2012. november 2., péntek

Hogy kik is a háttérhatalom?

Azok, akik háború ellen demonstrálnak, miközben a legnagyobb
háborúkba hajszolják az emberiséget, ők akik az atom energia ellen tiltakoznak miközben bevetik az atombombát, azok akik forradalomra uszítják az embereket és a legbrutálisabban verik le őket, ők bélyegzik meg az önkényuralmat, miközben náluk kegyetlenebb diktátor még nem uralkodott az emberiség felett. Ők nem mások, mint a Nemzetközi Szabadkőművesség.


Gondolom mindannyian tudjátok, hogy ami most megy az csak egy látszat, és messze áll a valóságtól. Itt nincs sem demokrácia, sem jólét. Csupán a bankok és azok mögött álló háttérhatalom. Ők azok akik a
kormánynak diktálnak, az ő javaslatuk szerint dől el az adó mértéke, és az emberek megsarcolása. A bankok által nagyon preferált svájci-frank hitel miután bedőlt, több ezer és tízezer családot költöztettek ki.
Körülbelül 200-220 ezer embert lehetne kiköltöztetni bármelyik pillanatban ha a hivatalosok úgy "akarnák", a banki uzsora miatt. Bár a kormány harcot hirdetett a bankok ellen, valójában szoros együttműködés zajlik. Az EU a központosítási politikája szerint először egy közös EU-s bankot szeretne, majd egy közös politikát, végül az Európai Egyesült Államokat. Ezt szeretnénk? Ébredjetek már fel!

Sajnos a magyar ember kezéből elvették a termőföldet, tehát a komplett mezőgazdaságot. Nemrég indult csődeljárás a Gyulai Húskombinát ellen, mi ez ha nem tudatos szétverése a mezőgazdaságnak?! A magyar paraszt kezéből kivették a nemzet megélhetési forrását, így azok nincstelenként a városba kellett menniük munkásnak, hogy megtudjanak élni. Pedig a régi falusi élet nem tartalmazott annyi káros dolgot, mint a mai modern városok. A nyugati filmekben, de legfőképpen az amerikai filmekben a káros felfogást, és a rossz lelkületet hirdetik. Azt, hogy legyél fent hajnalokig, idd magad részegre, és közben szexelj, bulizz. A fiatalságot akarják tönkretenni, hogy a következő generáció már könnyen szelídíthető legyen. RAJTUNK MÚLIK A JÖVŐ! Ébredjetek!

A rossz példamutatásnak köszönhetően egyre csökken az Európai civilizáció népessége az elmúlt 5-10 évben. Az áldott állapot szégyen és teher lett (terhesség), és a melegség illetve leszbikusság erénnyé, és
említendő dologgá vált. Hiszen miért is vonulgatnak ők a fővárosban? Mert olyan dicső dolog? Ha ők melegek és leszbikusok, akkor ne kürtöljék szerte a világban! Legyen az ő titkuk. Mi, normális emberek nem
kérünk belőle. A hivatalos kormány még ha nem is szóban, de tettileg támogatja ezeket, hiszen a média is szinte csak erről szól. A züllesztésről. Már a magyar oktatást is lezüllesztették arra a szintre, hogy akik
kikerülnek az iskolából, nincs semmi tudásuk, csak az elavult akadémiai tudást."Mindent egyformán kell tanulni, mert általános műveltséget ad" című ostobaságot, mely nem állja meg a helyét. Hiszen ki tudja a való
életben, hogy mennyi az Oxigén 2p kötési energiája? Megkérdezek 2 orvost, 2 mérnököt, 2 ügyvédet, hogy mennyi az értéke, szerintem 6-ból 1 ember tudná a választ. Vagy még ANNYI sem. "Soha nem tudhatod,
mikor lesz rá szükséged....." dehogynem, akkor ha a barátok előtt akarsz villogni. Viszont azonkívül sehol. Ezt a lexikális tudást akarják a fejekbe beleültetni, hogy minél jobban leterheljék az embereket. Mi ez ha
nem tudatos tönkretétele az oktatásnak? 24. óra, az utolsó előtti pillanat!
Az oktatási államtitkár (Hoffmann Rózsa, még a neve is magyaros nem?) egyre pocsékabb törvényeket hoz. Mi szükség lenne arra, hogy a diák délután 3-ig, 4-ig az iskolában legyen? Miért számít üresjáratnak az, ha a diák nem az iskolában van? Hiszen ott csak a semmit tanulja, de hogy hogyan kell sütni, készíteni, alkotni valamit azt már nem. Régen még volt technika óra, az azóta lecsökkent heti 1 órára. De a többi tantárgy növekedett. Hisz mi másra van szüksége egy 12 évesnek, mint a matematikára, és az irodalomra! "Erre nincs idő, mert haladni kell az anyaggal! Mindjárt itt az érettségi...." Szóval mire is nincs idő? A világ megismerésére ? A gyerekekkel való beszélgetésre?  A világ helyzetéről való elmélkedésre? Hogy miért zajlanak dolgok, és IGAZÁBÓL mik állhatnak a háttérben, hogy milyen csodálatos is az Univerzum és a világ ......Pont erre nincs idő, mert "apró betűs részeket" magoltatunk be, hátha azt kérdezik majd a felvételin, vagy egy eszelős valaki?
(FORRÁS: http://vilaghelyzete.blogspot.hu)

A fiatal korosztály az a része, aki gondolkozik és nem csak béget, tudja, hogy erre az akadémiai tudásra nincs szükség. Ha netán szükség lenne rá, elég egy kattintás és ott a válasz. Ezt teljesen felesleges bemagoltatni a kedves tanítónak.

