2014. január 31., péntek

Moszkva öt S-300 zászlóaljat küld Kazahsztánba

Oroszország nemsokára újabb S-300-as rendszereket küld Kazahsztánba, - az Anatolij Antonov védelmi miniszter helyettes által vezetett katonai delegáció nemrég érkezett meg az országba, hogy a megállapodást véglegesítsék.
A posztszovjet köztársaság az integrált légvédelemről kötött megállapodásnak köszönhetően ingyenesen kapja meg a légvédelmi rendszert. Nemsokára öt újabb zászlóalj érkezik meg az országba. Kazahsztán része a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének, így a légvédelmi rendszer nem csak az ország, de a katonai szövetség légterének védelmét is ellátja.
Az S-300-as modellt eredetileg a szovjet fegyveres erők rendszeresítették 1985-ben. Egy zászlóalj legfeljebb 6 mobil rakétaindító rendszert tartalmaz, az innen indított 5V55R rakéták 90 kilométeres távból alkalmasak a célpont megsemmisítésére. Kazahsztán jelenleg tucatnyi ilyen rendszerrel rendelkezik, ezek főként a főváros köré vannak telepítve.
Moszkva és Kazahsztán tavaly írtak alá megállapodást egy integrált légvédelmi rendszer létrehozásáról. Oroszország ugyanilyen egyezményt írt alá Belorussziával, de egy ideje Örményországgal is folyamatban vannak a tárgyalások.

http://www.hidfo.net/2014/01/31/moszkva-ot-s-300-zaszloaljat-kuld-kazahsztanba

John McCain háborút és pénzt hoz Budapestre

Egynapos látogatásra Budapestre érkezett John McCain volt amerikai elnökjelölt, arizonai szenátor. Pesten tárgyalásokra kerül majd sor, Káin (Cain) a nagyobb pártok vezető politikusaival fog találkozni. Ezeken a megbeszéléseken pedig az ukrán helyzetről lesz szó. Hogy mi köze a magyar pártoknak az ukrán helyzethez, és mi köze egy amerikai szenátornak ahhoz, hogy a magyar pártok hogyan viszonyulnak az ukrán helyzethez?
Ez elsőre komoly rejtélynek tűnhet, de ha végigtekintünk Káin úr korábbi tevékenységén, nem kell sokáig találgatnunk. Káin úr eddig a világ összes háborús gócpontján megjelent, körbeutazta a NATO-invázió előtt álló országok szomszédos országait, és ott pénzzel tömte a célpont ország ellenzéki erőit támogató politikai pártokat.
Ennek okán feltétezhetjük, hogy Káin úr Budapestre is tömött pénzeszsákkal érkezett. Ugyanis budapesti látogatását követően végigjárja a térség országait, és nagyobb politikai pártokkal megbeszéléseket folytat az ukrán helyzetről.
Úgy tűnik, mostanra a látszatra se adnak a cionista felforgatók. A Visegrádi Négyek megállapodtak, hogy "felkészülnek a legrosszabbra" Ukrajna kapcsán, ami egy miniszterelnöki találkozó keretein belül történt. Azt követően azonnal összehívták az Ukrajnával szemben területi követelésekkel fellépő országok belügyminisztereit. Most pedig egy Káin nevű ember jön az országba, aki hazájában egyébként agresszív háborús retorikát folytat, külföldi utazásai alkalmából pedig a felforgatott országok szomszédainak szokott pénzügyi támogatásokat intézni.
Vajon hány milliárddal támogatja Káin a magyar pártokat, hogy abból létrehozhassák a kárpátaljai szervezeteiket?

http://www.hidfo.net/2014/01/31/john-mccain-haborut-es-penzt-hoz-budapestre

Obama büszke zsidó felmenőire

Barack Hussein Obamát kétszer választották meg az Egyesült Államok elnökévé, és az amerikaiak a mai napig kutatják családjának bonyolult történetét. Obama az amerikai “olvasztótégely” produktuma, családjában fehér angolszászok, kenyai afrikaiak, indonéz muzulmánok, számos náció és vallás keverednek. És persze vannak zsidók is…

