2014. március 30., vasárnap

Ecuador: "Nem ismerjük el a kijevi illegitim kormányt"


Rafael Correa, Ecuador elnöke a szokásos szombati TV beszédében kifejtette, hogy "Ecuador csak a legitim ukrán kormánnyal hajlandó tárgyalásokba bocsátkozni, egy olyan kormánnyal, ami a nép egybehangzó akaratnyilvánítása folyamán kerül hatalomra. Ennek a kritériumnak a jelenlegi ukrán vezetés nem felel meg." Correa szerint továbbá "A jelenlegi kormány egy körmönfont nemzetközi terv alapján került pozícióba, és azonnali támogatásra talált a nyugati országok köreiben, ez leginkább gyanús."
Hídfő.net | Rafael CorreaRafael Correa
A csütörtöki ENSZ szavazáson, ahol arról döntött az ENSZ közgyűlés, hogy a krími referendumot végrehajthatatlannak minősítik, Ecuador tartózkodott. A szavazás végeredménye 100 igen, 11 nem, 58 tartózkodik. Ezeken a számokon jól látható, hogy az USA világrendőrségi- és befolyásoló szerepe lassan véget ér a népek öntudatra ébredésével.


http://www.hidfo.net/2014/03/30/ecuador-nem-ismerjuk-el-kijevi-illegitim-kormanyt

Szanyi nem létező aktivista hadosztályokat vízionál ittasan?


Öltözz vörösbe! - néven hirdet mozgalmat Szanyi Tibor, aki néhány hete bukott le egy iskolás lánnyal, miközben a felesége a szülőszobában hozta világra közös gyermeküket. Ez az erkölcstelen, alkoholista politikai túlélő most utcára hívja a vörös csürhét. Vörös rongyokba burkolózik a kapitalista féreg, hogy megtévessze a szerencsétlen, tájékozatlan plebszet. Az MSZP már meg is rendelt 30-40 ezer sálat, amit ők "tavaszi sálnak" neveznek vagy "rendszerváltó sálnak".
Hídfő.net | Szanyi épp egy fergeteges poént prezentálSzanyi épp egy fergeteges poént prezentál
A néphülyítés folytatódik, itt az újabb ingyencirkusz. Arra szólítja fel szimpatizánsait, hogy áprílis 6.-án öltsenek magukra valamilyen vörös ruhadarabot. Ez a Szanyi-féle pszichológiai hadviselés? Nem tudni. Az viszont felmerül, hogy Szanyi megint berúghatott és össze-vissza beszél 30-40 ezer aktivistáról? Elmondása alapján pártkatonáik megszállják az utcákat és tájékoztatják a bizonytalan szavazókat. Úgy tűnik Szanyi megint álmodik, leereszkedett rá egy borgőzös, vörös köd.
Dunai István

Mi a Békemenet valódi üzenete?