Hallgassátok végig a videót:

ÉBRESZTŐ! 24. óra, az utolsó előtti pillanat!

A másik legkétségbeejtőbb helyzet az élelmiszeripar területén van. Mivel már említettem, hogy a mezőgazdaságot lassan szétverik (vagy már szétverték), ezért az olcsó nyugati v. kínai selejt itt landol
Kelet-Közép Európában. A TESCO jóságos gazdaságot tejet árul nekünk, ami az életben nem látott tehenet, meg olyan kenyeret ami lisztet nem látott. (Állítólag már madártollakból is készítenek lisztet, és abból
kenyeret. Egészséges nemde?!) Ehhez jön a sok adalékanyag, emulgeáló szer, mesterséges cukrok, vegyszerek sora. Erre jó példa az ászpártám. A mai napig nem hivatalosan kijelentett tény, hogy rákot okoz.
Pedig a vizsgálatok szerint igen. Erről is hallgatnak mélyen. Pedig ez csak 1, a rossz közül. Ott a másik nagy rossz, a gyors étel. A McDonalds, a KFC, a Pizza Hut és társai. Mindenhol találkozol velük, még a legszegényebb afrikai városokban is van McDonalds, illetve Coca-Cola. Hisz mi más kell oda. A nyugati filmekben is ezt akarják erőltetni, hogy "felejtsd el az otthoni ételt, egyél gyors ételt"! A sztárok kólát, Fantát, Spritet isznak (vagy alkoholt), és gyorséttermekben esznek. Ezzel tudatosítva a fiatalokban, hogy az amerikai életmód és kultúra a legjobb, és költözzetek oda vagy majmoljátok. Hisz mennyi és hány póló van hazánkban, amelyiken szerepel az amerikai zászló? Nincs olyan ember az utcán, akin nem szerepelne a lobogó. Bezzeg olyan embert elvétve látni szökőévenként az utcán, akinek a pólóján magyar zászló lenne!

Ha ezek közül egyiket sem hinnéd el, kérlek járj utána, olvasd át a szükséges olvasmányokat. Megfogsz lepődni, garantálom!


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/1953-a-hatterhatalom-munkassaga

Harc a szalamandrákkal

Sajóvárkony azzal véste be magát Magyarország történelmébe, hogy Mekcsey Istvánt, Eger hős alkapitányát itt verték agyon a jobbágyok adószedés, rekvirálás miatt alig fél évvel a várostrom után. Egyébként egyszerű falu volt mindaddig, amíg a szomszédos Ózdon beindult a vaskohászat, és végül az újonnan keletkező város be is nyelte – mármint névleg, mert igazából kimaradt mindennemű városiasodásból, és megmaradt falunak. Illetve hát jó lenne, ha falunak maradt volna meg, mert a sorsa az utóbbi húsz-harminc évben sokkal lesújtóbban alakult: lényegében cigánytelep lett, mint egyre több és több település akár a környéken, akár Borsodban, akár Kelet-Magyarországon.


Karel Capek méltatlanul feledésbe merülő kiváló cseh (egyébként zsidó) író rendkívül jó és elolvasásra feltétlenül érdemes könyve, a Harc a szalamandrákkal arról szól, hogy egy újonnan színre lépő faj, a szalamandra fokozatosan teret nyer mindenhol, a világot a maga képére és hasznára alakítja, és végül teljesen tönkreteszi. Az író nyilván nem a cigányokra gondolt – bár ki tudja -, de akaratlanul is telibe találta azt, ami egyebek között Borsodban, illetve hát mind nagyobb területeken folyik.

Még nem találkoztam olyannal, aki nem képzelte volna magáról, hogy ő ismeri a cigányokat. Pedig legtöbben dehogyis ismerik. Alighanem én sem. Csak azok ismerik, akik a legközvetlenebbül ott kénytelenek élni az elcigányosodott lakókörzetben. „Ha itt élnél, már nem élnél” – valami amerikai akciófilm szlogenje volt ez, de telibe találja a Sajóvárkony-feelinget.

Várkonyi kísérőm, Misi is elkötelezett lokálpatrióta létére már átköltözött Ózd egy viszonylag jobb részébe. Belefásultan mutogatja a romokat, a vigasztalan, elhagyott csatatérre emlékezető utcákat. Szemrehányóan magyarázza, hogy nem lett volna szabad hagyni, ami történt. Sajóvárkony a virágkorát az 1920-30-as években élte, amikor a vesztes háború és Trianon után a fokozatosan életre kelő és a revansra készülő országnak szüksége volt a vasra, és a környék lendületet kapott tőle. Igen ám, de az ötvenes években a még újabb vaskonjunktúrában már erőltetett, inorganikus idetelepítések következtek, jelentős hányadban szabolcsi és egyéb cigányokkal segédmunkásnak, és az egyébként színmagyar, egészséges község lényegileg változott meg. aztán 1990-től kezdődően végképp megroppant. Jelenleg úgy tűnik, végleg.

Megkérdeztem Misit, szerinte mit lehetne tenni. Azt mondja, hogy a romokat mind el kellene dózerolni, a félig romokat is, minél többet. Ami van, az legnagyobbrészt bárcsak ne lenne, és annál már az üres mező is jobb volna. Aztán a megmaradó kis mag már könnyebben életképesebbé tehető szerinte, és jobban jönnének befektetők, gazdálkodók.

