2009. november 24., kedd

Kadarkúti Hétfői üzenetek-50 - A Szűzanya szavai: Milyen volt Jézus arca?

2009.november Szűz Mária: Milyen volt Jézus arca
Én: Édes Jézusom, nagyon szeretlek! Tégy engem békéd eszközévé! Mennyei Édesanyám: Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy Szent Fiad arcáról beszélj nekünk. Ki ismerné jobban az Ő arcát, mint te, aki szülted és felnevelted. Szentlélek Istenem! Segíts, hogy méltóképpen tudjam közvetíteni Égi Édesanyánk szavait.
Szűzanya: Drága Engesztelő Kicsinyeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Édesanyátok, eszközömön keresztül szólok hozzátok. Ma Szent Fiam arcának vonásairól szeretnék beszélni nektek. Nem a külsejét fogom leírni. Az arc a lélek tükre. Én az Ő fenséges arcán tükröződő lelkének vonásait fogom elétek tárni. Különféle arcvonásaiból csak néhányat említetek: FENSÉGES volt az arca a Tábor-hegyén, a háborgó tengeren, az Olajfák hegyén, mikor a katonák földre estek előtte. FÉLELMETES volt az arca, mikor a kufárokat kiűzte a templomból, mikor a farizeusok bűneit ostorozta. SZELÍD volt az arca, mikor fogadta a kisgyermeket. SZOMORÚAN FÁJDALMAS volt az arca, mikor vérrel verítékezésekor elaludtak apostolai, mikor Péter megtagadta, Júdás elárulta. Én a sokféle arca közül most csak kettőt szeretnék kiemelni a BÁTORÍTÓ és az IRGALMAS arcát.
Krisztus bátorító arca nélkül - drága Engesztelőim - sokkal nehezebb lenne az életetek. Nézzetek csak körül sok hitetlen és közömbös testvéreitek között! Amíg egészségesek, amíg van munkahelyük, amíg béke van családjukban, élik Istentől elfordulva a maguk megszokott életét. De ha bajba kerülnek, azt se tudják hogy panaszkodjanak, zúgolódnak, szitkozódnak, elkeserednek, depresszióba esnek. De ti, akiknek erős a hite, Jézus bátorító arcára néztek és vigasztalást kaptok. Eszközöm, Éva, aki most előttetek áll, számtalan ilyen példának tanúja. Emberek sokasága hívja fel telefonon súlyos problémáival sírva-zokogva. S mikor Éva megkérdezi Jézust, üzenete oly annyira megvigasztalja, hogy hallatára örömkönnyeket hullat és nem győz hálálkodni az Én Szent Fiamnak. Elmondok egy példát ezek közül: M megkérte Évát, kérdezze meg Jézustól, hogy leánya és fia miért kapott ilyen nehéz férjet illetve feleséget, hiszen olyan sokat szenvednek miattuk? Szent Fiam így válaszolt M-nek:
Jézus: „Minden ember arra van predesztinálva, hogy kövessen Engem, vegye fel keresztjét! A szenvedésre nagy szükségetek van, mert csak általa tud tökéletesedni a lelketek. A nehezen elviselhető családtag lehetőséget ad a család többi tagjának, hogy nemesedjen, acélosodjon, jobbá, szelídebbé, alázatosabbá váljon. Ahol nincs ilyen nehéz ember, ott más szenvedés fordul elő: pl. betegség, halál, munkanélküliség stb. A rossz természetű ember azért nincs egy másik rossz természetű mellé állítva, mert mindkettőjük lelke a gyűlöletben örökre elveszne. A szelídek közé csöppent „vadóc" még megmenthető. Szeretetem és irgalmam arra törekszik, hogy mindenki üdvözüljön. Válogatás nélkül mindenkit szeretek. Téged is lángoló szívvel szeretlek, te aggódó, szomorkodó édesanya."
Amint látjátok Jézus bátorító, vigasztaló arca ebben az üzenetben is benne van. Bátorítja a fiatalokat és a mamát, hogy küszködésük, szenvedésük nem hiábavaló, nagy értéke van, mert lelkeket mentenek vele. Ó, ki tudná megmérni az erőnek, vigasztalásnak, bátorításnak azt a mérhetetlen tengerét, amely Krisztus bátorító arcából 2000 év óta kiáradt a kételyek közt hánykódó, levertséggel küzdő, betegséggel, kísértéssel, bűnnel viaskodó emberiség számára. Üdvözítőnk példájával megmutatta, hogyan kell legyőzni a kísértést, a szenvedést, az ellenségeket,
Drága Gyermekeim! Tudjátok-e Krisztusnak melyik vonása fogja meg legjobban az embert? Krisztus irgalmas arca. Az a szeretet, ahogy a bűnösökkel bánt. Ahogyan a házasságtörő asszonyhoz szólt: „Menj, és többé ne vétkezzél!"... Ahogyan tekintett Péterre tagadása után... Ahogyan szólt a megtérő latorhoz: „Még ma velem leszel a paradicsomban."
