2013. január 22., kedd

Eközben Szíriában...

A világ a Maliról szóló hírek miatt szem elől tévesztette, hogy mi is zajlik a világban. Muszáj elmondani, hogy a nyugati sajtó már régtől keresett valamit, amivel a szíriai témát le lehetne váltani, mert Oroszország megmutatta, hogy ki kicsoda ebben a fejezetben. A nyugati kommentátorok már félnek kiejteni azt a kifejezést, hogy "orosz vétó", mert megmutatkozott a nyugati világ teljes demokrácia-függősége.
Lehet, hogy más okokból sem akar a nyugati média a szíriai eseményekkel foglalkozni. Hogy mi fog Szíriában a közeljövőben zajlani?
Az elmúlt hetek eseményei nem látszottak túlságosan, de jelentősek voltak. Igaz, hogy a másik oldalon muszáj azt a látszatot kelteni, hogy a nyugat ura helyzetnek. Mert, ha nem így lenne, az elfogadhatatlan lenne a lázadóknak.
Obama már tudatosította, hogy ezt a meccset elvesztette, mert Putyin magához vette Szíriát, hogy nem mond le minden esetben Tartus kikötőjéről.
Eközben Izrael igyekszik egy amerikai katonai műveletet kiprovokálni Irán ellen. De senkit sem sikerült meggyőzni a zsidóknak azzal, hogy Iránnak most Szíria nem tudna segíteni...
A törökök igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy ők uralják a térséget, de valójában jól tudják, hogy mi történik velük. A valóság az, hogy Putyin ölelésében találták magukat. Már csak Erdoganon múlik, hogy mennyire ugrál. Hogy szeretne-e országa egy részén instabilitást? Assad is jól tudja, hogy erre az esetre mi kell a töröknek. A kurdoknak biztosít egy részt Szíria területén, ami lehet egy elkövetkező új állam. Mivel a kurdok többsége török területen él, ezért a harcok oda is átterjedhetnek.
A kurdok már összecsaptak a nyugat iszlamistáival. Hogy kiktől kapták a NATO tagságú Törökországból beszivárgott "lázadók" a tankokat, és más nehézfegyvereket? A nyugat tagadta azt az állítást, hogy ők voltak, mert szerintük talán Allah adta nekik.
Oroszország eddig tartózkodott a törökökre nyomást kifejteni, mert Törökország az Egyesült Államokhoz fordult volna. De most, hogy fennáll a lehetőség, hogy Törökország saját területen harcoljon, lehet rugalmasabbnak kellene lenniük az Orosz Föderációval. Ebből is látszik, hogy ki a bolygó legbefolyásosabb embere.
Lehet, hogy még lesznek érdekes események a török partoknál?
digitalmetro.us nyomán


Harcok a török határnál


Szíriában Ras al-Ayn városnál harcok folynak a kurdok es a NATO zsoldosai között. A Törökországból beszivárgott zsoldosok már tankokat is bevettek a kurdok önvédelme ellen.
A kurdok eddig minden támadást visszavertek.
Assad már 2012-ben kivonta haderejét a kurdok lakta részből, a térséget meghagyva a kurdoknak.
Az USA és Nyugat-Európa tovább zavarja a zavaros vizet, már pénzt és katonai segítséget is nyújtanának a kurdoknak, hogy megakadályozzák a szélsőséges iszlám terjedését.
A NATO minden eszközt bevet, akár két általuk támogatott felet harcoltatna egymás ellen, hogy növelje befolyását a térségben?
Malahi László

 

A szíriai haderő körbezárta a terroristákat

 Szíria hadserege nem messze Damaszkusztól, Darayya városban körülzárt közel ezerötszáz terroristát. A forrás szerint két lehetőségük van a NATO bérenceinek, megadják, vagy megöletik magukat... A "szíriai" ellenzék a legmodernebb fegyvereket és kommunikációs eszközöket használja, melyek része amerikai, vagy izraeli gyártmány.

Mostanában a halott ellenzéknél talált iratok szerint többségük Törökországból, Líbiából, Afganisztánból érkezett. A harcok helyét a szíriai lakosság kénytelen volt elhagyni.
Malahi László



A NATO vegyi fegyver használatával vádolja Szíriát


Damaszkusz hazugságnak tartja a francia Le Mond híreit, miszerint december 23.-án vegyi fegyvereket használtak volna Homs városában. A franciák nyugati hírszerzők forrásaira hivatkoztak.
Szíria külügyminisztere már egyszer elmondta, hogy szíriaiak ellen soha nem fognak vegyi fegyvert alkalmazni. Ne feledjük, hogy a terroristák már állítólag tudnak vegyi fegyvert gyártani.
A másik dolog, hogy e fegyver használata már elég ok lenne a NATO-nak, hogy megszállják Szíriát.
Már csak az a kérdés, hogy a hazugságot le tudják-e nyomni az Orosz Föderáció torkán?
Malahi László



"Szíriai felkelés"-hadművelet


2011-ben Robert Stephen Ford elutazott Damaszkuszba, aki szakértők szerint irányította a zsoldosok toborzását és kiképzését a Szabad Szíriai Hadsereg számára.
A Szabad Szíriai Hadsereg részben terrorista csoportok (az al-Kaida és az al-Nusra), másrészt különböző országok félkatonai szervezetei alkotják. A halálosztagot valójában az USA és NATO hozta létre, őáltaluk lettek toborozva és kiképezve a zsoldosok.
Az al-Nusra csoport elméletileg az USA ellensége, gyakorlatilag pedig elég gyakran az amerikai hírszerzés módszereit használja, például, hogy Szíriában egymásnak ugrasszák a különböző vallásúakat.
2013. január 15.-én rakétatámadás érte az aleppo-i egyetemet, melynek több mint 80 halálos áldozata és közel 160 sérültje van, főleg diákok. A terroristák két rakétát lőttek ki az egyetemre.
Az USA Szíriát vádolja az egyetem elleni támadással, Victoria Nuland szerint Amerikát sokkolta a hír. Sőt, elítélnek mindenféle támadást, ami a lakosságot érinti, és hogy a gyilkosságért felelős személyeket bíróság elé fogják állítani.
(Lehet, hogy az USA vezetésének most kellene tükörbe néznie, és beülni a vádlottak padjára?)
Az eset érdekessége, hogy azt a városrészt nem a terroristák uralták, így indokolatlan lett volna egy esetleges támadás saját diákokra a szíriai haderőtől.
Szergej Lavrov káromlásnak nevezte az USA állítását, hogy Szíriai hadsereg követte el a terrortámadást.
Malahi László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése