2014. április 1., kedd

Beköszöntött az új hidegháború, avagy már nem sok idő az atomháborúig

A NATO 28 tagállamának külügyminiszterei ma Brüsszelben kinyilvánították a döntést, miszerint a NATO felfüggeszt minden civil és katonai együttműködést Oroszországgal. Ennek hivatalos indoka Krím Oroszországhoz történő csatlakozása, amit a nyugati országok katonai agressziónak és megszállásnak nyilvánítanak.
A miniszterek közös közleményt adtak ki, amiben bejelentették a civil és katonai együttműködések beszüntetését. A NATO és Oroszország közti politikai párbeszéd csak nagyköveti és magasabb szinteken marad meg. Ez lehetővé teszi a minimális kommunikációt a jelenlegi és a jövőbeni válságok idejére, de semmi többet.
Ezzel egy újabb hidegháborús időszak köszöntött be. A két hatalmi tömb nukleáris fegyverkezése újrakezdődött, az USA újabb atomfegyvereket telepít Európába. A politikai ellentétek kiéleződtek, Amerikában és Európa minden országában agresszív oroszellenes retorika zajlik. A NATO hadgyakorlatok ürügyén minden eddiginél nagyobb csapatmozgásokat folytat az orosz határ irányába. A háború csak idő kérdése.
Alig néhány órája a NATO főtitkára egy új hidegháború szükségességét próbálta megmagyarázni
Ha az újabb hidegháború a két világrend közti kiterjedt háborúvá növi ki magát, az az amerikai érdeket gátlástalanul kiszolgáló atlantista politikusok bűne. Martonyinak külügyminiszterként hazánk függetlenségét kellene képviselnie, ehelyett Washingtonból diktált, izzadtságszagú nyilatkozatokat hallhatunk tőle. Nem hagyhatjuk, hogy az idegen érdekek kiszolgálása hazánkat egy újabb háborúba sodorja!
http://www.hidfo.net/2014/04/01/bekoszontott-az-uj-hideghaboru


Megerősítették: újrakezdődött a hidegháború


Az orosz Külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a NATO külügyminiszterek tegnap bejelentett döntése a hidegháború újrakezdését jelenti a nyugati tömb és Oroszország közt.
A NATO 28 külügyminisztere tegnap jelentette be, hogy a NATO megszakít minden civil és katonai együttműködést Oroszországgal. Alexander Lukasevics, az orosz KM szóvivője ezt a hidegháborús viszonyokhoz hasonló kardcsörtetésnek nevezte. A diplomata elmondása szerint a NATO valójában már jóval korábban beszüntette az együttműködést Oroszországgal: a 2008-as grúz háború jelentette ebben a fordulópontot, ami befagyasztotta a NATO-Oroszország kapcsolatokat, és minden további együttműködés pusztán üres külsőség volt.
Időközben az az információ is nyilvánosságra lett hozva, hogy Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök, a norvég Munkáspárt elnöke váltja Anders Fogh Rasmussent a NATO főtitkári posztján. Rasmussen nyár végéig látja el főtitkári teendőit, majd átadja a posztot Stoltenbergnek. A norvég miniszterelnök egy teljes mozgósítás alatt álló, az orosz határok közelében hadgyakorlatokkal harckészültségben tartott NATO gépezet fölött veszi át az irányítást.
Stoltenberg NATO-vezetői kinevezése jelzésértékű, hiszen Oroszország után Norvégia az Európai Unió legnagyobb földgáz-forrása. Stoltenberg kinevezésével a nyugati tömb gazdasági értelemben is nyílt hadüzenetet küldött Oroszországnak: azt akarják ezzel jelezni, hogy ha kell, katonai erővel is fellépnek az orosz gáztól való függetlenedés támogatására. Ez a kinevezés egyben konszolidálná a NATO tömbön belül azt a Norvégiát, ami a világ energiapiacainak felosztásában értékes szövetségese lehetne Oroszországnak.
Stoltenberg kinevezése egyben a NATO legnagyobb félelmét is megfogalmazza: a félelmet attól, hogy Norvégia Moszkva felé fordul, és együtt felosztják az európai gázpiacot, ami az Egyesült Államok teljes kiszorítását jelentené Európából. Akkoriban pontosan ehhez hasonló félelmek vezettek a hidegháború kialakulásához. A nemzetközi politika mit sem változott az évtizedekkel ezelőtti állapotokhoz képest. Nincs előrelépés - mint az orosz KM nyilatkozata is megerősíti, újra hidegháború van. Hazánk pedig, mint a történelem folyamán eddig minden geopolitikai átrendeződésben, ismét a rossz oldalon áll.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/megerositettek-ujrakezdodott-hideghaboru


Aki képes volt videózni azt a holland katonai konvojt, ami Győr és Pápa között magam is láthattam, elküldhetné a linkjét hozzászólásba... KÖSZÖNÖM


Magyarország: Dúskálunk az alternatív gáztartalékokban, mégsem használjuk ki!

Magyarországon a hulladéklerakókban képződő depóniagázt és a termálvíz-kitermelés melléktermékeként felszínre kerülő termálmetánt tekintve is kedvezőek a lehetőségek, mégis nagyrészt kihasználatlanok ezek az energiaforrások - állapítja meg az Alteo Energiaszolgáltató. A kelet-közép-európai régióban csaknem 250 megawattnyi villamosenergia-termelő kapacitást lehetne gazdaságosan kiépíteni a depóniagázra alapozva, ebből Magyarországra 20-40 megawattnyi kapacitás juthat.
Ennél jelentősen nagyobb depóniagáz-kapacitásokkal rendelkezik az ország, de a többlet kiaknázása közvetlen áramtermelésre már nem feltétlenül költséghatékony. Könnyebbséget jelenthet a beruházónak, ha az erőmű villamos energia mellett hőt is termel, de ehhez valós hőigényre van szükség a telephely közelében.
Rengeteg a termálvíz és a termálmetán
Magyarországon körülbelül 1200 termálkutat tartanak nyilván, ezek 45-50 százalékánál a termálvíz mellett metán is képződik. A termálmetánt az esetek döntő többségében érdemes már a kitermelés helyszínén felhasználni. Mivel a termálvízkutak közvetlen közelében a fürdőknek, a mezőgazdasági telephelyeknek vagy a távfűtési rendszereknek hőigényük is van, így már a 200-300 kilowattos, párhuzamosan hőt és villamos energiát is termelő rendszerek telepítése is megtérülő beruházás. Ha a helyszíni hasznosítás nem megoldható, jó megoldás lehet a depóniagáz, illetve a termálmetán hasznosítására a hálózatba történő betáplálás vagy gépjárművek meghajtása - mondta Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató vezérigazgatója.
Drága mulatság
Ezektől a megoldásoktól azonban a szigorú előírások miatt tartanak a fejlesztők, mert egy tisztítóberendezés telepítése több tízmillió forintba kerül, miközben az üzemeltetés maga is jelentős költségekkel jár. Az ilyen hasznosításnak - miként az energiatermelésnek is - elsősorban a kelet-magyarországi, magasabb és tisztább metánt felszínre hozó termálvízkutak esetében lenne értelme - jegyzik meg. A vezérigazgató szerint az alternatívgáz-hasznosítás szempontjából fontos lenne egy új megújulóenergetikai támogatási rendszer bevezetése, a meglévő újragondolása. A depóniagáz már most is szerepel a támogatott megújuló energiaforrások között, a termálmetán viszont a jelenlegi rendszerből kimaradt, még emelték be a támogatandó technológiák közé.

Hírfigyelő Szolgálat - Jövőnk.info

A törökök újabb örmény népirtást akarnak

Egy határ menti város, Kassab ellen hajtottak végre támadást iszlamista fegyveresek Szíriában. A város a kormány kezén volt, ott semmilyen jelentős katonai erő nem állomásozott. Néhány katona, és pár fő helyi milicista. A támadást a török tüzérség kezdte, és a tüzérségi fedezet alatt támadtak a terrorbandák. A helyi katonáknak és milicistáknak köszönhetően a várost kiürítették, még mielőtt odaérhettek volna a kannibálok. Így már nem volt kit megenniük. Bosszúból minden keresztény templomot, épületet elpusztítottak.
Hídfő.net | Örmény menekültek a Lattakia városban található Szent György kolostorbanÖrmény menekültek a Latakia városban található Szent György kolostorban
A kormány pillanatnyilag nem foglalkozik a jelentéktelen határ-menti falvakkal és településekkel. Hatalmas offenzívában van több helyen is, akol ezrével pusztulnak és adják meg magukat a csótányok. Azonban az, hogy az örmény népirtással vádolt Törökország újra egy örmények lakta települést lő ágyúkkal, és szabadítja rájuk az iszlamista fegyvereseket, nagy tiltakozási hullámot váltott ki a világ több pontján az örmények lakta városokban, területeken. Úgy tűnik, Erdogan, ez a félnótás balfék nem bír elnyugodni. Terrorista bandák szabadon járnak ki-be a török határátkelőkön. Törökország szó szerint támogatja a terroristákat, és mindezt a NATO szárnyai alatt büntetlenül megteheti.
Szíria kormánya természetesen azért nem hagyta szó nélkül az esetet. Megüzente a hordáknak, hogy ha nem hagyják el Lakatia megye Kassab tengerparti városát, a szír és orosz rakétavető hajók eltörlik a föld színéről az egész várost, mivel ott már más nem maradt csak kannibál hordák. A hírek szerint a hajók már közelebb vonultak a kérdéses területhez.
Mindenesetre Erdogan iszonyatosan retteghet mára a dolog ilyen irányú alakulása miatt. Amint vége a szíriai háborúnak, jönnek a szakadási harcok a kurd területeken, a török választások után - ha Erdogan veszítene - a vezetés leváltásával pedig kormány felelősségre vonása az egész folyamatban való szereplése miatt. Joggal retteg, - de ez még nem mentség a tömegmészárlás és a terrorizmus támogatására.
Kemény Gábor

Gyorshír: NATO hadgyakorlat Ukrajnában

Az illegitim ukrán kormány bejelentette, hogy az ukrán hadsereg közös hadgyakorlatot tart a NATO erőkkel Ukrajna területén. Az atlantista lobbi által fizetett politikusok 235-0 szavazati aránnyal hagyták jóvá a javaslatot. Az illegitim államfő által néhány napja kinevezett védelmi miniszter, Mihail Koval úgy fogalmazott; "Ez egy remek lehetőség fegyveres erőink fejlesztésére". Eközben a NATO tagállamok külügyminiszterei Brüsszelben gyűltek össze az ukrán helyzettel kapcsolatos tárgyalásokra.
Alább egy térkép arról, hogy a döntést megelőzően mely országokban kezdett a NATO hadgyakorlatokat, nagyarányú amerikai részvétellel. Ezek után Kijev környékére is bevonulnak - látható, hogy a NATO lépésről lépésre halad Oroszország felé. Küszöbön áll az újabb nagy háború.

"Aranyember" kiállítás

Április 3-ától újra látható Magyarországon a szkíta kultúra leghíresebb emléke, mely egyben a Kazah államiság jelképe is. Az 1969-ben, Issyk falu mellett feltárt "Aranyember" teljes életnagyságú rekonstrukciója Veszprémben, a Laczkó Dezső múzeumban látható.
A hosszú rekonstrukciós folyamat legvégén, Krym Altynbekov által készített rekonstrukció, amit a szakma hivatalosként és pontosként egyhangúlag elfogadott. Krym Altynbekov restaurátor, leletmentő specialista az "Ostrov Krym" restaurátor-laboratórium vezetője. A közel 40 éves tapasztalattal bíró szakember tudását ma már világszinten ismerik és elismerik. Olyan leletek megmentése, konzerválása és restaurációja fűződik a nevéhez, mint az azóta már UNESCO világörökség rangjára emelt Altáj-i jégsírok egyik kiemelt értéke, a Berel-i lovastemetkezés, vagy épp a Mhaykan Uul mellett előkerült türk kori festett agyaghadsereg. Munkásságát március 14-én a Magyar kormány is elismerte, Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. A veszprémi kiállításon számos szkíta és szauromata időből származó lelet mutatja be munkásságát, és kalauzol vissza minket a Krisztus előtti idők VII-II százada közé. Ez a két és félezer éves időutazás egyben a Kárpát-medence történelmét is feleleveníti, hiszen a szkíta kultúra legnyugatibb területe itt volt nálunk. Máig a világ legnagyobb szkíta aranyszarvasa az 1928-ban, Mezőkeresztes-Zöldhalompuszta lelőhelyen előkerült pajzsdísz, mely a Nemzeti Múzeum féltett kincse, egy töredékesen is 44 cm-es, oroszlánokkal díszített színarany lánccal együtt. A kiállítás Veszprémben május 25-ig látható. A Berel-i lovassír anyaga pedig Tatán, a Kuny Domonkos múzeum karakiállításaként lesz látható Május hónapban.



Veszprém Hír

Venezuela: Már 39 halott az utcai tüntetések miatt

A másfél hónapja tartó venezuelai tüntetések halottjainak a száma elérte a 39-et. Tegnap éjszaka az összecsapások újrakezdődtek a fővárosban, miután maszkos és csuklyás tüntetők barikádokat kezdtek emelni az utcákon, és boltok, szórakozóhelyek ablakait törték be. A rendőrség közbelépett és könnygáz segítségével elzavarta a felforgatókat.
Pár nappal ezelőtt John Kerry amerikai külügyminiszter megvádolta a venezuelai kormányt, hogy a saját népét terrorizálja. Emlékezzünk vissza, hogy Ukrajna esetében hogy kezdődött: John Kerry amerikai külügyminiszter megvádolta Vikror Janukovics ukrán elnököt, hogy terrorizálja a saját népét. Ugyanaz a forgatókönyv, a neveket és az országokat sikerül átírniuk hatalmas kreativitásuknak köszönhetően.
Hídfő.net | "Békés tüntetők" támadják a venezuelai rendőröket..."Békés tüntetők" támadják a venezuelai rendőröket...
Hídfő.net | ...és "békés tüntetők" támadják az ukrán rendőröket, egy hónappal korábban.
...és "békés tüntetők" támadják az ukrán rendőröket, egy hónappal korábban. Vélünk-e felfedezni valami hasonlatosságot a két képen szereplő módszerben?
Kerry bejelentésére Venezuela külügyminisztere, Elias Jaua a következőképpen reagált: "John Kerry, megvádolunk téged a világ előtt Venezuela felforgatásával és a venezuelai emberek gyilkosaként fogunk rád tekinteni ezentúl." Elias Jaua hozzátette, hogy "...érdekes módon, ahányszor izoláljuk az erőszakot, John Kerry kilép a pódiumra valami mesével, és a tüntetések újrakezdődnek."
John Kerry ez alatt az unalomig ismert lemezt játsza az újságíróknak: "A [tetszőleges országnév behelyettesítendő] kormányt próbáljuk rávenni, hogy tárgyaljon az ellenzékkel és kezelje őket tisztelettel, fejezzék be az erőszakos fellépéseket a tüntetők ellen, továbbá tiszteljék az emberi jogokat a megfelelő módon."

http://www.hidfo.net/2014/04/01/venezuela-mar-39-halott-az-utcai-tuntetesek-miatt

Zsitomir régióban 102 fő dezertált az ukrán hadseregből


R. S. Volkov ezredes, az ukrán hadsereg részéről azzal a kéréssel fordult Zsitomir város hatóságaihoz, hogy hozzák nyilvánosságra azokat a listákat, melyekben a május 9-ig dezertált ukrán katonák 102 fős névsora található. A A0409 (g.Novograd-Volyn) és A3091 (Berdicsev) jelű alakulatoktól megszökött férfiak felkutatására a lakosság segítségét kérte a nyugat-ukrán település hatósága és a hadsereg.
Hídfő.net | A zsitomiri katonák morálján már Klicsko látogatása se segített.A zsitomiri katonák morálján már Klicsko látogatása se segített.
A dezertőrök a közölt információk alapján jórészt olyan tartalékosok és önkéntesek voltak, akiket a részleges mozgósítás keretében hívtak be a hadseregbe, illetve jelentkeztek szolgálatra.
Az alábbi videón látható -korántsem szomjas- tartalékosok méltó képet festenek az éppen behívottak több, mint egy hónappal ezelőtti motiváltságáról.

http://www.youtube.com/watch?v=YPPnOpt1D0I

Megkezdődött a hajsza a Jobboldali Szektor vezetői után

Az ukrán belügyminisztérium közleménye szerint lövöldözés történt a Kijev központjában lévő Majdanon, miután a Jobboldali Szektor tagjai tekintélyes mennyiségű alkoholt akartak bejuttatni a térre. A lövöldözésnek három sérültje volt, a Jobboldali Szektor viszont elhagyta a közeli Dnyeper hotelt, ahol átmenetileg a szervezet főhadiszállása volt. Szemtanúk szerint rendőrök rohamozták meg az épületet, miután közeli lakosok jelentették, hogy a hotelben nagyszámú fegyveres gyülekezik. A Jobboldali Szektor tagjai buszokkal hagyták el a területet, velük volt az Ukrán Biztonsági Szolgálat több tagja is, akikkel egy vidéki hotelbe menekültek. A belügyminiszter szerint folyamatban van a megfigyelésük.
Hídfő.net | Megkezdődött a hajsza a Jobboldali Szektor vezetői utánJobboldali Szektorosok a belügyminisztérium épülete előtt
Tegnap este a központi téren az "önvédemi alakulatok" két tagja és egy civil is megsérült a lövöldözés során. A Belügyminisztérium szerint a Jobboldali Szektor egy tagja nyitott tüzet, miután a védelmi alakulatok nem engedték neki, hogy alkoholt vigyen be a főtérre.
Múlt héten a Jobboldali Szektor tagjai felvonultak a parlament épületek elé, amit a zsidó Turcsinov célzott provokációnak nevezett és emiatt a kijevi "kormány" tárgyalni kezdte a Jobboldali Szektor betiltását. A szervezet esete tanulságos a hazai nemzeti oldal számára: az utcai felforgatásban részvételt hiába pénzeli a nyugat, a rejtélyes támogatók csak hasznos-idiótának használják a jobboldalt. A Jobboldal Szektor esete mutatja, hogy azokat a szervezeteket, melyeket céljaik elérése érdekében felhasználnak, a kormány elzavarása után egyszerűen felszámolják, és elvarrják a szálakat. A Jobboldali Szektor korábban anyagi támogatást kapott az utcai harcokért, a rendőrök elleni támadásokért cserébe. Most felszámolják őket, mielőtt még nyilatkozni tudnának nyugati támogatóikról, és azok árulásáról.

http://www.hidfo.net/2014/04/01/megkezdodott-hajsza-jobboldali-szektor-vezetoi-utan




Polgárháború előtt - ultimátumot adtak a Jobboldali Szektornak


Az ukrán parlament elfogadta az illegális fegyveres csoportok lefegyverzéséről szóló határozatot. Ezek közül legkiterjedtebb szervezet a Jobboldali Szektor, ami aktívan részt vett Janukovics hatalmának megdöntésében és a kijevi kormány elűzése során zajló fegyveres harcokban. A határozat kimondja, hogy amennyiben a Jobboldali Szektor tagjai nem adják le fegyvereiket a hatóságoknak, a Jacenyuk-kormány betiltja a szervezet működését.
Tegnap Arszen Avakov belügyminiszter felszólította az illegális fegyveres csoportokat, hogy hagyják el Kijev belvárosát.
A rendőrség különleges alakulatai nemrég körbevették a Dnepr hotel épületét, ahol a Jobboldali Szektor tagjai tartózkodtak. A szervezet ultimátumot kapott: hagyják el a területet, minden fegyvert hagyjanak az épületben és cserébe szabad utat kapnak kifelé a városból.
Hídfő.net | Polgárháború előtt - ultimátumot adtak a Jobboldali SzektornakA rendőrség különleges alakulatai parancsra várnak - ártalmatlanítani kell-e a Jobboldali Szektor tagjait
Így bánik el a nyugat saját kisegítőivel. Most, hogy hatalomra jutott a nyugati érdekek kiszolgálója és Kijevben felállt a helytartói kormány, a nyugat leszámol minden csoporttal, akinek korábban fizetett a hatalom eltávolításában segédkezésért. Fizetségük csak a kormány eltávolításáért járt, mostmár mindenki számára kínosak.
Nem kérdés, hogy a több mint tízezer tagot számláló Jobboldali Szektor nem fog maradéktalanul eleget tenni a leszerelési kötelezettségnek. Ez a szervezet betiltásához vezet, a Jobboldali Szektor illegalitásba kényszerítésével pedig újabb polgárháború kezdődik Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/04/01/polgarhaboru-elott-ultimatumot-adtak-jobboldali-szektornak



A 'Jobb Szektor' nem az egyetlen ilyen alakulat
A ‘Jobb Szektor’ nem az egyetlen ilyen fegyveres alakulat

Miért is nem fegyverezi le a hatalom a ‘Jobb Szektort’? …”Az efféle szívélyesség csak természetes, hiszen mind a radikálisoknak és mai kijevi talmi hatalomnak egy gazdája van…

Belügyminisztériumi adatok szerint csupán Kijevben és az ukrán főváros környékén az illegális fegyveres alakulatok létszáma elérte a tízezret. A katonai raktárakban felhalmozott fegyverek elárasztották a feketepiacot, mindenki, aki igényt tart erre, megengedheti magának a fegyvert. – Politikusok, üzletemberek, az alvilág urai személyes ‘hadsereget’ tartanak fenn. Azonkívül zsoldosok csoportokba tömörülnek és szolgáltatásaikat kínálják a ‘piszkos munkára’…”

Jaros a ‘Jobb Szektor’ vezetője emberei védelmében – Fotó RIA Novosztyi


Kijevi “talmi hatalom” – kontra radikálisok: ki a gyenge láncszem?

“A radikalizmus elleni harcra vonatkozó hangzatos nyilatkozatok ideje lejárt. Valóban a legjobb ideje lefegyverezni a banditákat” – ilyen felhívással fordult Kijevhez az orosz külügyi tárca.
Moszkva rámutat; hogy a ‘Jobb Szektor’ mozgalom fegyveresei extrémista cselekedetekre készülnek, (magyarán terrorista rémtettekre – a szerk.) és hogy Ukrajnában növekszik a fegyveres alakulatok száma. Vajon képes-e a kijevi talmi hatalom rendre utasítani ezeket a “hadakat”, vagy pedig az országban mindenki mindenki ellen fog harcolni?
“Arszen Avakov belügyminiszter és a Legfelsőbb Tanács, a banditák lefegyverzésére vonatkozó követelései valóban csak szemfényvesztésnek tűnnek. A minapi lövöldözést követően, amikor a Jobboldali Szektor egyik aktivistája Kijev központjában tüzet nyitott, semmilyen radikális intézkedést nem foganatosítottak. Az Avakovnak alárendelt egységek egyszerűen kilakoltatták a ‘Jobb Szektor’ fegyvereseit a Dnipro szállodából és fegyverükkel együtt vidéki rezidenciára helyezték át őket. – Az efféle szívélyesség csak természetes, hiszen mind a radikálisoknak és mai kijevi talmi hatalomnak egy gazdája van” – jegyzi meg Szergej Pantyelejev politológus.
Nyilvánvaló, hogy a mostani fegyveres szervezetek az amerikaiak és az Ukrán Biztonsági Szolgálat közvetlen részvételével jöttek létre. Ez a kapcsolat korábban is működött. Azonban most Washingtonból és az Európai Unióból jelzések jönnek arra vonatkozólag, hogy ez így nem mehet tovább – pozitív imázst kell kialakítani, a fegyveres struktúrák pedig akadályozzák ezt.
“Ugyanakkor a ‘Jobb Szektor’ nem az egyetlen ilyen fegyveres alakulat. Belügyminisztériumi adatok szerint csupán Kijevben és az ukrán főváros környékén az illegális fegyveres alakulatok létszáma elérte a tízezret. A katonai raktárakban felhalmozott fegyverek elárasztották a feketepiacot, mindenki, aki igényt tart erre, megengedheti magának a fegyvert.
Politikusok, üzletemberek, az alvilág urai személyes „hadsereget” tartanak fenn. Azonkívül zsoldosok csoportokba tömörülnek és szolgáltatásaikat kínálják „piszkos munkára”. Kijev kénytelen lesz rendet teremteni ezen a téren. Csakhogy a siker egyáltalán nem biztosított” – véli Iván Konovalov.
Az ukrán vezetőségnek nem marad más, mint megpróbálni rendet teremteni és lefegyverezni a különféle csoportokat, mert ez az Európai Unió és az Egyesült Államok egyik fő követelménye. Amíg erre nem kerül sor, semmiféle hitelnyújtásról szó sem lehet, márpedig kb. 18 milliárd dollárról van szó. Feltételezhető, hogy Kijev nyomást gyakorol a Majdan fegyvereseire lefegyverzésük érdekében. Más kérdés, hogy Kijevnek ehhez finoman fogalmazva nincs sem reális hatalma és ereje.
Oroszország Hangja – Igor Szileckij



Kecskemét is kap egy stadiont!


