2013. május 15., szerda

Globális időjárás manipulálás-HAARP!

A nemrég történt természeti katasztrófák miatt egyre több összeesküvés elmélet született az időjárás mesterséges lefolyásával kapcsolatban.

Némely elmélet szerint azért következnek be az orosz természeti katasztrófák, mert az orosz kormány figyelmen kívül hagyja Amerika figyelmeztetését, mely szerint felszólítja Oroszországot, hogy ne támogassa a szír kormányt. Így Amerika kénytelen a Haarp berendezésével válaszolni. Orosz civil embereket célba venni. Környezeti katasztrófát mesterségesen generálva.

A Konspirációs elméletek nagy valószínűséggel nem azok, mert hiteles orosz szakértők véleményét tartotta szem előtt az orosz média. Ugyanis a szíriai konfliktust követően a Ria Novosztyi közölte, hogy ezek szerint a szakemberek szerint a közelmúltban-Oroszországban történt kegyetlen szárazság annak köszönhető, hogy az USA valószínűleg Oroszországon teszteli az időjárást manipuláló katonai fegyverét a HAARP-ot. Gueorgi Vasziliev, aki a Lomonoszov Egyetem tanszékének egyik professzora Komsomolskaya Pravdának olyan nyilatkozatott adott, hogy szerinte nagy összefüggés van az Oroszországban egyre növekvő természeti katasztrófák, és az USA 1997-es HAARP rendszer installálása között!

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/hark%C3%B6-e1368535308542.jpg


A Ria Novoszty leközölt egy olyan média hangot is, amelyben az áll, hogy orosz katonai szakértők szerint is a HAARP egy geofizikai fegyver az USA kezében. Amerikának 2 évtizedre, és 250 millió dollárra volt arra szüksége, hogy a magas frekvenciájú rádióhullámokat, csak kutassa, és még el sem ért ekkor a HAARP kivitelezéséhez!

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/HAARP-e1368535885659.jpg


Egy fontos orosz meteorológus szerint is Nyikolaj Karavayev korábbi nyilatkozata alapján a hírügynökség tudtára adta az embereknek, hogy Amerika arra törekszik, hogy olyan manipulációs eszközöket akar létrehozni, amellyel Oroszország gazdaságát romba döntheti! Ugyanis, ha az időjárást tudják manipulálni, akkor a mezőgazdaságban gyökeresen felborul az eddig megszokott rendszer, amelyben Oroszország élelmiszerellátását hivatott biztosítani.

Egyébként a többi meteorológus szakember sem tudja hova tenni a rendkívüli nagy szárazságot, és hőséget, legfőképpen a nagyvárosokban, és környékén. Ezzel az érvvel kapcsolatban a meteorológusok között megindult egy vita, mely szerint a jelenség nem csak Oroszországra, hanem Európa, és az USA többi országára is érvényes. A szárazság, és a hőség teljesen indokolatlan, és ezt nem lehet ráfogni a globális felmelegedésre sem. Ezek miatt a jelenségek miatt az orosz gazdaság nagy veszteségeket szenved el, mert a hőség miatt, mert a termések legalább 20%-az elpusztult a hirtelen bekövetkezett időjárási változások miatt. Ennek az lett a következménye, hogy Oroszországban az élelmiszerárak robbanásszerűen megnövekedtek.

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/orosz%C3%A11k%C3%B6.jpg


Egyes orosz szaktekintélyek szerint a jövőben nagy pusztítást végezhet ez az új technológia, amelynek nem közvetlenül gyilkos szándéka van. Azonban a végeredmény az lehet, hogy népek tömegeit fogja a pusztulásba sodorni.

A lényeg az, hogy mint ahogyan említtettük is az Egyesült Államok már régóta kutatja az időjárás manipulálásának hatékony módszerét. Végre meg is találta a zseniális találmányt egy egyszerű kutató munkája nyomán, de erről egy másik cikkben majd később szólunk. A lényeg az, hogy a találmányt az amerikai hadsereg megvette, és különböző fejlesztéseket hajtott rajta végre. A Nikola Tesla találmánya alapján feltalált, és fejlesztett berendezés képes arra, hogy megváltoztassa az időjárást. Előidézhet nagy szeleket, áradásokat, aszályokat, cunamikat, sőt bizonyos szinten a földrengésekben is nagy szerepet játszhat a HAARP. Azonban a berendezés nagyon pozitív következményeket is létre hozhatna az emberiség sorsába. Ha csak azt vesszük alapul, hogy Afrikában mennyi éhező ember van, akkor ezzel a berendezéssel ott, létre lehetne hozni olyan területeket, amelyek oázisként szolgálnának nekik.

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/ehezo1.jpg


A nagy probléma azonban az, hogy a háttérhatalom arra törekszik, hogy a saját érdekeit nézze. Képes modern fegyvereket is bevetni annak érdekében, hogy emberi áldozatok árán érvényesítse akaratát. Egyesek szerint pedig a HAARP mostani fázisa csupán egy finomhangolásnak a következménye, mely szerint a jövőben sokkal emberközpontú lesz majd a berendezés működése! A brutális gondolattal azonban az a baj, hogy a jelenlegi fázis emberáldozatokat követel. Ez az egész tevékenység teljesen átlátszó.

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/sabira-e1368536647873.jpg


Amennyiben ezek a gondolatok az összeesküvés elméletének kategóriájába tartoznak, akkor nézzük meg a Föld legnépesebb országának álláspontját az üggyel kapcsolatban. A nevezett állam Kína. Ebben az országban ugyanis speciális hivatal van üzembe helyezve az időjárás manipulálásával kapcsolatban. Kína létrehozott egy bizonyos időjárás manipulációval kapcsolatos megbízatást. A hivatal spontán a meteorológiai hivatal alá van helyezve, hiszen a friss információkat innen kapják. Az intézmény lényege az, hogy legfőképpen Peking, és környékének kísérjék figyelemmel az időjárást befolyásoló tényezőket. Valamint feladatkörébe az is beletartozik, hogy nem csak a főváros környékén lévő időjárási viszontagságokat kísérje figyelemmel, hanem a vidékeken lévő mezőgazdasági területeken létrejött időjárás által előreszámításba vehető pusztítás eredményeit. A megbízatás olyan eredményeket hozott, hogy harmincezer embert foglalkoztató Pekingi Időjárást módosító Hivatal 1995, és 2003 között 7,4 billió köbméter esőt hozott az egyébként szárazságot sújtó területekre. Ezzel az ország az élelmiszer termelékenységet kívánta növelni, és ez sikerült is neki. Tehát ezeken a területeken nagyon jó a saját termés, és így Kína biztonságban érezheti magát. Az USA jóvoltából?

Viszont az ENSZ egy határozata tiltja az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazását, ami arra utal, hogy a nyugati kormányok nagyon is tudatában vannak annak, hogy vannak időjárás módosító technológiák és ismerik azok katonai felhasználási lehetőségeit. 1975-ben az USA és Kanada egyezséget kötött arról, hogy ha bármelyik ország időjárás változtatásán mesterségesen dolgozik, akkor egymást mindenképpen értesíteni fogják. 1975-ben az Egyesült Államok és Kanada egyezményt kötött arról, hogy bármilyen jellegű időjárás módosító tevékenység esetén értesítik és információval látják el a másik felet. Az USA nagy valószínűséggel nagy áttörést produkált az időjárást manipuláló technológiák területén. Ezeket a technológiákat át akarja majdan vinni a katonaság szolgálatába.

hir.ma/wp-content/uploads/2013/05/genf-1977-e1368537227511.jpg


Ezzel párhuzamban 1977. május 18-án Genfben az ENSZ úgy határozott, hogy az időjárást megváltoztató technológiáknak a katonai alkalmazását az ENSZ betiltja. A határozat 1978 októberében lépett érvénybe, az Egyesült Államok elnöke 1979. december 13-án ratifikálta!A történet szomorúsága azon alapszik, hogy, aki ezt a módszert feltalálta most a világ ellenségévé vált, pedig nem ez volt a célja. Csupán az, hogy ha lehetne egyáltalán ezt a Földet jóvátenni, akkor először az éhezőkön is lehetne segíteni. A nagy kiszivárogtatott problémával kapcsolatban már több szervezet is hallatni akarja hangját.

Nézzük például a maghasadást. Ez is békés célnak készült. Most nézzük a HAARP-ot. Ez is egy békés dolognak látszik, de úgy tűnik, még mindig fel tudják használni az emberiség ellen. Az oroszországi események kapcsán újból az Egyesült Államok került a középpontba. Hogy az USA valójában mennyit költ az ilyen jellegű fegyverek fejlesztésére, arról nincs hivatalos adat, ugyanis a hivatalos költségvetés csak a jéghegy csúcsa, a 70-es éveket követően rengeteg magánvállalat kapcsolódott be a kutatásokba, így az ilyen célra költött összeg mondatni ellenőrizhetetlen. Így a kérdés nem az, hogy az erősen iparosodott országok kormányainak birtokában vannak-e ehhez hasonló fegyverek, hanem az, hogy a NATO gyarmatosító háborúit előkészítő új típusú hadviselés során alkalmazott eszközök milyen természeti jelenségeket fognak rászabadítani az olyan kisebb országokra, melyeknek nincsen se rálátása, se befolyása ezekre a tevékenységekre.
http://hir.ma/kul...aarp/89857

Bilderberg 2.0 – Új technokrata szerkezet

Úgy tűnik az elit agytrösztként ismert Bilderberg csoport új hibrid óriássá alakul a Google irányelvi felelőssé történő „kinevezésével”. Az elit csoportban is folyik a fiatalítás, persze az új funkcionáriusok nem a semmiből léptek elő. Legtöbbjük a régi tagok leszármazottai, akik alkalmasabbak az új digitális vezérlőpult kezelésére.
Az egyik ilyen új játékos Beatrix, Hollandia idén lemondott királynőjének fia, Constantijn van Oranje-Nassau. Az ifjú herceg Neelie Kroes, az EU digitális menetrendjéért felelős tisztviselőjének jobb keze a „digitális agenda” kivitelezésében. A hivatalos holland királyi weboldal már 2009-ben a Bilderberg csoport „program munkatársaként” tüntette fel Constantijnt, bár a posztot azóta törölték.
Neelie Kroes
Kroes, aki 2006 óta minden Bilderberg konferencián részt vett, 2011 óta pedig az EU digitális kormányzásáért felelős, most néhány fontos feladatot adott át a technokraták új generációjának. Kroes nemrégiben a csoport egyik alapítójának, a holland Bernhard hercegnek az unokáját nevezte ki a bizottsági kabinet elnökének.
Uniós biztosként Kroes elsőszámú feladatának tekinti a kötelező elektronikus személyazonosító rendszer bevezetését valamennyi EU állampolgár számára. 2012-ben bejelentette, hogy az Internet, az online adatok és a kereskedelem biztonsága érdekében szükség van egy „elektromos aláírás”, azaz egységes azonosító bevezetésére, ami tulajdonképpen a Fenevad Bélyegével fémjelzett rendszer fokozatos bevezetésére tett kísérlet.
Az EU-ban szorgalmazott egységes azonosítót természetesen az egész világra szeretnék kiterjeszteni. Az EurActiv.com szerint Neelie Kroes idővel „kiterjesztené a jelenlegi direktíva hatáskörét, hogy az a kiegészítő hitelesítő szolgáltatásokat (elektronikus pecsétek, időpecsétek, stb.) is magában foglalja, miközben a nemeztek feletti testület egyre több országot próbál hatásköre alá vonni.
2009-ben Constantijn, a RAND Corporation számára írt tanulmányában kijelentette, hogy az Uniónak és néhány másik vezető nemzetnek példát kell mutatnia az Internet és az új technológiák szabályozására bevezetendő globális kormányzási szerkezet tekintetében.
Az „Összekapcsolhatósági technológiák és azok társadalmi-gazdasági hatásai” címmel írt tanulmányban a herceg a következő globális koordinációs szerepet látja az EU számára:
„Az irányelvi kérdéseket és hatékony válaszokat globális szinten kell meghatározni. A megoldás befolyásolásához globális koordinációra és „felvilágosult vezetőségre” van szükség. … Az irányelvi kérdéseket, nem feltétlenül a megoldásokat, globális szinten fogják meghatározni. Azok az országok vagy regionális területek, ahol ezek a technológiák már fejlett állapotban vannak, magukra vállalhatják a felvilágosult vezetői szerepet.”
A RAND cégnél eltöltött ideje alatt Constantijn feladatai közé tartozott az Internet 2.0-vel, az RFID technológiával és a „globális kormányzással” kapcsolatos technikai jelentések elkészítése.
Egy másik jelentésben az egységes globális elektronikus rendszer előnyeit ecseteli:
„Bár nagyobb esély van egy szektorált, földrajzilag tagolt, többrétegű szerkezetre, egy ennél egységesebb rendszer bevezetése sem lehetetlen. Az állampolgárok, kormányok és a kereskedelem szereplői számára több előnnyel is jár egy szabványosított rendszer, ami több eKormányzati szolgáltatást és funkciót is támogatna. Egy egységes rendszerben nem lenne szükség több kártyára és a különböző rendszerek összekapcsolása is egyszerűbb lenne.”
A II. Világháború utáni Bilderberg fúziója a jelen technokrata óriásaival egy régóta készülő terv fontos része. A Bilderberg 2.0-vel az új globális kormányzati struktúra komoly lépést tesz a végcél felé.
Forrás: Infowars.com

Gazdag István: Transzatlanti piac, avagy Európa elrablása

Alig egy éve még a transzatlanti piac lehetőségének puszta említése is automatikusan az összeesküvés-elmélet groteszk vádját vonta bárkire, aki egy ilyen állítást megkockáztatott, mint általában, ha valaki a fősodratú média által terjesztett világképpel összeegyeztethetetlen véleményt képvisel. Hivatalosan ugyanis az Európai Uniót éppen azért hozták létre, hogy az Egyesült Államok ellensúlya legyen. Igencsak illetlen dolog tehát megállapítani, ráadásul hivatalos dokumentumok alapján, hogy az „európai építkezés” valójában az EU és az USA fúziójában fog végződni.
Ha a hivatalos szövegekre utalunk, akkor a transzatlanti piac létrehozásának első szakaszát az Európai Gazdasági Közösség (az EU elődje) és az Egyesült Államok által 1990. november 22-én kiadott Transzatlanti Nyilatkozat jelenti, amely megteremtette a két entitás közötti „párbeszéd” intézményes kereteit. Ettől kezdve minden évben EU-USA csúcstalálkozót szerveztek, két évenként pedig miniszteriális szintű találkozókra került sor. 1995-ben elfogadták az Új Transzatlanti Agendát, amely akciótervet és közös célokat fogalmazott meg, mint a béke előmozdítása vagy a világkereskedelem kiterjesztése. Az 1998. május 18-i csúcson született döntés a két zóna közötti együttműködés fokozásáról a transzatlanti gazdasági partnerség révén, amely teljesen világosan a szabad kereskedelem bővítését célozza. A 2007. április 30-i EU-USA csúcstalálkozón Washingtonban a két fél egy új gazdasági partnerségről kötött megállapodást az amerikai és európai jogi normák harmonizálása végett, amelynek feladatát az akkor létrehozott Transzatlanti Gazdasági Tanácsra (TEC) bízták. Végül pedig 2009. március 9-én az Európai Parlament „csont nélkül” megszavazta a transzatlanti piac létrehozására vonatkozó előterjesztést, amelynek 45. pontjában „haladéktalanul felszólítja a partnereket, hogy használják fel a TEC teljes potenciálját a gazdasági integráció jelenlegi akadályainak elhárítása és az egységes transzatlanti piac 2015-ig történő megvalósításához”. Nemrég az EU kereskedelmi biztosa, a belga Karel de Gucht azon lelkendezett, hogy akár már 2014 közepére realizálódhat a terv.
Fokozatosan, rafináltan és szép csöndesen, nehogy fellármázzák az esetlegesen csökönyösködő népeket, eljutottunk egy kiszámíthatatlan következményekkel járó, gigászi monstrum létrehozásáig. A „fait accompli” elé állított nemzetek, mint mindig, amikor a világkormány előmozdításáról van szó, szóhoz sem jutottak. Helyettük ismét csak a globalista oligarchia döntött – washingtoni és brüsszeli csinovnyikjain keresztül.
Az évek során gyakorlatilag egyetlen újságíró, szakértő vagy vezető politikus sem kondította meg a vészharangot a transzatlanti piac kapcsán, még azok sem, akik hivatalosan ellenséges érzületet tanúsítanak az EU-val és a NATO-val szemben. A jelenlegi elitek történelmileg példátlan szintet elérő silányságát és gyávaságát tekintve, ez nem is igazán meglepő. Csak két oka lehet az ebben a kérdésben általuk tanúsított fülsüketítő csöndnek: a tudatlanság vagy a parancsszó. Mindenki szabadon dönthet az adekvát válaszról, szabadsága jóformán úgyis csak erre maradt.
Néhány hónapja azonban, úgy tűnik, zöld fényt kaptak a médiumok, és elkezdtek beszélni a transzatlanti piacról. Logikus, hiszen már túl késő: a folyamat lassan a végéhez ér, és többé nem lehet ellene tenni semmit. Legfeljebb a kalapunkat emelhetjük meg a bűvészmutatvány előtt. Politikai prostituáltak már túl sok éve árulják nekünk (önmagukkal együtt) az Európai Uniót, mint az amerikai szupremácia egyedüli ellensúlyát. Érdekes érv. Mert végül is mire alapozták? Mi kelthette volna azt az illúziót, hogy az Európai Unió rivalizálhat az Egyesült Államokkal? Netán a fogyasztási cikkek, az erkölcsök, a tévéműsorok, a mozifilmek, az európai kultúra amerikanizálódása? Esetleg csaknem egész Európa amerikai katonai megszállása? Európa pénzügyi gyarmatosítása a tőkék szabad áramlásán keresztül, amelyet az uniós szerződések kényszerítettek ki, és amely a nyugat-európai tőzsdék angolszász nyugdíjalapok és hedge fundok általi megszállásában nyilvánul meg? A katonai vazallusszerep „önként és dalolva” történő elfogadása Koszovóban, Irakban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában?
Ahelyett, hogy az Egyesült Államokkal való szembenállás hordozója lenne, az európai jog lehetővé tette az előbbi számára, hogy a tőkék szabad áramlása, a szabad kereskedelem, az adósság monetizációjának tilalma, a „terrorizmus elleni háború” instrumentalizálása és általában az európai szuverenitások korlátozása révén szorosabban a markában tartsa Európát, mint a történelem folyamán bármikor. Idiótának vagy újszülöttnek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt hihesse, az Európai Unió bármiben is kihívást jelent az Egyesült Államok számára, pedig az európai áruló elitek ezzel a maszlaggal adagolták be az európai egységgondolat és a velejáró bürokratikus hercehurca keserű piruláját.
Végül is mi másra lehetne számítani? Elég csak az európai országok jelenlegi lerobbant állapotára és az USA-val szembeni kisebbrendűségi érzésükre gondolni. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok kapcsolatában alapvető változás történt, mivel mára az előbbi lett az utóbbi gyarmata, és ráadásul mazochista élvezetet talál benne: valójában az EU beépített ellensége, ami egyáltalán nem okoz neki lelki komplexust, hiszen gyakorlatilag az egész történelme során a kontinens ellenében pozicionálta önmagát. Németországot a második világháború után megszállta az USA, és mindmáig félgyarmati sorban tartja. Franciaország, amely egykor döntő segítséget nyújtott az amerikai angol gyarmatok függetlenségének kivívásához, Nicolas Sarkozy atlantista-cionista rezsimje alatt vált az USA vazallusává. Olaszország egyfajta esztétikus-erotikus vonzalomból már régóta behódolt az USA-nak. Lengyelország történelmi okok miatt szívesebben lenne az USA, mintsem az EU tagállama, Románia pedig olyan messzire ment a szervilizmus útján, hogy szerződéses börtönként szolgál az USA számára dzsihádisták fogva tartásához.
Ezekkel építeni Európa-erődöt? Sokkal inkább a transzatlanti piac juhakolja való nekik, Samu bácsival, mint birkapásztorral.
MD 2013. V. 15.