Meghagyom ebben a hitében, hiába hogy kilátástalan ez a verzió is. Egyébként hátha neki van igaza, adjuk meg azt a parányi esélyt a gazdasági, jogi, szociális, politikai és ki tudja milyen akadályokkal szemben. Egyedül a templom felújítása 38 millióba kerülne, pénz pedig egyáltalán nincs. Hiába, hogy a templom nem közvetlen gazdasági tényező, de talán tényleg azzal kellene kezdeni, mert ha nincs centrum, akkor semmi sincs.

A helybeli politikusok, város”vezetők” őszintén szólva magasról tojnak az egészre. Nincsenek megoldási ötleteik, de nem is erőlködnek vele. Inkább megkeresik – azt bezzeg megtalálják! -, hogy hogyan lehet hasznot szedni a helyzetből. Cigánytámogatásra mindig van központi és uniós pénz, és abból a kezelők, vagyis a helyi ”vezetők” szépen tudnak lecsipegetni.

Misi óvatosan megpendíti, hogy a közelben működő General Electric összeszerelőüzemre alapozva hátha meg lehetne próbálkozni a leválással, mint Berente Kazincbarcikáról, és akkor volna Várkonynak saját adóbevétele. De hát ez itt és most már sci-fi, és különben is akkor Ózd húzhatná le a rolót órákon belül. Úgyhogy már az ötlet is szomorú.

Arra a kérdésre, hogy a cigányokkal mit kezdene, határozatlanul vállat von, és olyasmiről beszél, hogy meg kell szabadulni tőlük valahogyan.
Hát éppen ez a bukfenc. Mert a cigányoktól nem Várkony szabadul meg, hanem mások a sajátjaiktól igyekeznek megszabadulni, és például akár éppen Sajóvárkonyra. Kicsiben Ózdon belül a más részekből, nagyban pedig más vidékek Ózdra. Ez a tili-toli jól megfigyelhető. De már túl sokáig nem mehet így, sorra elfogy a mozgástér, és csak a besatírozható területek növekszenek, nevezzük így szelíden. A fizikai pusztulás forgatókönyve meglehetősen ismert. Lerombolnak, lebontanak maguk körül mindent. Végül a saját házaikat is. Ez a megélhetésük, ez a táplálékuk. Megeszik a környezetüket, a gazdatestet. A látványból elemi erővel értelmet nyer a radikális nemzeti zsurnalisztika egyik közhelye, hogy a cigányság biológiai fegyver. Hiszen a hatása végül nem különbözik mondjuk a nehéztüzérségétől.

A maradék magyarok leginkább öregek, akik ottfelejtődtek. Bezárkóznak, magas kerítéseket húznak fel, leeresztve tartják a redőnyt, üvegcserepeket cementeznek a kerítésük tetejére bemászás ellen, és félnek. Egyéb cselekvési lehetőségük nincs. Sőt már elköltözni sem tudnak úgy, mint azok, akik tíz vagy inkább húsz évvel ezelőtt sikeresen elmenekültek, mert a házukért ők már nem kapnak pénzt, hiszen ki akarna pont itt ingatlant venni. A csapda már bezárult. Sajóvárkonyon is, egy egész sor környékbeli és távolabbi községben is, alighanem már Ózdon is, a tendencia pedig mélyülő és táguló.

Freca


Tiszabőn megszűnt az igazságszolgáltatás!


Tiszabő
Már csak papíron léteznek a törvények a tiszabőiek számára, hiszen nincs, aki betartassa őket. Milyen ma az élet egy olyan faluban, amelynek a lakossága 85%-ban cigány?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Elkeseredett lakók: „magunkra hagy a rendőrség a bűnözőkkel”
Azt gondolnánk, hogy a tiszabői közbiztonságról, a faluban uralkodó állapotokról már aligha lehet sok újat elmondani. Aztán mindig jön egy-egy újabb eset, és mindig újrafogalmazódnak az indulatok is. Újból és újból bebizonyosodik: Tiszabő tisztességes lakóinak helyzete egyre elkeserítőbb…
Teljesen magunkra hagy bennünket a rendőrség a bűnözőkkel… — panaszolta a telefonban egy elkeseredett férfihang Tiszabőről a napokban. — Betörtek éjszaka hozzánk. Ötven tyúkot és nyulakat vittek el. Nem első eset volt már, de a bűnösök rendre büntetlen maradnak!
Esőre hajló időben ácsorgunk a Bellán család tiszabői portája előtt. Az udvarban fél tucat dühös kutya acsarog, Bellán József azt mondja: van köztük, amelyik még neki, a gazdának is nekimegy. A tyúk- és nyúltolvajok mégis sikerrel jártak április 26-án hajnalban.
Reggel öt órakor már tárva-nyitva találtam az ólakat — meséli értetlenkedve. — Bejelentettük a rendőrségre a dolgot, és hat órakor ki is jött egy kéttagú járőr. Tíz percig voltak, szétnéztek, aztán azt mondták, nem találtak helyszínelésre alkalmas nyomokat, és távoztak.
— Úgy tudjuk a rendőrségtől, hogy még tanúkutatást is tartottak…
Nem szóltak ők itt rajtunk kívül senkihez! Senki nem tud a környéken ilyenről… Kérdeztem a rendőröket, hogy miért nem hoznak kutyát, mert itt vannak a lábnyomok az udvaron, és megfoghatnák a tolvajokat. Csak legyintettek.
A község kmb-s rendőre május elsején felkereste Bellánékat, és kérte Józsefet: néhány nap múlva majd érte jön, és menjen vele azokhoz a házakhoz, amelyeknek lakóira a sértett gyanakszik.
Hát hogy mentem volna?! — háborodik fel még utólag is az érintett. — Hogy utána majd ránk jöjjenek azok a családok!
Most eltelik majd pár hét, és kapok egy határozatot, hogy felfüggeszti a rendőrség az eljárást, mert nem találja az elkövetőket. Így volt ez korábban is, amikor birkákat loptak tőlünk.
Czakó Kálmán, a falu nyugdíjas exrendőre csak bólint: ez a szokásos „eljárás” a kollégák részéről; felfüggeszteni, aztán, ha majd elérkezik az előírt elévülési idő, meg is szüntetni az eljárást. Ilyen határozatokból már neki is van: fűnyírót, robikapát, mosógépet loptak tőle, és kiürítették a fagyasztóládáját is.
Hunikum.info kommentár: szépen nézünk ki. Ha jól értelmezzük a kialakult helyzetet, akkor a „fölösleges” harcot feladva, az állam kivonul azokról a településekről, amelyek menthetetlenül elcigányosodtak. Ma még „csak” 300 ilyen van hazánkban, de holnap 600, aztán 900, és rövid idő távlatában ki lehet majd tenni a táblát Hegyeshalomnál, hogy Cigány Ősközösség. Az ősközösségi határok kelet felé végtelenítettek lesznek (a rézbőrűek elszaporodási területeinek megfelelően), törvény címén az ököljog lesz az úr, a megélhetés alapjává pedig a rablás és betörés válik, már ha marad még kisebbségi magyar, német vagy tót, akit haza lehet vágni néhány tyúkért vagy egy pár marék gabonáért cserébe.
Gratulálunk az egymást követő kormányoknak ezért!
Hunikum.info – szoljon.hu

Középkori keresztény Európa - Európa fiai II.

Ítélkezés

A látszat borzasztóan csalóka. Ha például egy ötéves kisgyerek a tengerparton kettévág egy gilisztát, akkor mindenki azt mondaná, hogy ez agresszív cselekedet, miközben ha a kisfiú közelében lennének, hallanák, amikor azt mondja: „Te szegényke, most már nem leszel egyedül.” Az ítélkezéssel nagyon óvatosnak kell lennünk, hiszen nem tudjuk, mi van a másik lelkében, nem tudhatom, hogy a másik mit miért csinál.

Bernád Emese: KIK AZOK A MINGLIK?

minglik?
Akiknél sosem ér véget a randikorszak!
 
Bevallom, amikor először meghallottam a mingli szót, első gondolatom Harry Potter volt: a mingliket a muglik rokonainak gondoltam. És bár a minglik is valószínűleg a sárvérűek közül valók, a megoldás mégsem a varázsvilágban keresendő.   
 
A minglik itt élnek közöttünk, csak nem tudtunk róluk. De végre megvolt a névadó, és ország-világ láthatja: megérkeztek! A mingli elnevezés az angol mixed singles vagyis mingles szó magyarosított formája, ami gyakorlatilag a szingli és a párkapcsolati életforma keverékét jelenti. Erről az új jelenségről beszélgettünk Bakos Zsuzsi életmód-tanácsadóval.
– Már olyan nagyon hozzászoktunk a szinglikhez, erre most újabb szót tanulhatunk. Mit takar a mingli elnevezés?
– A mingli gyakorlatilag a szinglinek és a párkapcsolatban élőnek a keveréke. Ahogy a neve is mutatja, ötvözi a két életformát, a szingliét és a párkapcsolatban élőét. A mingli őrzi a függetlenségét, miközben párkapcsolatban él. Ahogy sok más egyébnek, ennek a jelenségnek a létrejöttét is részben a sztárvilágnak köszönhetjük, hiszen a folyton szem előtt lévő, paparazzók és rajongók által üldözött sztárok úgy tudtak egy darabka egyedüllétet teremteni maguknak, ha egyébként is zaklatott életvitelük mellett nem bútoroztak össze a társukkal, vagy a távkapcsolatot választották. A társát nem engedi be bármikor a mindennapjaiba – csak éppen, amikor akarja. A mingli kapcsolatokban éppen ennek az önvédelemnek van fontos szerepe: fáradtan vagy rosszkedvűen, jobb, ha egyedül vagyok, ha még a társam se lát. Tulajdonképpen olyan, mintha a mingli örökké a randevúzás szakaszában élne! Azért Amerikában, ahol a kifejezés megszületett, előfordul, hogy két mingli együtt él – de ott másak a lakásviszonyok, így mindkettőjüknek külön lakrésze lehet. Nagyon fontos, hogy a mingli csak minglivel lehet boldog! Hiszen ha az egyik fél összeolvadósabb párkapcsolatra vágyik, a másik viszont csak mértékkel igényli ezt, akkor előbb-utóbb valamelyikük hatalmas kompromisszumot kénytelen hozni. Szintén lefektetett szabályok a külön kassza és a külön ágy. Ugyanakkor a mingli nő, akinek önálló egzisztenciája és karrierje van, elvárja, hogy a férfi is hozza legalább ezt a színvonalat. A mingli férfi és mingli nő jellemzői hasonlóak.
– Hogyan lesz valakiből mingli?
– A mingliséggel is az a helyzet, mint a szingliséggel. Hangoztatjuk, hogy ez egy önként vállalt életforma, előszeretettel mondogatjuk, hogy saját elhatározásból döntöttünk a szingliség mellett. Én még nem nagyon találkoztam olyan lánnyal, aki egy-két év után is azt mondta volna: de jó egyedül lenni! A mingliséggel is ez a helyzet. Fontos tudni, hogy általában a 35-50 év közöttiek választják ezt az életformát, azok, akik már túl vannak válás(ok)on, párkapcsolati csalódás(ok)on. Ők már nem akarnak felolvadni egy kapcsolatban, nem akarják feladni függetlenségüket. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha többé nem akarnak majd együtt élni valakivel. A mingliséget inkább úgy kell felfogni, mint egy átmeneti állapotot egy újabb komoly elköteleződés előtt. Mert az életről való felfogás életszakaszonként változik. A húszasok még jobban hisznek a hagyományos „legyünk együtt, csüngjünk egymáson” dologban. Ám azt hiszem, aki már túl van több fájdalmas szakításon, elváláson, annak az újrakezdés előtt szüksége lehet egy kis külön térre. Ötven-hatvan éves kor körül viszont újra megnő az emberek igénye arra, hogy ne egyedül éljenek, hanem legyen ott valaki, akihez szólni lehet, akire támaszkodni lehet. Ilyenkor a gyerekek már kirepültek, a szülők egyedül maradnak, természetes, hogy egy biztonsági bázist szeretnének maguk körül tudni.
– Nem lehet, hogy ez is csak egy kibúvó? Egyszerűen csak félnek az elköteleződéstől!
– Az elköteleződés ma már a fiataloknak is nehezebben megy. Éveket lehúznak együtt, miközben a szülőknél laknak (ami még a komoly elköteleződés előtti szakasz). Randizgatnak, keresik önmagukat. Aztán évek múlva összeköltöznek, ami azonban sok csapdát és buktatót rejt. Ha két ember éveken át csak órákat töltött együtt, és alig-alig tudják, milyen a másik reggel álmosan, vagy mennyire szórja szét a holmiját – mindez később komoly konfliktusok melegágya lehet. Szerintem 30 éves kor felett nem kell halogatni az összeköltözést, mielőbb érdemes kipróbálni, megy-e együtt az élet. A minglik tudatosan nem költöznek össze, így elkerülik az együttéléssel járó bosszúságokat. Az én lakásom az én bázisom, beengedlek téged, de csak ameddig én akarom! Amikor találkoznak, mindkét fél igyekszik a legjobb formáját hozni. De ezt már együttélés esetén nem lehet csinálni, mert elfáradnánk. A minglik megpróbálják úgy megélni a kapcsolatot, hogy a legjobbat kapják belőle. Olyan ez, mint egy végtelenített randikorszak!
– Mi a mingliség ismérve?
– A mingliség tudatos választás lehet például egy fájdalmas szakítást vagy egy szerelmi csalódást követően. Lehet mingli egy elvált szülő, aki ezzel az életformával a gyerek privát szféráját is védeni próbálja. Persze az elváltnak is vannak bizonyos szükségletei, amiről nem akar lemondani. Ezt nem nevezhetjük kapcsolatépítésnek, inkább csak kalandozásnak. A mingli igényei másak! Ő kimondja: igen, én téged akarlak magam mellett tudni, tartós kapcsolatot szeretnék, de csak bizonyos feltételekkel. A kapcsolat azonban csak akkor működhet, ha a feltételek mindkét félnek megfelelnek. Van olyan embertípus, aki egy párkapcsolatban hajlamos mindent alárendelni a másiknak azért, hogy jól működjön kettejük viszonya. Ezzel ellentétben a minglik legfőbb sajátossága, hogy nem akarnak túl nagy kompromisszumokat kötni. A saját kényelmi zónájukon belül maradnak, viszont itt megpróbálják a legjobb formájukat hozni, és ugyanezt várják el a társuktól is. Ez csak úgy működhet jól, ha egy kicsit titokzatosak maradnak egymásnak. A mingli kapcsolatra nem ül rá a mindennapok szürkesége, ezért újra meg újra rá tudnak csodálkozni egymásra. És ez akár évekig is működhet így! Kivéve, ha kényszermingliségről van szó. Ilyen kényszermingliség a távkapcsolat, amikor az egyik félnek a munkája vagy az iskolája miatt messzebbre kell költöznie, olyan távolságra, amit nem lehet napi szinten legyűrni. Ebben a helyzetben már nem annyira választott a dolog, hanem a körülmények szabják így.
– Lehet-e már látni, hogy hova fejlődik a dolog? Összeköltözhet-e két mingli, és tudnak-e majd együtt élni?
– Attól függ, milyen fázisban vannak. Ha abban a fázisban vannak, amikor még nem akarnak magukhoz túlságosan közel engedni senkit, amikor még az egyén a legfontosabb, és nem a párkapcsolat – akkor az a jobb megoldás, ha nem költöznek össze. Megpróbálhatják, de elég hamar ki fog bukni, hogy nem tudnak alkalmazkodni. Én úgy látom, kétfelé vezethet a minglik útja. Ha az egyik fél már összeköltözésre, gyerekre vágyik, ám a másik még nem ért el eddig a fázisig, akkor jönnek a konfliktusok. Ha az egyik fél mingli akar maradni, akkor nem fogja megkötni az alkut, és szépen szétválnak az útjaik. A másik véglet: elélnek így bármeddig, és egyiküknek sincs már igénye családra, gyerekre. Tele vannak berögzült szokásokkal, amelyeken nem nagyon lehet már változtatni, viszont ettől még erős lehet a társigényük. A mingliséget átmenetként kell felfogni, amelyből van továbblépési lehetőség. Önismeret kérdése. Mindenkinek tudnia kell, mire van szüksége – és annak mentén kell alakítania az életét. Amíg a mingli úgy érzi, hogy neki ez megfelel, addig ebben fog élni. Ha viszont újra megjelenik az állandó társ utáni igénye, akkor bármikor megteheti, hogy változtat. A mingliség – a szingliséghez hasonlóan – egy trend, amely most hódít. Aztán hogy nem sodorja-e el egy másfajta együttélési forma, azt még nem lehet megjósolni.

