2013. szeptember 15., vasárnap

Egy elfelejtett katasztrófa

Kritikus szintet ért el a fukushimai katasztrófa mértéke. A fejlett nyugati világ, ahol állítólag soha semmi baj nem történhet, ahol minden high-tech, ahol minden csak a modernizációról szól, mélységesen hallgat arról, mi zajlik Fukushimában. Az orosz geológusok és mélytengeri kutatók, akik az Északi-sark vizsgálatával foglalkoztak, fél évvel a katasztrófa előtt figyelmeztették Japánt, hogy készüljenek fel egy hatalmas katasztrófára. A világ söpredékének számító kapitalista világrend természetesen mindenhatónak hitte magát ez esetben is. Az eredmény most kezd kibontakozni.
Annak idején egy szakmérnökkel elemeztük az eseményt, aki azt mondta, szinte elkerülhetetlen, hogy az atomreaktor előbb-utóbb felrobbanjon. Egy szinte hűtés nélküli elszabadult nukleáris folyamat lett belőle, amely végkifejlete minden valószínűség szerint végül a robbanás lesz. 
A reaktor hűtése összeomlott, átfolyó vízzel hűtik, amely szabadon folyik szét a tengerbe, talajba. A Csendes-óceán vize már így is fertőződött, de az újabb mérések szerint a sugárzó víz már elérte a talajvíz réteget, és a víz sugárszennyezése sokkal gyorsabban zajlik, mint azt előre gondolták. 
A Tepco vállalat, amely a reaktor működtetője, szó szerint közölte, hogy a folyamat kicsúszott az ellenőrzésük alól. Már nem képesek befolyásolni az ott történő dolgokat. 
Azért egy pár szó erejéig valóban meg kell állni az egész történet mellett. Egy ország vezetését figyelmeztetik előre, hogy egy nagyon komoly katasztrófával kell szembenézniük. Persze a reakció pontosan olyan, mint a botcsinálta katasztrófa filmeken, nem hiszünk nekik, csak ijesztgetnek (különben is csak oroszok - mondaná a bunkó), az eredmény pedig ugyan az, mint az amerikai tucatfilmeken, jön a nagy bumm, a sok halott. Van ennek az egész történetnek bármi tanulsága? Konzekvenciája? Van!
Elsősorban az, hogy a kapitalista a legnagyobb tetves féreg a világon. Mert semmi más nem érdekli, mint az, hogy egy ipari létesítményből hány dollárt tud kicsikarni, és azt a végsőkig elhúzni. Ugyanígy igaz az is, hogy egy embert meddig lehet nyúzni, hogy egy országot a végletekig hogyan lehet kizsigerelni. És ha baj van - a demokrácia jellemzője - majd jól másra mutogatunk. Ismerős ugye?
A minimum az lenne, ha az összes érintett vezető mostantól csak reaktorvizet ihat. Mert az ugye egészséges, javítja az ellenálló képességét a szervezetnek. Hány ember hal meg évente hasonló okok miatt? 
A végső konzekvencia a következő: valamennyi kapitalista férget irányított, közhasznú munkára kell küldeni – valami jól koncentrált helyre -, és szociális rendszert bevezetni. Ennyi és semmi több, de ez alapjában véve egy elég komoly következtetés. Mert csak egy ember központú, szociális világ az, amely hasonló esetben nem törődne a haszonnal, hanem azonnal elkövetne mindent a lakosság érdekében. Ember központú csak a szociális rend lehet, a kapitalista soha. Azok kizárják egymást, örökre és megváltoztathatatlanul. 
Kemény Gábor

Videotudósitás a Döbrögi rezidencia körüli demondtrációról

Merthogy ne feledkezzünk ám meg arról a körülményről, hogy a Nemzet Patkánya Cinege-utcai rezidenciájának mindkét járata előtt otthonvédők táboroznak. Folyamatosan! Éjjel-nappal!
Folyamatosan emlékeztetve Döbrögit: IDEJE VÁGNI A CENTIT!
Ezzel együtt természetesen a többi maffiacsalád felé is demonstrálva: IDŐ VAN FIÚK! IDEJE CSOMAGOLNI!
 


Köszönöm mindenkinek az aggódást.
Nem elkeseredés, nem düh. Megfontolt, és megígért továbblépés ez a harcunkban.
Már nem az a kérdés, hogy megteszem-e, hanem hogy hányan teszik meg ugyanabban az időben, vagy előtte akár titokban is.
Mire, vagy kire várunk?
Megetttünk már mindent, amit csak tehettünk.
Jogilag, politikailag, nyomásgyakorlással. Nem jutottunk előre.
Hát most megmutatjuk, hogy nincs tovább.
Egyesek szerint ez lesz a : “Végtörlesztés Görög módra!”
Az hogy meddig maradok bent, az csak rajtatok múlik.
Hajrá!
Póka László

Újabb fejlemény:

A jó hír az "Eseménnyel" kapcsolatosan, hogy készen áll megtörténni, amint az új Nemzetközi Bíróság megkezdi működését (az ENSZ Nemzetközi Bírósága Hágában az összeesküvés irányítása alatt áll és megszűnik).

A további jó hír az, hogy az új Nemzetközi Bíróság hamarosan indul a következő néhány napon belül. Ahogy működni kezd, a nagyjából 40.000 összeesküvés bűnöző tömeges letartóztatása (az "Esemény") bekövetkezik. Ez lesz az egyidejű Globális Pénzügyi Újraindítás és a Jóléti Alapok kibocsátásának ideje is.

Hírforrás: http://nesaranews.blogspot.hu/2013/09/this-is-what-you-should-postabout-rv.html

Fordította:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/
nesaranews.blogspot.com