Tormay Céciletől kölcsönözzük az idézetet: "Egy idegen faj tudtul adta uralmát!" Mert most is az történik, mint az 1919-es eseményeknél, csak sokkal kifinomultabb módon. Békének hazudott háború a nemzet ellen. Annyiban tér el a fent említett eseményektől, hogy bele van építve a feudális rendszer rekonstruálása, horthysta elemek újraértelmezése. Kitűnően látható, hogy akár forradalom, akár ellenforradalom, az idegen faj uralja mindkettőt. Kész forgatókönyvvel rendelkezik, minden eshetőséget számításba vett.
Érdemes megnézni a Békemenet szervezőinek listáját, minden kétséget kizáró bizonyítékot megkapunk a magyarságtól merőben eltérő fajiság egyszerű válaszára. Kezdjük a sort Széles Gáborral, aki a Videoton rt.-nél és Ikarusnál szerzett óriási vagyonával alapozta meg sikerét. 2005-ben, Echo TV néven saját televíziót alapított, majd megszerezte a Magyar Hírlap nevű nyomtatott médiafelületet is. Széles 2010-ben 10 millió forintot utalt át a Fidesznek. Nyilván volt miből. Az 1981 óta vállalkozó Szélest Magyarország egyik leggazdagabb embereként tartják számon.
Hídfő.net | Széles GáborSzéles Gábor. A Videoton élén eltöltött ideje alatt sok ember betegedett meg halálosan a módszerei miatt.
Következzen Fritz Tamás, aki a Fidesz egyik kegyeltje, alapítója a Civil Összefogás Fórumnak és mögötte álló Civil Összefogás Alapítványnak. 1996. óta publicistája a Magyar Nemzet napilapnak. Az 55 éves, zsidó származású politológus mélységesen lojális a Fidesz irányába, minden egyes papírra vetett sora egy új "urambátyám" korszaknak eljövetelét vetíti elénk.
Hídfő.net | Fritz TamásFritz Tamás. Nagy "tisztelője" és fogyasztója a fiatal és csinos magyar lányoknak.
Folytassuk Bayer Zsolttal, aki igen érdekes személyiség. Zsidó létére zsidóellenes kirohanásairól híresült el, de a cigányozás sem áll távol tőle. Mikor mit igényel az olvasóközönség. Valószínűleg gőzleeresztő szerepe van az úgynevezett jobboldalon. 2002-ig a Népszabadságnál tevékenykedő Bayer "pálfordulással" a Magyar Nemzethez került. Bár ellent mond a Népszabadságnál betöltött szerepe, hiszen 1988-ban alapítója volt a Fidesznek, övé az ötös számú tagsági könyv. Hír Tv-s karrierje után,a Széles Gábor által alapított média-birodalom egyik véleményformáló vezéralakja, a Magyar Hírlap és Echo TV központi megmondóembere.
Hídfő.net | Bayer ZsoltBayer Zsolt. Ha kell egy kis kormányzati cigányozás vagy feszültségkeltés, előveszik a kalapból.
Csizmadia László sem sokkal marad le a leggazdagabbak listájáról. Ő is - mint jónéhányan - az üzleti életből érkezett a Fideszhez. Bár a Civil Összefogás Fórum nem győzi kihangsúlyozni, hogy a Fidesztől független, azért a válasz ennél sokkalta prózaibb. Csizmadia kereskedőnek tanult, szép karriert mondhat magáénak a Gyermekélelmezési Vállalatnál, ahol 13 évig volt főosztályvezető, ezt követően a Dél-budai Vendéglátó Vállalat kereskedelmi igazgatója lett. Ne felejtsük el, hogy az MSZMP-ben kezdte politikai karrierjét, még 1980-ban lépett be. A Kádár-korszak alatt a Skála Coopnak volt a vezérigazgatója hat éven keresztül. 1993-ban sikeresen privatizálta a lakástextil-kereskedelemmel foglalkozó Bétexet, ahonnét jelentős vagyonra tett szert. A 2010-es kormányváltás utáni a civil pénzek elosztásával foglalkozó Nemzeti Civil Alap Tanácsának elnöke, egészen 2011-ig.
Hídfő.net | Csizmadia LászlóCsizmadia László. MSZMP káderből lelkes "civil" lett.
Bencsik Andrással folytatjuk a sort, aki talán legemblematikusabb figurája a skizofréniában szenvedő véleményformáló publicistáknak. Persze, itt is tetten érhető egy irányított skizofrénia, ami tudatos beépülés a magyar önszerveződésbe, ezáltal a magyar vérkeringésbe. Zsidó származása ellenére alapítója volt a Magyar Gárda Egyesületnek, sőt, az élettársa cége tervezte a későbbiekben betiltott Gárda-egyenruhát is. Rövid időn belül kilépett a Gárdából és szapulásába, démonizálásába kezdett. Bencsik élettársa volt a szintén zsidó származású Beregszászi Olga is, akinek ingyenreklámot biztosított Demokrata nevű hetilapjában. A Népszabadságnál és Népszavánál kezdődő pályája, elmondása alapján a rendszerváltáskor gyökeresen megváltozott, elmondása alapján akkor lett jobboldali újságíró. Az 1994-ben alapított Demokratának vezetője, ezzel pedig erőteljes hatást fejt ki a magyarság életerejének szárba szökkenése ellen.
Bencsik - tipikus médiazsidó, minden olvasottabb nyomtatott sajtóban "alkotott" pár évet
Következzen Stefka István, aki 1972 óta a Magyar Rádió munkatársa volt, dolgozott a Híradó és a Hét munkatársaként is. 2008-óta vezeti a Magyar Hírlap nevű sajtóterméket, része a Széles-féle média-birodalomnak. Tavaly Lakitelken egy konferencián pedig nemes egyszerűséggel kijelentette: "Ma már a média 50-55 százalékát mi uraljuk. Mi mondjuk meg, hogy mi történik!"
Stefka István
Látható tehát a fent felsorolt prominensek vezetésével fémjelzett új elit, akik biológiailag semmiben sem különböznek az 1919-es latoroktól. Ez alól Stefka kivétel kicsit, mert az ő származása nem tisztázott, de gyanítjuk ő se ősmagyar. A kaftánt drága öltönyre cserélték, göndör szőrzetüket leborotválták, igyekeztek szalonképessé tenni a természet alakította, rút bélyeget. Most békemenetet szerveznek, a gyűlölet ellen. Olyan ruhát öltenek, amilyet akar a nép, mert a nép békét akar. Mivel jólelkű, jámbor, ezért meg lehet vezetni. Meg is vezetik őket, belevezetik őket a Fidesz által kijelölt fantázia-világba, ahol választást lehet nyerni sohasem volt rezsicsökkentésekkel, meg nemlétező munkahelyteremtéssel. Az ámokfutás folytatódik, velük fut az ország népe, az újabb ígéretekkel, újabb nihil felé.
Dunai István