Ciki szinglinek lenni? Legyél te is mingli!

Mingli. Az új kapcsolattípus, azokat az embereket sorolják ide, akik nem akarnak megházasodni, sok esetben még összebútorozni sem szeretnének, viszont kapcsolat jöhet, gyerek jöhet. Megérkeztek közénk a minglik!
2009. június 3. szerda 07:51 - Kővári Adrienn

Ma már nem elég, hogy vannak a párkapcsolatban élők, meg az egyedülállók, plusz a szinglik, hanem egy újabb kategóriára is szükség volt. Így születettek meg a minglik, akik valójában mindig is köztünk éltek, és most már végre nevet is kaptak. Maga a szó a „mixed singles” kifejezésből származik, arra próbál meg utalni, hogy a párkapcsolat és az egyedülállóság valamilyen szinten keveredik egymással. Azaz lehet együtt élni közös lakás, és papír nélkül, sok esetben a közös város sem szükséges. Ennek ellenére ez mégis kapcsolat, de akkor milyen is ez valójában?

Van a szingli…

Már a szingli szót is teljesen felesleges volt kitalálni, de mivel önmagában az, hogy egyedülálló nem üt akkorát, így szükség volt erre a kifejezésre. Sőt! Ugyebár a szingli alatt nem csupán az egyedülálló embereket kell érteni, hanem inkább azokat, akik szeretnek is egyedül maradni. Legalábbis sok esetben fontosabb nekik a karrier, mintsem egy kapcsolat.

Pszichológusok szerint sok esetben csak félnek kapcsolatot kezdeményezni, és teremteni, s ezért inkább a munkájukba, hobbijukba menekülnek, s abban érnek el sikereket. Valójában nem szeretnek egyedül lenni.

…és van a mingli

Ők azok az emberek, akik már évek óta párkapcsolatban élnek, de saját függetlenségüket ugyanolyan fontosnak tartják, sok esetben előtérbe is helyezik. Ilyenkor fordul elő, hogy a házaspár külön szobában lakik, vagy nem is egy lakásban, pedig még gyermekük is lehet. Nem nyitott kapcsolatról beszélünk, mert ezekbe a kapcsolatokba sem fér bele a megcsalás. Legalábbis elméletileg.

Egy igazi mingli, csakis egy másik mingliben találhatja meg a megfelelő partnert, hiszen így lesznek képesek egymásnak megfelelő szabadságot adni. Nemcsak a szerelem, és a függetlenség fontos a számukra, hanem a karrier is.

Nem a levegőbe beszélünk: tényeken alapszik a mingliség

Kutatók megállapították, hogy bizony létezik ez a jelenség, és igen, nevet is adtak neki. Számításaik szerint leginkább fiatalok élnek ezzel a párkapcsolati formával, és azok a harminc negyven évesek, akik már egyszer-kétszer megjárták előző partnereikkel. 1992-ben a 38 év feletti nőknek csupán az öt százaléka volt mingli, de ma már ez a létszám megduplázódott.

A szakemberek szerint abban is biztosak lehetünk, hogy a mingli kapcsolatok nem annyira stabilak, hamarabb, és könnyebben különválnak a felek. Viszont amíg együtt vannak ugyanolyan boldogok, vagy boldogtalanok, mint az igazi kapcsolatban élők.

Trendi minglinek lenni?

Ha nem is feltétlenül divatról beszélünk az biztos, hogy egyre többen vannak, és egyre inkább átalakul az eredeti párkapcsolati modell. Ma már nem ciki, ha az ember sokáig egyedül van, esetleg csak negyven évesen szül/vállal gyereket. Amerikában egyre elterjedtebb a késői terhesség, házasság, és az is egyre népszerűbb, hogy a közös lakásban két hálószoba és fürdő található.

Ezekre a kapcsolatokra jellemző sok esetben a távolság, a minglik szeretnek távkapcsolatban élni. Nemcsak az esküvőt halogatják, hanem sok esetben az összeköltözést sem sürgetik.

Milyen is egy igazi mingli?

Mingli sztárok
Charlize Theron és Stuart Townsend, Johnny Depp és Vanessa Paradis. Vagy akár Kate Hudson, aki tönkrement házassága után nem akart még egyszer oltár elé állni, emiatt szakított is kedvesével, Owen Wilsonnal, aki viszont ragaszkodott a papírhoz.
Nagyon jó, hogy mindennek nevet adunk, de egy ilyen párkapcsolatban sokkal több negatívum rejlik, mint azt elsőre gondolnánk. Hiszen, ha logikusan belegondolunk egy ilyen életformának nem sok értelme van. Egy olyan pár, akik együtt vannak, esetleg gyerekük is született, de mégis külön élnek nem igazán szerethetik egymást.

Ha ehhez hozzájön még a távkapcsolat is, akkor végképp nehéz. Nehezen működik a bizalom egy olyan szerelemben, ahol eleve úgy indulnak a felek, hogy jóval nagyobb szabadságot akarnak maguknak.

Az ilyen emberek biztos sok rossz tapasztalattal rendelkeznek, vagy nagyon nárcisztikus személyek, akik sokkal jobban szeretnek magukkal törődni, mintsem párjukkal. Sok esetben csak azért vannak együtt az ilyen párok, hogy elmondhassák van valakijük, emellett, ha kedvük is úgy hozza, mindig legyen valakihez odabújniuk, de ennél többet már nem szeretnének.

