2012. július 6., péntek

Finnország is kilépne

A finn pénzügyminiszter ma egy interjú során kijelentette, hogy inkább kilépnek az eurozónából, de nem fogják más államok adósságát fizetni. Az interjú megjelenését követően a kormányszóvivő azonnal magyarázkodni kezdett, hogy a miniszter kijelentései nem is azt jelentik amit, hanem valami egészen mást – de ez a lényegen mit sem változtat: a gazdaságilag jobb helyzetben lévő államok nem fogják fizetni az államcsőd-közeli perifériaállamok bedőlt hiteleit.
Urpilainen azt is kijelentette, hogy a múlt heti európai uniós csúcstalálkozó is eredménytelen volt, akárcsak az eddigiek - Finnország és Hollandia közösen fogja megakadályozni, hogy az eurózóna az Európai Stabilitási Mechanizmuson keresztül újabb hitelekkel felvásárolja saját adósságait.
Molnár István


A szabadkőművesség az eurozóna felbomlásával számol


A Capital Economics, egy londoni gazdasági elemző cég negyedmillió fontot nyert annak modellezéséért, hogy miképp lehetne a legjobban kezelni az euróövezet felbomlásának gazdasági következményeit. A Lord Simon Wolfson pályázatára megírt tanulmányt a pályázat kiírója saját magánvagyonából fizeti.
A nem túl találékony Lord, aki az örökölt vagyonból ötleteket vásárol
Ez a bizonyos Lord Simon a Trilateriális Bizottság állandó tagja a Lordok Házának küldötteként, így nem egyszerű céges érdekeltségről van szó, hanem arról, hogy a nemzetközi szabadkőművesség most jókora magánvagyonokat mozgat meg annak érdekében, hogy ha már enyhíteni nem is tudják a kialakult helyzetet, gazdaságilag a lehető legjobban jöjjenek ki a várható kaotikus állapotokból.
Ami megtörténhet, az meg is történik – az összeomlásra a lehetőséget pedig ők maguk teremtették meg, és nem tudják megakadályozni. Ennek nyilvánvalóan tudatában vannak, ugyanis a pályázat kérdésköre nem az volt, hogy hogyan lehet megakadályozni az eurozóna összeomlását, hanem hogy gazdaságilag hogyan lehet helyzetben maradni az összeomlást követően, hogyan lehet minimalizálni az anyagi veszteséget.
Mi is adunk egy jótanácsot a Lordnak - bár pénzt nem kérünk érte, mert rólunk Isten gondoskodik. Mikor odáig jut a helyzet, hogy az Egyesült Királyságban görög helyzet lesz, jobban teszi, ha elköltözik egy lakatlan szigetre - mert figyelembe véve London demográfiáját, könnyen lehet, hogy a Lord életművét már a Saria jogrendszer törvényei szerint fogják bírálni.
Molnár István

Világcégek támogatják az egyneműek „házasságkötésének” ügyét

Bill Gatestől, a Microsoft alapítójától százezer dollárt, ügyvezetőjétől, Steve Ballmertől ugyanennyit kaptak az azonos neműek házasodásáért küzdő aktivisták. Komoly összegekkel támogatta őket a Starbucks és a Nike is.
A Microsoft nem először nyújtott hatalmas támogatást a homoszexuális lobbinak: Ric Weiland, a cég öt legelső alkalmazottjának egyike, aki maga is homoszexuális volt és több éven át tartó depressziója után 2006-ban öngyilkos lett, 65 millió dollárt hagyott különböző, homoszexuális jogokért küzdő szervezetekre.  
A mostani hatalmas adományok egy novemberre kiírt referendum megbuktatását célozzák. Washingon államban ugyanis idén vált legálissá az egyneműek házasodása. A rendelkezést ellenző keresztények – a szükséges aláírások kétszeresével – népszavazást kezdeményeztek. Bár a környezet nem kedvező, a referendum kezdeményezői bizakodóak, hiszen – mint mondják – Isten akarata erősebb, mint a pénz. „Fontos szavazás elé nézünk, hiszen a homoszexuális lobbinak nagyon kellene már egy győzelem a harminckét, egymást követő vereség után. Ám ha győzünk, és immár 33 állam fog össze, még több hangot kap a keresztény felfogás a parlamentben” – idézi szóvivőjüket a Christian Post.
Magyar Kurír


A homoházasság mellett kampányol a Google



Az azonos neműek „házasságának” elismeréséért folytat kampányt a Google az olyan országokban, mint Lengyelország. Az internetes óriáscég akciója kemény kritikákat váltott ki – írja a CNA. 
Mark Palmer-Edgecumbe ügyvezető igazgató július 7-én azt nyilatkozta Londonban egy LMBT-világtalálkozón, hogy a Legalize Love kampány (Legalizáld a szerelmet) ambíciózus kezdeményezéseket fog felvonultatni a világ több táján is. A kampány olyan országokra koncentrál elsősorban, mint Lengyelország, ahol nem kelhetnek egybe a homoszexuálisok, illetve Szingapúr, ahol büntetik a homoszexuális viszonyt. 
A cég „sokszínűség-honlapján” azt írta július 8-án, hogy a Google emberi jogoknak tartja az LMBT-jogokat, és hogy világszerte együttműködik olyan szervezetekkel, amelyek küzdenek a homoszexualitás dekriminalizáláséért és a homofóbia ellen. 
Maciej Zieba atya, a krakkói Tertio Millennio Intézet igazgatója mindezzel kapcsolatban azt javasolja Google-nak, hogy inkább koncentráljon az olyan ázsiai és afrikai országokra, ahol folyamatosan megsértik az alapvető emberi jogokat, kivégzik a más vallásúakat, diszkriminálják a nőket és hasonlók. Ugyancsak kritizálta a Google kampányát George Weigel, ismert lengyel-amerikai katolikus gondolkodó, II. János Pál életrajzírója is. 
Magyar Kurír

Nyugati kémnek nyilvánítják a nonprofit szervezeteket

Vlagyimir Putyin korábban azt mondta, az Egyesült Államok dollármilliókat pumpál a legkülönbözőbb civil szervezetekbe, hogy az orosz választások eredményét ezzel befolyásolja. Akkor egyben azt is kijelentette, hogy a külföldről pénzelt nem-kormányzati szervezetek a jövőben erősen korlátozva lesznek. Ennek megfelelően a parlament ma szavaz arról a törvényről, ami „külföldi ügynöknek” nyilvánít minden, külföldről anyagi támogatásokhoz jutó nem-kormányzati szervezetet.
A legkülönbözőbb non-profit „civil” szervezeteket pénzelnek közvetlenül az Egyesült Államokból, és ezek mind aktívan részt vettek a kampányban azzal, hogy Putyin ellen akarták hangolni a tömegeket, miközben az amerikai cionista vezetésnek megfelelő jelölteket pozitív megvilágításban tüntették fel.
„Emberi jogi”, feminista és hasonló jelegű csoportokról van szó, melyek az elmúlt évtizedekben csendben behálózták az országot, és most politikailag is aktívvá váltak. Többnyire arról lehet ezeket a szervezeteket felismerni, hogy a vagyoni hátterük az Egyesült Államokból vagy más nyugati országból származik, aktív politikai uszítást folytatnak a kormány ellen, törekszenek az egyház tekintélyének lerombolására, az egészséges társadalmakra jellemző családmodell elleni propagandát folytatnak, és társadalmilag elfogadottként akarnak feltünteti olyan dekadens megnyilvánulásokat, mint a homoszexualitás vagy a magzatgyilkosság.
Az orosz kormány nemrég biztonságpolitikai szempontból is veszélyesnek nyilvánította az Oroszországban az elmúlt évtizedekben beinduló demográfiai folyamatokat, így a kormány sorban olyan intézkedéseket fog hozni, ami megakadályozza a nyugati országokra jellemző dekadens társadalmi minták terjedését. Ez is láthatóvá teszi, hogy Oroszországban a társadalmi immunreakciók nem az állammal szemben, hanem még állami szinten tudnak megindulni. Talán még nem késő.
Molnár István