FBSZ-tiszt: a Nyugat fokozta a felforgató tevékenységet Oroszországban

Az orosz Föderációs Biztonsági Szolgálat egy vezető tisztviselője szerint a Krím-félsziget kapcsán a nyugattal kialakult nyílt szembenállás, valamint a szankciók bejelentését követően fokozottan megnőtt az idegen felforgató tevékenység Oroszországban. Alexander Malevanij, a FBSZ terrorelhárításának igazgatója pénteken bejelentette, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok alakulása ezzel legmélyebb pontjára jutott a hidegháborús időszak óta. Azt követően, hogy a Krím csatlakozott Oroszországhoz, a FBSZ-nek minden eddiginél széleskörűbb felforgató tevékenységet és idegen aktivitást kell elhárítania.
"Ugrásszerűen megszaporodtak az államra leselkedő idegen fenyegetések. A krím népe által megtartott legális népszavazás és Kelet-Ukrajna ugyanezen szándéka hisztériaszerű reakciókat váltott ki az Egyesült Államokban és nyugati szövetségeseikben." Malevanij egy Vlagyimir Putyinnal tartott megbeszélést követően nyilatkozott: "A nyugat egyre erőteljesebb lépéseket tesz, hogy országunk társadalmi, politikai és gazdasági környezetét megzavarja." Malevanij hozzátette; "Ilyen körülmények közt az elhárítás és a hírszerzés működését is kénytelenek leszünk kiterjeszteni, hogy megfelelő ellenlépéseket tehessünk". Az igazgató elmondta, fokozottan erős fellépést terveznek az extrémista csoportokkal és minden kormányellenes csoportosulással szemben, hogy az orosz állampolgárok biztonságát garantálni tudják.
Az elhárítási tevékenység kiterjesztése a nyugati jogvédő szervezetek, szeparatista mozgalmak felszámolását jelentheti Oroszországban, az ellenintézkedések pedig a kígyó méregfogának kitépését. Már éppen ideje, hogy az Egyesült Államok is áldozata legyen egy olyan "demokratikus átmenetnek", amit a világ többi országára rákényszerített!

http://www.hidfo.net/2014/03/30/fbsz-tiszt-nyugat-fokozta-felforgato-tevekenyseget-oroszorszagban

Banditisztán

Az mno.hu értesülése szerint több újabb, Simon Gábor volt szocialista elnökhelyetteshez tartozó bankszámlát azonosítottak a hatóságok a Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk alapján.
A portál szerint az egyik számlán idén januárban kétszázezer euró (62 millió forint) volt, de korábban egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek. A Magyar Nemzet hírportálja úgy tudja, hogy a hatóságok által talált egyik számlát a salzburgi Bankhaus Carl Spängler Ú Co. AG-nál vezették, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt. A lefoglalt banki iratok szerint a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi pénzintézetnél. Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják, március 10-én őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van.
Welsz Tamás kislányt rendelt Répástól!
Gyanúsított volt a Répás Lajos (62) elleni perben a múlt csütörtökön, gyanús körülmények között elhunyt Welsz Tamás (†41) – tudta meg a Vasárnapi Blikk. A Miss Hungary szépségversenyek atyja, Répás fotómodellek és hoszteszek közvetítésével is foglalkozott. A gyanú szerint megrendelőinek 2010 nyarától nőket – köztük több kiskorút – közvetített szexuális szolgáltatásra.
Répás Lajos mester szépségversenyeket szervezett, de megrendelőinek “hoszteszeket” is közvetített
A nyomozati anyag szerint Répás modelljei közül az akkor még kiskorú, 14 éves É. B. volt a kedvence, aki valódi korát Répásnak, de természetesen kuncsaftjainak sem árulta el. A Blikknek korábban azonban elmondta, nyilvánvalóan látszott a testén, hogy nem egy kifejlett nő, legfeljebb csak tini, de pont ezt élvezték a férfiak.
A nyomozás nemrég vádemeléssel zárult, négy vádlott áll hamarosan bíróság elé, Répás Lajos és egy társa, mint kerítő, és két üzletember, akik kiskorúval folytattak szexuális viszonyt.
Welsz is gyanúsított volt, de mindenképpen megúszta volna, mert a lány – ismeretlen okból – visszavonta az ellene tett vallomását.
– Tamást eleinte elővették a lány vallomása miatt, és meg is gyanúsították, de aztán É. B. valami oknál fogva, az első vallomását úgy szépítette, hogy Welsz csak a barátja volt, önszántából feküdt le a férfivel, aki nem is tudta valódi korát – mondta a Vasárnapi Blikknek Répás, aki hozzátette: a tinilány szintén kérte Welsz Tamást, intézzen neki dokumentumot, hogy kijárhasson Afrikába is dolgozni.
tini É.B. az első vallomását visszavonta,
azt állította, önként szexelt Welsz Tamással
– Tamás elkérte a lány igazolványát az afrikai papírokhoz, akkor látta meg mennyi idős valójában. Szólt is nekem azonnal, hogy B. még messze nem nagykorú. Ettől kezdve nem adtam a lánynak hosztesz munkát, ami eleve nem szexről szól, de az ellenőrizhetetlen, mit csinálnak a megrendelővel a négy fal között – magyarázta Répás a halott üzletember szerepét.
Egy biztos, Welsz gyanúsítottból csupán tanú lett a nyomozásban, amíg a lány két másik kuncsaftja a kerítőkkel együtt szexuális bűncselekmény ügyében vádlottak padjára kerül.
(Blikk)
Bal-Rad komm : Feketepénzek, pénzért árult állampolgárságok, fekete útlevelek, titkosszolgálati kapcsolatok, prostitúció, gyanús halálesetek. Ez Banditisztán politikay és gazdassághy elythje!

Nem volt kinn a 70-es tábla, 68-ért bírságoltak. Korábban csak 200 áldozatról szóltak a hírek.


Az RTL klub híradója számolt be tavaly arról, hogy még 2012 decemberében, Budapesten, az Egér úton majdnem 200 autóst bírságoltak meg gyorshajtásért. Elvileg ott lenni kellett volna egy 70-es korlátozó táblának, de az az adott napon nem volt kint.

