2012. április 19., csütörtök

Hazafiak Napja - Patriot's Day

Volt egyszer egy lázadás messze a nyugati gyarmatokon, az Új Angliának nevezett Massachusettsben. Az év 1775, a hely Concord, ahol április 19-én dördült el a Minute Man első lövése az angol piros kabátos reguláris hadsereg ellen. Ezt a lövést itt Amerikában mint egy szent lövést ünnepelték több, mind kétszáz évig. A helyet nemzeti parknak nyilvánították, s még a mai napig is hagyományőrzők elevenítik fel évről évre . Műsoruk megtekinthető a nps.gov oldalon.
Ismétlem, ünnepelték, mert ma már a legtöbb kábítószerrel tömött, filmekkel butított barom fejéből kiverték ezt a féregként pusztító "nemzetközi globális" megszállók. Mint minden és mindenhol máshol a világon, egy létező ünnepből itt "Earth Day", Föld Napja lett, az amerikai patriótákból pedig "neonácik".
Nagyon kevés ember kinézetű tudja, mi is az a Patriot's Day az eredeti helyszínek lakosságán kívül. Hogy a megszállók biztosan kiirtsák a kellemes hazafias érzést a népből, 1993 április 19-én mérges gázzal, helikopterrel és harckocsikkal gyújtották fel és taposták lánctalpaikkal halálra a texasi WACO város melletti tanyán élő keresztény szektásokat. Aki megpróbált kirohanni, azt egyszerűen agyonlőtték. A megszállók hazugságait a szekta ellen, mint mindig, a média terjesztette. Nem az a fontos, hogy mivel gyanúsították őket, hanem az, hogy lángszóróval, elgázosítással, helikopterről 50 kaliberes géppuskával, harckocsikkal gyilkolta saját népét, saját területén az Egyesült Államok globál-cionista kormánya. Tessék, érezd jól magad a Hazafiak Napján! Hogy ki volt az elnök, ki volt a báb éppen, teljesen lényegtelen. Azonnal megindult a Militia Movement - Milícia Mozgalom, ami megállíthatatlan. 
A következő Hazafi Nap tömeggyilkosságot 1995 április 19-én Oklahoma Cityben követték el, s egy Kennedy gyilkossághoz hasonlóan ráhúzták egy balekra. Egy  hazafira , aki el is ismerte, hogy ő robbantott egy furgonban elhelyezett trágya-bombát. Nem tudom mennyi bab volt abban a trágyában, de az a Szövetségi Állam épületet biztos nem tudta volna úgy szétrobbantani . A légierő nyugalmazott tábornokát, Benton K. Partint,  aki különlegesen képzett a robbanóanyagok és azok hatásai tárgyában, nem voltak hajlandóak beengedni a tárgyalásra. Partin tábornok szerint az épület vasbeton tartó oszlopai belülről lettek felrobbantva, egy "teherkocsi bomba" ezt a hatást soha  sem éri el. A média itt először azonnal beolvasta, hogy találtak fel nem robbant bombákat az épület belsejében, de másnapra már a Szövetségi Nyomozók "kiderítették", hogy csak egy kocsi bomba volt, aztán teherkocsi, mert ugye nincs elég hely a Trabant nagyságú autóban ekkora durranásra. Igen, az csak durrant, a globál-cionisták pedig robbantottak. Az épületből kirohanó túlélők egy robbanásról beszéltek, ami a padlót leszakította alattuk, s azután egy másik robbanást éreztek, ami az ablak üveget röpítette feléjük. Két különböző robbanásról beszéltek!   
Tessék, Hazafiak Napját ünneplők, érezzétek jól magatokat. Csodálkozom, hogy a 9-11-es terror támadást nem április 19-én hajtották végre. Ahogy előbb írtam, a hazafiak elindultak, de egy kissé tovább is mentek az úton, mert ha már nem lehet a Patriot's Day-t megünnepelni, mert Earth Day lett belőle, akkor áttettük azt egy nappal későbbre, április 20-ra. Az amerikai hazafi ma már 19-én gondol a szabadságharcra és 20-án ünnepel európai bajtársaival. A fehér ellenállás egy széleskörű európai kulturális ellenállássá és összefogássá vált. A múlt héten szombaton elhangzott szónoklat mottója is a gonoszok elleni euró-amerikai összefogás volt, amiben az orosz népet is beleértve az egész Föld északi felét értelmezzük. 
Emlékezzünk ma azokra, akik 1993 és 1995 április 19-én áldozatai lettek a globál-cionizmusnak, s ünnepeljük a jövőt huszadikán! 
Üdvözlet a vadnyugatról!
Kitartás!
Kiss László
USA 

Fukusima – most sem jobb a helyzet

A fukusimai erőművek 2011. március 11-i meghibásodása óta mondjuk, hogy a japán kormány, a TEPCO és a fővonalas média szándékosan közvetít a valóságtól eltérő információkat az erőművek állapotával kapcsolatban. A legtöbb embernek a világon fogalma sincs a helyzet súlyosságáról és a még mindig fennálló veszély komolyságáról.
A fukusimai erőmű, (elvileg a hűtéshez szükséges víz közelsége miatt, illetve mivel a tenger az egyetlen hely ahová a szennyezett vizet visszaengedhetik) a Csendes óceán partján épült fel. Amikor az alternatív média az óceán súlyos szennyezéséről kezdett írni a legtöbben kétkedve fogadták a hírt.
A válság előrehaladtával végül kiderült, hogy a feltételezés igaz, a súlyosan szennyezett vizet valóban az óceánba öntik. A szennyezés terjedését az is fokozta, hogy a japán kormány engedélyével a sérült reaktorok hűtésre használt szennyezett vizet tankerhajókkal az óceán távolabbi részeibe szállítják kiönteni.
Arról is szó esett annak idején, hogy a szennyezés a halakból a madarakba, a madarakból az emlősökbe és onnan az ürülékbe kerül majd, így a radioaktív szennyeződés egyre távolabbi helyeket is megfertőz. Eközben a japán kormány és az erőművet üzemeltető TEPCO egyre hajtogatták, hogy a szennyeződés valahogy mégis ott marad az erőmű környékén.
Ezzel szemben például a napokban Tokióban vett talajminták az amerikai szabványok szerint veszélyes (radioaktív) hulladéknak számítanának az Egyesült Államokban.
A legújabb jelentések szerint a Fukusimából származó radioaktív szennyeződés már a Csendes óceáni halakban, kagylókban és a Kalifornia partjai mentén található hínárokban is kimutatható. Azt feltételezni, hogy folyamatosan mozgásban lévő bolygónkon a sugárszennyeződés kizárólag Japánt érintené nevetséges. Egyértelműen félreinformálásról van szó.
Amikor a tömeges kitelepítések kérdése felmerült, a legtöbben ismét a fejüket rázták. Kiderült azonban, hogy a japán kormány titokban vészforgatókönyvet készíttetett Tokió teljes kiürítésére, mivel a négyes számú reaktorral ismét komoly gondok vannak.
Figyelembe véve a hihetetlen dezinformációs kampányt a japán és más kormányok, valamint a TEPCO részéről, vajon mekkora az esélye annak, hogy az amerikai autóipar legyőzéséből meggazdagodott japánok szép lassan beköltözzenek azokba az otthonokba, amiket a nemzetközi elit gazdasági árulásának és csalásának segítségével az amerikai családoktól elvetek?
Most is nyugodtan lehet nevetni a felvetésen, de amikor néhány év múlva az amerikaiak takarítják majd a japán menekültek lakásait nem mondhatja senki, hogy nem szóltunk.


Forrás: From the Trenches World Report


Az USA kuvaiti táborokban képez ki terroristákat

A Press TV szerint az amerikai haderő a kuvaiti bázisait használja a térségben bevetett terrorista csoportjainak felkészítésére. A toborzott önkénteseket az Arifjan bázisra irányítják, ahol három hónapos képzést kapnak a különböző terrorista műveletek végrehajtása terén, majd ezeket a frissen képzett csoportokat (persze saját alakulataik irányítása alatt) vetik be a Közel-Kelet országaiban.
A Kuvaitban képzett csoportokat küldik előőrsként a később célkeresztbe kerülő országokba, hogy ott hazai fegyveres ellenzéket szervezzenek és megkezdjék a később saját alakulatok által is támogatott terrorista tevékenységet. A merényletek kivitelezésében többnyire a szaúdi és katari ügynökségek segédkeznek.
Jelenleg több tízezer amerikai katona tartózkodik a kuvaiti katonai bázisokban, és Kuvait nagy részét ellenőrzés alatt tartják (a kuvaiti lakosok is csak engedélyekkel mehetnek be az amerikaiak által birtokolt területekre).
Az USA által erőltetett "kivonulás Irakból" propaganda valójában annyit jelent, hogy az iraki veteránokat a kuvaiti bázisokra irányítják át, ahol az iraki bevetések során szerzett tapasztalatokat átadják a Kuvaitban képzett, frissen toborzott terroristáknak (a tavalyi év során 15 ezer Irakból kivont amerikai katona lett áthelyezve a kuvaiti bázisokra).
Molnár István

Az európai válságnak koránt sincs vége

Európában javulás helyett igazi gazdasági rémálom kezd kibontakozni. A kormányok fenntarthatatlan adósságokat halmoztak fel, a megszorítások és kiadáscsökkentések azonban minden esetben további lassulást eredményeztek. A politikusok tulajdonképpen két rossz „megoldás” közül kénytelenek választani. Az adósságokat nem halmozhatják tovább, a kiadások csökkentésével viszont a válság elmélyülését okozzák és még a lakosság is fellázad ellenük.
Görögország tökéletes példa erre. Évek óta haladnak a megszorítások útján és gazdaságuk szó szerint a szakadék szélén táncol. A tüntetések lassan az ország életének részévé válnak. Az Egyesült Államok is jól tenné, ha figyelné ezeket az események, hogy lássa hogyan ér véget az adósság-buli. A legtöbb európai országban még csak a megszorító intézkedések bevezetésének kezdeti szakaszánál járnak, mégis a munkanélküliségi adatok az euró bevezetése óta eltelt időszak legmagasabb értékeit mutatják. A munkanélküliségi ráta 10 hónapja folyamatosan emelkedik, jelenleg 10,8%-nál tart és sajnos tovább emelkedik.
A globális elit prominens tagja, Soros György éppen a napokban nyilatkozott az európai helyzetről egy dán lapnak:
Az euró válság tovább fog mélyülni, így akár még az Európai Uniót is lerombolhatja. Hozzátette: a válságnak még koránt sincs vége, a fiskális paktum, a megszorító politika pedig rossz irányba tereli az uniós gazdaságokat, amikor a gazdaság élénkítésére már csak monetáris politikai eszközök állnak majd a kormányok rendelkezésére.
Ahogy egyik gazdaság a másik után süllyed válságba, az európai pénzügyi rendszerre nehezedő nyomás egyre erősödik. Az európai bankrendszer majdnem négyszer nagyobb, mint az amerikai. Amennyiben az európai bankrendszer összeomlik (és erre komoly esély van), az az egész világot megrengeti. A következő pénzügyi válság epicentruma minden jel szerint Európa lesz.
A következő 27 statisztikai adat mindenesetre efelé mutat:
Görögország
1. A görög gazdaság 6%-kal csökkent 2011-ben és öt éve folyamatosan zsugorodik.
2. 2010-ben Görögországban a munkanélküliségi ráta 12,5%, 2011-ben 17,3% volt, jelenleg pedig 21,8%-on áll.
3. A munkanélküliek aránya a fiatalok körében több mint 50%.
4. Konkrét példaként érdemes megemlíteni Perema kikötővárost, ahol a munkanélküliség jelenleg 60%.
5. Görögországban a kiskereskedelmi boltok 20%-a zárt be a válság elindulása óta.
6. Az ország GDP-hez viszonyított adóssága jelenleg körülbelül 160%.
7. Egyes megszorító intézkedések hihetetlenül szigorúak. 2010-ben például a köztisztviselők fizetését 40%-kal csökkentették.
8. A megszorító intézkedések ellenére a görög költségvetési hiány 2012-ben még mindig a GDP 7%-a körül lesz.
9. Görögország jövőbeli fedezetnélküli kötelezettségei a GDP körülbelül 800%-ára rúgnak.
10. Nem mellékes, hogy a nagy gazdasági nehézségek közepette néhány komoly betegség ismét felütötte a fejét. A Guardian a következőket írta:
Athén központi kerületeiben az intravénás kábítószer használók körében az HIV/AIDS fertőzöttek száma 1250%-kal nőtt 2011 első tíz hónapjában az előző év hasonló időszakához képest, az Orvosok határok nélkül adatai szerint, miközben a malária lassan járvánnyá fajul a déli vidékeken, amire 1970 óta nem volt példa.
Spanyolország
11. A munkanélküliségi ráta jelenleg 23,6% Spanyolországban.
12. Ugyanez a fiatalok körétben itt is 50% felett áll.
13. A veszélyes kölcsönök teljes értéke a spanyol GDP hozzávetőlegesen 13 százaléka.
14. Spanyolország GDP-je körülbelül 1400 milliárd dollár. A három legnagyobb, az összeomlás szélén álló spanyol bank eszközállománya körülbelül 2700 milliárd dollárt tesz ki.
15. 2011-ben a lakásárak 11,2 százalékkal estek.
16. 2011-ben az ingatlan lefoglalások száma 32 százalékkal emelkedett.
17. 2012-ben a kormány GDP arányos adóssága körülbelül 11 százalékkal fog emelkedni.
18. Mindezek mellé Spanyolország az elmúlt 70 év legsúlyosabb aszályával küzd.
Portugália
19. Portugáliában a munkanélküliségi ráta jelenleg 15%.
20. Ugyanez a fiatalok körében több mint 35%.
21. Márciusban a portugál bankok 56,3 milliárd eurós kölcsönt vettek fel az Európai Központi Banktól.
22. Az előrejelzések szerint a portugál gazdaságra 5,7 százalékos zsugorodás vár 2012 során.
23. Az adósság minden formáját számba véve Portugáliában (kormány, üzleti és fogyasztói), összértékük a GDP 360 százalékát teszi ki.
Olaszország
24. A munkanélküliségi ráta a fiatalok körében 31,9 százalékra emelkedett, ami mindenkori rekordnak számít.
25. Olaszország nemzeti adóssága a görög, ír és portugál adósság összértékének körülbelül 2,7-szerese.
26. Csak a 2012-ben esedékessé váló adósságok összege, amelyeket az olasz kormány kénytelen lesz tovább görgetni, a GDP körülbelül 23,1 százalékát teszi ki.
27. Olaszország GDP-hez viszonyított adóssága jelenleg 120%.
Ezeket az adatokat látva vajon miért nem omlott még össze Európa? A hatalmon lévők minden eszközt bevetettek. Az Európai Központi Bank például úgy döntött, hogy hihetetlen pénzhegyeket ad kölcsön az európai bankoknak, ami két dolgot eredményezett:
1. Egyrészt megakadályozta, hogy a veszélyben lévő európai bankok összeomoljanak,
2. ezek a bankok pedig a kapott pénzt arra használták, hogy szuverén állampapírokat vásároljanak, ami alacsonyan tartotta a kamatokat.
Ez a játék azonban nagyon sebezhetővé tette az Európai Központi Bankot. Az EKB mérleg szerinti eszközállománya több mint 1000 milliárd dollárral nőtt az elmúlt kilenc hónap során. Az EKB mérlege jelenleg nagyobb, mint Németország GDP-je, tőkeáttétele pedig 36:1.
Meddig lehet nyújtani ezt a befőttes gumit? Lehet, hogy hamarosan megtudjuk.
Az európai pénzügyi rendszer hihetetlen arányú tőkeáttéttel működik, és ez a stabilnak gondolt országok bankrendszerére éppen úgy igaz.
A nagy német bankokra jellemző tőkeáttét arány például 32:1, és ezek a bankok óriási szuverén adósságok birtokosai.
Összeomlása előtt közvetlenül a Lehman Brothers 30:1 arányú tőkeáttéttel rendelkezett.
Egy adósságválságot nem lehet még több adóssággal megoldani. Az új adósságokkal az Európai Központi Bank csak néhány hónapnyi haladékot tudott vásárolni. Mint minden pénzügyi lufi, a szuverén adósságlufi is kidurran egyszer.
A világ vezető ipari országainak összadóssága jelenleg körülbelül 55.000 milliárd dollárra rúg.
Jó volt a buli, de a kockázatra, adósságra és tőkeáttétre épült piramis most már bármikor ránk omolhat. Csupán idő kérdése. A repedések a falon egyre nagyobbak. Remélhetőleg van még néhány hónapunk addig, de manapság semmi sem garantált. Egy dolog látszik csak biztosnak: a globális pénzrendszer összeomlása.
Amikor ez megtörténik vajon milyen „megoldást” erőltetnek ránk vezetőink?
Ezen addig is érdemes elgondolkozni. 

Forrás: The Economic Collapse