2013. május 2., csütörtök

Budapestet is utoléri a rendszerváltás “eredménye”

Közeleg az igazság pillanata a BKV-nál


Végtelenül leromlott állapotban van a BKV járműparkja és pénzügyi állapot, az első komolyabb váratlan helyzetben összeomolhat a cég. A főváros riasztó műszaki állapotjelentéssel gyakorolna nyomást a kormányra. A hét újra metró- és HÉV-leállással indult. Az M3-as metróvonal, illetve a ráckevei HÉV járatait pótló buszok megállóiban óriási tömeg torlódott össze. A HÉV kábellopás miatt kényszerült leállásra, míg a metró egy műszaki hibás szerelvény miatt nem járt, illetve ritkábban közlekedett több óráig. Mindkét okra akadt példa szép számmal az elmúlt hetekben.
A kábeltolvajokra 750 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a BKV és felügyelő holdingja, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Úgy tűnik, ez nem sokat segített. A rendszeressé váló műszaki meghibásodások ellen még kevesebb az ellenszer.
A főváros két közlekedési cége által készített közös műszaki tájékoztatóból meglehetősen drámai kép rajzolódik ki. A HÉV-ek lassan hat évvel hosszabb ideje szolgálnak, mint amire tervezték őket, a metrószerelvényeknek még hiányzik fél év a gyári élettartamból. De nincs jobb helyzetben az autóbusz üzletág sem, hiszen a 15 évi szolgálatra tervezett gumikerekesek már 3,5 évvel túllépték a nyugdíjba vonulási idejüket. Az optimális szintet 15–21 évvel lépték túl a BKV járművei. Műszaki állapotukat 30-42 százalék közöttire taksálja a fővárosi közlekedési cég. (Egyetlen kivétel az új Metropol szerelvényekkel gazdagodó M2-es vonal.) Az optimális 75 százalék feletti átlagos érték lenne. De az elfogadható szint is 50 százalék feletti.

A járműpark és az infrastruktúra egyaránt elérte azt a „billenő pontot”, ahonnan a műszaki állapotok már nem időarányosan, hanem rohamosan romlanak tovább. Holott az M3-as metró szerelvényeinek 2011-es műszaki felülvizsgálata még nagyon biztató volt. Akkor arra jutottak, hogy a metrókocsik gyártó által előírt 30 év futási ideje utáni használhatósága az elkövetkező három évben alig egy százalékkal romlik, bár a különféle kábelek, vezetékek, illetve burkolatok tűzveszélyességi kockázata magas. Az üzemi megbízhatóságnak azonban ára van. Nyolcóránként át kell vizsgálni minden kocsit. Jobb állapotú szerelvényeknél elég lenne havonta.
Az eszközállomány könyv szerinti értéke a kívánatos 1000 milliárd helyett alig 280 milliárd. Megújításához hozzávetőlegesen 2000 milliárd forint kellene. Ennyi pénz még politikusi álmokban sincs. Budapesten azután még kevésbé. A magyar főváros az azonos adottságú és közlekedésű Prágánál 25 százalékkal kisebb forrásból gazdálkodhat.
Mindez a járművek, peronok és megállók romló esztétikáján túl, jelentősen növekvő forgalombiztonsági kockázatot jelent. Ahogy az előterjesztéshez csatolt műszaki tájékoztató fogalmaz: közeleg az „igazság pillanata”. A műszaki leépülés forgalmi következményeit jelzik a járatkimaradások. Ráadásul a BKK, mint a tulajdonos fővárosi önkormányzat megbízottja, egyre újabb és újabb feladatokkal – lásd például a hajózás – terheli meg a BKV-t, ám forrást nem biztosít hozzá.
A közlekedési cég már évek óta 15-20 milliárdos működési hiányt görget maga előtt, de eddig legalább „pénzügy technikailag” sikerült nullszaldósra kihozni az üzleti tervet. Most már ez se megy. Az idei lesz az első év, amikor a BKV üzleti terve eleve 9 milliárd forint hiánnyal számol. De valójában ennek legalább a duplája hiányzik. Az üzleti tervet ennek ellenére az igazgatótanács és a felügyelőbizottság is elfogadta. A Népszabadság információi szerint a maradékelven finanszírozott, az elmúlt években többször átszervezett BKV az első komolyabb váratlan helyzetben összeomlik. Csak az a kérdés mikor áll elő olyan váratlan helyzet, mint a márciusi havazás.
De miért éppen most tárgyalta az előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés? Az alapjául szolgáló műszaki felmérés ugyanis tavaly novemberre elkészült. Információink szerint két oka is van. Egyrészt a BKV és a BKK ezzel is hárítja a gyorsuló iramban közeledő közlekedési káosz kialakulása miatti felelősséget. Másrészt ez is része a fővárosi képviselők megpuhítását célzó „hadjáratnak”, amelynek eredményeként a közgyűlés áldását kérik a következő években induló beruházások sokmilliárdos önrészére. De nemcsak őket akarják „megdolgozni”. Úgy tudjuk, hogy a műszaki jelentést az országgyűlési képviselőkhöz is eljuttatná a városvezetés. A kormány a március elején aláírt Budapest 21 szerződésben vállalta, hogy „május 20-ig lépéseket tesz a BKV zavartalan működésének fenntartása érdekében, beleértve a működés stabilitását biztosító intézkedéseket is”. A tárgyalások azonban nagyon-nagyon lassan haladnak, miközben a határidő gyorsan közelít.
(NOL)

Bal-Rad komm: A rendszerváltás óta eltelt időszak Magyarország (többek között) totális anyagi leépülését eredményezte. A BKV mindig is igen komoly központi forrásokból megtámogatva működött. Ám 1990 óta a központi költségvetésbe évről-évre kevesebb pénz folyik be-ezért aztán évről-évre kevesebb a szétosztható pénz!
Igy aztán a BKV-dotáció is évről-évre kevesebb-ám a lenyúlás ugyanúgy zajlik.
A BKV a rendszerváltás óta képtelen a járműpark felújitására is (lassan már a karbantartásra sem jut pénz)-nemhogy új járművekkel váltsa ki a lerobbant járműveit.

Igy jár annak az országnak a fővárosa, amely országot gazdaságilag hazavágtak kirablói.
Közel negyedszáz-évvel a rendszerváltás után Budapestet is utolrte a rendszerváltás átka!

"Reális a lehetősége annak, hogy a kommunisták a közeljövőben hatalomra kerülnek!"


Ez a kommunista párt nem "az" a kommunista párt, mely sok magyar gondolatvilágában szerepel. Zjuganov pártja atlanti-ellenes, anticionista, elutasítja a kapitalizmus rabló változatát, és mint a beszédből is nyilvánvalóvá válik, nemzeti jellegű és szocialista alapállású. Ha megnézzük a mellékelt videót, láthatjuk, hogy jó arcú, európai emberek vannak az emelvényen, és rengeteg fiatal a hallgatóságban. Makhasov tábornok zsidóellenes beszédei és szereplése nem ártott a Pártnak, sőt, a látszat szerint sok új hívet szerzett. Taktikai okokból Makhasov kilépett ugyan a pártból, de szellemisége ott maradt, és működik. Az orosz kommunisták állnak a legközelebb az új ideológia megjelenítéséhez, mely a társadalmi igazságosságon és a nemzeti érdekek fokozott védelmén alapul.
A videót feliratozásra lehet kapcsolni, majd a magyar nyelvű fordításra. Nehezen érthető a gépi fordítás, de érdemes ezt az átkapcsolást végrehajtani. Össze kell vetnünk Zjuganov beszédét Thürmer kongresszusi beszédével, és tapasztalhatjuk, hogy igen nagy az egyezőség. Csak amíg Oroszországban egy teljesen új gondolkodású vezetői garnitúra áll a párt élén, és a tagság is megújult, különösen a sok hazafias gondolkodású fiatallal, addig ez nálunk még nem történt meg. A kiöregedett magyar kommunisták a régi sablonokhoz ragaszkodva, megakadályozzák a párt megújulását és a fiatalok közeledését a párt felé. Ha ezen igen rövid időn belül nem fognak változtatni, csak egy álomkép marad az orosz kommunisták példájának a követése.

Grúzia fegyverkezik, Oszétia is készül

Leonyid Tibilov oszét elnök több témát érintve nyilatkozott a gazdaságról és az aktuális politikai kérdésekről, de a mondandójának leghosszabb és legfontosabb része a függetlenségiről, és a fenyegetettségről szólt. 
A grúz hadsereg sokkal nagyobb, mint 2008-ban volt, és a NATO-tagságra pályázó atlantista vezetésű ország azóta is megállás nélkül szerzi be az amerikai és izraeli fegyverek tömkelegét. Mint Tibilov mondta, Grúzia folyamatosan és egyre erőteljesebben militarizálja magát, ezért a legfontosabb, hogy "tartsuk szárazon a puskaport". 
Tibilov nem rejtette véka alá, hogy konkrét megállapodást kötöttek Oroszországgal, miszerint Moszkva garantálja az oszét nép biztonságát. Azóta, mióta a megállapodás megszületett, mi is a legújabb és legmodernebb fegyverekkel szereljük fel a hadseregünket - mondta az elnök. A korábban beindított haderő leépítést leállították, és egy nagyobb, modernebb és fejlettebb hadsereget állítottak fel, olyat, amely képes kivédeni a 2008-ban bekövetkezett grúz agressziót is. Ehhez Moszkva megad minden segítséget a technika és a szakeberek vonatkozásában egyaránt.
Nyilvánvaló, hogy ha Szíria elesik, a cion-atlantisták következő lépése a Kaukázus felforgatása lenne. Ez a harc pedig az örményekkel, és az oszétokkal venné kezdetét. Ezért Moszkva számára is fontos ezeknek a területeknek a megfelelő felkészítése.    
Hídfő.net

Összecsapások Isztambulban – A török munkások megmutatták, hogyan kell ünnepelni május elsejét

Míg a magyar dolgozók vonulgattak, majálisoztak, esetleg időnként a provokátorokkal lökdösődtek, vagy pedig siránkoztak sanyarú helyzetükön, – addig Törökország legnagyobb városában Isztambulban, a török dolgozók példát mutattak abból, – hogyan is kell bánni a kapitalista hatalommal, május elsején, a Munka ünnepén.
- Könnygázt és vízágyúkat vetett be a rendőrség a tüntetők ellen Isztambulban -
15A török rohamrendőrség gázgránátokkal és nagynyomású vízsugarakkal fogadta a tüntetők tömegeit Isztambulban 2013. május elsején, – amikor azok megpróbáltak eljutni a Taksim térre, mely a tüntetések hagyományos helyszínének számít a városban.
Helyszíni jelentések szerint több tucat tüntető megsebesült, a könnygáz is számtalan rosszullétet okozott. A rendőrség 72 embert letartóztatott.
A összecsapások akkor robbantak ki, amikor a tüntetők “Éljen a Munka ünnepe!” – kiáltásokkal, megpróbálták áttörni az útjukat elálló rendőrsorfalat, hogy eljussanak a Taksim térre. Válaszként könnygázt és vízágyút vetettek be ellenük, – amire viszont néhány radikális tüntető molotov koktélokkal, kövekkel és fémtárgyakkal dobálta meg a rendőröket. Ennek következtében két rendőr is megsérült.
Huseyin Avni Mutlu, a város kormányzója (polgármestere), az újságíróknak tett nyilatkozatában a tüntetőket hibáztatta az események elfajulásáért, mondván, hogy azok támadtak neki a rendőröknek. “Radikális csoportoknak” nevezte őket.
Ennek a ténynek némileg ellentmond az a tény, hogy a tüntetések és naggyűlések helyszínének számító Taksim teret már előzőleg lezárta rendőrség, mivel Isztambul város kormányzói hivatala már márciusban megtiltotta a szakszervezetek és ifjúsági szervezetek demonstrációját a téren. Azzal az indokkal; hogy a helyszínen nagy építkezés kezdődött. (Miért is jut eszünkbe erről a budapesti Kossuth tér? – a szerk.)
Hivatalos jelentések szerint: a kirobbant összecsapásokban legalább 3500 szervezett dolgozó és fiatal vett részt. (A helyszínen készült felvételek alapján azonban sokkal több résztvevő lehetett. Számuk akár tízezres nagyságrendet is elérte. – a szerk.)
18A szakszervezetek és ifjúsági szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, s azt nyilatkozták, hogy a Taksim tér történelmi jelentőséggel bír a nép számára, és ezért joguk van ott rendezni a május elsejei ünnepségeket. Iszatmbul utcáin már megjelentek azok a plakátok is, melyekre az van írva: “Hozd a haragod, s gyere a Taksim térre!”
Helyi idő szerint, csak este 10 órára sikerült a rendőrségnek “helyreállítani a rendet”.
Naközben, az összecsapások alatt a város tömeközlekedése leállt, a metró, a buszok, s a két városrészt összekötő kompok sem jártak. Ennek következtében az utcákon hatalmas dugók alakultak ki, mert mindenki autóval akart eljutni a céljához. A helyzetet csak súlyosbították a tömött és elakadt túrista buszok is.
Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök rezidenciájának biztonsági őrségét megerősítették, tekintettel arra, hogy ez a Besiktas negyedben található, mely nincs messze a Taksim tértől.
Fotók: AFP / Ozan Kose, Adem Altan, Bülent Kilic
12 16 17 20 21 22
Fenti képen: Ilyen körülmények között dolgoztak a tudósítók Isztambulban 2013. május elsején
Russia Today – Szabad Riport / Fort András