Az ügyet vizsgáló ombudsman már akkor úgy látta: roppant gyanús, hogy az összes sofőrt 68-cal mérték be.
Az ombudsman most megjelent éves jelentésében több mint 300 megbírságolt autósról ír.
Az ombudsman felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy hivatalból kezdeményezze felügyeleti eljárás lefolytatását minden olyan ügyfél esetében, akivel szemben az érintett útszakaszon a kérdéses időszakban közigazgatási bírságot szabtak ki, amiért 50 km/h sebességet meghaladóan, de 70 km/h sebességkorlátozást nem túllépve haladt.

Információi szerint két óra alatt 333 autóról állapította meg a rendőrség, hogy 50 helyett 68-cal közlekedett. A biztos úgy fogalmaz: figyelemreméltó adat ez a 68, mivel minden autónál ennyit mértek.
A biztos véleménye szerint a jóhiszeműség és a tisztességes eljárás elve megkövetelte volna, hogy a hatóság meggyőződjön az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebesség mértékéről, a gyorsforgalmasítás tényéről legkésőbb a sebességmérés után.
A közlekedés biztonsága pedig a biztos véleménye szerint megköveteli, hogy egy közlekedési jelzőtábla – függetlenül annak típusától – hiányának hivatalbóli észlelése esetén jelezze ezt a közútkezelő felé.
Hatósági visszaélés?
A jogszabály szerint ugyanis a hatóság a hatáskörének gyakorlásával nem élhet vissza, hatásköre gyakorlása során a szakszerűség, az egyszerűség és az ügyféllel való együttműködés követelményeinek megfelelően köteles eljárni. Az ombudsman szerint a rendőrség a jóhiszeműség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét figyelmen kívül hagyva járt el, hiszen a hatáskörének gyakorlása nem irányulhat a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra.
Korábban Szabó Máté úgy ítélte meg, hogy vissza kell fizetni a bírságot az összes autósnak, aki nem hajtott gyorsabban 70-nél. A jelentésből az nem derült ki, ez megtörtént-e.
(hir24)

A Döbrögi-átok utolérte Ficot is! (viccnek tűnt sokadszor, de mégis igazolva van a tény,ami szörnyű)

Andrej Kiska nyerte a negyedik közvetlen szlovák elnökválasztást – hirdette ki a Központi Választási Bizottság (ÚVK) vasárnap délelőtt Pozsonyban a második forduló hivatalos végeredményét, amely szerint Andrej Kiska 1,3 millió szavazatot szerzett, és így több mint négyszázezer vokssal előzte meg ellenfelét Robert Ficót.
A hivatalos végeredmény szerint, a voksolás második, döntő fordulójában Andrej Kiska független jelölt az érvényes szavazatok 59,38 százalékát, ellenfele Robert Fico, a hivatalban lévő szlovák kormányfő, pedig a voksok 40,61 százalékát kapta meg. Ennek alapján, június 15-től – amikor a jelenleg már második megbízatási időszakát töltő Ivan Gasparovic mandátuma lejár – Andrej Kiska lesz Szlovákia harmadik közvetlenül megválasztott államfője.
(MTI)


Jó eséllyel NEM Fico nyeri a tót elnökválasztást


Nem kell rá mérget venni, de úgy néz ki, hogy Fico bukta a tót elnökválasztást.

Mivel minden más jelölt Andrej Kiska-t támogatja (csak azért voltak annyian, hogy majd a második körben egymást támogassák), valszeg ő lesz.

Kérdeztem a népeket, hogy oszt' miért Kiska? Mit tudsz róla? Egységes vélemény szerint senki nem tud róla semmit, azt sem, hogy milliárdos (pedig az). És most majd ez fogja őket képviselni. (A Tipos fogadóiroda bennfentesei szerint 2.9 Fico és 2.3 Kiska - a nagyobb szám a nagyobb rizikó, ezért nagyobb nyeremény - szóval szerintük Kiska a kisebb rizikó.) Ajvé.
Nem mintha én olyan marhára odalennék Ficoszlávért, de Kiska-nak már első ránézésre is zsiráfos a dizájnja, úgyhogy utánanéztem. Nos, hősünk 1990-ben kiment a Júeszéjbe, aholis a hivatalos verzió szerint építkezéseken meg benzinkutakon dolgozott (verejték, kérges tenyér stb.), mígnem egy rossz befektetés miatt minden összespórolt pénze elúszott. De nem adta fel. 1995-ben hazatért (egy buznyák nélkül, ugye) elkezdte a Triangel nevű részletfizetéses vásárlási rendszert, amihez ugye nem kell kezdőtőke. Majd később a Quatro-t ugyanebben a műfajban és kicsit később a Tatracredit gyorskölcsön-céget, mindhárom él és virul a mái napig, biztosítva a "független" jelöltnek pl. a kampányra szükséges pár százezer (állítólag 350000) ajrót.

