2008. november 19., szerda

Kadarkúti Hétfő üzenetek - 5- A Szentlélek Isten beszél a megbocsátásról

  Szentlélek Isten a megbocsátásról Én: Édes megszentelő Lélek! Lelkem Vigasztalója, lelkem művelője. Ó, mennyire szeretlek! Köszönöm, hogy ma Te fogsz tanítani minket. Lobbantsd lángra a szívemet, hogy méltóképpen tudjam közvetíteni drága szavaidat.
Szentlélek: Ne féljetek, Én vagyok a Szentlélek Isten, a 3. isteni személy. Én ültetem lelketekbe az erényeket, ezért most Én foglak tanítani benneteket az egyik legszebb erényből: a MEGBOCSÁTÁSRÓL.
Mi miatt haragudhatnak egymásra az emberek?
  1. A pletyka miatt. Ketten beszélgetnek egy harmadikról, futótűzként továbbterjed, megtudja a harmadik felnagyítva, eltorzítva és kész a harag.
  2. Félreértés miatt. Félreértik valakinek a cselekedeteit vagy szavait, rosszindulatot tételeznek fel róla, megharagszanak rá.
  3. Valódi sértés miatt: Valaki olyat tesz, vagy mond, hogy szándékosan megbántja a másikat.
Most párhuzamba állítom a HARAGOT és a MEGBOCSÁTÁST. Nézzük, ki indítja a haragot?! A Sátán, aki egymás ellen uszít két embert, akik elkezdenek vitatkozni, veszekedni és megharagudnak egymásra. Táplálja is a haragukat, gyűlöletté alakítja. Ki indítja a lélekben a megbocsátást? Isten, aki lelkiismeretfurdalást és bűnbánatot kelt és szeretetet ébreszt a haragvó emberben.
Figyeljétek meg, mit vált ki a lelkekben a harag, és mit a megbocsátás. A harag rossz hangulatot, nyugtalanságot, békétlenséget vált ki és eltávolít Istentől. A megbocsátás lelki békét, nyugalmat, szeretetet ad a léleknek és közelebb visz Istenhez.
Hová vezet a harag és hová a megbocsátás.
A harag a tisztítótűz és a pokol felé vezet. Vannak olyan választottjaink, akiket látogatnak a tisztuló lelkek. Ilyen Maria Simma. Egyszer megkérdezte az egyiket, hogy kik szenvednek legtöbbet a tisztítóhelyen. Az így válaszolt: nem a gyilkosok, paráznák, rablók, hanem akik haraggal és gyűlölettel a szívükben haltak meg. A megbocsátás viszont lelki kincs, kedves erény Isten előtt, ezért a Mennyországba vezet.
Vannak olyan emberek, akik nem tudnak maguknak megbocsátani. Ha Isten megbocsát nektek, akkor ti is bocsássatok meg magatoknak. Ha Isten értékesnek talál titeket, akkor higgyétek el, van bennetek érték.
A „Miatyánk”-ban van egy kérés: … bocsásd meg a vétkeinket, miként mi is megbocsátjuk az ellenünk vétkezőknek… Ez azt jelenti, hogy Isten csak akkor bocsássa meg bűneiteket, ha ti is mindenkinek megbocsátotok. Ezért nagyon ügyeljetek, hogy ne legyen harag bennetek!
Vizsgáljuk meg, hogyan dolgozza fel a haragot a hitetlen és közömbös ember és hogyan a mélyen hívő. Két példával világítom meg. Egy fiatalasszony boldog, harmonikus házasságban él, három hónapja ment férjhez, nagy a szerelem. Sajnos csak polgári esküvőjük volt: nem hívők, nem vallásosak. Egyik nap egy munkatársával, egy fiatalemberrel megy haza a munkahelyéről vidáman beszélgetve. Találkozik barátnőjével, köszönnek és továbbmennek. A barátnő féltékeny és irigy rá, mert ő szeretett volna ahhoz a fiúhoz hozzámenni. Elhatározza, hogy bosszút áll. Fűnek-fának mondogatja, hogy az ő régi barátnője milyen csapodár, máris csalja a férjét. Hamar elterjed a hír faluban, a férj fülébe jut. Felháborodva faggatja a feleségét. Az asszony csodálkozik, sírva védekezik. A férj nem hisz neki, válással fenyegetőzik. A fiatalasszony hamar megtudja, hogy a barátnője rágalmazta meg. Bosszút akar állni rajta. Elhíreszteli, hogy a barátnője kéthetenként váltja a szeretőket. Tele van gyűlölettel iránta. Férje elhagyja, ő pedig egyre jobban elmerül a gyűlöletben és fájdalomban.