Szíriai olajmezők

Rengeteg okot és indokot tudnánk felsorolni, miért is támadták meg Szíriát a nyugati és cionista országok, a csatlósaikkal szövetségben. Ám egy dologról elfeledkeztünk, amiért a modern kor háborúi kitörnek; az energiáról! A közelmúltban a híradásokból megtudtuk, hogy a Földközi-tenger partjainál nagy méretű gázmezőt találtak, ami részben nemzetközi vizeken található, másrészt megosztott szíriai, libanoni, ciprusi, egyiptomi és izraeli területeken fekszik.
Izrael energiában szegény ország, rá van szorulva az importra. Most viszont kihasználva az „arab tavasz” zűrzavaros folyamatát, szokás szerint öntörvényileg megkezdte a gázmezők kitermelését. Ezek a gázmezők óriási méretűek, így Izrael egy évszázadig bebiztosíthatja magát a lopott energiájával.
Viszont amit elhallgat a világ sajtója, hogy az elmúlt években óriási olaj- és gázmezőt találtak közvetlenül a szíriai partoknál. A norvég Ensis cég több mint 5000 négyzetkilométert fésült át, az adatokat szintén a norvég Jedix vállalat dolgozta fel. A libanoni határ és a szíriai Banias város közé eső tengerparti részen összesen 14 olaj és gázmezőt találtak. A hivatalos adatok alapján csak a 9, 10, 13, 14-es mezők tartalékai megegyeznek a világ olajkitermelésének élvonalában szereplő Kuvaitéval.
Hirtelen fontos lett, hogy „demokrácia” legyen Szíriában. Vajon kinek áll az útjában egy önellátó, államadósság nélküli szuverén ország, amely ekkora energiatartalékkal rendelkezik - és (na)kik szeretnék rátenni harácsoló, kapzsi mancsukat az összes kitermelhető energiahordozóra?
Izidor, Izidor, nem lesz ennek jó vége!

Leállt az élet Európában

Magyarország Jóbban teljesít! Az egyre alacsonyabb életszínvonal és rekord magas munkanélküliség sújtotta munkavállalók ezrei vettek részt a munka ünnepén tartott felvonulásokon Európa-szerte. A tüntetők felhívást intéztek az uniós, s főként az eurózóna tagállamainak vezetőihez, hogy enyhítsenek a megszorító intézkedéseken, s ösztönözzék a növekedést.

Több ezer tüntető vonult fel Madridban, a Gran Via központi sétálóutcán, zászlókat lengetve, "A megszorítások rombolnak és ölnek", valamint a "Reform rablás" feliratú transzparensekkel tiltakozva. Az 54 éves, egykori közszolga a Reuters hírügynökségnek elmondta, Spanyolország jövője szörnyű képet fest, a jelenlegi kormánnyal szerinte inkább visszafelé haladnak. Alicia Candelas már két éve munkanélküli. Nem tévedett sokat a tüntető, hiszen a spanyol gazdaság immár hét egymást követő negyedben esett, a munkanélküliség pedig rekord magas 27 százalékot ért el. "Soha nem volt több okunk utcára vonulni május elsején" - fogalmazott az egyik legnagyobb spanyol szakszervezet vezetője, amely több mint 80 demonstrációt tartott szerte az országban.


Görögországban 24 órás sztrájkot hirdettek a szakszervezetek: leállt a tömegközlekedés, a vonat- és kompjáratokat törölték, ahogy a pénzügyi és kórházi dolgozók is letették a munkát. Az ország hatodik éve recesszióban van, már a lakosság is unja a tüntetést: a tiltakozók száma messze elmaradt a tavalyi százezer főtől. Bár több mint ezer rendőrt vezényeltek ki Athén utcáira, a demonstráció rendbontás nélkül véget ért. A hatóságok adatai szerint mintegy ötezer dolgozó, nyugdíjas és hallgató vonult a parlament elé "Nem válunk rabszolgává" transzparenseket emelve a magasba. A korábbi összecsapások helyszínén, a Szintagma téren a kommunista KKE párthoz köthető, mintegy pár száz tüntető szalutált, karját magasba lendítve.

"A gazdaság nem a csődben álló bankok és a korrupt politikai rendszernek köszönhetően fog talpra állni, hanem a munkavállalók és az ő küzdelmük által" - jelentette ki Alekszisz Tsziprasz, a mentőcsomag-ellenes Sziriza párt elnöke. "Üzenetünk egyértelmű: elég az olyan intézkedésekből, amely az embereket sújtja, s amely a szegényt még szegényebbé teszi" - fogalmazott az ADEDY, legnagyobb görög szakszervezet főtitkára, Iliász Iliopolusz.Olaszország nagyvárosaiban is utcára vonultak az emberek azt követelve a kormánytól, hogy tegyen lépéseket a munkanélküliség leküzdésére - a teljes lakosság 11,5 százaléka munkanélküli, a fiatalok pedig 40 százaléka -, mérsékelje a megszorításokat, s vessen véget az adókerülésnek. A legtöbb felvonulás békésen ért véget, Torinóban azonban fekete festékkel megtöltött tojásokkal dobálták meg a biztonsági erők tagjait.