A nagy csapat
Obama elnök a keresztény hitet gyakorolja(színleg - a szerk.), a Fehér Ház közelében levő Szent János templomba jár, amelyik az Episzkopális egyház felügyelete alatt áll. Korábban egy katolikus jótékonysági szervezetnél dolgozott. Sokakat meglepett, amikor kiderült, hogy az elnök közvetlen rokonai között is vannak zsidó származásúak, sőt, felesége, Michelle unokatestvére is a zsidó hitet gyakorolja. Michelle Obama unokatestvére, Rabbi Funnye (baloldalon) és neje a Fehér Házban, az Obama házaspárral. Obama 1961-ben született. Édesanyja Stanley Ann Dunham egy fehér antropológus volt, akinek egy Amerikában tanuló kenyai diákkal kötött, tiszavirág életű házasságból született Barack Obama. A szülők hamarosan elváltak, és az amerikai elnök csupán egyszer találkozott afrikai édesapjával, aki visszatért Kenyába. Szülőföldjén édesapja 1964-ben újranősült, feleségül vett egy fehér zsidó nőt, Ruth Beatrice Baker-t. Baker szülei Litvániából vándoroltak ki az Egyesült Államokba, Ruth ott végezte tanulmányait, majd Kenyába került. Két fiú született házasságukból, Mark és David, akik Obama elnök féltestvérei, és a zsidó vallás törvényei szerint zsidónak számítanak, hiszen édesanyjuk zsidó. Ruth később elvált az idősebb Obamától, és újra férjhez ment, felvette a Ndesandjo nevet. Fiai is a második férj nevét használják. Obama egyik féltestvére, Mark Ndesandjo, Kínában él, ahol megnősült, és kínai feleségével  meglátogatta az amerikai elnököt. (Lásd alább képünket.) Járt Izraelben is, de Obama zsidó származású féltestvérei nem gyakorolják a zsidó hitet.
Más a helyzet Obama feleségének másod-unokatestvérével, aki igencsak vallásos. Capers Funnye hűen követi a zsidó vallási hagyományokat, mert rabbiként(!) dolgozik Chicago-ban. A Beth Shalom B’nai Zaken zsinagóga spirituális vezetője.
Gölöncsér Miklós összegzése

2+2=5 Így működik a rendszer

"2+2=5" - ÉBREDJ RÁ, hogy így működik a rendszer minden téren ! Díjnyertes rövidfilm a minket körülvevő (oktatást, politikát, médiát) átható hamis rendszerről. Képezd magad ! Tájékozódj ! Ébredj ! http://www.VilagHelyzete.com

Magyar államcsődtől tart az IMF (megjegyzés már eléggé régen az van, de felelőtlen politikusok nem ismerik el,)

A Wall Street Journal által közölt adatokból kiderül, hogy Kelet-Európában rohamosan felgyorsult a tőkekivonás, egy hét alatt több mint 2,7 milliárd dollárnyi magántőkét vontak ki a térség országaiból. A leginkább kockázatos ország természetesen Magyarország, a nyugati pénzügyi érdekeltségek hazánkban újabb államcsőd-közeli helyzetről beszélnek.
A gyorsuló tőkekivonással összefüggésben egy hete zuhan a forint árfolyama. A térség valutái egyre gyengülnek, olyannyira, hogy az már célzott piaci beavatkozásnak tűnik.
A jelentésből kiderül, hogy az IMF és főbb nemzetközi pénzügyi szervezetek legutóbb a '90-es évek elején készültek ilyen mértékű piaci felfordulásra. Akkor a Szovjetunió széthullásának, valamint Kelet-Európa nyugati érdekszférába kerülésének hatására bontakozott ki pénzügyi válság. Ez ma sincs másként, Kelet-Európa egy újabb nagyhatalmi érdekszféra-eltolódást él meg, ez van kihatással a térség pénzeszközeire.
Az IMF szerint egy magyar államcsőd esetén olyan lavinahatásra kell készülni, ami magával ránthatja a térség más államait is. A valóság az, hogy azokból az országokból menekülnek a befektetők, melyek kikerülnek a nyugati érdekszférából, és senki nem tudja előre megmondani, milyenek lesznek az új piaci viszonyok. Ezért aki csak tudja, menekíti nyugatra az itt felhalmozott magánvagyont.
Ilyen az atlantizmus hanyatlása Kelet-Európában. Egyelőre úgy tűnik, nem katonai úton zajlik le az átmenet (bár ez az ukrán helyzet kapcsán könnyen változhat), vagyis az érdekszférák eltolódása a forint gyengülésében, lengyel kamatdöntésben, esetleges magyar államcsődben jelenik meg. Lehetnek még itt érdekes helyzetek az áprilisi választásokat követően.

http://www.hidfo.net/2014/01/31/magyar-allamcsodtol-tart-az-imf


A futballbolond százmilliárdokat felemésztő passziója új lendületet vett. Úgy ám!
A mai naptól nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás lett hat stadion felépítése. Erről tudósitja országának népét a Nemzet Patkánya, egyenesen a Magyar Közlöny mai kiadásában. Itt van ni, ha nem hisznek nekünk: kormányrendelet Ez azt jelenti, hogy gyorsított ütemben, soron kívül indulhat majd meg az építkezés Balmazújvárosban, Pápán, Siófokon, Sopronban, Szolnokon, és Zalaegerszegen.
A futballvilágbajnokságra készülő Brazilia nem költött összesen annyi pénzt stadionokra, mint a mi futóbolondunk! Megteheti persze, hiszen Magyarország jobban teljesit!

A földmutyikra dühös gazdák zárták le az utat Biharban

Megindultak a gazdák Hajdú-Bihar megyében is: Berettyóújfaluban útlezárással tüntetnek a Hortobágyi Nemzeti Park és a földalap földosztása ellen. Szerintük „öltönyös fiatalok” vitték el azokat a földeket, melyeken korábban ők gazdálkodtak.
„Soha életemben nem tüntettem semmiért és semmi ellen, de ami a földpályázatok körül történik, felháborító” – mondta az egyik bihari gazda, miért vonult ki a román határ felé vezető 42-es számú főútra demonstrálni. Tüntetnek a földpályázatok eredményei ellen a bihari gazdák Berettyóújfaluban. A hvg.hu-nak az egyik tüntető azt mondta, a gazdák azért demonstrálnak a Debrecentől 40 kilométerre fekvő városban, mert több pályázat esetében azt tapasztalták, hogy nem helyben lakók nyertek. Az egyik gazda azt mondta, jelenleg 20-30 gazda vonult fel autókkal, erős rendőri jelenlét mellett tüntetnek.
A haon.hu megyei hírportál szerint félpályás útzár mellett demonstrálnak a 42-es főúton, a tüntetést bejelentők délig tervezik a megmozdulást. A Hortobágyi Nemzeti Park újrapályáztatott földek körül az utóbbi hónapokban folyamatos botrányok voltak, a Hajdú-Bihari Naplónak több gazda is arra panaszkodott, hiába van az állattartó telepe a meghirdetett föld közelében, nem ő nyert, hanem „öltönyös fiatalok” lettek a győztesek. A megyei napilap szerint a vesztesek között van Európa egyik legnagyobb juhtartó gazdasága is, melynek 22 ezer anyajuha alól „húzták ki a talajt”.
Már a kormány is vizsgálódik
A nemzeti park földbérleteit korábban mind az MSZP, mind az LMP kifogásolta, a két ellenzéki párt vizsgálatot követelt. A zöldpárti Lengyel Szilvia tavaly szeptemberben azt állította, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. több vezetője egy nagyobb földterületet nyert. Az országgyűlési képviselő bejelentette: a nonprofit kft. igazgatóhelyettesének, Bodnár Dánielnek a cége 275,7 hektárhoz, míg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Hajdú-Bihar megyei vezetője, Ónodiné Demeter Éva 350 hektárhoz jutott. A gazdák másfél hete levélben tiltakoztak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternél, de az aláírók szerint a tárcavezető még nem válaszolt nekik.
A kormányszóvivő csütörtökön bejelentette: a szerdai kormányülést követően Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy vizsgálja meg, hogy a Hortobágyi Nemzeti Parkot érintő földhaszonbérleti szerződések ügyében, történtek-e szabálytalanságok, jogsértések.
Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár – aki tavaly tiltakozásul a földtörvény ellen még a Fidesz frakciójából is kilépett – december 30-án tette közzé a földpályázatokat feldolgozó kutatásainak utolsó részét. Ebben azt írta, feltűnő, hogy a pályázatok egy részét a pályázatok beérkezése után visszavonták, nem hirdettek eredményt, sok földnek a megpályáztatását eltolták a választások utáni időszakra. Ángyán megjegyezte: az eddig bérbe adott területek közel egyharmadát, 243 hektárt mindössze 2 pályázó 5 nyertes pályázattal szerezte meg.
(HVG)

