2013. január 22., kedd


Sokan gondolják, hogy azzal van lehetőségünk befolyásolni a rendszert, hogy bedobunk egy cédulát egy urnába alkalmanként, mondjuk négy évente...
De mi van, ha mind a három lehetőséget, amik közül választhatunk, ugyanaz a kéz teszi elénk?
Akkor ugye nem sokat jelentene, hogy "választhatok".
Lehet, hogy választhatok, hogy vanília fagyit akarok, vagy medvecukrot...
De mi van ha én tönkölylisztből és eredeti tehéntúróból készült palacsintát szeretnék?
Vajon tudok tenni bármit is, ha az nincs az "étlapon"??
Nos, néhányan számításokat végeztek (és nem volt időm leellenőrizni, úgyhogy egyelőre mint eddig megerősítetlen információt osztom meg)
de azt számolták, hogy ha három napig nem vennének az emberek coca-colát (világszerte),
a rendszer azon nyomban összeomlana!
Mert ennyire érzékeny a mi támogatásunkra!
Ennyire függ a mi aktív közreműködésünktől!
Mi lenne hát, ha a következő nagy utcai felvonulós tüntetés helyett (ami után este sokan beülnek egy korsó heineken sörre, vagy hamburger menüre)
legközelebb azzal tüntetnénk, hogy soha többé nem vásárolnánk meg a termékeiket, amikből magát a pénzforrást teremtik elő a leigázásunkhoz.
Akkor nézne ám csak nagyot a rendszer!!
(Mellesleg mi meg tovább élnénk. Mert gyakorlatilag minden termékük mérgező.)

Gyors DNS elemzőt kap minden rendőrőrs és ellenőrzőpont Amerikában

Aki nem tett semmi rosszat, nincs mitől félnie, nem igaz? Vagy mégis?
Ezt a logikát követi egyre több állami illetékes és ügynökség, akik úgy tűnik elfelejtették az ártatlanság vélelmének elvét. Miként lehetne egyébként megmagyarázni az olyan technológiák egyre szélesebb alkalmazását, amelyek válogatás nélkül mindenki „ellen” bizonyítékokat gyűjtenek, függetlenül attól, hogy gyanúsítják-e őket bármilyen bűnténnyel összefüggésben.
Az Electornic Freedom Frontier, adat és jogvédő szervezet szerint az új Gyors DNS Elemző berendezés segítségével „az emberi DNS rögzítéséhez és elemzéséhez annyi időre van szükség csupán, amennyi idő alatt egy ember végez az ebédjével. A kapott információ alapján a rendszer profilt készít, nemcsak a DNS tulajdonosáról, hanem családtagjairól is. A folyamat nem több, mint 90 percet vesz igénybe.”
Az ártatlanság bizonyításáig bűnös
Az EFF szakemberei elmondták, hogy ezek az új berendezések nem sci-fi írók tollából származnak, hanem valós, tesztelés alatt álló eszközökről van szó. Piaci marketingjük jelenleg is folyik az Egyesült Államok szövetségi, állami és helyi rendfenntartó erői számára.
A GE Life Sciences és a NetBio, Inc. szerint az eszköz „egy önálló egység, ami egy teljes DNS elemzéshez szükséges valamennyi kelléket tartalmazza.” A nem tudományos háttérrel rendelkező személyzet általi használatra kifejlesztett, lézernyomtató méretű berendezések „hamarosan forradalmasítani fogják a DNS felhasználását, rutineszközévé válva az azonosítás és nyomozás terén.”
„Legfőbb felhasználási területek lehetnek a törvényszéki vizsgálatok, katonai azonosítás, biológiai veszélyek észlelése és klinikai diagnosztika. A NetBio úgy gondolja, hogy a Gyors DNS Elemző (Rapid DNA Analyzer – RDA) térnyerése és helyszíni bevetése jelentősen növelni fogja a társadalom biztonságát és egészségét,” áll a NetBio ismertetőjében.
Akkor miért a nagy felhajtás? Végtére is nem tettünk semmi rosszat. Miért aggódnánk? Egy aprócska DNS igazán nem kéne, hogy viszályt szítson a kormány és egy állampolgár között.
A probléma ott kezdődök, hogy egy ilyen gép esetében a visszaélések lehetősége szinte végtelen. Ezek a technológiák tovább erősítik a helytelen és diktatórikus feltevést, hogy „a közbiztonság nevében” mindenki, aki nem fogadja el az ilyen „újításokat” azonnal és gondolkodás nélkül lázadónak és biztonsági kockázatnak számít, és mint ilyen „biztosan rejteget valamit”.
Mintha a személyes jogaink védelmében íródott törvények és alkotmányos jogaink nem is léteznének.
Az EFF további aggodalmakat is megfogalmaz:
A DNS minták olyan érzékeny és magánjellegű információkat tartalmaznak, hogy azok határozatlan idejű tárolása és korlátlan megosztása mindennél nagyobb adatvédelmi kockázatot jelent. Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Biztosa (UNHCR) még 2008-ban, a menekültek rokoni kapcsolatainak megállapításával foglalkozó hivatalos dokumentumban kijelentette, hogy a DNS elemzés „súlyos következményekkel jár az érintettek adat és családvédelmi jogai szempontjából” és csupán „legvégső esetben” szabad ehhez a módszerhez folyamodni. A biztos azt is megemlíti, hogy amennyiben a DNS rögzítésre kerül, „azt a családi kapcsolatok megállapításán kívül semmilyen egyéb célra nem lehet felhasználni (orvosi vizsgálatra vagy bűnügyi nyomozásra sem)” azonkívül a teszthez felhasznált DNS mintát „a döntés meghozatala után meg kell semmisíteni.”
Ki fogja megerősíteni, hogy a mintákat megsemmisítették, miután a „gyanúsítottat” felmentették a hatóságok a bűntett el nem követése indokán? Maguk a hatóságok? Látva az egyre gyakoribb visszaéléseket, ki fog hinni nekik?
Az amerikai bevándorlási hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal Tudományos és Műszaki osztálya jelentős mennyiségű pénzt irányozott elő ilyen gyors DNS elemzők kifejlesztésére, amelyek célja „sokkal szélesebb körű, mint a menekülti státusz megszerzése,” az ügynökségek saját bevallása szerint, írja az EFF.
Az eszközöket már tesztelik
„Az ügynökség hozzáteszi, hogy minden bevándorlótól DNS mintát kell venni, lehetőség szerint a csecsemőktől is, majd ezeket az FBI bűnügyi nyilvántartásában tárolni,” írja az EFF. „Az ügynökség továbbá támogatja a bevándorlók DNS mintáinak megosztását a helyi, állami, törzsi, nemzetközi és egyéb szövetségi partnerekkel, a Védelmi Minisztériumot és az Interpolt is beleértve, abból kiindulva, hogy a menekült státuszt igénylő akár bűnöző vagy terrorista is lehet, aki egy bűntett vagy terrorcselekmény elkövetését tervezi a jövőben.”
Mindezt arra alapozva, hogy valaki, valamikor, valahol esetleg elkövethet egy bűntettet.
Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) a Nemzetvédelmi Hivatal fennhatósága alá tartozik, így a gyors DNS elemzők rövid idő alatt megjelenhetnek a reptereken is, a légiközlekedés igénybevételének új követelményeként. Így a kormány rövid úton mindenki DNS mintáját beszerezhetné, és korlátlan ideig tárolhatná.
A NextGov.com weboldalon található információk szerint a DHS már 2011 nyarán megkezdte az eszközök tesztelését.

Forrás: Natural News

Eközben Szíriában...