A német szakszervezetek irányváltást követeltek a Merkel-kormány uniós politikája kapcsán a május elsejei nagygyűléseken, hangsúlyozva, hogy a megszorítások helyett a jóléti állam stabilizálására kell törekedni az euróövezeti válság kezelésében. A DGB szakszervezeti szövetség közel 500 rendezvényt szervezett, több mint 400 ezren vettek részt rajtuk. Európán kívül is számos helyen rendeztek felvonulásokat, Oroszországban a becslések szerint több mint egymillió ember vett részt a majálisokon - kis töredéke a szovjet korszakban tapasztalt létszámhoz képest. Vlagyimir Putyin orosz elnök a szentpétervári Konstantin Palotában adta át a Munka Hőse újból rendszeresített kitüntetéseket - a díjat a Lenin által alapított Szocialista Munka Hőse mintájára állították vissza. Öt orosznak nyújtotta át tegnap az arany érmeket Putyin. Az Arab Tavasz forradalmát is túlélt Egyiptomban első alkalommal vonultak utcára a munka ünnepén. A korábbi években a kormány által szervezett rendezvényeken emlékeztek meg az állami- és magánszektor dolgozóiról.

A munkáról értekezett Ferenc pápa is

A munkahelyteremtés elősegítésére és a hátrányos helyzetűek melletti szolidaritásra szólította fel tegnapi audienciáján a politikusokat Ferenc pápa. A katolikus egyházfő szokásos szerdai meghallgatásán, amely egybeesett a munka ünnepével, a munka világára összpontosította beszédét, különleges hangsúlyt helyezve a munkaerőpiac bővítésére. Állást foglalt a túlzottan "gazdaságközpontú" szemlélet ellen, amely szemben áll a társadalmi igazságosság elveivel. "Ha valakit nem fizetnek meg rendesen a munkájáért, ha nem adnak számára munkát csak azért, mert a vállalkozás pénzügyi mérlege a szempont, az Isten ellen való vétek" - mondta Ferenc pápa a Szent Péter-téren összegyűlt tömeg előtt. Szerinte ugyanis a munka az isteni szeretet tervének a része. A kizsákmányolás kapcsán a pápa utalt a bangladesi házomlás áldozataira, akiket havi 38 eurónak megfelelő összegért dolgoztatták. Ez rabszolgamunka, ami megengedhetetlen - hangsúlyozta.
Népszava

Magyarországon nincs és nem is lesz "euroszkepticizmus"

Magyarország 1994-ben nyújtotta be csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz, és 2004. május 1-jén csatlakozott az euroatlanti integrációhoz. Martonyi János külügyminiszter most hazánk EU-csatlakozásának kilencedik évfordulója alkalmából, televíziós interjú formájában igyekezett mosdatni a magyar gazdaság szétveréséért felelős nemzetközi maffiahálózatot.
Az atlantista politikus szerint hazánkban egyre inkább növekszik az "euroszkepticizmus" ami részben azzal magyarázható, hogy 9 évi uniós tagságból 7 éven keresztül válság volt. "Magyarországon már 2006-ban megjelent a gazdasági, pénzügyi, költségvetési, politikai és morális válság, és ezt tetézte a későbbi globális válság."
Martonyi szavaiban több a hazugság, mint ahány állítás van. A hazugság pedig magával az "euroszkepticizmus" fogalom használatával kezdődik.
Szkeptikusan viszonyulni az uniós tagsághoz annyit jelent, mint kételkedni annak pozitív hatásaiban, kritikusan vizsgálni az uniós tagság jelentette "előnyöket". Kételkedni az integráció hasznosságában, megfontoltan mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Az úgynevezett "euroszkepticizmus" a nyugat-európai országokban zsíros állásokat betöltő látszatellenzékiekhez köthető, akik az ország uniós tagságának bárgyú kritikájával igyekeznek betölteni a gőzleeresztő szerepét. Nyugat-Európa áljobboldali pártjaihoz köthető ez a fogalom, melyek alkalmanként egy Tel-Avivban tartott konferenciát követően hangzatos kijelentéseket tesznek, miszerint majd tíz év múlva népszavazást írnak ki az EU-tagságról.
Jól látható, Martonyi már azzal is hazudik, hogy Magyarország esetében euroszkepticizmusról beszél. Magyarországon ugyanis nem euroszkepticizmus van, hanem egy anti-atlantista tengely van kialakulóban, ami alapjainál fogva utasítja el nem csak az euroatlanti integrációt, de magát a Nyugathoz fűződő bárminemű kötöttséget.
2012 őszével jött el az a pont, amikortól a statisztikai hivatalok be merik vallani, hogy a magyar lakosság több mint fele ellenezné az uniós tagságot, ha arról újra népszavazást írnának ki. Ha a ködösítést követően ez az eredmény, el lehet képzelni, mit mutathat a valós statisztika. Valószínűleg nem bárgyú euroszkepticizmust.
Martonyi az Európai Uniót mosdatná, mondván, hogy a közállapotok gyorsuló romlása nem az EU-tagság negatív voltának köszönhető, hanem a globális válság hatásának tudható be. Csakhogy, annak idején épp erről szólt az euroatlanti integrációról szóló dajkamese: hogy azért kell a Nyugathoz tartozni, azért kell egy nagyobb nyugati egységbe integrálni, mert a nagyobb gazdaság többet bír, a kisebb országokat pedig elviszi az ár.
A külügyminisztert tekintélyes méretű magánvagyonán kívül nyilván ezer szál köti még az atlanti vizekhez, de most, hogy az Európai Uniót elvitte az első tavaszi eső, Magyarországnak éppen ideje lenne egy nagyobb bárkát keresni.
Lehet a globális válságot okolni az ország hanyatlásáért - de nem árt megjegyezni: az Európai Unió más tagállamaiban ugyanolyan ütemben növekszik a munkanélküliség, ugyanúgy zajlanak a kilakoltatások, miközben egyre nagyobb méreteket ölt a kilátástalanság és csak a felső tízezer van megelégedve a megélhetési viszonyokkal.
Lehet azt is mondani, hogy valójában nem az uniós tagság hatásaként hever romokban az ország, hanem a globális válság miatt. Csakhogy mindeközben azt láthatjuk, hogy miközben az európai uniós tagság képtelen volt megvédeni Magyarországot a "válság" okozta károktól, vannak a világnak más országai, más szövetségi rendszerben, ahol az ország ma is élhető. Sőt, mindenféle globális válságok ellenére növekszik a gazdaság, és az emberek otthona sem a bank tulajdonában van.
Miközben a Nyugatot magával húzta a "globális" válság, keleten növekedés van. Ebből következik, hogy az úgynevezett globális válság mégsem annyira globális, mint azt nyugaton gondolják egyesek.
Martonyi bármennyire is igyekszik mosdatni ezt a láthatóan működésképtelen euroatlanti tákolmányt, kijelenthetjük, hogy Magyarországon soha nem volt és nem is lesz euroszkepticizmus. Itt nem euroszkeptizimus van, mivel az emberek nem csak "kételkednek az EU-tagság pozitív hatásaiban", vagy "az EU-n belül hatékonyabb nemzeti érdekképviseletet akarnak", hanem alapjaiban utasítják el magát az Európai Uniót és az EU-tagságot. Statisztikailag majdhogynem kimutathatatlan azon szavazók aránya, akik kezdetben támogatták az uniós csatlakozást, majd később, a gazdasági mutatókat látván, kritikusan mérlegeltek és "kételkedővé" váltak.
A többség nem kételkedő, hanem határozottan elutasító az EU-val szemben. Magyarországon nem euroszkepticizmus van, hanem amerikaellenesség, EU-ellenesség és nyugatellenesség - az emberek pedig hamarosan rájönnek, hogy mi a közös nevező.
Fenyvesi Áron

Jay-Z, Beyonce és társaik az okkult szolgálatában


Miért foglalkozik Jay-Z, Beyonce, Rihanna és sok híres zenész annyit az Illuminatival? Miért vannak tele klipjeik, élő koncertjeik, sőt még Jay-Z ruhakollekciója is Illuminati szimbólumokkal? Vajon véletlen, hogy kezükkel rendszeresen Hórusz mindent látó szemének szimbólumát vagy éppen a Fenevad Bélyegét mutatják a nézőknek? Még ha elszigetelt esetekről lenne szó, esetleg a véletlen számlájára írhatnánk viselkedésüket vagy tekinthetnénk figyelemfelkeltő fogásnak.
A szomorú igazság azonban az, hogy ezek az okkult szimbólumok semmiképpen sem kerülhetnek be klipjeikbe és élő előadásaikba véletlenül. Egy konkrét céllal történik mindez. Jay-Z, Beyonce és híres zenésztársaik megpróbálnak minél több fiatalt az okkult felé csábítani, az Új Világrendet pedig egy menő elképzelésként bemutatni. Amikor a fiatalok, a számukra példaképnek számító zenészeket utánozva ugyanezeket a kézjeleket mutogatják, sokszor nincsenek tudatában annak, hogy mit is tesznek, vagy, hogy ezek a szimbólumok pontosan mit takarnak. Lassan, észrevétlenül azonban elfogadtatják velük a szimbólumok és kézjelek mögött rejlő hitrendszert és értékrendet.
Aki tudja, hogy mire figyeljen, szinte mindenhol láthatja felbukkanni ezeket a jeleket és szimbólumokat Jay-Z és Beyonce körül. Az itt látható képen például Jay-Z a híres Aleister Crowley-tól származó „Tégy amit akarsz!” mottót hirdető pulóvert visel.
A „Run to Town” videó forgatásáról készült werkfilmben is egy ugyanilyen feliratú pulóver van rajta.
Ennek nagyon mély gyökerei vannak az okkultban, mondja Horovitz. “Tégy amit akarsz, ennyi a Törvény” – így szól a teljes idézet. Ez volt a híres brit okkultista Aleister Crowley legismertebb mondása. Amikor Jay-Z ezeket a szavakat viseli ruháján, az nem véletlen egybeesés, hanem pontosan erre az idézetre utal.
Jay-Z Rocawear ruhamárkájához is gyakran használ szabadkőműves jelképeket: a pentagrammot, az obeliszket, piramisokat és a mindent látó szemet. (forrás)
A napokban több médium is írt Jay-Z okkult kötődéseiről, például a luciferiánus Ordo Templi Orientishez, amit maga Crowley alapított:
A rapper Jay-Z-t, Beyoncé férjét is ehhez a valláshoz kötik, mert gyakran idéz tőlük, vagy használja Crowley jelképeit például a ruhamárkájához.
Függetlenül attól, hogy éppen egy Crowley idézetet hirdető pulóvert visel, vagy Rihannát kéri fel, hogy a magasba tartson egy lángoló fáklyát (ami szintén az Illuminatira, a „fényhozó” Luciferről elnevezett titkos társaságra utal), a tény, hogy megszámlálhatatlan alkalommal reklámozza a szektát.
Rocawear ruhamárkája is hemzseg az OTO jelképektől, mint amilyen a mindent látó szem egy háromszög közepén, ami az egyiptomi Hórusz szeme, de gyakran felbukkan a Baphomet, a nyugati okkultizmus egyik bálványa is.
Úgy tűnik Jay-Z kedvence a mindent látó szem lehet, mert Beyonce-val egyetemben folyton ezt a szimbólumot felmutatva láthatók. Még Jay-Z válogatás albumának borítóján is ez látható.
Természetesen Jay-Z és Beyonce messze nincsenek egyedül. A hírességek nagy előszeretettel vallják magukénak az Illuminati és az Új Világrend eszméit. Ezáltal közvetítik nagyon is egyértelmű üzenetüket a felnövő generációnak: „Ez egy menő dolog. Látod, mindenki, aki számít benne van.”
Leary, akinek John Lennon a „Come Together” című dalt ajánlotta, egy televíziós interjúban így nyilatkozott:
„Nos, én Aleister Crowley csodálója vagyok; azt hiszem, sok mindent tovább viszek abból, amit ő 100 évvel ezelőtt elkezdett. Úgy gondolom, a 60-as évek az ő munkájának eredménye is. Tudják, Crowley az önfelfedezés tanát vallotta, mottója pedig a „Tégy, amit akarsz, ennyi a törvény” volt. Ez egy igen erőteljes kijelentés. Sajnálom, hogy nem lehet jelen, hogy láthassa a dicsőséget, amit ő indított el.”
