2014. április 1., kedd

Kecskemét is kap egy stadiont!


Mintegy 300 millió forintos beruházással atlétikai stadion épül Kecskeméten – közölte Zombor Gábor, a város polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Azért van szükség az új építményre, mert a korszerűsítés előtt álló Széktói Stadion futballpályáját arénajellegűvé kell átalakítani, így az atlétikai pálya kikerül a játéktér mellől – indokolta a stadion megépítését a polgármester. A létesítmény 4-es pályájának átépítésekor nyolcsávos rekortánt fektetnek le és 400 fős lelátót alakítanak ki. Az új központban az atlétika minden száma helyet kap.
A tömegsport keretében sportolni és futni vágyók is igénybe vehetik majd az új létesítményt, az atlétikai stadion a labdarúgó-stadiontól teljesen elkülönül és attól függetlenül lesz használható.
Zombor Gábor szólt arról, hogy egy magyar nagyvárosban már megvalósult atlétikai stadion mintájára épül a kecskeméti, mely várhatóan a futballstadion korszerűsítésével egy időben, 2015 júniusára készül el.
A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntésével 800 millió forintot biztosított a labdarúgó-stadion korszerűsítésére, így összesen 1,1 milliárdos beruházás valósul meg a jövő év közepéig a központi költségvetés támogatásával.
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése