2012. augusztus 15., szerda

Egy spanyol közmondás szerint 'a zsidók elpusztítják magukat páskáikon, a mórok házasságaikban és a keresztyének pereskedéseikben'. Az l Kor 6:l-8-ban Pál elítélte a keresztyének jogi vitáit az ősegyházban. Milyen szomorú megjegyzés ez arról, hogy a keresztyének közt annyira általános volt a pereskedés, hogy közmondásos általánosítás lett belőle!

Megállapodtak az orosz-kínai-iráni katonai együttműködésről

Egy orosz napilap szerint elkészültek és aláírásra várnak az Oroszország, Kína és Irán közötti katonai és gazdasági együttműködésről írt dokumentumok, melyek értelmében orosz és kínai egységeket telepítenének Iránba.
A megegyezés értelmében a jelenleg Szíria partjainál tartózkodó egységeket a NATO Szíria elleni támadásának semlegesítése után az iráni partokhoz csoportosítják majd át. 
Az orosz Északi Flotta légiereje jelenleg készül az iráni repterekre való áttelepülésre.
Néhány nappal ezelőtt a Földközi-tengeren került sor egy interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelésére, melyet egy Kamcsatka melletti orosz atom-tengeralattjáróról indítottak.
Moszkva arra készül, hogy más országokat is mozgósítani fog békefenntartó feladatokra, hogy közösen lépjenek fel a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmányának védelmében, mivel a NATO tevékenysége jelenleg az ENSZ valamennyi szabályozása szerint törvényellenes.
Moszkva úgy véli, a helyzet rendkívül súlyos, mivel az amerikai politikai elit érzi, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, és ez a Szíria és Irán elleni nyílt támadásra ösztönzi őket.
Úgy tűnik, Oroszország és Kína a közös ellenség elleni kiállás idejére félre tud tenni minden érdekellentétet, és együttes erővel fognak fellépni az amerikai-cionista világuralmi törekvésekkel szemben.
Molnár István


Síita milíciák szerveződnek Szíriában

 

A Pentagon tegnap egy nyilatkozatban felrótta Iránnak, hogy szír milíciákat képez ki, melyek a Bashar Al-Asszád rendszert támogatják. Természetesen ez egy elítélendő vádként hangzott el, de a vak is látja, hogy ennek a kijelentésnek nagyon is sok valóságalapja van. Ami érdekes, hogy az amerikai nyilatkozat sem a milíciák kiképzését kifogásolta, hanem azt, hogy ezen keresztül Irán térségi befolyása erősödik.
Leon Panetta kijelentése kifejezetten az iráni jelenlét erősödését kifogásolta, de azt láthatjuk, hogy az amerikai félnek valójában fogalma sincs arról, hogy Irán nemrég kezdett lakossági milíciák szervezésébe, vagy már régóta működnek ezek a csoportok, csak a szervezés üteme erősödött.
Az egyértelmű, hogy az Egyesült Államok a NATO tagállamok, valamint Katar és Szaúd-Arábia bevonásával képezi az országot kezdetben destabilizáló terrorista csoportokat (amiatt csak kezdetben, mert már közel egy éve a NATO tagállamok alakulatai harcolnak Szíriában). Ezt követően fel meri róni Iránnak, hogy a lakosság védelmére milíciákat szervez!
Mondjuk ki bátran, az amerikai külpolitikát az bántja, hogy - egy-két szerencsétlenen kívül - terroristának nem sikerült beszervezni senkit, akinek szír állampolgársága van, viszont a lakossági milíciák gomba módra szaporodnak. Afelől sem lehetnek kétségeink, hogy ha az országban jelen lévő iráni különleges alakulatok lakossági milíciákat szerveznek, az a művelet elsősorban a síita lakosság védelmét szolgálja.
Ezek a vallási alapon szerveződő milíciák pedig közvetlen Hamenei ajatollah parancsait követik. Ez az, ami az amerikai felet igazán aggasztja - mert az ajatollah parancsait követő fegyveres csoportoknál nem tudnak elérni semmit pénzzel és megvesztegetéssel.
Molnár István


A katonai konfliktus túllépte Szíria határait


A fegyveres szíriai lázadók ellenségeket szereztek maguknak a szomszédos Libanonban: a felkelők néhány libanoni embert hurcoltak el túszként, köztük van az egyik siita vezér fia is. Válaszként azok elfogtak több mint 20 szíriai lázadót, és most követelik honfitársaik szabadon bocsátását, azzal fenyegetőzve, hogy elfognak Libanon területén tartózkodó minden ellenzékit.
Ez komoly aggodalmat váltott ki, hogy ebben az országban is kirobbanhat a polgárháború – az egymással hagyományosan szembenálló siiták és szuniták között. Szaud-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emirátusok hatóságai felszólították állampolgáraikat, hogy sürgősen hagyják el Libanont.
ruvr.ru

Kadarkúti Égi Üzenetek 156. Mennyei Atya: Az ember és feladata a megigazulás előtt

ÉGI ÜZENETEK
2012-08-14
Mennyei Atya: Az ember és feladata a megigazulás előtt
Mennyei Atya: Drága Gyermekeim! Nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Az előző alkalmakkor a megigazulásról beszéltünk és arról, hogyan működik a Szentlélek az igaz emberben. Most arról lesz szó, hogy milyen az ember a megigazulás előtt és milyen feladatai vannak.
Abból a tényből, hogy Isten a megigazuláskor minden bűnötöket eltörli, arra lehet következtetni, hogy előtte bűnösök voltatok. Nem úgy kell elképzelni, hogy ma mikor már megigazult állapotban vagytok egyetlen bocsánatos bűnt se tudtok elkövetni, ugyanis gyarlók és gyengék vagytok. De ilyenkor már súlyos bűnről szó sem lehet és a bocsánatos bűntől is nagyon óvakodtok.
Tehát, ha meg akarjuk vizsgálni, hogy milyen az ember a megigazulás előtt, akkor megállapíthatjuk, hogy alapvetően bűnös. Nem törődik a tízparancsolattal, hol egyik, hol másik parancsot sérti meg, lelkiismerete alszik, nincs benne bűnbánat, nincs a kegyelem állapotában. De mivel neki is van szabad akarata, nemcsak rosszat, hanem jót is tud cselekedni. Erre mondok egy példát az életből.
István 50 éves jólszituált férfi, egy sikeres elektronikus játékokat gyártó cég igazgatója. Magánélete kifogásolható, folyamatos házasságtörésben él. Egy fiatalasszonyhoz jár, aki korban a leánya lehetne. Vallásos felesége eltűri ezt az állapotot. Különben Istvánt mindenki szereti. Nem fösvény. Beosztottjainak jó fizetést ad. Minden dolgozójához van egy-két kedves szava. Munka után otthon mindig valami apró figyelmességgel lepi meg a feleségét. Türelmesen leül beteg anyósa ágyához, hogy egy kicsit elbeszélgessen vele. Szomszédaival barátságos. Ő nem hisz Istenben, nem jár templomba, de tiszteletben tartja felesége vallásos meggyőződését. Abba se szól bele, hogy két fiukat a hitre nevelje.
A másik bűne a szerencsejátékokhoz való ragaszkodás. Rengeteg lottószelvénnyel játszik, hogy még jobban meggazdagodjon. Tehát István hitetlensége, kicsapongó élete, megkötözöttsége elég bűn ahhoz, hogy ne legyen a kegyelem állapotában, súlyos bűneivel a tágas, széles úton haladjon. Az előbbi esetből láthatjátok, hogy a bűnben élő ember saját akaratának természetes erejével, Isten kegyelme nélkül is tud jót tenni. Azért, mert valaki bűnben él, nem következik az, hogy minden cselekedete bűn. Visszatérve Istvánhoz, ne hogy azt higgyétek, hogy az ő nagylelkűsége a beosztottjai felé, kedveskedése a család és a szomszédok felé elegendő az üdvösségéhez! Amíg nem szabadul meg súlyos bűneitől, a kárhozat felé halad. Az ilyen jónak látszó, de halálos bűnökben élő felebarátaitokért imádkoznotok kell. Majdnem mindegyiketeknek van ilyen a családjában, rokonságában, szomszédságában. Harcoljatok a megtérésükért!
Ezután nézzük, mi a feladata az embernek a megigazulás előtt. A megigazulásban Isten a kezdeményező. Ő szólítja meg kegyelmével az embert. Csak ezután tud az ember hinni és tud a megigazuláshoz szükséges jócselekedeteket végezni. Én, Mennyei Atyátok szeretettel figyelem a bűnben élő teremtményeimet és tervbe veszem, hogy megigazultakká tegyem. Személyenként más és más kegyelemmel közelítem meg őket. Figyeljétek, gyermekeim, az életből merített példát. Egy középkorú asszonyról, Jolikáról van szó. Születésekor nem kellett az édesanyjának, és intézetbe adta. Természetesen nem lett megkeresztelve. A közösségben megtanulta a harcot, hogy csak a nagyszájú, követelőző emberek maradna a felszínen. 18 évesen kikerült az életbe, Isten nélkül, valláserkölcsi alap nélkül. Szép volt, csinos volt, hamar észrevették a férfiak, és kihasználták. Egyiktől teherbe esett. Összeköltöztek, polgárilag össze is házasodtak. Három gyermekük lett, egy fiú és két leány. Kapcsolatukon nem volt áldás, úgy éltek, mint kutya-macska: veszekedés, verekedés, káromkodás. A férj ivott és nőkkel foglalkozott. Hamarosan otthagyta a feleségét a gyerekekkel. Jolika takarítónői állást kapott egy bölcsödében. Sokat dolgozott, ideges volt és elégedetlen. Saját gyermekeit az utca nevelte meg az iskola. Volt egy munkatársnője, egymást váltva takarítottak. Összebarátkoztak. Erzsi meghívta Jolit, hogy beszélgessenek egy kicsit. Ő egyedül élő leány volt és mélyen vallásos. Jolinak csak kerekedtek a szemei a sok Jézus, és Szűz Mária kép láttán, a virágokkal díszített házioltár előtt. Az asztalon egy kinyitott imakönyv és egy rózsafüzér hevert. Mikor leültek, Joli elmondta, hogy egyszer az intézettel elmentek kirándulni Pécsre és ott a nevelő bevitte őket egy templomba. Bizony nem is gondolta, hogy lakásban is lehet ilyen sok szentkép, szobor. Erzsi próbált Istenről beszélni neki, de süket fülekre talált. Ezután előjöttek a mindennapi kis gondjaik. Ettől kezdve némelykor meglátogatták egymást. Telt-múlt az idő, a fia megnősült, a lányai is kirepültek, élettársakat találtak maguknak. A fiával és családjával lakott egy bérlakásban. A fia se volt megkeresztelve és egy vallásos családba nősült be. A fiatalasszony bánatára csak polgári házasságot kötöttek. Két unokája született nagy örömére. Szerette őket, segített ellátásukban a kis menyének. Csak a fiával volt nehéz kijönnie, mert hasonló természete volt az övéhez. Így aztán lépten-nyomon káromkodott.
Én, Mennyei Atyátok nem bírtam tovább nézni ezt a hitetlen, bűnös életet és beavatkoztam. Jolika egyik nap rosszul lett, erős gyomorfájás, hányás, szédülés fogta el. Megijedt és elment az orvoshoz, aki daganat gyanújával kórházi kivizsgálásra küldte. Hetek múlva kiderült, hogy előrehaladott gyomorrákja van, áttétekkel a beleire és a tüdejére. Végtelenül elkeseredett, ordított, káromkodott, szidott Engem, akit nem is ismert. Zokogva mondta el a rossz hírt Erzsikének. Ezt a barátnőt használtam fel kegyelemként. Elment hozzá, vigasztalta, órákig beszélt Rólam, Jézusról, a Szűzanyáról, a szenvedés érelméről, a csodálatos gyógyulásokról. Joli ámulva itta a szavait. Máskor is felkereste, akkor a halálról szólt, amelytől nem kell félni, mert csak egy átmenet az igazi világba, és elmondta, hogy a Mennybe csak a megkereszteltek juthatnak be. Megmagyarázta, hogy mit jelent a keresztség, Isten gyermekévé válik az ember aki minden bűnét letörli. Erzsike így szólt a már ágyban fekvő, súlyos beteg Jolihoz: –Itt az idő, hogy megkeresztelkedj. Elhívhatom a plébános urat? –Igen, hívd el! Mielőtt meghalok Isten gyermeke akarok lenni. Ezt úgy mondta, hogy ömlött a könnye. Eszébe jutottak paráznaságai, káromkodásai és minden bűne. Még aznap elment hozzá a pap és megkeresztelte, megáldoztatta. Attól kezdve nem káromkodott, nem szólt vissza fiának, csak mosolygott. Fájdalmai egyre nőttek, rohamosan fogyott, pelenkázni kellett, semmi étel nem maradt meg benne. Erzsitől kapott egy szentképet: töviskoronás Jézus, azt szorongatta a kezében, még a korházba is, ahova a mentő bevitte. Hófehérre mosott lelkével, szívében Istenszeretettel távozott az élők sorából, miközben menye és Erzsike fogták a kezét és imádkoztak lelkéért.
Drága Gyermekeim! Joli a szenvedés kegyelmét kapta, mert enélkül elkárhozott volna. Van olyan bűnös, akit egy zarándokúttal érintek meg, van, akit egy buzgó közösség imáival. A megigazuláshoz nemcsak kegyelem kell, hanem hit is, mégpedig az evangéliumi kinyilatkoztatásokban vetett mély hit. De nem elég elhinni, ami a Szentírásban van, hanem aszerint kell élni, betartva a parancsokat. Azt mondja az Úr Jézus a hegyi beszédben (Mt 7,21). „Nem jut be mindenki a Mennyek Országába, aki mondja Nekem: Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti Mennyei Atyám akaratát.” A hit mellett a megigazuláshoz szükséges a többi erények gyakorlása: a remény, az Istenszeretet, a bűnbánat. Isten csak akkor törli el a bűnös ember bűneit, ha megbánja, csak akkor tudja az ember megbánni a rosszcselekedeteit, ha szereti Istent.
Drága Gyermekeim! Segítenétek-e nekem a megigazulás előtt álló bűnös gyermekeim megmentésében? Itt állunk előttetek Szent Fiam és Én. Hogy az egész Szentháromság jelen legyen, hívjátok Szentlelkemet: „Jöjj el Szentlélek…” Már itt is van emberalakban, fehér szárnyakkal és a kezében egy aranytál egy magasan lobogó lánggal, ez az Ő szeretetlángja. Végigmegy köztetek, és mindannyiatok szívét felgyújtja nagy felebaráti szeretetre. Jézus kezében Szent Vérrel teli kehely van, a Szívsebéből való. Én, a ti Atyátok egy nagy átlátszó gömböt teremtek elétek, olyan, mint egy óriási szappanbuborék. Van rajta egy ajtó. Először beszáll az Úr Jézus, a Szentlélek a lángjával, majd ti egyenként, egymás után és legutoljára Én. Isteni erőmnél fogva felemelkedünk a földfelszín fölé, és egy kertes ház fölött megállunk. Anya és felnőtt lánya a kerítésnek támaszkodva abbahagyják a kapálást és hívják a  szomszédasszonyt, aki szintén a kertjében dolgozik. Suttogóra fogják a szót: Hallotta mi történt a Jóskával, a szembe szomszéddal? 20 milliót sikkasztott a vállalatnál, ahol főkönyvelő. Ha ezt csinálja egy ilyen finom, tanult ember, akkor mit várjunk egy betanított munkástól? Holnap bilincsbe verve viszik el a rendőrök. Megsúgom nektek, Gyermekeim, hogy ez pletyka, rágalom. Valóban az egyik irodai dolgozó valami kisebb csalást elkövetett, de Jóskának semmi köze hozzá. Gyermekeim, ez a három asszony halálos bűnt követett el: rágalmazott. Ezenkívül még sok egyéb bűn van a fülük mögött. Segítsetek rajtuk, már rég elvesztették a megszentelő kegyelmet, a kárhozat veszélye fenyegeti őket. Most a gömbbel leszállunk a kertjükbe. Lépjetek ki belőle mind. Szépen, összeszedetten imádkozzátok el értük a „Miatyánk”-ot. Szentlelkem egyenként odalép mindhármukhoz, és lángjával értelmüket megvilágítja és mély bűnbánatot kelt bennük. Rádöbbentek, hogy rágalmaztak és eszükbe jut a többi elaltatott bűnük. Mind a hárman letérdelnek és hullik a könnyük. Az Én Szent Fiam kelyhével odalép eléjük, ujjaival belenyúl a Vérbe, és mindegyiküket megöntözi, megtisztítja, és így szól hozzájuk: „Álljatok fel, kicsinyeim, mert megbocsátottam nektek, ne vétkezzetek többet. Az Én Szent Vérem, a ti könnyeitek és az Én kedves engesztelőcsoportom imája tisztított meg benneteket bűneitektől.
Köszönöm Engesztelő Gyermekeim, hogy segítettetek Nekem, Atyátoknak e 3 lélek megigazulásában. Viszonzásul, most hogy megint a helyeteken ültök, körbemegyek, megölellek és egy nagy szemet rajzolok homlokotokra, azt kifejezve, hogy nyitott szemmel járva vegyétek észre a bűnösöket magatok körül és imádkozzatok értük, hogy megtérjenek. Megáldalak benneteket a felebaráti szeretet kegyelmével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

Sánta János: Beszélő Isten

Könnyű elkönyvelni, hogy Isten hallgat, mert nem segít olyankor, amikor szerintünk kellene. S ha ez a gondolat elhatalmasodik, akkor kijelenti az ember, hogy aki hallgat, az valójában nincs is.
Hangzavaros világunkban elveszítettük az igazi szó iránti érzékünket. Vagy mégsem? Beszélő képességünk óriási titok. Ha valaki némán közelít hozzánk, az félelemmel tölt el, hiszen nem tudjuk, mire készül. Kisebb baj, ha valaki távolról kiabál, mint aki közelről hallgat.
Isten beszél mindabban, amit készen kaptunk. A teremtett világ dolgaiban. Azért beszél, mert nem születhettek önmaguktól. A kutatók az anyag egyre apróbb részecskéit figyelik, s egyszer csak azt veszik észre, hogy eltűnik az anyag, de ott marad valamilyen érthető összefüggés.
A felelőtlenebbek kijelentik, hogy íme, itt van az a pillanat, amikor a semmiből magától megjelenik az anyag. Önmagát hozza létre. A felelősebbek viszont azt mondják, hogy az anyag láthatatlan változata nem azt jelenti, hogy nincs anyag, hanem azt, hogy gyengék a mérőeszközeink.
Mindez csak egyetlen mozzanat ahhoz, hogy észrevegyük annak a beszédét, aki állandóan szól hozzánk. Egyetlen atomban, egyetlen növényben, de végül is Jézus Krisztusban.

 
ASSUMPTA EST MARIA IN COELUM, LAUDENT ANGELI.