Mintegy 300 millió forintos beruházással atlétikai stadion épül Kecskeméten – közölte Zombor Gábor, a város polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Azért van szükség az új építményre, mert a korszerűsítés előtt álló Széktói Stadion futballpályáját arénajellegűvé kell átalakítani, így az atlétikai pálya kikerül a játéktér mellől – indokolta a stadion megépítését a polgármester. A létesítmény 4-es pályájának átépítésekor nyolcsávos rekortánt fektetnek le és 400 fős lelátót alakítanak ki. Az új központban az atlétika minden száma helyet kap.
A tömegsport keretében sportolni és futni vágyók is igénybe vehetik majd az új létesítményt, az atlétikai stadion a labdarúgó-stadiontól teljesen elkülönül és attól függetlenül lesz használható.
Zombor Gábor szólt arról, hogy egy magyar nagyvárosban már megvalósult atlétikai stadion mintájára épül a kecskeméti, mely várhatóan a futballstadion korszerűsítésével egy időben, 2015 júniusára készül el.
A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntésével 800 millió forintot biztosított a labdarúgó-stadion korszerűsítésére, így összesen 1,1 milliárdos beruházás valósul meg a jövő év közepéig a központi költségvetés támogatásával.
(MTI)

Az USA már nem is próbálja leplezni részvételét a szír háborúban

Az Egyesült Államok igen el lehet keseredve külpolitikai sikertelenségein, mert eddig legalább a látszatra figyeltek, úgy-ahogy. Azonban a legutolsó jelentések szerint lehullt a lepel. A szíriai USA beavatkozás -aminek kiemelt célja volt Oroszország teljes körbezárása USA-barát államokkal, többek között- immáron nyílt formát öltött. A Pentagon támogatásával BGM-71 TOW rakéták jutottak el a terroristákhoz, nevezetesen a Szabad Szír Hadsereghez és a Szír Felszabadítási Fronthoz. Nem fog sokáig tartani, amíg az Al-Nusra szívevőihez is kerül ezekből a rakétákból.
Hídfő.net | BGM-71 TOW immáron a terrositák kezébenBGM-71 TOW immáron a terrositák kezében
BGM-71 TOW egy anti-tank fegyver, a terrositáknak a legnagyobb fejtörést ugyanis a mai napig az okozza, hogy a Szír Arab Hadsereg nagyszerűen alkalmazott páncélos-gyalogsági kombinációjával nem tud mit kezdeni, mert nem tudják "feltörni" a tankokat és harckocsikat. ezzel az USA katonai szakértői is tisztában vannak, ezért küldtek nagy mennyiségű BGM-71 TOW páncéltörő rakétát.



BGM-71 TOW egy felvételen, amit talán az adott terrorista csoport morálrombolónak szánhatott.
Az Egyesült Államok a szokásos mantrával próbálta alátámasztani a fegyverszállításokat: "Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy továbbra is segítsünk a szíriai embereken." - jelentette ki a Fehér Ház sajtószóvívője, Jay Carney. Az egy mondatos megjegyzésben csak három hiba van:
1, nem segítenek, ha segíteni akarnának, akkor gyógyszert és kötszert továbbá élelmet küldenének a lakosságnak,
2, nem a szíreken segítenek, hanem különféle iszlamista, de már európai útlevéllel rendelkező zsoldosokon,
3, és nem embereken, hanem szívevő kannibálokon.

http://www.hidfo.net/2014/04/08/az-usa-mar-nem-probalja-leplezni-reszvetelet-szir-haboruban

Hazudni csak pontosan szépen… – Ahogy az MNB!


MNB statisztika sic

“Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.” (Churchill)

“Havi 47 ezret tud megspórolni egy átlagos magyar család” – az MNB statisztikája szerint.

“A vállalati szektor és a lakosság növelte megtakarításait a múlt év negyedik negyedévében. A nem pénzügyi vállalatok 191, a háztartások 548 milliárd forinttal kevesebbet költöttek bevételeiknél, ami a negyedéves bruttó hazai termék 2,4, illetve 6,9 százalékának felel meg – ez derül ki a pénzügyi számláknak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb adataiból.

A háztartások megtakarításai

A háztartások negyedik negyedévi megtakarításai szinte fillérre megegyeznek az egy évvel korábbi (549 milliárd) összeggel. A tavalyi egész éves megtakarításuk 1525 milliárd forint, csak 68 milliárddal több az előző évinél, így a GDP arányában változatlanul 5,2 százalékos.
A háztartások 548 milliárd forinttal kevesebbet költöttek bevételeiknél, Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 3,9 millió háztartást tartanak számon. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos háztartásban 140 500 forintot spóroltak meg a negyedik negyedévben, ami havi 46 800 forintot jelent.

A vállalatok megtakarításai

A vállalatok hetedik negyedéve több bevételre tesznek szert a kiadásaiknál, bár a megtakarítások tavalyi negyedik negyedévi összege az időszak alatt a legkisebb, különösen az előző negyedévi 350 milliárdhoz képest, ami az akkori GDP 4,7 százaléka volt.
A vállalatok tavalyi egész évi megtakarításai 1052 milliárd forintra rúgtak, a GDP 3,6 százalékának megfelelő összeget értek el, az egy évvel korábbi 733 milliárddal – a GDP 2,6 százaléka – szemben.

80 százalék alatt az államadósság

A pénzügyi számlák módszertanával számolva az MNB 707 milliárd forintos államháztartási hiányt állapított meg a tavalyi évre, ami a GDP 2,4 százaléka.
Az államháztartás névértéken számolt bruttó adóssága 23 069 milliárd forint, a GDP 79,2 százaléka volt a múlt év végén, 0,6 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A nettó adósság 18 396 milliárd forint volt 2013 végén, GDP arányosan 63,2 százalék, az egy évvel korábbi 61,2 százalékkal szemben.” – áll a Magyar Nemzeti Bank közleményében.

Persze ezt nem hiszi senki

Ekkorát hazudni, ehhez már pofa kell. Bizony ebben igaza volt az alkoholista Churchillnek; “Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam”.
Úgyhogy az Magyar Nemzeti Bank fehérgallérosai talán elhiszik a saját firkálmányukat, – de rajtuk kívül senki.
Egy lapra, egy statisztikába belegyömöszölni a kiemelt beruházások és a magyarnak nevezett, de külföldi tulajdonú multicégek adatait, – az átlagos magyar kis és középvállalkozásokkal, – meglehetősen nagy csúsztatás, – sőt hazugság!
De egy lapra hozni, egy statisztikába kényszeríteni, – a milliárdosok, százmilliomos burzsujok jövedelmét, az egyre szegényebbé váló nép jövedelmével, – statisztikai törvények ide, statisztikai törvények oda, – egy hallatlan disznóság.
Az alacsony bérekből tengődő, de a fizethetetlen magas számlákat, s a szintén fizethetetlen kamatú devizahiteleket nyögő átlagos magyar többséget így megalázni, – hogy havi 47 ezret tud megspórolni, – csak azért mert a statisztikai adatok figyelembe veszik a nagyburzsoázia jövedelmét is, – példátlan nagy hazugság.
Ha a burzsuj havi 1 millát spórol, te pedig kedves olvasó nagy kínnal keservvel talán 5 ezret, – az átlagban havi 502.500. forint lesz. – Hát így higgy az ő statisztikájuknak!
A bankár disznó
Források: MNB sajtóközlemény pdfMNB.hu (statisztikai adatok)Privátbankár.hu