Martonyi legrosszabb forgatókönyve

Alig pár óra telt el Orbán bejelentését követően, miszerint operatív törzset kell létrehozni az ukrán helyzet megoldására, máris elöntötte a fővonalú médiát a kormánypropaganda. Magyarázkodnak már, talán bánják is a bejelentést, mert egyre látványosabban kisebbítni akarják a miniszterelnök szavainak súlyát. Martonyi János az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette, soha nem kell a legrosszabb változatot valószínűsíteni, de arra is fel kell készülni. Majd menekültáradatról, határrendészeti problémákról is hadovált, hivatalosan erre kell ugyanis az operatív törzs. A valóság az, hogy amit Martonyi és a kormány propagandagépezete gőzerővel sulykol, az a jobbik változat. Emellett készülnek a "rosszabbik" változatra, amit nem részleteznek ugyan, titkosítani akarták.
Nem sikerült. Az Egyesült Államok hónapokon keresztül szállította Magyarországra a hadianyagot, mert Magyarország független magyar kormány híján az Egyesült Államok csatlós országaként fog hadba lépni. A hivatalosan "képzési célra" és egyéb indokkal a magyar hadseregnek "adományozott" harceszközök százai már az ukrán beavatkozásra lettek ideküldve. Évek óta készülnek erre a műveletre, az Egyesült Államok páncélos haderőt, BTR-eket biztosít az ukrán misszióhoz, hazánk ugyanis a saját határait képtelen lenne megvédeni, nemhogy önállóan, vagy akár a V4 részeként terjeszkedésbe fogjon. Azt is egyelőre titokban akarnák kezelni, hogy már a következő parlamenti ciklus során küldhetik a behívókat. Annyira évek óta készülnek erre a műveletre, hogy a népszámlálás is részét képezte a közeljövőben hadra fogható állomány összesítésének részeként. Martonyi elfelejtette hozzátenni, hogy szerinte ez a "rosszabbik" forgatókönyv, és évek óta erre a "rosszabbik forgatókönyvre" készülnek.
Csakhogy amit Martonyi rosszabbik változatnak nevez, az valójában egy viszonylagosan optimista számítás. Megmondjuk, mi az igazi "rosszabbik" forgatókönyv a magyar kormány számára: az, hogy nem lesz semmiféle újrafelosztás. Ez az ukrán beavatkozás olyan lesz, mint Grúzia 2008-ban. Ott is előre behúzogatták térképen az új közigazgatási határokat, aztán a gyors orosz reakció miatt a saját határaikat se tudták tartani. Ha a NATO egy független V4-es missziónak álcázva megkezdi az energiaimport szempontjából fontos területek bekebelezését, első reakcióként egy katonai hatalomátvételre kell számítaniuk Ukrajnában. Ami az ukrán hadsereg kötődései miatt orosz katonai fennhatóságot jelent Ukrajna területének egésze felett.
Akkor a magyar kormány nem téved sokat, ez az újabb operatív törzs tényleg olyan lesz, mint a hóhelyzet. Létrehozzák, aztán nem telik el 24 óra, és nekik behavazott. Egyszerűen azért, mert a rossz irányba kötöttek alkut, és vannak olyan arrogánsak, hogy semmi mással nem számolnak.
Fenyvesi Áron