Elég érdekes az a párkapcsolat, ahol nincs közös háztartás, nincsenek közös gondok, és közös élet, pedig a minglik életéből ez mind hiányzik, s ráadásul hat-hét éves kapcsolatokról beszélünk.

Sokszínű minglik

Ennek az életformának is sok típusa van. Egyes párok csak a házasságot ellenzik, míg valaki az együttélést. Kutatók úgy tartják, hogy sok fiatal választja a mingli életformát, csak úgy heccből is, de ez nem lehet igaz. Ha azt nézzük, hogy mitől mingli egy mingli (sok éves kapcsolat, házasság-, költözés ellenes), akkor ez nem sok fiatalról mondható el.

Viszont idősebb korban már tényleg egyre elterjedtebb. Ma már nem ciki sokszor házasodni, és elválni, így alakulhatott ki ez az új párkapcsolati forma is. Aki már sokat állt az oltár előtt nem biztos, hogy szeretne harmadjára is odakerülni. Ha sokat csalódott, akkor sem biztos, hogy könnyen belemegy akár az összeköltözésbe is.

Minglik ide, vagy oda még mindig a normális párkapcsolat a domináns. A legtöbb ember szereti a meleg otthont, a párját, a családját, s eszébe sem jutna tőlük külön élni.
Forrás: HírExtra/Nők Lapja Cafe