Nem marad válasz nélkül a romániai NATO-agresszió

A közelmúltban Philip M. Breedlov, az európai NATO-erők főparancsnoka bejelentette, hogy a NATO újabb csapatokat küld Romániába és megkezdik újabb NATO fegyverrendszerek telepítését. Ebbe se a román népnek, de még a román államfőnek sem volt beleszólása. Az amerikai rakétavédelmi rendszer Romániára kiterjesztése Moszkvát gyors válaszlépésre kényszerítette.
Oroszország a frissen annektált Krímbe vezényelt több Tu22M3 stratégiai bombázót. Ezek a repülők 1983 óta vannak szolgálatban, és folyamatos fejlesztéseken esnek át, fegyverzetét tekintve pedig az egyik leghatékonyabb gép a világon. Az atomtöltettől a cirkálórakétákig sokféle fegyvert képes szállítani. Fegyverei hatótávolsága szerint pedig elérik akár Angliát is. A repülőgépek mellé Iszkander-M rakétákat is átvezényeltek a Krímbe. Ezek hatótávolsága 500-2000 kilométeri terjed. Az Iszkander úgynevezett manőverező rakéta, és képes leküzdeni a nyugati rakétaelhárító rendszereket. Erre fejlesztették ki, elsősorban atomtöltetek célba juttatására.
Tu-22M3
A repülőgép annak ellenére, hogy régi konstrukciónak számít, még mindig a "lelőhetetlen" kategóriába tartozik. Repülési magassága és sebessége alapján egyetlen légvédelmi rakéta sem képes lelőni. A nyugat durva lépésként értékeli a repülőgépek áttelepítését. Moszkva azonban durva lépésnek értékelte a rakétavédelmi rendszerek telepítését, és a NATO folyamatos terjeszkedési szándékát az orosz határok irányába. Moszkva jelezte, hogy további légierő átcsoportosításokat hajtanak végre, és Szu-27, illetve több kifejezetten hajók és tengeralattjárók elleni repülőgépet, helikoptert fognak a Krímbe vezényelni (Tu-142, Il38, Ka-27 és 29). Moszkva teljesen átveszi az uralmat a Fekete-Tenger felett.

http://www.hidfo.net/2014/04/01/nem-marad-valasz-nelkul-romaniai-nato-agresszio

Mozduljunk a Városligetért!


A kormány az országgyűlés jóváhagyásával 99 évre odaadta a Városligetet egy vagyonkezelő cégnek. A kiemelt kormányprojektté válással sem a lakosok, sem a kerület, sem a főváros többé érdemben nem tud beleszólni abba, hogy mi történik a Városligettel. A kormány kikerüli a kötelező társadalmi egyeztetést is, átlép a civil, illetve szakmai szervezeteken. A civilek a Liget megmentéséért megmozdulást rendeznek 2014. április 5-én, szombaton 13 és 19 óra között a Városligetben a Stefánia és az Ajtósi Dürer sornál a Stefánia úttal szemben. A rendezvény Facebook oldala: https://www.facebook.com/Varosligetert

A tervek szerint a Városligetet 150 milliárdos beruházással múzeumnegyeddé, kiemelt idegenforgalmi célponttá tennék; évi 1-1,5 millió új látogatóval számolnak. Csakhogy a Városliget már ma is zsúfolt, egy-egy hétvégén sok tízezer - pihenni, kikapcsolódni vágyó - ember célpontja.
A Városliget sorsát meghatározó törvény benyújtása előtt a "elfelejtették" megkérdezni a Fővárosi Önkormányzatot és a zuglói képviselőtestületet. Szintén "elfelejtették" kikérni a fővárosi lakosokat. Az elfogadott törvény értelmében a hatályos városrendezési és építési szabályzatot nem kell majd figyelembe venni, ahogy a civil és lakossági véleményeket sem, de a zöldterületekre vonatkozó kormányrendelet sem lesz érvényes a Ligetre.
A projekt ellen tiltakoznak a környezetvédő szervezetek - köztük a Levegő Munkacsoport is. Álláspontjuk szerint elfogadhatatlan az az nem érvelés, hogy a Ligetet meg kell újítani, ahhoz ugyanis nem kellenek új épületek. Miért nem költenek akkor többet park fenntartásra, locsolásra, a növényzet pótlására, ami a töredékébe kerülne annak, mint amennyibe az új negyed felépítése és üzemeltetése? - teszik fel a kérdést a környezetvédők.
A múzeumnegyednek a Városligetbe helyezése alapvetően hibás városfejlesztési koncepció. A főváros más pontjain kellene inkább fejleszteni, ott van például a Rákosrendező környéke vagy az Óbudai Gázgyár. Mindegyik évtizedek óta megújulásra vár, remek helyszínei lennének bármilyen múzeumnak - mondja Ráday Mihály, az ismert városvédő.
Az április 5-i megmozdulás szervezői színes programokkal és neves előadókkal várnak mindenkit annak érdekében, hogy a Városliget maradjon meg pihenőparkként.
Fogjunk össze, ne engedjük, hogy elvegyék tőlünk a Városligetet!
Levegő Munkacsoport

Amiért az USA távozott a szír partoktól


Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról. Az egész nyugati világ hatalmas vereségként értékelte az amerikai hadiflotta távozását a szíriai partoktól. Sokáig rejtély volt, hogy miért is távozott olyan sietve az egész nyugati flotta, de most lehullott a lepel a távozás okáról.
Jól emlékezünk arra, hogy 2013. augusztusában egy közel 1500 halálos áldozatot követelő vegyi fegyver támadás történt Szíriában. A nyugat azonnal Asszadra akarta fogni az esetet, azonban Moszkva jól tudta, és rövid időn belül bizonyítékokkal is alátámasztotta, hogy az országot felforgató terroristák használták a vegyi fegyvert. Az USA szenátusa megadta Obamának a felhatalmazást, hogy támadásokat hajtson végre Szíria ellen. A támadások azonban elmaradtak, és a nyugati világ legnagyobb csodálkozására az angol, majd amerikai hajók sebtében távoztak Szíria partjaitól.
De mi is az igazság? Az, hogy az USA támadás egyáltalán nem maradt el. Azok után, hogy Obama megkapta a felhatalmazást, szeptember 3-án rakétatámadásokat hajtottak végre. A robbanásokról felvétel is készült, amely bejárta a világot, a sajtó pedig rejtélyes izraeli repülőgépes támadásról beszélt. Csapás ért egy katonai objektumot Damaszkusz mellett, valamint egy TV állomást Damaszkuszban. Halálos áldozatok is voltak mindkét helyen. Csakhogy történt valami. Mégpedig az, hogy a szibériai központban a rakétafelderítő kémműholdak jelezték az amerikai hajókról induló cirkálórakétákat. A műholdképek bizonyították, hogy az amerikai hadihajókról indultak a támadó rakéták. Moszkvában azonnal összehívták a hadsereg rakétaerőinek parancsnokait. Az ülés rendkívül rövid volt. Az adatok alapján a szakértők egyértelműen állították, hogy az USA a legmodernebb rakétákat használja, mert sebességük jóval nagyobb volt, mint a szokásos cirkálórakétáké, feltételezhetően azért, hogy - az orosz és szír légvédelem képességeit ismerve - ne legyenek képesek a rakétákat lelőni. Az orosz vezetés nem habozott sokáig. A közelben állomásozó orosz hadihajók parancsot kaptak, hogy minden NATO hajóról induló rakétát semmisítsenek meg.
Az elkövetkezendő órákban a technika harca zajlott. Amerikai hajókról további rakéták indultak, melyeket az orosz hadihajók légvédelmi rendszerei sorra leszedtek. A nyugat legrosszabb rémálmában sem álmodott arról, hogy az orosz légvédelem képes ezeknek a rakétáknak a lelövésére, ráadásul olyan távolságból, amilyen messze az orosz hajók akkor voltak. A NATO további rakétacsapásokra nem volt képes. Ez teljességgel alátámasztja, hogy miért is ácsorgott valaki teljesen véletlenül éppen akkor Damaszkusz melletti magaslaton kamerával a kezében. A becsapódásokat kellett visszajeleznie, illetve a világ közvéleménye elé tárni videomegosztókon, ahogy az el is kezdődött azonnal. Csakhogy a további becsapódások elmaradtak. Így gyorsan ki kellett találni az izraeli légicsapás mesét. Nem sokkal később a NATO felmérve, hogy hajói ezek után feleslegesen állomásoznak a szír partok közelében, távozásra adott parancsot.