Rekord erős radioaktív sugárzás a fukusimai erőműben

A fukusimai atomerőműben a napokban végzett mérések rekord erősségű radioaktív sugárzást mutattak, nyilatkozták az erőművet üzemeltető TEPCO munkatársai.
A megnövekedett sugárzást az 1-es számú reaktor alagsori szintjén mérték, mondták az illetékesek. A felfedezés tovább késlelteti az amúgy is lassan haladó munkálatokat. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen belső méréseket végeztek az erőműben a tavaly márciusi katasztrófa óta.
A jelentések szerint a TEPCO mérnökei a mérések előtt kamerát vezettek az alagsorba, a mérőműszereket pedig az alagsor plafonján áthaladó csatornanyíláson keresztül juttatták be.
A cég nyilatkozata szerint közvetlenül a szennyezett víz felszíne felett 10,300 millisievert/óra erősségű sugárzást mértek, amitől egy ember perceken belül rosszul lesz, és nagyon hamar meghal.
A vártnál erősebb sugárzás
Másképp fogalmazva a mért sugárzási értékek mellett egy munkás 20 másodperc alatt éri el az évi megengedett sugárfertőzés mértékét. Az egyik jelentés szerint a sugárzás kevesebb, mint egy óra leforgása alatt ölne meg egy embert.
„A munkások nem mehetnek be a helyszínre, így robotokat használunk a bontási munkálatokra,” áll a TEPCO egyik nyilatkozatában.
Junichi Matsumoto, a TEPCO egyik képviselője szerint azért magasabb a sugárzás mértéke az 1-es számú reaktorban, mert ott valószínűleg az eredeti becsléseknél több fűtőelem olvadt le a katasztrófa során.
A TEPCO jelentése szerint az 1-es reaktorban mért sugárzás a többi sérült reaktorban (2-es és 3-as) mért sugárzás 10-szerese. A fukusimai atomerőmű összesen hat reaktorral rendelkezik.
A terv jelenleg az, hogy a három sérült, valamint a 4-es számú reaktort lebontják, a munkálatok azonban legalább 40 évet vennének igénybe és a kivitelezéshez különböző új technológiákra van szükség.
Új veszély: az időjárás
Eközben Japánban, így Fukusima környékén is új viharszezon kezdődött, ami további károkhoz és a sugárszennyezés további terjedéséhez vezethet.
A szezon elején érkezett Guchol tájfun már elérte Japánt és a Japán Meteorológiai Intézet riasztást adott ki a lehetséges áradások és földcsuszamlások veszélye miatt.
Az évnek ebben a szakaszában a tájfun gyakori jelenség Japánban. A fukusimai erőmű sérülékenysége miatt azonban egy erős vihar most sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint általában.
Június második felében egy tornádó is kialakult, amiben három fiatal vesztette életét és további 50 ember sérült meg, valamint számos ingatlanban keletkezett kár.
A tudósok leginkább a forgószelek miatt aggódnak a sérült reaktoroknál.
„A hármas és négyes reaktorok használt fűtőelem tárolói teljesen szabadon állnak,” nyilatkozta Kazuhiko Kudo a Kyushu Egyetem nukleáris mérnöki karának kutatóprofesszora június 5-én. „Egy 100 m/s sebességgel haladó tornádó, mint amilyen Tkukubában kialakult, teljesen felszippantaná a tárolómedencék vizét,” így az elhasznált fűtőelemek hűtése teljesen megszűnne.
A cikkhez használt források:
http://uk.news.yahoo.com
http://www.rttnews.com
http://fuelfix.com
 Forrás: NaturalNews.com


A fukusimai erőműben az újabb mérések rekord erősségű sugárzást mutatnak. Az 1-es reaktor alagsori szintjén emelkedett a sugárzás, feltehetően a becsléseknél több fűtőelem olvadhatott le.
Jelentésük szerint a szennyezett víz felszíne felett 10, 300 millisievert/óra erősségű a sugárzás, ami azt jelenti, hogy egy óra alatt bele lehet halni ebbe a sugárdózisba.
A bontási munkálatokra robotokat alkalmaznak, viszont a munkálatok akár 40 évet is igénybe vehetnek.
A helyzeten sokat ront, hogy megkezdődött a viharos időszak Japánban, ez tovább növeli a sugárszennyezettséget.
Ami a leginkább aggodalomra ad okot, a forgószelek megjelenése, mert a fűtőelem tárolók szabadon állnak. Egy 100m/s sebességű tornádó teljesen felszippantaná a tárolómedencék vizét és megszűnne a használt fűtőelemek hűtése.
Pilisi Zsálya