A világ a Maliról szóló hírek miatt szem elől tévesztette, hogy mi is zajlik a világban. Muszáj elmondani, hogy a nyugati sajtó már régtől keresett valamit, amivel a szíriai témát le lehetne váltani, mert Oroszország megmutatta, hogy ki kicsoda ebben a fejezetben. A nyugati kommentátorok már félnek kiejteni azt a kifejezést, hogy "orosz vétó", mert megmutatkozott a nyugati világ teljes demokrácia-függősége.
Lehet, hogy más okokból sem akar a nyugati média a szíriai eseményekkel foglalkozni. Hogy mi fog Szíriában a közeljövőben zajlani?
Az elmúlt hetek eseményei nem látszottak túlságosan, de jelentősek voltak. Igaz, hogy a másik oldalon muszáj azt a látszatot kelteni, hogy a nyugat ura helyzetnek. Mert, ha nem így lenne, az elfogadhatatlan lenne a lázadóknak.
Obama már tudatosította, hogy ezt a meccset elvesztette, mert Putyin magához vette Szíriát, hogy nem mond le minden esetben Tartus kikötőjéről.
Eközben Izrael igyekszik egy amerikai katonai műveletet kiprovokálni Irán ellen. De senkit sem sikerült meggyőzni a zsidóknak azzal, hogy Iránnak most Szíria nem tudna segíteni...
A törökök igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy ők uralják a térséget, de valójában jól tudják, hogy mi történik velük. A valóság az, hogy Putyin ölelésében találták magukat. Már csak Erdoganon múlik, hogy mennyire ugrál. Hogy szeretne-e országa egy részén instabilitást? Assad is jól tudja, hogy erre az esetre mi kell a töröknek. A kurdoknak biztosít egy részt Szíria területén, ami lehet egy elkövetkező új állam. Mivel a kurdok többsége török területen él, ezért a harcok oda is átterjedhetnek.
A kurdok már összecsaptak a nyugat iszlamistáival. Hogy kiktől kapták a NATO tagságú Törökországból beszivárgott "lázadók" a tankokat, és más nehézfegyvereket? A nyugat tagadta azt az állítást, hogy ők voltak, mert szerintük talán Allah adta nekik.
Oroszország eddig tartózkodott a törökökre nyomást kifejteni, mert Törökország az Egyesült Államokhoz fordult volna. De most, hogy fennáll a lehetőség, hogy Törökország saját területen harcoljon, lehet rugalmasabbnak kellene lenniük az Orosz Föderációval. Ebből is látszik, hogy ki a bolygó legbefolyásosabb embere.
Lehet, hogy még lesznek érdekes események a török partoknál?
digitalmetro.us nyomán


Harcok a török határnál


Szíriában Ras al-Ayn városnál harcok folynak a kurdok es a NATO zsoldosai között. A Törökországból beszivárgott zsoldosok már tankokat is bevettek a kurdok önvédelme ellen.
A kurdok eddig minden támadást visszavertek.
Assad már 2012-ben kivonta haderejét a kurdok lakta részből, a térséget meghagyva a kurdoknak.
Az USA és Nyugat-Európa tovább zavarja a zavaros vizet, már pénzt és katonai segítséget is nyújtanának a kurdoknak, hogy megakadályozzák a szélsőséges iszlám terjedését.
A NATO minden eszközt bevet, akár két általuk támogatott felet harcoltatna egymás ellen, hogy növelje befolyását a térségben?
Malahi László

 

A szíriai haderő körbezárta a terroristákat

 Szíria hadserege nem messze Damaszkusztól, Darayya városban körülzárt közel ezerötszáz terroristát. A forrás szerint két lehetőségük van a NATO bérenceinek, megadják, vagy megöletik magukat... A "szíriai" ellenzék a legmodernebb fegyvereket és kommunikációs eszközöket használja, melyek része amerikai, vagy izraeli gyártmány.

Mostanában a halott ellenzéknél talált iratok szerint többségük Törökországból, Líbiából, Afganisztánból érkezett. A harcok helyét a szíriai lakosság kénytelen volt elhagyni.
Malahi László



A NATO vegyi fegyver használatával vádolja Szíriát


Damaszkusz hazugságnak tartja a francia Le Mond híreit, miszerint december 23.-án vegyi fegyvereket használtak volna Homs városában. A franciák nyugati hírszerzők forrásaira hivatkoztak.
Szíria külügyminisztere már egyszer elmondta, hogy szíriaiak ellen soha nem fognak vegyi fegyvert alkalmazni. Ne feledjük, hogy a terroristák már állítólag tudnak vegyi fegyvert gyártani.
A másik dolog, hogy e fegyver használata már elég ok lenne a NATO-nak, hogy megszállják Szíriát.
Már csak az a kérdés, hogy a hazugságot le tudják-e nyomni az Orosz Föderáció torkán?
Malahi László



"Szíriai felkelés"-hadművelet


2011-ben Robert Stephen Ford elutazott Damaszkuszba, aki szakértők szerint irányította a zsoldosok toborzását és kiképzését a Szabad Szíriai Hadsereg számára.
A Szabad Szíriai Hadsereg részben terrorista csoportok (az al-Kaida és az al-Nusra), másrészt különböző országok félkatonai szervezetei alkotják. A halálosztagot valójában az USA és NATO hozta létre, őáltaluk lettek toborozva és kiképezve a zsoldosok.
Az al-Nusra csoport elméletileg az USA ellensége, gyakorlatilag pedig elég gyakran az amerikai hírszerzés módszereit használja, például, hogy Szíriában egymásnak ugrasszák a különböző vallásúakat.
2013. január 15.-én rakétatámadás érte az aleppo-i egyetemet, melynek több mint 80 halálos áldozata és közel 160 sérültje van, főleg diákok. A terroristák két rakétát lőttek ki az egyetemre.
Az USA Szíriát vádolja az egyetem elleni támadással, Victoria Nuland szerint Amerikát sokkolta a hír. Sőt, elítélnek mindenféle támadást, ami a lakosságot érinti, és hogy a gyilkosságért felelős személyeket bíróság elé fogják állítani.
(Lehet, hogy az USA vezetésének most kellene tükörbe néznie, és beülni a vádlottak padjára?)
Az eset érdekessége, hogy azt a városrészt nem a terroristák uralták, így indokolatlan lett volna egy esetleges támadás saját diákokra a szíriai haderőtől.
Szergej Lavrov káromlásnak nevezte az USA állítását, hogy Szíriai hadsereg követte el a terrortámadást.
Malahi László

Megpróbálja megváltoztatni a világot

A kereszténységnek állandóan felrónak minden féle vétket, hogy ezt, meg ezt csinálta az egyház, a vallás az emberekkel. Azonban a mérleg erősen abba az irányba billen, ahol a hites emberek rengeteg olyan hasznos szervezetet hoztak létre, amelyek segítették a népek jobbá válását. Mint, ahogy az alábbi írás is jól példázza ezt.
Szavva Michalidisz atya a limaszoli (Ciprus) Emberszerető Krisztus orosz ortodox templom elöljárója. 2004-ben alapította meg a szigeten a nőkereskedelem áldozatainak első menedékházát, amely fennállása óta már több mint 300 nőt fogadott be, többségük a volt Szovjetunió országaiból érkezett. Az atya többek között a prostitúcióról, a képmutató hatóságokról, a tisztaságról beszélt a pravmir.ru honlapnak. A cikk magyarul az Ortodox Szemlében jelent meg.
 szavva_atya2

Amikor Szavva atya prostituáltakkal találkozott
Valaha a prostitúcióval foglalkozó nőket rendkívül veszélyeseknek tartottam, úgy gondoltam, hogy nem szabad velük semmilyen kapcsolatot fenntartani.
Tíz évvel ezelőtt egy görög pap megkért, hogy beszéljek egy moldáviai lánnyal, akit csalással kényszerítettek arra, hogy a szexiparban dolgozzon, de végül sikerült kiszállnia. A várt szörnyeteg helyett egy törékeny, angyalarcú lánnyal találkoztam. Annak ellenére, hogy paptestvérem és a hívek segítettek neki, a kétségbeesés pillanatában végül öngyilkosságot követett el. Pszichológiai problémái voltak…
Emlékszem egy más esetre is, ami szintén a menedékház létrehozása felé terelt engem. Nagypéntek volt. A szertartás után lányok egy csoportja jött hozzám gyónni. Én naiv ember voltam, láttam ugyan, hogy rövid szoknya van rajtuk, de mégsem fogtam fel, hogy mivel foglalkoznak.
Amikor az első lányt gyóntattam, megkérdeztem tőle: „Ugye ismered az Isten törvényét, ami megköveteli a házasság előtti tisztaság megtartását? Talán van valami, amit meg szeretnél gyónni?”. Azt felelte: „Szeretnék tisztán élni, de nem tudok, mivel kabaréban dolgozom”. A lányok a kabaréban hivatalosan táncosnőként dolgoznak (bár e táncok szintén a szexuális kizsákmányolás egyik fajtáját jelentik), de rákényszerítik őket a prostitúcióra is.
Győzködni kezdtem őket, hogy hagyjanak fel ezzel a munkával, ne árulják a testüket, egyszerre pusztítván mind testüket és lelküket is. Egyúttal azonban azt is megértettem, hogy nem tudok semmi konkrétumot nyújtani a számukra. Ekkor határoztam el, hogy létrehozom a menedékházat.
A ciprusi Szavva atya gimnázistaként Tolsztojt, Dosztojevszkijt olvasott, egyetemista volt, amikor elkezdett oroszul tanulni. Az Athosz-hegyet is megjárta, tanult Párizsban, járt Oroszországban. Előbb hittanár, majd pap lett, jelenleg az orosz ortodox egyházközséget vezeti Limaszoliban. Életéről hosszabban vall az Ortodox Szemlében olvasható interjú második felében.

A nők ciprusi fogságáról
A nőkereskedelem áldozatául esett lányoknak, a rabszolgatartóiktól (futtatóiktól) való szabadulásuk után két lehetőségük van: a rendőrséghez fordulnak és Cipruson maradnak, hogy becsületes munkát találjanak, vagy visszatérnek a hazájukba. Ez utóbbi gyakran elfogadhatatlanabb a számukra.
A rabszolgatartók elleni bírósági eljárás az áldozatok számára nagyon fájdalmas és gyakran eredménytelen. Nem minden futtató nyeri el a méltó büntetését. A ciprusi kormánynak fel kellene hagynia azzal a képmutató eljárással, hogy munkavállalási engedélyt és vízumot ad ki azoknak a lányoknak, akik azért érkeznek hozzánk, hogy a sziget éjjeli klubjaiban dolgozzanak. Mindenki tudja, hogy őket prostituáltként fogják dolgoztatni.
Egyesek Cipruson és Oroszországban úgy beszélnek: „Minek segíteni ezeknek a nőknek, hiszen tudatosan akarnak prostitúcióval foglalkozni?” De mit jelent az, hogy „tudatosan!?” Egyetlen normális lány sem akar prostituált lenni. Egyszerűen néhányan megbékélnek ezzel a pénz miatt.
Emlékszem, a ciprusi prostitúció problémáját vizsgálva egy felsőfokú végzettségű lánnyal beszélgettem, aki a Lemesza kabaréban dolgozott. Többször jött Ciprusra, ez tudatos választás volt. A lány a következőket mondta nekem: „Amikor a lányt először kényszerítik a prostitúcióra, akkor rettenetes sokkot él át. Ha valaha visszatérek Ukrajnába, akkor figyelmeztetni akarom őket, hogy hogyan működik a nőkereskedelem külföldön!
Arra a kérdésemre, hogy ő maga nem akar-e megmenekülni, a lány így felelt: „Én már megszoktam… Vettem otthon gépkocsit, vettem lakást a gyerekemnek…
Lehetőséget kell adni ezeknek a nőknek, hogy megértsék a rendkívül súlyos következményeket, amelyek mind fizikaiak, pszichológiaiak és spirituálisak.

Menedékház elváltak számára
A menedékház egyik volt lakója egy moldáviai lány volt, akit először Görögországban kényszerítették prostitúcióra. Ezután önként jött Ciprusra 2-3 alkalommal, hogy prostituált legyen egy kabaréban. Válófélben volt, otthon várta a gyermeke. Egyszer csak megérezte, hogy már nem bírja tovább. Eljött hozzám, befogadtuk a menhelybe, később segítettünk neki, hogy pincérnőként el tudjon helyezkedni, majd, hogy hazatérhessen. Megadtam neki egy ortodox lelkiatya címét Kisinyovban, aki tanítani, vezetni kezdte a lányt. Most már teljesen más ember. Egyiptomi Szent Mária története napjainkban is megismétlődik.
Előfordul, hogy a szexuális erőszakon átesett áldozatok ciprusiakhoz mennek férjhez. De kik ezek a férfiak? Volt klienseik a kabaréból, akik megszokták a „szabados” életmódot. Egy idő után általában elhagyják a feleségüket, akik gyakran állapotosak, vagy már gyermekük van. Most egy másik menedékházat is létre szeretnék hozni, éppen az ilyen elvált asszonyok számára.