Zsidó vette meg a náci sasfészket

Párizs – A Lutetia egyszerre fájdalmas és szomorú, máskor csillogó, mélyen francia, de egyben kozmopolita története mindig is Párizsé marad. Nem csinálnak belőle zsinagógát.

Az ingatlannet.hu kiváló írást tett közé Szajna-parti luxushotelről, a Lutetiáról, mely 1910-ben nyitotta meg kapuit, elsősorban azok előtt, akik a városon kívülről jöttek vásárolni. Hullámos homlokzata egyik első példája volt az eklekticizmusnak, vagy ahogy később hívták, az art deco irányzatnak. Kezdettől fogva a folyó bal partja anekdotáinak és intrikáinak hanyag eleganciával bíró helyszíne volt, ahol egy életet lehet eltölteni olvasgatva és kávét szürcsölgetve.

Talán épp a hotel hangulata volt az, ami miatt a nácik is szemet vetettek az épületre. A német tisztek már 1940 júniusában pezsgővel köszöntötték egymást. A Lutetia hamarosan a birodalom kémelhárításának helyi központja lett, itt fizettek jutalmat azoknak, akik árulóként információkkal szolgáltak az ellenállásról. Kihallgatások zajlottak abban a szobában, amelynek ablaka a Cherche-Midi börtönre nézett. A fegyházban híresztelések szerint a megkínzott rabokat kádba tették, majd gyakorlatilag felforralták őket.

Napjainkban a Lutetia a Saint-Germain negyed krémjének menedéke, ahol Catherine Deneuve és Isabelle Huppert ad interjúkat, Gérard Depardieu tűnik fel motorbiciklijével, és ahol néha Carla Bruni-Sarkozy is reggelizik.

Néhány hónapja Alfred Akirov izraeli ingatlanmogul csoportja vette meg 145 millió euróért, és további 140 milliót kívánnak felújításra költeni. Akirov elöljáróban annyit közölt, nem akar a Lutetiából zsinagógát csinálni, mégis az üzletet sokan a szálloda náci múltjának megváltásaként ünnepelték.

http://www.civishir.hu/kozelet/2011/05/15/153738/zsido_vette_meg_a_naci_sasfeszket.html

Gettó létrehozását szorgalmazzák a svábok Berlinben

Egyre mélyülő ellentét feszül a betelepülő svábok és az őslakosok között Berlinben, a konfliktus gócpontjában szinte mindennaposak a svábokat gyalázó feliratok a falakon, egy titkos sváb „szeparatista” szervezet pedig saját „gettó” kijelölését követeli, és csak félig ironikusan.

Az évek óta tartó viszály az utóbbi hónapokban mind súlyosabb és különösebb jelenségekben mutatkozik meg. A svábság egy nagy alakja, a Stuttgartban – a Németország délnyugati részén élő svábok egyik legnagyobb városában – született Georg Wilhelm Friedrich Hegel filozófus berlini szobrát például a napokban leöntötték currywurst (a berlini talponállókban sült kolbászhoz felszolgált, helyi specialitásként számon tartott currys, paradicsomos) szósszal. Az ismeretlen elkövetők a szobron egy széles fehér szalagot is elhelyeztek, amelyen az állt, hogy „Telepítsék ki a svábokat!”

Ugyancsak a napokban a viszály központjában, a kelet-berlini Prenzlauer Berg negyedben egy ház falára azt írták, hogy „Ne vásároljatok sváboknál!”, ami emlékeztet a hitleri hatalomátvétel utáni első nagy zsidóellenes kampányokra, amelyekben a nácik a zsidók által üzemeltetett boltok bojkottjára szólították fel a lakosságot. Ez a falfirka új minőséget jelzett a konfliktusban, több vezető politikus – köztük Klaus Wowereit, Berlin kormányzó polgármestere is – a leghatározottabban elítélte az uszítást.

A „Svábok, takarodjatok!” vagy éppen a „Kifelé a svábokkal!” felirat azonban szinte mindennapos a Prenzlauer Berg-i házfalakon. A negyed egészen az ezredfordulóig lerobbant volt, számos épületben házfoglalók laktak, aztán néhány év alatt szinte teljesen megújult a környék. A többnyire ötemeletes, 19. századi bérházakat magánbefektetők vásárolták meg, és a pincétől a padlásig kitatarozták, a foghíjtelkeken pedig modern társasházakat építettek. A lakásbérleti díjak így meredek emelkedésbe kezdtek, és a folyamatot tovább hajtották előre a világgazdasági válság nyomán kibontakozott ingatlanpiaci tendenciák. Az alacsony kamatok és az euró jövőjét övező aggodalom jelentős forrásokat terelt a német ingatlanpiacra, különösen Berlinbe, ahol a hasonló világvárosokhoz – például Londonhoz vagy Párizshoz – képest rendkívül olcsó volt az ingatlan.

Mindennek hatására a lakásárak és a bérleti díjak az utóbbi időszakban rendre 10 százalék körüli mértékben emelkednek éves szinten Berlinben, főleg az olyan divatos negyedekben, mint Prenzlauer Berg. Az a többségében közepes keresetű réteg, amely a rendszerváltás előtt is a negyedben lakott, egyre nehezebben tudja tartani a lépést, és sokan kénytelenek elköltözni az olcsóbb, alacsonyabb presztízsű külvárosokba.

A Prenzlauer Berg-i ingatlanbefektetőkről a helyiek évek óta úgy tartják, hogy rendkívül sok közöttük a sváb, akik a német sztereotípiák szerint dolgosak, takarékosak és nagyon gazdagok. Az őslakosok körében így megjelentek a svábellenes érzelmek, és elterjedt az a vélekedés, hogy a nem nagyon jómódú, de otthonos, bohém negyedből méregdrága mini-Stuttgartot csináltak az új háztulajdonosok, akik nyomában csak úgy ömlenek a sváb betelepülők.

A német–német ellentét, vetélkedés nem új jelenség, például a bajorokat sokan nem nagyon kedvelik Hamburgban. Ezek a konfliktusok azonban nem élesek, inkább ártalmatlanok, és rendszerint egyáltalán nincs gazdasági, anyagi dimenziójuk. A sváb–berlini ellentét viszont elsősorban pénzről szól, és nem régiók között feszül, hanem egy szomszédsági közösségben, egymással közvetlen kapcsolatban álló emberek között jelenik meg.

A híres keletnémet rendszerváltó politikus, Wolfgang Thierse, a Bundestag egyik alelnöke is őslakos Prenzlauer Bergben. Egy tavaly év végi nyilatkozatában sérelmezte, hogy a negyed néhány pékségében a zsömle megnevezésére nem a berlini nyelvjárás szavát (Schrippe) használják, hanem a sváb kifejezést (Wecke), ami azt jelenti, hogy már a kultúrában is érződik a sváb túlerő. A szociáldemokrata politikus nyilatkozata fordulatot hozott a konfliktusban. Januárban megkezdődtek a Free Schwabylon elnevezésű mozgalom akciói. A negyed leghíresebb terén, a Kollwitz téren (ahol Wolfgang Thierse is lakik) például leöntötték a névadó grafikus, szobrászművész Käthe Kollwitz szobrát egy jellegzetes sváb étellel, a Spätzle nevű galuskával, és építettek egy miniatűr falat a Maultasche nevű töltött tésztából a közeli Schönhauser sugárúton. A földalatti mozgalom közleményei szerint a fal építésével azt kívánták jelezni, hogy egy „sváb gettó” létrehozását tartják szükségesnek az egyre mérgesedő konfliktus lezárása céljából.

Az általuk Schwabylon névre keresztelt városrész határait azzal is kijelölték, hogy egy éjszakai akcióval a Kollwitz tér környékének valamennyi utcatábláját „kijavították”, a sváb nyelvjárás szabályai szerint átnevezve az utcákat (Wörther Strasse helyett például Wörther Strässle lett az egyik utca neve). A matricák eltávolítása több mint ötezer euróba került a helyi önkormányzatnak.

A mozgalom szóvivője, aki csak telefonon nyilatkozik és csupán a keresztnevét árulja el, a hét végén a berlini Inforadio hírrádiónak adott interjúban hangsúlyozta: nem csupán ironikus fricskának szánják az akciókat, hanem rá akarnak mutatni, hogy a sváb–berlini ellentét valójában színtiszta rasszizmus, amiről senki nem akar tudomást venni a fővárosban.
http://mno.hu/kulfold/getto-letrehozasat-szorgalmazzak-a-svabok-berlinben-1160865

A jegybankok már a következő válságon dolgoznak

Az egyik német gazdasági lap szerint a közelgő válság nemcsak kereskedelmi bankokat, de egész nemzetgazdaságokat temet majd maga alá.
Öt évvel a pénzügyi válság kitörése után a jegybankok egyre fokozódó likviditásnövelő intézkedéseikkel egyszerre idéztek elő spekulatív buborékot a részvény-, az állampapír- és a hitelpiacokon. A három piacot a Fed, a japán jegybank és az EKB bankóprése köti össze egymással.
A Fed és a japán jegybank együttesen havi 160 milliárd dollár frissen nyomott pénzt pumpál a pénzügyi rendszerbe. A pénzügyi válságot kirobbantó amerikai ingatlanpiaci buborékot 2008-ban még a kereskedelmi bankok idézték elő származékos termékeikkel. Mostanra ezt a szerepet a jegybankok vették át. Az eredmény a történelem legnagyobb hitelbuboréka lett.