Már hatástalan
A világ közvéleménye teljesen értetlenül állt a történések előtt. Ott állt a nyugat a teletrombitált vegyi támadás esetével, a világháló tele a szenvedő gyerekek képeivel, és a NATO eloldalog Szíria mellől. Hogy mi történt, arra nem volt semmilyen hivatalos magyarázat. Gyakorlatilag egy összecsapás történt az orosz és a NATO technika közt, amiben a NATO technika alulmaradt. Voltaképpen a hadihajók fő csapásereje leszerepelt. Ezek után az amerikai hadihajók már maximum csak halászhajóknak lettek volna jók a Földközi-tenger keleti csücskében, - hát jobbnak látták távozni. Ha ki akarjuk sarkítani a történéseket, akkor a szíriai háború ott és akkor dőlt el, azokban az órákban. Minden ami azóta történt és történik, már csak vergődés.

40 botrányos tény, amiről a legtöbben nem tudnak

Megjegyzés: Az alábbi pontok zöme közvetlenül az Egyesült Államokra vonatkozik, az olvasáskor kérjük ezt figyelembe venni. Más kérdés, hogy mennyire és hogyan érvényesek ezek az állítások más, kevésbé "szabad" nemzetekre is. Amikor bemászol a nyúl üregébe, olyan dolgokat fedezel fel, amikről a legtöbben semmit nem tudnak. Itt a 40 botrányos tény, amiről a legtöbb embernek fogalma sincs!
1. Az IRS (Internal Revenue Service, az "amerikaiak adóhatósága") nem egy USA kormányzati ügynökség, hanem az IMF ügynöksége. (Diversified Metal Products kontra IRS et al. CV-93-405E-EJE U.S.D.C.D.I., Public Law 94-564, Szenátusi jelentés 94-1148 oldal. 5967, Reorganizációs terv No. 26, Public Law 102-391.)
2. Az IMF az ENSZ ügynöksége. (Blacks jogi szótár 6. kiadás 816. oldal)
3. Az Egyesült Államoknak 1921 óta nincs kincstára. (41Stat. Ch.214 . 654. oldal)
4. Az Egyesült Államok kincstára ma az IMF. (Elnöki dokumentumok Documents 29. kötet, -4 . oldal. 113, 22 U.S.C. 285-288)
5. Az Egyesült Államoknak egyáltalán nincs alkalmazottja, mert nincs többé Egyesült Államok. Nincs több reorganizáció. Több, mint 200 év csődben történő működés végül véget ért. (Ügyvezetői rendelet 12803) Ne nevezd meg egyik hitelezőt vagy részvényest sem, mert börtönbe kerülsz! 18 U.S.C. 914
6. Az FCC, CIA, FBI, NASA és az összes többi "betűkből álló" banda soha nem volt az Egyesült Államok kormányzatának része. Még akkor sem, ha az "Egyesült Államok kormányának" voltak részvényei különböző ügynökségekben. (U.S. kontra Strang , 254 US 491, Lewis kontra US, 680 F.2d, 1239)
7. A társadalombiztosítási számokat az ENSZ adja ki az IMF-en keresztül. Az SS 5 nyomtatványon lehet ilyen kártyát kérelmezni. A Kincstár (IMF) részlege bocsátja ki az SS 5 nyomtatványt, nem a Társadalombiztosítási Hatóság (Social Security Administration). Az új SS 5 nyomtatványon nem szerepel, ki vagy mi adja ki adja ki, a korábbi nyomtatványokon szerepel, hogy a Kincstárhoz tartozó nyomtatványok. Az általad kitöltött SS 5 nyomtatványról másolatot kaphatsz, ha az SSA-L996 nyomtatványt az SS Hatósághoz elküldöd. (20 CFR 111. fejezet, alrész B 42 2.103 (b) (2) (2) Olvasd el a fenti hivatkozásokat!)
8. Az Egyesült Államokban nincsenek, és 1789 óta nem voltak jogi alapon működő bíróságok. A bírák nem kényszerítik ki a rendeletek és törvénykönyvek alkalmazását. Ezeket a végrehajtó adminisztrátorok teszik meg. (FRC kontra GE 281 US 464, Keller kontra PE 261 US 428, 1 Stat. 138-178)
9. 1789 óta nincs egyetlen bíró sem az Egyesült Államokban. Csak adminisztrátorok vannak. (FRC kontra GE 281 US 464, Keller kontra PE 261 US 428 1Stat. 138-178)
10. A GATT szerint kötelezően kell, hogy legyen társadalombiztosítási számod. Ház jelentés (103-826)
11. "Egy Világ" Kormányunk van, "Egy Világ" Törvényünk és egy "Egy Világ" Monetáris Rendszerünk.
12. Az ENSZ az Egy Világ Szuperkormány.
13. Senki ezen a bolygón nem volt soha szabad. Ez a bolygó egy rabszolgatelep. Mindig is létezett egy Egy Világ Kormány. Annyi történt, hogy most sokkal jobban szervezett, és 1945-től a neve ENSZ.
14. A Szövetségi Szabályozás definíciója szerint New York városa maga az ENSZ. Rudolph Gulliani ki is jelentette a C-Span-en, hogy "New York a világ fővárosa volt", és igazat mondott. (20 CFR fejezet 111, alrész B 422.103 (b) (2) (2)
15. A társadalombiztosítás nem biztosítás vagy szerződés, és nem létezik a Bizalom Alap sem. (Helvering kontra Davis 301 US 619, Steward Co. kontra Davis 301 US 548.)
16. A társadalombiztosítási csekked közvetlenül az IMF-től jön, ami az ENSZ egyik ügynöksége. (Nézd meg, ha kapsz egyet! A bal felső sarokban "United StatesTreasury"-t kellene látnod.)
17. Nem rendelkezel tulajdon felett, rabszolgáknak nem lehet tulajdonuk. Olvasd el a tulajdoni lapját annak, amiről azt gondolod, hogy a tiéd. Haszonbérlőként szerepelsz a listán. (Senate Document 43, 73rd Congress 1st Session)
18. A legnagyobb hatalmú bíróság az USA-ban nem az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírsága, hanem Pennsylvania Legfelsőbb Bírósága. (42 Pa.C.S.A. 502)
19. A Függetlenségi Háború átverés volt. (Lásd a 22., 23. és 24. tényeket)
20. Anglia királya pénzügyileg mindkét oldalt támogatta a Függetlenségi Háborúban. (Versailles-i egyezmény, 1782. júl. 16, Békeszerződés 8 Stat 80) ... és ahogy a történelem ismétli önmagát, Prescott Bush, George HW Bush apja és George W Bush nagyapja, a II. világháborúban mindkét oldalt támogatta. A Bush család az amerikai polgárok árulója évtizedek óta.
"Sarah, ha az amerikai emberek valaha is tudták volna az igazságot, mi Bushok mit tettünk ezzel a nemzettel, kizavartak volna az utcára és meglincseltek volna." (Id. George Bush egy Sarah McClendonnak adott interjúban, 1992 decemberében.)
21. Nem hivatkozhatsz az Alkotmányra, hogy megvédd magad, mert nem vagy részese. (Padelford Fay & Co. kontra The Mayor and Alderman of The City of Savannah 14 Georgia 438, 520)
22. Amerika brit gyarmat. (AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGY NAGYVÁLLALAT, NEM EGY ORSZÁG, LÉTEZETT A FÜGGETLENSÉGI HÁBORÚ ELŐTT IS, ÉS A BRIT CSAPATOK NEM HAGYTAK EL EGÉSZEN 1976-IG.) Respublica kontra Sweers 1 Dallas 43, Treaty of Commerce 8 Stat 116, The Society for Propagating the Gospel, &c. kontra New Haven 8 Wheat464, Békeszerződés 8 Stat 80, IRS Publication 6209, Articles of Association October 20, 1774.)
23. Britanniát a Vatikán birtokolja. (1213-as egyezmény)
24. A Pápa bármely törvényt eltörölhet az Egyesült Államokban. (Az egyházi törvény alapjai 1. kötet, 53-54)
25. Egy 1040-es nyomtatvány (szja-bevallóív) a Britanniának történő sarc fizetésére szolgál. (6209 számú IRS kiadvány)
26. A Pápa a hódítási és felfedezési törvényeken keresztül az egész bolygó fölötti uralomra törekszik. (1455-ös és 1493-as Pápai bullák)
27. A Pápa egykor milliók kiirtását és szolgasorba taszítását rendelte el. (1455-ös és 1493-as Pápai bullák)
28. A Pápai törvények mindenkire nézve kötelezőek. ( XIV Benedek., De Syn. Dioec, lib, ix., c. vii., n. 4. Prati, 1844) (Syllabus, prop 28, 29, 44)
29. Rabszolgák vagyunk, és egyáltalán semmi nincs a birtokunkban, még azok sem, akiket a gyermekeinknek gondolunk. (Tillman kontra Roberts 108So. 62, Van Koten kontra Van Koten 154 N.E. 146, Szenátusi dokumentum 43 & 73rd 1. kongresszusi ülés, Wynehammer kontra People 13 N.Y. REP 378, 481)
30. George Washington katonai diktátor az államokat (birtokok) kerületekre osztotta. (Az elnök üzenetei és kiadványai Vol 1, oldal 99. Websters 1828 dictionary fordefinition of Estate.)
31. "Az Emberek" megnevezésbe Te és én nem tartozunk bele. (Barron kontra Mayor & City Council of Baltimore. 32 U.S. 243)
32. Az Egyesült Államok Kormányát nem a Kereszténységre építve alapították. (Tripoli Egyezmény 8 Stat154.)
33. A rendőrségnek nem kötelessége, hogy téged védjen. A munkájuk, hogy védjék a Nagyvállalatot, és feltartóztassák az ellenszegülőket. Sapp kontra Tallahasee, 348 So. 2nd. 363, Reiff kontra City of Philadelphia, 477F.Supp. 1262, Lynch kontra N.C. Dept of Justice 376 S.E. 2nd. 247.
34. Az "Egyesült Államokban" minden eladó: utak, hidak, iskolák, kórházak, víz, börtönök, repülőterek stb. Kíváncsi vagyok, ki vette meg a Klamath-tavat. Vette a fáradtságot, hogy megnézze? (Ügyvezetői rendelet 12803)
35. "Emberi tőke" vagyunk. (Ügyvezetői rendelet 13037)
36. Az ENSZ több mint 50 éven keresztül finanszírozta az Egyesült Államok kormányának működését, és most rendelkezik minden férfi, nő és gyerek fölött Amerikában. Szintén az ENSZ birtokában van Amerika földje egyszerű hűbérként.
37. A jó hír, hogy nem kell minden elképzelt kötelezettségünket teljesítenünk. Egy elképzelt kötelezettséget kiválthatsz egy másikkal.
38. A válság és a II. Világháború egy teljes komédia volt. Az Egyesült Államok és számos más cég világszerte kölcsönt nyújtott másoknak a válság alatt. A német infrastruktúra kiépülését az 1930-as években, beleértve a vasutakat az Egyesült Államok finanszírozta. Ilyen módon azok, akik magukat "Királyoknak", "Miniszterelnököknek" és "Führernek" stb. nevezik, hátradőlhetnének, és sakkjátékot játszhatnának valódi embereket használva. Gondolj bele, hogy minden amerikai, német stb, aki életét adta, azt gondolta, hogy az országát védelmezi, ami még csak nem is létezett. Az ártatlan emberek milliói, akik meghaltak semmiért. Nem nyilvánvaló, Svájc miért nem volt soha benne ezekben a kudarcokban? Svájc az, ahol a "Nemzetközi Fizetések Bankja" ("Bank of International Settlements") található. A háborúkat azért hozzák létre, hogy elvonják a tekintetedet a lényegről. Kell, hogy legyen egy ellenséged, hogy meglegyen a helyt álló "Kormány" illúziója.
39. Az "Egyesült Államok" sohasem deklarálta függetlenséget Nagy-Britanniától vagy György királytól.
40. Az angol (government) szó etimológiája a tudat irányítását jelenti. Latinosodott görögből gubernatio "menedzsment, kormány", antik görögből (kybernismos, kybernesis) "kormányzás, vezetés", kybernao "kormányozni, vezetni, pilótaként viselkedni", plusz latin mente "elme".
Ha jó angolos vagy, további, részletesebb adatokat Dale nyugalmazott amerikai bíró írásából olvashatsz.
http://briankellysblog.blogspot.hu/2013/05/judge-dale-great-american-adventure.html
Azt gondolom, már kezded átlátni, milyen mély volt a nyuszi ürege, és hogy milyen nagyságrendűek a változások, amelyek előttünk állnak az OPPT jogerős UCC- rendeleteinek jóvoltából.
A fent leírt rendszer összedőlőben van. A világ jószándékú és kellően bátor hivatalnokai, katonái, jogászai, hírszerzői a civilekkel karöltve világszerte tájékozódnak a feltárt tényekkel kapcsolatban és cselekszenek. Maguk, családtagjaik és polgártársaik érdekében. Hogy legyen jövő, amiben emberi módon élhetünk.
És nemsokára jön a meglepetés...
Forrás: 40 Outrageous Facts Most People Don't Know