A fenyegetésekről
Előfordul, hogy a nőkereskedelemmel foglalkozók megpróbálnak valahogy megfenyegetni. Egyszer egy közös ismerősön keresztül megüzenték, hogy meg fognak gyilkolni, hogy a killernek 20000 dollárt adtak. Ezek szerint ennyit érek. De van nálunk egy közmondás: „Ne félj a kutyától, ha ugat”.
Természetesen behunyhatnám a szemem és mondhatnám, hogy úgysem tudok mindenkit megmenteni, inkább csendesen szolgálok! De apám egyszer azt mondta nekem: "Isten nem fog elítélni azért, hogy nem változtattad meg a világot, ha legalább megpróbáltad…"

Mindennek oka a szegénység?
Hivatalosan vannak törvényeink a nőkereskedelem ellen. De ezek sajnos nem működnek. A jogrendszer nem úgy működik, ahogy kellene. Olyan törvényre lenne szükségünk, mint Svédországban vagy Norvégiában, amelyek a férfiakat büntetik, a klienseket, akik pénzükkel működtetik a szexipart.
A török hadsereg által megszállt Észak-Cipruson ugyanezek a problémák, mint nálunk, a Ciprusi Köztársaságban. Egyszer egy, a nőkereskedelem ellen küzdő moldáviai szervezetből hívtak, és segítséget kértek egy lány számára, aki a szó szoros értelmében nagyon szenvedett, mind erkölcsileg, mind fizikailag. Akarata ellenére végeztek el rajta egy műtétet, hogy több klienst ki tudjon szolgálni… Az amerikai nagykövetségen dolgozó barátaimon keresztül a nagykövethez fordultam, és végül a lány kiszabadult.
A prostitúció egyik fontos oka, nem csak Cipruson, hanem mindenütt, erkölcsi. Világos, hogy egyetlen lány sem születik prostituáltnak. De ha beleegyezik abba, hogy férfiak előtt egy kabaréban táncoljon, lépést tesz a következmények felé. Talán nem tudják ezek a lányok, hogy nem néptáncról van szó?
Olvastam egy Ukrajnában végzett felmérés eredményeit, amely során nőket kérdeztek arról, hogy elmennének-e külföldre klubokba, kabaréba dolgozni. Az idősebbek döntő többsége nemmel válaszolt. A fiatalok többsége azonban igent mondott. A Szovjetunió szétesése után – mivel nem rendelkeztek semmilyen egyházi alappal – az új nemzedék mindent fogyasztani kezdett, amit Nyugaton látott, még a rosszat is. Nagyon sok függ az erkölcsi neveléstől. A szülők jó példája a fontos, a valóságos, nem külsődleges egyházi nevelés.
A szegénység kétség kívül kísértés. De a prostitúció problémájának gyökerei egyáltalán nem gazdaságiak. A legjobb megelőzés a prostitúcióval szemben, ha a lányok és fiúk teljes értékű keresztény műveltséget és nevelést kapnak, hogy igény legyen bennük a tisztaságuk megőrzésére a házasság előtt.
Az az ember, aki a szabad szerelmet választja a házasság előtt, egy kis lépést tesz a rossz irányba. Emlékszem, az egyik lánynak az anyja így beszélt: „Ha különféle férfiakkal alszol, akkor miért nem pénzért teszed?”
szavva_atya4
A házasság előtti tisztaságról
A házasság előtti tisztaság nagy téma. Korábban Cipruson két erkölcs létezett: egy szigorú a nők számára és egy másik a férfiaknak. Az én nemzedékemben a lányok megőrizték tisztaságukat a házasságig. A férfiak esetében más volt a helyzet. Az ő viszonyulásuk az volt: „épp most, a házasság előtt, van jogunk ’félrelépni’”.
Ma a fiatalok azt mondják: „Hogyan lehetne jó intim kapcsolatunk a feleségünkkel, ha nem fogjuk tudni, hogy hogyan történnek a dolgok, akkor nem válhatunk igazi férfiakká?”. Erre azt szoktam felelni: „A nyulaim három hónapos koruktól kezdve párzanak, nem különböztetvén meg a partnereiket. Azt hiszitek, hogy ez a férfiasság jele?”.
Ma már a nők is követni kezdték a férfiak rossz példáját: „Ha neki lehet, akkor nekem miért nem?” Ennek azonban óriási következményei vannak. Hiszen a nő tudat alatt érti, hogy szervezete, pszichéje a családra van teremtve, de itt ennek lerombolása történik. Ez a „szabadság” a férfi számára sem hoz semmi jót.
Ha mindkét házastárs megőrzi tisztaságát a házasság előtt, akkor a házasságban nem lesz bizalmatlanság, mivel nem rendelkeznek majd zavaró, szükségtelen tapasztalattal. Azoknak, akiknek volt házasság előtti tapasztalatuk, hajlamosak arra, hogy feleségeiket más nőkhöz hasonlítsák, könnyebben elérik őket a kísértések…