Érdemes megnézni, hogy hány híresség (nemcsak a zene világából) tagja például a Külkapcsolatok Tanácsának.
Érdekes módon a Republikánus és Demokrata pártok képviselői egyedül ebben a dologban képesek egyetérteni. Mindannyiuk szerint helyes lépés csatlakozni a Külkapcsolatok Tanácsához. A média lázasan próbálja elhitetni a választókkal, hogy a két nagy párt egymás főellenségei, pedig a valóságban ugyanannak a megbízónak dolgoznak.
Az Illuminati a Szabadkőművesség új keletű népszerűségével is ismertebbé vált. A Los Angeles Times szerint a Szabadkőművesek igazi fellendülést tapasztalnak mostanában az újonnan belépők számát illetően:
Ennek az a legfőbb oka, hogy a Szabadkőművesek, akik számára a tagok toborzása tilos, komoly lelkesedéssel fordultak az Internethez a tömegek kíváncsiságának felkeltése érdekében. A Szabadkőművesek ma egy férfikör, amolyan tanult embereknek szervezett jótékonysági egylet látszatát keltik a legtöbb emberben.
„Rekord számú új tagunk volt az elmúlt években,” mondja Allan Casalou, a Kaliforniai Páholy főtitkára. „2000 új tagunk van, ami a legnagyobb mértékű létszámnövekedés 1998 óta és a hetedik év, hogy a tagság folyamatosan növekedett.”
Eközben az Illuminati által főellenségének tekintett keresztényeket minden erejükkel megpróbálják rossz fényben feltüntetni.
A Fox News például arról adott hírt, hogy az amerikai hadsereg blokkolta a Southern Baptist Convention (a legnagyobb protestáns gyülekezet az Egyesült Államokban) weboldalát, a szerintük gyűlöletkeltő tartalmak miatt:
Az amerikai hadsereg egyes bázisain blokkolta a hozzáférést a Southern Baptist Convention weboldalához, annak „ellenséges tartalmai” miatt. Az intézkedést néhány héttel az „Evangéliumi keresztények és Római Katolikusok, mint a vallási szélsőség példái” eligazítás után hozták.
A déli baptista gyülekezet káplánjai jelentették, hogy az SBC.net weboldal nem elérhető a katonai létesítményekből az Egyesült Államok területén. A légierő egyik tisztje a Fox News-nak nyilatkozva elmondta, hogy miután megpróbálta megnyitni az oldalt, egy üzenetet kapott, hogy az internetes tevékenységét naplózzák és megfigyelik, amiért megpróbálta elérni a kérdéses oldalt.
A nagy felháborodásnak köszönhetően az oldal blokkolását azóta megszüntették, de az eset jó példa arra, hogyan próbálja a hatalom az ellenség szerepét rányomni a keresztényekre. Érdekes módon ugyanezt tette minden diktatúra a történelem során. A keresztény hit lerombolását mindig az egyik legfontosabb feladatuknak tekintették.
Boldur von Schirach, a Hitler Jugend vezetője a következőket mondta például:
„A kereszténység elpusztítása a Nemzeti Szocialista Mozgalom egyik kifejezett célja volt.”
Sajnos azonban ahelyett, hogy tanulnánk a történelemből, megismételjük a múlt hibáit.
Felismerve a zenének a mai fiatalokra kifejtett hatását, az elit a végletekig kihasználja a zeneipart, hogy a fiatalokat az okkult felé terelje.
Ahogy Isten Királysága ragaszkodik a legnagyobb parancsolathoz: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből, és szeresd felebarátodat, mint magadat,” a sátánizmus alapvető törvénye ebben az egyszerű kijelentésben sűríthető össze: „Tégy, amit akarsz.”
A választási lehetőség azonban mindenkinek megadatott: járhatjuk a magunk útját és örökre elveszettek maradunk, vagy elfogadhatjuk azt, „akiben van az élet”. (János 1:4)
Az előttünk kialakuló Új Világrendben azonban minden fordítva működik: az okkultot dicsőítik és a kereszténységet üldözik, előkészítve a terepet a jövő antikrisztusi világvallásának.