De valahogy mindenütt elfelejtették megírni az életrajzaiban, hogy honnan volt a kezdőtőke - de sebaj, ezt a (KGB-s neveltetésű) PentaGroup-os Hascsákéknál ("Gorilla"-ügy, ami legutóbb Ficot a min.eln.-i székbe juttatta) se verik nagy dobra. Így megy ez, ügyes, neked is jobban kellett volna tanulni, fiam. Aztán meg eladta formálisan a VÚB banknak, ami az Intesa Sanpaolo milánói bank leánkája stb. Röviden: miliárdos, meglehetősen megkérdőjelezhető életpályával (főleg, ami az amerikai éveit illeti... hát oda sokminden belefér a benzinkúton kívül is), akit az összes atlanti orientált "ellenzéki" támogat. De ha Procházka jutott volna tovább vagy Knyazsko, vagy Hrusovszky vagy bármelyik másik, akkor most Kiska támogatná őket.

MINDEGY, csak "ne Fico legyen". Ilyen egyszerű a logikája a dolgoknak. És hiába mondom el ezerszer, hogy bammeg Lauder a Markíza tévé tulaja, mégis mit gondolsz, mit fog kántálni? Ha valaki, akkor EZ a kiszsiráf tutira képviselni fogja a tótokat, ahogy már a miliárdosok szokták (hadd ne említsem a "magyar" példákat, van bőven). A szörnyű az, hogy még az "alternatív" oldalak se fogják fel ezt a baromi egyszerű egyenletet.

Fico minden trükközése mellett alapvetően orosz- orientált volt, az vili. KGB-s rásegítéssel került a trónra is (Gorilla-ügy), szóval most el kellett valahogy paterolni és sajnos úgy néz ki, hogy kóhnék a helyes stratégiát választották. Csináltak sok arctalan, karizmátlan jelöltet a "csak ne Fico legyen" jelszó jegyében, akik közül az egyik Fico közelébe jutott - mire az összes többi "támogatja". Pedig most a legutóbbi ukrajnai történések fényében nagyon érdemes lenne egy nem-annyira-atlanti elnököt választani.


Balu

Sivatag születik a Kárpát-medencében-megtelepedett a medvetalp-kaktusz


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_telallo-medvetalp-kaktusz-opuntia-sp.jpg
Az ismétlődő aszályok következtében az évelő növények visszaszorulása és az egyévesek felszaporodása, egyfajta elsivatagosodás figyelhető meg a kiskunsági homokbuckák területén.
Intő jelként medvekaktusz virul az orgoványi buckák között. Betelepedése azt is jelzi, hogy olyan növények jelennek meg, amelyek inváziójukkal a mediterrán vidékeken már sok problémát okoztak.
Az utódok öröksége
A kutatók a Duna-Tisza-közi Homokhátság 16, ötször öt kilométeres területén azt is vizsgálják, hogy a tájhasználat és annak jelenleg is zajló átalakulása miként befolyásolja a biodiverzitást. Arra is kíváncsiak, hogy az élővilág sokféleségének megőrzése milyen gazdasági haszonnal vagy veszteséggel járhat – magyarázza dr. Kröel-Dulay György, a MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.
„Napjainkban az agrárgazdálkodás visszaszorul a térségben, növekednek a felhagyott szántók, szőlők. Számos helyen azonban még az erdészeti ültetvényeket sem lehet gazdaságosan fenntartani. Ezeket a művelésből kikerülő, vagy jelenleg is csak gazdaságtalanul hasznosítható területeket - amelyeken sok esetben regenerálódik a természetközeli vegetáció – fel lehetne használni arra, hogy növeljük a természetes vegetáció kiterjedését, az elszigetelt foltok közötti kapcsolatokat, és ezáltal a fajok vándorlási lehetőségét. Hiszen a természetközeli állapot és a biológiai sokféleség megőrzése csökkenti a klímaváltozás drámai hatásait, és esélyt teremt arra, hogy fennmaradjon az élővilág évmilliók alatt kialakult stabilitása”
A recept tehát egyszerűnek tűnik: a sokszínű, eredeti növényzet és egy ökológiai szempontokat figyelembe vevő tájgazdálkodás csökkentheti a klímaváltozás negatív hatásait. A kérdés már csak az, hogy a kutatások eredményeit figyelembe veszik-e egy-egy vidék tájhasználati döntéseiben. Ezek mentén születnek-e meg az országos és a regionális szintű támogatási rendszerek például extenzívebb gazdálkodásra, erdőtelepítésre. Az idő sürget: egyre több kutató szerint nem évtizedeink, hanem csupán néhány évünk van rá, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyekkel a változások sebessége az elviselhető szintre mérsékelhető; ha már meg nem is állítható.
Út a Jövőbe

12 jelzés, hogy valami készülődik Észak és Dél-Amerika alatt ... addig ijesztegetés, míg a Guadalupe-i jelenés meg nem történik