Talita

Negyven éve legalizálták az abortuszt az Egyesült Államokban

Negyven évvel ezelőtt hozta meg legendás döntését az amerikai legfelsőbb bíróság a nevezetes Roe v. Wae-ügyben – írja a CNA.
Dan McConchie, az Amerikaiak Együtt az Életért (Americans United for Life) munkatársa a CNA-nak elmondta: szervezete minden évben listát készít arról, hogy a tagállamok milyen döntéseket hoztak az élet védelme érdekében, és ez ügyben 2012 jó évnek számít.
Hatvan, az életpárti álláspontot erősítő szabályozás született az ötven tagállamban, ebből 38 az abortusszal van kapcsolatban, valamint 16 életpárti állami határozat látott napvilágot. A legéletpártibb államok Louisiana, Oklahoma, Pennsylvania, Arkansas és Arizona, míg legmagzatellenesebbek Washington, California, New York, Vermont és New Jersey. 2012-ben leginkább Arizona haladt előre az életpártiság útján.
Vasárnap az abortuszpárti döntés évfordulója alkalmából több ezer abortuszellenes ember vonult fel Denverben.
Seán P. O'Malley bíboros (a képen), bostoni főpásztor, az amerikai püspöki konferencia abortuszellenes bizottságának elnöke szerint ima és önfeláldozás kell az abortusz elleni küzdelemhez.
Az 1973-as Roe v. Wade-ügyben hozott, legfelsőbb bírósági döntés (1973. január 22.) törvényesnek ítélte az abortuszt, ugyanakkor tagállami hatáskörbe utalta annak részletes szabályozását.
Január 25-én tízezreket várnak Washingtonba a szokásos, évi Menet az Életért rendezvényre.
Magyar Kurír


Az alabamai legfelsőbb bíróság személynek tartja a magzatot


Január 11-én az alabamai (Egyesült Államok) legfelsőbb bíróság kinyilvánította, hogy személynek tekinti a meg nem született gyermeket két kismama ügyében, akik illegális drogokat fogyasztottak a terhesség alatt, és így veszélynek tették ki a magzatot.
Egyikük beismerte, hogy metánt szívott három nappal azelőtt, hogy gyermeke világrajött, koraszülöttként. A baba 19 perc múlva meghalt metamfetamin-túladagolásban. Az alabamai törvények szerint büntetendő a gyermekek kémiai anyagokkal való veszélyeztetése. A nő ügyvédje azzal érvelt, hogy ez a törvény csak a megszületettekre vonatkozik, a bíróság azonban nem így látta.