A hitelpiacokon kialakult buborék egyértelműen megállapítható: a Barclays High Yield indexet alkotó dollárban denominált hosszú lejáratú vállalati körvények átlaghozama az 5 százalékos szint alá csökkent, ami lényegesen alacsonyabb a hozamok legutóbbi, a 2008-as pénzügyi válságot megelőző szélsőséges csökkenésekor elértnél és megfelel az amerikai államkötvények akkori hozamának. A hozamvadászat szinte már beteges méreteket öltött.Az Egyesült Államok recesszió előtt áll, még ha a befektetők ezt nem is akarják tudomásul venni. Az egyik legmegbízhatóbbnak tekintett konjunktúra-indikátor, a réz ára az év eleje óta közel 20 százalékkal esett - mint 2007-ben, a recesszió előtt. A reáljövedelmek az Egyesült Államokban az első negyedévben éves összevetésben 5,8 százalékkal csökkentek. Hasonló mértékű csökkenésre a 70 százalékban a fogyasztásra támaszkodó amerikai gazdaságban a recesszió előtt és alatt volt példa.

A Fed négy körben végrehajtott mennyiségi monetáris enyhítése semmilyen reálgazdasági és foglalkoztatási eredményt nem hozott, felgyorsította viszont a vagyoneloszlás módosulását az amerikai társadalomban. A washingtoni Pew Research Center közvélemény-kutató intézet felmérése szerint az amerikai háztartások 93 százalékának vagyona 2009 és 2011 között átlagosan négy százalékkal csökkent, míg a háztartások hét százalékának vagyona 28 százalékkal emelkedett. A következő recesszió ismét amerikaiak millióinak először a munkahelyét, majd lakását viszi el - írja a német lap.Időközben az Európai Központi Bank is "elveszítette érdeklődését" eredeti mandátuma iránt és az euróövezeti perifériális országok "toxikus" kötvényeinek vásárlását tűzte ki célul - állítólag a vállalati hitelezés ösztönzése céljából. Az EKB ezzel a Fed nyomdokaiba lépett, melynek kötvényvásárlásait már 90 százalékban jelzálog fedezetű papírok teszik ki.

Egy újabb recesszió a jelzáloghitelek és a toxikus adósságok leírása miatt mindkét jegybankot krízishelyzetbe taszíthatja.Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed saját vesztébe rohan. Az Egyesült Államokban a részvényárfolyamok már oly mértékben megemelkedtek, hogy a Fed a közeljövőben mindenképpen meg kell hogy feszítse a gyeplőt. Mostanra azonban a helyzet már odáig fajult, hogy a laza monetáris politika esetleges befejezésének puszta említése is pánikreakciókat vált ki a pénzpiacokon - írja a német WirtschaftsWoche gazdasági lap online kiadása.


Fapipa

Lapid-csomag sújtja az izraelieket

Tízezrek tűntettek Tel Avivban, a nemzeti színház, a Habima előtti téren, tiltakozva a tervezett költségvetési megszorítások ellen. Hasonló méretű, akkor hónapokig tartó tiltakozássorozat két éve volt az e térbe torkolló Rothschild sugárúton, ahonnan a felvert sátrakból jártak dolgozni az emberek és esténként az alkalmi színpadokon igyekeztek híveket szerezni a magas lakásárak elleni demonstrációjukhoz.

Jelen megszorító csomag Jair Lapid pénzügyminiszter nevéhez köthető, s annak ellenére volt rá szükség, hogy Izraelt a gazdasági világválság alig érintette: a gazdasági növekedés olyan mértékű, amely valamennyi fejlett országét évek óta meghaladja. A GDP növekedését 2013-ban "megdobja", hogy termelésbe állt a Tamar földgázmező is. A Lapid-csomag nyomán mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az izraelieknek. Jövőtől 1,5 százalékkal emelkedik a személyi jövedelemadó valamennyi adósávban. Az értéktöbblet-adónak nevezett ÁFA egy százalékponttal, 18 százalékra nő. Csökken a családi pótlék összege, amely azért érinti érzékenyen a lakosságot, mert a vallásos zsidó és az izraeli arab családokban magas a gyermekáldás. A támogatás egységesen 140 sékel lesz gyermekenként (1 sékel=60 forint), eddig az első gyerek után 175 sékel, a második, harmadik és negyedik gyerekért 263 , a továbbiakért 175 sékelt fizettek.

Napokon belül drágul a cigaretta és a többi dohányáru 1-2 sékellel, 20 százalékkal többet kell fizetni a tömény szeszt tartalmazó italokért. A nyugdíj-hozzájárulást havi 15 ezer sékeles jövedelem után megadóztatják. (Ez viszont kevés embert érint.) Az iskolákban emelkedik a szülői hozzájárulás mértéke, a napközik és bölcsődék állami támogatása csak néhány szegény régióra korlátozódik majd. Augusztustól nő az ingatlanadó az ötmillió sékel értékűnél nagyobb lakásoknál és a 300 ezer sékelt meghaladó értékű autóknál. Még a nyáron, a légkondicionálós szezon idején 6 százalékos áramáremelés is várható. Egy három gyerekes, 20 ezer sékeles havi jövedelmű izraeli család éves terhei 6312 sékellel nőnek, ami jelentős teher. Ez ellen tiltakoznak az izraeliek.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=645560

Létrehozója szerint az euró elpusztítja önmagát

Miközben egyre több uniós ország helyzete válik kritikussá gazdaságilag és a közös valuta alapjai pedig igencsak remegnek, az Euró egyik létrehozója is annak bukását jövendöli.
Oskar Lafontaine, német pénzügyminiszter, az euró kidolgozásáért és bevezetéséért felelős egyik szakember, most az egységes valuta beszüntetésére szólít fel, hogy a dél-európai államok esélyt kapjanak a talpra állásra. Szerinte amennyiben ez nem történik meg, a jelenlegi fiskális útvonal egyenesen egy „katasztrófa felé tart”.
„A gazdasági helyzet hónapról hónapra romlik, a munkanélküliség pedig olyan szinteket ért el, hogy a demokrata szerkezetek is kétségessé váltak,” idézte a politikust a Telegraph.
„A németek még nem jöttek rá, hogy Dél-Európa, Franciaországot is beleértve, előbb vagy utóbb, a jelenlegi és egyre mélyülő nyomor miatt, kénytelen lesz ellentámadásba lendülni a német hegemónia ellen,” mondta, hozzátéve, hogy a fiskális válság nagy részét a németek által az exportnyereségek miatt szorgalmazott bér megszorítások okozták.

„A megszorításoknak befellegzett”

A német baloldali párt weboldalán Lafontaine azt írta, hogy Angela Merkel kancellárasszony azonnal „fel fog ébredni önhitt álmából”, amint a szorult helyzetben lévő európai országok összefognak és követelik a válságkezelő intézkedések megváltoztatását, Németország rovására.
Lafontaine súlyos jóslatai további hitelt nyertek, amikor Pierre Moscovici, francia pénzügyminiszter bejelentette „a megszorítások végét és a francia válságpolitika győzelmét, tovább rontva az amúgy is gyengülő francia-német kapcsolatokon,” írta a lap. A helyzet mindenesetre kezd eldurvulni a két ország között.
„A megszorításoknak vége. Ez egy döntő fordulat az EU projekt történetében az euró óta,” nyilatkozta Moscovici a francia televíziónak. „Látjuk a megszorítás dogma végét. Ez egy győzelem a francia megközelítés számára.”
Lafontaine elmondta, hogy támogatja a monetáris uniót, de ma már fenntarthatatlan tartja.
„A remény, hogy az euró létrehozása racionális gazdasági viselkedésre kényszerítheti az összes felet hiábavaló volt,” mondta, hozzátéve, hogy a politika, ami belső leértékelésre kényszerítette Spanyolországot, Portugáliát és Görögországot „katasztrofális” volt. A gazdasági helyzet ebben a három EU országban és Írországban a legrosszabb.
Az euró hónapok óta hanyatlik és miközben az EU a magas munkanélküliséggel és magas kormánykiadásokkal küzd, a szakértők egyre kevésbé bíznak a valuta vagy akár az EU jövőjében.

Alapvető hibák az euró szerkezetében

Az euró néhány alapvető hibája:
Szűk pénzforrások. Közgazdász szemmel nézve az eurózóna nem kifejezetten optimális környezet egy valutának. Más szóval, nem volt jó ötlet. Ennek egyik oka, hogy a különböző tagországoknak különböző monetáris politikára van szükségük, de az unióban ez nem lehetséges.
Túlságosan szűk költségvetések. A szakértők úgy gondolják, hogy a megszorítás politika teljes bukás, sőt katasztrófa volt, mert tovább növelte az adósságterheket, különösen Dél-Európában. „Az euró a megszorítások öngyilkos megállapodásává vált.”
Kevés kereskedelem. Németország kivételével, az EU államok kicsivel több mint a fele csak egymással kereskedik. Ahogy Dél-Európa fokozatosan halad a mély válság, Észak-Európa pedig a recesszió felé, ez a kereskedelmi forgalom tovább csökken.
Mint a legtöbb szocialista állam esetében, az európai országok sem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy a bölcsőtől sírig tartó szolgáltatásokat nyújtsanak állampolgáraiknak. Ez milliókat fog feldühíteni, amikor rájönnek, hogy a feneketlennek hitt európai pénzverem mégsem az.
Forrás: naturalnews.com

Egyre kevésbé bíznak az európaiak az Európai Unióban


Nagyon nem áll ez már a kerekén sem, nehogy a lábán, de hogyan jelentsék be? Egy közvélemény-kutatás nemrég közzétett eredménye szerint az adósságválság miatt Európa-szerte jelentősen gyengült a polgárok Európai Unióba vetett bizalma.

A Pew Research Center kutatása szerint az egyre romló gazdasági helyzet a nagyobb tagállamok között is jelentősen növeli a feszültséget, és egyre inkább izolálja Németországot is. A kutatás során 8 EU-s tagország 7600 állampolgárának véleményét kérték ki. A szerzők kiemelték, hogy a megkérdezettek több mint 60 százaléka bízik az euróban, és továbbra is az eurót tartaná meg országa fizetőeszközeként.

Az Európai Unióhoz azonban már csak 45 százalék viszonyult pozitívan. Alig egy évvel ezelőtt ez a mutató még bőven 60 százalék felett mozgott. A lakosságot leginkább a megtakarításokkal összefüggő intézkedések osztják meg. A szerzők szerint a 2013-as eredmények világítanak rá először ennyire élesen, hogy mennyire mások a németek és a többi európai ország érdekei. Megállapították, hogy a német és a francia lakosság véleménye között keletkezett a legnagyobb különbség az elmúlt egy év során. „A franciák jóval kevésbé bíznak az Európai Unió intézményében, mint a spanyolok vagy az olaszok.”

Németországban a megkérdezettek háromnegyede (2007-ben 63 százalék) viszonylag kedvezőnek ítélte meg a gazdasági körülményeket, ám Spanyolországban (2007-ben 65 százalék) már csak a megkérdezettek 4 százaléka. Angliában is a spanyolhoz hasonló mértékű volt a visszaesés a megkérdezettek között.

Franciaországban és a dél-európai krízis sújtotta régiókban jelentősen visszaesett a lakosság kormányokba vetett bizalma. Ezzel szemben Angela Merkel kancellár asszony továbbra is pozitív megítélésnek örvendhet országában. Hiába kritizálják a legtöbb EU-tagállamban Merkel megtakarítási irányelveit, mégis a megkérdezett európaiak 74 százaléka gondolja úgy, hogy a krízis megfékezésében és a kilábalás folyamatában is kifejezetten jól teljesített Merkel asszony. A tavalyi évben azonban ez a mutató is magasabban, 80 százalék feletti értéken mozgott.
Ódor Tamás
GlobalFX.hu

http://mno.hu/penzpiacok/egyre-kevesbe-biznak-az-europaiak-az-europai-unioban-1160750

Miért vagy büszke a magyarságra?

Napjainkban sajnos negatív dolognak lett beállítva a hazaszeretet, az idegen megszállóink által, ezért megkérdeztük az embereket és az olvasókat, hogy miért is lehetnek büszkék a magyarságra.
Köszönet mindazoknak, akik vették a fáradtságot és megfogalmazták gondolataikat ebben a témában! Isten Áldja őket! :)
Miért vagy büszke a magyarságra?
Szia!
Huuuu, nehéz kérdés! Hogy a magyarságra miért vagyok büszke?
- hogy 500éve még nem bírtak ki irtani minket
- arra az x %-ra aki próbál tenni valamit a magyarság érdekében (és a világ érdekében)
- ha egyszer elegen felébredünk, összebírunk fogni
- hogy nem gyűlölünk (pedig van miért)

Basszus kicsordult a könnyem :). Most jöttem rá, hogy csak
a "rosszat" kondícionálták belénk, és a jóra meg nem nagyon figyeltünk!

Üdv!
F. Szabolcs
Szia!
Azt régebbről is úgy éreztem, hogy a magyarok legfőbb értéke a szívében rejlik. Azokban fedezhető fel tisztán, akik még nem embertelenedtek el a városi hatásoktól, - megtartották egyéniségüket, értékeiket, emberségüket, - a szívüket. Láss egy országot bajban, - a legegyszerűbb magyarok is elindulnak, segíteni.. Lásd a híres magyar vendégszeretetet: valójában az a "szíves szó", - a szív szava, - a mi fő gazdagságunk. A szív amúgy a lélek szava, - a belülről irányított emberé, akit valami fizikai síktól több, és más erő hat át, - ami a lényeg. Lehet ezt szavakkal körülírni, - de látható és érzékelhető, hogy ez egy tiszta, fénylő valóság, - a FÉNY SZAVA.
Ma már tisztán tudom azt is, hogy a legfőbb értékünk az ősiségünkben rejlik. Abban a sok ezer éves, eltitkolt, lehazudott ősi szellemi nagyságunkban, - ahonnan táplálkozhatunk, ha emlékszünk rá. Mert őseink nem szilaj parasztok voltak lóháton, - hanem pallag művelő igazi mágusok, a természet, természeti erők igaz mesterei. Szellemiségünk erőt képvisel, mely mellettünk áll ma is, - ha tudjuk a hogyant.
Ma nem könnyű magyarnak lenni, - de szép nagyon. Akinek a szívében a szeretet él, - az nem különb akar lenni másnál, a többinél, - hanem segíteni vágyik azzal, ami neki van, - hozzátenni valami értékest a közöshöz, - hogy legyen kiút, legyen élet, legyen jövő.
Szeretettel:
V. Judit
A magyarok a történelmünk során napjainkig mindig letettek valamit az asztalra, amit a nagy hatalmak csak felhasználni tudtak, de elsőként létrehozni nem.
Nincsenek bálványaink,"csak" egy ISTEN-ünk. Büszkék lehetünk a magyar nyelvezetre is, más nyelveket mindenki könnyebben sajátít el, de a magyart?
Önzetlenül segítünk bárkin, még ha ezt nem is nagyon kapjuk vissza hasonló helyzetekben.
A magyar ember bárhol a világon megállja a helyét.
H. Eszter
Mert a körülmények és lehetőségek függvényében mindig EMBER módjára próbált viselkedni!!!
(Az már más kérdés, hogy nem vette észre: nem EMBEREK veszik körül/belül!)
A Magyarok Jó Istene Áldjon Téged és minden Igaz Magyart!
K. Ica
Szia!
Mivel én még nem sokat tudok a magyarságról inkább csak hallok innen-onnan ezt-azt, ami mostanság elég gyakori és valamiért számomra egyre hihetőbb is... Pedig régebben bevallom, én is azok közé tartoztam, akik a betanított lejárató dolgokat elhitték. De valami megváltozott egy ideje, velem együtt, hogy pontosan mikortól nem tudom, de 180 fokkal, és ennek nagyon örülök. Most már bántja a "fülemet", ha szidják a népünket, amin látszik, hogy csak megszokásból, mert ha felhozok valami (hallott) ellenpéldát, akkor már nem is áll ki az illető az előző állításánál, legalábbis sokkal kevésbé.

Hogy miért vagyok büszke a magyarságra? Talán meg sem tudnom fogalmazni, pedig rengeteg dolog van, amiért ez a nép a legjobbak között kellene, hogy legyen! Sőt...
Talán ha kiragadok valamit, az az lenne, ami manapság nem látszik, csak a Mátyás Király meséiből, hogy a vendégszeretetünk páratlan volt, és ha felébredünk, majd újra az lehet.
Manapság megöljük egymást akár ok nélkül, pedig akkor ok nélkül őseink a házukba fogadták az idegent is, és nem hagyták üres gyomorral távozni. Igaz ez csak mese, de én hiszem, hogy valóság az alapja.
Most látom igazán, hogy sokkal többet kellene foglalkoznom a kérdéssel ahhoz, hogy normális választ tudjak rá adni, sajnálom.

Tisztelettel: N. Miklós
A magyarság a fény és a tudás népe! A MAG népe mely állandóan újjászületik.
A magyarok ősei, a szkíták tanították a görögöket. Az ókori görög gondolkodók nagy mondásai, gondolatai a suméroktól erednek.
Magyarország Mária országa, szakrális királyság, szinte tönkretehetetlen. Itt található a föld szívcsakrája a Pilisben, Dobogókőn. Büszke vagyok az őseinkre, Atilla nagy királyra, és az összes nemes lelkű magyar vitézre. Büszke vagyok arra, hogy a magyarok jó indulatúak, jó szívűek a bajban segítenek egymáson. Nyelvünk a leglogikusabb nyelv a világon. Nyelvünknek köszönhetően fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat.
Büszke vagyok az ősi rovásírásunkra. Büszke vagyok a magyar népdalkincsre, az ősi piramisokra, táltosainkra. A magyar találékonyságra. A Szent Koronánkra mely még így a zománcképek cseréje után is "működik". Büszke vagyok Kőrősi Csoma Sándorra, Móricz Jánosra aki felfedezte a "táltos barlangot" Ecuadorban, ahol a barlangot őrző indián törzset Bélának hívják, és az ő "titkos ősi nyelvükön" magyarul beszélgetett velük. Büszke vagyok az összes igaz lelkű magyar emberre, és tudom, hogy Magyarország újra felemelkedik. Büszke vagyok a magyar népre, mert a sok elnyomás, és ármánykodás ellenére még mindig él!
Büszke vagyok a magyar konyhára, mely páratlan a világon! Büszke vagyok a népmeséinkre, Mátyás királyra az utolsó szakrális királyunkra.
Büszke vagyok a magyar anyákra! Magyarországon találhatók a legszebb nők a világon! Büszke vagyok a magyar szakemberekre akik mindenhol megállják a helyüket a világon. Büszke vagyok a sok magyar feltalálóra, íróra, és költőre. A magyar földművesekre. Imádom a magyar hegyeket, völgyeket, rónaságot!
Magyarország a legszebb ország a világon, számomra!
Büszke vagyok, hogy magyarnak születtem!
M. Tibor
Mi beszéljük a világ egyik legősibb, legszebb és legkifejezőbb nyelvét. Másoknak - azoknak, akiknek a magyar nem anyanyelvük - rengeteg évig tart megtanulni ezt, míg mi ezen a nyelven beszélünk és gondolkodunk.
Ha magyar zenét hallgatok (ezzel nem SP szabványára gyártott "zenészek" dalaira gondolok) eggyé tudok válni a zenével, olyan érzésem van, mintha magam írtam volna. Ezt érezni kell.
Már tudományosan is megbizonyosodtunk róla, hogy a mi szürkeállományunk átlagon felüli. Számos magyar tudós alkotott maradandót, ami része az életünknek a mai napig.
Büszke vagyok rá, hogy az elődeink mindig a békére törekedtek, nem a hódításra, és a vérükkel védték ezt a földet, többek közt, hogy itt ülve nyugodtan megírhassam ezt a mondatot.
Rengeteg kulturális kincsünk van, ami szintén lélekben gazdagít minden magyart, aki tisztában van ezeknek a jelentőségével.
Nem sok ilyen egységes jó minőségű termőtalaj van a Földön, mint amit mi kaptunk. A magyar vizek ásványi anyag tartalma jóval az átlagos szint felett van. Földrajzilag is jó helyen vagyunk.
M. Martin
Volt egy régi világ, még a nagy katasztrófa előtt.
Van, aki úgy beszél erről, hogy az aranykor.
És ennek a világnak volt egy erkölcsisége, egy értékrendje, egy gondolkodási módja.
És ebből a világból a magyarság, a többi nemzethez képest még a legtöbbet mentette át.

