2013. március 30., szombat

Új gyerek nyomkövető rendszer az iskolabuszokon

Az Egyesült Államokban a legtöbb szülő komolyan aggódik manapság, amikor gyereke egyedül kezd járni iskolába az iskolabusszal. Mi van, ha elrabolják? Mi történik, ha véletlenül rossz helyen száll le? Mi van, ha a buszt eltérítik? Bár az új Kidtrack (gyerekkövető) rendszer nem tudja megakadályozni ezeknek az eseményeknek a bekövetkezését, arra azonban képes, hogy megmutassa, éppen kik tartózkodnak a buszon és hol járnak.
A Kidtrack rendszer a Fujitsu Frontech North America és a T&W Operation informatikai és logisztikai cég közös fejlesztése.
Amikor egy gyerek felszáll a Kidtrack rendszerrel ellátott buszra, a járművön elhelyezett biometrikus PalmSecure tenyérleolvasóval leolvassák a tenyerét. Az uretánnal bevont, jégkocka méretű eszköz infravörös fény segítségével készít képet a tenyérben futó erek által kirajzolt térképről. Az értérkép segítségével pedig ellenőrzi a gyerek személyazonosságát az adatbázisban rögzített adatok alapján. A leolvasón felvillanó zöld vagy vörös fény jelzi, hogy a leolvasás sikeres volt-e.
Az elsődleges regisztráció mindössze egyetlen percet vesz igénybe, a leolvasáskor pedig nem kell megérinteni a készüléket.
Miután egy fel vagy leszálló utas tenyerét leolvasták, az adatok egy felhő tárhelyre kerülnek. Amennyiben egy gyerek eltűnik, az erre jogosult adminisztrátorok ellenőrizhetik a Kicktrack weboldalát, hogy megállapítsák mikor és hol szállt le vagy fel az eltűnt és, hogy a busz éppen hol tartózkodik. Amennyiben a buszt baleset éri a rendszer segítségével azonnal meg lehet állapítani, hogy kik tartózkodnak rajta.
A beolvasott adatokat maga a készülék is tárolja, arra az esetre, ha a gyenge jelerősség miatt nem tudna kapcsolatot létesíteni a felhővel, ami a külvárosi területeken előfordul.
  1. „Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.” – I. Thesszalonika 5:3 []
 Forrás: gizmag.com

„Felfüggesztett kávé”: a forró italnál is szívmelengetőbb kezdeményezés

Nincs pénzed egy csésze kávéra? Nem baj. Most már Bulgáriában is meghonosodott az eredetileg olasz hagyomány, aminek lényege, hogy azok, akik megengedhetik maguknak, előre kifizetnek egy meleg italt, esetleg egy tál ételt a pénzszűkében lévőknek. Ja, igen, és mindezt ismeretlenül. Az egyre nehezebb gazdasági körülmények között egy ilyen kezdeményezés nagyon sokat jelent, és nemcsak a testnek.
Bulgáriában már 150 kávézó csatlakozott a kezdeményezéshez, amit az olasz „caffe sospeso”, magyarul „felfüggesztett kávé” elnevezésű hagyomány alapján indítottak.
A szokás a dél-olaszországi Nápolyból indult és lényege, hogy az ember előre kifizet egy vagy akár több csésze kávét is anélkül, hogy meginná.
Bulgáriában, az Európai Unió egyik legszegényebb országában, egyre erősebb a társadalmi elégedetlenség és az elmúlt hónapban több ember is felgyújtotta magát végső kétségbeesésében.
A számos utcai tömegtüntetésnek köszönhetően február 20-án lemondásra kényszerült az eddigi kormány.
A kezdeményezéshez csatlakozott kávézók a Facebook-on tették közzé a fizetést igazoló blokkokat.
„Szuper! Az első felfüggesztett kávé nálunk!” – írta egy felhasználó az Ethno Bar Red House, a kezdeményezéshez csatlakozott egyik kávézó nevében a „Felfüggesztett kávé Bulgária” Facebook oldalán, ami már több mint 19.000 követőt számlál.
Némelyik kávézó egy üvegben gyűjti a kávékat jelképező kis kártyákat, máshol egy kupakot dobnak bele, hogy számon tudják tartani az előre kifizetett italokat.
A kávézók mellett egyre több gyorsétterem és élelmiszerbolt is csatlakozik a bolgár kezdeményezéshez, arra ösztönözve azokat, akik megtehetik, hogy kenyeret vagy valami egyszerűen elfogyasztható ételt fizessenek ki előre a rászorulóknak.
Forrás: rawstory.com

Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható Dr. Leonard Coldwell szerint [komment] (0)

Feltámadásra várva

Nagyszombat van, drága magyar testvéreim, várjuk a feltámadást! Krisztus teste sírba téve, és reménykedünk, hogy a sötétséget el fogja űzni a fény. A haza sorsát párhuzamosnak látom a kereszténységével, és nem a március végén is tomboló tél miatt. Túl vagyunk a keresztre feszítésen, megbántunk bűneinket és várnánk a feloldozást. Amit kizárólag az Úristentől remélhetünk, mert a világot uraló erők nem akarnak kegyelmezni Magyarországnak, változatlan hevességgel tombol az a gyűlöletkampány, amit a hazai balliberálisok heccelésére a „művelt és civilizált” Nyugat folytat ellenünk. Az ellenállásra való eszközünk kevés, marad az ima és a reménykedés a Nagy Sátán végső bukásában.
Miközben a politikai pártok folytatják a permanens kampányt, a békétlenség szítását, én azt kérem barátaimtól és ellenségeimtől, mindnyájan szálljunk magunkba, végezzünk lelkiismeret-vizsgálatot, és legalább pár napra bocsássunk meg egymásnak! Az élet értelme felette áll a napi csatáinkon, és a sír hidegében egyenlővé válunk mindnyájan. Ezért ne mindig csak azt lássuk, ami elválaszt embertársainktól, hanem ami összeköt velük! Ha magyarnak és kereszténynek szánt minket az Úr, az már komoly sorsközösség ahhoz, hogy együtt javítsunk hazánk sorsán. A 2011-es népszámlálás adatait most publikálta a KSH, figyelmeztető árnyként lebeg előttünk a nemzethalál lehetősége, ha nem változtatunk a riasztó folyamatokon. A változás mindenki saját maga kell legyen, és csak erőink összegzésével hozhatjuk el a Magyar Feltámadást!
dr. Lenhardt Balázs
nemzeti radikális országgyűlési képviselő



Wass Albert: Kereszt a faluvégen
Krisztusát leverték vad szelek,
csak a kereszt maradt meg sírva-fájva:
belecsikordult mégis az éjszakába.
Csak a kereszt maradt meg,
a Falu keresztje,
a Mi keresztünk: a régi kereszt…
fekete felhők bomlottak felette.
És a kereszt állt.
Hördült. Kiabált.
Rája,
mint ódon templom régi muzsikája,
a Falu szíve vissza-orgonált.
Emlékszem még a szörnyű látomásra…
viharok jártak a Falu felett…
a Falu nyögve megindult az úton…
görnyedt háttal… és vállán a kereszt.
Mi mennyi 2013-ban pdf formában: http://www.postaimre.net/pdf/2013.ev_Adok_Jarulekok_stb.pdf (3,40MB)