A másik történet egy középkorú asszonyról szól, aki vásárol az ÁBC-ben, majd a pénztárnál fizet. Kipakkolja az árukat a kosárból, a végén egy tábla csokoládét is, és fizetés után beteszi a szatyrába. Mögötte áll egy rosszakarója, aki valamiért neheztel rá. Másnap újra megy vásárolni az asszony, és míg a polcokon válogat, megszólítja a tegnapi ismerős: Magának már annyi pénze sincs, hogy egy tábla csokoládét kifizessen? Láttam, mikor fizetés nélkül berakta a szatyrába. Sokan voltak, mindenki odanézett. Hiába védekezett, hogy ő kifizette, hiába kereste a tegnapi pénztárost, nem volt ott, hogy megvédje. Sírva ment ki a boltból, megalázva. Otthon elmesélte a férjének, de az hiába vigasztalta. Bement a szobájába és elöntötte szívét a harag. Hirtelen rápillantott a feszületre, a falon és elkezdett imádkozni. Jézus megaláztatásaiból erőt merített magának, és megnyugodott. Lám a hitetlen nem szabadult meg a haragtól, a hívőben a harag helyett béke és szeretet költözött.
Nektek, akiknek erős a hitetek, van kiről példát venni: Itt van Jézus, Szűz Mária és a Szentek. Jézus nyilvános szereplésétől kezdve mennyi megaláztatáson, igazságtalanságon ment keresztül. Eszem-iszom embernek, borisszának nevezték, aki a bűnösökkel és vámosokkal barátkozik, az ördöggel cimborál. Mikor elítélték hamis tanúk segítségével, sok igazságtalan váddal illeték. A töviskoronázáskor leköpdösték, kicsúfolták. A kereszten haldokolva nevetve kiáltozak felé: ha Isten fia vagy, szállj le a keresztről, menekítsd meg magad. Ő nem szólt vissza, csak imádkozott a csúfolódókért, rágalmazókért. Tudta, hogy a megváltás eszközei.
Tanuljatok Tőle megbocsátó szeretetet. A másik példaképetek Szűz Mária. Egy földi asszony, hogy tud haragudni, ha gyermekéről valami rosszat mondanak. Hát még mekkora gyűlölet gyullad benne, ha egy orvosi műhiba miatt meghal a fia. Feljelenti az orvost, pereskedik. Szűzanyátok, noha emberek ölték meg Szent Fiát, mégsem utált meg titeket, hanem szeret és gyermekeivé fogadott.
A szentek közül csak egyet említek: Szent István vértanút megkövezték, haldoklásra közben megnyílt fölötte az ég, látta a Szentháromságot és így szólt: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek.
Drága, engesztelő Gyermekeim most elmondom nektek, mit tegyetek, ha valaki igazságtalanul, mélyen megbánt, megaláz: Mikor a sértés után háborog a lelketek első gondolatotok, hogy csak kerüljön a szemetek elé, majd jól beolvastok neki, helyreteszitek. Ilyenkor mondjátok el a lelkileg hozzátok legközelebb eső embernek, hogy egy kicsit megkönnyebbüljetek!
Ne keressétek az igazságot, mert az csak a Mennyben van! Ne törődjetek vele mit mondanak mások, csak Isten véleménye érdekeljen. Azután hívjátok Jézus uratokat, hogy csillapítsa le haragotokat. Kérjetek az Ő megbocsátó ellenségszeretetéből. Harag helyett inkább sajnáljátok megbántótokat, mert rossz úton jár. Kérjetek helyette is bocsánatot Istentől. Ajánljátok fel érte azt a lelki sebet, amit nektek okozott. Imádkozzatok érte és harag helyett szívetek meg fog telni szeretettel.
Megáldalak benneteket a megbocsátó szeretet és az ellenségszeretet lelkületével.