Zajlik az élet az oroszországi Ojmjakonban

Az 521 lakosú Ojmjakon Oroszországban, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, Moszkvától 5310 kilométerre, a tengertől pedig 460 kilométerre. A település eredetileg rénszarvas-pásztorok pihenőhelyeként szolgált az itt található meleg vizű forrás miatt. Ma a világ leghidegebb, folyamatosan lakott területeként tartják számon. 1926-ban -71,2 Celsius fokot is feljegyeztek. A januári átlaghőmérséklet -50 Celsius fok körül alakul. A képen a település egyetlen boltja látható.
tk3s 20130111 sha c134 947
tk3s 20130110 sha c134 952

Az itt lakókat garantáltan megviselik a körülmények: decemberben a nappal hossza csak 3 óra. Az évi hőingás a legszélsőségesebb esetben elérheti a 100 fokot, nyáron feljegyeztek 30 foknál magasabb hőmérsékletet, télen pedig mínusz 60 foknál hidegebbet is. A képen Alexander Platonov, nyugdíjas tanár látható.
tk3s 20131220 zaf r116 030

A halak tartósitására sok gondot nem kell forditani. Ojmjakon két napi autóútnyira található a régió központjától, a világ leghidegebb nagyvárosától, Jakutszktól. A képen a jakutszki fagyott halpiac látható, a fotó készültekor -25 Celsius fokot mértek. Január a leghidegebb hónap, akár -50 Celsius fok is lehet. Azért a begombolatlan kabátban nézelődő fazon nem semmi!
Az 1926-os rekordhideg emlékműve Ojmjakonban

Az 1926-os rekordhideg emlékműve Ojmjakonban
Januárban akár -50 Celsius fok is lehet Jakutszban, de ezek a gyerekek csak -27 fokban játszanak épp a szabadban.
A kép -27 Celsius fokban készült. Vidám kisfiúk…


Iskoláslányok Jakutszkban, a kép -27 Celsius fokban készült

…vidám kislányok…

tk3s 20131220 zaf r116 047

…és még vidámabb nagylányok. A buli az Jakutföldön is buli! Jakutszki nők táncolnak a Club Europe nevű szórakozóhelyen, miközben odakinn tombolnak a mínuszok. A nagylány is biztosan azért kezdi felhúzni a kesztyűjét, mert későre jár, és indulnia kell haza. Lejárt a kimenő
Jakutszk, a világ leghidegebb nagyvárosa
Jakutszki életkép-53 fokban
http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/zajlik-az-elet-az-oroszorszagi-ojmjakonban/