Innét ered a szabadságvágyunk. És az az elképzelés is, hogy segítsünk másoknak, és egymásnak. Hogy tiszteljük az életet.
Ahogy múltak az évszázadok, és évezredek - minden nehézség ellenére- a szabadságnak e lángját életben tartotta a magyarság. Most itt vagyunk a jelenben, és hálás vagyok a nemzetnek, és benne azoknak a személyeknek, akik nem engedték, hogy ez a láng kialudjon.
És azok a személyek, akiknek még megvan ez a gondolkozás módja, akár tudatosan, akár csak egy mélyről, és belülről jövő impulzusként, azoknak van tartása és potenciálja, hogy megemelje a környezetét. Úgy is, mint körülötte levő emberekét egyenként, és úgy is, mint a népek tengerében a magyarság körül levő többi nemzetét.

Büszke vagyok, hogy mint magyar, részese lehetek az új aranykor megteremtésének.
Isten Áldjon!
D. Antal
Hmm... szóval én,miért is vagyok Büszke a Magyarságomra?
Számomra inkább az lenne a kérdés, hogy miért van olyan magyar, aki nem Büszke erre?
Benne foglaltatik minden, amitől a világ kerek. Hogy a Hit, amivel útnak eresztették a Népünket, hogy a Jónak erejét körbe vinni ezen a Földön, újra és újra, de ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor csak azt nem értem, hogy a szerb miért büszke arra, hogy Szerb? Az orosz miért büszke arra, hogy Orosz, és folytathatnánk.
Erre mindenki annyit mond, hogy azért, mert Ő az. Akkor senkinek nem tűnik fel, hogy egyedül Tőlünk akarják azt a Hitet elvenni,hogy szeresd, aki vagy? A Népedet?
Büszkének kell rá lenni, mert mi vagyunk az a Nemzet, aki a legtöbbet adta ennek a világnak. És még többet kell adnia. Még ennyire soha nem volt a világnak szüksége a tisztaságra. Tudást, Akaratot, és előremozdítást, hogy őseink ezerszer bebizonyították már azt, hogy kivételes képességekkel, és tudással rendelkeztek, és nem véletlen, hogy annyi, de annyi megpróbáltatáson keresztül, mégsem hagyták el magukat, és nem adták fel a Népüket, hagyni az elmúlásnak.
Büszkeség tölt el, ha belegondolok, milyen emberek vére csörgedezik az ereimben, és most már a gyermekeim ereiben is. Hisz mindez mit sem érne nélkülük.
Ez a Nemzet a lámpás az éjszakában. A Fény,ami nélkül minden élettelen lenne.
Ezt nem tudom jobban megfogalmazni. És örülök, hogy Apám megtanította nekem a megfogalmazhatatlant, és hogy különbséget tudjak tenni helyes, és helytelen között. :)
Minden jót! :)
Sz. Andrea
Szia!
Először is, köszönöm a munkádat, elhivatottságodat! Igazi magyar vagy! Szeretem a leveleidet olvasni, bár sokszor paranoiás és depressziós(abb) leszek tőlük. De az az igazság sajnos, amit elmondasz nekünk!
(rossz hír meghallani, hogy a gyerek kútba esett, és kiabál, de ha még nem is értesülsz a bajról, akkor hogy fog rajta segíteni bárki is? szerk.megj.)

Én azért vagyok büszke arra, hogy magyarnak születtem, mert a történelem folyamán mindig voltak olyan büszke, (lelkileg) nemes emberek, akik ezért a kis országért, a benne élő emberekért feláldoztak sok mindent. A magyar okos, leleményes, igazi túlélő nép. A másik oldalon, mondjuk ott van, hogy szolgai lelkű nép, és mindig kell neki, hogy valakit követhessen. Sajnos! Ezt láthatjuk a mai napig a választásokon is.

Mégis jó magyarnak lenni, éltem külföldön, kinn dolgoztam, úgy is terveztem, hogy ott maradok végleg, mert jobban éltem kinn, de a honvágyam hazahozott: még a levegő, az utcakő is idegen volt. Én csak itt, ebben a szegény, koszos kis országban tudok élni. Pedig nincs munkám, diplomásan dobtak a szemétre itthon. Nem tudom megmagyarázni pontosan, hogy miért. Egyszerűen azért, mert Isten így látta jónak, és nekem ez a sorsom.

Jó egy olyan néphez tartozni, ahol oly sok nemes lelkű ember élt és küzdött már előttem. Szeretem a szegény parasztokat is, akik verejtékéből épült fel ez a kis ország, ők az őseim. Szeretem a magyar pusztákat, a tanyákat - jobban, mint a városokat.
Büszkén vallom magam magyarnak! Ahogy keresztény hitemet, úgy magyarságomat is tiszta ruhaként hordom, ápolom, és büszkén mutogatom!
Üdv!
K. Andrea
Adjon Isten!

Az ötlet nagyon jó. Mindenki számára hasznos, és tanulságos kérdést pedig őszinte válaszaimmal támogatom :)

Én büszke vagyok a múlt magyarságára!
- ősmagyar elődeinkre a bölcsességükért. A Tudás Népére, akiknek életművük nagy részének mi vagyunk az örökösei;
- a honfoglaló törzsekre és vezéreikre, akik így vagy úgy, de termékeny földet szereztek maguknak és népünknek;
- mindazokra, akik valóban az ország, s ezzel együtt a nép érdekeit előbbre helyezték önmaguk vagy mások személyes érdekeinél;
- mindazokra, akik hittek az ősi gyökerű hagyományainkban, és aszerint is éltek, ezáltal ápolván, és megőrizvén azt az utókornak;

Büszke vagyok továbbá a jelen magyarságára:
- mindazon előadókra, művészekre, és mesteremberekre, akik a zene, vagy egyéb művészeti ágakban az igaz magyarság szolgálatába állították tehetségüket, s ezzel gyarapítva értékes kultúránkat;
- mindazokra, akik valóban az ország, s ezzel együtt a nép érdekeit előbbre helyezik önmaguk, vagy mások személyes érdekeinél;
- mindazokra, akik hisznek az ősi gyökerű hagyományainkban, és aszerint is élnek, ezáltal ápolván, és megőrizvén azt az utókornak;

És bár nem lehetek, csak büszke leszek a jövő magyarságára is:
- mindazokra, akik tovább viszik a népünk zászlóit: igaz történelmünk, igaz kultúránk, igaz hagyományaink, az egész igaz életünk;

Hirtelen ennyi. :)
Üdv!
Sz. Imre
Először is, Magyarnak születtem! Én még tanultam az iskolában a haza szeretetét. Nagyon jó tanáraim voltak. Főleg a magyar irodalom az, amit szerettem. Járta egy pár országban de nekem a magyarság és az ország a legszebb. Nekem ez a kultúra az, ami tetszik, csak hát nincs összetartás. Valamikor nem így volt még nagyanyám idejében. Gyerekként, emlékszem, hogy szerették egymást az emberek. Szóval egy mondatban, ide születtem, ez a hazám. Szabadon kéne élni itt. Szép ország, szép hagyományokkal, szép emberekkel, és területileg a legjobb elhelyezkedéssel.
Jézus Krisztus és Mária is itt van velünk, és vigyáznak ránk. Én így hiszem.

Isten áldjon! Köszönöm a kérdést!
M. Erzsébet
Nos mivel én Erdélyben élek egy csomó román között extrán büszke vagyok a magyarságra. A házunkra is mindig ki van téve a magyar zászló :)
És mivel nagyon sokszor voltam Magyarországon ( mert ott is vannak rokonaink, egy évbe 2-3-szór kimegyünk) meg kell mondjam teljesen más egy erdélyi/határon kívüli magyar mint egy magyarországi. Sajnos rossz értelemben mivel az Erdélyiek sokkal hagyománytisztelőbbek, hisznek a régi értékekben, elvekben, míg sajnos a magyarországi magyarok főbb része annyira elmodernizálódott, hogy nincs szükségük se Istenre, se a szüleikre, azt csinálnak, amit akarnak, és nem érdeklik őket a következmények. Természetesen egy csak egy része a magyarországi magyaroknak, és sajnálom, ha ezzel kitértem a valódi válasz elől, de egy egész élet tapasztalatból mondtam ezeket a szavakat.
Szóval nagyon büszke vagyok a magyarságomra, mivel a történelmünkben voltak idők, amikor egész Európa elismert, mint erős nemzet, Attila a Hun, vagy Mátyás király idejében. Bár erről egyre kevesebb szó hangzik el, de a magyarok közül nagyon sok felfedező, tudós, igazán kiemelkedő ember tett ezért a világért valamit.