Kapcsolódó link..
http://embers-eg.webnode.hu/news/az-operencias-tenger-tul-az-usa-igazi-arca-geczy-gabor-eloadasa-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/az-igeret-foldjenek-eldoradoi-i-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/a-denver-airport-hatborzongato-titkai/
http://embers-eg.webnode.hu/news/magyar-nemzetorseg-szent-laszlo-zaszloalj-fegyverbe-fegyverbe-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-gorongyok/
http://embers-eg.webnode.hu/news/nem-ol%c3%b5-fegyverek/
http://embers-eg.webnode.hu/news/posta-imre-haboru-zajlik-az-ionoszferaban-chemtrails-talalkozo-pecsa-2014-/
http://embers-eg.webnode.hu/news/nyilt-felszolitas-minden-banknak-es-penzintezetnek-/
http://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/apokalipszis-/



Putyin figyelmeztetett: Kelet-Ukrajna következik

Putyin telefonbeszélgetésében burkoltan figyelmeztette Merkelt, hogy folytathatják területek leszakítását Ukrajnából, ha a nyugat nem változtat hozzáállásán. Az atlantista világ terjeszkedési politikájának immár vége. Az orosz elnök hétfőn folytatott telefonbeszélgetést Merkel német kancellárral, előzőleg pedig Obamával.
Mindkettőjüknek felhívta a figyelmét, hogy a Dnyeszteren Túli Köztársaság ellen folytatott blokádjuk erősen megnehezíti az ottani emberek életét. A krimi események után ez egy nagyon durva figyelmeztetés a nyugati világ két legjelentősebb gazdaságával rendelkező állammal szemben. Odessza hónapok óta küzd a leszakadási és az orosz államhoz csatlakozási népszavazás kiírásáért. Odessza közvetlenül határos mind a Krímmel, mind pedig a kis köztársasággal. Mindez együtt pedig azt jelenti, hogy ha a nyugat nem változtat hozzáállásán, akkor mind Odesszát leszakítják Ukrajnáról, mind a kis köztársaságot beolvasztják, amelynek lakói nagyrészt orosz állampolgárok. Azok után, hogy Moszkva annektálta a Krím-félszigetet, a nyugat pedig mindezt tehetetlenül nézi és semmit tenni nem tud, világossá teszi, hogy az erőviszonyok megváltoztak.

Jó lesz komolyan venni
Láthatóan a jelenlegi átmeneti csend ellenére, az ukrajnai folyamatoknak még messze nincs vége. A belső területeken újabb forradalmi hullám készülődik, immár sokkal spontánabb formában mint előzőleg, az orosz területeken pedig folyamatosak a tüntetések és megmozdulások a kijevi hatalombitorlókkal szemben, valamint az elszakadásért. Van olyan vélemény, hogy Moszkva nem meri meglépni további területek leszakítását, mivel azokon a vidékeken sok az orosz nyelvet beszélő ukrán is, nem olyan zárt a lakosság származása, mint a Krímben. Csakhogy Putyinnak azt is figyelembe kell vennie, hogy a megindult folyamatok, az ukrajnai sovinizmus feltámadása miatt nyílt politikai támadásnak teszi ki magáét, ha sok millió oroszt sorsára hagy. Így várató Moszkva egyre nagyobb gazdasági és politikai nyomása az ukrajnai juntára. Medvegyev véleménye szerint az kijevi "hatalom" rövidesen össze fog omlani. Akkor pedig az oroszok védelmében várható Moszkva lépése. Erre figyelmeztette most a nyugat hatalmasait Putyin. Jó lesz komolyan venni.

http://www.hidfo.net/2014/04/01/putyin-figyelmeztetett-kelet-ukrajna-kovetkezik

Brutális láthatatlan tankot építettek a lengyelek


Na most kicsit örülünk neki, hogy Lengyelország is a NATO tagja, mert a PL–01 néven fejlesztett tankkal nagyon nem szívesen futnánk össze a harcmezőn. Nagyon nem.
Az új lengyel harckocsi prototípusa mindenben a csúcstechnikát képviseli, például olyan borítást kapott, amely képes felvenni a környezete hőmérsékletét, így láthatatlanná tud válni az infravörös rakéták elől, sőt, a csempés szerkezetű borításnak hála azt is képes elhitetni a hőérzékelő szenzorokkal, hogy autó, vagy más hétköznapi tárgy közeledik.
PL-01-lengyel-tank

A 35 tonnás (tehát az orosz T–90-nél tíz tonnával könnyebb) tank 105 vagy 120 milliméter átmérőjű ágyúval felszerelt automata lövegtornyán egy 7,62 milliméteres géppuska is helyet kapott, emellett szintén 7,62 milliméteres vagy 50 kaliberes automata géppuskával is bővíthető a fegyverarzenál.