Érdekesség: Az adó most és régen

Nézzük meg, egy egyszerű kimutatással/számolással, hogy Magyarországon egy középkori, kora újkori átlagember vagy egy mai átlagember adózik-e többet! Mai átlagembernek tekintsünk egy átlagos fizetésű bérmunkást, alkalmazottat! Azt hiszem, ezzel nem lehet különösen vitába szállni! De kit tekintsünk XVI-XVIII.századi átlagembernek? A lakosság 80-85 %-a jobbágy volt, így nyilván jobbágyi sorsban élőt kell ilyennek tekintenünk.
Lássuk először is az átlagos jobbágyterheket!
1 forint éves adó egész jobbágytelkenként. Ez egy komoly összeg. Ennyi pénzt a XVIII. században egy napszámos 20 nap alatt keresett meg. Évi 300 munkanapot számítva, ez kb. egy személy jövedelmének 7 %-a. Évi 50 nap robot a földesúr részére igásállattal vagy 100 nap igásállat nélkül. Egy évben átlagosan 300 munkanap volt akkoriban, így ez 17 % igásállattal vagy 33 % igásállat nélkül. Vegyük a kettő átlagát az egyszerűség kedvéért: 25 %. Terményadó: 10 % az egyházközségnek, 10 % a földesúrnak. Rendkívüli földesúri adók is léteztek, különböző kötelező ajándékok formájában. Ezek mérete változó volt. Vegyük ezeket durván 10 %-nak.
Összesen: 7 + 25 + 20 + 10 = 62 %
De ne feledjük azonban, hogy ez az adó nem személyenként került kifizetésre, hanem egész jobbágytelkenként. Feles teleknél a robot és a telekadó az egésztelkes adó fele volt, negyedes teleknél a negyede, stb. Ha pedig a jobbágynak nem volt jobbágytelke (ezeket nevezték zselléreknek), akkor nem fizették sem az egyforintos adót, sem a terményadót, sem a rendkívüli adókat, őket csak a robot terhelte. A jobbágytelek nélküli, csak házhellyel rendelkező jobbágyok (házas zsellérek) és a jobbágyság legszegényebb rétege, mely sem jobbágytelekkel, sem házhellyel nem rendelkezett (házatlan zsellérek) mennyit fizettek? Nos, számukra csak robot volt: a házas zsellérek számára évi 18 nap (tehát 6 % adóteher) robot, a házatlan zsellérek számára pedig évi 12 nap (tehát 4 % adóteher) robot. Egy jobbágytelek mérete átlagosan 25 hold (kb. 13 hektár) volt. Ennél lehetett több rosszabb termőföldeken, s kevesebb jobb termőföldeken. A házhely mérete szinte egységesen 1 hold (kb. fél hektár) volt. Milyen volt a jobbágyság rétegződése?
Kb. a következő
  • 3-4 % egésztelkes,
  • 6-7 % féltelkes,
  • 20 % negyedtelkes,
  • 30 % nyolcadtelkes,
  • 40 % zsellér.
Azt hiszem, vehetjük bátran átlagembernek a nyolcadtelkes jobbágyot. Egy nyolcados jobbágytelek terhei tehát:
  • éves adó 13 krajcár, kb. az éves jövedelem 1 %-a,
  • robot: évi 7 nap igásállattal vagy 14 nap igásállat nélkül, ez kb. 3 vagy 6 %, vegyük az z egyszerűség kedvéért 5 %-nak,
  • terményadó: 10 % az egyházközségnek, 10 % a földesúrnak, összesen 20 %, ez független volt a telekmérettől,
  • rendkívüli földesúri adók, vegyük ezeket durván 10 %-nak.
Összesen: 1 + 5 + 20 + 10 = 36 %.
Ne felejtsünk el azonban valamit
Ezt az adót nem a jobbágycsalád minden tagja fizette, hanem a jobbágycsalád együtt. A robot mérete nem személyre vonatkozott, hanem az egész családra együttesen. Így durván azt mondhatjuk, hogy egy akkori átlagember jövedelmének 25-30 %-át adózta le különböző formában, míg 70-75 % megmaradt neki. Ezzel szemben a mai átlagteher 60-65 %. Minden megkeresett 1000 forintból 500-at elvon az állam különféle adók és járulékok formájában, s a megmaradt összegből még elvesz egynegyedet közvetett adók (ÁFA) jogcímén. Durván számítva kb. 60 %-ot vesztünk el adózás formájában. Ez egy nagyon óvatos számítás, nincsenek benne a különböző illetékek, "vagyonosodási" adók, amiket már a többszörösen leadózott értékeink után fizetünk.
A következtetés
A modern ember adóterhe minimum a duplája a középkori, kora újkori ember adóterhéhez képest! Akkor nem jogos-e szavunkat méltóképpen felemelnünk? Tűrjünk, még csak egy reális adótized helyett, nekünk csak egy tized marad? Már most is csak negyvenedünk van! Egy tanulságos (előre látó) kortárs passzussal zárom e teljesség igénye nélküli soraimat…
Fazekas Tamás:
Íme, ím