Az Észak és Dél-Amerikában található törésvonalak és vulkánok ébredeznek. Vajon ez a földrengések és kitörések további erősödését jelzi?
Az Egyesült Államok nyugati partja szerencsésnek mondhatja magát, hogy az elmúlt évtizedekben elkerülték a szakértők szerint nagyon is időszerű komoly rengések. Ez a partszakasz ugyanis a híres Tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a világ vulkánjainak 75 százaléka található és a földön tapasztalt földrengések 90 százaléka is itt történik.
A tudósok azt mondják, hogy a „Nagy” kaliforniai rengés elkerülhetetlen. Az emberek azonban már nem igen foglalkoznak ezzel a veszéllyel, mert a föld évek óta nyugodtnak tűnik a térségben. Az elmúlt napok és hetek eseményei azonban arra engednek következtetni, hogy ez megváltozhat, és komoly geológiai események vannak készülőben Észak és Dél-Amerika alatt.
1. A pénteki 5,1 erősségű Los angelesi földrengés az elmúlt évek legkomolyabb rengése volt a városban.
2. A Los angelesi földrengést több mint 100 utórengés követte.
3. Szombaton egy 4,1 erősségű földrengés is volt ugyanitt. A tudósok egyelőre reménykednek, hogy a rengéssorozat ezzel nagyjából véget is ér.
4. A hónap első felében egy 4,4 erősségű földrengés olyan ijedelmet okozott, hogy az egyik tévéstúdió bemondói élő adásban buktak az asztal alá.
5. A március eleji 6,9-es erősségű észak kaliforniai földrengés 2010 óta a legerősebb földmozgás volt a nyugati parton.
6. Az Oregon államban található Mount Hood vulkánnál néhány nap alatt 100 kisebb rengést regisztráltak. Seth Moran szeizmológus szerint ezeket nem maga a vulkán, hanem a tektonikus lemezek mozgása okozza.
7. Oregonban más furcsaságok is történtek az elmúlt hónapban:
- Két hatalmas földcsuszamlás, a Columbia folyó torkolatánál és Portland közelében, két utat is eltorlaszolt.
- Lincoln és Tillamook megyék térségében az emberek folyamatos hangos dübörgést és rengést észlelnek. Az Amerikai Földtani Szolgálat nem észlelt semmi szokatlant.
- Portlandban egy 6 méter mély víznyelő elnyelt egy asszonyt és a kutyáját.
8. A Yellowstone Nemzeti Parkban egy 4,8 erősségű földrengést regisztráltak vasárnap és csütörtök óta legalább 25 rengés volt a területen. A vasárnapi rengés az elmúlt 30 év legerősebb földmozgása volt a parkban.
9. A kutatók nemrég felfedezték, hogy a Yellowstone szupervulkán a vártnál sokkal több héliumot bocsát ki és a vulkán magma kamrája 2,5-szer nagyobb, mint gondolták.
A hozzávetőleg 90-szer 30 kilométer terjedelmű kamra 300 milliárd km3 lávát tartalmaz. Ennek az óriásnak a felébredése nemcsak az Egyesült Államokat tenné tönkre, de az egész földre komoly hatással lenne. (http://www.news.com.au/travel/travel-updates/the-super-volcano-under-yellowstone-national-park-has-given-a-magnitude-48-shake/story-fnizu68q-1226869340713)
10. Az elmúlt hónapban 130 földrengés volt Oklahomában, ami nagyon szokatlannak számít.
11. Peruban is több tucat földrengést észleltek márciusban, köztük egy 6,3 erősségűt, amiről a címlapokon számoltak be szerte a világon.
12. Március elején több mint 300 földrengés volt Chilében, amelyek közül 41 meghaladta a 4,5 erősséget.
Szerencsére a pénteki Los angelesi földrengés nem okozott különösebb kárt, de sok ember felkapta a fejét, mivel az esemény a Puente Hills törésvonal mentén következett be. Sue Hough szeizmológus szerint ez az a törésvonal, ami képes lehet „megenni” Los Angelest.
A szakértők szerint a rengés a San Gabriel völgytől Los Angelesig húzódó Puente Hills törésvonal mentén következett be.
A rengés a felszínhez közel történt, ami azt jelenti, hogy kis területre koncentrálódott, mondta Egill Hauksson szeizmológus, aki arra is rámutatott, hogy az esemény azért is volt különleges, mert az 5,1 erősségű főrengést egy előrengés előzte meg.
A földrengéskutatók azért aggódnak a Puente Hill törésvonal miatt, mert közvetlenül Los Angeles alatt fut.
„Ez az a törésvonal, ami képes megenni LA-t,” nyilatkozta Sue Hough szeizmológus az LA Timesnak még 2003-ban.
Így semmiképpen sem jó hír, hogy ez a törésvonal is ébredezik. A szeizmológusok szerint egy komolyabb rengés ebben a térségben sok százmilliárd dolláros kárt okozhat:
A Puente Hill törésvonalrendszer mentén bekövetkező lemezmozgásról készült szimuláció bemutatja, hogy a rengés Los Angeles legsűrűbben lakott kerületei felé mozogna és a legerősebb hullámok a Los Angeles medence nyugati és déli részén vonulnának át.
Az Amerikai Földtani Szolgálat és a Dél Kaliforniai Földrengéstani Központ becslései szerint egy komolyabb rengés a Puente Hill törésvonal mentén 3000-18.000 emberéletet követelne és 250 milliárd dollár kárt okozna. A legborúlátóbb forgatókönyv szerint akár 750.000 család is otthontalanná válhat.
A TűzgyűrűÉvek óta látjuk milyen komoly aktivitásra képes a Tűzgyűrű. Bizonyára mindenki emlékszik a 2004-es indonéz és a 2011-es japán cunamikra.
A világ meggyászolta az új-zélandi, chilei, perui, japán és fülöp-szigeteki nagy földrengéseket is.
A kutatók azt mondják, hogy csupán idő kérdése, hogy az Egyesült Államok nyugati partja is hasonló aktivitást produkáljon.
A jelenlegi viszonylagos nyugalom és az a tény, hogy a föld általában szilárdan áll a talpunk alatt, nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz.
A jelek most mindenesetre arra mutatnak, hogy valami készülődik a felszín alatt és nem ajánlatos a „veszélyzónában” lenni, amikor a készülődés befejeződik.

Forrás: The Economic Collapse

http://idokjelei.hu/2014/04/12-jelzes-hogy-valami-keszulodik-eszak-es-del-amerika-alatt/