Matolcsy asztalfiókjában tervek lapulnak

Orbán Viktor egy rádiós beszélgetés közepette jelentette be, hogy "nem akarok senkit sem ijesztgetni, de Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az asztalfiókjában jó néhány terv lapul még". Ez a mondat mindent elárul a miniszterelnök és Matolcsy szereposztásairól. Orbán annak tudatában, hogy „a felelősséget úgyis majd a Gyurira hárítja”, gyakorlatilag az utolsó forintokat fogja kipréselni az emberek zsebéből, mielőtt távozik.
Mikor először nyilvánosan is előkerült a tranzakciós adó ötlete, Matolcsy minden megnyilvánulása arról árulkodott, hogy már a bőrén érzi a készülődő lincselést. Aztán a következő pillanatban nem történt semmi. Hetek, majd hónapok teltek el, és az ellenzéki reakció még mindig nem volt sehol. Akkor Matolcsy – joggal – megállapította, hogy erről a népről még sok bőrt lehet lenyúzni, mert hiába lopnak, csalnak, hazudnak, az ellenzék még mindig csendben van. Azóta tucatnyi újabb adót vezettek be.
Emiatt gyakorlatilag egyetlen hátrány érte a kormányt: a nemzetgazdasági miniszter pozícióba tett embernek nem tekintélye lett, hanem belekényszerült egy afféle udvari bolond szerepkörbe. Ennek mind bel- mind pedig külpolitikailag meglett a következménye, de a haszon még így is magasan felülmúlja a veszteséget.
Itt nem számít az sem, hogy az udvari bolond vérszemet kapott. Rá lesz hárítva a felelősség, de ennek a szerepkörnek köszönhetően (amit az ellenzéki média egyébként nagyon sikeresen ráhúzott Matolcsyra) az egész ámokfutásnak nem lesz semmilyen következménye. Mert az ellenzéki média és a kormánypárti média megint összejátszik.
A demokratikus ellenzék gyakorlatilag azzal, hogy az udvari bolondot nem ellenségképnek tette meg, sikeresen elintézte, hogy Matolcsyból mindenki viccet csináljon. Amiből pedig viccet csinálnak, azt nem veszik komolyan. Így kovácsol a kormány előnyt a hátrányból – ha már udvari bolondja van, a bolondra hárítják a felelősséget. Ki is tudna haragudni egy bolondra? Persze, mindenki szidja a kormányt, de a népharagot ezzel a szerepkörrel sikeresen átlényegítették.
Mikor korábban jeleztük, hogy Matolcsy ellenreakció híján vérszemet fog kapni, az volt a válasz, hogy ugyan már, ennél nem mernek tovább menni, mert félnek a szavazók elvesztésétől. Akkor most közöljük a csattanót.
Azok a birkák (a kétharmad), akik megválasztották a Fideszt csak azért, mert felhergelték őket az őszödi beszéddel (abból a célból, hogy elmenjenek és Gyurcsány ellen szavazzanak), a következő választásokra annyira gyűlölni fogják a Fideszt, hogy elmennek és behúzzák az ikszet az első ellenzéki pártra, ami ott lesz a papíron. Csakhogy a kétharmados Fidesz kiépítette a maga kis királyságát. Mikor minden feladatot elvégeztek, szánt szándékkal fogják megutáltatni magukat, és beültetnek a saját helyükre egy olyan nagymestert, akinek a nép egyébként soha nem adott volna akkora hatalmat, mint Orbán Viktornak. Az Orbán Viktor körül kiépített személyi kultusz emiatt legalább akkora csapda, mint Matolcsy udvari bolond szerepköre.
Nekünk viszont lenne egy kérdésünk Orbán Viktorhoz, mert mi még az udvari bolondja intézkedéseit is komolyan tudjuk venni:
Vannak, akik úgy vélik, hogy az udvari bolondnak is lógnia kell. Mások szerint elég, ha a páholymester lóg. Ön mit gondol?
Fenyvesi Áron


Róna Péter a MNB Felügyelőbizottságának rendkívüli ülését kezdeményezi (2012/07/05). || Az országnak tudomásul kell vennie egy nagyon egyszerű tényt: Jelenleg Magyarország a NATO nélkül nem képes megvédeni a határait; nemzetközi segítség és támogatás nélkül nem képes rendezni a számláit. Na mármost, ezen fontos lenne és nagyon helyes lenne változtatni, de az kemény, következetes, profi munka gyümölcse lehet. Nagyon kemény munkára van szükségünk, hogy ezt elérjük. Én ezt nagyon szeretném elérni, hogy ne így legyen. De ez a felelőtlen dilettantizmus, ami ebben az országban zajlik, példátlan. Ez a helyzet: aláássák az ország védelmét. 

Reszkessen a rákos daganat: Megkezdődött a kajszibarack-szezon

World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni és amely rákölő hatásáról már éve óta tudni lehet. Már bizonyított tény, hogy a B17 vitamin, más nevén laetril hamar megöli a rákos sejteket. A szerző több információt is leleplez a rákgyógyításról köszönhetően a B17 vitaminnak, és felteszi a kérdést 

“Miért nem használja a hagyományos orvoslás ezt a vitamint?”

BOTRÁNY! Rákellenes vitamint(B17) titkol el szánszándékkal a gyógyszeripar!

-Napi 12 szem (kajszi)sárgabarackmag és 3 hónap után eltűnik a ráksejt és a daganat és ezt nem Amerikában találták fel mert 3 magyar (ma még nevét elhallgatni kívánó) orvos-szaktekintély már évek óta szajkózza ezt a tényt idehaza is!

Griffin szerint a B17 vitamint azért nem használják a hagyományos orvoslásban, mert a gyógyszeriparnak nem érdeke meggyógyítani az embereket. Évente több milliárd dollárt költenek kutatásokra és a rák kezelésére, ugyanakkor több milliárd dollárt azokra a gyógyszerekre, amelyek felveszik - elvileg - a rákkal szembeni versenyt. Ezek fényében a B17 vitamin eltusolása gazdasági lépés a gyógyszergyártók által uralt világunkban.

A B17 vitamin leginkább a kajszibarack magjában található.

Jótékony hatását már ezelőtt 35 évvel bizonyították. A Második Világháborúban, Dr. Max Gerson sikeresen alkalmazta ezt a vitamint páciensein.

A B17 vitamin a kajszi, a mandula, a meggy, körte, szilva és az alma magjában található még, de van belőle a lenmagban és szőlőmagban is.

Jelenlegi életvitelünk során rengeteg fehérlisztet, cukrot, olajat és félkész ipari terméket fogyasztunk, míg az organikus, természetes élelmiszerek egyre ritkábbak az étrendünkben. Nagyszüleink még fogyasztottak ezekből az ételekből, ez is azt bizonyítja, hogy az ő idejükben ritka volt a rákbetegség, anélkül jutottak hozzá a vitaminokhoz, hogy tudatosan tudták volna, épp a betegségektől mentik meg magukat.
B17 vitamint ezelőtt 35 éve betiltották a rákbetegség kezelése esetén, annak ellenére, hogy sokan úgy tartják ha minden nap fogyasztunk ezekből a vitaminokból, elkerülhetjük a rákbetegségek kialakulását.
A szerző szerint az amerikai gyógyszergyártól hatalmas nyomást gyakoroltak a hatóságokra, így azok illegálisnak titulálták azokat a készítményeket, amelyek a B17 vitamint tartalmazták. Sőt, sok esetben azt a pletykát terjesztették, hogy a kajszimag ciánt tartalmaz, így megmérgezheti azt, aki fogyasztja. Az igazság az, hogy eddig senki sem halt meg a kajszimagtól, még akkor sem ha nagy adagban fogyasztott kajszimagot vagy mandulát, írja Edward Griffin könyvében.


Dr. Madarasi pál gyűjtése