Ma meg kell enni!
Még, meg kell lenni!
Nincs most mese híveim…

Csak moslék! Nyomor!
Mit bevesz gyomor!
Ne korogjon ízein…

Csak nyál a vized!
A részed; tized!
Kilenc pedig jár nekik…

Kínoz a bánat(pénz)!
Nincs több alázat(,ész)!
Nincs, most ki bírál, eltilt…(ne tovább!)

2013. október 18.

Gölöncsér Miklós összeállítása

Az USA bejelentette, hogy felfegyverzi a kannibálokat

Kudarcba dőlt a GENF2 konferencia. Moszkva pedig teljes joggal dühös, ugyanis az Egyesült Államok húzása nyíltan arrogáns, pofátlan, szinte már-már bunkó. Az USA előre megfontoltan olyan lépésre szánta el magát, amely eleve kudarcra ítélte az egész tárgyalási folyamatot. A nagy "békecsináló" világfosztogató USA eleve így tervezte, és amikor John Kerry széles mosollyal megígérte hogy minden erővel támogatják a békekonferenciát, már akkor kitervelték, hogy fogják dugába dönteni az egészet. A tárgyalások harmadik napján az USA egyszerűen bejelentette, hogy elkezdte a fegyverek szállítását a kannibáloknak.
A szír válasz tiszta és logikus volt, felálltak és távoztak a konferenciáról. Szóvivőjük kijelentette, hogy amíg ők itt legyűrve előítéleteiket leülnek terroristákkal tárgyalni, addig az USA fegyvert szállít gyilkosoknak, terroristáknak és kannibáloknak egy olyan országba, amihez semmi köze. Ezzel egy időben az izraeli Debkafile - ami azzal büszkélkedik, hogy biztos forrásai vannak az izraeli titkosszolgálatoktól - lehozott egy cikket, hogy a zsidó hadsereg hogyan és miként segíti a szír hadsereg által izraeli határ felé tolt terroristákat fegyverekkel, hírszerzési információkkal, felderítési adatokkal.   
Végre, két év után kibújt a szög a zsákból. Eddig és netovább lehetett titokban tartani, hogy az egész művelet mögött valójában az USA és Izrael áll. Ez mondjuk a törökök felelősségén semmit nem változtat, de legalább Erdogannak van mire hivatkozni, hogy nem ő volt a fő felbujtó, mikor Moszkvába megy pénzért kuncsorogni.
Ebből is látszik, az Egyesült Államoknak teljesen mindegy hányan halnak meg, a szír gyerekek mennyit szenvednek, hogy a terroristák szerveikért fiatal gyerekeket rabolnak el tömegesen és adnak el, hogy fiatal nőket rabolnak el és árulnak perverz állatoknak jó pénzért. Az USA-nak semmi sem számít, csak rátegye valahogy a kezét némi gázra vagy olajra. Ilyen a kapitalista zsidó.
Kemény Gábor

Miért nem győzhetők le az igazságot keresők - David Icke

Azok az emberek, akiket az uralkodó rendszer nem tudott beprogramozni, és akik saját útjukat járják, veszélyt jelentenek az emberiséget rabszolgasorba döntő hatalom számára, amely retteg és fél az igazán szabad emberektől.

A félelem vagy akár a védekezés rezgésileg olyan állapotot hoz létre, amelyben támadhatók vagyunk. A félelmüket leküzdő, védelmet nem kereső emberek legyőzhetetlenek.