Borzalmas álmom volt,még mindig remegek,egy hatalmas házban laktam,és bejött a házba rengeteg ember,nem bírtam kidobni őket.Rajcsúroztak és zajongtak.Kimentem az erkélyemre,a tengerre nézett,gyönyörű öböl volt előttem,egy szigeten lehetett a házam.Álmodozzak csak éhes disznó makkal álmodik.Egy bőrkanapé volt az erkély végén és egy magányos férfi cigarettázott ott,én messziről lestem mit csinál.Jó nagy erkélyem volt!A pasas várt valamire,szemüveges,kissé kopaszodó izmos manus,szex szimbólum is lehetne.Felugrott és felkiáltott “itt van”Kirobogott az öböl vizébe és különös táncba kezdett.A kanapé támlájáról néztem ahogy sárkánnyá alakul,és vissza emberré.Ilyen sárkányt egyszer láttam amikor a Sátán rám tört,és a szemeibe néztem.Olyan alakja van mint egy nagy fekete kopasz csirke,és nagy buzogány a farka végén.A férfi is pont olyan kopasz-csirkés sárkány alakot öltött,és vissza emberré.Leugrottam a kanapéról elszaladtam,de vissza néztem,a férfi pedig vissza jött az erkélyre,és láttam ahogy a gonosz-hatalom átalakítja az energiáit.Bemenekültem a házba,reszkettem mint a nyárfalevél. A tömeg a házamból a férfi vezetésével,egyenesen egy kis kápolnába viharzott,és ott benn tomboltak,hang nem hallatszott ki.Én nem mertem bemenni,csak álltam kint,és harangokat láttam hangtalanul jajgattak,kijöttek az ég alá,mindenféle harang kicsi nagy,mintás,sima, lengtek a semmiben fel és alá merülve,annyi,hogy meg sem lehetett számolni őket,jajgattak némán.Nem nyugodtan lengtek,hanem félre verve,erőszakosan,feldúlva,mintha egy fenevad tépte volna a harang köteleket.Milyen jól indult az álmom,micsoda kéglim volt az egyik tenger szigetén,és milyen borzalmasan végződött.Szeretném elfelejteni,főleg azt az átalakulós dolgot.Lehet az antikrisztus születését álmodtam meg?
A lélek megnyitása olyan,mint a test megnyitása,sterilitás kell,és rengeteg Jézusi szeretet.Mária,angyalok,és nagyon gondos felügyelet.A test felvágásánál,például agyon sterilizálnak minden eszközt.A lélek meg nyílik szex közben,és érzelmi kinyílás közben,és zenei extázis alatt is.Olyan mintha nyitva felednénk a bejárati ajtót,és nyilakat akasztanánk ki a tolvajoknak erre ide jöjjenek,itt a finom lélek husi!
Isten a szexuális életet is sterilen akarta bevezetni,hiszen ott a férfi és a nő teljesen megnyílik,és nincs akadálya a démonoknak bejutni a testbe és ott rombolni ahol tudnak.Káin nemzése nem áldással történt,és sokat szenvedett ezért.Rossz dolgokat tett,irigykedett,lustálkodott,és végül ölt is.
Ma már azt mondják szexelj az életedért,de lehet ami ebből a világból van az mind csak a halált hordozza?Az éltelek is megnyitják a lelket,áldást kell adni az ételekre,mert az is bevihet olyan dolgokat a testbe amiket nem szeretnénk ott tudni.
A cselekedetek is a démonokat szolgálják,a lélek amikor csinál valamit,elmerül abban,és megnyílik annak a tettnek az irányában.Az ember szelleme így fejlődik,a cselekedeteken keresztül.A jó tettek eltöltik a szellemünket,a rossz tettek szorongást,stresszt okoznak.
Az embereknek fel kellene fogniuk,hogy nem az a jó amit magukénak éreznek,mert az nem biztos,hogy a sajátjuk.A démonok,ördögök érzésekkel hatnak,gondolatokkal csapnak be,és testi gyönyörökkel vezetnek a rossz irányba.
Az embernek van szüksége Istenre,hogy fejlődhessen és élhessen,a nap 24 órájában.Abba sem szabadna hagyni az imát,csak amikor álmodunk.
Azt látom az emberek pont ennek az ellenkezőjét teszik,és betegek lesznek,mert a cselekedeteik ezt szolgálják.Minden rossz amit tesznek,gonoszt juttat a testükbe,ami csak rombolni fog bennük.Nem lesznek tőle szabadok,nem lesznek tőle boldogok,és elégedettek sem.Betegek,nyomorékok,elesettek,gyengék,kiszolgáltatottak viszont nagyon is.
Bealina

Megváltoztatják a gondolkodásunkat az okos szemüvegek

A "PC utáni korszak" 2007-ben kezdődött az iPhone megjelenésével, majd az iPad 2010-es debütálásával folytatódott, ezt tetőzheti be most a Google a szemüvegbe épített számítógépével.

komlomedia.hu/kepek/3007_3.jpg

A Google reményei szerint már idén sokak megtapasztalhatják a szemüvegbe szerelt számítógép előnyeit, és idővel az ehhez hasonló hordozható számítógépek (lásd a cégek okosóra terveit) lehetnek az általánosak. Az ehhez hasonló technológiáknak azonban komoly egészségügyi hatásai vannak, az egész gondolkodásunkat megváltoztatják. A Mashable olyan emberek tapasztalatait összegezte, akik már hosszabb időn át megtapasztalhatták egy ilyen "második agy" használatát.

Elsőként a befelé fordulást és a társalgásban való csökkenő részvételt említik, ami a fizikai állapotra is hatással lehet, kutatások szerint növelheti a szívbetegségek esélyét. A technológia már most is gátként jelentkezik, a fiatalok harmada a telefonját használja a körülöttük lévőkkel folytatott beszélgetések elkerülésére, és Google szemüvege tovább növelheti az emberek között lévő távolságot.

A Google szemüvege egy szem elé tett kijelzőként működik, olyan, mintha folyamatosan a látómezőnkben lenne egy a szobában lévő tévékészülék. Új levelünk érkezését halk hang jelzi, és szóbeli utasítással eldönthetjük, hogy elolvassuk vagy nem. Az apró képernyő folyamatos jelenléte rontani fogja a koncentrációt, mivel többségünk csak egy dologra tud alaposan odafigyelni. Ezt tökéletesen példázza a fekete ruhás gorilla videója, melynél nagyon kevesen veszik észre a passzolgató emberek között lévő, oda totálisan nem illő személyt. Egy üzenet olvasása közben ugyanígy fogalmunk se lesz arról mit mondd nekünk a mellettünk ülő.

Másik feltételezett káros hatás lehet egy olyasfajta butulás, mint amit Nicholas Carr még 2008-ban felhozott az internet terjedése kapcsán, mely szerint azt vette észre magán, hogy koncentrációs készsége alig néhány oldal elolvasása után radikálisan csökkent. "Volt idő, amikor nem esett nehezemre elmerülni egy hosszas regényben: figyeltem a cselekmény fonalára, emlékeztem, hogy ki kicsoda. Míg egykoron búvár voltam a szavak tengerében, most a víz felszínén suhanok, mintha jetskin ülnék" - írta Carr, hogyan változott meg a saját gondolkodásmódja az elmúlt években. "Pontosan látom, mit csinált a net az agyammal: lerombolta annak a képességét, hogy koncentrálni tudjak valamire, és egy témában mélyen elmerüljek."