Beszélgetés Magyarország helyzetéről

T:
hihetetlen mi felé halad az ország, mindenki, aki fiatal, külföldre akar menni
R:
aha igen csak én nem:P
de ez mesterségesen van így csinálva
telepítik a helyünkre a zsidókat
T:
jaja. nem is hinné az ember, mennyi "logika" van a dolgok alakulásában
R:
igen
erről, hogy direkt csinálják ki Magyarországot
T:
fiatalként nem lehet egyszerűen normális jövőt tervezni
R:
nem hát a péz, amit egész hónapos munkával keresel semmire sem elég
T:
jaja...külföldön egy normális kereső nem így él
R:
igen
és a megszorítások is arról szólnak, hogy még kevesebb pénzük legyen az embereknek...azaz a gazdaságot teszik tönkre, mert ha az embereknél nincs pénz, akkor a kereskedelem és a szolgáltatások sem jutnak pénzhez
tudatos a züllesztés
és így megy mínuszba az ország szerveződése
T:
pontosan
rabszolgák leszünk lassan éhbérért
R:
igen ez a zsidó módszer
amcsiknál is gáz a helyzet, mert valakitől olvastam, hogy kint dolgozik aztán ő is csak azért pézes, mert egy zsidó banknak az embere és hitelekkel kínlódnak
az éhező emberek meg oda járnak tüntetni Ditroitba a székházuk elé, mert nincs állásuk
közben ez a bank felvásárolta az egész várost
övé az egész városközpont
T:
nem semmi...és azt akarják, hogy az emberek ne gondolkodjanak, és bármit "megegyenek", amit elébük tesznek
R:
igen
Európa élelmiszer hulladék eladó központja vagyunk szinte
nyugatról a mocskot ide hordják feletetni
T:
és visszaesett a háztáji tenyésztés
R:
direkt kicsinálták a gazdákat, az önellátó családokat
kevés pénzt adnak a terményekért
de a tápok árát meg felnyomják
különböző szabályozásokkal a tojástermelőket is kicsinálják...új ketrecek stb, nem veszik át tőlük a tojást
és így vége a termelőknek, és akkor a multi meg hozhatja befelé a mocskát, mert nem lesz magyar termény
T:
ismerősömék is ugye zöldséget termesztenek és mondják, hogy régen heti 1-2 piac elég volt. most meg ha meg is veszik az árut sokkal kevesebbért kényszerül eladni az ember és akár minden nap lehetne menni...a belefektetett kétkezi munkát meg hogy fizetik meg.....?
R:
hát igen
erre megy ki a játék
ismerős is műveli a földet, de annyit kap, ami szinte következő évben el is megy a vetőmagra, permetre, üzemanyagra
és csak akkor veszik át a terményt, ha a vetőmagot tőlük vásároltad
T:
a kínai "makói2 fokhagyma is mekkora divat lett
R:
ami meg százezres tételek
T:
igen . ezt én is hallottam
R:
és nem vetheted 3 éven keresztül újra, mert a hozamja rossz minőségű lesz.
így állandóan újra kell venned
direkt ilyen vetőmagokat adnak a gazdáknak
Monsantó, meg Syngenta
T:
és milyen állati drágán
R:
két szemetesláda
igen
régen meg a gazda félre tette a vetőmagot és nem kellet pénzt adnia érte
de ma már nem teheti meg
Magyarországot nagyon ki akarják csinálni
T:
jaja. és gépeket kell venni/ bérelni vagy mással csináltatni a munkát...csak azért, hogy az állapot (ami nem állapoT) fenntartható legyen
R:
de közben az üzemanyag árát is 450-re emelték a 180-200 ról
ezzel is a gazdaság vérkeringését szándékoztak megakasztani, mint ahogy az ÁFA kulcs növelésével, hogy még nagyobb terheket rójanak a magyar vállalkozásokra.
T:
na ja...és rengeteget esznek ezek a mezőgazdasági gépek
R:
és az üzemanyag árának nagy része az állami adó miatt ekkora. Ez is bizonyíték, hogy a politikusok keze van benne az ország tönkretételén
T:
hát ja. ki vagyunk nekik szolgáltatva
R:
és a parlamenti képviselők kb 80 %-a zsidó, vagy izraeli kettős állampolgár, a maradék 20% meg talán csak félig az, vagy meg vették a lelkét kilóra
úgyhogy erősen gyarmat vagyunk
de a tv-ben azt mondják, hogy szólásszabadság, meg demokrácia
ami csak az oszd meg és uralkodj elvéről szól
T:
bele sem merek gondolni, hogy mi lesz még itt...
R:
háááttt
milyenek a fiatalok az iskolában?
T:
érdektelenek
a szakiskolásokról ne is beszéljünk
egyáltalán nem akarnak tanulni
semmi motiváció
R:
ugyan ez a helyzet itt is
meg az összes többi intézményben is szinte
ez a liberális oktatás eredménye
ami mögött szintén tudatos tönkretétel játszik szerepet
a matektanár megmondta, hogy volt nekik akármilyen oktatási reform, NAT, meg egyebek, mind annyit ért, mintha a szarnak adtak volna egy pofont
nem lehet a gyerekeket fegyelmezni, így nem figyelnek órán, mivel nem figyelnek órán, így nem is lehet őket tanítani, így az oktatás színvonala egyre zuhan... láncreakciószerűen borul fel az egész rendszer normális működése
T:
pontosan
nem akarnak majd dolgozni sem
R:
ha fegyelmezik a gyereket akkor feljelentik őket, vagy bejön a cigány , vagy magyarcigány szülő, hogy miért kiabálnak a büdös idióta kölkével
ez mellett ott van, hogy a gyerekműsorok a hülyeségre, meg a baromságra tanítják a gyerekeket.
olyan ételeket etetnek velük a menzán, meg otthon is, ami hiperaktivitást, meg nyughatatlanságot okoz a sok adalék miatt. A reklámok a szülőket is meggyőzik, hogy mérgezzék gyerekeiket
T:
semmi más nem érdekli őket csak a csajozás/pasizás na meg a számítógép, facebook
R:
igen
erre neveli őket a média
T:
ha megkérdezed, mit szeret csinálni akkor csak a bulizás meg a facebook
R:
sok meztelen ember mutogatásával, meg a fészbúk reklámozásával
bár mi is ezen a retken keresztül beszélünk ,amit a titkosszolgálat emberei megfigyelésére nyomonkövetésére használ
T:
olyan filmekre írják ki , hogy 12 évesek megnézhetik, hogy csak úgy nézek...
R:
jaa igen!
én is észre vettem
T:
elég belenéznie egy fókuszba
R:
meg a horror híradóba
T:
már mindent tud
R:
és a hírek nem arról szólnak, hogy mi jó az országban, hanem arról, hogy egy cigány leköpött egy cigányt és ez mekkora tragédia
vagy hogy hányan haltak szörnyet
stb
jahh
a lényegről terelik el a figyelmet az ilyen celebek baromságaival
pl arról, hogy a parlament milyen hazaáruló munkát is végez
az összes párt kézenfogva
mert még a Jobbbik mint nagy nemzeti erő...az is zsidó kézben van
ha nem tudod elnyomni a nemzeti érzületet a magyarokban, akkor állj az élére és vezesd te...erről szól a pártjuk
T:
meg nézd meg a főműsoridőben mik vannak....filmeket csak nagy ritkán látsz, ha igen az is olyan....
R:
jaa
legalja az összes
szerencsére a Mónikát beszüntették
de a fókuszba meg egyéb baromságokba belepakolják az értéktelen fölösleges demoralizáló példamutatásukat
nézd meg a kis csajok állandóan a meztelen picsájukat pakolják fészbúkra
ezt is a tetű énekesnőiktől tanulták, akiket egy klipben végig kefél jelképesen az egész tánckar
közben a melle meg a picsája kilóg a tangájából
és ezt szívják magukba... ezt utánozzák
T:
nyugi!
R:
nyugodt vagyok csak átadom az infókat:P
T:
teljesen igazad van
R:
na most térjünk rá az orvoslásra
T:
azt hiszik, hogy az érték a szexben van és nem az emberben
R:
a gyógyszeripar és az orvoslás
a gyógyítás a tünetek kezeléséből áll nem pedig a 100%-os meggyógyításból
mesterséges szereket alkalmaznak, amelyek több kárt okoznak mint gyógyulást
mert a gyógyszeripar nagy biznisz
így a mellékhatások kezelésével is még több pénzt tudnak behajtani
az orvosoknak a fizetését alacsonyan tartják, így kénytelen elhagyni Magyarországot.
de most hoztak egy rendeletet hogy a friss diplomával itthon kell maradni
T:
ördögi kör
R:
jaja
T:
a durva, hogy senki nem akarja észrevenni, mi folyik itt...csak az aki megdolgozik a pénzéért
R:
de ezek mind csak tünetek...az a kérdés, hogy ki profitál mindebből? Qui bono?
kiknek áll érdekében, hogy a magyarság így lezülljön? Magyaroknak? NEM! Azoknak akik nem magyarok, hanem csak köztünk élnek.
akik a parlamentet megszállták
és kettős állampolgárként fertőzik hazánkat
nem volt rendszerváltás, csak gengszter, meg módszerváltás volt
a komcsi unokák ülnek még ma is a parlamentben
akik végzik a nemzetpusztítást továbbra is
T:
ez így van
R:demokráciának álcázott megszállás van a magyarok nyakán zsidó vezetéssel.


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/1967-beszelgetes-magyarorszag-helyzeterl