Így álcázza magát a PL–01 a hőkamerák elől

A PL–01-et a lövegtorony körül elhelyezett radarok védik, amelyek elhárítórakétával semlegesítik a közeledő lövedékeket, a lézeres érzékelők pedig az egészen távoli ellenséget is képesek kiszúrni, és azonnal füstgránátokkal álcázni a tankot, láthatatlanná téve a járművet a lézerek és infravörös szenzorok előtt.


A tankot tervező Obrumot nem csak emiatt illeti dicséret, hanem azért is, mert a viszonylag kötött formából abszolút a maximumot hozták ki, a PL–01 messze a legdögösebb tank, amit valaha láttunk. A parasztvakító tanulmányautókon nevelkedett pesszimista énünk persze azt suttogja, hogy mire az első sorozatgyártott PL-01 legördül a futószalagról, már inkább fog egy T–52-höz hasonlítani, de reménykedünk benne, hogy nem így lesz.

Player

Fokozódik a helyzet – Sorra törik fel a magyar otthonokat

…”Csodálkozhat-e valaki kérem azon, hogy a mára már Banditisztánná vált hazánkban, – a kisstílűvé degradálódott betörők is kikérik részüket az országos fosztogatásból?…”

A statisztikák szerint az elmúlt években folyamatosan növekedett a lakásbetörések, betöréses lopások száma hazánkban. Ráadásul a régióban is Magyarországon regisztrálták a legtöbb betörést a lakosság számához viszonyítva.
Ezek a bűncselekmények nemcsak anyagilag okozhatnak komoly veszteségeket, hanem lelkileg is, hiszen az otthonunk jelképezi a biztonságot, stabilitást az életünkben. Ezen felül a tolvajok magukkal vihetnek olyan régi családi ereklyéket, ékszereket is, melyekhez komoly érzelmi szálak is fűznek minket.
Az Európai Unió Statisztikai Hivatalának (Eurostat) adatai szerint a rendőrség által rögzített betöréses lopások száma Magyarországon az elmúlt években drasztikus emelkedésnek indult. Az elmúlt tíz év folyamán 2009-ben történt a legkevesebb betörés, akkor 16 200-at regisztráltak. 2012-re ez a szám már 22 ezer fölé emelkedett, tehát 39 százalékkal nőt három év alatt az ilyen jellegű vagyon elleni bűncselekmények száma.
Akkor sem biztatóbb a kép, ha régiós szinten vizsgáljuk az eredményeket. A környező országokban rögzített betöréses lopások száma ugyan Lengyelországban volt a legmagasabb 2012-ben (41 ezer), Magyarország pedig a második helyre kerül a 22587 regisztrált esettel. Szlovákiában pedig 1742 esetben történt betörés.
Ugyanakkor érdemes megvizsgálni ezeket az adatokat a lakosság számának tükrében is. Ha figyelembe vesszük, hogy Lengyelországban 38 millió lakosra jut 41 ezer betörés, hazánkban pedig alig 10 millióra 22 ezer, akkor azt láthatjuk, hogy Magyarországon magasan vezet a közép-európai régióban, ami a lakosság arányában mért betöréses lopások számát illeti, Lengyelország pedig így a harmadik helyre csúszik.
Mivel a Legfőbb Ügyészség adatai nemcsak a rendőrség által rögzített eseteket tartalmazza (hanem például azokat is, melyekben az ügyészség részéről vádemelés történt, stb.), ezért némi eltérést mutatnak az uniós statisztikákhoz képest. Igaz, a tendenciák itt is ugyanazok: az elmúlt években folyamatosan nő a betöréses lopások száma. A 2009-es 37 ezerről közel 47 ezerre nőtt a bűnelkövetések száma három év alatt.
Az elmúlt évek adatai alapján egyértelmű, hogy otthonunk biztonsága fokozott veszélynek van kitéve. Természetesen a legfontosabb, hogy minden lehetséges eszközzel megpróbáljuk megelőzni a bajt. Néhány biztonsági tipp:
- Mindig zárd kulcsra az ajtót, akkor is, ha csak rövid időre mész el otthonról.
- Soha ne hagyd a kulcsot olyan gyakori “rejtekhelyeken”, mint a lábtörlő alatt, virágcserépben. Ezeket mind jól ismerik a betörők.
- Ha elveszett a kulcsod, cseréltesd le a zárat az ajtón.
- Ne hagyd bukóra az ablakot, ha elmész otthonról. Pillanatok alatt ki tudják így nyitni a bűnözők.
- Készpénzt, ékszert és egyéb értékeket érdemes kóddal vagy kulccsal zárható, rögzített széfben tartani.
Legalább ennyire fontos, hogy arra az esetre is be legyen otthonunk biztosítva, ha megtörtént a baj. Egy betörés esetén nemcsak a betört ajtó, ablak, feltört zár cseréje lesz költséges, de valószínűleg a rablók a legértékesebb zsákmányra utazva olyan drága eszközöket fognak elvinni, melyek újbóli beszerzése rendkívül nagy kiadásokkal járna.
Amennyiben rendelkezel megfelelő lakásbiztosítással, úgy a biztosító állja a károdat. Érdemes minden eshetőségre felkészülni, és egy személyre szabott otthonbiztosítással bebiztosítani nemcsak az ingatlant, de a különböző háztartási- és értékőrző ingóságokat is, mint például bútorok, háztartási gépek és ékszerek. Ráadásul ma már lehetőség van szemle nélkül is, online igényelni a különböző biztosítási csomagokat. – (Pénzcentrum.hu)


Bal-Rad komm:
…”A tolvajok magukkal vihetnek olyan régi családi ereklyéket, ékszereket is, melyekhez komoly érzelmi szálak is fűznek minket…” – Ahogy fentebb is írtuk; Már, akitől van még mit elvinni!
Ennek a cikknek persze az a lényege,- hogy Magyarországon már a felső-középosztály, (vagy, ami még megmaradt belőle), – sincs már biztonságban. – Sőt, senki sincs biztonságban.
A kisembert a multik, bankok és a végrehajtók fosztogatják, – no meg a parazita állam, – a felső-középosztályt; ugyanezek, + a fent emlegetett betörők, – (az alsó-középosztály már megsemmisült), – csak a legfelsőbb rétegeknek nincs félnivalójuk.
Hogy is lenne, – mikor kitünő kapcsolataik vannak éppen azokkal, – akik a nagy volumenű fisztogatásokat véghezviszik. – vagy maguk is éppen azok.
De, azért a Pénzcentrum sem mentes a saját osztálya által diktált naivságtól:
…”Ezek a bűncselekmények nemcsak anyagilag okozhatnak komoly veszteségeket, hanem lelkileg is, hiszen az otthonunk jelképezi a biztonságot, stabilitást az életünkben…” -
Hát a betörők, a bűnözők, csak ugyanazt csinálják, – mint az állam, a bankok, a multicégek, – s a közjegyzők, a végrehajtók, – ugyanezt, csak kicsiben.
Lopás, (Magán nyugdíjkassza, E-útdíj,), Fosztogatás, a multik részéről; Irreálisan magas lakossági fogyasztói számlák, gázmérőórák illegális erőszakos leszerelése; (TIGÁZ), – Fosztogatás a bankok részéről; a közjegyzők, a behajtók és végrehajtók segedelmével; devizahitelezés, bedőlt hitelek, kényszerértékesítések, – autó lopások, kilakoltatások…
Csodálkozhat-e valaki kérem azon, hogy a mára már Banditisztánná vált hazánkban, – a kisstílűvé degradálódott betörők is kikérik részüket az országos fosztogatásból?