Leonardo Giusti, az MIT egyetem kutatója szerint egy okos szemüveg rombolni fogja hosszútávú memóriánkat is, mivel a folyamatos azonnal hozzáférés mindenfajta adathoz csökkenteni fogja az információk perspektívába rendezésének szükségét. "Ez azért komoly probléma, mert a memória nem csak információkat jelent, hanem ez határozza meg a kapcsolatunkat helyekkel és emberekkel. Tehát ha kikapcsoljuk szemüvegünket az egész világtól elszakítva érezzük majd magunkat ugyanúgy, mintha lemerülne a telefonunk egy olyan városban, ahol eddig a Google térképe alapján tájékozódtunk."

Szintén probléma lehet a felejtés képességének megszűnése, ami elméletben nem hangzik rosszul, de elengedhetetlen része identitásunk fenntartásának, és nem tudjuk ez hogyan hat majd személyiségünkre és kapcsolatainkra. Ez persze még csak elméleti kérdés, mivel a szemüveg nem rögzíti az életünket a nap minden percében, még csak alig 10 másodperces videófelvételre képes. Az eddigi tesztelők pozitívan számoltak be az emlékezetes pillanatok visszaidézésének lehetőségéről, de nem várnának végig egy öt perces videót, ami azt jelenti, hogy a gondolkodás olyanná válik, mint a fociban a gólösszefoglaló.

Ugyan a Google szemüvege új találmány, de a hordozható számítógépek más formában már évtizedek óta jelen vannak. Míg a Google szemüvege finom és diszkrét, addig néhány ember nehéz, ormótlan számítógépeket cipelt magával. Ezekből a tapasztalatokból is szemezgetett a Mashable, hiszen honnan lehetne jobban megismerni a lehetséges hatásokat, mint a technológiai pioníroktól? Egy ilyen sisakra szerelt kijelzőt próbálgató professzor, Thad Starner a beszélgetések megszakadását emelte ki, mivel ha épp nem tudott valamit azonnal, akkor a másiknak várnia kellett míg rákeres arra.

Szintén érdekes körülmény, hogy az átlagemberek számára nem jelezte semmi, hogy a viselhető számítógép használója valami mást csinál. Egy csendesen üldögélő ember lehet épp levelet olvas és jegyzetel, de az is lehet, hogy tetrisezik, vagy éppen csak bambul maga elé, azaz nem tudjuk mikor szólíthatjuk egymást anélkül, hogy zavarnánk. A tevékenységek ezen gazdagságát nehéz bemutatni a külvilág felé. Egy másik pionír, Steve Mann egyenesen kiborgnak tartja magát. Se ő, se felesége nem dohányzik, és ezért látóteréből eltüntet minden cigarettareklámot.

Giusti szerint az ilyen szemüvegek elterjedése után a mindennapi kapcsolatok nagyon mások lesznek, új szociális rítusok jelennek meg. "Ma is ismerjük a helyzetet, amikor egy beszélgetés közben megcsörren a telefon, és a másik azt mondja hogy 'Ezt fel kell vennem.' Na, most vonjuk ki a telefont az egyenletből." Véleménye szerint az intelligens szemüvegek összevonják a digitális a fizikai világot, már ha egyáltalán értelmezhető lesz az efféle kettéosztás.

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=3476

Oltani kell, ennyi az egész

Az orvosokat sem az eszükért "szeretjük", sőt nem is szeretjük. Azért vannak még, már legyözött fertőző betegségek, mert a zsidó laborokban tenyésztik, módosítják őket és terjesztik a szolgálati felügyelet alatt. Ma zárul az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája által meghirdetett Európai Védőoltási Hét. A magyar programot az orvosok és védőnők Egerben tartott péntek-szombati konferenciája koronázza.

Az idén immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Európai Védőoltási Hét (European Immunization Week, EIW) aktualitását az adja, hogy a védőoltásokkal elért eredmények újra és újra gyengítik a járványmegelőzést. A rettegett betegségek visszaszorítása azt az érzetet keltheti orvosokban és szülőkben egyaránt, hogy már nincs veszély, kár szurkálni a gyerekeket.

A rendezvénysorozatot bevezető tájékoztatón ismertetett adatok ugyanakkor azt jelzik, hogy ha csökken az éberség, ezek kórok nyomban visszajönnek. Az elmúlt három év során az európai régióban több mint 90 000 kanyaró megbetegedés fordult elő, s ennek négyötöde az Unión belül. 2012-ben 20 000-nél több volt a rubeola is.

A járványok megelőzésének egyetlen módja a lakosság kanyaró elleni védőoltásának biztosítása. Fokozott odafigyeléssel, a források biztosításával és megfelelő politikai elkötelezettséggel 2015-re kanyaró-, és rubeola-mentessé válhat a régió – vélik a WHO Magyarországi Irodájánál.

Itthon a helyzet hagyományosan (és még) jó. Az életkorhoz kötött védőoltásokat az érintettek több mint 98%-a megkapja. De az európai számok számunkra is figyelmeztetőek: az oltási rend önkényes és elbizakodott megváltoztatása igen nagy károkat tud okozni.

Ezért is indokolt a szakembereknek újra és újra feltenniük a kérdést, ahogyan most, az egri konferencián is tették: Miért térnek vissza - már legyőzöttnek vélt - fertőzőbetegségek?
Több fiatalasszonytól hallottam, hogy kisgyereke nagyon rossz evő, és az okát az oltásokra vezetik vissza. Mindegyik gyereke megkapta nem csak a kötelező, hanem az ajánlott védőoltásokat is. A magyar kórházak többségéből, még az jobbnak tartott budai kórházakból is úgy engedik haza az anyukákat a csecsemővel, hogy a kezükbe nyomját a kötelező és az " ajánlott " oltások listáját. Láttam egyet ebből a János kórház által kiadottat, és azóta sem tudom leplezni a felháborodásomat. Szinte lobbiznak a kórházak a gyógyszergyártóknak. A gyerek érdekeit egyáltalán nem veszik figyelembe.