjai nem voltak, amit egyebek között épp annak köszönhetett, hogy sem politikai, sem vallási, sem más alapon nem válogatott az ügyfelei között.
„A Simon-ügy állítólagos koronatanújának váratlan, tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halála egy gyanús ügy újabb gyanús fejleménye. A nyilvánosságnak joga van ahhoz, hogy bizonyos kérdésekre választ kapjon, az igazságszolgáltatás és bűnüldözés különböző szerveinek pedig kötelessége azokra válaszolni!” – írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Gulyás József, az Együtt-PM szakpolitikusa, aki a Nemzetbiztonsági Bizottság soron kívüli összehívását sürgette.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke szerint azonban nyitott kapukat dönget. Az ukrajnai helyzet miatt hetente ülésező testület soron következő ülésén szándéka szerint téma lesz a Simon-ügy nemzetbiztonsági aspektusa. Az például, hogy miképpen értékesíthetett ismerői szerint közel félezer bissau-guineai útlevelet Magyarországon Welsz a titkosszolgálatok orra előtt? Vagy az történt, ami sok más esetben is kiderült, hogy a titkosszolgálatok mindenről tudtak, sőt együtt is működtek Welsszel, csak éppen más hatóságoknak nem szóltak a törvénytelen ügyletekről? Molnár reményét fejezte ki, hogy a Fidesz nem akadályozza meg az ügy esetleges titkosszolgálati vonatkozásainak a feltárását.
Útlevél schengeni pecsét nélkül
Fáy Zsolt, a Magnet Bank igazgatósági elnöke a HírTv Magyarország élőben című műsorában csütörtök este azt mondta: a bank a törvényeknek és a belső szabályainak megfelelően járt el, amikor 2013 novembere és 2014 februárja között összesen kilenc számlát nyitott magukat bissau-guineai útlevéllel igazoló ügyfeleknek. Ezek közül később csak egyetlenegyen volt kétmillió forint feletti pénzmozgás.
Fáy szerint a pénzmosás elleni törvény előírásait maximálisan betartották. Azt, hogy a kérdéses számla a Simon Gábornak kiállított bissau-guineai okmánnyal nyitott számlán történt-e, a banktitokra hivatkozva nem árulta el. (Ugyancsak titoktartási kötelezettségére hivatkozva a NAV sem erősítette meg, hogy a bank tett pénzmosásgyanús tranzakcióra vonatkozó bejelentést.)
Egy lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a bank nem fogadhatta volna el Simon afrikai útlevelét, mivel abban nem volt (nem lehetett) schengeni beléptető bélyegző, sem Magyarország (vagy más uniós állam) vízuma. (A bissau-guineai polgároknak csak igen nehezen, többszöri ellenőrzés után adnak beutazási engedélyt az EU-ba.) Vízum és beléptető pecsét nélkül viszont az okmány olyan, mintha nem is lenne (Európában), aki ilyen okmányt mutat fel, az legfeljebb illegális bevándorlónak tekinthető.
(NOL)

Tovább mocskolják a Jobbikot a betolakodók

Több videómegosztón is fent vannak az alábbi gyűlöletkeltő, tipikusan cionista megrendelésre készített kisfilmek. Folyamatos nácizás és fasisztázás. A Szavazz a Jobbik Ellen nevű cionista előretolt helyőrség tűz alatt tartja a választókat és képtelenségekkel tömi az agyukat. A Jobbik náci lenne? Miért? Németek ők? Vagy olaszok? Ha már fasisztázzák őket.

A videóban Mesterházi vírusozza a Jobbikot. Érdekes fintora a sorsnak, hogy a legnagyobb pusztítást mégis a nyíltan cionista MSZP végezte.

A Szavazz a Jobbik Ellen zsidó-banda megint lépett egy nagyot... hátrafelé. Hiszen minden normális és értelmes ember átlát a szavak mögött meghúzódó, talmudista uszításon. Árad belőlük a gyűlölet, a hazugság. Lételemük a népek összeugrasztása, testvér testvérrel való szembefordítása, hogy nevető harmadikként rátegyék a kezüket a javakra.



Pörzse Sándort is megpróbálják feketíteni. Elhisszük, hogy fáj az igazság amit kimondott.
Az igazság érvényesülni fog! Nem a Jobbikot gyűlölik ők ennyire, hanem a magyar népet. Tudjuk ezt mi, talán értjük is miért. A magyar nép az értelem, az igazságkeresés, a kreativitás, a szépség, és minden nemes tulajdonság minta-népe.
Hídfő.net |
A "hatalmas" tömeg. Elég gyenge, hogy kerek 150 embert tudtak csak kifizetésekkel, vesztegetéssel és fenyegetésekkel összeszedni.
Nem is beszélve arról, hogy egyistenhitűek voltunk már akkor, amikor a "kiválasztott" még sarukészítéssel volt elfoglalva. Erős szőrzetük miatt hasonlatosak az ördögökhöz. Gátlástalanok, törtetők, torzak, mint lényük: a bűn, a rontás. Ők a körülmetélt, sivatagi démon, Amalek ivadékai.
Hadnagy Ármin



Venezuela: A nemzetközi elit 300 éve az orosz területeket akarja

Nicolas Maduro venezuelai elnök megszólalt a Krím-félsziget ügyében egy interjúban. "Ez egy kettős mércén alapuló játék. Az USA és az EU szerint teljesen jogos volt elszakítani Koszovót Szerbiától egy népszavazáson keresztül annak idején. Teljesen jogos volt elvenni a Falkland-szigeteket egy egy mesterkélt és elcsalt népszavazással, ami aztán Európának és Nagy-Britannia számára elég indok volt a beavatkozásra. Bezzeg amikor egy terület akar Oroszországhoz csatlakozni, akkor az illegális."
Hídfő.net | Nicolas MaduroNicolas Maduro Venezuela elnöke, háttérben Simon Bolivar portréja.
Maduro szerint "Itt csak egy bűnös van, ami nem más, mint az USA és Európa oroszellenes politikája. Körbe akarják venni Oroszországot, hogy meggyengíthessék és elvágják a szövetségeseitől, hogy aztán lecsaphassanak rá, és megszerezhessék hatalmas kiterjedésű földterületeit. Ez egy régi elképzelés amit bizonyos nemzetközi érdekkörök hajszolnak imáron 300 éve."
Reméljük egy kedves olvasónkban sincs kérdés afelől, hogy mit is jelent a "bizonyos nemzetközi érdekkörök" kifejezés.


http://www.hidfo.net/2014/03/21/venezuela-nemzetkozi-elit-300-eve-az-orosz-teruleteket-akarja

Ukrán tankok égtek Krivoj Rogban

A Dnyepropetrovszk-területen fekvő Krivoj Rogban állomásozó ukrán hadsereg 6. hadtestének bázisán hatalmas tűz pusztított az éjszaka folyamán, amely a teljes környéket bevilágította. Szemtanúk beszámolói alapján harckocsik égtek, és a teljes lőszerellátmány elpusztult. A robbanások jónéhány kilométerre elhallatszottak.
A helyszínre négy tűzoltóegység érkezett.
(Forrás: http://voskanapat.info)