A bíróság leszögezte: a meg nem született gyermek személy, akinek megvédendő jogai vannak. A döntés fontos lehet az esetjogra épülő angolszász jogfelfogás szerint későbbi, hasonló ügyekben hozandó ítéleteknél.
Magyar Kurír

A Magyar Kultúra és a Himnusz

2013. január 22. A Magyar Kultúra napja, valamint a Himnusz születésének 190. évfordulója.
A Magyar Kultúra napját 1989. óta ünnepeljük,-ekkor került a Himnusz a Magyar Köztársaság állományába"-, mivel a kézirat szerint 1823-ban ezen a napon,vagyis január 22-én tisztázta le Kölcsey a Himnusz kéziratát.
Ezen a napon országszerte számos kulturális megemlékezést, programot, előadást tartanak, vagy kiállítást nyitnak meg az ünnep jegyében.1993-óta pedig az oktatással, kultúrával kapcsolatos neves díjakat, -mint például a Kultúra támogatásáért díj, Szent-Györgyi Albert díj,- is ekkor adják át. 
A magyar himnusz az egyetlen állami himnusz a világon, amelyet 1990-ig semmilyen törvény, sem uralkodó, kormány vagy országgyűlés nem tett kötelező érvényűvé. Maga a magyar nemzet tette saját himnuszává. 1903-ban az országgyűlés csak elismerte hivatalosságát. 1903-ban a magyar országgyűlés elfogadott egy 2 paragrafusból álló törvényjavaslatot, „az egységes magyar nemzet himnuszáról” Ennek 1.§ szerint: „Kölcsey himnusza az egységes magyar nemzet himnuszává nyilváníttattatik”, a 2.§ pedig meghatározta, hogy a törvény 1903. augusztus 20-tól lép hatályba. Majd a Magyar Közlöny 1989.XXXI.tv. ezt írja:
75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.” 
"Isten, áldd meg a magyart..."
Vásárhelyi Virág

Pákó a Himnusszal ökörködik


Nagyszerűen fel lehet mérni hazánk szellemi színvonalát azzal, hogy milyen "hírességek" köszönnek vissza nap, mint nap a pletykalapok címlapjáról és a TV képernyőjéről (kiket tolnak előtérbe, kikre kíváncsi a nép). Közülük is kiemelkednek az "egzotikus" médiabohócok, mint amilyen például a Nigériából származó, nálunk Fekete Pákóként ismertté vált fekete bőrű "zenész". Különösebben nem tartjuk említésre méltónak züllesztő tevékenységét, de azt már igen, hogy egy kereskedelmi csatorna Kölcsey művét a dadogó, hamis hangú "énekessel" kornyikáltatta el. A zenetanár, aki megpróbálja felkészíteni Pákót arra, hogy a Budapest-Bamako Rally rajtjánál néhány szlovákiai, középiskolás tanulóval és a versenyen indulókkal közösen elénekeljék majd a Himnuszt, szemmel láthatóan meg van döbbenve azon, hogy Pákó mennyire hamisan és idétlenkedve "énekli" nemzetünk egyik legjelentősebb versét.
A Fókusz ellátogatott a próbára, ahol meginterjúvolták az énektanárt is (érdemes megfigyelni a próba közben és az interjú alatt az arcvonásait, elég jól elárulják az érzelmeit, bár felvetődik, miért vállalta el a felkérést és adta a nevét ehhez a megbotránkoztató produkcióhoz). A kamerának ezt nyilatkozta Pákó borzalmas próbálkozása után: "Vigyázni kell azért, főleg a Himnusznál, mert ez egy szent dolog. Legyen egyéni egy kicsit, hagyjuk, hogy olyan legyen, amilyennek ő elképzeli, de azért ne legyen nagyon hamis, ne legyen teljesen más stílusú, mint ahogyan azt megszoktuk".
Kíváncsi lennék, hogy ha ugyanezt az izraeli himnusszal művelték volna, mi lenne a hazai zsidó szervezetek reagálása... A magyarok Himnuszának kifigurázása természetesen nem ér fel egy nemzetgyalázással (pláne a Magyar Kultúra napján), hiszen csak ártatlan tréfa, ugye?

Havasi Csenge