pl: a rubik kocka, a gyufa, golyóstoll, dinamó, béres csepp---- ezek mind magyar találmányok.
Amióta csak megjelentünk Európában szinte minden egyes nép ki akart irtani minket (történelem) és bár meggyengülve de még mindig itt vagyunk.
Nostradamus és más jövendőmondók szerint is Isteni nemzet vagyunk. Szűz Mária az országunk védelmezője. Isten áldja a Magyarokat!!!
N. Nimród
Büszke vagyok a magyar sportolókra. A magyar tudósokra, akik rengeteg hasznos dolgot találtak fel a világnak. Az iskoláink színvonalára. pl: ELTE, BME...nagyon magas színvonalon tanítanak, ami látszik abból is, hogy hány frissen végzett fiatal megy ki külföldre, ahol tárt karokkal várják. Büszke vagyok világhíres festőinkre, íróinkra, borainkra, pálinkára :), és a tradicionális magyar ételekre, amik minden magyarnak hiányoznak, ha hosszabb távon külföldön van. pl: gulyásleves, halászlé...stb....
V. Melanie
Büszkén vallom és hirdetem: MAGYAR VAGYOK! Mert tisztességes magyar anya szült, és becsületes magyar nemzett! Ők igaz keresztény hitben magyarrá neveltek! Mert az apám, az egzisztenciáját, jövőjét, családját, és közvetve önmagát áldozta '56 októberében egy boldogabb magyar jövő reményében! Mert én tiszta szívvel, örök hittel tudom kimondani az -Isten áldd meg a magyart!- Mert nekem hazám a Székelyföld, otthonom a Felvidék, családom Kárpátalja, vérem a Délvidék, és Bécsújhelytől, Gyimesbükkig itt vagyok ottHON, a NEMZETEM ölén! Mert ha fájni tud Trianon, nekem fáj! Fáj Arad 13-ma, Petőfi múlása, Wass Albert fájdalma! De nem fájdalmamban ordítom a liberális mocsoktól teli tömött süket fülebe, MAGYAR VAGYOK! Mert van nekem pozsonyi csata, Nándorfehérvár, Eger, van hitem a romokon, van Istenem, és van Boldogságos Szűzanyám! VOLT, VAN, ÉS LESZ MAGYARORSZÁG!
Adjon az Isten! Szebb jövőt!
K. Sándor
Az a nép melyet több száz éve mindenki csak gyaláz, és ki akar irtani. BÜSZKÉN viseli a múltat, és bízik a feltámadásban, csak MAGYAR lehet.
Áldom a mindenhatót, hogy Őseim a kárpát-medencébe születtek és MAGYAR-ként élték le az életüket.
Nekem "csak " az Ő általuk elkezdett és féltve őrzött MAGYAR életvitelt kell folytatnom.
B. Miklós
Én sámán származás vagyok. Mivel Magari Hunoknak nevezik az arabok a kárpát-medencei rokonaikat, így már többször felvetődött bennem is a kérdés. A válaszom egyszerű az, hogy Magyar nem azt jelenti, hogy csatlakoztál valakikhez, hanem azt, hogy a lelked legmélyén érzed Őseid reád hagyományozott értékét! Ez végig kíséri az életemet.
K. Lajos
Én azért vagyok büszke a magyarságra, mert mi beszéljük a legszebb, legértelmesebb nyelvet. Mi vagyunk a mag, a tudás népe, a mi népünk hordozza az európai ősgént. Annyi tudományos felfedezést egy nép sem adott a világnak, mint a MAGYAR. A teremtő nékünk adta a Kárpát-medencét, minden kincsével együtt. Nem véletlen, hogy el akarják tőlünk venni, de nem fog sikerülni nekik. Mi magyarok mindenkinek szorítottunk itt helyet, és néhányan visszaéltek, a mai napig visszaélnek, a vendégjoggal. Évszázadok óta próbálják a MAGYAROK történelmét meghamisítani, de lassan ébred a nép, és elindul azon az úton, amin ha becsülettel, tiszta szívvel végig megy, akkor a népből újra NEMZET lesz. Ennek a népnek az a baja ,hogy gazembereket választ vezetőknek és meg van lepődve, ha ezen vezetők ellopják az Igazság elől az i-t . Én bízom abban ,hogy megtaláljuk azokat a magyarokat, akik tényleg a magyar emberek javát akarják. Na majd akkor fogunk elindulni a szebb jövő felé. A MAGYAROK ISTENE ÁLDJON MEG MINDEN IGAZ MAGYAR EMBERT!
" hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar "
T. Sándor
Büszkeséggel tölt el, ha a szkíta, hun, avar, magyar folytonosságra gondolok, a több ezer éves múltunk, Nimród, Atilla, Árpád, a magyar szakrális Szent Királyaink, Rákóczi, Petőfi, Ady, József Atilla, MIND-MIND a Magyar nemzet küldetéséért élt és tevékenykedett! És Őket Őseimnek tekinthetem! Valamint, hogy Nemzetünk hivatott az Emberiség üdvözítésére! ISTEN ÁLDJON!
B. Antal
Részemről többek között azért vagyok büszke a Magyarságra, mert a mi népünk a kezdetektől fogva, az ősidőktől kiemelkedő szerepet töltött be. Nem kis büszkeség ez egyetlen magyar ember számára sem, bár ezt ügyesen el akarják taposni! Mindent elkövetnek ez ügyben. De nem ez a kérdés. Büszke vagyok népemre, mert mindig megállta helyét a történelem során. Mindig vigyázott megszerzett értékeire, és megbecsülte azt. Egy ISTEN hittel rendelkezett, hatalmas birodalmat HUN - BIRODALOM épített ki, és ezt irányítani, működtetni, és védeni tudta! Minden betolakodóval szemben megvédte azt. Soha semmilyen más népet nem hajtott igába, nem becstelenítette meg azt, és társnép ként kezelte. Országunkat SZŰZ ANYA országává tette, így a Világ legerősebb patrónusa a magyaroké. Büszke vagyok kiemelkedő tudására, találmányaira, tudósaira, minden Magyar testvéremre, mert mindannyian hatalmas tudás birtokosai vagyunk. Mondhatjuk mi is, hogy minden csoda 3 napig tart. Bízom benne, hogy az utolsó napot éljük. Ez után a felemelkedés újabb időszaka következik, mint ezt nálam sokkal nagyobb tudású ember mondotta, PIÓ ATYA. Nem tudom szó szerint sajnos, de a lényege,( a magyarság egykor ismét kiemelkedő nép lesz, és mindenki büszke lesz, aki MAGYAR! a világ, sokat köszönhet majd a magyaroknak) A mai napig is ezt tehetnék sokan. De irigyek sikereinkre, bátorságunkra, és néha a "bevállalásunkra". Fiataljainkat tanítani kell, és ha majmolnak valamit, akkor magyarázzuk el Nekik, hogy mit érdemes majmolni. Sokan az amerikai életformát akarják majmolni, és nem is tudják, hogy egy együgyű népet másol. Kérdezzük meg ettől a fiataltól, hogy Ő nap mint nap miért nem teszi ki a nemzeti színű zászlóját, és miért nem írja fel akár az autójára is, hogy büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok! Persze most is elmentem a lényeges kérdéstől szokás szerint, elnézésedet kérem , de amennyiben arra érdemesnek tartasz, szívesen tartanám a kapcsolatot Veled, de most hirtelen be kell fejeznem. Szép napot kívánok, és ISTEN áldását kérem Rád, és minden magyar testvéremre.
K. Csongor
MERT

Ha meghallom a Himnuszt, vagy a Szózatot, vagy a
"Boldogasszony anyánk"-at, a torkom elszorul, a szemem
könnyekkel küszködik, meg-megszakítva tudom csak énekelni,
s igyekszem eltakarni, hogy más ne vegye észre.

MERT

Ha kimondom azt a szót, hogy magyar, a szívemet melegség tölti el.

MERT

Dicső történelmünk az ősidőkbe vész.

MERT

Az anyanyelvünk a legszebb, leglogikusabb, ősi gyök-nyelv.
Az irodalmunk hihetetlenül gazdag.

MERT

Szellemi erőnk örvendeztet.

MERT

Dicső múltunk erre kötelez.

MERT

Magyar vagyok, magyar. Magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!

Lerajzolta képed szívem közepébe,
Beírta nevedet a lelkem mélyébe,
Áldja meg az Isten a keze vonását!
Áldja meg, áldja meg magyarok hazáját!

Széles e világnak fénye, gazdagsága
El nem csábít innen idegen országba,
Aki magyar, nem tud sehol boldog lenni!
Szép Magyarországot nem pótolja semmi!

Magyarnak születtem, magyar is maradok,
A hazáért élek, ha kell, meg is halok!
Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette,
Koporsóm fáját is magyar föld növelje!

MERT

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy területén.

MERT

...semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!

K. Attila
Pár mondatban válaszolnék a kérdésre.
Ami először az eszembe jut, hogy gyönyörű az országunk. Rengeteg feltaláló, élsportoló, tudós él, vagy élt hazánkban, akikre jogosan lehetünk büszkék. A magyar nyelv szépségében és nehézségében is páratlan a világon. Persze nehézségek vannak, de hol nincsenek?
Igaz, hogy az emberek jobban összetarthatnának, és sokan a jót is észrevehetnék a másiknál, de azért fejlődőképesek vagyunk. Az is igaz, hogy sokan lázadnak, háborognak és nem büszkék rá, hogy magyarok, de ilyenkor eszükbe kéne hogy jusson, hogy őseink sok forradalomban és szabadságharcban minden önzés nélkül az életüket áldozták az egész magyarságért, a jobb élet reményében.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a mai magyarság ugyanúgy, olyan összetartásban tudna fegyvert fogni az országunk védelmére, mint azt őseink tették. Én büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem. Az persze más kérdés, hogy itt az élet és a megélhetés miatt sokan hagyják el az országot. Ezt is meglehet érteni!
Abban viszont biztos vagyok, hogy élhetünk a világ másik pontján, akkor is a szívünk mélyén mindig magyarok leszünk. Aszerint gondolkodunk, és élünk. Azért, mert ide születtünk, itt élnek, vagy éltek szeretteink, és minden nehézségével, és nyűgjével együtt szeretjük ezt a kis országot. Üdvözlettel:
K. Katalin
Örömmel válaszolva "Miért vagy büszke a magyarságra?" kérdésre:

Az igazából nem mindenki számára ismeretes múltunk, történelmünk(melyet nem tanítanak, akik nem akarják, hogy megvalósuljon a nemzettudat), írásbeliségünk, szókincsünk.
Büszkék lehetünk még arra, hogy egyáltalán vagyunk, és arra a kitartásra, ami lehetővé teszi megmaradásunkat. Ezen a téren korunk pártjai, kormányai, felső irányítóink tevékenységével ellentétes módon megvalósítva nemzettudatunkat.
Büszke vagyok hitünkre, mely nem a judeo keresztény hit, és arra a tudásra, ami megmaradt, így továbbadható.
Továbbá büszkék lehetünk azokra az emberekre, akik önzetlenül kiállnak a nemzetünk mellett és ébresztgetik nemzettudatunkat, továbbadják ismereteiket, figyelmeztetnek a bennünket alattomos módon ellenünk munkálkodó veszélyekre. Ezzel hatalmas hitet, kitartást megerősítve bennünk. Köszönet nekik.
ISTEN ÁLDJON MINDEN IGAZ(!) JÓ(!) MAGYART!!!!
K. Edit
Félre értések elkerülés érdekében, NEM MAGYARORSZÁGRA VAGYOK BÜSZKE, mert sajnos egy olyan ország ez perpillanat, amire nem lehetünk büszkék. Ha valaki tisztában van a fogalmakkal, akkor tudja mi a nemzet, mi a nép. Ha valaki feka létére Magyarnak vallja magát, ott már elég szomorú a kép. Egyik részem Jásznemzetség, a másik felvidéki Magyar. Nem szlovák vagy tót. Magyarságra és a Magyarságomra vagyok büszke. A Jászok pont azért lettek telepítve, hogy védjék a Magyart.
F. Gyula
Számomra a magyarság egy hatalmas örökséget jelent, egy nemes múltat, melyből bármikor lehet táplálkozni, vagy akár gerincet egyenesíteni. Büszke vagyok az igazi magyarságra, mert megbecsülendő és példaértékű értékrendet hordoz magában.
P. Zsolt
Büszke vagyok, mert hatalmas és igaz Nemzet voltunk, és leszünk.
Mi kaptuk meg a küldetést az Égiektől, a tudás és igazság továbbadására.
Jó mágusaink a próféciák tudói és a földi Isten-országának várói, munkásai voltak. A tudás népe vagyunk.
"...A nemzetség, amibe Isten rendelt, földi életed vára, otthona. Hozzá láncol az Igazság...
... Maradjatok meg nemzetségetek erős hajtásának, mert kötelességetek az Igazság tanítása - az én földi munkám folytatása."
Jézus mondta, hogy: "az Atya kövekből is tud támasztani Fiakat!"
Napjainkban kiásott kövek, régészeti leletek, mind a magyar igazságot hirdetik azoknál a "fiaknál" is hangosabban, akiknek minden igyekezete az, hogy magyar népünk elmerüljön a feledés tengerében, Jézussal együtt...

de én HISZEK EGY ISTENI ÖRÖK IGAZSÁGBAN!
Ezek a saját gondolataim is, tudom, hogy a pozitív változások a Kárpát-medencéből indulnak Égi segítséggel : "...kaptok majd jeleket tőlem, amikor az Idők megkövetelik...".

Meséink, mondáink, népdalaink és maga a magyar nyelv szókincsével, kifejezéseivel gazdagabb, mint bármely más népé. Üzenete van.

Hát persze, hogy büszke vagyok a magyarságra.
Z. Ilona
Büszke vagyok a magyarokra - hunokra, mert a múltban rengeteg lángelme közülük született. Kiváló
találmányaikkal jobbá, és könnyebbé tették a Föld lakóinak életét, és mindig az utolsó csepp vérükig védték a hazát.
A jelenben - a sok szenvedés ellenére a magyarokat nem tudja egyetlen idegen hatalom sem betörni, a maga képére formálni. A magyar ember továbbra is önállóan gondolkodik és cselekszik. Nem csak részmunkát készít, mindig egészet alkot.
A jövőben - a magyarok új erőre kapnak, lerázzák az idegen hatalmat, példát mutatnak a Föld összes népének, megteremtik a békét, az igazságot, és az Aranykort.
Összefogás!
Végezetül pedig, hogy én miért is vagyok büszke a magyarságra?
Nagyon sok dolgot, kutatót, találmányt, eseményt fel lehetne sorolni. Azonban én a nemzetünk lelki hozzáállását említeném meg, azokban a nehéz időszakokban, amikor a kevésen is hűséges tudott maradni az Igazsághoz, a becsülethez.
Nem állítom, hogy minden időszakban mi voltunk az abszolút szentség megnyilvánulásai, de érzem, hogy a nemzetünk törekedett arra, hogy azokat az értékeket, amelyeket az igazi kereszténység és Jézus életének tanúbizonysága jelentett, azokat a magyarság is igyekezett viselkedésében, tetteiben, múltjában, jelenében és jövőjében kibontakoztatni.
Nemrég láttam egy filmet, amiben egy ember nyilatkozott. Korholta az őseinket, mert mi nem viselkedtünk úgy, mint Nyugat-Európa többi országa. Okoskodva emlegette, hogy nekünk is azt kellett volna csinálni, mint más önző nemzetnek.
CSAK a saját javunkat kellett volna néznünk és más népekkel nem foglalkozni. Az önzésre biztatta a magyar embereket, és arra, hogy értékeljék felül őseink nemes tetteit negatív irányba. Mivel nem csak alávalóan a saját érdekeiket képviselték.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez az ember semmit sem értett meg a magyarság küldetéséből, mert lehet magyar állampolgár volt, de a nyilatkozatából tisztán kiviláglott, hogy lélekben nem magyar ember az ilyen, aki ezeket a tévképzeteket hangoztatja. Vagy, ha az is volt, akkor csúnyán messze sodródott az Igazság megértésétől.
Láthatunk más nemzeteket, hogy anyagilag nagyon gazdagok lettek, azonban ennek az volt az ára, hogy a lelkük szavát megtagadták. Mit ér a pénz, ha közben a lelked elveszik? Boldogságod veszik el vele együtt, még akkor is, ha nehéz utat kellett volna bejárnod a lelked szavára hallgatva. A bajban a lelkeddel nagyobb boldogságod lenne, mint lelketlenül a pénzzel, a vagyonnal, az anyagi nyugalommal.
Napjaink helyzete minden anyagi értéket elrabol a kezünkből. Oda lettek a világi kincseink, mert már mindent privatizáltak. Azonban lehet, ennél fontosabb dolgot nyerünk így el.
Ezek a szélsőséges körülmények a nemzetben egy befele fordulást fognak elindítani, amelyeknek nyomán ismét az Igazság, azaz Isten irányába fog fordulni az ország. Ez a fordulat pedig az egész magyarság sorsát meg fogja fordítani. Lelkileg a nehézségek hatására az emberek meg fognak változni. Ennek lesz majd a következménye az, hogy a változások, amelyekért annyit kiabálták az emberek a "Szebb jövőt!", tényleg meg fognak érkezni. Ezek a nehézségek, amelyek a gazdasági válság hátterében vannak, olyan lelki folyamatokat indítanak meg minálunk, amelyeknek következményeként a nemzetünk ismét képes lesz talpra állni. Az Igazság nevében fog tovább menetelni, és a fényesség szétsugárzásával a környező országok számára, és az egész emberiség számára egy pozitív példát fog tudni megmutatni.
Ehhez pedig le kell vetkőznünk az önzőségünket. Ezért károsak az olyan videók, ahol a nemzetet állnemzeti személyek az önzésre próbálják programozni a szavaikkal. Amelyek az egónak lehet szépen hatnak, azonban a lélek számára nem a helyes utat mutatják.
Ahogyan régen, úgy ma is a magyarságnak ki kell állnia az Igazság mellett, még ha ez a nehezebb út is. Még akkor is, ha szenvedéssel és nehézségekkel is fog járni. Ismét az Istennek útját kell követnie a magyarságnak! Úgy, ahogy azt őseink is tették. Én tudom és érzem, hogy ez sikerülni fog, mert a küldetésünkben benne foglaltatik az, hogy legyünk Jók, ha tudunk, mert a többi nem számít!
Büszke vagyok az őseinkre, mert kiálltak az Igazság mellett! Büszke vagyok a Hunyadiakra, Büszke vagyok a Pálosokra! Büszke vagyok Rákóczira, és minden olyan becsületes magyar emberre, akik igyekeztek jónak lenni, még a gonoszság hatására is! Valamint büszke vagyok a mai magyarságra, mert a lelki nemességével napjainkban is igyekszik kiállni a becsület, és az erény útjára.
Mert a déli harangok értünk szólnak!
Én ezért vagyok büszke a nemzetünkre!
Ember küzdj és bízva bízzál, mert a kerék már forog, a szekér már halad, és minden a maga útján megy. Aminek be kell következnie, az be fog következni!
Az Igazság szabaddá tesz!
Isten Áldjon!
"Legyetek Jók, ha tudtok, mert a többi nem számít!"


Aki szeretné beküldeni a válaszát az alábbi kérdésre, az itt megteheti:
http://mkh.valosag.net/index.php/kueldj-cikket
Te miért vagy büszke a magyarságra?



Az hogy a Magyarság még ha jelenleg éppen fogyva is ,de meg van így országként leginkább a szentkorona tannak,írott és íratlan ,de be tartandó törvényeinek köszönhető .
Ezek alapján ,amit tulajdonképpen senkinek (akik kimondták a népköztársaság, vagy köztársaság államformát)nem volt semmilyen jogalapja azt megváltoztatni.Vagyis Magyarország valós törvényes államformája jelenleg is a királyság .Az hogy a hatalmat jelenleg egy hazug tolvaj banda bitorolja a sátáni segítségének köszönhetően csak időleges .Főleg hogy még ők maguk is mindenki számára egyre nyilvánvalóbban bizonyítják,hog y ők erre alkamatlan ,nem más mint csak a saját érdekeiket korcs ,hazug,tolvaj banda .
Merkurius