Gyermekeim! Az Én drága Fiam a bűnt utálta, de a bánkódó bűnöst határtalan szeretettel magához ölelte. Ma is ezt teszi. A farizeusok megütköztek Krisztus arcának ezen a vonásán. Méltatlankodva kifogásolták, hogy „... ez a bűnösökkel társalog és velük eszik...", nektek viszont embereknek legnagyobb reményetek az Ő végtelen irgalma, amit tettel és szóval egyaránt hirdetett.
„Nem szükséges orvos az egészségeseknek, hanem a betegeknek." (Máté 9,12) - mondotta egyszer. Magára vonatkoztatja Izaiás szavait, melyekkel a próféta lefestette az eljövendő Messiást: „A megtört nádszálat össze nem zúzza, és a füstölgő mécsbelet ki nem oltja" A példabeszéd a „tékozló fiú"-ról is azt mutatja, hogy irgalmát szavaival hirdeti. De nemcsak szavaival, hanem tetteivel is. Amikor a házasságtörő asszonyt a farizeusok meg akarták kövezni, Ő megvédte. A farizeusok felé fordulva mondta: Aki közületek bűn nélkül való, az vesse rá először a követ!" És mikor azok megszégyenülve surrantak kifelé egyik a másik után, akkor odaszól az asszonynak ezekkel a páratlanul meleg, gyógyító és fölemelő szavakkal: „Én sem ítéllek el téged. Menj el és többé ne vétkezzél!" (János 8,11) Vagy ott van Mária Magdolna példája, amikor Jézus megbocsátotta neki bűneit Simon farizeus házában. Simonhoz így szólt: Látod ezt az asszonyt? Megbocsátatott az ő sok bűne, mert nagyon szeretett. És ezzel fordult Mária Magdolnához: „Meg vannak bocsátva bűneid." (Lukács 7,44)
Hozzátok is így fordul Szent Fiam a gyóntatószékben: „Meg vannak bocsátva bűneid." Ugye, Kicsinyeim, milyen ujjongó érzés, mikor a feloldozás után felálltok a gyóntatószékből és tudjátok, hogy lelketek újra hófehér, tiszta lappal kezdhettek. És mikor esténként megvizsgáljátok lelkiismereteteket és könnyek között bánjátok az aznapi bűneiteket, mulasztásaitokat, akkor Jézus Uratok jóságosan elétek áll, letörli könnyeiteket, és nagy szeretettel mondja: Mindent megbocsátok, mert végtelenül szeretlek, megvédelek a további kísértésektől.
Drága Kincseim! Most mindnyájan nézzetek magatokba, egyenként. Kicsiny Gyermekem! Most nézd meg, jelenleg milyen Krisztus arc él benned? Mert mindenkiben olyan Krisztus arc él, amilyen közel jutott az Úrhoz. Ha bűnök rútítják lelkedet, akkor Krisztusnak csak villámló arcát tudod meglátni. Ha hálátlan vagy és hűtlenkedsz, akkor Krisztusnak csak a szomorú arcát látod. De ha szereted Jézust, Ő neked mindened, ha Vele alszol, Vele kelsz, érte szenvedsz, érte élsz, akkor fölemel téged Krisztus bátorító arca és a küzdelmes földi élet minden bajában is felsugárzik előtted Krisztus irgalmas arca.
Drága Kicsi Engesztelőim! Akartok-e örömet szerezni az Én jóságos Szent Fiamnak? Akkor szüntelenül Benne éljetek, mindennapjaitokban, többet beszélgessetek vele, kerüljétek még a legapróbb bűnöket is, bízzátok Rá magatokat egészen, ragyogtassátok felebarátaitokra az Ő határtalan szeretetét, és akkor örömtől sugárzó Jézus-arc lesz mindig szívetekben, egy boldogan mosolygó Krisztus-arc. Megáldalak benneteket a Krisztus iránti növekvő szeretet lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.